Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
* * * * - 5 votes

Ιαπωνικά

• Please log in to reply
1812 replies to this topic

Poll: Μιλάτε ιαπωνικά; (741 member(s) have cast votes)

Μιλάτε ιαπωνικά;

1. Ναι μιλάω (119 votes [16.06%] - View)

Percentage of vote: 16.06%

2. Όχι,αλλά σκοπεύω να μάθω (520 votes [70.18%] - View)

Percentage of vote: 70.18%

3. Όχι και ούτε σκοπεύω να μάθω (102 votes [13.77%] - View)

Percentage of vote: 13.77%

Vote Guests cannot vote

#1621 jimilegolas

jimilegolas

ハア?

• Members
  • 344 posts

Posted 15 November 2012 - 02:18

Παιδιά θα σας παρακαλούσα όποιος έχει και μπορεί να στείλει past papers απο οποιοδήποτε απο τα 5 επίπεδα του JLPT είτε παλιά είτε καινούργια (γιατί στο internet δεν μπορείς να βρείς πλέον εύκολα) ας τα στείλει!!!!
Επίσης θα ήθελα αν είναι δυνατόν και τα ακουστικά απο τα past papers(δηλαδή όχι μονο το χαρτί με τις ερωτήσεις αλλά και το audio)....Σας ευχαριστώ πολύ !!!! Όποιος έχει το υλικό αλλά όχι στον υπολογιστή του ας επικοινωνίσει για να βρούμε ένα τρόπο να τα πάρουμε όλοι !!!!! ^_^
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΩΩΩ !!!!

Τα τελευταία χρόνια που ισχύει το νέο σύστημα των πέντε επιπέδων, το japan foundation δεν δημοσιεύει επίσημα τα past papers. Υπάρχει μάλιστα αυστηρός κανόνας να μην υπάρχει καμία διαρροή και μάλιστα τονίζεται από τους επιτηρητές την ώρα της εξέτασης.
Ό,τι περιέχει βιβλίο προετοιμασίας είναι "στο περίπου". Συνήθως απλά βασίζονται σε θεωρητική αντιστοιχία με τις τάξεις του Ιαπωνικού σχολείου.
ヤクザ   あいしてる!

#1622 Fenrir

Fenrir

非対応 怪物-君

• Members
  • 172 posts
  • LocationNibelheim

Posted 15 November 2012 - 14:07

Ό,τι περιέχει βιβλίο προετοιμασίας είναι "στο περίπου". Συνήθως απλά βασίζονται σε θεωρητική αντιστοιχία με τις τάξεις του Ιαπωνικού σχολείου.

Ακριβώς. Εγώ δίνω τώρα το 5ο και από την ύλη που έχουμε μας είπαν πως είμαστε καλυμμένοι κατά 75-80%. Από εκεί και μετά είναι θέμα του καθενός πως θα προετοιμαστεί στην ουσία..

Ό,τι σ΄ ελευθερώνει, σε κλειδώνει κι ό,τι σε φανερώνει είναι που δεν το διάλεξες εσύ... και τότε λες "ουπς".

Posted Image

#1623 meidei

meidei

大友組の一人

• Members
  • 1,002 posts

Posted 15 November 2012 - 16:04

Τελευταία βλέπω τα βίντεα αυτού του τύπου
http://www.youtube.com/watch?v=Q77c8VJTRr8&feature=g-u-u

έχει και βιβλία και τσάτ-ρουμ αυτός, αν ενδιαφέρεται κανείς λογικά θα τα βρει.

#1624 kensh1n

kensh1n

Starting...

• Members
  • 19 posts

Posted 19 November 2012 - 20:28

Καλησπερες. Αποφάσισα και γω επιτελους να μαθω τη γλωσσα. Αρχισα μονος μου μεσω internet και θα ηθελα να ρωτησω. Μεχρι τι επιπεδο πιστευετε μπορει να φτασει καποιος απο μονος του μεσω internet?
http://www.youtube.com/watch?v=oZEA54VJEdE
Απο αυτον αρχισα XD το στυλ του εχει πολυ πλακα. Τι γνωμη εχετε αν τον ξερετε?
Επισης υπάρχει καποιο must site να επισκευθω η οτι με βολευει εμενα?
Ευχαριστώ πολυ

#1625 jimilegolas

jimilegolas

ハア?

• Members
  • 344 posts

Posted 19 November 2012 - 21:30

Κοίτα, στο ίντερνετ υπάρχει αρκετό υλικό για αυτούς που θέλουν να μάθουν, απλά κυκλοφορούν τριγύρω πολλές ανακρίβειες οι οποίες μπορεί να σε μπερδέψουν, ή να σε κάνουν να νομίζεις ότι ξέρεις κάτι, ενώ στην ουσία το έχεις μάθει λάθος. Μόνο για αυτόν τον λόγο θα ήταν καλό να κάνεις κανονικά μαθήματα με κάποιον που ξέρει την γλώσσα καλά (στην ιδανική περίπτωση Ιάπωνα).

Ο τυπάς που δείχνεις έχει όντως πλάκα, αλλά αν θέλεις να πάρεις στα σοβαρά τα ιαπωνικά και να τα συνεχίσεις πέρα από τα "μαθήματα" που κάνει αυτός, καλύτερα να αρχίσεις από κάπου αλλού. Επίσης απ' ότι είδα γράφει λάθος το う και το え. Αν δεν ξέρει αρκετά καλά τα βασικά, είναι βέβαιο ότι θα τα έχει θαλασσώσει και σε άλλα βίντεο για πιο προχωρημένα πράγματα.
ヤクザ   あいしてる!

#1626 kensh1n

kensh1n

Starting...

• Members
  • 19 posts

Posted 19 November 2012 - 22:10

Σευχαριστώ πολύ φίλε για την απαντηση. Βασικά ναι εχει περιεργο γραφικο χαρακτηρα αλλα (αποτι λενε σε comment ειναι δασκαλος ιαπωνικων,στην ιαπωνια) παραλληλα μπαινω και σε αυτο http://www.japanese-lesson.com/ και τα κοιταω καλυτερα. Πιο πολυ για μαθηση hiragana και katakana και εισαγωγικα grammar εχει ο τυπος. και μερικα kanji. Κανονικα μαθημα αυτη τη στιγμη λιγο δυσκολο..

#1627 jimilegolas

jimilegolas

ハア?

• Members
  • 344 posts

Posted 19 November 2012 - 22:19

Μάλλον θα το μπέρδεψαν. Δάσκαλος αγγλικών θα είναι, όπως και το 90% των Αμερικάνων που βρίσκονται στην Ιαπωνία. (Τα ιαπωνικά ξέρουν να τα διδάσκουν οι Ιάπωνες πολύ καλύτερα από κάθε ξένο :P)

Να σου πω την αλήθεια δεν έχω ψαχτεί καθόλου όσον αφορά ιστοσελίδες για εκμάθηση της γλώσσας.
Αν θες να μάθεις απλά, βασικά πράγματα, στο περίπου και μέχρι εκεί, ο τυπάς που βρίζει κάθε 3 δεύτερα σου αρκεί ;)
Εξαρτάται το τι θέλει να κάνει ο καθένας. Αν θες να ασχοληθείς σοβαρά, πιστεύω πως ένας δάσκαλος τον οποίο θα πρίζεις στις ερωτήσεις είναι must.
Και αν δεν σου τρέχουν κι απ' τα μπατζάκια το διδασκαλείο του ΕΚΠΑ είναι ότι πρέπει (350 το χρόνο για 6 ώρες την βδομάδα).

Αυτά.
ヤクザ   あいしてる!

#1628 Yojimbo

Yojimbo

Yokai enthusiast

• Members
  • 151 posts

Posted 19 November 2012 - 22:22

Σευχαριστώ πολύ φίλε για την απαντηση. Βασικά ναι εχει περιεργο γραφικο χαρακτηρα αλλα (αποτι λενε σε comment ειναι δασκαλος ιαπωνικων,στην ιαπωνια) παραλληλα μπαινω και σε αυτο http://www.japanese-lesson.com/ και τα κοιταω καλυτερα. Πιο πολυ για μαθηση hiragana και katakana και εισαγωγικα grammar εχει ο τυπος. και μερικα kanji. Κανονικα μαθημα αυτη τη στιγμη λιγο δυσκολο..

Συμφωνώ με τον λέγκολα, ο τύπος στο βίντεο είναι πολύ αμφίβολο πως ξέρει έστω βασικά Ιαπωνικά. Δεν νομίζω πως είναι δάσκαλος Ιαπωνικών, και δεν είναι θέμα γραφικού χαρακτήρα είναι θέμα λάθους. Κάνει λάθος πράγματα που δύσκολα θα κάνει λάθος άτομο που έχει κάνει έστω ένα (1) μάθημα Ιαπωνικών. Καλύτερα να μην μάθεις τίποτα παρά να τα μάθεις στραβά απ'αυτόν και μετά να πρέπει να τα ξεμάθεις.

Εγώ θα έλεγα δοκίμασε αυτή την συμπαθητικούλα σειρά του NHK: Meet and speak.

Edited by Yojimbo, 19 November 2012 - 22:23.

#1629 kensh1n

kensh1n

Starting...

• Members
  • 19 posts

Posted 19 November 2012 - 22:30

Σευχαριστω για το λινκ φιλε. Καλο φαινεται. Απλα τα περισσοτερα βιντεο στο youtube ειναι για προφορικα γιαυτο κοιταξα αυτον και το λινκ που εδωσα παραπανω για εκμαθηση της γραφης. Επισης χρησιμοποιω και αυτο http://www.realkana.com/ . σου πεταει χαρακτηρες και πρεπει να τους βρεις σε romaji. Κατι αναποδο απο romaji σε hira η kata δεν εχω βρει οποτε κανω practice μονος μου.

edit: Κατα κύριο λόγω δεν μπορω γιατι ειμαι πατρα και δεν εχω ακουσει κατι για ιαπωνικα εδω. Παντως για σοβαρα το παω δεν θα κολλησω στον τυπα :)

Edited by kensh1n, 19 November 2012 - 22:38.

#1630 Yojimbo

Yojimbo

Yokai enthusiast

• Members
  • 151 posts

Posted 19 November 2012 - 22:50

Σευχαριστω για το λινκ φιλε. Καλο φαινεται. Απλα τα περισσοτερα βιντεο στο youtube ειναι για προφορικα γιαυτο κοιταξα αυτον και το λινκ που εδωσα παραπανω για εκμαθηση της γραφης. Επισης χρησιμοποιω και αυτο http://www.realkana.com/ . σου πεταει χαρακτηρες και πρεπει να τους βρεις σε romaji. Κατι αναποδο απο romaji σε hira η kata δεν εχω βρει οποτε κανω practice μονος μου.

Αυτό το site που βρήκες είναι καλό μόνο αφού έχεις μάθει πως να τα γράφεις, έτσι ώστε να δοκιμάζεις να δεις μήπως ξέχασες κάτι.

Όπως και να'χει πήγαινε εδώ... http://en.wikibooks.org/wiki/Japanese/Kana και πάτα πάνω στα kana (hiragana / katakana) για να δεις το stroke order (π.χ. http://en.wikibooks.org/wiki/Japanese/Kana/Lessons/Hiragana/Lesson_1 ) μετά πάρε ένα τετράδιο και άρχισε να γράφεις.

Μάθε πρώτα τα hiragana: a,i,u,e,o / ka,ki,ku,ke,ko / sa,shi,su,se,so
μετά τα hiragana: ta,chi,tsu,te,to / na,ni,nu,ne,no / ha,hi,hu,he,ho
μετά τα hiragana: ma,mi,mu,me,mo / ya,yu,yo / ra,ri,ru,re,ro / wa,wo,n.
και τέλος όλα τα άλλα τα hiragana ga,gi,gu,ge,go κλπ.

Μετά με τον ίδιο τρόπο μάθε τα κατακανα.

#1631 kensh1n

kensh1n

Starting...

• Members
  • 19 posts

Posted 19 November 2012 - 22:59

Ευχαριστω πολυ για τη βοηθεια φιλε. Ναι αυτο κανω γραφω το καθενα γυρω στι 60-70 φορες. Στα n_ ειμαι τωρα. Απλα καθε φορα που τελειωνω μια πενταδα χρησιμοποιω και το αλλο για εμπεδωση. Πολυ ωραιο και το λινκ σου. Τα εχει λιγο πιο μαζεμενα απο το αλλο. Νασαι καλα :)
Μια απορια. Για γραμματικη και λεξιλογιο μετα χρειαζομαι βιβλια ε?

#1632 Yojimbo

Yojimbo

Yokai enthusiast

• Members
  • 151 posts

Posted 19 November 2012 - 23:12

Ευχαριστω πολυ για τη βοηθεια φιλε. Ναι αυτο κανω γραφω το καθενα γυρω στι 60-70 φορες. Στα n_ ειμαι τωρα. Απλα καθε φορα που τελειωνω μια πενταδα χρησιμοποιω και το αλλο για εμπεδωση. Πολυ ωραιο και το λινκ σου. Τα εχει λιγο πιο μαζεμενα απο το αλλο. Νασαι καλα :)

Το stroke order πρόσεξε, μην τα γράφεις όπως σου κατέβει.

Μια απορια. Για γραμματικη και λεξιλογιο μετα χρειαζομαι βιβλια ε?

κάτι θα υπάρχει στο internet, δεν έχω ψάξει ποτέ για να βρω εγώ αλλά θα υπάρχει. Βέβαια είναι αμφίβολο πόσο μακρυά θα μπορέσεις να το πας μόνος σου άνευ δασκάλου - λέξεις και kanji θα μπορείς να μάθεις αλλά γραμματική δύσκολα.

#1633 meidei

meidei

大友組の一人

• Members
  • 1,002 posts

Posted 09 December 2012 - 09:45

Γιαυτό αγαπώ το Baka-Test. KANBUN!
Posted Image

#1634 8tails

8tails

アニメ マスター

• Members
  • 406 posts

Posted 11 December 2012 - 15:03

To YesJapan είναι φοβερή ιστοσελίδα, εχει τα παντα μεσα, είναι οργανωμένο σωστα, παρεχει βοηθεια με δασκαλους, ονλαιν τσατ, βιντεο με ο,τιδηποτε σχετικό με τη γλωσσα, την κουλτουρα και την ιαπωνία, καλυπτει τεραστια υλη ιαπωνικων, αξιζει και με το παραπανω να ασχοληθεί καποιος μαζί του!

#1635 acid black cherry

acid black cherry

Mahjong Master

• Members
  • 939 posts

Posted 14 December 2012 - 13:31

γνωριζει μηπως κανεις που μπορω να βρω μια γραμματοσειρα της προκοπης
για καθετη γραφη?
η μονη που εχω βρει μεχρι στιγμης ειναι η HolidayHrTate αλλα βγαζει μονο
κατακανα και χιραγκανα.

i aku the shape-shifting master of darkness...
xhH5lXP.jpg