Μετάβαση στο περιεχόμενο

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Σύνδεση 

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Φωτογραφία
* - - - - 1 Ψήφοι

Προτιμάτε scanlations ή έντυπα manga ?

• Please log in to reply
138 replies to this topic

Δημοσκόπηση: Προτιμάτε να διαβάζετε scanlations ή έντυπα manga/κόμικς ? (195 Μέλος (η) που έχουν ψηφίσει)

Προτιμάτε να διαβάζετε scanlations ή έντυπα manga/κόμικς ?

1. Scanlations (να τα διαβάζω στον υπολογιστή) (30 ψήφοι [15.38%] - Προβολή)

Ποσοστό της ψηφοφορίας: 15.38%

2. Έντυπα (να νιώθω το χαρτί στα χέρια μου) (125 ψήφοι [64.10%] - Προβολή)

Ποσοστό της ψηφοφορίας: 64.10%

3. Δεν έχω πρόβλημα (40 ψήφοι [20.51%] - Προβολή)

Ποσοστό της ψηφοφορίας: 20.51%

Ψήφισε Οι επισκέπτες δεν μπορούν να ψηφίσουν

#61 Speedgrapher

Speedgrapher

Hermetic Scholar

• Members
  • 394 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 03 Ιανουάριος 2008 - 17:47

Bad, bad sophaki! But you are still a young cub and so are excused...:wooi2:

Δημοσιευμένη  εικόνα

--Though you cannot see in the dark, the dark can see you (and the lens too)--

http://otakulens.wordpress.com

http://www.easysubjugation.blogspot.com

#62 psofia

psofia

Retired troll

• Members
  • 395 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 04 Ιανουάριος 2008 - 00:19

young club? εσύ δεν με έκανες και πολύ young απ' ότι θυμάμαι... :hihi2:

#63 YaTa

YaTa

Αρχαιολάτρης

• Retired Staff
  • 1.939 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 04 Ιανουάριος 2008 - 11:51

Eh..ontopic plz.

Επί τη ευκαιρεία, κανονικό Manga φυσικά, καθώς με τα scans δεν καταλαβαίνεις ρε παιδί μου ότι διαβάζεις manga, καμία σχέση. Άλλο αν καμιά φορά κατεβάζω και scans, δε γίνεται να αγοράζει κανείς συνέχεια Manga. :wis:
1

#64 Tea-chan

Tea-chan

Don't Lose Your Way

• Retired Staff
  • 2.491 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 09 Ιανουάριος 2008 - 21:00

Φαντάζομαι ότι είμαι μειοψηφία εδώ, αλλά τί να γίνει... scanlations. Γιατί με κάποιες μεταφράσεις από τους λεγόμενους 'επαγγελματείες' δε γίνεται δουλειά.:uhh: Λόγου χάρη, το Hellsing έχει κατακρεουργηθεί από την Dark Horse Comics!:oo:

To καλό με τα scanlations είναι, εκτός του ότι είναι τζάμπα, ότι μιας και πολλά groups βγάζουν το ίδιο manga, υπάρχει πολυφωνία στη μετάφραση και μια πιο σφαιρική κατανόηση του νοήματος απο τον αδαή με τα Ιαπωνικά. (Σαν εμένα)

Βέβαια, υπάρχει πάντα και το ενδεχόμενο ένα group να παρατήσει ένα project και μετά άντε να το βρεις! Γιατί τα groups δεν πληρώνονται να κάνουν μετάφραση, ενώ όσοι δουλεύουν για εκδοτικούς οίκους ναι, οπότε έχεις μια σιγουριά...

Επιπλέον, με τα scanlations είσαι up to date, γιατί αν περιμέναμε τον εκδοτικό οίκο τα βγάζει ένα-ένα τα takoubons, ζήτω και καήκαμε!:deadga6:

Αλλά θα συμφωνίσω ότι το χαρτί έχει άλλη μαγεία να πας στο μαγαζί, να το αγοράσεις, να δεις τί άλλο παίζει... αλλά πού λεφτά!

#65 Speedgrapher

Speedgrapher

Hermetic Scholar

• Members
  • 394 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 09 Ιανουάριος 2008 - 21:13

Α, ναι, προς Θεού! Δεν είπα ότι είναι κατακριτέεα τα scanlations ή τίποτα, απλά εγώ κάποια στιγμή έπαψα να τα αντέχω...:emptyonexg1:

Δημοσιευμένη  εικόνα

--Though you cannot see in the dark, the dark can see you (and the lens too)--

http://otakulens.wordpress.com

http://www.easysubjugation.blogspot.com

#66 zolitas

zolitas

Anime Amateur

• Members
  • 98 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 13 Ιανουάριος 2008 - 05:02

μονο scans :< ομως εχω ολη τη καλη διαθεση να δέχτω οποιο manga θελετε να μου χαρισετε :) (θα το διαβάσω :P)

#67 Lorence

Lorence

Starting...

• Members
  • 8 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 13 Ιανουάριος 2008 - 08:48

Scanlations...τα προτιμω περισσοτερο..
Δημοσιευμένη  εικόνα.....my love i dream about your lips
my love i will never have your lips
i will never touch your sweet lips
never see or feel your taste buds..........

#68 xANTONISx

xANTONISx

Περπάτησα πάρα πολύ ...

• Members
  • 202 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 23 Ιούνιος 2008 - 15:55

Χαρτί ftw δεν έχω διαβάσει ακόμα manga , αλλά μιλώντας από εμπειρία με comix ..... :wis:

#69 lne

lne

Anime Newbie

• Members
  • 32 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 23 Ιούνιος 2008 - 16:22

εννοείται έντυπα :riiight: . είναι εντελώς διαφορετική η αίσθηση του να κρατάς το βιβλιαράκι στα χέρια σου και να διαβάζεις ανάποδα, από το να τα διαβάζεις στην οθόνη του pc. είναι πανάκριβα τα άτιμα όμως :oo: .

#70 RiDeLub

RiDeLub

- ΡίΝΤεΛουμπ -

• Members
  • 1.010 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 23 Ιούνιος 2008 - 16:33

Εννοείται έντυπο. Όχι μόνο θέλω να νοιώθω το χαρτί αλλά να το μυρίζω κιόλας (ναι είμαι καμένος...).

Γενικά είναι πιο βολικά ενώ διαβάζονται παντού και σε ότι στάση θέλεις...

Το θέμα είναι ότι τα scanlation βοηθούν και βολεύουν εξίσου.
Έχουν πιο πιασάρικη μετάφραση, τα βρίσκεις γρηγορότερα και το κυριότερο είναι και τζάμπα.

Εγώ τα βλέπω σαν demo, αφού αν ήταν να αγοράσω μια manga σειρά, θα της είχα ρίξει μια ματιά στα scanlation πρώτα.

Επίσης τα scanlation είναι must για ongoing και καινούργιες σειρές. Αν είναι να περιμένεις μετάφραση στα Αγγλικά... βράσ' τα κι άσ' τα

- Επέζησα και εγώ από το φαγητό του Κ.Ε.Τ.Θ Αυλώνας -

Δημοσιευμένη  εικόνα

#71 Adventurer

Adventurer

Αιώνιος φοιτητής

• Members
  • 2.983 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 23 Ιούνιος 2008 - 17:28

Εξαρταται πως το παρει κανεις.

Θεωρητικα, προτιμω σιγουρα το εντυπο. Αλλη αισθηση να το κρατας στα χερια και να γυριζεις τις σελιδες, και αλλη απλα να σκρολαρεις στο PC.

Πρακτικα, προτιμω στο PC γιατι δεν κοστιζει 10 Ευρω το volume.
Δημοσιευμένη  εικόνα

#72 SirJim

SirJim

lurking

• Members
  • 587 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 23 Ιούνιος 2008 - 23:38

Scanlations γιατι δεν είμαι ο τύπος που θα συλλέξει manga....
Απλά τα διαβάζω γιατι μου αρέσουν και όποτε θέλω να ξαναδω κάτι, τρέχω στον φίλο μου τον εναμανγκα και μου τα λέει όλα :P
+Ότι δεν τα πάω καλά με οτιδήποτε είναι σε έντυπη μορφή.....

user4670_pic4840_1219234016_zpsbe79b943.

#73 Anyparktos

Anyparktos

Πρώην Me Loves Neliel

• Members
  • 694 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 23 Ιούνιος 2008 - 23:49

Διαβάζω μόνο scanlations γιατί οριακά μερικές φορές δεν έχω λεφτά να βάλω βρακί στον κ**ο μου...Αλλά είναι λίγο ρευστό το ερώτημα γιατί αν είχα λεφτά και όρεξη να το ψάξω(για να μη μιλήσω για γνώσεις ιαπωνικών) θα έπαιρνα οπωσδήποτε manga!!
Δημοσιευμένη  εικόνα

#74 The Tragic Prince

The Tragic Prince

心消えたこのせかいに 

• Members
  • 1.344 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 24 Ιούνιος 2008 - 05:58

Έντυπο φυσικά, αν και τα πιο πολλά τα διαβάζω αναγκαστικά από scanlations

#75 Maya-chan

Maya-chan

Anime Master

• Moderators
  • 1.667 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 24 Ιούνιος 2008 - 19:04

Εγώ προτιμώ χίλιες φορές τα έντυπα. Η εμπειρίες μου στο βιβλιοπωλείο είναι αξέχαστες.

Κατεβαίνει ο πατέρας μου Αθήνα, του ζητάω να με πάρει κι εμένα, πάω κατευθείαν Solaris, ψάχνω στα ράφια για τις αγαπημένες μου σειρές, χαζεύω τις άλλες, ξεφυλλίζω τα περιοδικά, ψάχνω απεγνωσμένα τους τόμους που ήρθα να πάρω, άλλες φορές τους βρίσκω άλλες όχι... Μια φορά το manga που ήθελα ήταν στο πάνω πάνω ράφι (μα καλά, δεν τους έχει περάσει απ'το μυαλό ότι κάποιοι manga fans είναι κάτω από 1.80?) και κατέληξα να μην το πάρω. Και μετά τα ξεφυλλίζω στο αυτοκίνητο στην επιστροφή και γυρνάω σπίτι καταζαλισμένη... Γενικά το όλο πράγμα είναι φοβερή φάση.

Κι ύστερα είναι απλά τέλειο να έχεις στα χέρια σου το βιβλιαράκι, με την αφή και τη μυρωδιά του τυπωμένου χαρτιού, να το διαβάζεις όπου, όποτε και όσες φορές θέλεις και μπορείς να τα χαζεύεις με τις ώρες χωρίς να γίνονται τα μάτια σου τετράγωνα.

Φυσικά και τα scanlations είναι πολύ καλά, αλλά άλλη αίσθηση έχει το βιβλίο. Κι ύστερα υπάρχει και το πρόβλημα με τα τετράγωνα μάτια... :dazed:

-bookworm mode OFF-

15fkk04.jpg