Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Πολεμικές Τέχνες
Posted 22 October 2010 - 23:35
Παρ'ολα αυτα πιστευω πως τη μαυρη ζωνη την πηρα με την αξια μου.
Συμφωνειτε μαζι μου η πιστευετε πως ατομα σαν και εμενα ειναι ντροπη για τις πολεμικες τεχνες?
Posted 22 October 2010 - 23:52

ΥΓ σκευτομαι να αρχισω και εγω πολεμικη τεχνη,μπορεις να μου περιγραψεις μιας και εχεις μαυρη ζωνη και εισαι πιο εμπειρος πως περιπου ειναι??Ευχαριστω
Posted 22 October 2010 - 23:55
Γιατί να είσαι ντροπή. Είσαι άτομο που τη χαρίζεσαι στους άλλους και δεν τους πλακώνεις στο ξύλοΜαθαινω καρατε εδω και δεκα χρονια,αλλα ποτε δεν ημουν ειδιαιτερα δυνατος και καθολου επιθετικος χαρακτηρας.Ετσι,παντα αποφευγω τους καυγαδες και δεν συμμετασχω σε ανταγωνιστικους αγωνες κλπ. Πιστευω πως ειμαι περισσοτερο καλλιτεχνης παρα μαχητης.
Συμφωνειτε μαζι μου η πιστευετε πως ατομα σαν και εμενα ειναι ντροπη για τις πολεμικες τεχνες?

Posted 23 October 2010 - 00:02
Δυστηχως,πολλες φορες σκεφτομαι πως στην πραγματικοτητα απλα φοβαμαι.
Οσον αφορα τους αγωνες,ειναι περισσοτερο θεμα ελλειψης χρονου,και οχι τοσο αποφασης.
Συνηθως απλα βαριεμαι να ασχολιθω και παντα το σωμα μου τυχαινει να μην ειναι στην καλυτερη κατασταση.
Οσο για το πως ειναι να εχεις μαυρη ζωνη,δεν ειναι και τιποτα το τοσο φοβερο.Το μονο που μπορει να κανει ειναι να με παει παραπερα
Δεν περιμενα κατι παραπανω εξ αρχης.Βασικα,αυτο που σε κανει δυνατοτερο δεν ειναι η ζωνη.
Ειναι η διαδηκασια που περασες για να την παρεις.Γι'αυτο,πραγματικα εχω να πω πως γυρισα αλλος ανθρωπος.
Απο αυτο το καλοκαιρι,ενιωσα μια ολοκληρη αισιοδοξια για τη ζωη και πιστευω πως σιγουρα αξηζε ολες αυτες τις σταγονες υδρωτα.
Edited by Kamui, 23 October 2010 - 00:08.
Posted 23 October 2010 - 00:11
Ευχαριστω

Posted 23 October 2010 - 00:28
βασικα επειδη με αυτα που εγραψες πριν περιμενα περιπου τετοια την απαντηση,μαλλον δεν το διατυποσα σωστα ενοουσα πως ακριβως ειναι το καρατε,εξασκεις χερια,ποδια,μαθαινεις λαβες,τελος παντων που βασιζετε περισσοτερο?
Ευχαριστω
Σκεφτομουν να σου απαντησω προσωπικα και οντως δεν σου εδωσα καλη απαντηση.
Γενικα, εξαρταται κυριως απο το dojo. Το δικο μου ειναι γεματο απο μαθητες αλλα εχει τη φυμη οτι ειναι πολυ χαλαρο κλπ.
Στη θεσσαλονικη υπαρχουν μερικα αμα ψαξεις αλλα δεν ειμαι σιγουρος για το πως ακριβως μπορει να ειναι.Αμα ειναι σοτοκαν παντως,μην περιμενεις να χτυπηθεις με κανεναν απο νωρις.
Γενικα, αργει μεχρι να αποκτησει ενδιαφερον,αλλα αμα εισαι υπομονετικος και πραγματικα σου αρεσει,δεν θα βιαζεσαι για τιποτα και ισως επειτα δεις την αξια των πολεμικων τεχνων.
Posted 31 October 2010 - 23:34
Posted 01 November 2010 - 22:51
Από όσα έχω καταλάβει εγώ τουλάχιστον, βασίζεται στην αντεπίθεση. Πάει δηλαδή άμυνα-επίθεση, άμυνα-επίθεση και ούτω καθ'εξής. Κυρίως χρησιμοποιούνται απλές τεχνικές όπως κλωτσιές και γροθιές, αλλά συνήθως επικεντρώνεται στις άμυνες. Λαβές χρησιμοποιούνται σπάνια, είσαι κολλημένος στο έδαφος σταθερά και με τα δύο σου πόδια, που σημαίνει πως δεν θα δεις ακροβατικά και κουτσές στάσεις στο ένα πόδι όπως στο Κουνγκ Φου, παρά βαθιές και σταθερές στάσεις. Περισσότερο από όλα θα γυμνάσεις τα πόδια σου στο Καράτε, πάντως. Γενικά βασίζεται σε απλές και γρήγορες κινήσεις, οι οποίες απλώς θέλουν πολλή εξάσκηση για να γίνονται με τον σωστό τρόπο ώστε να βγάζεις από αυτές όση δύναμη είναι δυνατό, ενώ συχνή είναι η εξάσκηση στον συγχρονισμό. Τέλος, υπάρχουν συγκεκριμένες άμυνες για συγκεκριμένες επιθέσεις, οπότε σιγά σιγά θα αρχίζεις να μαθαίνεις ποιά είναι η καταλληλότερη άμηνα για κάθε κίνηση. Οι κινήσεις είναι πολύ γρήγορες, και βασίζονται στη γραμμή με τον ίδιο τρόπο περίπου που οι κινήσεις του Τάϊ Τσι βασίζονται στον κύκλο.βασικα επειδη με αυτα που εγραψες πριν περιμενα περιπου τετοια την απαντηση,μαλλον δεν το διατυποσα σωστα ενοουσα πως ακριβως ειναι το καρατε,εξασκεις χερια,ποδια,μαθαινεις λαβες,τελος παντων που βασιζετε περισσοτερο?
Ευχαριστω
Πνευματικότητα και διαλογισμό όπως π.χ. στο Αϊκίντο δεν θα δεις καθόλου στο Καράτε, το πολύ ανάλογα με το δάσκαλο να δεις κάποια ψήγματα φιλοσοφίας για τη χρήση του Καράτε. Ωστόσο πολύ βασικό κομμάτι είναι ο έλεγχος της αναπνοής, καθώς παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην σωστή εκτέλεση των κινήσεων.
Μπορεί όντως να είναι και ανάλογα με τη σχολή, αλλά όπου κι αν έχω δει Καράτε αυτό έχω παρατηρήσει. Αυτό που μετράει περισσότερο νομίζω είναι ο τύπος του Καράτε, π.χ. το Shitto-Ryu, το Shotokan και το Kyokushinkai έχουν διαφορές στη λογική τους.
Ελπίζω να βοήθησα.

Edited by Kain, 01 November 2010 - 23:04.
Posted 01 November 2010 - 23:21
Posted 02 November 2010 - 00:05
τί είναι καλύτερο thai boxing ή kung fu.Εγώ θέλω κάτι που να περιέχει τεχνικές (όχι πολύ λαβές όπως το kick boxing) χρήση όλων των άκρων (κυρίως ποδιών αλλά να μου γυμνάζει και τα χέρια) και να προσφέρει ένα mentality
thai boxing = muay thai ?

Ιδού η Black Hole, ιδού και το πήδημα.

Posted 02 November 2010 - 00:07
Posted 02 November 2010 - 00:21

Ιδού η Black Hole, ιδού και το πήδημα.

Posted 02 November 2010 - 00:21
Μαθαινω καρατε εδω και δεκα χρονια,αλλα ποτε δεν ημουν ειδιαιτερα δυνατος και καθολου επιθετικος χαρακτηρας.Ετσι,παντα αποφευγω τους καυγαδες και δεν συμμετασχω σε ανταγωνιστικους αγωνες κλπ. Πιστευω πως ειμαι περισσοτερο καλλιτεχνης παρα μαχητης.
Μα γιατι να μαθεις κιθαρα αν ειναι να μην παιζεις ποτε?
dunno my friend για αυτό ρωτάω
Πηγαινε μαθε ΜΜΑ. ειναι μια μιξη Muay Thai, Kick Boxing, και βρωμοξυλου, εκανε ενας φιλος μου το καλοκαιρι και απ'οτι μου εχει πει μετραγε.
Edited by Revan, 02 November 2010 - 00:23.
because th-

Posted 02 November 2010 - 00:34
τί είναι καλύτερο thai boxing ή kung fu.Εγώ θέλω κάτι που να περιέχει τεχνικές (όχι πολύ λαβές όπως το kick boxing) χρήση όλων των άκρων (κυρίως ποδιών αλλά να μου γυμνάζει και τα χέρια) και να προσφέρει ένα mentality
Βασικα πιστευω εχει να κανει με το ποσο σοβαρα θελεις να ασχολιθεις με τις πολεμικες τεχνες.
Το Muai Thai σιγουρα ειναι πιο σκληρο αλλα θα σε κανει τουμπανο πολυ γρηγορα,αρκει να αντεξεις.Το kung fu ειναι ολοκληρος τροπος ζωης.Υπαρχουν παρα πολλα διαφορετικα ειδη kung fu που σιγουρα παιρνει δεκαδες χρονια για να μαθεις ενα,ποσο μαλλον να μπεις και στο νοημα του.Αλλα επειδη στην ελλαδα δεν νομιζω να βρεις τοσο κολλημενη σχολη,και αμα μετα την προπονιση προτιμας να γυρνας σπιτι αντι για την εντατικη,ισως το kung fu να ειναι μια πολυ καλη επιλογη.
Οσο για σενα revan,μαθαινω και κιθαρα,χωρις να θελω να γινω επαγγελματιας.Αλλα συνεχιζω να παιζω για να εχω την ικανοποιηση της αναγνωρισης του οτι κανω κατι, και γινομαι καλυτερος,σαν ανθρωπος.Αμα ψαχνεις μονο την ουσια και την πρακτικοτητα των καταστασεων,το μονο που θα καταφερεις θα ειναι να παραιτηθεις σε ολα και στο τελος να πιστεψεις πως εισαι ενας αποτυχημενος.
Και κατι αλλο.Σταματηστε να αποκαλειτε το βρομωξυλο πολεμικη τεχνη γιατι δυστηχως το ακουω συχνα αυτο.
Το βρομοξυλο ειναι βρομωξυλο.Ειναι μια καφριλα που ποτε δεν θα μπορεσει να ταυτιστει με καμια τεχνη.
Edited by Kamui, 02 November 2010 - 00:47.