Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
* * * * - 5 votes

Ιαπωνικά

• Please log in to reply
1812 replies to this topic

Poll: Μιλάτε ιαπωνικά; (741 member(s) have cast votes)

Μιλάτε ιαπωνικά;

1. Ναι μιλάω (119 votes [16.06%] - View)

Percentage of vote: 16.06%

2. Όχι,αλλά σκοπεύω να μάθω (520 votes [70.18%] - View)

Percentage of vote: 70.18%

3. Όχι και ούτε σκοπεύω να μάθω (102 votes [13.77%] - View)

Percentage of vote: 13.77%

Vote Guests cannot vote

#271 denisuki~

denisuki~

Stronger than Darth Vapor

• Members
  • 281 posts

Posted 13 August 2007 - 18:49

こんにちは~! Μιλάω Ιαπωνικά. Δεν κάνω και πολύ καιρό (περίπου 2 χρόνια) και οι γνώσεις μου κυμαίνονται σε επίπεδο ανάμεσα σε 2級 και 3級 [περί των ~750 kanji] (ίσως κάπου σε αντίστοιχο lower επίπεδο αγγλικών θα το έλεγα - κάνω επιταχυνόμενα μαθήματα, ή τέλως πάντων εκεί κατέληξα γιατί διάβαζα πολύ και έλεγα στην καθηγήτρια να μου βάζει όσα πιο πολλά μπορεί για homework :P). Σκοπεύω να πάω στην Ιαπωνία για μεταπτυχιακό, στο Πανεπιστήμιο του Τόκυο και αν μου αρέσει να ζήσω εκεί για πάντα ^^.

Anyway, τα anime δε βοηθούν καθόλου κατά τη γνώμη μου στο να μάθει κανείς ιαπωνικά, ίσως το αντίθετο μερικές φορές γιατί δημιουργούν μια ίσως λανθασμένη εντύπωση για τη γραμματική και το συντακτικό της γλώσσας, είναι σαν βουτιά στα βαθιά ας το πω έτσι, ειδικά τα δημοφιλή anime (Death Note etc). Αν σε κάτι βοηθούν τα anime σε σχέση με την κουλτούρα, θα έλεγα πως κυρίως είναι κάποιοι ιδιωματισμοί ή καθημερινές εκφράσεις και κυρίως λίγα βασικά πράγματα για τον ιαπωνικό τρόπο ζωής που πιστεύω είναι το καλύτερο που έχουν να προσφέρουν τα anime σε κάποιον που ενδιαφέρεται για την Ιαπωνία. Όμως σαν γλώσσα δε μαθαίνεις κάτι διαφορετικό από αυτό που θα σου μάθαινε ένα δισέλίδο τουριστικού οδηγού, μάλλον χειρότερα θα έλεγα γιατί γίνονται και παρεξηγήσεις σε διάφορους τομείς των ιαπωνικών.

Καθηγήτρια μου είναι η 白川先生 (Shirakawa, Miki το μικρό της) και τη λατρεύω, είναι natural talent στη διδαχή ιαπωνικών κατά τη γνώμη μου. (Και εκτιμώ γενικά πολύ τους καλούς καθηγητές γιατί θέλω κ εγώ να γίνω καθηγητής [πληροφορικής ή γιατί όχι ιαπωνικών στο μέλλον] και θέλω να έχω σωστά πρότυπα). Μένει πολύ καιρό Ελλάδα και μιλάει απίστευτα ελληνικά. Δεν κατάλαβα πως ήταν από την Ιαπωνία την πρώτη φορά που της τηλεφώνησα :Ρ

Εν κατακλείδι, αν κάποιος θέλει να μάθει ιαπωνικά σωστά και πλήρη και όχι τμηματικά θα τον αποθάρρυνα από το να βλέπει anime με σκοπό να μάθει τη γλώσσα. Είναι ένα δυνατό εργαλείο για γενικές γνώσεις πάνω στην Ιαπωνία (όσα anime εκτυλίσσονται στην Ιαπωνία και χρησιμοποιούν ιαπωνικό κώδικα συμπεριφοράς πάντα, όχι τύπου Cowboy Bebop π.χ.) και στα έθιμα κλπ, αλλά τίποτα παραπάνω. Θα συνιστούσα καθηγητή ιαπωνικών (θα εκπλαγείτε ακόμα και με πόσο σωστά ιαπωνικά για αρχάριους μπορεί να σας διδάξει ενας ΜΑΘΗΤΗΣ επιπέδου πάνω από 4級 (το πρώτο διπλωματάκι ιαπωνικών), αρκεί βέβαια να έχει ταλέντο στη διδακτική και όρεξη, γιατί απλά οι γνώσεις δεν κάνουν τον καθηγητή ευτυχώς ή δυστυχώς.

Πολλά έγραψα!
"Those who say video games are bad for health are the same ones who say rock is satan's music"
- Shigeru Miyamoto

#272 Kenny

Kenny

<SS0·b ∨ ~SS0·b>

• Retired Staff
  • 8,656 posts
  • Locationbetween the frets

Posted 14 August 2007 - 00:13

Σας ζηλεύω όλους εσάς που έχετε βρει καθηγητές και μάλιστα καλούς...

Στη Θεσσαλονίκη δεν έχω εντοπίσει κάτι καλό, αλλά ακόμα κι αν έβρισκα, δεν μου μένει ΚΑΘΟΛΟΥ ελεύθερος χρόνος για μια δύσκολη ξένη γλώσσα. :(

Τα λίγα ψωροϊαπωνικά που ξέρω τα έχω μάθει από ιστοσελίδες εκμάθησης ιαπωνικών (και όντως, όπως ανέφερε και ο denisuki~, τα anime δεν βοηθούν και πολύ στο να μάθεις την γλώσσα). Εύχομαι κάποτε, σύντομα, να βρω χρόνο και να αρχίσω μαθήματα. Αρκετά πια με τις ινδοευρωπαϊκές γλώσσες, θέλω κάτι με τελείως άλλη γεύση. :)

2112.gif
|| FORUM RULES || ADN RULES || FEEDBACK || IP.BOARD QUICK USER GUIDE || #anime.gr @ irc.rizon.net ||

#273 skatas

skatas

Starting...

• Members
  • 3 posts

Posted 14 August 2007 - 00:44

kenny :
δοκιμασες να περασεις καμια βολτα απο Ικτινου?
Kazuko - sensei!!!
ειχα αρχισει πριν απο 2 χρονια κ εκανα μαθηματα για 1 εξαμηνο αλλα λογω οικονομικησ στενοτητας ( φοιτητης ειμαι... ) σταματησα:(
Αλλα θα ηθελα να ξαναρχισω μολις βρω ευκαιρια!
Posted Image
It's really too bad that you didn't kill me!
And as for what you were saying about humans, i agree with you.They die easily...But those weak humans no matter how cut-up mangled,or injured they get,they continue to do whatever they can to survive.

#274 boukaw7

boukaw7

Anime Fan

• Members
  • 164 posts

Posted 14 August 2007 - 05:28

Ρε παίδες σορυ για το άσχετο, αλλά πως κάνετε να γράφετε με ιαπωνικούς χαρακτήρες; Εγώ έχω βάλει γραμματοσειρές, βλέπω τα πάντα καλά, αλλά όταν πάω να γράψω και έχω επιλέξει τα ιαπωνικά, μου γράφει αγγλικά. Μόνο όταν το θυμηθεί θα πετάξει ιαπωνικούς χαρακτήρες!!!

#275 Matsu

Matsu

Certified Dorama Queen

• Members
  • 754 posts

Posted 14 August 2007 - 07:21

Στο toolbar της γλωσσας κατω δεξια θα εχει μια κοκκινη βουλα..εκει ειναι το input. Βαλε full width hiragana και λογικα θα σου γραψει. Οταν πατησεις space σου βγαζει λιστα με τα kanji...
Posted Image

Dorama Queen-Bitch Mode On Atm

#276 Dain

Dain

Anime Fan

• Members
  • 227 posts
  • LocationAthens

Posted 14 August 2007 - 09:37

Αναρωτιέμαι αν μπορεί κάποιος να πει τι τιμές παίζουν στα ιδιαίτερα (ελπίζω να μη θεωρηθεί διαφήμηση), και αν κάποιοι πηγαίνουν σε φροντιστήριο για Ιαπωνικά αν είναι ευχαριστημένοι. Έχω ακούσει αντιφατικές απόψεις για τα σχετικά φροντιστήρια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Και κάτι ακόμα. Πριν κάμποσα χρόνια είχα ακούσει πως ο Ελληνοιαπωνικός Σϋλλογος στην Αθήνα είχε κάνει γκρουπάκια για μαθήματα Ιαπωνικής και οι τιμές ήταν πολύ καλές σε σχέση με τα ιδιαίτερα, αλλά δεν έχω καταφέρει να βρω πληροφορίες, ούτε έχω πετύχει στο τηλέφωνο (αν και δεν έχω προσπαθήσει πολύ) κάποιον/αν του Συλλόγου.

Έχω μάθει κάτι λίγα μόνος μου από μερικά βιβλία που πήρα - τίποτα σπουδαίο όμως - αλλά είτε λόγω τεμπελίασης, είτε γιατί αν δεν κάνω κάτι οργανωμένα μετά το παρατάω, δεν έχω προχωρήσει και πολύ στα Ιαπωνικά, αν και είναι κάτι που θέλω.

#277 boukaw7

boukaw7

Anime Fan

• Members
  • 164 posts

Posted 14 August 2007 - 09:39

Πω matsu δε καταλαβαίνω που.... Αν δεν σου κάνει κόπο εξήγησέ μου με πμ, γιατί μου σπάει τα νεύρα, να γράφει ιαπωνικούς χαρακτήρες όποτε το θυμηθεί!

Edit: Άκυρο. Είμαι τόσο μπόζος που τώρα το βρήκα! Να σαι καλά ωρε matsu για την βοήθεια!

#278 JigokuNeko

JigokuNeko

Anime Amateur

• Members
  • 115 posts

Posted 14 August 2007 - 19:54

4 χρονια κανω μαθηματα, τον τελευταιο (και τους επομενους...) ιδαιτερα με την Masako-sensei και τραβαω αργα και βασανιστικα για το level 2:Blissfull:

Το διδασκαλειο ειναι η φτηνη και ευκολη λυση αλλα θελει προσωπικη προσπαθεια το πραμα γιατι ως γνωστον ειναι γεματα τα τμηματα στην αρχη και μετα...ξεφουσκωνουν! την εχουν δει ολοι καπως και νομιζουν οτι θα γινουν φιλολογοι ιαπωνικων σε 1 χρονο, μετα απογοητευονται και τα παρατανε.

θελει αρκετο χρονο να μαθεις τη γλωσσα και επειδη ειναι τοσο διαφορετικη η γραμματικη απο τα δυτικα δεδομενα αλλα και λογω των kanji που διαβαζονται μια ετσι μια αλλιως. απο ενα σημειο ομως και περα τα πραματα πανε πιο ομαλα γιατι δεν μαθαινεις κατι νεο αλλα συμπληρωνεις αυτα που ηδη εμαθες.
μεχρι τοτε ομως...:deadga6:

#279 Dain

Dain

Anime Fan

• Members
  • 227 posts
  • LocationAthens

Posted 14 August 2007 - 20:53

Aκριβώς το οτι είναι διαφορετική από τα Δυτικά δεδομένα είναι που με έλκει αυτή η γλώσσα τόσο πολύ. Γενικά έχω ένα κόλλημα με τις γλώσσες και τα Ιαπωνικά με ενδιαφέρουν τόσο γιατί εκτιμώ τον πολιτισμό της Ιαπωνίας όσο, και ιδιαίτερα, τα anime/manga! ;)

#280 Erisadesu

Erisadesu

Hellasian Star

• Members
  • 4,640 posts

Posted 14 August 2007 - 21:18

Σας ζηλεύω όλους εσάς που έχετε βρει καθηγητές και μάλιστα καλούς...

Στη Θεσσαλονίκη δεν έχω εντοπίσει κάτι καλό, αλλά ακόμα κι αν έβρισκα, δεν μου μένει ΚΑΘΟΛΟΥ ελεύθερος χρόνος για μια δύσκολη ξένη γλώσσα. :(

Τα λίγα ψωροϊαπωνικά που ξέρω τα έχω μάθει από ιστοσελίδες εκμάθησης ιαπωνικών (και όντως, όπως ανέφερε και ο denisuki~, τα anime δεν βοηθούν και πολύ στο να μάθεις την γλώσσα). Εύχομαι κάποτε, σύντομα, να βρω χρόνο και να αρχίσω μαθήματα. Αρκετά πια με τις ινδοευρωπαϊκές γλώσσες, θέλω κάτι με τελείως άλλη γεύση. :)

ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΥΠΑΡΧΟΥΝ 3 ΣΧΟΛΕΣ ΙΑΠΩΝΙΚΩΝ
και άλλες τόσες κινέζικων δηλαδή ΕΛΕΟΣ!!!

υπάρχει αυτή στην Ικτίνου πάνω απο τα Τίφανυς,
υπάρχει αυτή πίσω απο τον Harry Spot η οποία ειναι και η πιο οικονομική
και τέλος υπάρχει το φροντιστήριο ΞΥΝΗ στην Εγνατία.

αν ακούσω ακόμη έναν ότι δεν έχει βρει σχολή Ιαπωνικών στην Θεσσαλονικη θα πάω στο σπίτι του και θα τον πάω σε αυτές τις σχολές.

το κακό ειναι ότι όσοι εχουν παει ιαπωνικα τα παρατησαν λόγο των γρήγορων ρυθμών των μαθημάτων.

#281 KageHitsu

KageHitsu

Kage

• Members
  • 630 posts

Posted 14 August 2007 - 21:38

Ψηφισα Όχι,αλλά σκοπεύω να μάθω..
αλλα αμα κανω οτι λεω τωρα θα ημουν ιδιοφυια:nosey:
I put up my headphones and listen to the deftones

#282 Kenny

Kenny

<SS0·b ∨ ~SS0·b>

• Retired Staff
  • 8,656 posts
  • Locationbetween the frets

Posted 14 August 2007 - 22:25

ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΥΠΑΡΧΟΥΝ 3 ΣΧΟΛΕΣ ΙΑΠΩΝΙΚΩΝ
και άλλες τόσες κινέζικων δηλαδή ΕΛΕΟΣ!!!

αν ακούσω ακόμη έναν ότι δεν έχει βρει σχολή Ιαπωνικών στην Θεσσαλονικη θα πάω στο σπίτι του και θα τον πάω σε αυτές τις σχολές.

το κακό ειναι ότι όσοι εχουν παει ιαπωνικα τα παρατησαν λόγο των γρήγορων ρυθμών των μαθημάτων.

Βρε Erisabetsu, δεν είπα ότι δεν έχω βρει σχολές ιαπωνικών στη Θεσσαλονίκη, είπα ότι δεν έχω βρει κάτι καλό. Και για τις τρεις έχω ακούσει αντιφατικές γνώμες, και δεν ξέρω αν θα πρέπει να εμπιστευτώ κάποια από αυτές. :(

2112.gif
|| FORUM RULES || ADN RULES || FEEDBACK || IP.BOARD QUICK USER GUIDE || #anime.gr @ irc.rizon.net ||

#283 Erisadesu

Erisadesu

Hellasian Star

• Members
  • 4,640 posts

Posted 15 August 2007 - 15:41

Βρε Erisabetsu, δεν είπα ότι δεν έχω βρει σχολές ιαπωνικών στη Θεσσαλονίκη, είπα ότι δεν έχω βρει κάτι καλό. Και για τις τρεις έχω ακούσει αντιφατικές γνώμες, και δεν ξέρω αν θα πρέπει να εμπιστευτώ κάποια από αυτές. :(

μάλιστα εσύ ούτως ή άλλος δεν εμπιστέυεσε κανέναν.
πάντως εγώ μονο τα καλύτερα έχω ακούσει.
και μόνο ο Athanasiosu Μπορεί να μας πει για το ποια σχολή αξίζει αφού είναι ο μόνος που κατέληξε στην Ιαπωνία απο αυτούς που έμαθαν Ιαπωνικά στη θεσ/νικη.

και καιρός να αρχίζεις να ρισκάρεις σε θέματα εμπιστοσύνης.

#284 Mr Ayu-Mania

Mr Ayu-Mania

Wotalicious!

• Members
  • 959 posts

Posted 15 August 2007 - 17:15

αφου ξερεις τοσα, δωσε καi λιγες παραπανω πληροφοριες..

σε ποια απο αυτα διδασκουν πραγματικες γιαπωνεζες καθηγητριες?
τι ηλικια ειναι και πια ειναι τα στατιστικα τους (body measurements)
Posted Image

#285 Erisadesu

Erisadesu

Hellasian Star

• Members
  • 4,640 posts

Posted 15 August 2007 - 18:24

στην Ικτίνου και σε αυτήν πίσω απο το Harry's Spot είναι Ιαπωνέζες.
το τηλεφωνο της Ικτίνου είναι : 2310225765