Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
* * * * - 5 votes

Ιαπωνικά

• Please log in to reply
1812 replies to this topic

Poll: Μιλάτε ιαπωνικά; (741 member(s) have cast votes)

Μιλάτε ιαπωνικά;

1. Ναι μιλάω (119 votes [16.06%] - View)

Percentage of vote: 16.06%

2. Όχι,αλλά σκοπεύω να μάθω (520 votes [70.18%] - View)

Percentage of vote: 70.18%

3. Όχι και ούτε σκοπεύω να μάθω (102 votes [13.77%] - View)

Percentage of vote: 13.77%

Vote Guests cannot vote

#241 phm

phm

Anime Ghost

• Members
  • 1,807 posts
  • LocationOn the boundary of life and death

Posted 10 May 2007 - 19:59

Κοίτα Megemele κι για μένα άμα με ρωτήσεις το να μάθω την Ιαπωνική γλώσσα μου φαίνεται χάσιμο χρόνου (εδώ καλά καλά δεν έχω μάθει την αγγλική) αλλά το θέμα είναι ότι δεν σημαίνει πως πρέπει κάποιος να μαθαίνει κάτι επειδή το χρειάζεται να επιβιώσει. Πολλοί θέλουν να μάθουν Ιαπωνικά ή οτιδήποτε άλλο για προσωπική τους ευχαρίστηση. Δεν σου είπε κανείς κάτσε και μάθε Ιαπωνικά άλλωστε.

Τώρα, εσύ μάλλον επικεντρώνεσαι στο ότι η αιτία που οδήγησε πολλά άτομα στο να μάθουν Ιαπωνικά είναι γιατί έχουν πορωθεί με τα anime. Αυτό δεν αποκλείεται να είναι η αλήθεια, αλλά τι να κάνουμε επιλογή του άλλου είναι να ασχοληθεί με αυτό. Τώρα θα μου πεις, για να φτάσει κάποιος που ασχολείται με anime να μάθει ιαπωνικά εξαιτίας αυτών είναι δείγμα του κολλήματος του. Απλά το θέμα είναι, θυσιάζει την ζωή του για να το κάνει αυτό; Το να μένει κάποιος άεργος για να ασχολείται με το hobbie του, ναι είναι λογικό να τον στιγματίζει κοινωνικά. Αλλά άμα κάνεις την ζωή σου και στον ελεύθερο σου χρόνο μαθαίνεις και μια γλώσσα παραπάνω, δεν νομίζω να σε βλάπτει. Τώρα το αν έχει κάτι να σου προσφέρει είναι άλλο θέμα.

Άλλωστε με την ίδια λογική, το να μαθαίνει κάποιος ένα μουσικό όργανο, ή ζωγραφική, ή και εγώ δεν ξέρω τι άλλο, είναι χάσιμο χρόνου και πρέπει να αποφεύγεται. Για να μην το πάω στο το να βλέπεις ταινίες ή να ακούς μουσική είναι σπατάλη χρόνου επειδή δεν σε βοηθάνε να επιβιώσεις.

#242 odin

odin

Lord of valhalla

• Retired Staff
  • 1,535 posts

Posted 10 May 2007 - 20:00

Ελπιζω να μην διακοψω την εξελιξη της συζητησης,αλλα θελω να ρωτησω κατι.
Η εκμαθηση μιας ξενης γλωσσας σημαινει αποκτηση γνωσης,και εφοσον η αποκτηση γνωσης ειναι κατι το θετικο,πως ειναι δυνατον να αποκαλειται καποιος που επιλεγει να αποκτησει την οποιαδηποτε γνωση και για τον οποιοδηποτε λογο με αρνητικα φορτισμενες εννοιες οπως ''weeaboo'' και για ποιον λογο συμβαινει αυτο?

ΥΓ.

"Τάδε έφη" ένα ωραίο thread που μετατράπηκε σε spam fest... :rip:

Το περιεχομενο που εχει το thread στις τελευταιες σελιδες ειναι αρκετα καλυτερο απο αυτο που ειχε στις πρωτες σελιδες:wis:

#243 Dante80

Dante80

(╯°□°)╯︵ ┻━┻

• Retired Staff
  • 5,518 posts
  • Location今、そこにいる僕

Posted 10 May 2007 - 20:12

Με το συμπάθιο ρε παιδιά αλλά έχουμε μπερδέψει τα μπούτια μας...:nosey:

@
Megemele, πιστεύω πως όπως για τα περισσότερα θέματα στην μάταια αυτή ζωή, έτσι και για αυτό δεν υπάρχει άσπρο και μαύρο. Και αν υπάρχει κάτι χειρότερο από το να είσαι απόλυτος σε μία άποψη/θέση σου, αυτό θα ήταν να ταμπελοποιείς τον σύμπαν σου με αυτήν.

Το να μπαίνεις σε ένα thread που έχει να κάνει με την εκμάθηση μίας ξένης γλώσσας και να λες πως όσοι δεν θα πάτε να μείνετε στην Ιαπωνία είστε κολλημένοι weeaboos δεν αποτελεί σοβαρή θέση κατά την γνώμη μου. Ειδικά την στιγμή που είναι αδύνατον (αλλά και αυθαίρετο συνάμα) να γνωρίζουμε τους λόγους για τους οποίους ο καθένας από μας δρα ή αδρανεί μπροστά σε κάθε περίπτωση.

Με την θέση σου αυτή διαπράττεις 2 λογικά σφάλματα. Πρώτον, προκαταλαμβάνεις την διάθεση, τις αιτίες αλλά και την βούληση κάποιου να μάθει μια ξένη γλώσσα. Και δεύτερον, συνδέεις προφανώς την λέξη γλωσσομάθεια με την λέξη εργασιακή αναγκαιότητα.

Και οι 2 αυτές μεταβλητές ΔΕΝ είναι δόκιμες για μονοδιάστατη ερμηνεία ΙΜΟ...:Blissfull:

Θα παρακαλέσω η συζήτηση να συνεχιστεί σε επίπεδο επιχειρημάτων και όχι αντεγκλήσεων...

Jh0Lmx3.png
.aNiMe//GR IRC Channel ~ Better than sex, batteries included.

#244 Quajafrie

Quajafrie

I dance modestly.

• Members
  • 523 posts

Posted 10 May 2007 - 20:13

1)Ok δεν σου είπα να ζητήσεις την άδεια απλά ήσουν κ συνεχίζεις να είσαι απίστευτα επιθετικός :/ όσο για το τι απάντησα στο poll σου ξαναλέω, sorry αλλά έτσι είναι ή είσαι ή δεν είσαι...get over it
2)Μόνος σου αφησες να ενοειθεί αυτό που είπα. Μπορούσες να το πείς κ θα είχες δίκιο αλλά εγώ δεν προσπαθώ να μάθω κάποια καινουργια γλώσα εδω κ καιρό απλά προσπαθώ να γίνω καλύτερς σε αυτές που ήδη ξέρω.
3)Αφού δεν γνωρίζεις όπως είπα κ πριν lurk more :/

1) Μπράβο, πρέπει να αισθάνεσαι περήφανος για τον πλούτο των επιχειρημάτων σου ("έτσι είναι")
2) Προφανώς δεν κατάλαβες τι ήθελα να πω. Και ίσως δεν κατάλαβες τι ήθελες να πεις ο ίδιος.
3) Είπα ότι δεν γνωρίζω γιατί πρέπει να μ'ενδιαφέρει, όχι ότι δε γνωρίζω για αυτήν την άποψη. Όμως και ότι γνωρίζω δεν μου κάνει κάποια διαφορά.

EDIT: Με κάλυψε ο σοφός γέροντας.

#245 Cougar

Cougar

Anime Freak

• Members
  • 325 posts

Posted 10 May 2007 - 20:16

ΥΓ.
Το περιεχομενο που εχει το thread στις τελευταιες σελιδες ειναι αρκετα καλυτερο απο αυτο που ειχε στις πρωτες σελιδες:wis:

Δυστυχώς δεν μπορώ να συμφωνήσω... Το να προσπαθεί κάποιος να πείσει κάποιον άλλο χωρίς επιχειρήματα, απλά λέγοντας ότι τα ξέρω όλα και είμαι "αντικειμενικά σωστός" γιατί έτσι λέω εγώ, είναι κάτι βαρετό και καθημερινό... και προσωπικά τα τελευταία post τα θεωρώ spam fest γιατί δεν μου φαίνονται καν "συζήτηση"...

moving_movies_foto_9_thesout_gr.gif

#246 storm-and-fire

storm-and-fire

だんご大家族

• Members
  • 280 posts
  • LocationΜπραχάμες

Posted 10 May 2007 - 20:22

Δυστυχώς δεν μπορώ να συμφωνήσω... Το να προσπαθεί κάποιος να πείσει κάποιον άλλο χωρίς επιχειρήματα, απλά λέγοντας ότι τα ξέρω όλα και είμαι "αντικειμενικά σωστός" γιατί έτσι λέω εγώ, είναι κάτι βαρετό και καθημερινό... και προσωπικά τα τελευταία post τα θεωρώ spam fest γιατί δεν μου φαίνονται καν "συζήτηση"...

Πιστεύω ότι δεν είναι σπαμ εξαιτίας του ορισμού του "σπαμ". Αν σπαμ σημαίνει "χαζό άσκοπο ενοχλητικό μήνυμα", θα έλεγα ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει για όλα τα ποστς που έχουν γραφτεί στις τελευταίες σελίδες... Νομίζω... :emptyonexg1: (Για τα δικά μου φυσικά και ισχύει βέβαια. :oo:)

~ Storm ~

Posted Image

The chummy dangos hold their hands together and make a big, round ring
They build a town on the dango planet and everyone laughs together

#247 Cougar

Cougar

Anime Freak

• Members
  • 325 posts

Posted 10 May 2007 - 20:37

Θα χρησιμοποιούσα το "flame fest" αλλά το μετάνιωσα... Από την στιγμή που δεν υφίσταται ΚΑΝ σαν πρόταση το "κακώς έμαθες αυτήν την γλώσσα" ή "τα σουαχίλι είναι πιο χρήσιμα από τα μοζαμβικιανά"... Δηλαδή ότι κάνουμε στην ζωή μας το κάνουμε για να βγάλουμε πιο πολλά λεφτά στην μετέπειτα ζωή μας; Δεν επιτρέπεται να έχει κάποιος σαν hobby την εκμάθηση μιας γλώσσας; Δεν επιτρέπεται να σου αρέσει μια γλώσσα; Να την βρίσκεις ενδιαφέρον;

Θεωρώ spam fest (ανούσιο όχι spam κυριολεκτικά) κάποιοι να τσακώνονται απλά για να τσακώνονται χωρίς λόγο και αιτία.

Και φυσικά το βρίσκω εντελώς χαζό σε ένα thread που έχει ως θέμα την εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας, κάποιος να μπαίνει και να λέει πως αν κάποιος μαθαίνει Ιαπωνικά και μετέπειτα δεν παει να μείνει στην Ιαπωνία, τότε είναι απλά weeboο... Δηλαδή αν μαθαίναμε Ισπανικά θα έπρεπε να πάμε να ζήσουμε στην Μαδρίτη ή την Βραζιλία; :oo:

Ας σταματήσουμε να μαθαίνουμε ξένες γλώσσες αφού όλοι μας στην Ελλάδα θα μείνουμε κι ας φτιάξουμε μια καινούργια Βαβέλ!

Υ.Γ. και πληροφοριακά πάντα, η Ιαπωνία είναι η Ν1 βιομηχανική χώρα του πλανήτη....

moving_movies_foto_9_thesout_gr.gif

#248 Yuna

Yuna

Anime Freak

• Members
  • 328 posts

Posted 10 May 2007 - 20:39

Θέλω να μάθω, και προσπαθώ και κάποια site αλλά δεν είναι και ευκολο Τ_Τ...

#249 Matsu

Matsu

Certified Dorama Queen

• Members
  • 754 posts

Posted 10 May 2007 - 20:53

Παιδακια, ο καθενας εχει την αποψη του...εγω διαφωνω καθετως οριζοντιως και διαγωνιως με τον Megemele αλλα αφου αυτη ειναι η αποψη του τι να κανω? Ο ανθρωπος οταν ειναι τοσο καθετος, δεν αλλαζει...Αν θεωρουμαι weeboo ή οπως αλλιως λεγεται αυτο (που ουτε καν καταλαβα ακριβως τι θελει να πει..) ας θεωρουμαι..σκασιλα μου..το αποτελεσμα ομως θα ειναι ενα...αμα εγω παω Ιαπωνια θα μπορεσω να συνεννοηθω και να μη χαθω..και αν ο Megemele παει Ιαπωνια θα γυρισουν να του πουν στα απταιστα αγγλικα που ξερουν "You will go stlaight ahead and you will tuln light to ze filst tlaffic right.."... H εκμαθηση μιας ξενης γλωσσας δεν ειναι παντα λογω χρησιμοτητας...οπως ειπε και ο Phm, δε θα επρεπε να κανουμε τιποτα που μας ευχαριστει ψυχολογικα μονο και μονο επειδη δεν αποκομιζουμε τιποτα απο αυτο...ας πουμε δε θα επρεπε να μαθουμε καποια περιεργη ξενη γλωσσα, δε θα επρεπε να μαθουμε μουσικη...στο τελος τελος δε θα επρεπε να μαθουμε να μαγειρευουμε γιατι υπαρχουν τα delivery...δεν χρειαζεται να βγαινω απο το σπιτι οταν υπαρχει το τηλεφωνο και παει λεγοντας...

Yuna, ειναι μια δυσκολη και περιπλοκη ξενη γλωσσα, και η εκμαθηση μεσω ιντερνετ ειναι παλουκι-με το συμπαθειο-κι εγω ετσι το ψιλοπροσπαθησα στην αρχη, αλλα δεν εβγαζα ακρη..αν εισαι αθηνα μπορεις απο σεπτεμβριο να γραφτεις με πολυ καλη τιμη στην Πανεπιστημιακη λεσχη, οτι ξενη γλωσσα θες...Παντως αν θες να μαθεις, πρεπει να βρεις καθηγητη, γιατι αν εχεις απορια σε κατι, το ιντερνετ δε θα σου απαντησει!
Posted Image

Dorama Queen-Bitch Mode On Atm

#250 Megemele

Megemele

Anime Amateur

• Members
  • 74 posts

Posted 11 May 2007 - 11:58

Matsu k Phm αν θεορείται την εκμάθηση ξένης γλώσσας ψυχαγωγία φυσίκα κ δεν το κρίνω αυτό ο καθένας μπορεί να κάνει ό,τι θέλει στον ελέυθερο του χρόνο είπα πιο πριν πως η εκμάθηση ξένης γλώσσας ως εργαλείο για το τί θα κάνεις μετέπειτα είναι η προσωπική μου άποψη κ δεν μπορώ σε καμία περίπτωση να καταδικάσω οποιονδήποτε έχει διαφορετική γνώμη :/
Dante μέχρι εδώ νομίζω πως έχω καλύψει το δεύτερο μέρος του post σου κατά τα άλλα φυσικό είναι να θεορείς αυθαίρετο αυτό που κάνω κ εγώ στην θέση κάποιου άλλου το ίδιο θα έκανα. Αυτό που θέλω να πώ είναι οτι αν δώ κάποιον στον δρόμο να μιλά Ιαπωνικά για να δώσει οδηγίες σε σε έναν τουρίστα δεν θα σκεφτώ "οπ a weeaboo" αλλά "οχ αυτός ξέρει Ιαπωνικά" άλλα όταν δω κάποιον να το postarei στο διαδίκτυο φυσικά κ θα καταλήξω εκέι γιατί όπως σε κάθε κόσμο κάποιος θέτει τους κανόνες έτσι κ εδώ. Όταν λοιπόν τα 2 μεγαλύτερα communities λένε κάτι οφείλω να σεβαστώ την αρμοδιότητα τους προφανός κάτι παραπάνω θα σε ξέρουν, απλά στην συγκεκριμένη περίπτωση όχι μόνο την σέβομαι αλλάτην ασπάζομαι κίολας :/
Quajafrie μέχρι ενηλικιω8είς ίσος μάθεις πως κάποια πράγματα απλά έτσι είναι γίατι κάποιοι ήταν εκεί πριν απο εσένα κ αποφάσισαν πως έτσι είναι, θές δεν θές. Κ κάτι άλλο, πές μου αν δεν ήταν ο pastor να σου postarei link απο το urban dictionary θα ήξερες τί είναι ένας weeaboo, ακόμη κ τώρα που δίαβασες τί είναι έχεις ιδέα τί είναι το 4chan ή το Gaia ή το SA?
Cougar arguing over the Internets πάντα ήταν σχεδόν ανούσιο αλλά πάντα είχε, έχει κ θα έχει πλάκα! Όσο για τις άλλες γλώσσες αυτό που έιπε ο phm είναι πάνω κάτω η απάντηση σου στο γιατί μόνο με τα Ιαπωνικά συμβαίνει αυτό.Τέλος πές μου πόσα πράγματα έχεις σπίτι σου που γράφουν πάνω made in japan?

Υ.Γ.: Δυστυχώς θα λείψω για μερικές μέρες κ δεν θα μπορώ να απαντήσω μέχρι να επιστρέψω, ελπίζω μέχρι τότε να υπάρχει ακόμη το thread κ να μην έχει γίνει ο χαμός για να συνεχίσουμε :/ till then gl & hf

#251 Matsu

Matsu

Certified Dorama Queen

• Members
  • 754 posts

Posted 11 May 2007 - 13:53

Αυτό που θέλω να πώ είναι οτι αν δώ κάποιον στον δρόμο να μιλά Ιαπωνικά για να δώσει οδηγίες σε σε έναν τουρίστα δεν θα σκεφτώ "οπ a weeaboo" αλλά "οχ αυτός ξέρει Ιαπωνικά" άλλα όταν δω κάποιον να το postarei στο διαδίκτυο φυσικά κ θα καταλήξω εκέι γιατί όπως σε κάθε κόσμο κάποιος θέτει τους κανόνες έτσι κ εδώ.

Θες να πεις δηλαδη οτι οταν εγω δηλωνω σε ενα thread το οποιο ονομαζεται "Μιλατε Ιαπωνικα?" οτι τα μαθαινω με κανει weeaboo, ενω αν παρω στο κυνηγι τους Ιαπωνες τουριστες να τους δωσω με το ζορι οδηγιες για να βρουν την ακροπολη θα σε σοκαρει το γεγονος οτι μιλαω? Η αναφερεσαι σε αλλο ποσταρισμα?
Posted Image

Dorama Queen-Bitch Mode On Atm

#252 Quajafrie

Quajafrie

I dance modestly.

• Members
  • 523 posts

Posted 11 May 2007 - 15:23

Quajafrie μέχρι ενηλικιω8είς ίσος μάθεις πως κάποια πράγματα απλά έτσι είναι γίατι κάποιοι ήταν εκεί πριν απο εσένα κ αποφάσισαν πως έτσι είναι, θές δεν θές. Κ κάτι άλλο, πές μου αν δεν ήταν ο pastor να σου postarei link απο το urban dictionary θα ήξερες τί είναι ένας weeaboo, ακόμη κ τώρα που δίαβασες τί είναι έχεις ιδέα τί είναι το 4chan ή το Gaia ή το SA?

Και γιατί πρέπει να ξέρω; Το Gaia και το SA δεν έχω ιδέα τι είναι, αλλά αυτό που ξέρω είναι ότι το 4chan είναι ένα μέρος όπου μπαίνουν άτομα επί το πλείστον ανύπαρκτα και μέσα στην "πλήρη ανωνυμία τους" (αφού δεν έχουν καν nicknames) λένε ότι τους έρθει στο μυαλό. Επίσης ένα φαινόμενο που έχω παρατηρήσει είναι ότι πολλοί Έλληνες αφού έχουν αποκτήσει "εμπειρία" από το 4chan γυρνούν πίσω στα ελληνικά forums και νομίζουν πως έχουν κατακτήσει teh internets και κατέχουν το υπέρτατο knowledge (που θα τους βοηθήσει πολύ στη ζωή τους, ομολογουμένως). Δεν ξέρω όμως τι σχέση έχει το 4chan με τη συζήτηση αυτή. Αν παραθέτεις ως επιχείρημα το 4chan, τότε πραγματικά... ΕΛΕΟΣ.

Α, και συγνώμη για την αφέλεια μου, θα πρέπει να ενηλικιωθώ για να καταλάβω πως δε μπορώ να φέρω αντίρρηση σε κάτι που αποφάσισε κάποιος πριν από εμένα, στο ότι δηλαδή όποιος κάνει ιαπωνικά είναι weeaboo!

#253 Erisadesu

Erisadesu

Hellasian Star

• Members
  • 4,640 posts

Posted 11 May 2007 - 15:43

2 μεγαλύτερα communities λένε κάτι οφείλω να σεβαστώ την αρμοδιότητα τους προφανός κάτι παραπάνω θα σε ξέρουν, απλά στην συγκεκριμένη περίπτωση όχι μόνο την σέβομαι αλλάτην ασπάζομαι κίολας :/

και έρχομαι και ρωτό σαν άλλη Κάρυ Μπράτσου.. έχουμε φθάσει σε σημείο που να μας πιστεύομε τις απόψεις ενως cyber community? δηλαδή ότι λαμακία λένε εκεί ισχύει κιόλας... η vitual reality έχει γίνει ποιο σημαντική;

@ Quaja x 2

#254 Jiraiya

Jiraiya

ビッグブレストジャンキー

• Members
  • 2,574 posts

Posted 11 May 2007 - 15:45

Ποια είναι η Κάρυ Μπράτσου;

Posted Image

#255 Erisadesu

Erisadesu

Hellasian Star

• Members
  • 4,640 posts

Posted 11 May 2007 - 15:46

Ποια είναι η Κάρυ Μπράτσου;

Sex and The city αυτή που έγραφε στο περιοδικό.