Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
* * * * - 5 votes

Ιαπωνικά

• Please log in to reply
1812 replies to this topic

Poll: Μιλάτε ιαπωνικά; (741 member(s) have cast votes)

Μιλάτε ιαπωνικά;

1. Ναι μιλάω (119 votes [16.06%] - View)

Percentage of vote: 16.06%

2. Όχι,αλλά σκοπεύω να μάθω (520 votes [70.18%] - View)

Percentage of vote: 70.18%

3. Όχι και ούτε σκοπεύω να μάθω (102 votes [13.77%] - View)

Percentage of vote: 13.77%

Vote Guests cannot vote

#256 Jiraiya

Jiraiya

ビッグブレストジャンキー

• Members
  • 2,574 posts

Posted 11 May 2007 - 15:49

:thatsit:

Posted Image

#257 Cougar

Cougar

Anime Freak

• Members
  • 325 posts

Posted 11 May 2007 - 16:18

Τέλος πες μου πόσα πράγματα έχεις σπίτι σου που γράφουν πάνω made in japan?

Το ρολόι μου, το αυτοκίνητο μου, η οθόνη του Η/Υ μου και πολλά άλλα, από φτηνά μέχρι πανάκριβα... δεν έχει σημασία όμως!

moving_movies_foto_9_thesout_gr.gif

#258 storm-and-fire

storm-and-fire

だんご大家族

• Members
  • 280 posts
  • LocationΜπραχάμες

Posted 11 May 2007 - 19:02

και έρχομαι και ρωτό σαν άλλη Κάρυ Μπράτσου.. έχουμε φθάσει σε σημείο που να μας πιστεύομε τις απόψεις ενως cyber community? δηλαδή ότι λαμακία λένε εκεί ισχύει κιόλας... η vitual reality έχει γίνει ποιο σημαντική;

@ Quaja x 2

Επίσης, τα συγκεκριμένα communities είναι κατακριτέα από την anime community παγκοσμίως. Όποιος έχει διαβάσει κανένα anime blog, θα ξέρει. :erk:

~ Στορμ ~

Posted Image

The chummy dangos hold their hands together and make a big, round ring
They build a town on the dango planet and everyone laughs together

#259 Matsu

Matsu

Certified Dorama Queen

• Members
  • 754 posts

Posted 26 June 2007 - 03:05

Αν και λιγο πεπαλαιωμενο θεμα, θα επανελθω, γιατι εκτος απο το καλοκαιρακι που μας χτυπησε κατακουτελα, μαζι με τις εξεταστικες, τις πανελληνιες κλπ κλπ, σημανε το τελος ενος ακαδημαικου ετους, και σιγα σιγα η αρχη του νεου..συνεπως, οσοι ενδιαφερεστε για Ιαπωνικα στην πανεπιστημιακη λεσχη, καλυτερα να αρχισετε να ψαχνεστε για να μη βρεθειτε εκτος εγγραφων τον σεπτεμβριο! Εγω (χωρις για αλλη μια φορα να θεωρηθω ψωνιο..pleeeeeaaaassseeee!) αισιως τελειωσα το πρωτο ετος, εγραψα και εξετασεις 9/10 βαθμολογια, και προαγομαι πανυγηρικα στο δευτερο ετος...για οποιον γραφτει τωρα, θα ειμαι senpai...woohoo!Jiraya kun για σενα παει αυτο!Δεν ξερω παντως ποιο ειναι το τηλεφωνο της γραμματειας του Καποδιστριακου για πληροφοριες, αν ομως θελετε, μπορω να το βρω, να σας το δωσω να ενημερωθειτε καταλληλως! Θα χαρω πολυ να σας δω με το νεο ακαδημαικο ετος! Ganbaru YO!
Posted Image

Dorama Queen-Bitch Mode On Atm

#260 Glastenen

Glastenen

La Reine du Portatif

• Members
  • 727 posts

Posted 26 June 2007 - 08:35

για να κάνω και 'γω τις ερωτήσεις μου στον κύριο megemele, που ως αδαές φάνγκερλ αδυνατώ να βρω μια λογική απάντηση από μόνη μου... (αν και ετεροχρονισμένα, λόγω μόνιμης κατοικίας εκτός πλανήτη)....

ερώτηση 1: αφού θαυμάζεις τόσο πολύ την Ελληνική γλώσσα γιατί οι μισές σου προτάσεις είναι στα αγγλικά?

ερώτηση 2: γιατί έχεις τόση ανάγκη να αυτοεπιβεβαιωθείς ως μη-weeaboo τονίζοντάς το συνέχεια και αντίθετα κατακρίνοντας τους άλλους ως τέτοιους?

ερώτηση 3: το ότι οι απόψεις σου ετεροκαθορίζονται τόσο πολύ από internet communities μήπως δεν είναι υπέρ σου?

ερώτηση4: τέλος, για πες μου: εγώ γνωρίζω/ασχολούμαι με αγγλικά, γαλλικά, λατινικά, αρχαία ελληνικά, σανσκριτικά, γαέλικα, ουαλικά, ρώσικα, ιαπωνικά, κορεάτικα και σκοπεύω να ξεκινήσω γερμανικά τον Σεπτέμβρη. εγώ τι είμαι? language weeaboo?
υπάρχει μήπως κάποιος άλλος υπερευφυής όρος made by losers on line, που το μόνο που κάνουν στη ζωή τους είναι να κάθονται μπροστά από έναν υπολογιστή και να κρίνουν τον υπόλοιπο κόσμο επειδή οι ίδιοι είναι άχρηστοι και ανίκανοι για το ο,τιδήποτε?
μήπως θα έπρεπε να αυτοκτονήσω μόλις συνειδητοποιήσω το πόσο άχρηστα είναι αυτά που μαθαίνω (αφού κανείς εργοδότης δεν θα με ρωτήσει αν ξέρω να γράφω την devanagari) ?
μήπως να ντρέπομαι κιόλας που μου αρέσει να μαθαίνω πράγματα?
μήπως να επιβάλλουμε σε όλον τον πλανήτη να μαθαίνει μόνο αγγλικά και να εκφράζεται σε ένα αποτρόπαιο κράμα μητρικής γλώσσας και αγγλικών (αφού κατά τα λεγόμενά σου είναι τα μόνα χρήσιμα και κατά την έκφρασή σου το πλέον θεμιτό) ? [γιατί σόρυ κιόλας, αλλά από όλους μας εδώ μέσα που πασχίζουμε να μάθουμε κι άλλες γλώσσες χωρίς να τελειοποιήσουμε πρώτα την "πανέμορφη δική μας", όπως ισχυρίζεσαι ότι κάνεις, μάλλον εσύ την κατέσφαξες, αντικειμενικά και -κυρίως- αισθητικά.]

"A man who is ignorant of foreign languages is also ignorant of his own language" - Goethe

Ρε. Συνέλθετε.

#261 kafetzis88

kafetzis88

Hoyotama

• Members
  • 259 posts

Posted 26 June 2007 - 10:01

για να κάνω και 'γω τις ερωτήσεις μου στον κύριο megemele, που ως αδαές φάνγκερλ αδυνατώ να βρω μια λογική απάντηση από μόνη μου... (αν και ετεροχρονισμένα, λόγω μόνιμης κατοικίας εκτός πλανήτη)....

ερώτηση 1: αφού θαυμάζεις τόσο πολύ την Ελληνική γλώσσα γιατί οι μισές σου προτάσεις είναι στα αγγλικά?

ερώτηση 2: γιατί έχεις τόση ανάγκη να αυτοεπιβεβαιωθείς ως μη-weeaboo τονίζοντάς το συνέχεια και αντίθετα κατακρίνοντας τους άλλους ως τέτοιους?

ερώτηση 3: το ότι οι απόψεις σου ετεροκαθορίζονται τόσο πολύ από internet communities μήπως δεν είναι υπέρ σου?

ερώτηση4: τέλος, για πες μου: εγώ γνωρίζω/ασχολούμαι με αγγλικά, γαλλικά, λατινικά, αρχαία ελληνικά, σανσκριτικά, γαέλικα, ουαλικά, ρώσικα, ιαπωνικά, κορεάτικα και σκοπεύω να ξεκινήσω γερμανικά τον Σεπτέμβρη. εγώ τι είμαι? language weeaboo?
υπάρχει μήπως κάποιος άλλος υπερευφυής όρος made by losers on line, που το μόνο που κάνουν στη ζωή τους είναι να κάθονται μπροστά από έναν υπολογιστή και να κρίνουν τον υπόλοιπο κόσμο επειδή οι ίδιοι είναι άχρηστοι και ανίκανοι για το ο,τιδήποτε?
μήπως θα έπρεπε να αυτοκτονήσω μόλις συνειδητοποιήσω το πόσο άχρηστα είναι αυτά που μαθαίνω (αφού κανείς εργοδότης δεν θα με ρωτήσει αν ξέρω να γράφω την devanagari) ?
μήπως να ντρέπομαι κιόλας που μου αρέσει να μαθαίνω πράγματα?
μήπως να επιβάλλουμε σε όλον τον πλανήτη να μαθαίνει μόνο αγγλικά και να εκφράζεται σε ένα αποτρόπαιο κράμα μητρικής γλώσσας και αγγλικών (αφού κατά τα λεγόμενά σου είναι τα μόνα χρήσιμα και κατά την έκφρασή σου το πλέον θεμιτό) ? [γιατί σόρυ κιόλας, αλλά από όλους μας εδώ μέσα που πασχίζουμε να μάθουμε κι άλλες γλώσσες χωρίς να τελειοποιήσουμε πρώτα την "πανέμορφη δική μας", όπως ισχυρίζεσαι ότι κάνεις, μάλλον εσύ την κατέσφαξες, αντικειμενικά και -κυρίως- αισθητικά.]

"A man who is ignorant of foreign languages is also ignorant of his own language" - Goethe

Ρε. Συνέλθετε.

Impressive...
Well said....
-Και,όπως είπε ο Φινλανδός φιλόσοφος και κοινωνιολόγος Σαρτουμμ καους Μπελιττ:
Opinions are like assholes!
Everyone has one, but they all stink...

#262 Jiraiya

Jiraiya

ビッグブレストジャンキー

• Members
  • 2,574 posts

Posted 26 June 2007 - 20:27

Αμάν εσύ το παράκανες:OMG3:Μπράβο πάντως χαράς το κουράγιο σου.Εγώ θα βαριόμουν να ασχοληθώ με τόσες πολλές γλώσσες.Άσε που θα τα ξεχάσεις τόσα πολλά που είναι γιατί δυστυχώς θέλουν συνεχή εξάσκηση.Εγώ τα γαλλικά τα έχω ξεχάσει διότι δεν τα χρησιμοποιώ καθόλου:nod:

Matsu δεν ήξερα ότι δίνεται και εξετάσεις.Αν γράψεις κάτω από 5 μένεις στην ίδια τάξη;

Posted Image

#263 Matsu

Matsu

Certified Dorama Queen

• Members
  • 754 posts

Posted 27 June 2007 - 00:35

Ναι..δυστυχως...αλλα δεν ειναι δυσκολο να περασεις...πρεπει να μην εχεις διαβασει τιποτα ολη τη χρονια και πριν τις εξετασεις για να αποτυχεις...
Posted Image

#264 Jiraiya

Jiraiya

ビッグブレストジャンキー

• Members
  • 2,574 posts

Posted 27 June 2007 - 00:38

Ναι..δυστυχως...αλλα δεν ειναι δυσκολο να περασεις...πρεπει να μην εχεις διαβασει τιποτα ολη τη χρονια και πριν τις εξετασεις για να αποτυχεις...

Δε φτάνει που τους πληρώνουμε μας κόβουμε κιόλας.Βρε τους κερατάδες:erk:Οι εξετάσεις πότε πέφτουν γιατί υπάρχει πιθανότητα αρκετοί φοιτητές να έχουν εξεταστική εκείνη τη περίοδο.

Posted Image

#265 Matsu

Matsu

Certified Dorama Queen

• Members
  • 754 posts

Posted 27 June 2007 - 09:50

Οι εξεταστικες ειναι δυο. Μια τελος Μαιου, και μια τον Σεπτεμβριο.Μπορεις να μην δωσεις τον Μαιο και να δωσεις κατευθειαν τον Σεπτεμβριο, αν κοπεις τον Μαιο δινεις τον Σεπτεμβριο.Και συνηθως οι εξεταστικες εξαρτωνται απο τις εξεταστικες των σχολων του Καποδιστριακου. Κοινως παντα μπαινουν νωριτερα απ'οτι των σχολων...Φετος εμεις γραψαμε στις 31 Μαιου.
Posted Image

#266 Zabimaru

Zabimaru

ワン ピース!!

• Members
  • 860 posts

Posted 19 July 2007 - 23:33

Gia Θεσσαλονικη ξερει κανεις που μπορω να παω για να μαθω???

#267 Matsu

Matsu

Certified Dorama Queen

• Members
  • 754 posts

Posted 20 July 2007 - 23:58

Κανε μια καλη, και πηγαινε ρωτα στο πανεπιστημιο Θεσσαλονικης, μηπως εχει κι εκει παραρτημα ξενων γλωσσων οπως και το Καποδιστριακο της Αθηνας...πηγαινε στη γραμματεια, λογικα θα ξερουν!
Posted Image

#268 Steiner_Zidane

Steiner_Zidane

Anime Freak

• Members
  • 319 posts

Posted 21 July 2007 - 19:38

Δεν ξερω παντως ποιο ειναι το τηλεφωνο της γραμματειας του Καποδιστριακου για πληροφοριες, αν ομως θελετε, μπορω να το βρω, να σας το δωσω να ενημερωθειτε καταλληλως!

Κάνε please τον κόπο... Από του χρόνου ο Jiraiya κι εγώ ετοιμάζουμε έφοδο.:twisted:
Posted Image

#269 Tomodachi2

Tomodachi2

Repairer of Reputation

• Members
  • 915 posts

Posted 22 July 2007 - 02:24

*Εκμάθηση ιαπωνικών με συστήματα ανευ διδασκαλου ή online μαθήματα...
ΓΟΛΓΟΘΑΣ! Πρεπει να είσαι τρομερά οργανωτικός και συνεπής στην απόφαση σου τύπος, ώστε να ξεκινήσεις έτσι. Γιατί δεν θα έχεις κανέναν δίπλα σου να σου λύνει τις απορίες που θα προκύπτουν. Και θα προκύπτουν μιλιούνια, σε μια γλώσσα της οποίας πχ. βασικό κομμάτι του κορμού της γραμματικής της είναι μονάχα 6 μονοσύλλαβα, όπως wa, wo, ni, ga, de, e, που αν δεν κατσει με υπομονή καποιος από πανω σου να σου εξηγήσει πως θα τα χρησιμοποιήσεις σωστά, το ζήτημα παει για βρούβες...
Η ιαπωνική γραμματική μπορεί να είναι σχετικά πτωχή, αλλα ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ να τη μαθεις σωστά. Κι αν δε βάλεις σωστή βάση στην αρχή, χέσε μέσα Πολυχρόνη...
Ενας άλλος λόγος που απαιτεί δάσκαλο, είναι το ότι δεν έχει ουδεμία σχεση, σε σκεπτικό και δημιουργία, με τις γνωστότερες ευρωπαϊκες. Εχει παρατηρηθεί ταμάμ, ότι δε μπορεί καποιος να χρησιμοποιήσει την ιαπωνική, σκεπτώμενος με τον τρόπο της ελληνικής ή της αγγλικής. Ασε, που διαφορετικός είναι ο προφορικός από το γραπτό λόγο (αν θελει κανεις διευκρίνηση, θα του τη δώσω σε άλλο ποστ), διαφορετικά μιλάς στους ανθρώπους, ανάλλογα με τη θέση τους στον επαγγελματικό χώρο ή το αξιωμα τους, την ηλικία τους ή το πόσο καλά τους γνωρίζεις. Κοινώς υπάρχει ενα εκφρασεολόγιο ειδικό για κάθε περίσταση, που καλύπτει μεγάλο όγκο. Και αυτό πρεπει ενας δάσκαλος να σου δείξει πως να το χρησιμοποιείς σωστά. Γιατί όλοι οι σωστοί γνώστες της ιαπωνικής ένα πράγμα θα σου πούνε. Ότι ο σωστός ιαπωνομαθής φαίνεται στο πόσο σωστά χρησιμοποιεί τις εκφράσεις που πρέπει, ανάλλογα με το τι είναι αυτός που έχει απέναντι του.

Υπάρχουν βεβαια και καποια άτομα, όπως ο BladeMasterX-που τον έχω δει με τα μάτια μου, μια μέρα που τον έφερα στην τάξη μου, να "πιάνει" πράγματα και να δειχνει ότι καταλαβαίνει αμέσως τι θελει να πει το ταδε γραμματικό φαινόμενο που βλεπε πρώτη φορά στη ζωή του γραμμένο σε πίνακα-αλλά ακουγε την προφορά του. Αλλά ακόμα και ατομα ταλαντούχα στο να μαθαίνουνε γλώσσες, χρειάζονται καθοδήγηση. Και κυρίως, να κανουνε μια σωστή αρχή. Κι αυτό ο Blady-kun το ξέρει καλά, όπως ξέρει ότι θα χεστώ απ τη χαρά μου, όταν μαθω ότι κάποτε ξεκινησε μαθήματα...

Τα ιαπωνικά απαιτούν χρόνο για μελέτη. Όποιος τα αρχίσει για χαβαλέ, θα απογοήτευτεί.
Αλλά ένα πράγμα ιδιεταιρως αγαπώ, στο ότι είναι μια "εξωτική" οχι πολύ δημοφιλής γλώσσα. Το ότι κανένας κιορατάς δε μ' 'εχει αναγκάσει να τη μάθω, (όπως τα αγγλικά, που τα καρά-μισώ κι όσα ξέρω, είναι γιατί έπρεπε να τα μάθω)!! Την ξεκίνησα και τη συνεχίζω γιατί μ' αρέσει (Θε και κύριε, μ' αρέσει απίστευτα)!!!

Γι αυτό, μολις μπει Σεπτεμβρης με το καλό, όσοι το σκεφτονται καλά, ας κανουν μια βόλτα απο το διδασκαλείο του πανεπιστημίου Αθηνων, Ιπποκρατους 7 2ος οροφος. Είναι πολύ καλή και οικονομική λύση. Και έχει και καποιους πολύ καλούς καθηγητές, όπως η Κλειώ Κατσορίδη, Αγγελική Κακούτη (αυτές τις 2 τις ειχα και δασκάλες) και Tama-sensei.
Στο διδασκαλείο ξεκίνησα κι εγώ, κανω ήδη 2 χρόνια και θα συνεχίσω.
Τώρα κάνω ιδιεταιρα, για να δωσω για το πτυχίο του 3ου level-πρώτα ο θεός-το Δεκέμβρη...

Ότι απορία εχει κανείς σχετικά με τα ιαπωνικά του διδασκαλείου, να με ρωτήσει. Με pm...χωρίς pm...όπως θέλει.
Ή εμένα ή τη Matsu.

#270 Matsu

Matsu

Certified Dorama Queen

• Members
  • 754 posts

Posted 22 July 2007 - 11:32

Ερχομαι κι εγω να συμφωνησω με την Tomodachi...μπορει να ακουγεται ευκολη η εκμαθηση, απο τη στιγμη που ολα εμεις εδω τα ανιμοκαμμενα πιανουμε ηδη εκφρασεις, αλλα στηριζομαστε παντα στην εκαστοτε μεταφραση των fansubbers. Οσο για το ποσοι τα ξεκινανε και τα παρατανε στο ενδιαμεσο ειναι μια αλλη ιστορια...ενα θα σας πω...ξεκινησαμε 22 ατομα τμημα, και απομειναμε 11..εκ των οποιων μονο 3 αγορακια...χεχε...καθηγητης στην συγκεκριμενη γλωσσα ειναι λιγο να πω οτι ειναι απαραιτητος..εκτος απο την βαση της γραμματικης οπως προαναφερθη, ειναι γεγονος οτι ολοκληρη η γλωσσα εχει χτιστει πανω στο δεδομενο οτι δε θα πεις αυτο που θες να πεις ευθεως...μονο μεσω τρικαλων, γιατι αλλιως ειναι προσβολη προς το ατομο που μιλας...μπορει η γλωσσα να μην εχει κλισεις, χρονους, εγκλισεις κτλ κτλ..πραγματα ακατανοητα σαν ορισμοι ακομα και στα ελληνικα για μενα, αλλα εχει καμποσους τυπους ευγενειας, που τους χρησιμοποιεις ολους τουρλου, αναλογα με τον συνομιλητη...για τον εαυτο σου μιλας μονο στον απλο τυπο...τα ανιμε, κατα κορον αυτον τον τυπο χρησιμοποιουν...απο την αλλη...εχουμε μια κοπελα στο τμημα, που σπουδαζει φιλολογια...περιττο να πω πως αν και εγραψε σχετικα καλα στις εξετασεις, καθ'ολη τη διαρκεια της χρονιας ηταν το ατομο που απεχθανομουν να ακουω να λυνει ασκησεις...μπορει να φταιει αυτο που σπουδαζει, αλλα δεν μπορουσε να ξεκολλησει το μυαλο της απο τον δυτικο τροπο σκεψης και εκφορας της γλωσσας...τα ιαπωνικα ειναι "αναποδα". Πρωτα μας ενδιαφερει ποιος, μετα τι, και τελευταιο ερχεται τελικα το τι εγινε...ολο το σκεπτικο αυτου που μαθαινει τη γλωσσα πρεπει να γυρισει τουμπα, για να βγαλει μια σωστη προταση...εδω πρεπει να συμφωνει και η Tomodachi...
Τεσπα, εγω ειχα καθηγητρια την Ozawa Masako, κορυφαιο ατομο, και πιστευω πως ενας λογος για τον οποιον μαθαμε φετος, ειναι τα ελεινα ελληνικα της...καταβαλαμε τοση μεγαλη προσπαθεια να καταλαβουμε τι προσπαθει να πει, που οταν τελικα το καταφερναμε, νιωθαμε οτι το κερδισαμε με το σπαθι μας...περα απο την πλακα, το γεγονος οτι δεν μπορει να εξηγησει απολυτα αυτο που θελει να πει, ειναι λογος για μενα τουλαχιστον, να μου μεινει στο μυαλο κατι. Η Masako-sensei, για μενα ειναι ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ...ενδιαφερεται να καταλαβεις, ενδιαφερεται να μαθεις, και τρελενεται με οσους ενδιαφερονται για τη χωρα της, και προσπαθει να βοηθησει οσο μπορει σε αυτο. Ενα απλο περιστατικο ειναι οτι της ειχα πει οτι θα ξεκινησω μια ιστορια manga, και εκατσε και μου βρηκε ενα βιβλιαρακι για την περιοδο Edo, οπου σελιδα παρα σελιδα εχει εικονες, "για να βλεπεις, ζωγραφισεις" οπως ειπε και η ιδια...απιστευτο ατομο..ελπιζω να την εχω και του χρονου! Τεσπα...οτι θελετε, μας λετε...τσιου!
Posted Image