Δεν είναι εύκολο να απαντήσεις σε μια τέτοια ερώτηση, για καμιά γλώσσα.Ερωτηση προς οσους μιλανε Ιαπωνικα (92 ατομα)...Ειναι ευκολη γλωσσα...(δεν σκοπευω να μαθω αλλα εγκυκλοπαιδικα ρωταω)
Τα Ιαπωνικά έχουν εύκολη προφορά, αλλά σύνθετη γραφή. Γραμματική εύκολη (με αυτό βασικά εννοώ ότι δεν έχει τρομερά αυστηρά όρια, όπως για παράδειγμα το word order της δικής μας, ή ακόμα χειρότερα της αγγλικής) αλλά πολύ διαφορετική από τις Ινδοευρωπαϊκές γλώσσες. Από την μια είναι γλώσσα με τάση αποφυγής των δευτερευουσών προτάσεων και μη αναφοράς του υποκειμένου (prodrop), από την άλλη μέχρι να το συνηθίσεις θα συναντάς ασάφειες.
Τα ουσιαστικά είναι άκλιτα και τα ρήματα δεν δηλώνουν πρόσωπο, και μετά βίας δηλώνουν χρόνο. Από την άλλη υπάρχουν πολλά γραμματικά μόρια.
Μετά είναι άλλα, κοινωνικά χαρακτηριστικά που κουβαλά η γλώσσα, όπως οι εκφράσεις ευγενείας.
Για όλες τις γλώσσες μπορούμε να βρούμε τέτοια· αυτό που μετρά είναι η μέθοδος και η θέληση.
Μάλιστα. Ενδιαφέρον. Ίσως τελικά είναι ένας ακόμα μύθος για την γλώσσα μας, ότι είναι πολύ δύσκολη (γιατί νομίζουμε ότι δύσκολο = καλύτερο, πιο πλούσιο).Τίποτε από τα αυτά που λες εσύ.
Έμαθα την γλωσσα μονος μου, από τα βιβλια.
Αλλά νομιζω ας εχω βρει την γλωσσα τοσο ευκολη επειδή σπουδαζω συγχρονως και τα αρχαια ελληνικα, απο που προερχονται τα ανωμαλα ρηματα και οι ανωμαλες κλισεις.
Παντως αν και δεν θα ηξερα τα αρχαια, πιστευω οτι τα νεα ελληνικα ειναι πολυ ωραια γλωσσα, σίγουρα ευκολοτερη απο για παράδειγμα τα γερμανικά.
Τα ιαπωνικά είναι συνολικά αλλος τυπος γλωσσας, ο οποίος δεν μ'αρεσει. (εγινε μια περιοδος στην αποία ηθελα να μαθω τα ιαπωνικά XD)
κανένας εσας θελει να μαθει τα ιταλικά αντιθετα; XD
α ξεχνούσα να απαντησω στην αλλην ερωτηση.
Τα ελληνικα εχει αληθεια πολύ λιγες ομοιότητες με τα ιταλικά, μονο οι λέξεις που προερχονται απο τα λατινικά, οι οποίες ειναι συχνά "σύγχρονες λεξεις" επειδή υπαρχουν παλιοτερες λεξεις που προερχοινται απο τα αρχαια, που ομως περνωντας ο χρονος αντικαταστάθηκαν απο αλλες "συγχρονοτερες"
Μια φίλη μαθαίνει ιταλικά· εγώ για την ώρα σκέφτομαι να μάθω ισπανικά.