Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
* - - - - 1 votes

Προτιμάτε scanlations ή έντυπα manga ?


  • Please log in to reply
138 replies to this topic

Poll: Προτιμάτε να διαβάζετε scanlations ή έντυπα manga/κόμικς ? (195 member(s) have cast votes)

Προτιμάτε να διαβάζετε scanlations ή έντυπα manga/κόμικς ?

  1. Scanlations (να τα διαβάζω στον υπολογιστή) (30 votes [15.38%] - View)

    Percentage of vote: 15.38%

  2. Έντυπα (να νιώθω το χαρτί στα χέρια μου) (125 votes [64.10%] - View)

    Percentage of vote: 64.10%

  3. Δεν έχω πρόβλημα (40 votes [20.51%] - View)

    Percentage of vote: 20.51%

Vote Guests cannot vote

#1 Phantom Duck

Phantom Duck

    Platyrhynchos Kineticus

  • Retired Staff
  • 5,461 posts

Posted 04 October 2007 - 00:00

Που φτάσαμε, να ρωτάμε το αυτονόητο! Θυμάμαι πριν μερικά χρόνια, στη στήλη αλληλογραφίας διάφορων κόμικς διάβαζα σχόλια του στυλ

τρέμω και μόνο στην σκέψη πως ίσως μετά από μερικά χρόνια μπορεί να διαβάζουμε τα αγαπημένα μας κόμικς μέσα από μία οθόνη

Βέβαια πολλές φορές δεν μπορείς να κάνεις αλλιώς. Είναι πολλά τα manga που δεν γίνονται licensed και είμαστε αναγκασμένοι να ψάχνουμε για scanlations. Συν του ότι είναι τζάμπα.


Ύστερα από μερικές συζητήσεις παρατήρησα πως οι απόψεις διίστανται. Προτιμάτε να διαβάζετε τα κόμικς/manga στην οθόνη ή σε χαρτί ?


Προσωπικά προτιμάω να έχω το χαρτί μπροστά μου, να το διαβάζω όποτε θέλω χωρίς να μου βγαίνουν τα μάτια στην οθόνη του υπολογιστή. Όσον αφορά το οικονομικό, δεν έχω κάποιο πρόβλημα να δίνω μερικά λεφτά που και που. Είναι 10-14€ ο κάθε τόμος θα μου πείτε. Εφ' όσον μου αρέσει να διαβάζω manga/κόμικς είμαι διατεθειμένος να ρίξω εκεί ένα μέρος των χρημάτων μου. Αυτό με ευχαριστεί και εκεί τα ξοδεύω. Συν του ότι υποστηρίζω μια σειρά που μου αρέσει.
Εξ' άλλου με αγορές μέσω internet, οι τιμές μπορεί να πέσουν πάρα πολύ. Θέλει μόνο να έχεις λίγη όρεξη να ασχοληθείς με το θέμα.

Από την άλλη βέβαια δεν μπορείς να αγοράζεις ό,τι manga βρίσκεις μπροστά σου με την ελπίδα πως θα βγει καλό. Εκεί όντως έχω επιστρατεύσει και εγώ τα scanlations, αλλιώς δεν θα γνώριζα αρκετά αριστουργήματα.

E5VV38U.jpg


#2 djagil

djagil

    Anime Fan

  • Members
  • 127 posts

Posted 04 October 2007 - 00:03

¨Έντυπα φυσικά αλλα ας όψεται χρήμα
:fromabove:--> my chain <--:fromabove:

#3 Darthnicolas

Darthnicolas

    Raidou Kuzunoha the 1st

  • Members
  • 972 posts

Posted 04 October 2007 - 00:07

θα συμφωνησω με τον παραπανω....:uhh::uhh:

#4 kabamaru-1986

kabamaru-1986

    Koenma-Sama

  • Members
  • 627 posts

Posted 04 October 2007 - 00:14

¨Έντυπα φυσικά αλλα ας όψεται χρήμα

(+1)
/////////////////////////////////////////////////

Η λιστα μου (Για ανταλαγες pm me)

Πατα εδω:kill4u:

Ειμαι κλεφτης πατα με αν τολμας:hiding_something:

#5 Kenny

Kenny

    <SS0·b ∨ ~SS0·b>

  • Retired Staff
  • 8,653 posts
  • Locationbetween the frets

Posted 04 October 2007 - 00:19

Έντυπα φυσικά αλλά ας όψεται έλλειψη μετάφρασης...

2112.gif
|| FORUM RULES || ADN RULES || FEEDBACK || IP.BOARD QUICK USER GUIDE || #anime.gr @ irc.rizon.net ||


#6 moonheart

moonheart

    FUTO-itria

  • Members
  • 244 posts

Posted 04 October 2007 - 00:20

:terror2:οντως φτασαμε σε σημειο να ρωταμε τα αυτονοητα...:P παρολα αυτα δεν μπορω να πω οτι με χαλαει ιδιαιτερα η αναγνωση manga απο pc... μπορω να πω οτι το χω συνηθισει... εχει πολλα πλεονεκτηματα οπως πχ εκτος τ οικονομικου μπορεις σε ενα complete manga ξερω γω να βρει ευκολα κ να κατεβασεις οποιο vol θες παρολα αυτα σπανια να βρεις ολοκληρωμενο manga με ολα τ τα vol ανεγγιχτα ~εκτος βεβαια αν εχεις το μαγαζι η μεσο εκει χμ...~ κ σε οποιοδηποτε manga γενικα τα vol π θελεις... μ εχει τυχει απειρες φορες να ψαχνω για ενα συγκεκριμενο vol κ να εχει ολα τα αλλα εκτος απο αυτο:oo: σπασιμο τρελο...
so ακομη κ αν ειναι απλα πωρωση η αναγνωση manga σε book... τις περισσοτερες φορες η αναγνωση απο pc βολευει... /ας μην ημαστε πλεονεκτες:P/ ειδικα εμας τους φτωχους... κ ανυπομονους...:wooi2:
Posted Image
f*ck medicine. I want to be a ninja.

#7 denisuki~

denisuki~

    Stronger than Darth Vapor

  • Members
  • 281 posts

Posted 04 October 2007 - 00:28

Έντυπο, να σπαρταράει στο χέρι.
"Those who say video games are bad for health are the same ones who say rock is satan's music"
- Shigeru Miyamoto

#8 Vetus

Vetus

    Rocked'N'Loaded!

  • Banned
  • 1,116 posts

Posted 04 October 2007 - 00:39

Προσωπικά, ακόμα κι όταν δεν είχα μεγάλη οικονομική άνεση, προτιμούσα κι ακόμα προτιμώ ν' αγοράζω τα αυθεντικά manga books από το να τα διαβάζω scanlation.

Κι αυτό γιατί το να διαβάζω μια ολόκληρη σειρά manga, είτε αυτή αποτελείται από 3 τεύχη είτε από 12, στην οθόνη του PC μου δεν έχει καθόλου πλάκα, χάνει την μαγεία του. Άλλη αίσθηση σου δίνει όταν το διαβάζεις ξαπλωμένος στο κρεβάτι σου (είτε ξεκουράζεσαι είτε είναι βράδυ και δεν σε παίρνει ο ύπνος) ή την έχεις αράξει στο καναπέ. Ή όταν είσαι στο λεωφορείο/μετρό κι ενώ άλλοι τριγύρω σου διαβάζουν την εφημερίδα τους ή το τελευταίο βιβλίο του αγαπημένου τους συγγραφέα ξεχνώντας για λίγο την ταλαιπωρία της καθημερινής τους διαδρομής, εσύ να διαβάζεις το τελευταίο τεύχος του Love Hina που μόλις αγόρασες όπως οι συνομήλικοί μας στο Tokyo (μια φορά είχα απορροφηθεί τόσο στην ανάγνωση που παραλίγο να κατέβω μια στάση αργότερα).

Άσε δε που δεν είναι καθόλου βολίκο. Άντε τώρα ν' ανοίγω το PC κάθε φορά που θέλω να διαβάσω μερικές μόνο σελίδες ή να χαζέψω κάποια ωραία εικόνα που μου γυάλισε. Ενώ στο βιβλίο έχεις άμεση πρόσβαση. Εκεί που κάθεσαι το παίρνεις αμέσως στα χέρια σου από την βιβλιοθήκη και πας άμεσα σε όποια σελιδα θες για να ξαναδιαβάσεις ένα μέρος του σεναρίου που δεν έχεις καταλάβει ή να το ξεφυλλίζεις αμέριμνα για να θαυμάσεις την καταπληκτική δουλειά που 'χουν κάνει στο σχέδιο.

Εκτός των άλλων, το PC δεν μπορείς να το κουβαλάς παντού (εκτός κι αν έχεις laptop) ενώ το βιβλίο μπορείς, έτσι μπορεί να το παίρνεις μαζί σου το καλόκαιρι στις διακοπές σου όταν αποχωρίζεσαι το PC ή το DVD player όπου βλέπεις τα αγαπημένα σου anime. Χαρακτηριστικά, το καλοκαίρι του 2004 που πήρα τα πρώτα μου anime από τον Blademaster X (να 'ναι καλά το παιδί αυτό!) Love Hina, Chobits Trigun κι ήταν να πάω εκτός Αθήνας, είχα πάθει στερητικό σύνδρομο, τα manga books ήταν η τέλεια εναλλακτική λύση (ευτυχώς πλέον έχω iPod video 80 GB όπου μπορώ να χώσω σχεδόν ό,τι anime τραβάει η ψυχή μου).

Επιπλέον, όταν μια anime σειρά βασισμένη σε manga μου αρέσει πολύ, επειδή δεν μπορώ να επιβραβεύσω την προσπάθεια των συντελεστών της αγοράζωντας την σειρά αυθεντική, τουλάχιστον μπορώ να πάρω την manga έκδοσή του. Ξέρω, δεν είναι το ίδιο πράγμα, αλλά τι να κάνουμε...

Τέλος, μου αρέσει να κάνω συλλογή από manga books, η οποία μπορεί τώρα να είναι μικρή αλλά στο προσεχές μέλλον ελπίζω να ενισχυθεί κατά πολύ.

Φυσικά, δεν καταδικάζω τελείως τα scanlations. Όπως γίνεται με τα fansub anime, έτσι και τα scanlation μπρορούν να παίξουν το ρόλο του demo. Ή όταν ένα manga δεν πρόκειται να κυκλοφορήσει ποτέ στην Αμερική (η αγορά των manga δεν είναι τόσο ανοιχτή όσο αυτή των anime εκτός Ιαπωνίας), το scanlation αποτελεί την τέλεια λύση.

Viva la manga!

Θυμάμαι πριν μερικά χρόνια, στη στήλη αλληλογραφίας διάφορων κόμικς διάβαζα σχόλια του στυλ " τρέμω και μόνο στην σκέψη πως ίσως μετά από μερικά χρόνια μπορεί να διαβάζουμε τα αγαπημένα μας κόμικς μέσα από μία οθόνη".

Χμμμμμ...τώρα που το λες κι εγώ το θυμάμαι το σχόλιο αυτό. Μήπως κατα τύχη το διάβασες στο ΚΟΜΙΞ; :wis:

#9 Phantom Duck

Phantom Duck

    Platyrhynchos Kineticus

  • Retired Staff
  • 5,461 posts

Posted 04 October 2007 - 00:56

τώρα που το λες κι εγώ το θυμάμαι το σχόλιο αυτό. Μήπως κατα τύχη το διάβασες στο ΚΟΜΙΞ; :wis:


Στο ΚΟΜΙΞ το είχα διαβάσει στάνταρ, αλλά είχα διαβάσει παρόμοια σχόλια και σε άλλα περιοδικά :terror2:

E5VV38U.jpg


#10 Jiraiya

Jiraiya

    ビッグブレストジャンキー

  • Members
  • 2,573 posts

Posted 04 October 2007 - 01:08

Προτιμώ το χαρτί αλλά δυστυχώς αναγκαστικά λόγω έλλειψης μετρητών(το ρημάδι το Xbox 360 με έχει ξεφραγκιάσει) διαβάζω μόνο scanlations.Έχω αρκετές σειρές ήδη κατεβασμένες αλλά δεν τις έχω διαβάσει όλες επειδή βαριέμαι.Αν τις είχα στο χαρτί σίγουρα θα τις είχα διαβάσει όλες.Πάντως αν ζούσα Ιαπωνία(που απ'ότι έχω δει είναι πολύ φτηνά τα manga) σίγουρα θα τσιμπούσα 5-10 τόμους το μήνα:nod:

Posted Image


#11 Skarlas

Skarlas

    Starting...

  • Members
  • 6 posts

Posted 04 October 2007 - 01:40

Και εγω ειμαι υπερ του χαρτιου αλλα το κοστος ειναι λιγο βαρυ οταν ασχολεισαι με πολλα.Βεβαια αν παρακολουθεις μια σειρα που δεν εχει τελειωσει ακομα και βγαινει ενα chapter μια φορα την εβδομαδα τα scanlations ειναι μονοδρομος νομιζω.
There is no emotion; there is peace.
There is no ignorance; there is knowledge.

There is no passion; there is serenity.

There is no death; there is the Force

#12 red pyramid

red pyramid

    Revolutionary Fanboy

  • Members
  • 1,655 posts
  • LocationThe city upon the hill

Posted 04 October 2007 - 02:41

Χαρτί και ούτε για μια σειρά στον υπολογιστή.Δεν με νοιάζει το κόστος,όχι επειδή έχω άπειρα λεφτά-έχω περάσει και 6μηνό χωρίς αγορές γιατί δεν είχα λεφτά-αλλά επειδή ξέρω ότι όλη η μαγεία κρύβεται σε αυτή τη διαδικασία:

Πάς στο βιβλιωπολείο.Σκέφτεσαι τι θα πάρεις στο δρόμο.Όταν φτάνεις όμως βλέπεις και πράγματα που δεν είχες δεί την προηγούμενη φορά,ή που τα είχες ξεχάσει.Πιάνεις το κόμιξ-ή το βιβλίο-.Κοιτάς το εξώφυλλο,περιέργαζεσαι με την αφή συ την αίσθηση που σου δίνει.Ξεφυλλίζεις,γρήγορα ώστε να μην δείς τι συμβαίνει αλλά να καταλάβεις αν το σκίτσο σου αρέσει.Ζητάς απ' το παιδί να μάθεις πληροορίες για αυτό,αν το έχει διαβάσει,τι έχει ακούσει για αυτό.Κάνεςι το ίδιο πράγμα και για άλλα πράγματα που σε ενδιαφέρουνΌταν τελικά έχεις καταλήξει σε ένα μίνιμουμ προτάσεων,καταριέσαι τη μοίρα σου που δεν έχεις αρκετά λεφτά να πάρεις όλα όσα διάλεξες,που δεν μπορείς να πάρεις βασιά το μαγαζί ολόκληρο.Όταν τελικά διαλέξεις,το κοιτάς στο δρόμο και αρχίζεις να το διαβάζεις,ή πάς σπίτι σου και το απολαμβάνεις με την ησυχεία σου.

Αυτή η διαικασία για 'μένα είναι όλα τα λεφτά,και δίνει ακόμη περρισσότερη μαγεία σε όλο αυτό το πράγμα.Βέβαια,αυτό δεν σημαίνει ότι ένα κόμιξ σταματά να είναι αξιόλογο αν το πάρεις απ' το δυαδίκτυο-παραγγελεία.Ούτε καν αν το κατεβάσεις.Τα σκίτσα ίδια θα μείνυονε,το σενάριο επίσης.Χάνετε όμως-για εμένα πάντα-μεγάλο μέρος αυτού του 'ψησίματος',της πόρωσης για το αντικείμενο.Κατανοώ το οικονομικό-και εμένα με πονάει τρομερά-,και δεν θέλω να δώσω την εντύπωση ότι δεν έχω και άλλα ενδιαφέροντα,οπότε μιλάει ένας πορωμένος που μόνο να διαβάσει ξέρει στη ζωή του.Αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα όπως την καταλαβαίνω.
Posted Image

#13 Dain

Dain

    Anime Fan

  • Members
  • 227 posts
  • LocationAthens

Posted 04 October 2007 - 03:28

Χαρτί για πολλούς και διάφορους λόγους, μεταξύ αυτών οτι θέλω να έχω ένα manga "δικό μου" και γιατί δεν απολαμβάνω την ανάγνωση στον υπολογιστή.
Όμως διαβάζω και scanlations είτε όταν πρόκειται για manga που δεν υπάρχουν στα Αγγλικά, είτε για να δοκιμάσω κάποια νέα σειρά.
Το πιθανότερο είναι αν ένα scanlated manga μ'αρέσει να το αγοράσω μετά κανονικά όταν βγει.

#14 Alexiel

Alexiel

    Anime Freak

  • Members
  • 475 posts

Posted 04 October 2007 - 05:44

Και εγώ χαρτί και πάλι χαρτί. Το καλοκαίρι όταν πήγαινα στην δουλειά πραγματικά ήταν υπέροχο πρωινό ξύπνημα μέσα στο τραίνο να διαβάζεις μάνγκα (ειδικότερα Hellsing σε σκηνές σφαγής).

Επίσης μου φαίνεται ότι η ένταση που σου δημιουργεί το μάνγκα στην κανονική μορφή είναι εντελώς διαφορετική σε σχέση με το να το διαβάζεις στον υπολογιστή.

Αλλά βέβαια πάρα πολλά αξιόλογα μάνγκα δεν θα βγούν πότε στα άγγλικα, ή θα αργίσουμε υπερβολικά πολύ για να τα δούμε μεταφρασμένα (Η λύση είναι να μάθουμε ιαπωνίκα :hahaha:), όποτε τα scanlations είναι η μοναδική λύση.

Όσο για το κόστος, πραγματικά για πολλά άτομα είναι ένας μεγάλος παράγοντας και θα το σκεφτούν πολύ να αγοράσουν τα μάνγκα που τους αρέσουν αυθεντικά. Εγώ πάλι βέβαια το καλοκαίρι το είχα παρακάνει, 2 - 3 τόμους την εβδομάδα τελείωνα (αυθεντικούς, ναι μπορώ να πω ότι βαδίζω στα βήματα της Κονάτα) αλλά ποτέ δεν σκέφτικα το κόστος.
Posted Image

#15 Sanosuke

Sanosuke

    Anime Fan

  • Members
  • 245 posts

Posted 04 October 2007 - 06:35

κοιτα τωρα αν ειναι κατι σπανιο ναι.....αλλα οχι δεν μπορω να το διαβασω ετσι....παντως αν θελω να το διαβασω κανω την εξης βλακεια....το εκτυπωνω ολο...:oo::fromabove::fromabove::fromabove::fromabove::fromabove::fromabove::fromabove: