Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
* - - - - 1 votes

Προτιμάτε scanlations ή έντυπα manga ?


  • Please log in to reply
138 replies to this topic

Poll: Προτιμάτε να διαβάζετε scanlations ή έντυπα manga/κόμικς ? (195 member(s) have cast votes)

Προτιμάτε να διαβάζετε scanlations ή έντυπα manga/κόμικς ?

  1. Scanlations (να τα διαβάζω στον υπολογιστή) (30 votes [15.38%] - View)

    Percentage of vote: 15.38%

  2. Έντυπα (να νιώθω το χαρτί στα χέρια μου) (125 votes [64.10%] - View)

    Percentage of vote: 64.10%

  3. Δεν έχω πρόβλημα (40 votes [20.51%] - View)

    Percentage of vote: 20.51%

Vote Guests cannot vote

#31 Phantom Duck

Phantom Duck

    Platyrhynchos Kineticus

  • Retired Staff
  • 5,461 posts

Posted 04 October 2007 - 19:48

Τα Scanlations μπορεί να γίνονται από fans αλλά όντως πολλές φορές ξεπερνάνε σε ποιότητα τις μεταφράσεις των "επαγγελματιών" μεταφραστών. Είναι αντίστοιχα με τα Fansub Groups και την μετάφραση των official DVDs όπου οι fansubbers βάζουν τα γυαλιά στους επαγγελματίες μεταφραστές σε θέμα ποιότητας.

Αυτό οφείλεται στο ότι οι μεταφραστές πολλές φορές κάνουν μία αρπαχτή σαν αγγαρεία ίσα ίσα για να πάρουν τα λεφτά για την δουλειά τους, ενώ οι fans το κάνουν επειδή ενδιαφέρονται για αυτό και θέλουν να κάνουν όσο το δυνατόν καλύτερη δουλειά γίνεται. Ευτυχώς υπάρχουν αρκετές αξιόλογες εταιρίες όπως η Dark Horse.

E5VV38U.jpg


#32 Jiraiya

Jiraiya

    ビッグブレストジャンキー

  • Members
  • 2,573 posts

Posted 04 October 2007 - 20:07

Ακριβώς.Όταν διάβαζα το Rurouni Kenshin ένας φίλος μου μου είχε δανείσει τα manga για να τα διαβάσω.Τελικά προτίμησα τα scanlations γιατί όταν σύγκρινα τις 2 μεταφράσεις είδα ότι των scanlations ήταν κλάσεις ανώτερη.

Posted Image


#33 Kyo

Kyo

    Anime Newbie

  • Members
  • 59 posts

Posted 05 October 2007 - 08:21

Δεν 8ελει και ερωτημα χαρτι βεβαια!Οσο για το χρημα παιδες δοκιμαστε να παρετε απο net ερχοντα αρκετα φ8ηνα πχ 4 vols του deathnote 33 ευρω περιπου με μεταφορικα.Γενικα ειναι αυτο που πε ο vetus το βιβλιο το περνεις οπου 8ες πχ σε λιγο που 8α φυγω για την σχολη 8ελω για τραμ-μετρο ενα μανγκα παρεουλα^^

#34 Seraphimon-T.K.

Seraphimon-T.K.

    Ο Δεκαπτέρυγος

  • Members
  • 1,409 posts

Posted 05 October 2007 - 08:35

Φυσικα προτιμω να ειναι σε χαρτι...Οχι οτι εχω πολλα,απλα εχω αγορασει αυτα που θελω κ που ξερω οτι σιγουρα θα μαρεσουν... Πολλες φορες ομως βγαινει σε κακο ολο αυτο... Π.χ. σχεδον παντα, οταν πηγαινω να αγορασω κατι συγκεκριμενο,ποτε δεν αγοραζω μονο αυτο...Και αυτο ειναι κακο για τις τσεπες μου κ μονο,αν κ δεν τα κλαιω τα λεφτα μιας κ αγοραζω κατι που μαρεσει :)
Τα μονα σκανς που διαβαζω ειναι το Ναρούτο κ το Ντιτζιμον...Απλα με κουραζει να διαβαζω στον υπολογιστη,κ αλλη αισθηση εχει οταν το διαβαζεις απο το βιβλιαρακι ;)

Posted Image

ΧΙΝΑΤΑ, και τι δεν θα έδινα να σκύψεις να πιάσεις τη ΚΑΝΑΤΑ....:: LiveJournal ::. = DeviantArt = \o/MADAOmon FanSubs :3 \o/
Spoiler: Υφυπουργός Γαστρονομιας και Επίσημος Κρατικός Μπαρτέντερ

#35 SteveCof

SteveCof

    Itoh Misaki~ no1 fan!

  • Members
  • 86 posts

Posted 05 October 2007 - 11:56

αυτο πραγματικα ακουγεται λιγο κουλο... τι εννοεις "καλυτερη μεταφραση"?
στην περιπτωση των scanlations τη μεταφραση την κανουν fans... π οκ ξερουν αγγλικα αλλα οχι κ τα απιστευτα η ιαπωνικα αντιστοιχα....
στην πειρπτωση των books το translation το κανουν ειδικοι... πως γινεται το ενα να ειναι καλυτερο απο το αλλο?
μηπως απλα εννοεις οτι σε scanlations μεταφραζονται manga π μπορει να μην μεταφραστουν καν στα αγγλικα απο καποια εταιρια?


Με προλαβαν οι Phantom Duck και Jiraiya. Πιστευω πως οι fans μεταφραζουν καλυτερα την πλειοψηφεια των manga απο τις εταιριες. Εξαλλου, πολλες φορες εχουν και extra notes πανω σε ενα ιαπωνικο ιδιωματισμο, πραγμα που οι εταιριες δεν εχω δει να κανουν.

Και το τελευταιο που ειπες ειναι επισης σωστο ^^
Have you ever seen the Lain?

#36 Mythos

Mythos

    Anime Fan

  • Members
  • 181 posts

Posted 05 October 2007 - 12:06

Προτιμώ τα έντυπα αλλά χρησιμοποιώ scanlations :)
Μόνο το Naruto διαβάζω anyway...

#37 Katan

Katan

    In love with AS

  • Members
  • 352 posts

Posted 05 October 2007 - 18:43

Χαρτί και ούτε για μια σειρά στον υπολογιστή.Δεν με νοιάζει το κόστος,όχι επειδή έχω άπειρα λεφτά-έχω περάσει και 6μηνό χωρίς αγορές γιατί δεν είχα λεφτά-αλλά επειδή ξέρω ότι όλη η μαγεία κρύβεται σε αυτή τη διαδικασία:

Πάς στο βιβλιωπολείο.Σκέφτεσαι τι θα πάρεις στο δρόμο.Όταν φτάνεις όμως βλέπεις και πράγματα που δεν είχες δεί την προηγούμενη φορά,ή που τα είχες ξεχάσει.Πιάνεις το κόμιξ-ή το βιβλίο-.Κοιτάς το εξώφυλλο,περιέργαζεσαι με την αφή συ την αίσθηση που σου δίνει.Ξεφυλλίζεις,γρήγορα ώστε να μην δείς τι συμβαίνει αλλά να καταλάβεις αν το σκίτσο σου αρέσει.Ζητάς απ' το παιδί να μάθεις πληροορίες για αυτό,αν το έχει διαβάσει,τι έχει ακούσει για αυτό.Κάνεςι το ίδιο πράγμα και για άλλα πράγματα που σε ενδιαφέρουνΌταν τελικά έχεις καταλήξει σε ένα μίνιμουμ προτάσεων,καταριέσαι τη μοίρα σου που δεν έχεις αρκετά λεφτά να πάρεις όλα όσα διάλεξες,που δεν μπορείς να πάρεις βασιά το μαγαζί ολόκληρο.Όταν τελικά διαλέξεις,το κοιτάς στο δρόμο και αρχίζεις να το διαβάζεις,ή πάς σπίτι σου και το απολαμβάνεις με την ησυχεία σου.

Αυτή η διαικασία για 'μένα είναι όλα τα λεφτά,και δίνει ακόμη περρισσότερη μαγεία σε όλο αυτό το πράγμα.Βέβαια,αυτό δεν σημαίνει ότι ένα κόμιξ σταματά να είναι αξιόλογο αν το πάρεις απ' το δυαδίκτυο-παραγγελεία.Ούτε καν αν το κατεβάσεις.Τα σκίτσα ίδια θα μείνυονε,το σενάριο επίσης.Χάνετε όμως-για εμένα πάντα-μεγάλο μέρος αυτού του 'ψησίματος',της πόρωσης για το αντικείμενο.Κατανοώ το οικονομικό-και εμένα με πονάει τρομερά-,και δεν θέλω να δώσω την εντύπωση ότι δεν έχω και άλλα ενδιαφέροντα,οπότε μιλάει ένας πορωμένος που μόνο να διαβάσει ξέρει στη ζωή του.Αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα όπως την καταλαβαίνω.


red pyramid-sama, you have my absolute respect....
Posted Image

Many thanks to Glastenen for my beautiful avatar!

Spoiler:

#38 the_second_child

the_second_child

    way cooler than you.

  • Members
  • 325 posts

Posted 10 October 2007 - 11:58

Έντυπα. Παρ'όλο που η τσεπύλα αδειάζει σε μονιμη βάση, --αχ αυτό το amazon!-- αυτή είναι η επιλογή μου. Δεν υπάρχει καλύτερο πράγμα απο το να διαβάζεις manga στο κρεβάτι πριν κοιμηθείς.

Posted Image


#39 Backkiller

Backkiller

    Starting...

  • Members
  • 31 posts

Posted 10 October 2007 - 12:19

Παρότι ψήφισα scanlations δεν με πειράζει να διαβάζω manga...Ας όψεται το οικονομικό θέμα καθώς και η ανυπομονησία μου!!

#40 Bushido

Bushido

    Hungry

  • Members
  • 415 posts

Posted 10 October 2007 - 12:30

χαρτί FTW k εγώ αλλα λεφτά$$$ GTP (k εγώ πάλι)...ερώτηση...αν θες να αγοράσεις όμως ένα manga που έχει τα άπειρα τεύχη τι κανεις? (που οι τιμές στην ελλάδα για τα manga είναι 11 το λιγότερο ευρώ)

Posted ImagePosted Image
Posted Image

#41 red pyramid

red pyramid

    Revolutionary Fanboy

  • Members
  • 1,655 posts
  • LocationThe city upon the hill

Posted 10 October 2007 - 12:43

αν θες να αγοράσεις όμως ένα manga που έχει τα άπειρα τεύχη τι κανεις? (που οι τιμές στην ελλάδα για τα manga είναι 11 το λιγότερο ευρώ)


Θα σου πώ εγώ,που αυτή τη στιγμή κλείνω ένα μήνα αναμονής γι παραγγελία του Vol.5 του Kare Kano(που έχει 21 τεύχοι),επίσης είμαι στο 3 και πάω στο 4 του Gravitation,μόλις άρχισα το Nana,κτλ.Κάνεις τα εξής:

-Αιματηρές οικονομίες(περπατάς αντί για λεωφορίο,λιγότερες εξόδοι,λιγότερα ποτά,λειγότερες ενικοιάσεις,λιγότερο φαί,γενικά ακουλουθείς το less is more όσο δεν πάει)
-Προσευχή μπας και σε ακούσει κανάς θεός,αλάχ,βούδας ή οτιδήποτε και κερδίσεις το τζακ πότ.
-ξεκίνησε και ψυχοθεραπεία,γιατί υπάρχει ο κύνδινος από την αναμονή για να τελιώσεις μια σειρά να σου στρίψει.:hahaha:

Με μία λέξη:κουράγιο.
Posted Image

#42 clampman17

clampman17

    Computer Psychologist

  • Members
  • 662 posts

Posted 10 October 2007 - 12:50

Χαρτι δαγκωτο!(Αλλα οχι πολυ για να μην αφησουμε σημαδια στο εξωφυλλο:oo:)
Scanlations παιζουν στον υπολογιστη μου για τους ακολουθους λογους:
1.Ταξιδευω πολυ,θελω μαζι μου manga, πολυ βαρος για τις βαλιτσες.
2.Test drive για νεους τιτλους, αν και μολις το αποφασισω αγοραζω κατευθειαν το βιβλιο.
3.Οντως πολλοι fan subs μεταφραστες κανουν πολυ ωραια δουλεια στα scanlations,
ιδιαιτερα με ολα τα cultural references και side notes που βαζουν.(Παρεπιπτωντως εκπληκτικη μεταφραστικη δουλεια εχει γινει και στο Excel Saga της Viz)

Μοναδικο μειονεκτημα των βιβλιων:Χωροταξικο. Τα θελω ολα,αλλα που να τα χωρεσω; :deadga6:

Θα σου πώ εγώ,που αυτή τη στιγμή κλείνω ένα μήνα αναμονής γι παραγγελία του Vol.5 του Kare Kano(που έχει 21 τεύχοι),επίσης είμαι στο 3 και πάω στο 4 του Gravitation,μόλις άρχισα το Nana,κτλ.


Red Pyramid αν τα εχεις παραγγειλει απο Αγγλια κανε λιγη υπομονη γιατι παιζει απεργια στα ΕΛΤΑ τους...

#43 Phantom Duck

Phantom Duck

    Platyrhynchos Kineticus

  • Retired Staff
  • 5,461 posts

Posted 10 October 2007 - 12:54

αν θες να αγοράσεις όμως ένα manga που έχει τα άπειρα τεύχη τι κανεις? (που οι τιμές στην ελλάδα για τα manga είναι 11 το λιγότερο ευρώ)

Επίσης αν σου ακούγονται σκληρά όλα τα παραπάνω, μπορείς να ψωνίζεις από εδώ. Δεν σημαίνει πως πρέπει να γίνουμε κανονικοί otakus για να διαβάσουμε ένα τεύχος :terror2:

Την ελληνική αγορά την έχω αποκλείσει εδώ και καιρό, σιγά μην κάτσω να δώσω 17 € για έναν τόμο Berserk την στιγμή που μπορώ να τον αγοράσω σχεδόν με τα μισά λεφτά :hahaha:

E5VV38U.jpg


#44 red pyramid

red pyramid

    Revolutionary Fanboy

  • Members
  • 1,655 posts
  • LocationThe city upon the hill

Posted 10 October 2007 - 13:03

Red Pyramid αν τα εχεις παραγγειλει απο Αγγλια κανε λιγη υπομονη γιατι παιζει απεργια στα ΕΛΤΑ τους...


:terror2::terror2::terror2:Τώρα μου έκανες τη καρδιά περιβόλη

σνιφ κλαψ:nanteee::nanteee::nanteee::nanteee:
Posted Image

#45 Bushido

Bushido

    Hungry

  • Members
  • 415 posts

Posted 10 October 2007 - 13:08

Θα σου πώ εγώ,που αυτή τη στιγμή κλείνω ένα μήνα αναμονής γι παραγγελία του Vol.5 του Kare Kano(που έχει 21 τεύχοι),επίσης είμαι στο 3 και πάω στο 4 του Gravitation,μόλις άρχισα το Nana,κτλ.Κάνεις τα εξής:

-Αιματηρές οικονομίες(περπατάς αντί για λεωφορίο,λιγότερες εξόδοι,λιγότερα ποτά,λειγότερες ενικοιάσεις,λιγότερο φαί,γενικά ακουλουθείς το less is more όσο δεν πάει)
-Προσευχή μπας και σε ακούσει κανάς θεός,αλάχ,βούδας ή οτιδήποτε και κερδίσεις το τζακ πότ.
-ξεκίνησε και ψυχοθεραπεία,γιατί υπάρχει ο κύνδινος από την αναμονή για να τελιώσεις μια σειρά να σου στρίψει.:hahaha:

Με μία λέξη:κουράγιο.


λοιπόν
-..(περπατάω,k που βγαίνω λεφτά δη χαλάω,δεν πίνω,δεν "μαρεσει" να νοικιάζω{απλά κατεβάζω xD),κάνω δίαιτα,καλά τα πάω)
--όταν προσεύχομαι καίγονται εκκλησιες:k του θεού & του αλλάχ & του βούδα & μέχρι k του βραχμαπούτρα
-ψυχοθεραπεία ξεκίνησε ο ψυχίατρος μου gt έκανε 10 λεπτά παραπάνω μαζί μου...

με μια λέξη: ευχαριστώ


(καφρίλα mode off)
όσο για τις αγορές από το internet,δεν ξέρω gt δεν έχω δοκιμάσει να αγοράσω κάτι από το internet gt δη ξέρω...αν γίνετε να πληρώσω με το που φέρουν αυτό που αγόρασα καλός, αλλα με κάρτες k τέτοια:1 δεν έχω,2και να φτιάξω δεν ξέρω αν πρέπει να εμπιστευτώ το internet & 3 θα έρθει άραγε ποτε αυτό που αγόρασα?????:nosey:
Posted Image