Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Ιαπωνικά
Posted 11 May 2007 - 15:49

Posted 11 May 2007 - 16:18
Το ρολόι μου, το αυτοκίνητο μου, η οθόνη του Η/Υ μου και πολλά άλλα, από φτηνά μέχρι πανάκριβα... δεν έχει σημασία όμως!Τέλος πες μου πόσα πράγματα έχεις σπίτι σου που γράφουν πάνω made in japan?
Posted 11 May 2007 - 19:02
Επίσης, τα συγκεκριμένα communities είναι κατακριτέα από την anime community παγκοσμίως. Όποιος έχει διαβάσει κανένα anime blog, θα ξέρει.και έρχομαι και ρωτό σαν άλλη Κάρυ Μπράτσου.. έχουμε φθάσει σε σημείο που να μας πιστεύομε τις απόψεις ενως cyber community? δηλαδή ότι λαμακία λένε εκεί ισχύει κιόλας... η vitual reality έχει γίνει ποιο σημαντική;
@ Quaja x 2

~ Στορμ ~
The chummy dangos hold their hands together and make a big, round ring
They build a town on the dango planet and everyone laughs together
Posted 26 June 2007 - 03:05

Dorama Queen-Bitch Mode On Atm
Posted 26 June 2007 - 08:35
ερώτηση 1: αφού θαυμάζεις τόσο πολύ την Ελληνική γλώσσα γιατί οι μισές σου προτάσεις είναι στα αγγλικά?
ερώτηση 2: γιατί έχεις τόση ανάγκη να αυτοεπιβεβαιωθείς ως μη-weeaboo τονίζοντάς το συνέχεια και αντίθετα κατακρίνοντας τους άλλους ως τέτοιους?
ερώτηση 3: το ότι οι απόψεις σου ετεροκαθορίζονται τόσο πολύ από internet communities μήπως δεν είναι υπέρ σου?
ερώτηση4: τέλος, για πες μου: εγώ γνωρίζω/ασχολούμαι με αγγλικά, γαλλικά, λατινικά, αρχαία ελληνικά, σανσκριτικά, γαέλικα, ουαλικά, ρώσικα, ιαπωνικά, κορεάτικα και σκοπεύω να ξεκινήσω γερμανικά τον Σεπτέμβρη. εγώ τι είμαι? language weeaboo?
υπάρχει μήπως κάποιος άλλος υπερευφυής όρος made by losers on line, που το μόνο που κάνουν στη ζωή τους είναι να κάθονται μπροστά από έναν υπολογιστή και να κρίνουν τον υπόλοιπο κόσμο επειδή οι ίδιοι είναι άχρηστοι και ανίκανοι για το ο,τιδήποτε?
μήπως θα έπρεπε να αυτοκτονήσω μόλις συνειδητοποιήσω το πόσο άχρηστα είναι αυτά που μαθαίνω (αφού κανείς εργοδότης δεν θα με ρωτήσει αν ξέρω να γράφω την devanagari) ?
μήπως να ντρέπομαι κιόλας που μου αρέσει να μαθαίνω πράγματα?
μήπως να επιβάλλουμε σε όλον τον πλανήτη να μαθαίνει μόνο αγγλικά και να εκφράζεται σε ένα αποτρόπαιο κράμα μητρικής γλώσσας και αγγλικών (αφού κατά τα λεγόμενά σου είναι τα μόνα χρήσιμα και κατά την έκφρασή σου το πλέον θεμιτό) ? [γιατί σόρυ κιόλας, αλλά από όλους μας εδώ μέσα που πασχίζουμε να μάθουμε κι άλλες γλώσσες χωρίς να τελειοποιήσουμε πρώτα την "πανέμορφη δική μας", όπως ισχυρίζεσαι ότι κάνεις, μάλλον εσύ την κατέσφαξες, αντικειμενικά και -κυρίως- αισθητικά.]
"A man who is ignorant of foreign languages is also ignorant of his own language" - Goethe
Ρε. Συνέλθετε.
Posted 26 June 2007 - 10:01
για να κάνω και 'γω τις ερωτήσεις μου στον κύριο megemele, που ως αδαές φάνγκερλ αδυνατώ να βρω μια λογική απάντηση από μόνη μου... (αν και ετεροχρονισμένα, λόγω μόνιμης κατοικίας εκτός πλανήτη)....
ερώτηση 1: αφού θαυμάζεις τόσο πολύ την Ελληνική γλώσσα γιατί οι μισές σου προτάσεις είναι στα αγγλικά?
ερώτηση 2: γιατί έχεις τόση ανάγκη να αυτοεπιβεβαιωθείς ως μη-weeaboo τονίζοντάς το συνέχεια και αντίθετα κατακρίνοντας τους άλλους ως τέτοιους?
ερώτηση 3: το ότι οι απόψεις σου ετεροκαθορίζονται τόσο πολύ από internet communities μήπως δεν είναι υπέρ σου?
ερώτηση4: τέλος, για πες μου: εγώ γνωρίζω/ασχολούμαι με αγγλικά, γαλλικά, λατινικά, αρχαία ελληνικά, σανσκριτικά, γαέλικα, ουαλικά, ρώσικα, ιαπωνικά, κορεάτικα και σκοπεύω να ξεκινήσω γερμανικά τον Σεπτέμβρη. εγώ τι είμαι? language weeaboo?
υπάρχει μήπως κάποιος άλλος υπερευφυής όρος made by losers on line, που το μόνο που κάνουν στη ζωή τους είναι να κάθονται μπροστά από έναν υπολογιστή και να κρίνουν τον υπόλοιπο κόσμο επειδή οι ίδιοι είναι άχρηστοι και ανίκανοι για το ο,τιδήποτε?
μήπως θα έπρεπε να αυτοκτονήσω μόλις συνειδητοποιήσω το πόσο άχρηστα είναι αυτά που μαθαίνω (αφού κανείς εργοδότης δεν θα με ρωτήσει αν ξέρω να γράφω την devanagari) ?
μήπως να ντρέπομαι κιόλας που μου αρέσει να μαθαίνω πράγματα?
μήπως να επιβάλλουμε σε όλον τον πλανήτη να μαθαίνει μόνο αγγλικά και να εκφράζεται σε ένα αποτρόπαιο κράμα μητρικής γλώσσας και αγγλικών (αφού κατά τα λεγόμενά σου είναι τα μόνα χρήσιμα και κατά την έκφρασή σου το πλέον θεμιτό) ? [γιατί σόρυ κιόλας, αλλά από όλους μας εδώ μέσα που πασχίζουμε να μάθουμε κι άλλες γλώσσες χωρίς να τελειοποιήσουμε πρώτα την "πανέμορφη δική μας", όπως ισχυρίζεσαι ότι κάνεις, μάλλον εσύ την κατέσφαξες, αντικειμενικά και -κυρίως- αισθητικά.]
"A man who is ignorant of foreign languages is also ignorant of his own language" - Goethe
Ρε. Συνέλθετε.
Impressive...
Well said....
Opinions are like assholes!
Everyone has one, but they all stink...
Posted 26 June 2007 - 20:27
Αμάν εσύ το παράκανες

Matsu δεν ήξερα ότι δίνεται και εξετάσεις.Αν γράψεις κάτω από 5 μένεις στην ίδια τάξη;
Posted 27 June 2007 - 00:35

Posted 27 June 2007 - 00:38
Ναι..δυστυχως...αλλα δεν ειναι δυσκολο να περασεις...πρεπει να μην εχεις διαβασει τιποτα ολη τη χρονια και πριν τις εξετασεις για να αποτυχεις...
Δε φτάνει που τους πληρώνουμε μας κόβουμε κιόλας.Βρε τους κερατάδες

Posted 27 June 2007 - 09:50

Posted 19 July 2007 - 23:33
Posted 20 July 2007 - 23:58

Posted 21 July 2007 - 19:38
Κάνε please τον κόπο... Από του χρόνου ο Jiraiya κι εγώ ετοιμάζουμε έφοδο.Δεν ξερω παντως ποιο ειναι το τηλεφωνο της γραμματειας του Καποδιστριακου για πληροφοριες, αν ομως θελετε, μπορω να το βρω, να σας το δωσω να ενημερωθειτε καταλληλως!

Posted 22 July 2007 - 02:24
ΓΟΛΓΟΘΑΣ! Πρεπει να είσαι τρομερά οργανωτικός και συνεπής στην απόφαση σου τύπος, ώστε να ξεκινήσεις έτσι. Γιατί δεν θα έχεις κανέναν δίπλα σου να σου λύνει τις απορίες που θα προκύπτουν. Και θα προκύπτουν μιλιούνια, σε μια γλώσσα της οποίας πχ. βασικό κομμάτι του κορμού της γραμματικής της είναι μονάχα 6 μονοσύλλαβα, όπως wa, wo, ni, ga, de, e, που αν δεν κατσει με υπομονή καποιος από πανω σου να σου εξηγήσει πως θα τα χρησιμοποιήσεις σωστά, το ζήτημα παει για βρούβες...
Η ιαπωνική γραμματική μπορεί να είναι σχετικά πτωχή, αλλα ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ να τη μαθεις σωστά. Κι αν δε βάλεις σωστή βάση στην αρχή, χέσε μέσα Πολυχρόνη...
Ενας άλλος λόγος που απαιτεί δάσκαλο, είναι το ότι δεν έχει ουδεμία σχεση, σε σκεπτικό και δημιουργία, με τις γνωστότερες ευρωπαϊκες. Εχει παρατηρηθεί ταμάμ, ότι δε μπορεί καποιος να χρησιμοποιήσει την ιαπωνική, σκεπτώμενος με τον τρόπο της ελληνικής ή της αγγλικής. Ασε, που διαφορετικός είναι ο προφορικός από το γραπτό λόγο (αν θελει κανεις διευκρίνηση, θα του τη δώσω σε άλλο ποστ), διαφορετικά μιλάς στους ανθρώπους, ανάλλογα με τη θέση τους στον επαγγελματικό χώρο ή το αξιωμα τους, την ηλικία τους ή το πόσο καλά τους γνωρίζεις. Κοινώς υπάρχει ενα εκφρασεολόγιο ειδικό για κάθε περίσταση, που καλύπτει μεγάλο όγκο. Και αυτό πρεπει ενας δάσκαλος να σου δείξει πως να το χρησιμοποιείς σωστά. Γιατί όλοι οι σωστοί γνώστες της ιαπωνικής ένα πράγμα θα σου πούνε. Ότι ο σωστός ιαπωνομαθής φαίνεται στο πόσο σωστά χρησιμοποιεί τις εκφράσεις που πρέπει, ανάλλογα με το τι είναι αυτός που έχει απέναντι του.
Υπάρχουν βεβαια και καποια άτομα, όπως ο BladeMasterX-που τον έχω δει με τα μάτια μου, μια μέρα που τον έφερα στην τάξη μου, να "πιάνει" πράγματα και να δειχνει ότι καταλαβαίνει αμέσως τι θελει να πει το ταδε γραμματικό φαινόμενο που βλεπε πρώτη φορά στη ζωή του γραμμένο σε πίνακα-αλλά ακουγε την προφορά του. Αλλά ακόμα και ατομα ταλαντούχα στο να μαθαίνουνε γλώσσες, χρειάζονται καθοδήγηση. Και κυρίως, να κανουνε μια σωστή αρχή. Κι αυτό ο Blady-kun το ξέρει καλά, όπως ξέρει ότι θα χεστώ απ τη χαρά μου, όταν μαθω ότι κάποτε ξεκινησε μαθήματα...
Τα ιαπωνικά απαιτούν χρόνο για μελέτη. Όποιος τα αρχίσει για χαβαλέ, θα απογοήτευτεί.
Αλλά ένα πράγμα ιδιεταιρως αγαπώ, στο ότι είναι μια "εξωτική" οχι πολύ δημοφιλής γλώσσα. Το ότι κανένας κιορατάς δε μ' 'εχει αναγκάσει να τη μάθω, (όπως τα αγγλικά, που τα καρά-μισώ κι όσα ξέρω, είναι γιατί έπρεπε να τα μάθω)!! Την ξεκίνησα και τη συνεχίζω γιατί μ' αρέσει (Θε και κύριε, μ' αρέσει απίστευτα)!!!
Γι αυτό, μολις μπει Σεπτεμβρης με το καλό, όσοι το σκεφτονται καλά, ας κανουν μια βόλτα απο το διδασκαλείο του πανεπιστημίου Αθηνων, Ιπποκρατους 7 2ος οροφος. Είναι πολύ καλή και οικονομική λύση. Και έχει και καποιους πολύ καλούς καθηγητές, όπως η Κλειώ Κατσορίδη, Αγγελική Κακούτη (αυτές τις 2 τις ειχα και δασκάλες) και Tama-sensei.
Στο διδασκαλείο ξεκίνησα κι εγώ, κανω ήδη 2 χρόνια και θα συνεχίσω.
Τώρα κάνω ιδιεταιρα, για να δωσω για το πτυχίο του 3ου level-πρώτα ο θεός-το Δεκέμβρη...
Ότι απορία εχει κανείς σχετικά με τα ιαπωνικά του διδασκαλείου, να με ρωτήσει. Με pm...χωρίς pm...όπως θέλει.
Ή εμένα ή τη Matsu.
Posted 22 July 2007 - 11:32
Τεσπα, εγω ειχα καθηγητρια την Ozawa Masako, κορυφαιο ατομο, και πιστευω πως ενας λογος για τον οποιον μαθαμε φετος, ειναι τα ελεινα ελληνικα της...καταβαλαμε τοση μεγαλη προσπαθεια να καταλαβουμε τι προσπαθει να πει, που οταν τελικα το καταφερναμε, νιωθαμε οτι το κερδισαμε με το σπαθι μας...περα απο την πλακα, το γεγονος οτι δεν μπορει να εξηγησει απολυτα αυτο που θελει να πει, ειναι λογος για μενα τουλαχιστον, να μου μεινει στο μυαλο κατι. Η Masako-sensei, για μενα ειναι ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ...ενδιαφερεται να καταλαβεις, ενδιαφερεται να μαθεις, και τρελενεται με οσους ενδιαφερονται για τη χωρα της, και προσπαθει να βοηθησει οσο μπορει σε αυτο. Ενα απλο περιστατικο ειναι οτι της ειχα πει οτι θα ξεκινησω μια ιστορια manga, και εκατσε και μου βρηκε ενα βιβλιαρακι για την περιοδο Edo, οπου σελιδα παρα σελιδα εχει εικονες, "για να βλεπεις, ζωγραφισεις" οπως ειπε και η ιδια...απιστευτο ατομο..ελπιζω να την εχω και του χρονου! Τεσπα...οτι θελετε, μας λετε...τσιου!