Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
- - - - -

Elfen lied

• Please log in to reply
697 replies to this topic

#46 Dazdingo

Dazdingo

a poor corrupt official

• Members
  • 68 posts

Posted 05 April 2007 - 19:42

Για να εκφρασω και εγω την γνωμη μου σχετικα με την επιμαχη σκηνη,δεν μου αρεσε.Ουτε τον φονο του σκυλιου ευχαριστηθηκα,ουτε τον φονο 3 παιδιων,και πρπει να εισαι αρρωστος imo για να ευχαριστηθεις οποιοδηποτε απο τα δυο

Μπα, όχι. Όλη η Ρωμαϊκή κοινωνία με αυτά τα θεάματα περνούσε.

#47 AndroGhost

AndroGhost

Wth do you think I am ?

• Members
  • 383 posts

Posted 06 April 2007 - 13:13

Για να εκφρασω και εγω την γνωμη μου σχετικα με την επιμαχη σκηνη,δεν μου αρεσε.Ουτε τον φονο του σκυλιου ευχαριστηθηκα,ουτε τον φονο 3 παιδιων,και πρπει να εισαι αρρωστος imo για να ευχαριστηθεις οποιοδηποτε απο τα δυο:despair:

τοτε πρεπει οι μισοι και ανθρωποι να ειναι αρρωστοι επειδη οσοι ξερω την ευχαριστηθηκαν αυτη τη σκηνη
Because, when you are miserable you need someone ever more miserable...than yourself. The ones who aren't human ARE YOU [Lucy - Elfen Lied]
Males are creatures that express their emotions through actions rather than words. It is usually preferred not to have anyone bear their suffering. [Maes Hughes - FMA]
I can have food or drinks spilled on me, or even be spit at and I'll laugh about it. However, if for any reason you hurt a friend of mine... I won't forgive you! [Shanks - One Piece

#48 Deafening_Silence

Deafening_Silence

Daydreamer

• Members
  • 44 posts

Posted 07 April 2007 - 20:55

Το Elfen Lied είναι το πρώτο anime που είδα, και μου άφησε πολλές εντυπώσεις.

Spoiler:

"There is nothing like returning to a place that remains unchanged to find the ways in which you yourself have altered" -Nelson Mandela-

#49 Phantom Duck

Phantom Duck

Platyrhynchos Kineticus

• Retired Staff
  • 5,461 posts

Posted 07 April 2007 - 22:12

Το OVA δεν ξέρω για ποιον λόγο λέτεται επεισόδιο 14. Κανονικά διαδραματίζεται ανάμεσα στο 10 και το 11. Σαν να λέμε επεισόδιο 10.5.
Αν το δεις με τη σειρά που πρέπει ούτε που καταλαβαίνεις πως πρόκειται για extra επεισόδιο. Απλά οι περισσότεροι το βλέπουν στο τέλος, και απογοητεύονται επειδή περιμένουν να προσθέσει κάτι στην ιστορία.

E5VV38U.jpg

#50 Deafening_Silence

Deafening_Silence

Daydreamer

• Members
  • 44 posts

Posted 07 April 2007 - 22:34

Ναι το χα καταλάβει αυτό, ότι είναι επεισόδιο ανάμεσα στο 10 και το 11, απλά θυμάμαι πως χρονικά, κάτι δεν έστεκε καθόλου. Θα το ψάξω και θα ενημερώσω.
"There is nothing like returning to a place that remains unchanged to find the ways in which you yourself have altered" -Nelson Mandela-

#51 Darthnicolas

Darthnicolas

Raidou Kuzunoha the 1st

• Members
  • 972 posts

Posted 11 April 2007 - 10:38

Το OVA δεν ξέρω για ποιον λόγο λέτεται επεισόδιο 14. Κανονικά διαδραματίζεται ανάμεσα στο 10 και το 11. Σαν να λέμε επεισόδιο 10.5.
Αν το δεις με τη σειρά που πρέπει ούτε που καταλαβαίνεις πως πρόκειται για extra επεισόδιο. Απλά οι περισσότεροι το βλέπουν στο τέλος, και απογοητεύονται επειδή περιμένουν να προσθέσει κάτι στην ιστορία.

οντως επρεπε να λεγεται ετσι επεισοδιο 10.5 γιατι πολλοι μπερδευονται μαζι κ εγω πριν το δω...
ομως αυτο που λες για απογοητευση εγω ημουν οκ με το τελος....
Spoiler:

ουτως η αλλως ηταν μικρο σε διαρκεια οποτε ειναι καπως λογικο να σ αφηνει καποια κενα <<

#52 LIB

LIB

Blood Thirsty

• Members
  • 105 posts

Posted 19 April 2007 - 12:40

παιδιά δεν καταλαβαίνω gt δεν σας αρέσει το Elfen Lied αλλα εγώ πιστεύω πως απλά gmiiiiii!!!!
βεβαια δεν είναι μονο δίκια μου γνώμη αυτή αλλα πολλών ακόμα αφού έχει σαρώσει παρα πολλά βραβεία όταν βγήκε :bleh:
δείτε k μονοι σας8)
http://anidb.info/perl-bin/animedb.pl?show=anime&aid=1544

Posted Image

Spoiler: Elfen Lied!!!

Posted Image

#53 Phantom Duck

Phantom Duck

Platyrhynchos Kineticus

• Retired Staff
  • 5,461 posts

Posted 19 April 2007 - 17:39

Έχω σταματήσει πλέον να ασχολούμαι με τις κριτικές, τις βαθμολογίες και κυρίως τα βραβεία του ANimeReactor.

Αυτά τα τρία anime π.χ. κατά την γνώμη μου δεν άξιζαν ούτε τα μισά βραβεία, τη βαθμολογία και τη φήμη που έχουν
http://anidb.info/perl-bin/animedb.pl?show=anime&aid=979
http://anidb.info/perl-bin/animedb.pl?show=anime&aid=3651
http://anidb.info/perl-bin/animedb.pl?show=anime&aid=2165

Βέβαια γούστα είναι αυτά, σε άλλους αρέσει σε άλλους όχι. Απλά αυτό που θέλω να τονίσω είναι πως anime που μένουν στην αφάνεια, πολλές φορές αξίζουν περισσότερη προσοχή (και γιατί όχι και βραβεία) από τα γνωστά και "mainstreem"

E5VV38U.jpg

#54 Darthnicolas

Darthnicolas

Raidou Kuzunoha the 1st

• Members
  • 972 posts

Posted 19 April 2007 - 17:57

Έχω σταματήσει πλέον να ασχολούμαι με τις κριτικές, τις βαθμολογίες και κυρίως τα βραβεία του ANimeReactor.

Αυτά τα τρία anime π.χ. κατά την γνώμη μου δεν άξιζαν ούτε τα μισά βραβεία, τη βαθμολογία και τη φήμη που έχουν
http://anidb.info/perl-bin/animedb.pl?show=anime&aid=979
http://anidb.info/perl-bin/animedb.pl?show=anime&aid=3651
http://anidb.info/perl-bin/animedb.pl?show=anime&aid=2165

Βέβαια γούστα είναι αυτά, σε άλλους αρέσει σε άλλους όχι. Απλά αυτό που θέλω να τονίσω είναι πως anime που μένουν στην αφάνεια, πολλές φορές αξίζουν περισσότερη προσοχή (και γιατί όχι και βραβεία) από τα γνωστά και "mainstreem"

οντως ο καθενας εχει διαφορετικα γουστα οποτε πρεπει να τα χουμε ολα υποψην ομως ειναι τοσες πολλες σειρες που δεν μπορεις να αρχισεις στο ετσι να πεις θα δω απολα...
πρεπει να εχεις καποιες βασεις οποτε ξεκινας απο τα πιο γνωστα...

#55 denCorg

denCorg

Anime Fan

• Members
  • 211 posts

Posted 20 April 2007 - 18:46

Λοιπόν...Το anime το τελείωσα σχετικά πρόσφατα και μπορώ να πώ οτι μου άρεσε αρκετά, αν και ήταν από τα πιο ακραία που έχω δει (δεν έχω δει και πολλά btw).

Ωραίο σενάριο (μου άρεσε πολύ ο τρόπος που αναπτυσσόταν) και animation αν και εκείνο που θα μου μείνει είναι οι δυνατές (και ανατριχιαστικές) σκηνές του.

Spoiler:

Αυτό που με ξένισε ήταν οι κάπως αντιρεαλιστικές αντιδράσεις των χαρακτήρων (μπροστά στη βία και όχι μόνο).

Spoiler:

Κατα τα άλλα η Nyu μου φάνηκε περισσότερο σαν τη χαμένη αθωότητα της lucy παρά ο καλός εαυτός της.Τις σκηνές ecchi τις βρήκα αδιάφορες χωρίς να προσφέρουν κάτι.
Αυτά...
Go figure...
Posted Image

#56 zidane72003

zidane72003

Starting...

• Members
  • 20 posts

Posted 24 April 2007 - 00:43

Το 1ο μου ανιμε(μιλαω κατεβασμενο παντα απο ιντερνετ και Ελληνικη μεταφραση).

Μια χαρα μου φανηκε.Βασικα ελπιζω να μην ειμαι ο μονος που του αρεσε(εκτος απο τις σκηνες που λετε)και η 1η μαχη Bando με Lucy,οπως επισης και οι στιγμες στη γεφυρα λιγο μετα την μαχη nanas kαι marico...

Γενικα το 1ο επισοδειο(και δη η αποδραση)δημιουργει την αποψη του απολυτα σπλατερ ανιμε.Δλδ εγω στο 1ο επισοδειο ελεγα οκ...Νταξ...θα δω καμια 10.000 νεκρους ας πουμε(οχι οτι δε βλεπεις).

Τωρα που εχω εξερευνησει λιγο περισσοτερο το κοσμο του ανιμε αν με ξαναρωτουσανε δε θα το εβαζα στο τοπ 5 αλλα με τπτ δε θα του εβαζα κακο βαθμο.

ΥΓ:Επισης...Αμα θες να μυησεις καποιον στο κοσμο του Ανιμε ειναι ΙΔΑΝΙΚΟ για ξεκινημα.Μικρο,αρκετα σπλατερ(ωστε να μη το χαρακτηρησει ο αλλος "παιδικο")και με μια καλη ιστορια.

Για σκηνες αρχης και τελους ητανε πραγματικα αναλογα τη διαθεση μου.Αλλες φορες δε τις εχανα και αλλες φορες τις προσπερνουσα...
Μονο 2 πραγματα ειναι απεραντα:Το συμπαν και η ανθρωπινη βλακεια.Και δεν ειμαι καθολου σιγουρος για το 1ο

Τα τηλεφωνα τα αλεξιπτωτα και τα μυαλα δουλευουνε καλυτερα οταν ειναι ανοιχτα

George Afroudakis:1000 goal στην Α εθνικη...keep walking

#57 Darthnicolas

Darthnicolas

Raidou Kuzunoha the 1st

• Members
  • 972 posts

Posted 24 April 2007 - 00:48

παντως οσο αφορα το lilium δεν ξερω αν ισχυει μονο για μενα αλλα τωρα πια που το ακουω μ φαινεται απιστευτα λυπητερο...
δηλαδη παιζει κ αν ειμαι χαρουμενος εκεινη τη στιγμη να ξενερωσω αφανταστα...
δεν μπορω να φανταστω γιατι...
ισως επειδη μ αρεσε πολυ :emptyonexg1:

#58 eXXentriX

eXXentriX

Ryu/Dae-Su/Jeum-ja

• Members
  • 849 posts

Posted 24 April 2007 - 12:18

Το 1ο μου ανιμε(μιλαω κατεβασμενο παντα απο ιντερνετ και Ελληνικη μεταφραση).

Μια χαρα μου φανηκε.Βασικα ελπιζω να μην ειμαι ο μονος που του αρεσε(εκτος απο τις σκηνες που λετε)και η 1η μαχη Bando με Lucy,οπως επισης και οι στιγμες στη γεφυρα λιγο μετα την μαχη nanas kαι marico...

Γενικα το 1ο επισοδειο(και δη η αποδραση)δημιουργει την αποψη του απολυτα σπλατερ ανιμε.Δλδ εγω στο 1ο επισοδειο ελεγα οκ...Νταξ...θα δω καμια 10.000 νεκρους ας πουμε(οχι οτι δε βλεπεις).

Τωρα που εχω εξερευνησει λιγο περισσοτερο το κοσμο του ανιμε αν με ξαναρωτουσανε δε θα το εβαζα στο τοπ 5 αλλα με τπτ δε θα του εβαζα κακο βαθμο.

ΥΓ:Επισης...Αμα θες να μυησεις καποιον στο κοσμο του Ανιμε ειναι ΙΔΑΝΙΚΟ για ξεκινημα.Μικρο,αρκετα σπλατερ(ωστε να μη το χαρακτηρησει ο αλλος "παιδικο")και με μια καλη ιστορια.

Για σκηνες αρχης και τελους ητανε πραγματικα αναλογα τη διαθεση μου.Αλλες φορες δε τις εχανα και αλλες φορες τις προσπερνουσα...

Να σου δώσω και μια δεύτερη γνώμη....:)....πάνω σε αυτά που αναφέρεις
για το 1ο επεισόδιο.....
Θεωρώ ότι η υπερχρήση gore,splatter,nudity απο το 1ο κιόλας επεισόδιο
έκανε κακό στην εξέλιξη της σειράς....είχε μια αδιαφιλονίκητη γοητεία
αρχικά αλλά στη συνέχεια δεν περίμενες κάτι παραπάνω.....:if:

Και γενικά ΙΜΗΟ οι χαρακτήρες δέν ήταν απο τα δυνατά σημεία της σειράς....π.χ...
Kouta : κανένα ενδιαφέρον
Νyuu : πραγματικά ανούσιος χρακτήρας.....χρησιμοποιούνταν για infiltration...
και δεν εξελίχθηκε καθόλου....στην τελική πως γίνεται να ικανοποιηθείς
βλέποντας ένα κορίτσι να τρέχει και να τα "κάνει" σε ένα τέτοιο anime....

Επίσης οι χαρακτήρες ήταν αρκετά cute για ένα τόσο σκοτεινό anime....
(η πλειοψηφία αυτών)......(εξαιρώντας τη lucy)....:arrow:
Posted Image

Εξεταστική...πφφφφ...απο 22/2 ξανά.......:wis:

#59 Alexiel

Alexiel

Anime Freak

• Members
  • 475 posts

Posted 24 April 2007 - 12:37

Λοιπόν που λέγαμε παλία ότι η Lucy/Nyu το ψυχολογικό πρόβλημα της διπλής προσωπικότητας, πάρτε έναν δεσμό(link :P) για να δείτε από τι μπορεί να προέρθει.

http://en.wikipedia.org/wiki/Dissociative_identity_disorder

Και για πότε βγαίνει ο ένας χαρακτήρας και για πότε ο άλλος.

#60 digitaltracker

digitaltracker

i live on ABINGDON Road

• Members
  • 1,226 posts
  • LocationΘεσσαλονίκη

Posted 24 April 2007 - 19:36

Να σου δώσω και μια δεύτερη γνώμη....:)....πάνω σε αυτά που αναφέρεις
για το 1ο επεισόδιο.....
Θεωρώ ότι η υπερχρήση gore,splatter,nudity απο το 1ο κιόλας επεισόδιο
έκανε κακό στην εξέλιξη της σειράς....είχε μια αδιαφιλονίκητη γοητεία
αρχικά αλλά στη συνέχεια δεν περίμενες κάτι παραπάνω.....:if:

Και γενικά ΙΜΗΟ οι χαρακτήρες δέν ήταν απο τα δυνατά σημεία της σειράς....π.χ...
Kouta : κανένα ενδιαφέρον
Νyuu : πραγματικά ανούσιος χρακτήρας.....χρησιμοποιούνταν για infiltration...
και δεν εξελίχθηκε καθόλου....στην τελική πως γίνεται να ικανοποιηθείς
βλέποντας ένα κορίτσι να τρέχει και να τα "κάνει" σε ένα τέτοιο anime....

Επίσης οι χαρακτήρες ήταν αρκετά cute για ένα τόσο σκοτεινό anime....
(η πλειοψηφία αυτών)......(εξαιρώντας τη lucy)....:arrow:

x2

Λεω ξανα οτι το βρηκα αρκετα μετριο δεδομενου του θορυβου γυρω απο το ονομα του...

p.s. Αυτο που μου την εσπασε περισσοτερο ηταν οτι τα κοριτσια εκαναν συνεχεια αχ, ωχ, ano... KΑΝΟΝΙΚΟ ΠΡΗΞΙΜΟ!:oo:
Posted Image