Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
* * * * - 5 votes

Ιαπωνικά

• Please log in to reply
1812 replies to this topic

Poll: Μιλάτε ιαπωνικά; (741 member(s) have cast votes)

Μιλάτε ιαπωνικά;

1. Ναι μιλάω (119 votes [16.06%] - View)

Percentage of vote: 16.06%

2. Όχι,αλλά σκοπεύω να μάθω (520 votes [70.18%] - View)

Percentage of vote: 70.18%

3. Όχι και ούτε σκοπεύω να μάθω (102 votes [13.77%] - View)

Percentage of vote: 13.77%

Vote Guests cannot vote

#1636 yami

yami

神速

• Retired Staff
  • 3,707 posts

Posted 14 December 2012 - 18:16

γνωριζει μηπως κανεις που μπορω να βρω μια γραμματοσειρα της προκοπης
για καθετη γραφη?
η μονη που εχω βρει μεχρι στιγμης ειναι η HolidayHrTate αλλα βγαζει μονο
κατακανα και χιραγκανα.

δεν γραφουν ολες οι ιαπωνικες γραμματοσειρες καθετα? χρειαζεται συγκεκριμενες? ;o
αυτες που εχω(the default ones included)γραφουν για χαρα και καθετα, και στο Word και στο Photoshop πχ.

#1637 acid black cherry

acid black cherry

Mahjong Master

• Members
  • 939 posts

Posted 14 December 2012 - 18:29

ναι, gomen!
μετα απο πολυ ωρα ανακαλυψα πως για να γραψεις καθετα χρειαζεται απλα
να κανεις format page-->orientation landscape-->text direction vertical :bahhh:
η γραμματοσειρα που εγραψα παραπανω απλα το εκανε αυτο χωρις page format!

thanks anyway!

i aku the shape-shifting master of darkness...
xhH5lXP.jpg

#1638 Zouhan

Zouhan

業火に鋼鉄

• Members
  • 397 posts

Posted 09 January 2013 - 16:10

http://www.gavo.t.u-tokyo.ac.jp/ojad/pages/notes

Νομίζω ότι μπορείτε να άρχισετε να προσκυνάτε σε 3...2...1...GO! *tick-tock*

Edit: Και επειδή βιάστηκα, ξέχασα ότι μερικά παιδιά δεν θα μπορούν να διαβάσουν τη σελίδα και να βγάλουν άκρη:

Προφορά (as in 'pitch accent') για:
- ρήματα: http://www.gavo.t.u-tokyo.ac.jp/ojad/search/index/category:verb/order:name
- επίθετα τύπου な: http://www.gavo.t.u-tokyo.ac.jp/ojad/search/index/category:4/order:name
- επίθετα τύπου い: http://www.gavo.t.u-tokyo.ac.jp/ojad/search/index/category:5/order:name

Δεν έχει τα πάντα, αλλά είναι το καλύτερο ονλάιν λεξικό με ιαπωνική προφορά που έχω βρει. Να τονίσω ότι μιλάω για την προφορά του Τόκυο (http://ja.wikipedia.org/wiki/%E6%9D%B1%E4%BA%AC%E5%BC%8F%E3%82%A2%E3%82%AF%E3%82%BB%E3%83%B3%E3%83%88). Υπάρχουν οδηγοί για άλλες περιοχές, αλλά όχι λεξικά.

Οκ, πίσω στο προσκύνημα και τα τάματα.

Edited by Aiorral, 09 January 2013 - 16:20.

#1639 Alkis Cl

Alkis Cl

Starting...

• Members
  • 1 posts

Posted 19 February 2013 - 14:02

Καλησπερα. ενδιαφερομαι να ξεκινησω ιαπωνικα στην σχολη siountri στον χολαργο. ενημερωθηκα οτι η σχολη παραδιδει μαθηματα ιαπωνικων μονο στα κεντρικα στη ν.σμυρνη, και για να ξεκινησουν παραδωσεις στον χολαργο, πρεπει να μαζευτει ενα group ενδιαφερομένων. αν υπάρχει κανείς απο βορεια προαστια αθηνας που ενδιαφερεται να ξεκινησει ιαπωνικα, ας μου απαντησει εδω ωστε να μαζευτουμε ενα τμημα και να ξεκινησουμε παρεα. ευχαριστώ.

#1640 iamthe earth

iamthe earth

Anime Newbie

• Members
  • 102 posts

Posted 20 February 2013 - 22:14

Καλησπερα και απο μενα,

ξερει κανεις κανενα βιβλιο για να ξεκινησεις μονο σου ιαπωνικά? Θελω να μάθω 5-10 βασικα πραγματα και επειδη εδω που μενω (κρητη) δεν εχει τιποτα σχετικο με τη διδασκαλια της ιαπωνικης σκεφτομουν να παρω κανα βιβλιο να ξεκινησω. Εκανα κατι αντιστοιχο και με τα κινεζικα και δεν ειχα προβλημα ιδιαιτερο σε αυτο τον τροπο μαθησης. Οπότε συμβουλες για βιβλία η ποιο αλφαβητο να κανω πρώτα?

#1641 Slayer_13

Slayer_13

Όμορφο αγόρι

• Members
  • 215 posts
  • LocationSuncity

Posted 20 February 2013 - 22:43

Εγώ που είχα ξεκινήσει μόνος κάποτε, είχα κατεβάσει το Colloquial Japanese. Τώρα που θα το βρεις δεν ξέρω, πάντως είναι αρκετά καλό. Α, και μάλιστα είναι στα αγγλικά :P

#1642 DarkElf

DarkElf

ラブレス

• Members
  • 611 posts

Posted 21 February 2013 - 11:54

Εγώ ξεκίνησα με το japanese for busy people. Υπάρχει έκδοση με romanji οπότε θα'ναι πιο εύκολο για αρχή. Νομίζω οτι το'χα βρει στο pirate bay.

Posted Image
Does this darkness have a name?

#1643 Ace Attorney

Ace Attorney

Starting...

• Members
  • 23 posts
  • LocationAthens

Posted 21 February 2013 - 13:39

Έχω 3kyuu και είχα ολοκληρώσει τη μελέτη για το 2kyuu όταν σταμάτησα τα μαθήματα. Θα έλεγα πως είμαι σε καλούτσικο επίπεδο παρά την αποχή.

#1644 iamthe earth

iamthe earth

Anime Newbie

• Members
  • 102 posts

Posted 22 February 2013 - 02:06

Αχα..Ευχαριστω παιδες..Θα κανω την αρχη με ενα βιβλιο και βλεπουμε..Τα 2 και 3 kyuu τι ειναι?

#1645 Night Wizard Seal

Night Wizard Seal

名前のない怪物

• Review Team
  • 2,153 posts

Posted 22 February 2013 - 02:36

Διπλώματα αντίστοιχα του Lower και του Advanced για την ιαπωνική γλώσσα. Το 1 είναι το αντίστοιχο του proficiency. Ν5,Ν4,Ν3,Ν2,Ν1,

84886513_zpsfd6f6e60.jpg

They sound like they are crying. Like wolves, howling for their dead masters.

#1646 ATANASHIOSU

ATANASHIOSU

Anime Fan

• Members
  • 312 posts
  • Location札幌

Posted 22 February 2013 - 13:19

Διπλώματα αντίστοιχα του Lower και του Advanced για την ιαπωνική γλώσσα. Το 1 είναι το αντίστοιχο του proficiency. Ν5,Ν4,Ν3,Ν2,Ν1,

Χμμ, υπάρχει κάποιος επίσημος γλωσσικός οργανισμός ή έστω κάτι παρόμοιο που να το πιστοποιεί αυτό; (αν ναι, link παρακαλώ) Ή απλά το λες από εμπειρία;

Ὧδε ἡ σοφία ἐστίν· ὁ ἔχων νοῦν ψηφισάτω τὸν ἀριθμὸν τοῦ θηρίου, ἀριθμὸς γὰρ ὑπολογιστoῦ ἐστίν· καὶ ὁ ἀριθμὸς αὐτοῦ 1010011010.

#1647 acid black cherry

acid black cherry

Mahjong Master

• Members
  • 939 posts

Posted 22 February 2013 - 13:37

ο Atanashiosu εχει δικιο κατα τη γνωμη μου, απο πουθενα δεν προκυπτει τετοια αντιστοιχια.

ειδηκα απο τη στιγμη που οι εξετασεις δεν περιλαμβανουν γραπτα και ομιλια!
νομιζω ομως οτι το Ν2 ειναι σχετικα κοντα στο lower ενω το Ν1 ειναι πιο πανω απο το proficiency.

κρινοντας παντως απο την ευκολια που ειχα στην κατανοηση κειμενου, στην γραφη εκθεσεων,
στο κατα ποσο μπορουσα να καταλαβω τον λογο σε φυσικη ροη (σε ταινιες κλπ), απο το οτι μπορουσα
ηδη να μεταφραζω με σχετικη ευκολια τραγουδια απο τα Αγγλικα οταν πηρα το lower και στη συνεχεια
το proficiency με το επιπεδο που βλεπω οτι μπορω να φτασω σε ενα χρονο (με την προυποθεση πως θα τα
καταφερω να παρω το Ν2) νομιζω πως υπαρχει μεγαλη διαφορα με τα Ιαπωνικα!

i aku the shape-shifting master of darkness...
xhH5lXP.jpg

#1648 Night Wizard Seal

Night Wizard Seal

名前のない怪物

• Review Team
  • 2,153 posts

Posted 22 February 2013 - 16:30

Το λέω από εμπειρία η αλήθεια είναι. Αν και υπερεκτιμάμε πολύ το lower στ'αγγλικά. Εγώ που κοντεύω να καλύψω την ύλη σε kanji του 3ου kyuu, και αν δω την αντιστοιχία σε γραμματική με αυτήν του lower, μου κάνει πιο κοντινό, απ'ότι το N2, που και η ύλη κάνει άλμα όσον αφορά στο λεξιλόγιο. Γραμματική και kanji ακολουθούν. Φυσικά όλα αυτά είναι καθαρά υποκειμενικά. Είναι μάλλον ο τρόπος που διδάσκεσαι τα αγγλικά που σε κάνουν να τα βλέπεις πιο μακρινά.

Κώστα, συνήθως τα ιαπωνικά δεν είναι η πρώτη γλώσσα που μαθαίνει κάποιος, οπότε ο εγκέφαλος και μόνο έχει προσαρμοστεί σε τεχνικές ως προς την εκμάθηση μιας γλώσσας(ακόμα και της ιαπωνικής που είναι σχετικά μαρκινή από τα δικά μας standards). Κι εγώ μέσα σε 4 μήνες έχω καταφέρει να μάθω καλά τα kanji των τριών πρώτων kyuu με πολύ μεγάλη ταχύτητα. Αν διδασκόμουν τα ιαπωνικά από μικρότερη ηλικία δε νομίζω να ήμουν έτσι.

Επίσης, οι ταινίες και όλα αυτά τα επιπρόσθετα σε βοηθούν στην καλύτερη κατανόηση της γλώσσας, άρα σε ωθούν να προχωράς πιο γρήγορα. Ο οποισδήποτε συνηθίζει με αυτόν τον τρόπο σαν επιστέγασμα γνώσεων, σίγουρα θα βλέπει πιο βατά τα πράγματα, όπως μας λες εσύ που θα δοκιμάσεις για τον 2ο Kyuu.

Στα αγγλικά εγώ, έκανα το ίδιο πριν από το lower και τώρα έχω καταλήξει να έχω περισσότερες γνώσεις απ'ό,τι μου παρείχε το prof. Ακολουθώ μια ίδια τακτική από τα πρώτα μου βήματα στην εκμάθηση ιαπωνικών, τουτέστιν, τα μαθαίνω ευκολότερα, προσαρμόζομαι περισσότερο στις απαιτήσεις της γλώσσας κλπ.

Έτσι καταλήγουμε στο ότι το "μαθαίνεις περισσότερα από το prof στο 1ο Kyuu" είναι καθαρά υποκειμενικό. Ο καθένας ακολουθεί διαφορετική τακτική, οπότε προτιμώ να χρησιμοποιώ όρους που είναι καθαρά απεικονιστικά πιο κοντά στην πραγματικότητα, μιας και τα τελευταία διπλώματα για την επάρκεια είναι το prof και το N1 αντίστοιχα, παρά να μιλάω με ποσότητες γνώσεων που είναι κάτι εξαιρετικά θολό ως προς την προσέγγισή του.

84886513_zpsfd6f6e60.jpg

They sound like they are crying. Like wolves, howling for their dead masters.

#1649 pc_magas

pc_magas

Nekomusumne are the best wives!!!!!!!

• Members
  • 485 posts
  • LocationAcharnes

Posted 22 February 2013 - 22:49

Ακόμη τα ανιμε που δεν είναι dubed βοηθάνε πολύ τουλάχιστον εμπλουτίζεις κάποιο λεξιλόγιο έστω προφορικά. Το δύσκολο είναι γράψεις τα γράμματα. Λόγο ότι θέλει περισσότερο κόπο.

Ακόμη από ποια κατευνση τα ιαπωνιοκά γράφονται και διαβάζονται, κάθετα, από δεξια προς τα αριστερά, ή από τα αριστερα προς τα δεξια?

Γιατί τα Ιαπωνικά βιβλία αρχίζουν από την τελευταία σελίδα. (Τουλάχιστον έτσι έχω ακούσει)

#1650 meidei

meidei

大友組の一人

• Members
  • 1,002 posts

Posted 22 February 2013 - 23:04

Οριζόντια από αριστερά προς δεξιά (κυρίως ηλεκτρονικά)
Κάθετα από δεξιά προς αριστερά. (κυρίως έντυπα)
Αυτό απαντά και γιατί τα βιβλία τυπώνονται με την ράχη στα δεξιά.

Τρίβια: Αρχικά, ακόμα και στην οριζόντια γραφή χρησιμοποιούσαν την κατεύθυνση δεξιά προς αριστερά (η λογική ήταν ότι ήταν κάθετο γράψιμο με μια μόνο γραμμή).

Edited by meidei, 22 February 2013 - 23:10.