Μετάβαση στο περιεχόμενο

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Σύνδεση 

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Φωτογραφία
* - - - - 1 Ψήφοι

Προτιμάτε scanlations ή έντυπα manga ?

• Please log in to reply
138 replies to this topic

Δημοσκόπηση: Προτιμάτε να διαβάζετε scanlations ή έντυπα manga/κόμικς ? (195 Μέλος (η) που έχουν ψηφίσει)

Προτιμάτε να διαβάζετε scanlations ή έντυπα manga/κόμικς ?

1. Scanlations (να τα διαβάζω στον υπολογιστή) (30 ψήφοι [15.38%] - Προβολή)

Ποσοστό της ψηφοφορίας: 15.38%

2. Έντυπα (να νιώθω το χαρτί στα χέρια μου) (125 ψήφοι [64.10%] - Προβολή)

Ποσοστό της ψηφοφορίας: 64.10%

3. Δεν έχω πρόβλημα (40 ψήφοι [20.51%] - Προβολή)

Ποσοστό της ψηφοφορίας: 20.51%

Ψήφισε Οι επισκέπτες δεν μπορούν να ψηφίσουν

#46 the_second_child

the_second_child

way cooler than you.

• Members
  • 325 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 10 Οκτώβριος 2007 - 19:55

χαρτί FTW k εγώ αλλα λεφτά$$$ GTP (k εγώ πάλι)...ερώτηση...αν θες να αγοράσεις όμως ένα manga που έχει τα άπειρα τεύχη τι κανεις? (που οι τιμές στην ελλάδα για τα manga είναι 11 το λιγότερο ευρώ)

Βασικά το Rurouni Kenshin --28 volumes-- με βασάνισε αρκετά. Άπαξ όμως και βάλεις ένα πρόγραμμα στα έξοδα του μήνα, όλα είναι πιο εύκολα. Προσωπικά έχω βάλει όριο στον εαυτό μου κάπου στα 4 manga τεύχη το μήνα ή 2 dvd. Υπάρχουν αρκετά καλά sites που μπορείς να προμηθευτείς anime υλικό χωρίς να σου πιουν το αίμα.--πολύ τουλάχιστον!--

Δημοσιευμένη  εικόνα

#47 SSJGojeta

SSJGojeta

Anime Fan

• Members
  • 145 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 11 Οκτώβριος 2007 - 13:21

Θα έλεγα checking το manga από τα scanlations και αν δω οτι μου αρέσει και έχω την όρεξη να διαθέσω χρήμα τότε να το αγοράσω αυθεντικό. Αν και δεν ασχολούμε τόσο πολύ με manga κυρίως εξαιτίας του οικονομικού και του σκεπτικού στο όποιο μεγάλωσα, εφόσον μπορώ να το βρω τσάμπα (scanlations) γιατί να το αγοράσω αυθεντικό.. (ναι θα μου πεις για την αίσθηση του βιβλίου, η οποία είναι απίστευτη, για να βοηθήσω τον mangaka που το έγραψε) Όπως και να'χει εαν είχα το χρήμα, θα αγόραζα σίγουρα τα manga αντί των scanlations.
I am a proud "human" obsessed with anime and manga. And i am proud with that obsession:wis:

#48 Ash_Pokemaster

Ash_Pokemaster

Anime Professional

• Members
  • 1.005 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 13 Οκτώβριος 2007 - 14:31

Κανονικά manga ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ.
Η αίσθηση είναι μακράν καλύτερη, ενώ ο βαθμός κούρασης είναι σαφώς κατώτερος.

Παρόλ' αυτά, δεν έχω πρόβλημα και με τα scanlations. :P

oR4yYRl.gif

#49 Karenai Hana

Karenai Hana

Fighting Dreamer...

• Members
  • 62 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 13 Οκτώβριος 2007 - 15:02

Φυσικά και προτιμώ τα έντυπα manga. Είναι εντελώς διαφορετικό να έχεις το αυτό καθαυτό βιβλίο μπροστά σου, από το να κάθεσαι όλη την ώρα μπροστά από την οθόνη του υπολογιστή. Κάποιες φορές όμως και τα scanlations επιβάλονται. Για παράδειγμα, επειδή τα έντυπα manga κοστίζουν, και ετσι δεν μπορείς να παίρνεις πολλά μαζί, ή όταν δεν έχουν μεταφραστεί και κυκλοφορήσει ακόμα (όπως κάνω εγώ με τα τελευταία chapters και volumes των Naruto, Bleach, Shaman King κ.α.) Ή κάποιες φορές, όταν δεν είμαι σίγουρη αν το manga είναι καλό και του γούστου μου, πρώτα κατεβάζω scans και μετά αν μου αρέσει, αγοράζω και το έντυπο ^__^

Άσε που το μόνο manga shop που γνωρίζω είναι στην Αθήνα και κάνουν περίπου μιάμιση βδομάδα να φτάσουν εδώ >_<
Do you think that I smile because everything's alright?

Δημοσιευμένη  εικόνα

#50 Rina-chan

Rina-chan

Starting...

• Members
  • 4 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 13 Οκτώβριος 2007 - 18:24

+1 Δεν έχω πρόβλημα

Προτιμώ τα έντυπα φυσικά,αλλά λόγω έλλειψης ρευστού και επειδή συνήθως ψάχνω και αρκετά που δεν είναι καν Licenced,καταφεύγω σε scanlations.

Αυτά που μου αρέσουν αρκετά πάντως τα βρίσκω (ή προσπαθώ να τα βρω) και σε έντυπα.

Δημοσιευμένη  εικόνα

#51 Boss

Boss

Bakemono

• Members
  • 231 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 14 Οκτώβριος 2007 - 19:15

Scanlations. Είμαι τσαμπατζής.:hahaha:
Δημοσιευμένη  εικόνα

Δημοσιευμένη  εικόναΔημοσιευμένη  εικόναΔημοσιευμένη  εικόναΔημοσιευμένη  εικόνα

#52 zolitas

zolitas

Anime Amateur

• Members
  • 98 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 15 Οκτώβριος 2007 - 01:23

χαρτί FTW, αλλα scans γιατι no $$$.

#53 kafetzis88

kafetzis88

Hoyotama

• Members
  • 259 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 13 Δεκέμβριος 2007 - 23:56

Εννοειτε εντυπα,αλλα...........τα γνωστα!
-Και,όπως είπε ο Φινλανδός φιλόσοφος και κοινωνιολόγος Σαρτουμμ καους Μπελιττ:
Opinions are like assholes!
Everyone has one, but they all stink...

#54 Pastor_Of_Muppets

Pastor_Of_Muppets

Παρλιακό του Σατανά.

• Members
  • 815 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 14 Δεκέμβριος 2007 - 00:07

δεν τιθεται τετοιο ζητημα.

Δημοσιευμένη  εικόνα

#55 nightwatcher

nightwatcher

Anime Newbie

• Members
  • 32 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 22 Δεκέμβριος 2007 - 23:47

αν και ειναι κουραστικη η οθονη,εχει το πλεονεκτημα της μεγενθυσης,τα πιο πολλα τομιδια manga,ειναι πολυ μικρα,οποτε οι εικονες του claymore ας πουμε χαραμιζονται καπως πχ οταν μεταμορφωνονται σε τερατα,αυτο με εχει κανει να αλλαξω γνωμη και να επιδιωκω και το pc,πιστευω επισης οτι αν γλυτωνε καποιος εξοδα εκτυπωσης ,θα επεφτε παρα πολυ και η τιμη,ουσιαστικα μονο μεταφραση και δικαιωματα θα ηταν το κοστος,ετσι θα διαδιδονταν και περισοτερο νομιμα,οποτε αν βρισκοταν 100% ασφαλης τροπος συναλλαγης θα αλλαζαν πολυ τα πραγματα

#56 Konata

Konata

mukyu~

• Members
  • 311 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 23 Δεκέμβριος 2007 - 00:17

Αν και αγοράζω άπειρα manga, προτιμώ να τα έχω και σε scans, πρώτα-πρώτα από θέμα backup. :)

Πάντως δεν συμφωνώ ότι δεν βγάζει συναίσθημα όταν διαβάζεις στο PC...Θυμάμαι πόσο είχα συγκινηθεί όταν διάβαζα τα Love Hina και το I''s, τότε που τα κατέβαζα από dial-up...και πόσο άφωνος έμεινα τώρα, τόσα χρόνια αργότερα, όταν διάβασα τον τελευταίο τόμο του Genshiken σε scans (δεν άντεχα να περιμένω :( ). Όχι, δεν νομίζω ότι υπάρχει πρόβλημα με τα scans για 'μένα. Είναι και πιο οικολογικά από το να πέρνεις τον κάθε τόμο 3 φορές ;)
Δημοσιευμένη  εικόνα

#57 Loke

Loke

~Moe Mio Moe~

• Channel Operators
  • 3.927 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 30 Δεκέμβριος 2007 - 16:57

στο γενικο μοτιβο και εγω να τσεκαρω τα scans και μετα καλυτερα να το εχεις σε εντυπη μορφη για ολους αυτους τους λογους που εχουν ειπωθει. Αλλα.....

Βασικο μου προβλημα ειναι οτι απο τη στιγμη που θα μου αρεσει το μανγκα στο scan δε υπαρχει περιπτωση να συγκρατηθω και να μη κατεβασω τα υπολοιπα και να τα διαβασω στις επομενες μερες. Οποτε μετα μπερδευει λιγο το θεμα καθως εκει που μενω δεν εχει απο οσο ξερω μαγαζι να πουλαει μανγκα, με τις αγορες online ακομα το ψαχνω και εφοσον το εχω διαβασει ολο το να αγορασω 10+ τομους για κατι που μολις τελειωσα .... (η τρελα παει στα βουνα, και ο loke κατεβαινει στη πολη...)

#58 djagil

djagil

Anime Fan

• Members
  • 127 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 30 Δεκέμβριος 2007 - 21:14

Ένας παράγοντας με κάνει να αλλάξω γνώμη προς τα scans το ονομα αυτου psp τα βάζεις εκει και τα έχεις παντού...
:fromabove:--> my chain <--:fromabove:

#59 Vetus

Vetus

Rocked'N'Loaded!

• Banned
  • 1.116 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 30 Δεκέμβριος 2007 - 23:11

...με τις αγορες online ακομα το ψαχνω...

Για αν τυχόν αρχίσεις τις online αγορές (ναι, κι εμένα μου πήρε αρκετή ώρα με τον Dante για να μάθω πως γίνονται) θα μείνεις υπερικανοποιημένος με το JustManga.com. :wis: Kαι πιο φθηνά τα πουλάνε τα manga συγκριτικά με άλλα online μαγαζιά (απ' όσο ξέρω, τουλάχιστον) και δωράκια σου κάνουν αν αγοράσεις αρκετό πράμα (όπως μια κορδέλα Naruto που πήρα εγώ και στο Solaris και το Tilt την βρήκα με 40κατι ευρώ).

#60 psofia

psofia

Retired troll

• Members
  • 395 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 02 Ιανουάριος 2008 - 01:34

Scanlations.... γιατί ειναι τζάμπα! (nice reason huh?) :hihi2: