Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
- - - - -

Elfen lied

• Please log in to reply
697 replies to this topic

#16 digitaltracker

digitaltracker

i live on ABINGDON Road

• Members
  • 1,226 posts
  • LocationΘεσσαλονίκη

Posted 02 April 2007 - 02:17

δεν διαφωνω αλλα νομιζω οτι παραηταν βιαιο ειδικα σε καποια σημεια(πχ κατα την αποδραση της Lucy)....

Ειδικα αυτη η σκηνη με κ@ulw$3! Ωραιο ξεκινημα!

p.s. αν και νομιζω οτι τετοιου ειδους αρχες εχουν καταντησει ο κανονας και οχι η εξαιρεση....οχι μονο σε anime αλλα και σε ταινιες.....
Posted Image

#17 sunforger

sunforger

Anime Fan

• Members
  • 41 posts

Posted 03 April 2007 - 11:49

Ειναι ομως απο τις σκηνες που σε καθηλωνουν!!!

Προσωπικα τη θεωρω TOP σκηνη για ξεκινημα σειρας!

#18 Fingolfin

Fingolfin

High King of the Noldor

• Retired Staff
  • 1,434 posts

Posted 03 April 2007 - 11:58

Κι εμένα μου άρεσε πολύ η εναρκτήρια σκηνή και με προετοίμασε για κάτι διαφορετικό από αυτό που τελικά είδα...:oops:

Γενικά ξεκίνησε με πολύ ενδιαφέρον και μεγάλες προσδοκίες η σειρά σύμφωνα με αυτά που είχα ακούσει και με αυτά που είδα στο πρώτο επεισόδιο όταν το είδα, αλλά μετά μου άφησε μία μέτρια εντύπωση και γενικά την χαρακτηρίζω ως μία λίγο πάνω του μετρίου σειρά.:|
Posted Image
''Πλημμυρισμένος από οργή και απελπισία,καβάλησε το Ροχάλλορ,το μεγάλο του άλογο. Διέσχισε το Ντορ-νου-Φάουγκλιθ σαν άνεμος μέσα στη σκόνη και όσοι είδαν την επίθεσή του το έβαλαν στα πόδια.Κι έφτασε στις πύλες της Άνγκμπαντ και σάλπισε το βούκινό του,χτύπησε τις μπρούτζινες πόρτες και προκάλεσε τον Μόργκοθ να βγει να πολεμήσουν.'' Το Σιλμαρίλλιον
My AMV in animemusicvideos.org Posted Image .aNiMe//GR IRC channel Posted Image

#19 odin

odin

Lord of valhalla

• Retired Staff
  • 1,535 posts

Posted 03 April 2007 - 13:12

Κατά την άποψή μου, μάλλον ο κακός την υπόθεσης ήταν οι άνθρωποι. Σκεφτείτε μόνο τι τράβηξε η lucy μέχρι να την πιάσουν μικρή. Με τι βιαιότητα συμπεριφέρονταν οι άνθρωποι σε κάτι που απλώς φοβόντουσαν.

Αν δεχτουμε οτι η σειρα παρουσιαζει την μαχη καλου-κακου τοτε θα ηταν λογικο να δεχτουμε οτι οι ανθρωποι επαιζαν το ρολο του κακου.
Αλλα αν συμβαινει κατι τετοιο,τοτε ποιος παιζει το ρολο του καλου?
Η Lucy?
Που δεν δισταζε να σκοτωσει ανθρωπους που ουτε της εχουν κανει τιποτα και ουτε καν τους ηξερε?
Ή τα δικλωνια?
Που μολις αναπτυσουν τις δυναμεις τους δεν δισταζουν στο ελαχιστο να σκοτωσουν τους γονεις τους?
Και επισης,οπως αναφερεται,σκοτωνουν μονο ανθρωπους?
Οποτε λιγο δυσκολο το βλεπω για μαχη καλου-κακου,πολυ απλα γιατι κανενας στη σειρα δεν μπορει να παρει το ρολο του καλου:|

επειδή από κάτι τόσο Kawai έβγαινε κάτι τόσο φριχτό

Kawai η Lucy?
Ελπιζω να εννοεις την Nyu,γιατι αν νομιζεις οτι αυτο ειναι kawai...

#20 Erisadesu

Erisadesu

Hellasian Star

• Members
  • 4,640 posts

Posted 03 April 2007 - 13:15

ναι ειναι.

εμένα μου άρεσε που την βρήκα μόνη μου αυτή την σειρά και ήταν τόσο ωραία

#21 Dazdingo

Dazdingo

a poor corrupt official

• Members
  • 68 posts

Posted 03 April 2007 - 15:28

Το Έλφεν Λάίντ είναι ένα δραμα, που προσπαθεί να σου δώσει ένα μύνημα. Δεν είναι ούτε Χέλλσινγκ να πιντωθείτε στο αίμα, ούτε τα Χελωνονιντζάκια να πάρεις μεριά καλού κακου.

Ο καλός της Ιστορίας μπορουμέ να πουμε είναι ο Κότα. Kάτι σαν τον Λώτ, ή τον Νόε μου φερνε ορισμένες στιγμές, μπροστά στην θεία δίκη της Λούσι. lol.

#22 Erisadesu

Erisadesu

Hellasian Star

• Members
  • 4,640 posts

Posted 03 April 2007 - 16:59

εντάξει αυτό μόνο εσυ μπορεις να το κάνει.
Να σου πω τι παίζει με σένα και τα συγκρίνεις όλα με την βίβλο και την αρχαία ιστορία? Λουκά σε λένε στο επίθετο?

#23 Dazdingo

Dazdingo

a poor corrupt official

• Members
  • 68 posts

Posted 03 April 2007 - 20:43

Λουκά σε λένε στο επίθετο?

'Οχι, με λένε ΣΠΑΡΤΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

Να μην μου πεις τίποτα, αν δεν σ'αρέσει κοίταζε απ'την άλλη.

#24 AndroGhost

AndroGhost

Wth do you think I am ?

• Members
  • 383 posts

Posted 03 April 2007 - 21:17

εμενα παντως μου αρεσε παρα πολυ η σειρα
κατ' αρχας το opening ειναι πολυ απλα respect
η υποθεση δεν ειναι τελεια αλλα αρκετα καλη για να σε συγκινησει, αφυπνισει, ενδιαφερει η οπως αλλιως θελετε πειτε το
το μονο που θεωρω υπερβολικο ειναι οι σκηνες ecchi οι οποιες imo ηταν λιγο ακυρες με το ολο anime και θα μπορουσαν ανετα να λοιπουν
επισης και η ιστορια της μικρης με τον σκυλο θα μπορουσε ανετα να απουσιαζει και να μη με πειραζε καθολου.
ωστοσο σιγουρα ειναι ενα απο τα αγαπημενα μου anime και θα το προτινα σιγουρα σε οποιοδηποτε θελει να ξεκινησει anime
επισης, οταν θελω να δειξω στους γνωστους μου τι στο διαολο ειναι αυτα τα anime που βλεπω, τους βαζω να δουν elfen lied.
και σχεδον ολοι ειναι ενθουσιασμενοι
Because, when you are miserable you need someone ever more miserable...than yourself. The ones who aren't human ARE YOU [Lucy - Elfen Lied]
Males are creatures that express their emotions through actions rather than words. It is usually preferred not to have anyone bear their suffering. [Maes Hughes - FMA]
I can have food or drinks spilled on me, or even be spit at and I'll laugh about it. However, if for any reason you hurt a friend of mine... I won't forgive you! [Shanks - One Piece

#25 noname

noname

Fade away

• Members
  • 479 posts

Posted 04 April 2007 - 00:27

Ένα από τα αγαπημένα μου anime ^^ με πρωτότυπο σενάριο που συνδυάζει δράμα –τρόμο με SciFi και ecchi (τι άλλο να ζητήσω ?? >tears of joy sob sob <), ενδιαφέρον χαρακτήρες και υπέροχο opening
Για τα ecchi στοιχεία να πω απλά πως υπάρχουν σε ποιο έντονο βαθμό στο manga όπου και δένουν καλύτερα αλλά και στο anime δεν με χάλασαν
Κάποιοι που ψάχνουν το καλό και το κακό στην σειρά να τους θυμίσω πως πρόκειται για anime και όχι Disney και κατά συνέπεια καθαρό καλό και κακό να μην ψάχνουν …

βασικά η βία μου άρεσε πιο πολύ από όλα.
Επειδή από κάτι τόσο Kawai έβγαινε κάτι τόσο φριχτό

Α~κρι~βώς αυτό έκανε την σειρά τόσο καλή !!!
Not everything that can be counted counts, and not everything that counts can be counted.
Posted Image

#26 Alexiel

Alexiel

Anime Freak

• Members
  • 475 posts

Posted 04 April 2007 - 01:20

Για μένα πάντος το Elfen Lied είναι από τα αγαπημένα μου.

Οι εναλλαγές την Lucy με Nyu έμενα μου ήταν διακαιολογημένες απλά έπρεπε να καταλάβεις στο πότε η Nyu ήταν σε κίνδυνο και ξυπνούσε η Lucy για να υπερασπιστεί τον εαυτό της. Όσο για τα ecchi στοιχεία της σειράς μάλλον δεν τα περάσανε πολύ καλά από το manga, όπου στο manga είναι παραπάνο αλλα όπως ειπώθηκε προηγουμένος δένουν καλύτερα.

Σκεφτήκατε ποτέ ότι η Nyu μπορεί να είναι το άλλο εγώ της Lucy, δηλαδή να είχε αυτόν τον χαρακτήρα αν είχε ζήσει σε "κανονικό περιβάλλον" έκτος από την περιορισμένη νοημοσύνη βέβαια.

Και κάτι τελευταίο το μανγκα είναι πολύ καλήτερο από το ανίμε.

#27 Fingolfin

Fingolfin

High King of the Noldor

• Retired Staff
  • 1,434 posts

Posted 04 April 2007 - 08:03

Και κάτι τελευταίο το μανγκα είναι πολύ καλήτερο από το ανίμε.

Τι πρωτότυπο...!!!
Το περίεργο θα ήταν να έλεγες ότι το ανιμε είναι καλύτερο από το μανγκα!
Όπως έχω ξαναπει ποτέ δεν έχω ακούσει να το λέει κάποιος.

Σκεφτήκατε ποτέ ότι η Nyu μπορεί να είναι το άλλο εγώ της Lucy, δηλαδή να είχε αυτόν τον χαρακτήρα αν είχε ζήσει σε "κανονικό περιβάλλον" έκτος από την περιορισμένη νοημοσύνη βέβαια.

Τότε μιλάμε για ένα καθυστερημένο κορίτσι! Ο χαρακτήρας της θα ήταν και διαφορετικός πιστεύω αν είχε κανονική νοημοσύνη, από αυτόν που έδειξε σαν Nyu.
Posted Image
''Πλημμυρισμένος από οργή και απελπισία,καβάλησε το Ροχάλλορ,το μεγάλο του άλογο. Διέσχισε το Ντορ-νου-Φάουγκλιθ σαν άνεμος μέσα στη σκόνη και όσοι είδαν την επίθεσή του το έβαλαν στα πόδια.Κι έφτασε στις πύλες της Άνγκμπαντ και σάλπισε το βούκινό του,χτύπησε τις μπρούτζινες πόρτες και προκάλεσε τον Μόργκοθ να βγει να πολεμήσουν.'' Το Σιλμαρίλλιον
My AMV in animemusicvideos.org Posted Image .aNiMe//GR IRC channel Posted Image

#28 Erisadesu

Erisadesu

Hellasian Star

• Members
  • 4,640 posts

Posted 04 April 2007 - 08:30

Τι πρωτότυπο...!!!
Τότε μιλάμε για ένα καθυστερημένο κορίτσι! Ο χαρακτήρας της θα ήταν και διαφορετικός πιστεύω αν είχε κανονική νοημοσύνη, από αυτόν που έδειξε σαν Nyu.

Αν είναι όντος το alter Ego της Lucy τότε είναι έτσι οπως είναι επειδή αυτή η προσωπικότητα ήταν πάντα θαμμένη μέσα και ποτέ δεν παρουσιαζόταν έξω ώστε να μπορεί να επικοινωνήσει με τους άλλους.

Εγώ πιστεύω ότι η ύπαρξη της Nyu είναι κάτι φυσιολογικό και λειτουργούσε σαν μηχανισμός άμυνας το οποίο έφτιαξε ο οργανισμό της για την επιβίωση της Lucy. Είναι απόλυτα φυσιολογικό να συμβεί κάτι τέτοιο σε ένα άτομο που τελεί υπο κράτηση κάτω απο τέτοιες συνθήκες. Υπάρχει και το ανάλογο σύνδρομο.

#29 Quajafrie

Quajafrie

I dance modestly.

• Members
  • 523 posts

Posted 04 April 2007 - 08:58

Το είχα δει πριν από αιώνες, και μ'άρεσε αρκετά τότε. Αν εξαιρέσουμε την ηλίθια βία και το άθλιο ecchi, καθώς και το ελεινά πρώτα επεισόδια, από τη μέση και μετά άρχισε να γίνεται πολύ καλό. Την επόμενη μέρα αφού το τελείωσα έβγαινα έξω και έβλεπα κομμένα κεφάλια, πάντως.

#30 Erisadesu

Erisadesu

Hellasian Star

• Members
  • 4,640 posts

Posted 04 April 2007 - 09:02

Το είχα δει πριν από αιώνες, και μ'άρεσε αρκετά τότε. Αν εξαιρέσουμε την ηλίθια βία και το άθλιο ecchi, καθώς και το ελεινά πρώτα επεισόδια, από τη μέση και μετά άρχισε να γίνεται πολύ καλό. Την επόμενη μέρα αφού το τελείωσα έβγαινα έξω και έβλεπα κομμένα κεφάλια, πάντως.

ε????