Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
* * * * - 5 votes

Ιαπωνικά

• Please log in to reply
1812 replies to this topic

Poll: Μιλάτε ιαπωνικά; (741 member(s) have cast votes)

Μιλάτε ιαπωνικά;

1. Ναι μιλάω (119 votes [16.06%] - View)

Percentage of vote: 16.06%

2. Όχι,αλλά σκοπεύω να μάθω (520 votes [70.18%] - View)

Percentage of vote: 70.18%

3. Όχι και ούτε σκοπεύω να μάθω (102 votes [13.77%] - View)

Percentage of vote: 13.77%

Vote Guests cannot vote

#1651 pc_magas

pc_magas

Nekomusumne are the best wives!!!!!!!

• Members
  • 485 posts
  • LocationAcharnes

Posted 22 February 2013 - 23:27

Βλέποντας ένα κείμενο πως θα ξέρω αν είναι γραμμένο σε Hiragana η katakana;
Τώρα άρχισα να αντιγράφω σε χαρτί τα σύμβολα που βλέπω σε αυτόν τον πίνακα: http://www.freejapaneselessons.com/lesson01.cfm
Εσείς για κάθε σειρά του αλφάβητου πόσο χρόνο αφιερώσατε ή πόσες επαναλήψεις κάνατε προκειμένου να τα γράφετε σωστά?

Τα Kanji πότε χρησιμοποιούνται συνήθως;

συνήθως μετά από πόσο χρόνο μπορούσατε να διαβάσετε ένα κείμενο στα Ιαπωνικά?

Καλό είναι να αρχίσω να διαβάζω τα hiragana πρώτα και μετά να τα γράφω τπο αντίστροφο ή και τα 2 ταυτόχρονα?

Edited by pc_magas, 22 February 2013 - 23:32.

#1652 yami

yami

神速

• Retired Staff
  • 3,707 posts

Posted 22 February 2013 - 23:31

Κι εγώ μέσα σε 4 μήνες έχω καταφέρει να μάθω καλά τα kanji των τριών πρώτων kyuu με πολύ μεγάλη ταχύτητα.

すごいっす。:O

Εσείς για κάθε σειρά του αλφάβητου πόσο χρόνο αφιερώσατε ή πόσες επαναλήψεις κάνατε προκειμένου να τα γράφετε σωστά?

ενα μαθημα? ;p (δηλ 1-2 ωρες)

Τα Kanji πότε χρησιμοποιούνται συνήθως;

συνηθως?! more like, παντου και παντα. ;p if you can, you always use kanji. makes reading disgustingly easy.

συνήθως μετά από πόσο χρόνο μπορούσατε να διαβάσετε ένα κείμενο στα Ιαπωνικά?

εξαρταται το κειμενο?

#1653 Hajime_Saito

Hajime_Saito

ドS

• Moderators
  • 2,136 posts

Posted 22 February 2013 - 23:43

Κάτσε μάθε τα Hiragana/Katakana πρώτα και μετά μπες στα πιο βαθιά.

LfNX0dh.png

#1654 meidei

meidei

大友組の一人

• Members
  • 1,002 posts

Posted 23 February 2013 - 01:06

Πιστεύω ότι κακώς μιλάμε για 3 ιαπωνικά συστήματα γραφής. Ένα είναι. Κάντζια, χιραγκάνια, κατακάνια, είναι μέρος της μιας και αδιαιρέτου επίσημης ιαπωνικής ορθογραφίας.
Δεν ρωτά κανένας "τα κεφαλαία πότε χρησιμοποιούνται συνήθως;"...
Είναι αντιπαιδαγωγικό.

#1655 Botsun

Botsun

Boss Tsundere

• Members
  • 1,240 posts

Posted 23 February 2013 - 03:19

Μιας και το'φερε η κουβέντα,έχω μεγάλο πρόβλημα στην απομνημόνευση των καντζι.
Δηλαδή,ενω τα μαθαίνω για το καθιερωμένο εβδομαδιαίο τεστ που έχουμε και τα απαντώ σωστά,μετά τα ξεχνώ και δυσκολεύομαι αφάνταστα να τα αναγνωρίσω μέσα στο κείμενο.
Έχετε να προτείνετε κάποιον τρόπο για να τα μαθαίνω/θυμάμαι αποτελεσματικότερα;

Posted Image

#1656 ATANASHIOSU

ATANASHIOSU

Anime Fan

• Members
  • 312 posts
  • Location札幌

Posted 23 February 2013 - 06:30

Μιας και το'φερε η κουβέντα,έχω μεγάλο πρόβλημα στην απομνημόνευση των καντζι.
Δηλαδή,ενω τα μαθαίνω για το καθιερωμένο εβδομαδιαίο τεστ που έχουμε και τα απαντώ σωστά,μετά τα ξεχνώ και δυσκολεύομαι αφάνταστα να τα αναγνωρίσω μέσα στο κείμενο.
Έχετε να προτείνετε κάποιον τρόπο για να τα μαθαίνω/θυμάμαι αποτελεσματικότερα;

Τα κάντζι έχουν την τάση να εξαφανίζονται από τη μνήμη αρκετά γρήγορα.
Θεωρώ δεδομένο ότι βοηθάει η κατανόηση του κάθε νέου κάντζι. Αυτό πάει να πει ανάλυση στα εκάστοτε μέρη του.
Π.χ. το 男 περιέχει το 田 και το 力. Οπότε χρειάζεται να έχεις μια βασική γνώση των περίπου 200 βασικών ιδεών, οι οποίες συνθέτουν τα περισσότερα κάντζι.
Επίσης να ξέρεις για τις διάφορες μετατροπές, π.χ. ότι το 水 γίνεται απλά τρεις τελίτσες όταν συνδυάζεται π.χ. στο 河 ή στο 海.
Δε λέω ότι έτσι θα τα θυμάσαι για πάντα, αλλά βελτιώνεις σε κάποιο ποσοστό τη μνήμη σου.
Επίσης καλό είναι να συνηθίσεις να γράφεις κάντζι (σε κανένα πτυχίο ιαπωνικών δε θα σου ζητηθεί να γράψεις κάντζι, αλλά σίγουρα νομίζω ότι βοηθάει). Τέλος νομίζω είναι καλό να γίνεται η εκμάθηση εντός κειμένων και συμφραζομένων.
Δε νομίζω ότι είναι ιδιαίτερα αποδοτικό το να πεις: "Τώρα θα κάνω εξάσκηση κάντζι" και να κάθεσαι και να διαβάζεις κάντζι ξεροσφύρι, χωρίς να είναι ενταγμένα σε κάποιο περιεχόμενο.

Τώρα από κει και πέρα νομίζω ότι ο καλύτερος τρόπος για να μην ξεχάσεις κάτι είναι να το εξασκείς. Π.χ. να διαβάζεις βιβλία στα ιαπωνικά ή να παίζεις ηλεκτρονικά παιχνίδια που περιέχουν κάποια κείμενα (ειδικά αν ακούγονται και κάποιοι διάλογοι ακόμα καλύτερα). Το καραόκε επίσης βοηθάει. Καλό θα ήταν να μην περιορίζεται η εκμάθηση της γλώσσας μόνο εντός των μαθημάτων.

Ὧδε ἡ σοφία ἐστίν· ὁ ἔχων νοῦν ψηφισάτω τὸν ἀριθμὸν τοῦ θηρίου, ἀριθμὸς γὰρ ὑπολογιστoῦ ἐστίν· καὶ ὁ ἀριθμὸς αὐτοῦ 1010011010.

#1657 Yojimbo

Yojimbo

Yokai enthusiast

• Members
  • 151 posts

Posted 23 February 2013 - 07:48

Μόλις γύρισα από ένα ταξίδι και βλέπω πως βγήκαν στο internet τα αποτελέσματα του jlpt. Όμως λέει κάτι για password και δεν έχω ιδέα που μπορώ να βρω το password αυτό που μου ζητάει το site με τα αποτελέσματα... μήπως ξέρει κάποιος κάτι γι'αυτό το θέμα;; :S

#1658 acid black cherry

acid black cherry

Mahjong Master

• Members
  • 939 posts

Posted 23 February 2013 - 09:42

το password ειναι ενας αριθμος που σου ειχαν ζητησει να γραψεις πανω στην φορμα εγγραφης!
ο 8ψηφιος αριθμος πανω στο application form που αντιγραφο δινουν οταν πας να γραφτεις.

i aku the shape-shifting master of darkness...
xhH5lXP.jpg

#1659 Yojimbo

Yojimbo

Yokai enthusiast

• Members
  • 151 posts

Posted 23 February 2013 - 10:36

το password ειναι ενας αριθμος που σου ειχαν ζητησει να γραψεις πανω στην φορμα εγγραφης!
ο 8ψηφιος αριθμος πανω στο application form που αντιγραφο δινουν οταν πας να γραφτεις.

Το βρήκα ευχαριστώ.

#1660 Botsun

Botsun

Boss Tsundere

• Members
  • 1,240 posts

Posted 23 February 2013 - 11:33

Τα κάντζι έχουν την τάση να εξαφανίζονται από τη μνήμη αρκετά γρήγορα.
Θεωρώ δεδομένο ότι βοηθάει η κατανόηση του κάθε νέου κάντζι. Αυτό πάει να πει ανάλυση στα εκάστοτε μέρη του.
Π.χ. το 男 περιέχει το 田 και το 力. Οπότε χρειάζεται να έχεις μια βασική γνώση των περίπου 200 βασικών ιδεών, οι οποίες συνθέτουν τα περισσότερα κάντζι.
Επίσης να ξέρεις για τις διάφορες μετατροπές, π.χ. ότι το 水 γίνεται απλά τρεις τελίτσες όταν συνδυάζεται π.χ. στο 河 ή στο 海.
Δε λέω ότι έτσι θα τα θυμάσαι για πάντα, αλλά βελτιώνεις σε κάποιο ποσοστό τη μνήμη σου.
Επίσης καλό είναι να συνηθίσεις να γράφεις κάντζι (σε κανένα πτυχίο ιαπωνικών δε θα σου ζητηθεί να γράψεις κάντζι, αλλά σίγουρα νομίζω ότι βοηθάει). Τέλος νομίζω είναι καλό να γίνεται η εκμάθηση εντός κειμένων και συμφραζομένων.
Δε νομίζω ότι είναι ιδιαίτερα αποδοτικό το να πεις: "Τώρα θα κάνω εξάσκηση κάντζι" και να κάθεσαι και να διαβάζεις κάντζι ξεροσφύρι, χωρίς να είναι ενταγμένα σε κάποιο περιεχόμενο.

Τώρα από κει και πέρα νομίζω ότι ο καλύτερος τρόπος για να μην ξεχάσεις κάτι είναι να το εξασκείς. Π.χ. να διαβάζεις βιβλία στα ιαπωνικά ή να παίζεις ηλεκτρονικά παιχνίδια που περιέχουν κάποια κείμενα (ειδικά αν ακούγονται και κάποιοι διάλογοι ακόμα καλύτερα). Το καραόκε επίσης βοηθάει. Καλό θα ήταν να μην περιορίζεται η εκμάθηση της γλώσσας μόνο εντός των μαθημάτων.

Σ'ευχαριστώ πολυ,για τις συμβουλές! :)

Posted Image

#1661 Ace Attorney

Ace Attorney

Starting...

• Members
  • 23 posts
  • LocationAthens

Posted 23 February 2013 - 16:12

κρινοντας παντως απο την ευκολια που ειχα στην κατανοηση κειμενου, στην γραφη εκθεσεων,
στο κατα ποσο μπορουσα να καταλαβω τον λογο σε φυσικη ροη (σε ταινιες κλπ), απο το οτι μπορουσα
ηδη να μεταφραζω με σχετικη ευκολια τραγουδια απο τα Αγγλικα οταν πηρα το lower και στη συνεχεια
το proficiency με το επιπεδο που βλεπω οτι μπορω να φτασω σε ενα χρονο (με την προυποθεση πως θα τα
καταφερω να παρω το Ν2) νομιζω πως υπαρχει μεγαλη διαφορα με τα Ιαπωνικα!

Είναι πάρα πολλοί οι λόγοι που τα αγγλικά είναι πιο εύκολα σε γενικές γραμμές. Off the top of my head:

1. Γενικά τα αγγλικά κατά τη γνώμη μου είναι από τις ευκολότερες γλώσσες να μάθει κανείς, αν όχι η πιο εύκολη.
2. Η όλη φιλοσοφία και το αλφάβητο της αγγλικής γλώσσας είναι πολύ κοντινότερη στην ελληνική απ' ότι τα ιαπωνικά.
3. Τα αγγλικά τα συναντά κανείς παντού, οπότε είναι πολύ δύσκολο έως αδύνατο να χάσεις εντελώς την επαφή με τη γλώσσα.

Αυτά και άλλα πολλά.

#1662 acid black cherry

acid black cherry

Mahjong Master

• Members
  • 939 posts

Posted 23 February 2013 - 16:32

Είναι πάρα πολλοί οι λόγοι που τα αγγλικά είναι πιο εύκολα σε γενικές γραμμές. Off the top of my head:

1. Γενικά τα αγγλικά κατά τη γνώμη μου είναι από τις ευκολότερες γλώσσες να μάθει κανείς, αν όχι η πιο εύκολη.
2. Η όλη φιλοσοφία και το αλφάβητο της αγγλικής γλώσσας είναι πολύ κοντινότερη στην ελληνική απ' ότι τα ιαπωνικά.
3. Τα αγγλικά τα συναντά κανείς παντού, οπότε είναι πολύ δύσκολο έως αδύνατο να χάσεις εντελώς την επαφή με τη γλώσσα.

Αυτά και άλλα πολλά.

ναι αλλα δεν εχει καποια σχεση με αυτο που αναφερω!
εγω μιλαω για τη συγκριση πτυχιων και πιστευω πως ειναι πιο σωστη οταν συγκρινει
κανεις το επιπεδο στο οποιο βρισκεσαι (ομιλιας, γραφης, κατανοησης σε φυσικη ροη του λογου)!
και βγαζω το συμπερασμα πως το επιπεδο που ημουν προσωπικα αφου πηρα το lower δεν ειναι
αντιστοιχο με αυτο που βλεπω πως θα ειμαι ενα χρονο μετα στα Ιαπωνικα εαν παρω το Ν2.

και ακριβως επειδη τα Αγγλικα ειναι πολυ πιο ευκολη γλωσσα η αν το θες τα Ιαπωνικα πολυ πιο
δυσκολη μου δινεται η εντυπωση οτι το Ν1 (εφοσον παντα δεν ειναι αποτελεσμα τυχης αλλα
μελετης και αναφερομαι στο multiple choice συστημα εξετασης οπου και κατα τυχη εχεις 25% πιθανοτητα
να βρεις το σωστο :P ) αντιστοιχει σε κατι ανωτερο του proficiency!

δεν ειπα επισης απαραιτητα πως εχω δικιο, αλλα ετσι καταλαβαινω πως ειναι απο τα 3 1/2 χρονια που ηδη κανω Ιαπωνικα.

i aku the shape-shifting master of darkness...
xhH5lXP.jpg

#1663 DarkElf

DarkElf

ラブレス

• Members
  • 611 posts

Posted 24 February 2013 - 10:47

Είναι λογικό αυτό που λες. Το βλέπω κι εγώ,παρόλο που βρίσκομαι ακόμα στο Ν4. Πιστεύω πως έχει να κάνει με το γεγονός οτι οι εξετάσεις δεν περιλαμβάνουν speaking και writing. Προφανώς είναι πολύ πιο δύσκολο να παράγεις λόγο σε μια γλώσσα όπως τα ιαπωνικά, που απέχει πολύ απο τα δεδομένα των ευρωπαικών γλωσσών, αλλά η παραγωγή λόγου, ειδικά η προφορική σε αναγκάζει να σκεφτείς γρήγορα και να συντάξεις προτάσεις (των οποίων η σύνταξη είναι ουσιαστικά ανάποδη απ'αυτή των ελληνικών). Εμένα τουλάχιστον αυτό με βοηθούσε στα αγγλικά και τα γαλλικά να κατανοήσω περισσότερο τη γλώσσα.

Posted Image
Does this darkness have a name?

#1664 Night Wizard Seal

Night Wizard Seal

名前のない怪物

• Review Team
  • 2,153 posts

Posted 24 February 2013 - 18:12

Επίσης, κάτι παραπάνω σε αυτό που είπε ο Atanashiosu, το να σπας τα kanji στα επιμέρους κομμάτια έχει πολλές δυνατότητες από μόνο του σαν ενέργεια. Εγώ προς το παρόν που είμαι αυτοδίδακτος, έχω σαν όπλα μου για την εκμάθηση των kanji αυτό και την επανάληψη. Για κάποιους το να χωρίσεις μόνο το kanji στα επιμέρους του, είναι το ίδιο απόμακρο με το να μάθεις το αρχικό. Τι εννοώ.

Καλό στην εκμάθηση είναι να χρησιμοποιούμε τη φαντασία μας και τους συνειρμούς όσο και την προφορά των λέξεων. Εννοώ πάλι πως για να μάθεις το otoko 男, θα πεις ότι αποτελείται από το ιδεόγραμμα για τον ορυζώνα και τη δύναμη, ΑΛΛΑ προσπάθησε επίσης να φανταστείς την εικόνα στο μυαλό σου(έχεις έναν άνθρωπο να κουβαλάει μεγάλο τσουβάλι ρύζι, γιατί αυτό λέει) και πρόφερέ το επίσης, για να το ακούσεις. Σημαντική δεν είναι μόνο η οπτική επαφή. Πες "χρειάζεται δύναμη για να κουβαλήσεις ένα μεγάλο τσουβάλι ρύζι". Με τη δήλωση αυτή θα προβούμε σε υποβάθμιση της δύναμης των γυναικών (λίγο άδικη η ιαπωνική γλώσσα που κάνει διακρίσεις), but you get my point. :P

Αυτό είναι αδύνατον να γίνεται πάντα, να δημιουργείς δηλαδή εικόνες που να έχουν συνέχεια, αλλά προσπαθείστε ακόμα και με άκυρα πράγματα, που τυχόν να σας θυμίζει κάποιο ιδεόγραμμα. 'Ενα άλλο δικό μου παράδειγμα είναι το επίεθτο 強, ο δυνατός, και θυμάμαι νοερά κάθε φορά που πάω να το γράψω το "Το βέλος συναντά το έντομο", καθώς έχουμε το βέλος 弓, το έντομο 虫 και το άλλο που δε γνωρίζω αν σημαίνει από μόνο του κάτι, αλλά το δανείζομαι από το κάτω μέρος του 会. Πάλι σκέφτομαι πως όποιος δύναται να το κάνει αυτό, είναι δυνατός :P

84886513_zpsfd6f6e60.jpg

They sound like they are crying. Like wolves, howling for their dead masters.

#1665 Ace Attorney

Ace Attorney

Starting...

• Members
  • 23 posts
  • LocationAthens

Posted 24 February 2013 - 19:14

ναι αλλα δεν εχει καποια σχεση με αυτο που αναφερω!
εγω μιλαω για τη συγκριση πτυχιων και πιστευω πως ειναι πιο σωστη οταν συγκρινει
κανεις το επιπεδο στο οποιο βρισκεσαι (ομιλιας, γραφης, κατανοησης σε φυσικη ροη του λογου)!
και βγαζω το συμπερασμα πως το επιπεδο που ημουν προσωπικα αφου πηρα το lower δεν ειναι
αντιστοιχο με αυτο που βλεπω πως θα ειμαι ενα χρονο μετα στα Ιαπωνικα εαν παρω το Ν2.

και ακριβως επειδη τα Αγγλικα ειναι πολυ πιο ευκολη γλωσσα η αν το θες τα Ιαπωνικα πολυ πιο
δυσκολη μου δινεται η εντυπωση οτι το Ν1 (εφοσον παντα δεν ειναι αποτελεσμα τυχης αλλα
μελετης και αναφερομαι στο multiple choice συστημα εξετασης οπου και κατα τυχη εχεις 25% πιθανοτητα
να βρεις το σωστο :P ) αντιστοιχει σε κατι ανωτερο του proficiency!

δεν ειπα επισης απαραιτητα πως εχω δικιο, αλλα ετσι καταλαβαινω πως ειναι απο τα 3 1/2 χρονια που ηδη κανω Ιαπωνικα.

Το ikkyuu και του nikyuu είναι δυσκολότερα από τα αντίστοιχα αγγλικά, αλλά τα προηγούμενα είναι αρκετά πιο εύκολα. Βέβαια ένας λόγος είναι ότι τα ιαπωνικά πλέον έχουν 5 διπλώματα ενώ τα αγγλικά 2-3 (το λέω αυτό γιατί πάρα πολλοί δεν ασχολούνται με το advanced) οπότε η πρόοδος φαντάζει κάπως πιο σταθερή χωρίς τεράστια άλματα (εκτός από τo ikyuu πλέον αλλά παλαιότερα και το nikyuu όταν ήταν 4),