Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
* * * * * 2 votes

Πώς να μυήσω κάποιον στα anime;


  • Please log in to reply
235 replies to this topic

#31 noname

noname

    Fade away

  • Members
  • 479 posts

Posted 30 May 2007 - 03:47

απλώς αυτοί το παίζουν πιο macho / tough-guy / δεν-βλέπω-κινούμενα-γιατί-με-κάνει-να-δείχνω-gay κ.τ.λ.. Καταλαβαίνετε ότι... I wanna put them in their places, γι' αυτό ζήτησα προτάσεις.

:)

:roar:WHAT ! Oo . that's it ... I start recruiting ninjas for da kill , Everyone enroll NOW !! :dwarf: :dwarf: :dwarf:
:P

Τώρα, όσο για το πόσο έχουν ή όχι το μικρόβιο. Είμαι σίγουρος ότι το πρόβλημά τους δεν είναι το fantasy setting. FFS, όλοι τους γούσταραν τρελά όταν είδαν τον Superman ή τον Spiderman στους κινηματογράφους (btw, μπλιάχ*2). Έχουν καθαρά πρόβλημα με το κινούμενο σχέδιο, και ειδικά με την τεχνοτροπία των anime (τα moe features των anime characters τα έχουν συνδέσει άρρηκτα με την έννοια "παιδικό"). Είναι μια ανόητη προκατάληψη, και πιστεύω αξίζει τον κόπο να καταρριφθει.
:)


δοκίμασε ίσος τότε κάτι που να μην έχει να κάνει μόνο με Anime άλλα και με games όπως: Final Fantasy: The Spirits Within, Final Fantasy VII: Advent Children και Last Order: Final Fantasy VII μπας και εξοικειωθούν με την τεχνοτροπία :P
αν και, αν δεν τους αρέσει η τεχνοτροπία πραγματικά (και δεν λένε απλά έτσι μαλακίες για να λένε ) τότε δεν μπορείς να κάνεις τπτ leave them be
Not everything that can be counted counts, and not everything that counts can be counted.
Posted Image

#32 Dante80

Dante80

    (╯°□°)╯︵ ┻━┻

  • Retired Staff
  • 5,516 posts
  • Location今、そこにいる僕

Posted 30 May 2007 - 06:38

Μιας και με ρώτησε ο dante για τις ηλικίες των φίλων μου, όλοι είναι 19ρηδες μαντραχαλαίοι σαν εμένα, απλώς αυτοί το παίζουν πιο macho / tough-guy / δεν-βλέπω-κινούμενα-γιατί-με-κάνει-να-δείχνω-gay κ.τ.λ.. Καταλαβαίνετε ότι... I wanna put them in their places, γι' αυτό ζήτησα προτάσεις.

Οι περισσότεροι είναι του τρόμου και του εφφέ, οπότε λέω να τους... lure (γαμώτο ξεχνάω τα ελληνικά μου) δίνοντάς τους Monster και κανένα Gundam Seed, και σιγά-σιγά να τους φέρνω σε επαφή με Full Metal Alchemist, Death Note, NGE, Noein (γιατί όχι; ), και άλλα anime που έχουν και κανένα μήνυμα "homework-για-το-μυαλό" μέσα.


Ok, thanks fror answering....^^

Ξεκινάς με αυτό.
Kαι συνεχίζεις κάπως έτσι...

Άσε τις σειρές για λιιίγο αργότερα...καλή τύχη man...:riiight:

Jh0Lmx3.png
.aNiMe//GR IRC Channel ~ Better than sex, batteries included.


#33 phm

phm

    Anime Ghost

  • Members
  • 1,807 posts
  • LocationOn the boundary of life and death

Posted 30 May 2007 - 09:08

Ξεκινάς με αυτό.
Kαι συνεχίζεις κάπως έτσι...

Μήπως οι ταινίες είναι λίγο σοβαρές για τους φίλους του; Γιατί εντάξει θα δείξουν μεν ότι τα anime δεν είναι μόνο για παιδιά, αλλά μην τους δωθεί και η εντύπωση ότι είναι μόνο για κουλτουριάρηδες... Καλά το Perfect Blue δεν το χω δει για να πω την αλήθεια, αλλά το GITS innocence δεν είναι ότι πιο ευκολοχόνευτο.

Εγώ θα έλεγα κάνα Elfen Lied (απλό και σίγουρα δεν θα τους φανεί παιδικό), η κάνα AppleSeed 2004 το οποίο είναι και 3-D οπότε θα τους κάτσει πιο καλά φαντάζομαι.
Μάλιστα και τα 2 τα έχουν κάνει και οι AnimeClipse οπότε θα μπορεί να τους τα δείξει και με ελληνικούς υπότιτλους.

#34 Quajafrie

Quajafrie

    I dance modestly.

  • Members
  • 523 posts

Posted 30 May 2007 - 14:44

Και 'γω πιστεύω ότι το Perfect Blue και το GITS είναι πιο "μέσα" στο χώρο και θέλει να έχεις μια κάποια εμπειρία. Δεν έχω δει το πρώτο αλλά το δεύτερο τουλάχιστον δε μ'άρεσε και το θεωρώ υπερτιμημένο. Τελικά θα πω Death Note, μάλλον αυτό είναι το καλύτερο για αρχή, τα πρώτα τουλάχιστον επεισόδια είναι έξυπνα, η ιδέα πιασάρικη, και είναι "δοκιμασμένο" (έχω μυήσει 4-5 άτομα μάλιστα φέτος μ'αυτό). Αν και θεωρώ και το NGE mainstream, όσο κι αν διαφωνείτε εσείς :P

#35 Mr Ayu-Mania

Mr Ayu-Mania

    Wotalicious!

  • Members
  • 959 posts

Posted 30 May 2007 - 15:32

μια που τωρα ξερουμε ηλικιες και γουστα, οι επιλογες ειναι πιο ευκολες...

elfen lied
-------------

- θα τους φυγει με την μια οτι το μοε ειναι μονο παιδικο
- 13 επεισοδια βλεπονται ανετα με την μια
- δεν εχει φιλοσοφικες ανυσιχιες, αρα δεν θα φανει κουλτουριαρικο
- εχει αρκετη βια και γυμνο για να καθηλωσει το group age...

ενναλακτικα τα death note, perfect blue, θα ηταν μια χαρα. Το Perfect Blue δεν ειναι βαρυ οπως νομιζουν μερικοι. Ασε που ετσι θα παρουν μια γευση και απο jpop...

η αμα θες να τους ριξεις στα βαθια, δειξε τους σερι ολα τα επεισοδια του Boogiepop... Απλα καλεσε τους στο σπιτι σου για ασχετο λογο, κλειδωσε την πορτα για να μην μπορουν να φυγουν, και βαλε το dvd να παιζει...

σημαντικο ειναι πως θα τους το δειξεις... ειναι προτιμοτερο σε μια μεγαλη τηλεοραση απο ενα pc με ολα τα αβολα χαρακτηριστικα που συνεπαγεται (οι μισοι θα καθονται στο πατωμα κτλ)
Posted Image

#36 Kenny

Kenny

    <SS0·b ∨ ~SS0·b>

  • Retired Staff
  • 8,653 posts
  • Locationbetween the frets

Posted 30 May 2007 - 15:44

Μάγκες, έχω σχέδιο! Μαζικές λύσεις δεν βολεύουν... Viral marketing FTW! :D

Πρώτα θα μυήσω έναν, μετά αυτός κι εγώ θα μυήσουμε δύο, μετά 4 κ.τ.λ.. :thumbup:

Το Perfect Blue δείχνει να προσφέρεται για την περίσταση, όπως και το Elfen Lied, όσο για το GitS (btw, μέγας fan), τους το φυλάω για αμέσως μετά, αφού τους hookάρω και τους έχω σίγουρους, για finishing move!

Μένει να κατεβάσω το Elfen Lied και το Perfect Blue. :)

#37 Dante80

Dante80

    (╯°□°)╯︵ ┻━┻

  • Retired Staff
  • 5,516 posts
  • Location今、そこにいる僕

Posted 30 May 2007 - 19:39

Well, πράγματι το Elfen Lied είναι μια στάνταρ σειρά για "προσηλυτισμό" αλλά την αποφεύγω αρχή αρχή συνήθως για τους εξής λόγους:

A> Θέλω το μέγιστο bang for the buck. Μια anime σειρά συνήθως έχει το ίδιο ή/και μικρότερο budget από μια καλή ταινία ή OVA. Αυτό αντικατοπτρίζεται εύκολα στο συγκεκριμένο anime.

Β> Αν για τον οιοδήποτε λόγο δεν αρέσει σε κάποιον ιδιαίτερα, είναι σίγουρο πως θα την παρατήσει σαν σειρά στην μέση. Αντίθετα σε μια ταινία θα κάτσει να την δει ολόκληρη.

Γ> Το anime "κράζει" πως δημιουργήθηκε για να περάσει την υπερβολή στον θεατή. Κάποιος αρχικά αρνητικά προσκείμενος προς το θέμα 'Anime' μπορεί να το χρησιμοποιήσει εναντίον σου/του.

Οπωσδήποτε πάντως, σαν τίτλος είναι από τους πρώτους που δίνεις...^^


Χρησιμοποιώ με καλά αποτελέσματα το GITS (movie) καθώς περιλαμβάνει σχεδόν όλα τα χαρακτηριστικά που θέλω να δείξω σε κάποιον για τα anime. Κορυφαίο (τουλ. για την εποχή του) animation, δυνατή μουσική, πολύ καλό στήσιμο/σκηνοθεσία, εξαιρετικό και "give me more plz" plot, και το βασικότερο, αρκετή ποσότητα επόμενου ομοειδούς υλικού για να "ρίξεις" όσους τσιμπάνε με αυτό. Άσε που παίζουν κάτι blue-ray rips μούρλια...^^

Kenny, για το PB ρίξε μια ματιά http://isohunt.com/download/12061718/perfect+blue



PS: Τάσο, δες το PB. :riiight:

Jh0Lmx3.png
.aNiMe//GR IRC Channel ~ Better than sex, batteries included.


#38 LIB

LIB

    Blood Thirsty

  • Members
  • 105 posts

Posted 30 May 2007 - 20:19

θα συμφωνήσω μαζί σας για το Elfen Lied!!! :lovulovu::lovulovu::lovulovu:
εγώ με αυτό κόλλησα...:wooi2::wooi2::wooi2:
όσο για το PB δεν ξέρω γιατί δεν το έχω δει...:wis:


Posted Image

Spoiler: Elfen Lied!!!

Posted Image

#39 sunday

sunday

    Anime Elite

  • Members
  • 1,087 posts

Posted 30 May 2007 - 20:26

Διαφωνώ στη χρήση του Elfen Lied. Το άνιμε αξίζει πραγματικά για να πάει χαμένο σε κάποιον προκατειλημμένο, όπως είπε κι ο Dante. Συμφωνώ με το Perfect Blue και το Ghost in the Shell. Ανετότατα.

Posted Image


#40 Zabimaru

Zabimaru

    ワン ピース!!

  • Members
  • 860 posts

Posted 30 May 2007 - 21:06

Εμενα δε με σuγκινησε και πολυ to elfen.παντος και εμενα μου λενε μερικοι φιλοι μου οτι τα ανιμε ειναι για μωρα και οχι για 18ρηδες.παρολα αυτα εχω δωσει σε μερικους και τους αρεσαν χωρις να κολλησουν βεβαια τοσο.Επισης ημαστε τρια ατομα που βλεπουμε πολυ και εχουμε κολλησει δυο ατομα συγκεκριμενα με το one piece oi οποιοι βλεπαν 10 επεισοδεια τη μερα.Σε εναν αλλο φιλο μου του εδωσα το basilisk ειδε το μισο και βαρεθηκε επειδη επαιζε παινχνιδια πιο πολυ.Παρολα αυτα μου ειπε οτι ειναι πολυ καλο.Απλα αυτο που δεν δεχομαι ειναι να τα βριζει καποιος χωρις να εχει δει.Κατι που γινεται και με διαφορα ειδη μουσικης που τα βριζουν ενω δε ξερουν.Σε εναν αλλο φιλο μου εδωσα το bleach eide 15 επεισοδεια σε δυο μερες αλλα ειδε οτι δε του αρεσει τοσο.(ειναι λιωμμενος με wow)απο αυτον ομως γνωμη μπορω να δεχτω γιατι εχει δει εστω και λιγο.Τελος το κορυφαιο ειναι ενας φιλος μου που ειδε τη χωρα των θαυματων και ξετρελαθηκε και μου λεει οτι τα ανιμε ειναι για μωρα.Και του λεω αφου ειδες και σου αρεσε.ομως αυτος επιμενει οτι δεν ηταν ανιμε αυτο και γενικα το παιζει λιγο κουλτουριαρης.
παντος δε μπορεις να βριζεις κατι αν δε το εχεις δοκιμασει.:byejg9:

#41 Sponis

Sponis

    Despair-Ridden Heart...

  • Retired Staff
  • 2,291 posts

Posted 31 May 2007 - 00:51

πστ ψηλέ... [aka Dante]

αν δεν κάνω λάθος εμένα με Elfen Lied με έμπασες... γιατί να μην πιάσει λοιπόν;

#42 Dante80

Dante80

    (╯°□°)╯︵ ┻━┻

  • Retired Staff
  • 5,516 posts
  • Location今、そこにいる僕

Posted 31 May 2007 - 05:02

Εσένα από NGE σε έμπασα, αλλά δεν κατέβαινε γρήγορα σε σένα αν θυμάμαι καλά...Επισης, δεν ήσουν 19...:lovulovu:

Jh0Lmx3.png
.aNiMe//GR IRC Channel ~ Better than sex, batteries included.


#43 denCorg

denCorg

    Anime Fan

  • Members
  • 211 posts

Posted 31 May 2007 - 11:51

Εγώ θα πρότεινα για αρχή να μη τους δείξεις το Elfen Lied γιατί αν δεν έχουν καμία σχέση με τα anime μπορεί να το θεωρήσουν υπερβολικό και ίσως τους ξενίσει το θέαμα(εκτός αν γνωρίζεις ότι τρελαίνονται για σπλατεριες οπότε οκ).Και όπως είπε και ο Dante80 μια ταινία τη παρακολουθεί πιο εύκολα κάποιος από μια ολόκληρη σειρά καθώς αν δε του αρέσει το πρώτο επεισόδιο δύσκολα θα κάτσει να δει τα επόμενα.
Συμφωνώ να τους δείξεις τη πρώτη ταινία GITS καλύτερα που και κάποια δράση έχει και νοήματα περνάει (ιδιαίτερα αν τους αρέσουν τα sci-fi θα ξετρελαθούν και αν τους πεις ότι από αυτή εμπνεύστηκαν οι δημιουργοί του matrix θα τους κινήσει τη περιέργεια) και είναι άρτια σκηνοθετικά.Από κει και πέρα μπορείς να τους δείξεις και καμιά ταινία του Miyazaki αλλά εσύ τα γνωρίζεις τα παιδιά και εσύ θα αποφασίσεις στο τέλος.
Go figure...
Posted Image

#44 Petran79

Petran79

    YOU GET TO BURNING!

  • Review Team
  • 3,266 posts
  • LocationΘεσσαλονίκη

Posted 31 May 2007 - 12:19

Το Perfect Blue το ειχα πετυχει σε βιντεοκλαμπ με ελληνικους υποτιτλους (απευθειας μεταφραση απο τα αγγλικα φυσικά).

Μιας και πολλοι θα το βρισκουν κουραστικο να διαβαζουν αγγλικά, μπορείς να νοικιάσεις τα 5 πρωτα επεισοδια του Berserk απο κανενα βιντεοκλαμπ. Πιστευω θα ικανοποιησουν τους φιλους σου.

Υπαρχουν σε βιντεοκλαμπ και τιτλοι οπως Ninja Scroll, GITS, Vampire Hunter D, Jin-Roh the Wolf Brigade, Patlabor WXIII, Tokyo Godfathers , όλοι με ελληνικες μεταφρασεις. Ισως το Jin-Roh και GITS να ειναι λιγο απαιτητικοί, αλλά αν τους αρεσουν τα sci-fi δεν θα εχουν προβλημα

'Ή δειξε τους κανενα παλιο τιτλο όπως Locke the Superman, στα Ελληνικά αν το βρεις, αλλά δυστηχως όλο και λιγότεροι εκτιμούν τα oldies

Ευτυχως οι σχετικα παλαιοτεροι εχουμε καποιο μικρο υποβαθρο στα anime και στα cartoon, πριν πέσει η εμπορευματοποίηση και γεμίσει ο κόσμος με τα γνωστά εκτρωματα.

Τώρα τα γούστα έχουν αλλάξει τελείως και αν δεν έχει δει κάποιος από μικρός τη σοβαρή και πιο καλλιτεχνική πλευρά των ανιμε, είναι δυσκολότερο να μην ειναι προκατειλλημενος. Δεν ειναι τοσο εύκολο να σου αρεσουν τα ανιμε γιατι απαιτεί κάποια εμπειρία στο σινεμά και να εχεις διαβασει έστω και λίγο και να ξερεις 1-2 ξενες γλώσσες. Τώρα αν κάποιος δεν έχει ούτε ενα βιβλιο σπιτι του ή καμιά ταινία πέρα από τα blockbuster, μην περιμένετε να βρει στα ανιμε κάτι περισσότερο, που σημαινει οτι θα παραμενουν παιδικά είτε θα προσφερουν μια φθηνη ψυχαγωγια που μπορεις να βρεις και αλλου.

Για αυτό προκειμένου να αναγκάσω κάποιον να δει κατι που δεν ταιριαζει στο χαρακτήρα του, ας πάω με τα δικά του νερά και ισως καπου βρουμε ενα κοινο σημείο.

#45 Black Kaiser

Black Kaiser

    You are part of my plan

  • Members
  • 1,289 posts

Posted 06 June 2007 - 16:08

Death Note. Έχω μυήσει καμιά δεκαριά άτομα με αυτό το ανιμέ. Μάλιστα οι περισσότεροι πια έχουν δει περισσότερα επισόδεια απο εμένα. (εγω είμαι στο 31 ακολουθώ την AnimeClipse).


Πάντως καλύτερα όχι κανένα "ελαφρύ" shonen ή hentai (τα μόνα που έχουν στο μυαλο τους μόλις ακούνε κάποιοι για γιαπωνέζικες σειρές):redcard2: