Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
* * * * * 1 votes

Mecha anime (γενική συζήτηση)


  • Please log in to reply
200 replies to this topic

#1 Vetus

Vetus

    Rocked'N'Loaded!

  • Banned
  • 1,116 posts

Posted 25 May 2007 - 00:03

Ποιά είναι η καλύτερη σειρά Gundam; Ποιό είναι το πιο δυνατό mecha στον anime γαλαξία; Ποίο είναι καλύτερο μεταξύ του Νeo Genesis Evangelion και του Raxhephon; Αυτά κι οτιδήποτε άλλο για τα mecha anime, manga και videogames γενικά μπορείτε να συζυτήσετε σ' αυτό εδώ το thread. Αλλά ακόμα κι αν δεν πολυγουστάρετε τα mecha (και κυρίως τα Gundam) μπορείτε να γράψετε εδώ για ποιους λόγους δεν πολυσυγκινήστε με τα mecha anime πέραν 1-2 σειρών όπως το Eureka Seven.

Προσωπικά, οι μοναδικές mecha σειρές που μ' έχουν ξετρελάνει είναι:
- Neo Genesis Evangelion (επειδή είναι τόσο psycho όσο δεν παίρνει)
- Visions of Escaflowne (επειδή συνδυάζει mecha με fantasy με τον καλύτερο τρόπο ακολουθώντας τα χνάρια του κλασσικού Magic Knight Rayearth της Clamp του οποίου η anime μεταφορά είναι μια απογοήτευση)
- Full Metal Panic! (που συνδυάζει school, comedy, romance, drama, supernatural, mulitary και δεν συμαζεύεται με τον καλύτερο τρόπο σε μια σειρά όπου τα mecha δεν έχουν το μέγεθος ενός ολόκληρου πλανήτη, ούτε έχουν μουστάκια [σπόντα για συγκεκριμένο Gundam που μου διαφεύγει τ' όνομά του], ούτε ο πιλότος χρειάζεται να φωνάζει τ' όνομα των επιθέσεων λες κι είναι πρωταγωνιστής σε mecha anime του '70)
- Getter Robo (επειδή αποτελεί μια από τις καλύτερες παιδικές αναμνήσεις μαζί με το Plawres Sanshiro και το Kabamaru κι είναι και cult)
- Candidate for Goddes (επειδή είναι από την δημιουργό του κλασσικού DNAngel που τόσο μ' αρέσει κι ας μην αποτελεί κάτι το βαρβάτο στον χώρο των mecha)
- Gunbuster/ Diebuster (Gainax ftw!)

Κι αν με ρωτήσετε τι έχω δει από Gundam; Mόνο την ταινία Gundam Wing από Silver Star Media, τότε που τα anime που έφερναν στα videoclub ήταν η μοναδική μου επιλογή. Ίσως κάποτε δω και την σειρά Gundam Wing, αλλά για την ώρα δεν ψήνομαι ούτε καν για το περιβόητο Gundam Seed.

Toν καλύτερο σχεδιασμό mecha που 'χω δει είναι στην σειρά ZOE για PS2 που ξεφεύγουν από τα mecha-κονσερβοκούτια που έχω σιχαθεί να βλέπω στα περισσότερα mecha (κυρίως τα Gundam). Kρίμα που το anime ZOE: Dolores είναι τόσο απαίσιο ενώ είχε τα φόντα να γίνει μια φοβερή σειρά. Κι είναι κι η πρώτη σειρά mecha όπου ο πιλότος δεν είναι πιτσιρικάς αλλά ένας σαραντάχρονος οικογενειάρχης.

Με την ευκαιρία έχει δει κανείς σας το Keroro Gunsou; Αν όχι, πρόκειται για μια δημοφιλές κωμική σειρά της Sunrise βασισμένο στο ομώνυμο manga όπου πρωταγωνιστής είναι ένας εξωγήινος βάτραχος που ήρθε στην γη για να την κατακτήσει αλλά κατέληξε να κάνει την νοικοκυρά σε μια οικογένεια και στον ελεύθερό του χρόνο φτιάχνει μοντέλα Gundam (όπως καταλάβατε, ο mangaka είναι μεγάλος fan των Gundam, γι' αυτό κι η Sunrise ανέλαβε την anime μεταφορά του manga).

Τέλος, σας παραθέτω μια ξεκαρδιστική ατάκα (που αν θυμάμαι καλά την είχε πει ο Mormengil): "Iδού τι είναι τα Gundam: ρομποτάκια πίου-πίου".

Posted ImagePosted ImagePosted Image

#2 yami

yami

    神速

  • Retired Staff
  • 3,707 posts

Posted 25 May 2007 - 01:16

i recently became a mecha fan XD
και πρεπει να πω οτι τα αγαπημενα μου ειναι τα shiny mecha XDDDD
(ex reideen,aquarion,zegapain κτλπ)...
oh,and Eureka 7 >> the world :P

***RANT***
the genre could polish the story side of things a bit in the future though...τουλαχιστον οι μισες(και βαλε)σειρες εχουν το ιδιο σεναριο :uhh: το οποιο κατανταει ενοχλητικο....
***RANT***

επειδη προσφατα αρχισα να επιδιδομαι στο mecha watching XD(εκτος φυσικα απο τα κλασσικα NGE,rahxephon,FMP,couple of gundams),δεν εχω ακομα πολυ αγαπημενες σειρες,εκτος του Gunbuster 2 και Eureka Seven(και αξιο αναφορας το Code Geass)...
αυτη τη σεζον παρακολουθω απο mecha τα:Reideen,IDOLM@STER Xenoglossia,Gigantic Formula,Heroic Age,Juusoukikou Dancougar Nova & Tengen Toppa Gurren Lagann..

#3 Vetus

Vetus

    Rocked'N'Loaded!

  • Banned
  • 1,116 posts

Posted 25 May 2007 - 02:21

To Tengen Toppa Gurren Lagann και το Code Geass δυστυχώς δεν τα 'χω δει ακόμη μιας και τα δυο είναι στην wishlist μου. Το Zegapain λεει τελικά; Έχω ακούσει ότι έχει γίνει από τις καλύτερες δουλειές στα CG.

#4 yami

yami

    神速

  • Retired Staff
  • 3,707 posts

Posted 25 May 2007 - 02:36

Το Zegapain λεει τελικά; Έχω ακούσει ότι έχει γίνει από τις καλύτερες δουλειές στα CG.



indeed X3 Ζegas are so nicely shiny <3
αν και πρωτα επ ειναι λιγο βαρετα για να πω την αληθεια,τα τελευταια σε αποζημιωνουν αρκετα..

#5 Gatsu

Gatsu

    Starting...

  • Members
  • 2 posts

Posted 25 May 2007 - 04:17

Neon Genesis Evangelion k ta myala sta kagela!panta respect omws sto Robotech:riiight:

#6 Erisadesu

Erisadesu

    Hellasian Star

  • Members
  • 4,640 posts

Posted 25 May 2007 - 10:52

I like Old School Mecha ..
το Astro boy μπορείς να το πεις Meccha?
και φυσικά Robotech

#7 noname

noname

    Fade away

  • Members
  • 479 posts

Posted 25 May 2007 - 12:45

Meccha:
Hoshi no Koe
NGE
Escaflowne
flcl
το GITS αν τo θεωρείται mecha ...
είναι απο τα αγαπημένα μου :P

γενικά αποφεύγω μεγάλες σειρές με mech (Gundam, Eureka 7) γιατί βαριέμαι εύκολα :P

τα Full Metal Panic! και Raxhephon με ψιλό απογοήτευσαν και τα άφησα ίσος τα δώ κάποτε ...

Macross Zero, Macross Plus μετάνιωσα κάθε δευτερόλεπτο που ξόδεψα από την ζωή μου

βασικά εκτός των : Giant Robo και Top wo Nerae! 2 που σκέφτομαι να δω κάποια στιγμή δεν έχω δει τπτ άλλο που να με ενδιαφέρει να δώ στην κατηγορία αυτή
Not everything that can be counted counts, and not everything that counts can be counted.
Posted Image

#8 Vetus

Vetus

    Rocked'N'Loaded!

  • Banned
  • 1,116 posts

Posted 25 May 2007 - 17:48

To Astro Boy δεν νομίζω ότι μπορείς να το πεις mecha, μιας και χρησιμοποιείται ο όρος mecha για τα giant robot. Tώρα το FLCL θεωρείται mecha;:huh:

#9 Millia

Millia

    Dragon Spooker

  • Members
  • 130 posts

Posted 27 May 2007 - 00:24

Τα αγαπημένα μου mecha anime είναι: Robotech, Gundam Seed, Code Geass, Sokyuu no Fafner και Tekkaman Blade.
Από αυτά που προβάλλονται αυτή τη σεζόν δεν έχω βρει ευκαιρία να τα δω όλα. Μέχρι στιγμής έχω δει τα πρώτα 3 επεισόδια Heroic Age (περιμένω τους Sphere να συνεχίσουν το subbing), το 1ο του Gigantic Formula (γιατί τα character desings να μην είναι τόσο ωραία όσο στο ending?) και όσα έχουν προβληθεί μέχρι στιγμής από το IDOLM@STER Xenoglossia, το οποίο δυστυχώς είναι εντελώς βαρετό.

#10 Alexiel

Alexiel

    Anime Freak

  • Members
  • 475 posts

Posted 27 May 2007 - 01:53

Για μένα τά αγάπημένα μου mecha ανίμε είναι: Neon Genesis Evangelion και Soykuu no Fafner. Και τα 2 για μένα είναι πάρα πολύ καλά

Από τα υπόλοιπα που έχω δει

Vision of Escaflowne
Eureka 7
Full Metal Panic
Full Metal Panic The Second Raid

Δεν λέω είναι καλά σαν ανίμε αλλά κάπως δεν με ενθουσίασαν όπως τα παραπάνω, βέβαια στο Eureka 7, θα του ξαναδώσω άλλη μία ευκαιρία γιατί το περίμενα διαφορετικό, όποτε πρέπει να το ξαναδώ από άλλη ματιά.

Όσο για παιχνίδια με mecha το καλύτερο που έχω παίξει μέχρι τώρα είναι το Xenogears στο PSX. Είναι απίστευτο σαν παιχνίδι, έχει τρομερό σενάριο τρομερή πλοκή και πολύ καλούς χαρακτήρες. Όσοι δεν το έχετε δει δώστε μια ευκαιρία το αξίζει πραγματικά.
Posted Image

#11 Petran79

Petran79

    YOU GET TO BURNING!

  • Review Team
  • 3,264 posts
  • LocationΘεσσαλονίκη

Posted 31 May 2007 - 17:57

αν και δεν ειναι από Japan δεν θα πρεπει να αγνοησουμε και τα Transformers, γιατί αν και από αμερικανους σεναριογραφους, ξεπερνά πολλές ιαπωνικες σειρές, συν το οτι το animation εγινε στην Ιαπωνια. Μιλαω βεβαια για τη σειρά του 80.

Μια άλλη σειρα που θα δω προσεχως, αν και δεν είναι τελειως mecha, είναι το Patlabor και οι διαφορες ταινίες και ΟVA

#12 Cougar

Cougar

    Anime Freak

  • Members
  • 325 posts

Posted 31 May 2007 - 18:30

Όσα mecha κι αν έχω δει, και είναι πολλά γιατί είμαι αρκετά mecha-fan, κανένα δεν μου άφησε την αίσθηση που μου είχε αφήσει το Macross Saga όταν το είχα δει...

moving_movies_foto_9_thesout_gr.gif


#13 Six Winged Angel

Six Winged Angel

    Κινητό Spoiler

  • Members
  • 1,906 posts

Posted 08 June 2007 - 19:18

Τρελένομαι για mecha, αλλά έχω βαρεθεί να βλέπω τα ίδια και τα ίδια στερεότυπα σε καινούργια mecha anime (τα μισά μου φαίνονται αντιγραφες του eva :S eleor).

σειρές που ξεχωρίζουν για μένα είναι:

NGE (εντάξει ότι και να πω είναι λίγο, είμαι με διαφορά ο πιο καμμένος μαζί του σε όλη την Ελλάδα, τέλεια mecha, τέλειο σενάριο τέλειοι χαρακτήρες κλπ κλπ)

ShinGetter Armageddon (ψιλο-ελεεινό μέχρι γέλιου σε πολλές φάσεις, μαστούρικο σε άλλες δράση και καλό animation σε άλλες φάσεις, κάτι από τα παλιά, άθλιο σενάριο, χμμμμ κάτι διαφορετικό ^^)
Mazinkaiser (άρχοντας! must για κάθε mecha fan :nanana: σατηρίζει τα στερεότυπα για μένα :riiight:)

Robotech: the macross saga (all-time- classic μου άρεσε και το Love-triangle, Max ftw!)

FullMetalPanic (αυτό το βλέπω currently και έχει τρελό γέλιο :lovulovu: μου αρέσει, ανηπομονώ για fummofu, τα mecha, ωραία σχεδιασμένα αλλά με χάλασε λίγο η ψιλό-evangelion φάση εκεί που νόμιζα ότι θα είναι real-style, και πάλι καλό είναι!)

από Gundam έχω δει την Enldess Waltz (καλούτσικη) και το Seed και Destiny δεν μου άρεσε για πολλούς λόγους

από mecha games προτείνω ΖΟΕ2 και Xenogears/saga (nge rpg xD) καθως και SRWα3 με χίλιααα

#14 Missing Score

Missing Score

    Ναι Νικος Κουκος;

  • Members
  • 98 posts

Posted 09 June 2007 - 02:22

Τekkaman Blade με διαφορα! Βασικα προτιμω τα videogames απο τα anime, αλλα το συγκεκριμενο μου εκατσε καλυτερα.

Tα Super Robot Wars γενικα εχουν πολυ ωραια mecha, αναμεσα τους και ο Mazinkaiser (Πανισχυροοοοος!!!!) που τον ζητησε η Banpresto απο τον mangaka του Great Mazinger για τις τελευταιες πιστες ενος SRW, ασχετο που μετα καναν τα OVA.

Με εξαιρεση 2 mecha απο SRW λοιπον, τα καλυτερα μου βρισκονται μαζεμενα σ'ενα παιχνιδι. Virtual ON!:riiight::riiight::riiight:

Ρε παιδια, γιατι τοσο μισος με τα Gundam; Στο κατω κατω βρισκονται στην κορυφη της πυραμιδας (για οσους εχουν δει Abenobashi):laugh: To μονο που χαλαει εμενα ειναι οτι εχει πολυ πολιτικη και αυτα τα φυστικοβολα στο κεφαλι :uhh:

#15 Kresto

Kresto

    Σαρδέλα

  • Members
  • 301 posts

Posted 09 June 2007 - 11:56

Επειδή δεν έχω ασχοληθεί ποτέ με mecha anime, για αρχή τι μου προτείνετε? :nosey: