Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
* - - - - 1 votes

Σχέδιο vs. Σενάριο

• Please log in to reply
133 replies to this topic

Poll: Ψηφίστε εδώ... (199 member(s) have cast votes)

Ψηφίστε εδώ...

1. Σενάριο (142 votes [71.36%])

Percentage of vote: 71.36%

2. Σχέδιο (21 votes [10.55%])

Percentage of vote: 10.55%

3. Δεν μπορώ να αποφασίσω... (36 votes [18.09%])

Percentage of vote: 18.09%

Vote Guests cannot vote

#16 moonheart

moonheart

FUTO-itria

• Members
  • 244 posts

Posted 17 August 2007 - 14:45

Κάτι που μόνο ένα άτομο έχει κάνει,δεν έχετε αναφέρει τι είδους σχέδιο προτιμά ο καθένας σας.Επίσης,κάτι που μου ήρθε τώρα,πιστεύετε ότι υπάρχει κάποια σειρά που βάζει κάποια στάνταρτ στο σχέδιο για τις υπόλοιπες του είδους?(π.χ.το Sailor Moon έδειξε πως πρέπει να σχεδιάζονται οι ηρωίδες αυτού του στύλ και το δρόμο το ακουλουθήσαν οι συνεχιστές του).

κλασσικα:x χεχεχεχε... δεν μπορω να πω οτι με χαλαει το artwork τ sailormoon για την εποχη τ ηταν πολυ καλο:x
απο artwork φαση μ αρεσε παρα πολυυυυυ εκεινο τ honey&clover... δεν ξερω γιατι αλλα κατα καποιον τροπο δεν εμοιαζε ουτε υπερβολικο someway ~μαζεμενα bishounen-bishoujo π κ εγω τα εχω σιχαθει~ ουτε απλο.... κατα καποιο τροπο φαινοταν περισσοτερο ρεαλιστικο κατι π για να πω την αληθεια ελαχιστες φορες το βλεπω σε anime...
τσπ σε σχεση με το main topic... φυσικα κ προτιμω το storyline τ καθε anime απ οτι το artwork ~αν κ πρεπει να ομολογησω οτι πολλες φορες εχω πιασει τον εαυτο μ να επηρρεαζεται απο αυτο χμου... αν κ δεν πρεπει:P~ γιατι στο κατω κατω anime με ωραιο artwork μπορεις να βρεις παντου... αντιθετα το storyline πολλες φορες ειναι συνηθισμενο ~σκεφτεσαι οτι καπου το χω ξαναδει αυτο ρε γμτ~:bahhh: πραγμα π ωρες ωρες ειλικρινα κατανταει κουραστικο...:nosey:
Posted Image
f*ck medicine. I want to be a ninja.

#17 Nightwalker

Nightwalker

Anime Amateur

• Members
  • 109 posts

Posted 17 August 2007 - 16:04

Και γω προτιμώ το σενάριο. Δε μπορώ με τίποτα να παρακολουθήσω σειρά που δεν έχει ενδιαφέρον σενάριο. Το σχέδιο πάλι δε με νοιάζει και τόσο. Τώρα αν γινόταν να είναι όλες οι σειρές όπως το Death Note που είχε πολύ καλά και τα δύο στοιχεία, θα ήταν τέλεια!

#18 Matsu

Matsu

Certified Dorama Queen

• Members
  • 754 posts

Posted 17 August 2007 - 16:37

Ειναι σαφες οτι το ιδανικο θα ηταν να υπαρχουν και τα δυο...παρολα αυτα προτιμω το σχεδιο να ειναι καλο, γιατι αλλιως μου χαλαει την εντυπωση. Αν το σεναριο ειναι μετριο και το σχεδιο καλο, δεν με χαλαει, αλλα το να ειναι ενα κορυφαιο σεναριο με σχεδιο για τα μπαζα, δεν μπορω να το παρακολουθησω οποτε μου χαλαει την γενικη εικονα μιας σειρας.
Posted Image

Dorama Queen-Bitch Mode On Atm

#19 Dain

Dain

Anime Fan

• Members
  • 227 posts
  • LocationAthens

Posted 17 August 2007 - 16:50

Χμμ δυσκολεύτηκα να απαντήσω και χρειάστηκε να σκεφτώ λίγο. Με ενδιαφέρει πάρα πολύ το character design οπότε το σχέδιο γενικά μου είναι πολύ σημαντικό.
Όμως ένα ανιμε με καλό σχέδιο και κακό σενάριο αφήνει μια χειρότερη "επίγευση" στο τέλος, από οτι ένα με καλό σενάριο αλλά κακό σχέδιο.
Οπότε ψηφίζω σενάριο και γω, όσον αφορά τα ανιμε.

#20 denisuki~

denisuki~

Stronger than Darth Vapor

• Members
  • 281 posts

Posted 17 August 2007 - 17:33

Θα μπορούσα να ζήσω χωρίς καλό σχέδιο, χωρίς καλό σενάριο όμως δε μπορώ να δω πάνω από 2-3 λεπτά. Ή τέλως πάντων όχι πάντα σενάριο, κάτι που να με τραβάει στο anime, be it characters, fun etc.

Συμφωνώ με τον Dain σε γενικές γραμμές. Ώρες ώρες λέω κ εγώ "φαντάσου να είχε και καλό σχέδιο.." μετά από ένα anime με μέτριο/κακό character design (π.χ. Full Moon wo Sagashite), αλλά συνήθως αν έχει τόσο μεγάλη πρωτοτυπία ή καλό σενάριο μετά από τα 5-6 πρώτα λεπτά που θα με ξενίσει λίγο το σχέδιο, δεν με απασχολεί.

Πιστεύω πως το σχέδιο δίνει μια πρώτη εντύπωση, αλλά τίποτα παραπάνω. Κάτι σαν την εξωτερική εμφάνιση σε ένα άτομο :)
"Those who say video games are bad for health are the same ones who say rock is satan's music"
- Shigeru Miyamoto

#21 RaspK

RaspK

Anime Newbie

• Members
  • 45 posts

Posted 17 August 2007 - 23:42

Το θέμα είναι ότι, τελικά, το κακό σχέδιο μπορεί να σε αποτρέψει από το ν' ασχοληθείς με το anime, ή να κακιώσεις με κάποια επεισόδια (σπάζομαι όταν ΚΑΛά επεισόδια έχουν ΧάΛΙΑ σκίτσο :(), αλλά το κακό σενάριο δε θα σε κρατήσει γενικώς.

Λατρεία, γι' άλλη μια φορά, παρότι είχε κι αυτό μερικά όχι τέλεια δείγματα, το 12 Kingdoms: πολύ καλό σχέδιο (απλά εξαιρετικό αρκετές φορές) ΣΥΝ σενάριο που δέρνει.

#22 red pyramid

red pyramid

Revolutionary Fanboy

• Members
  • 1,655 posts
  • LocationThe city upon the hill

Posted 17 August 2007 - 23:52

Από αυτά που βλέπω πάντως,το σχέδιο 'τις τρώει' στο ρίνγκ από το σενάριο.Αγρίως μάλιστα.Απ΄ την άλλη αναλογιστίτε αυτό:1 anime που έχει ελάχιστα λόγια και πλοκή(κάτι σαν την anime μοργή ταινιών όπως το Last Days),που βασίζετε κυρίως στις εικόνες του,δλδ στο σκίτσο του.Ένα τέτοιο anime το προτειμάτε από 1 με σενάριο και πλοκή αλλά λιγότερη σημασία στο σκίτσο?

Spoiler:

Posted Image

#23 Kenny

Kenny

<SS0·b ∨ ~SS0·b>

• Retired Staff
  • 8,656 posts
  • Locationbetween the frets

Posted 18 August 2007 - 00:00

Το θέμα είναι ότι, τελικά, το κακό σχέδιο μπορεί να σε αποτρέψει από το ν' ασχοληθείς με το anime, ή να κακιώσεις με κάποια επεισόδια (σπάζομαι όταν ΚΑΛά επεισόδια έχουν ΧάΛΙΑ σκίτσο :(), αλλά το κακό σενάριο δε θα σε κρατήσει γενικώς.

Λατρεία, γι' άλλη μια φορά, παρότι είχε κι αυτό μερικά όχι τέλεια δείγματα, το 12 Kingdoms: πολύ καλό σχέδιο (απλά εξαιρετικό αρκετές φορές) ΣΥΝ σενάριο που δέρνει.

Καλά, το 12 Kingdoms απλά σπέρνει... (αν πρόσεξες, θα το βάλω και σε αλυσίδα για να το γνωρίσουν περισσότεροι :)). Πάντως, γι' αυτό που λες στην αρχή, αυτός είναι ο λόγος που, όταν ξεκινάω μια σειρά και βλέπω ότι έχει κακό σχέδιο, της δίνω μια περίοδο χάριτος, περί τα 3-4 επεισόδια, για να δω αν θα με συγκινήσει το σενάριο ή/και θα δω το σχέδιο με άλλο μάτι.

Γενικώς, μην βιάζεστε να απορρίψετε μια σειρα. Όποτε ακούω "το παράτησα στο πρώτο επεισόδιο", κατευθείαν απαντάω "δες περισσότερα, για να έχεις πιο σίγουρη άποψη".

Red pyramid, δεν μπορώ να επιλέξω. Πάντως πρέπει να είναι λίγα τα anime με ελάχιστο διάλογο. Σ' αυτά, όμως, "μιλάει" η εικόνα αντί για κάποιους ανθρώπινους χαρακτήρες. Σαν πρόσφατο παράδειγμα, δες το Iblard Jikan, που δεν έχει ΚΑΘΟΛΟΥ διάλογο.

2112.gif
|| FORUM RULES || ADN RULES || FEEDBACK || IP.BOARD QUICK USER GUIDE || #anime.gr @ irc.rizon.net ||

#24 JigokuNeko

JigokuNeko

Anime Amateur

• Members
  • 115 posts

Posted 18 August 2007 - 00:04

αναλογα με τις μερες μου. :wis:

μερικες φορες θελω να βαλω το μυαλο στο autopilot, να πηξω στο brainless bishonen και τα ωραια χρωματακια και δε πα να ειναι σεναριο φωσκολου!:borednn9:

αλλες φορες μου τη δινει στα νευρα αυτο και αν δεν εχω μια αξιοπρεπη ιστορια να κατσω να σκεφτω λιγακι τι θελει να πει ο ποιητης δεν αγγιζω τη σειρα. :nosey:

#25 dragoness_crysta

dragoness_crysta

Hana Ishinomori

• Members
  • 480 posts

Posted 25 August 2007 - 17:46

Πραγματι εχω διαβασει manga με πολυ ωραιο σχεδιο αλλα απο σεναριο 0 εις τον κυβο....απο την αλλη παλι, τα περισσοτερα, τα διαλεξα γιατι μου αρεσε η πλοκη και οχι γιατι κοιταξα το σχεδιο. Ακομα και να ειναι average μου αρεσει πολυ....

Εν ολιγοις αμα δεν εχει ενδιαφερον, πιανει πατο....
Some of us fall...some of fly...most of live to try....'till the edge of forever....

Posted Image

Galbadia Hotel | Crysta's blog-handmade creations

#26 Glastenen

Glastenen

La Reine du Portatif

• Members
  • 727 posts

Posted 28 August 2007 - 07:50

η πλοκή θα σε κρατήσει ακόμη κι αν το σχέδιο είναι παιδιού 3ης δημοτικού. αντίθετα, όσο όμορφο κι αν είναι, άμα φτάσεις σε σημείο να θες να γίνεις σαν το άβαταρ μου....ε....νισάφι....
*ΓΚΟΥΧγκουχ*

Posted Image

#27 stainless

stainless

Sutenresusei

• Members
  • 88 posts

Posted 29 August 2007 - 09:48

Χμμμ... δύσκολο να διαλέξεις. Το σενάριο εννοείται πως πρέπει να είναι καλό, αλλιώς δεν υπάρχει λόγος να παρακολουθήσεις το anime. Από την άλλη, το anime είναι και τέχνη, οπότε θα πρέπει να είναι"εμφανήσιμο". Αναφέρθηκε το Death Note ως καλός συνδoιασμός, εγώ θα προσθέσω και το Trinity Blood. Μακάρι να βγαίναν πιο συχνά τέτοιας ποιότητας anime.

#28 Yuna

Yuna

Anime Freak

• Members
  • 328 posts

Posted 29 August 2007 - 12:11

Κανονικά θα απαντούσα σεναριο αλλά η αληθεια είναι οτι διαβαζω μια σειρα, το Parfait Tic (δεν εχει γίνει ανιμε), περισσότερο για τα δυο ωραια αγορια που παίζουν, ενω έχω βαρεθει το επαναλαμβανομενο σχεδον σεναριο και την πρωταγωνίστρια απο το 5ο volume (και εχω φτάσει το 15ο)... Βεβαια η σειρα είναι shoujo και το σχεδιο παίζει σημαντικό ρολο...

Αν και δεν το έχω ψαξει πιστευω ότι μια σειρα με καλούτσικο σεναριο αλλά ωραιο σχεδιο θα την έβλεπα, ενω το αντιθετο μπορεί οχι γιατι δεν θα με ενθαρυνε να την ξεκινησω (απαξ και την ξεκινουσα και ειχε καλό σεναριο ενταξει θα την συνεχιζα και χωρις καλό σχεδιο :P!)

#29 SteveCof

SteveCof

Itoh Misaki~ no1 fan!

• Members
  • 86 posts

Posted 21 September 2007 - 16:49

Για την επιτυχια ενος ανιμε και τα δυο ειναι σημαντικα, ισως πιο πολυ το σχεδιο (αν μιλαμε για εμπορικη επιτυχια) αλλα προσωπικα, αν ηταν να διαλεξω ενα ανιμε με κακο σεναριο και καλο σχεδιο η ενα ανιμε με καλο σεναριο και κακο σχεδιο θα διαλεγα μαλλον το δευτερο.
Have you ever seen the Lain?

#30 Balsa-san

Balsa-san

bored to write english

• Members
  • 62 posts

Posted 21 September 2007 - 17:07

Aneta senario...ti na to kanw to sxedio ama to senario einai mapa...Polla exoun kalo sxedio alla den antexontai,se pairnei o upnos.
Posted ImageDanzai no hana Guilty sky....