Τώρα είδα το άρθρο, οπότε συγχωρέστε το αργό πόστινγκ... (άλλωστε δεν είχα πάει ακόμα Ιαπωνία όταν γράφονταν αυτά

)
Όσον αφορά την Akihabara, εγώ δεν ξετρελάθηκα...
Κατ'αρχήν σε μεγάλο μέρος του μοιάζει με μια οδό Στουρνάρα στο πιο "λαϊκή αγορά". Φωνάζουν έξω από τα μαγαζιά με τα μεγάφωνα, όλα στο δρόμο κτλ
Δεν πήγα σε Maid Cafe, πήγα όμως στα μαγαζιά otaku που αναφέρονται και σε ακόμα περισσότερα... Τρελή χαρά, αν και το ποσοστό πορνό (hentai και μη) είναι τόσο μεγάλο που καταντά αποκαρδιωτικό...

Ειδικά στο Mandarake, αν και ναός-respect-κτλ (έχει και cosplay ταμίες ;-) ), εγώ κάπου φρίκαρα με τις real-size κούκλες στον πρωτο όροφο!! (ΠΟΙΟΣ τις αγοράζει αυτές ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ;;; ) Επίσης στον πρώτο όροφο έχει κάτι ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ film cuts από anime.
Όσονα αφορά τα Ιαπωνικά arcades, πολύ μικρή ποικιλία, σχεδόν τίποτα από τις παλιές εποχές (μόνο λίγα και πολύ συγκεκριμένα) και άπειρα μηχανήματα με το ίδιο παιχνίδι (κυρίως το νέο Tekken).
Προς θεού, πέρασα
τέλεια, αλλά σε καμία περίπτωση δε φτάνει το hype που έχει. Είναι πιο let-down και underground και από ότι παρουσιάζεται στο Genshiken.

Για να πάρετε μια γεύση του τι είδα, έχω μερικές public photos εδώ:
http://www.flickr.com/search/?q=akihabara&w=17673967%40N00