Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
* * * * - 5 votes

Ιαπωνικά

• Please log in to reply
1812 replies to this topic

Poll: Μιλάτε ιαπωνικά; (741 member(s) have cast votes)

Μιλάτε ιαπωνικά;

1. Ναι μιλάω (119 votes [16.06%] - View)

Percentage of vote: 16.06%

2. Όχι,αλλά σκοπεύω να μάθω (520 votes [70.18%] - View)

Percentage of vote: 70.18%

3. Όχι και ούτε σκοπεύω να μάθω (102 votes [13.77%] - View)

Percentage of vote: 13.77%

Vote Guests cannot vote

#196 Matsu

Matsu

Certified Dorama Queen

• Members
  • 754 posts

Posted 06 May 2007 - 23:02

Κοιτα, κουλες ωρες δεν ειναι, τα μαθηματα ξεκινανε οκτωβριο, και σεπτεμβριο γινονται οι εγγραφες. Η καθε γλωσσα, σε καθε της επιπεδο εχει απο περιπου 4 τμηματα, τα οποια ειναι σε διαφορετικες μερες, διαφορετικες ωρες, και συνηθως με διαφορετικο καθηγητη. Ας πουμε εγω διαλεξα το Α2, γιατι ειναι καθε τεταρτη και παρασκευη 6-9 το βραδυ. Υπαρχουν ομως αλλα 3 τμηματα, που μερικα ειναι πρωι, αλλα ειναι απογευμα, αλλα ειναι διαφορετικες μερες...Σεπτεμβριο, οταν πας να παρεις τα προγραμματα, για να διαλεξεις σε ποιο τμημα θα μπεις, θα δεις αν σε βολευει καποιο απ'ολα..Παντως η ποιοτητα των μαθηματων ειναι αψογη...κι εγω στην αρχη ειχα ενδοιασμους, γιατι εκανα την κλασσικη ελληνικη σκεψη- οτι πληρωνεις παιρνεις- και πιστευα πως με τοσο λιγα λεφτα, δουλεια καλη δε θα γινοταν..αλλα επεσα τελειως εξω..:emptyonexg1: ...τεσπα, οτι αλλη πληροφορια θες, ρωτα...θα σε κατατοπισω πληρως!

Υγ: Ξεχασα να απαντησω... Το τμημα μας ξεκινησε με 22 ατομα, και αισιως εχουμε μεινει 10 σταθεροι..οι υπολοιποι στην πορεια τα σταματησαν..εμεις συγκεκριμενα εχουμε γιαπωνεζα καθηγητρια, την Masako-sensei, αλλα νομιζω πως πανε ανα δυο..η δικη μας εχει εμας και αλλο ενα τμημα πρωτοετων, και ενας ελληνας καθηγητης εχει τα υπολοιπα δυο, αλλα θα σε γελασω..Παντως αυτο μη σε φοβιζει, οσα ατομα και να δεις οτι θα γραφτουν, στο τελος αποδεκατιζομαστε αισθητα...η καθηγητρια μας εντωμεταξυ, μιλαει ελεινα ελληνικα..στην αρχη την κοιτουσαμε ολοι σαν τα ψαρια, και προσπαθουσαμε να αποκωδικοποιησουμε αυτο που προσπαθει να πει, αλλα μετα συνηθισαμε, και τωρα συνεννοουμαστε αψογα!
Posted Image

Dorama Queen-Bitch Mode On Atm

#197 Jiraiya

Jiraiya

ビッグブレストジャンキー

• Members
  • 2,574 posts

Posted 06 May 2007 - 23:14

ありがとう ございます まつ-さん(ελπίζω να έχεις jp fonts αλλιώς κάτι κουτάκια θα βλέπεις)

Posted Image

#198 Matsu

Matsu

Certified Dorama Queen

• Members
  • 754 posts

Posted 07 May 2007 - 01:09

Εχω..εχω...αλλιως θα ειχα καταστραφει τωρα..χαχαχα.. いいえどういたしましてじらいやくん。でもさあ、何かたのむと、はなしてくださいね!
Posted Image

#199 Jiraiya

Jiraiya

ビッグブレストジャンキー

• Members
  • 2,574 posts

Posted 07 May 2007 - 01:54

Εχω..εχω...αλλιως θα ειχα καταστραφει τωρα..χαχαχα.. いいえどういたしましてじらいやくん。でもさあ、何かたのむと、はなしてくださいね!

Μπορώ να γράξω λέξεις στα ιαπωνικά αλλά να διαβάσω λίγο δύσκολο ακόμα οπότε κάνε κανά translation αν δε σου κάνει κόπο.:uhh:

Posted Image

#200 Matsu

Matsu

Certified Dorama Queen

• Members
  • 754 posts

Posted 07 May 2007 - 02:06

Λοιπον, θα στα γραψω σε romaji και αν θες και μεταφραση μου ξαναλες ναι? Iie dou itashimashite Jiraiya kun. Demosaa, nanika tanomuto, hanashite kudasai ne!
Posted Image

#201 Erisadesu

Erisadesu

Hellasian Star

• Members
  • 4,640 posts

Posted 07 May 2007 - 11:53

είναι πολύ rude αυτό που κάνετε.
αν θέλετε τέτοια να πάτε Prive.

#202 Jiraiya

Jiraiya

ビッグブレストジャンキー

• Members
  • 2,574 posts

Posted 07 May 2007 - 12:54

Λοιπον, θα στα γραψω σε romaji και αν θες και μεταφραση μου ξαναλες ναι? Iie dou itashimashite Jiraiya kun. Demosaa, nanika tanomuto, hanashite kudasai ne!

No don't mention it Jiraiya kun.But,if you want something else please tell it ok.

Κάτι τέτοιο πρέπει να σημαίνει η παραπάνω πρόταση για να μην παραπονιέται και η Eri που δεν καταλαβαίνει τι λέμε.:hihi2:

Posted Image

#203 Erisadesu

Erisadesu

Hellasian Star

• Members
  • 4,640 posts

Posted 07 May 2007 - 12:58

δεν παραπονιέμαι απλά μου τη σπάτε όταν το παίζετε εξυπνάκηδες εδώ μέσα.

ειδικά όταν το κάνει ένας hentai κωλόγερος σαν και σένα Jiraya

#204 Matsu

Matsu

Certified Dorama Queen

• Members
  • 754 posts

Posted 07 May 2007 - 13:26

Κοπελια μαλλον καποιο προβλημα εχεις. Δεν το παιζουμε εξυπνακηδες, αλλα εσυ μαλλον δεν καταλαβες οτι κανουμε μια πλακα μεταξυ μας. Αλλωστε το θεμα του τοπικ το σηκωνει. Χαλαρωσε λιγο και σταματα να παραπονιεσαι με το παραμικρο..

Jiraiya πανω κατω το επιασες, σου ειπα οτι αν θες να ρωτησεις κατι, πες μου.
Αλλα επειδη η εκμαθηση ξενων γλωσσων ειναι προσβολη για καποιους εδω μεσα, μηπως να μεταφρασουμε και τα ψευδονυμα μας, σε περιπτωση που καποιος θιχτει?
Posted Image

#205 Erisadesu

Erisadesu

Hellasian Star

• Members
  • 4,640 posts

Posted 07 May 2007 - 13:32

μάτσου.. μάλλον εσύ δεν κατάλαβες οτι κάνω χαβαλέ :P:P:P:P:P

#206 Matsu

Matsu

Certified Dorama Queen

• Members
  • 754 posts

Posted 07 May 2007 - 13:52

Προφανως οχι, γιατι οταν το κανεις τοσο σοβαρα επι δυο ποστ, δεν ειναι πια χαβαλες....
Posted Image

#207 storm-and-fire

storm-and-fire

だんご大家族

• Members
  • 280 posts
  • LocationΜπραχάμες

Posted 07 May 2007 - 13:56

Ο_Ο Μην πυρουβουλείστι μιγάλοι άνθρουποι! Τι παράδειγμα να πάρουμε εμείς τα 14χρονα και 16χρονα μετά;

Τέλος πάντων, εγώ από Ιαπωνικά δεν ξέρω Χριστό. Κάτι πιάνω από 'δω και από 'κει σε άνιμε και τραγούδια, αλλά δεν μπορώ ούτε καν να πω στα Ιαπωνικά την πρόταση "ο κήπος είναι ανθηρός". Μπορώ όμως να ψιλοπώ το "Η αλεπού που κυνηγούσα έτρεχε". Τ_Τ Πού πάω η δόλια....;

~ Storm ~

Posted Image

The chummy dangos hold their hands together and make a big, round ring
They build a town on the dango planet and everyone laughs together

#208 Matsu

Matsu

Certified Dorama Queen

• Members
  • 754 posts

Posted 07 May 2007 - 14:02

Χαχαχα!Κοιτα...δεν το παιζω εξυπνη, και αυτο με πειραξε απο το ποστ της Erisabetsu...με ενα χρονο γιαπωνεζικα μονο, δεν μπορει κανεις να το παιζει εξυπνος...και να σου πω την αληθεια, ουτε κι εγω μπορω να πω ακομα "ο κηπος ειναι ανθηρος"... Ειναι μια τοσο μεγαλη γλωσσα, που δεν μεσα σε ενα χρονο, πρεπει να ειμαι ευχαριστημενη που μπορω να ζηταω νερο και φαγητο...δεν ειναι δυσκολη γλωσσα-σε σχεση παντα με τα ελληνικα- απλα ειναι μπλεξιμο..ναι, νιωθω υπερηφανη για τον εαυτο μου που καταφερνω και κανω μια προταση ολοκληρη, γιατι η ιδεολογια ολοκληρη ειναι αναποδη απο την ελληνικη, αλλα προς θεου δεν το παιζω καπως..απλα πιστευω πως για ατομα που δεν γνωριζονται, δεν ειναι τα παντα χαβαλες..τουλαχιστον δεν εκλαμβανονται ολα ετσι..
Posted Image

#209 storm-and-fire

storm-and-fire

だんご大家族

• Members
  • 280 posts
  • LocationΜπραχάμες

Posted 07 May 2007 - 14:07

Χαχαχα!Κοιτα...δεν το παιζω εξυπνη, και αυτο με πειραξε απο το ποστ της Erisabetsu...με ενα χρονο γιαπωνεζικα μονο, δεν μπορει κανεις να το παιζει εξυπνος...και να σου πω την αληθεια, ουτε κι εγω μπορω να πω ακομα "ο κηπος ειναι ανθηρος"... Ειναι μια τοσο μεγαλη γλωσσα, που δεν μεσα σε ενα χρονο, πρεπει να ειμαι ευχαριστημενη που μπορω να ζηταω νερο και φαγητο...δεν ειναι δυσκολη γλωσσα-σε σχεση παντα με τα ελληνικα- απλα ειναι μπλεξιμο..ναι, νιωθω υπερηφανη για τον εαυτο μου που καταφερνω και κανω μια προταση ολοκληρη, γιατι η ιδεολογια ολοκληρη ειναι αναποδη απο την ελληνικη, αλλα προς θεου δεν το παιζω καπως..απλα πιστευω πως για ατομα που δεν γνωριζονται, δεν ειναι τα παντα χαβαλες..τουλαχιστον δεν εκλαμβανονται ολα ετσι..

Εγώ συγκεκριμένα δεν είδα να το παίζεις κάπως, αλλά και να το έπαιζες, μπράβο σου! Αν μπορούσα, θα έκανα κι εγώ το ίδιο βασικά. :wis: Θα συμφωνήσω μαζί σου πάντως ότι τα Ελληνικά σα γλώσσα είναι πολύ πιο δύσκολα. Βάλε κάποιον Ιάπωνα να μάθει να κλίνει τα βασικά ουσιαστικά, ρήματα και αντωνυμίες (συγγνώμη αν ξέχασα κάποιο άλλο κλιτό μέρος του Ελληνικού λόγου). Θα τα παίξει σε χρόνο ντε-τε έχω να πω. ^^;

Μην παρεξηγιέσαι με την Erisabetsu πάντως. Είναι και πολύ πρώτο άτομο, κουλ και δε μασάει. :byejg9:

~ Storm ~

Posted Image

The chummy dangos hold their hands together and make a big, round ring
They build a town on the dango planet and everyone laughs together

#210 Erisadesu

Erisadesu

Hellasian Star

• Members
  • 4,640 posts

Posted 07 May 2007 - 14:10

κοίτα εντάξει συγνώμη που σε τσάντισα.
απλά πλάκα έκανα.