Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Ιαπωνικά
Posted 10 May 2007 - 16:32
Posted 10 May 2007 - 16:44
αφου δεν σε ενδιαφέρει για δουλεία η για κάτι που θα σου φανεί χρήσιμο στην ζωή σου τότε what's the point? γιατί να θες να μάθεις μια παραπάνω ξένη γλώσσα δεν σε καλύπτει η μητρική σου ?! that makes you a weeaboo too :/ you don't get the point, it's black or white δεν υπάρχει μέση κατάσταση. After all what's the real point of understanding/speaking/writing a foreign language?! Το να την χρησιμοποιεις είναι η απάντηση δεν συμφωνείς?! Οπότε διαλέγεις τα Ιαπωνικά γιατι ασχολείσαι με anime πράγμα που σε βοηθάει κ στην εκμάθηση am I right so far? Όπως είπε κ η Matsu διάλεξε τα Ιαπωνικά γιατί τα θεορεί πρόκληση αλλά οχι τα Κινέζικα γιατί ακούγονται φρικτά, όντος τα Ιαπωνικά είναι πιο χαριτομένα στο άκουσμα I Agree

Posted 10 May 2007 - 16:58
Posted 10 May 2007 - 17:21
Και εκτός αυτού είπα αν πρόσεξες ότι δεν το αποκλείω να πάω να μείνω Ιαπωνία στο μέλλον
Και για αυτό αν δεν το πρόσεξες σου έκανα add reputation με υποσημείοση respect

κ ναι η αλήθεια είναι πως δεν σου είναι απαραίτητο σε πάρα πολλές περιπτωσεις να ξέρεις άλλη γλώσσα εκτός απο τα Αγγλικά. Αλλά το να ξέρεις άλλες γλώσσες όπως κινέζικα η γερμανικά θα σου χρησιμεύσουν αν ασχοληθείς με την βιομηχανία μιας κ φημολογούνται ως oficial γλώσσες της βιομηχανίας,η τα Ισπανικά που όπωσ είπα κ πριν είναι η τρίτη δημοφιλέστερη γλώσσα στον πλανήτη οπότε γνορίζοντασ κ αγγλικά μπορείς να συνενοηθείς σχεδον παντού :/
Αν θες την προσοπική μου άποψη όμως ναι 8εορώ σπατάλη το να μαθαίνεις άλλη ξένη γλώσσα πέραν των Αγγλικών ειδικά απο την στιγμή που τα Ελληνικά είναι μια τοσο υπέροχη γλώσσα κ πραγματικά πιστεύω πως κάποιος με πολυ γνωση της κ σωστό χειρισμό του λόγου μπορεί να καταφέρει πααααρα πολλά (pro tip:βλέπε Σωκράτη ) but that could be said for any language couldn't it?!
Posted 10 May 2007 - 17:28

Dorama Queen-Bitch Mode On Atm
Posted 10 May 2007 - 18:04
Εγώ κάνω ιαπωνικά επειδή γουστάρω να κάνω, επειδή μ'αρέσουν και γι'αυτό δεν είναι σπατάλη χρόνου και δεν δέχομαι καμία "προσωπική" άποψη κάποιου "έξυπνου" που θα μου πει ότι είναι. Αλλά τι να περιμένει κανείς από ένα άτομο που ανέφερε ότι ο μόνος σκοπός της μάθησης ξένων γλωσσών είναι το να σε βοηθήσουν στο επάγγελμα σου. Προσωπικά, θεωρώ ένα από τα μεγάλα λάθη της ζωής μου το ότι αποφάσισα να ακολουθήσω τα γερμανικά μέχρι ένα μεγάλο επίπεδο και έχασα χρόνο της ζωής μου για μια γλώσσα που ποτέ δε μ'άρεσε. Και έτσι, ακόμα και με τόσο καιρό εκμάθησης της γλώσσας, και ακόμα και αν δίνω mittelstufe την επόμενη εβδομάδα και μάλλον θα το περάσω επειδή έχω εξασκηθεί στις ασκήσεις (όχι από πραγματική γνώση) δε νομίζω ότι μπορώ να επικοινωνήσω και ιδιαίτερα καλά αν πάω στη Γερμανία.Αν θες την προσοπική μου άποψη όμως ναι 8εορώ σπατάλη το να μαθαίνεις άλλη ξένη γλώσσα πέραν των Αγγλικών ειδικά απο την στιγμή που τα Ελληνικά είναι μια τοσο υπέροχη γλώσσα κ πραγματικά πιστεύω πως κάποιος με πολυ γνωση της κ σωστό χειρισμό του λόγου μπορεί να καταφέρει πααααρα πολλά (pro tip:βλέπε Σωκράτη ) but that could be said for any language couldn't it?
Αλλά προφανώς για εσένα που ξέρεις τα πάντα για την ιαπωνική κουλτούρα και ήρθες να μας διαφωτίσεις, η Ιαπωνία έχει εντελώς απαίσια κουλτούρα, αλλά τότε, αφού μιλάς τόσο απαξιωτικά γι'αυτήν, πώς ακριβώς σε τράβηξαν τα anime; Δεν μπορεί πια να είναι όλα χάλια εκτός απ'αυτά, από τη στιγμή που τα anime χρησιμοποιούν άλλα στοιχεία της κουλτούρας, έτσι; Και συνεχίζω. Είμαι το πρώτο άτομο που θα πει πόσο άθλια είναι η προσπάθεια μίμησης των αγγλικών, πόσο παρακμιακή είναι η "ιαπωνική" χρήση τους, πώς η πλειοψηφία της j-pop δεν είναι καν μουσική, πώς οι otakus είναι ένα βήμα πιο κοντά στους πιθήκους από τους άλλους ανθρώπους με κάποιες πραγματικά αηδιαστικές λατρείες (lolis, κ.ο.κ.), πώς, πώς, πώς. ΑΛΛΑ, ΚΙ ΟΜΩΣ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΜΑΥΡΟ-ΑΣΠΡΟ. Η ιαπωνική κουλτούρα έχει πολλές ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες πτυχές με τις οποίες αξίζει να ασχοληθείς.
Αυτά.
Posted 10 May 2007 - 18:36
Κατ'αρχήν δεν νομίζω πως επιτέθικα σε κανέναν λοιπόν εσυ γιατί το κάνεις αυτό?!Κ μια χαρά συζητούσα με τα παιδιά πριν εμφανιστείς, ναι ίσος υπήρχε λίγη ένταση στην διαφωνία μας αλλά so what έτσι ειναι οι κουβέντες άλοτε πιο έντονες αλοτε λιγότερο κ στο κάτω κάτω αν όλοι συμφωνούσαμε θα είχε γεμίσει ο κόσμος βαρετά forum :/
Back to what you said ούτε σου ζήτησα να δεχτείς την άποψη, ούτε το παίζω έξυπνος, ούτε είπα ποτέ πως ξέρω τα πάντα για την Ιαπωνική κουλτούρα, ουτε ήρθα εδώ να διαφωτίσω κάποιον κ τέλος ναι ίσος η Ιαπωνική κουλτουρα να είναι ενδιαφέρον αλλά ζείς σε μια χώρα που τυχαίνει να έχει μια πολυ πιο πλούσια πολιτιστική κληρονομιά σε όλους τους τομείς δεν σε βλέπω να ασχολείσαι με αυτές τις ενδιαφέρουσες πτυχές τις κουλτούρας της όμως :/
αντι για αυτό είσαι εδώ κ κάθεσαι κ υπερασπίζεσαι μια ξένη κουλτούρα, αυτό είναι αύτο που τόση ώρα λέω σε περίπτωση που δεν το έχεις καταλάβει, το οποίο έχει στιγματιστεί αρνητικά θες δεν θες απο το μεγαλύτερο μέρος της ιντερνετικής κοινότητας της οποίας συμερίζομαι την συγκεκριμένη άποψη so plx next time before talking against me lurk a bit more...
Όσο για το τί με τράβηξε στα anime είναι κάτι που δεν έχω κμία όρεξη να συζητήσω μαζί σου.
Posted 10 May 2007 - 18:37
Μαθαίνοντας μια ξένη γλώσσα, μπορεί κανείς να διευρύνει τους ορίζοντές του και να ξεκλειδώσει κάποια κομμάτια του εαυτού του τα οποία αλλιώς δε θα μπορούσε να εκφράσει. Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για μια γλώσσα που χρησιμοποιεί κατά κόρον στον ελεύθερό του χρόνο. Με συγχωρείς λίγο. Εσύ δηλαδή που μπορεί να ξέρεις Αγγλικά και Γερμανικά είσαι γλωσσομαθής ενώ κάποιος άλλος που ξέρει Αγγλικά, Γερμανικά και Ιαπωνικά είναι weeaboo μόνο και μόνο επειδή τα Ιαπωνικά τα μαθαίνει επειδή του αρέσουν τα άνιμε; Δηλαδή αν εγώ μάθω Ρώσικα επειδή άκουσα ένα τραγούδι ρώσικο που μου άρεσε, τι είμαι; Russiaboo? Σε παρακαλώ πάρα πολύ...οχ το μόνο που καταφέρνεται είναι να με επιβεβαιόνεται :/
αφου δεν σε ενδιαφέρει για δουλεία η για κάτι που θα σου φανεί χρήσιμο στην ζωή σου τότε what's the point? γιατί να θες να μάθεις μια παραπάνω ξένη γλώσσα δεν σε καλύπτει η μητρική σου ?! that makes you a weeaboo too :/ you don't get the point, it's black or white δεν υπάρχει μέση κατάσταση. After all what's the real point of understanding/speaking/writing a foreign language?! Το να την χρησιμοποιεις είναι η απάντηση δεν συμφωνείς?! Οπότε διαλέγεις τα Ιαπωνικά γιατι ασχολείσαι με anime πράγμα που σε βοηθάει κ στην εκμάθηση am I right so far? Όπως είπε κ η Matsu διάλεξε τα Ιαπωνικά γιατί τα θεορεί πρόκληση αλλά οχι τα Κινέζικα γιατί ακούγονται φρικτά, όντος τα Ιαπωνικά είναι πιο χαριτομένα στο άκουσμα I AgreeBut exactly for all these reasons the gaiafags are to where they are now and are called weeaboos that's why the internet community invented this word :/
~ Storm ~
Συγγνώμη, αλλά πιστεύω ότι παραλογίζεσαι. Σου την είπε ο Quaja κι εσύ προσπαθείς να τον μειώσεις...Thank you weeaboo why don't you go whine back to your mama huh :X
The chummy dangos hold their hands together and make a big, round ring
They build a town on the dango planet and everyone laughs together
Posted 10 May 2007 - 18:47
Μαθαίνοντας μια ξένη γλώσσα, μπορεί κανείς να διευρύνει τους ορίζοντές του και να ξεκλειδώσει κάποια κομμάτια του εαυτού του τα οποία αλλιώς δε θα μπορούσε να εκφράσει. Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για μια γλώσσα που χρησιμοποιεί κατά κόρον στον ελεύθερό του χρόνο. Με συγχωρείς λίγο. Εσύ δηλαδή που μπορεί να ξέρεις Αγγλικά και Γερμανικά είσαι γλωσσομαθής ενώ κάποιος άλλος που ξέρει Αγγλικά, Γερμανικά και Ιαπωνικά είναι weeaboo μόνο και μόνο επειδή τα Ιαπωνικά τα μαθαίνει επειδή του αρέσουν τα άνιμε; Δηλαδή αν εγώ μάθω Ρώσικα επειδή άκουσα ένα τραγούδι ρώσικο που μου άρεσε, τι είμαι; Russiaboo? Σε παρακαλώ πάρα πολύ...
Κ πώς ακριβός η μάλλον για ποιόν λόγο δεν μπορεί να τα ξεκλειδώσει αυτά τα κομμάτια του εαυτού του με την μητρική του η γιατί δεν μπορει να εκφράσει κατι με αυτήν? Κ ναι μόνο για τα Ιαπωνικά ισχύει αυτό γιατί είναι κ η μόνη γλώσα με την οποία συμβαίνει κατι τέτοιο τουλάχιστον εγω δεν έχω ακούσει ποτέ για κάποιον να βλέπει Bollywood κ μετά να έμαθε Ινδικά :/
Posted 10 May 2007 - 18:54
Καλά, τώρα θα έλεγα κάτι για τη μητρική γλώσσα, αλλά ας το βουλώσω καλύτερα...Κ πώς ακριβός η μάλλον για ποιόν λόγο δεν μπορεί να τα ξεκλειδώσει αυτά τα κομμάτια του εαυτού του με την μητρική του η γιατί δεν μπορει να εκφράσει κατι με αυτήν? Κ ναι μόνο για τα Ιαπωνικά ισχύει αυτό γιατί είναι κ η μόνη γλώσα με την οποία συμβαίνει κατι τέτοιο τουλάχιστον εγω δεν έχω ακούσει ποτέ για κάποιον να βλέπει Bollywood κ μετά να έμαθε Ινδικά :/
Δικαίωμα του καθενός το τι θα επιλέξει να κάνει. Εγώ λατρεύω τα Ελληνικά, αλλά δε θέλω να μείνω στούρνος όσον αφορά άλλες ξένες γλώσσες. Και εξάλλου, μιλάω για διεύρυνση των οριζόντων. Όχι για στασιμότητα. Αυτό γιατί η Ελληνική γλώσσα συνεπάγεται κάποια συγκεκριμένα στοιχεία τα οποία κατέχουν όσοι μπορούν να τη χειρίζονται με μια σχετική ευκολία. Εγώ δε βρίσκομαι ακόμα εκεί, αλλά θεωρώ ότι μαθαίνοντας ξένες γλώσσες, μπορεί κανείς να εκτιμήσει καλύτερα τη δική του. Έπειτα από 7 χρόνια Αγγλικών και άλλων τόσων Γαλλικών, έχω καταφέρει να εκτιμήσω καλύτερα τα Ελληνικά. Ελπίζω βέβαια να μην είμαι απλώς μια εξαίρεση.
Εγώ όμως έχω ακούσει ένα τραγούδι και θέλω να μάθω Ρώσικα. Παρόμοιο δεν είναι;
Θα πρότεινα να κλείσει σύντομα το θέμα αυτό γιατί δε μας βλέπω και πολύ καλά...
~ Storm ~
Posted 10 May 2007 - 18:57
1) Συγνώμη που χάλασα την ωραία (ανύπαρκτη) συζήτηση σας. Την επόμενη φορά θα ζητήσω την άδεια για το αν θα πρέπει να μιλάω ή όχι. Και όσων αφορά την καραμέλα της "άποψης" που είναι η καλύτερη δικαιολογία όταν δε μπορούμε να δικαιολογήσουμε αυτά που λέμε ("είναι η άποψη μου, σήκω φύγε"), δεν βλέπω και ιδιαίτερη προσπάθεια υποκειμενικότητας στα λεγόμενα σου:
Πιο πολύ σαν επίθεση μου κάνει και "ήρθα για να σας βάλω τα γυαλιά".φυσικά κ δεν μιλάω Ιαπωνικά κ ούτε σκοπεύω να μάθω :/ είναι μια άχρηστη γλώσσα εκτός κ αν θες να ζήσεις στην Ιαπωνία το οποίο φυσικά όπως κ το να θέλεις να μάθεις η να ξέρεις να μιλάς Ιαπωνικά αν δεν είναι η μητρική σου γλωσσα σε κάνει a freaking weeaboo οπότε κ ενοείται πως ούτε σκοπεύω να μάθω
2) Έλεος, που ξέρεις με τι ασχολούμαι εγώ και με τι όχι; Με ξέρεις και από χθες και δε το γνωρίζω; Πλήρης αποτυχία. Κι εγώ με την ίδια "λογική" θα μπορούσα να σου πω ότι ούτε εσύ εκμεταλλεύεσαι τον πλούτο της γλώσσας μας γιατί γράφεις τα μισά πράγματα στα αγγλικά, αλλά τέτοιο είδος συνειρμών είναι πραγματικά λάθος.
EDIT// Και με την τελευταία απάντηση σου συνεχίζεις τον φοβερό συλλογισμό σου. Μπράβο.
3) Ωραία, μετά τον αναίτιο συνειρμό σου προχωράς σε μια άλλη γνωστή μέθοδο του internet: "συμμερίζονται την ίδια άποψη με μένα άλλα 840958408585 άτομα γι'αυτό έχω δίκιο, shut your trap". Τι με ενδιαφέρει εμένα, δεν μπορώ να γνωρίζω. Εσύ ξέρεις.
Immorality for the win.
Posted 10 May 2007 - 19:18
wanting to learn japanese doesn't make you a bad Greek. Regardless the reason for wanting to learn the language in the first place.
Also it is not necessary to discuss our mighty Greek heritage and culture in this forum, which after all happens to be dedicated to japanese animation and culture.
I regard myself a proud Greek nationalist but that doesn't stop me admiring the japanese history and their wacky popular culture. Too much of anything is of course a bad thing and as we know certain aspects of the japanese culture are questionable, but there is nothing wrong to want to learn the language even as a hobby.
Coming to this forum and calling people wapanese will not earn you any friends...

Posted 10 May 2007 - 19:24
2)Μόνος σου αφησες να ενοειθεί αυτό που είπα. Μπορούσες να το πείς κ θα είχες δίκιο αλλά εγώ δεν προσπαθώ να μάθω κάποια καινουργια γλώσα εδω κ καιρό απλά προσπαθώ να γίνω καλύτερς σε αυτές που ήδη ξέρω.
3)Αφού δεν γνωρίζεις όπως είπα κ πριν lurk more :/
Posted 10 May 2007 - 19:46

Posted 10 May 2007 - 19:54
Μπα, όχι και τόσο spam fest όσο war fest. Έτσι κι αλλιώς στο off-topic forum δε βρισκόμαστε;"Τάδε έφη" ένα ωραίο thread που μετατράπηκε σε spam fest...

~ Storm ~