Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
* * * * * 1 votes

Mecha anime (γενική συζήτηση)


  • Please log in to reply
200 replies to this topic

#31 Petran79

Petran79

    YOU GET TO BURNING!

  • Review Team
  • 3,265 posts
  • LocationΘεσσαλονίκη

Posted 26 June 2007 - 19:32

αφου επιτελους ειδα και τα δυο OVA, και τις 3 ταινιες και τη σειρα των 47 επεισοδιων λέω:

Patlabor. Αλλα αν mecha σημαινουν μονο μαχες, ακαταλαβιστικη ατμοσφαιρα, με τους ιδιους και τους ιδιους χαρακτηρες και κλισε, μεινετε μακρια.

Αν σας αρεσουν ομως τα anime που εμπλεκεται ο M.Oshii ριξτε του μια ματια

Και εχω δει τα Evangelion και Rahxephon.

#32 Warchief

Warchief

  • Members
  • 2,042 posts

Posted 26 June 2007 - 19:43

Παιδιά το παρακάνετε, εγώ απλά παρατήρησα κάτι που έμοιαζε IMO (χωρίς να προσπαθήσω να πείσω κανέναν) και εσείς το κάνετε ολόκληρο θέμα, έλεος πια...:OMG3::uhh:


Εγώ απλά παρατήρησα κάτι που συμβαίνει IMO. Κανείς δεν είπε ότι προσπάθησες να μας πείσεις και κανείς δεν το έκανε θέμα.

Για να μείνω on topic, τα mecha δεν με ενδιαφέρουν ιδιαίτερα γι'αυτό και αποφεύγω τις gundam σειρές κλπ. Πάντως Eureka 7 και Full Metal Panic ήταν ωραία. Το πρώτο ειδικά σπέρνει.

#33 Vetus

Vetus

    Rocked'N'Loaded!

  • Banned
  • 1,116 posts

Posted 28 June 2007 - 13:10

Έχω ακούσει από πολλούς να λένε ότι ακόμα κι αν δεν τους αρέσουν τα mecha, το Eureka Seven ήταν από τα λίγα που τους ξετρέλανε (όπως έγινε και με το Rahxephon). Εμένα, πάλι, καμιά από τις δυο σειρές δεν με τράβηξε. Και στις δυο είδα το πρώτο επεισόδιο αλλά το σκηνικό "Είμαι ένας έφηβος που βαριέται την ζωή του μέχρι που βρήκα ένα mecha με τ' οποίο θ' αλλάξω τον κόσμο μου 'ναι τελείως βαρετό όσες πρωτοτυπίες και να 'χουν οι δυο αυτές σειρές. Και πριν αρχίσετε να μου λέτε "Καλά, δες πρώτα ολόκληρη την σειρά και μετά σχημάτισε μια πιο ολοκληρωμένη άποψη" (όπως με πρήζει συνεχώς ένας φίλος μου που είναι πορωμένος με Eureka Seven:bahhh: ) να σας πω ότι έτσι προσπάθησα να δώσω μια δεύτερη ευκαιρία σε anime όπως το Full Metal Alchemist για τ' οποίο όλοι με πρήζαν που δεν το 'χα δει και τελικά όσο μακριά και να το 'χα προχωρήσει δεν έβρισκα κάτι τ' οποίο να με κρατήσει μέχρι το τέλος. Με δυο λόγια: σε πολλές περιπτώσεις αν μια σειρά (ειδικά αν είναι πάνω από 26 επεισόδια) αν δεν με τραβήξει από το πρώτο επεισόδιο τρώει "άκυρο" από μένα.


Με την ευκαιρία, πόσοι από σας έχουν διαβάσει την νουβέλα του Full Metal Panic; (Για όσους δεν ξέρουν, η σειρά ξεκίνησε από σειρά νουβέλα η οποιά συνεχίζει μέχρι και σήμερα και μετά στην συνέχεια γίνεται η manga μεταφορά του).

#34 Warchief

Warchief

  • Members
  • 2,042 posts

Posted 28 June 2007 - 13:17

Καλά, δες πρώτα ολόκληρη την σειρά και μετά σχημάτισε μια πιο ολοκληρωμένη άποψη

#35 Dante80

Dante80

    (╯°□°)╯︵ ┻━┻

  • Retired Staff
  • 5,515 posts
  • Location今、そこにいる僕

Posted 28 June 2007 - 17:11

Καλά, δες πρώτα ολόκληρη την σειρά και μετά σχημάτισε μια πιο ολοκληρωμένη άποψη


Και πριν αρχίσετε να μου λέτε "Καλά, δες πρώτα ολόκληρη την σειρά και μετά σχημάτισε μια πιο ολοκληρωμένη άποψη" (όπως με πρήζει συνεχώς ένας φίλος μου που είναι πορωμένος με Eureka Seven:bahhh: ) να σας πω ότι έτσι προσπάθησα να δώσω μια δεύτερη ευκαιρία σε anime όπως το Full Metal Alchemist για τ' οποίο όλοι με πρήζαν που δεν το 'χα δει και τελικά όσο μακριά και να το 'χα προχωρήσει δεν έβρισκα κάτι τ' οποίο να με κρατήσει μέχρι το τέλος.


Σε βασικές γραμμές αυτό ισχύει και για όλα τα anime. Είναι αλήθεια πως πολλές φορές χάνουμε αρκετά διαμάντια καθαρά γιατί δεν έχουμε την υπομονή να περιμένουμε την υπόθεση να ξεδιπλωθεί ή γιατί μας χαλάει κάτι συγκεκριμένο από το πρώτο δευτερόλεπτο.

'Οπως και να το κάνουμε, τα γούστα και τα ενδιαφέροντα του καθενός διαφέρουν. Αυτό που μου αρέσει τρομερά εμένα μπορεί στον διπλανό μου να φαντάζει αίσχος. Και αν πρέπει να κάνω υπερπροσπάθεια για να δω ένα eps μιας σειράς, θεωρώ κάπως μαζοχιστικό να κάτσω να την δω όλη για να έχω ολοκληρωμένη άποψη πάνω στο πόσο ΔΕΝ μου άρεσε...τουλ, έτσι λειτουργώ εγώ....:wooi2:

Jh0Lmx3.png
.aNiMe//GR IRC Channel ~ Better than sex, batteries included.


#36 Warchief

Warchief

  • Members
  • 2,042 posts

Posted 28 June 2007 - 18:15

Πάντως, ειδικά για την περίπτωση του Eureka 7. Είχα πάει να το αρχίσω μόλις βγήκαν όλα τα επεισόδια, είδα 2 αλλά το παράτησα. Ένας φίλος επέμενε συνεχώς να το δω και το έβαλα ξανά τελικά. Μετά τα 10 περίπου πρώτα επεισόδια η σειρά παίρνει τα πάνω της. Στο τέλος της πρώτης σεζόν σιγουρεύτηκα πλέον ότι τα σπάει. Δες το <_<

#37 Dante80

Dante80

    (╯°□°)╯︵ ┻━┻

  • Retired Staff
  • 5,515 posts
  • Location今、そこにいる僕

Posted 28 June 2007 - 18:18

True, τα σπάει όλα...^^

Το Ε7 είναι από τις σειρές που σε πάνε λάου λάου, αλλά άμα έχεις την υπομονή ανταμείβεσαι άπαξ και δια παντός....:Blissfull:

Jh0Lmx3.png
.aNiMe//GR IRC Channel ~ Better than sex, batteries included.


#38 Petran79

Petran79

    YOU GET TO BURNING!

  • Review Team
  • 3,265 posts
  • LocationΘεσσαλονίκη

Posted 28 June 2007 - 18:42

βασικά αν καποιος ειναι σχετικα νεος στο χωρο των anime, ανεξαρτητα ηλικιας, τα Full Metal Panic και Eureka Seven για mecha αρκουν.

Και εγω αν ημουν 18 με την αδρεναλινη στα υψη και τα εβλεπα αυτά, θα παθαινα πλακα. Τώρα απλά τα βαριεμαι. Για ποιες ηλικιες αλλωστε νομιζετε γινονται τετοιες σειρες. Αλλιως θα κρινει κατι ενας 15χρονος και αλλιως ενας (κλαψ!) 30χρονος που ξερει κατι παραπανω (οσοι λιγοι απο εμας σε αυτη την ηλικια ασχολουνται με τα "παιδικα" τελως παντων). Για αυτο αν καποιος εχει δει πολλά anime και του αρεσαν τετοιοι τιτλοι, αυτο ειναι θεμα γουστου και προσωπικης αποψης. Αν ομως καποιος ειναι πολυ νεοτερος σε ηλικια απο μενα και του αρεσει μια σειρα, θα ειμαι λιγο επιφυλακτικος. Και ας εχει δει εκατονταδες τιτλους. Υπαρχει (και) στα anime το χασμα των γενεών.



Δεν απαιτώ βεβαια από κανεναν να καθεται με τις ωρες να ψαχνει και να βλεπει ολες τις σειρές, παλιες και νεες, αν και ψαχνοντας μπορεί σιγουρα να βρει κατι στα γουστα του (και για γκομενες το ιδιο ισχυει). Και δεν θα τον κατακρινω επειδη εχει δει τιτλους που τους θεωρώ ανούσιους.Ουτε επειδη καποιοι τιτλοι αρεσαν σε καποιον που εχει δει εκατονταδες τιτλους, πρέπει ένας νεοτερος σε ηλικια να ακολουθησει τα βηματα του και τις σειρες που αρεσαν σε εκεινον.

Ας δει καποιος τους πιο απαιχθεις για μενα τιτλους. Μπορει να του ερθει φωτιση και να βρει ενα διαμαντι που δεν είχα καν ιδεα οτι υπηρχε.


Αλλο αν καποιοι θεατές συνηθισαν στα κλασσικά anime του 80, που πολλά από αυτά προβληθηκαν σε πολλες χωρες αλλά από την Ελλάδα ούτε καν πέρασαν.

Για αυτο πολλοί νεοι τιτλοι δεν με ενδιαφερουν. Ειναι ανακυκλωσεις (και ανεπιτυχεις οι περισσοτερες) των παλαιοτέρων.

Αν καποιος τιτλος σε εντυπωσιαζει την πρωτη φορά του βαζεις δεκαρια και προτρεπεις και αλλους να τον δουν, διχως να σου περασει από το μυαλό πως αργοτερα μπορεί να μην σου αρεσει και απλα να παρασυρθηκες απο τις πρωτες εντυπωσεις. Ή ότι εχει ξαναγυριστει κατι παρομοιο και ίσως καλύτερο στο παρελθον και εχει ξεχαστει απο τους νεοτερους, χωρις να λαβει την προσοχη που θα πρεπε, και αξίζει και εκεινο μια ματιά. Για αυτό βλεπεις δεκάρια σε βαθμολογιες και διθυραμβικα σχολια στους δημοφιλεις τιτλους. Αν πας να πεις κατι αρνητικο σε αποπαίρνουν και σε πετουν απο τον κυκλο τους....

#39 Vetus

Vetus

    Rocked'N'Loaded!

  • Banned
  • 1,116 posts

Posted 29 June 2007 - 23:14

Πάντως, ειδικά για την περίπτωση του Eureka 7. Είχα πάει να το αρχίσω μόλις βγήκαν όλα τα επεισόδια, είδα 2 αλλά το παράτησα. Ένας φίλος επέμενε συνεχώς να το δω και το έβαλα ξανά τελικά. Μετά τα 10 περίπου πρώτα επεισόδια η σειρά παίρνει τα πάνω της. Στο τέλος της πρώτης σεζόν σιγουρεύτηκα πλέον ότι τα σπάει. Δες το <_<

Δεν το βλέπω! Πάει και τελείωσε! :P Άντε, μην φωνάξω το Escaflowne μου να σας κομματιάσει όλους σας! :hahaha: (Μην το πάρεις στα σοβαρά, χαβαλέ κάνουμε ;) )


Αν καποιος τιτλος σε εντυπωσιαζει την πρωτη φορά του βαζεις δεκαρια και προτρεπεις και αλλους να τον δουν, διχως να σου περασει από το μυαλό πως αργοτερα μπορεί να μην σου αρεσει και απλα να παρασυρθηκες απο τις πρωτες εντυπωσεις.

Δυστυχώς έτσι την έχω πατήσει κι εγώ μερικές φορές (αλλά όχι σε σημειό να βάζω με την πρώτη δεκαράκια) π.χ. στην περίπτωση του Jigoju Shojo (το οποίο αν κι ήταν πολύ υποσχόμενο κατάντησε να γίνεται κουραστικά επαναλαμβανόμενο)

Για αυτό βλεπεις δεκάρια σε βαθμολογιες και διθυραμβικα σχολια στους δημοφιλεις τιτλους. Αν πας να πεις κατι αρνητικο σε αποπαίρνουν και σε πετουν απο τον κυκλο τους....

Κι αυτό είναι που μου την σπάει αφάνταστα, ειδικά σε περιοδικά όπως το Newtype και το Αnime Insider που σε κάθε τεύχος θα 'χουν κι από ένα αφιέρωμα για το Gundam Seed Destiny και το Seven Samurai αφήντας έξω από την στήλη αρκετές άλλες πραγματικά αξιόλογες σειρές που αξίζουν μια παραπάνω ανάλυση.

#40 Kanji

Kanji

    Razengan..OVERLOAD

  • Members
  • 1 posts

Posted 28 December 2008 - 02:48

Πριν από λίγο καιρό μετά από υπερβολική πίεση από τον κολιτό μου έκατσα να δω το Tengen Toppa Gurren Lagann, το πρώτο μου mecha από την εποχή του Getter Robo και του Voltron :rolleyes: Λογικό είναι μιας και το Gurren Lagann *****, να πωρωθώ, και έτσι άρχισα να λιώνω στα mecha. Μέχρι στιγμής έχω δει μόνο το Gurren και το Evangelion. Τώρα είμαι στο 15ο του Code Geass, αλλά μέχρι εδώ! Χρειάζομαι βοήθεια!!!! ΤΑ 5 ΚΑΛΗΤΕΡΑ MECHA ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ ΠΑΙΔΙΑ!!!! :oo:

Edited by odin, 28 December 2008 - 12:58.


#41 Seirios

Seirios

    Έκτακτος νεαρός...

  • Members
  • 776 posts

Posted 28 December 2008 - 02:51

αν και δεν έχω δει πολλά μέκα...το ttgl and code geass δεν ίναι απλα αγαπημένα μου μέκα..αλλά και αγαπημένα μου άνιμε..
Υ.Γ καλώς ήρθες στο φόρουμ...
Posted Image
Spoiler:

#42 Mad_Hatter

Mad_Hatter

    xyz scum

  • Moderators
  • 4,499 posts
  • LocationArah

Posted 28 December 2008 - 03:00

1.evangelion
2.code geass
3.gundam seed destiny
4.gundam seed
5.gundam 00

τα 4 πρωτα ειναι οχι μονο τα αγαπημενα μοu mecha αλλα και τα αγαπημενα μου anime γενικοτερα

qzMHWHd.png


#43 Kenny

Kenny

    <SS0·b ∨ ~SS0·b>

  • Retired Staff
  • 8,653 posts
  • Locationbetween the frets

Posted 28 December 2008 - 03:04

Threads merged. :wis:

2112.gif
|| FORUM RULES || ADN RULES || FEEDBACK || IP.BOARD QUICK USER GUIDE || #anime.gr @ irc.rizon.net ||


#44 Melkor

Melkor

    逸楽生活

  • Members
  • 2,051 posts

Posted 28 December 2008 - 10:20

αν και δηλωνω μεκα-φαν, εχω δει ελαχιστα mecha για να μπορω να δωσω τοπ 5. στην ουσια ειμαι ασχετος.
το macross zero το βαζω ετσι και αλλιως στο τοπ 10 μου οποτε θα πω αυτο.

ΥΓ. η προταση εγκριθηκε Petran-sama. εβαλα ολο το Patlabor να κατεβαινει. thank you:nod2:

1345977285497_zps066ae44a.jpg


#45 Psylock

Psylock

    Math Logic

  • Members
  • 136 posts

Posted 14 June 2009 - 23:20

Ναι ναι ναι, επιτέλους βρίσκω την ευκαιρία να χρησιμοποιήσω ένα από τα 6 χρυσά μου φτιάρια.
Προσωπικά αποφεύγω τα mecha anime όπως ο διάλος το λιβάνι, όπως το παιδάκι της φακές κ.ο.κ. και αυτό γιατί δεν με εκφράζουν - και πιστέψτε με έχω δεί αρκετά μέχρι τώρα για να σχηματίσω αυτή τη γνώμη.
Το μοναδικό το οποίο βρίσκω πράγματι ολοκληρωμένο και προτότυπο είναι το Robotech :nod:.
Σε πολλά - αν όχι όλα - έχουμε το γνωστό σκηνικό "ο 13-15 χρονόν πρωταγωνιστής που θα του πέσει στο κεφάλι το super duper hyper mecha και ενώ ο ίδιος είναι προσκολλημένος στον κόσμο του και την ότι νάναι ιδεολογία του θα σώσει τον κόσμο". Get REAL... πρρρρρ κιτσ κιτσ κιτσ :smokingg:. Ένα παράδειγμα είναι το Linebarrels of Iron .
Ακόμη κάτι που μου τι σπάει πάρα πολύ είναι η όλη προσπάθεια που γίνεται από το προσωπικό των στούντιο και το εκπληκτικό αποτέλεσμα για μια ξαναμασημένη ιδέα... έλεος παιδιά λίγη προτοτυπία. Κλασσικό παράδειγμα το Macross frontier του οποίου η μουσική είναι φανταστική και οι κριτικές την θέτουν σαν την καλύτερη από όλα τα Macross. Το σχέδιο είναι πολύ καλό, καθαρό και η παρουσία CG είναι μηδαμινή έως και εντελώς απαρατήρητη. Αλλά και πάλι ο πιλότος θα κάνει σχέση με την τραγουδήστρια και τώρα έχουμε και 2 τραγουδήστριες... ουάου τί ριζοσπαστικό σκηνικό είναι αυτό :erk:?
Για εμένα τα mecha anime δεν τραβάνε και πιστεύω ότι ο μόνος λόγος ύπαρξής τους είναι για να πηγαίνουν τα ιαπωνάκια στα καταστήματα παιχνιδιών και να μήν αγοράζουν transformers :congrats:.
The truth exist beyond the Gate ...
Can you see it ?!