Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
* * * * - 5 votes

Ιαπωνικά

• Please log in to reply
1812 replies to this topic

Poll: Μιλάτε ιαπωνικά; (741 member(s) have cast votes)

Μιλάτε ιαπωνικά;

1. Ναι μιλάω (119 votes [16.06%] - View)

Percentage of vote: 16.06%

2. Όχι,αλλά σκοπεύω να μάθω (520 votes [70.18%] - View)

Percentage of vote: 70.18%

3. Όχι και ούτε σκοπεύω να μάθω (102 votes [13.77%] - View)

Percentage of vote: 13.77%

Vote Guests cannot vote

#1426 cyber_john

cyber_john

決められた運命

• Members
  • 226 posts

Posted 20 October 2010 - 17:45

Γνωρίζει κανείς αν υπάρχει κάποιος τρόπος να γράφεις σε διάφορα έγγραφα romanji και να στα μετατρέπει αυτόματα σε kanji/kana? Δε μπορώ να συνηθίσω την ιαπωνική διάταξη IME στο πληκτρολόγιο. Αν υπήρχε κάποια επιλογή για romanji στο input style θα ήταν το ιδανικότερο:

Posted Image

Αν δε γίνεται, ίσως κάποιο πρόγραμμα;

serpe7.jpg

#1427 meidei

meidei

大友組の一人

• Members
  • 1,002 posts

Posted 20 October 2010 - 20:34

Γνωρίζει κανείς αν υπάρχει κάποιος τρόπος να γράφεις σε διάφορα έγγραφα romanji και να στα μετατρέπει αυτόματα σε kanji/kana? Δε μπορώ να συνηθίσω την ιαπωνική διάταξη IME στο πληκτρολόγιο. Αν υπήρχε κάποια επιλογή για romanji στο input style θα ήταν το ιδανικότερο:

Posted Image

Αν δε γίνεται, ίσως κάποιο πρόγραμμα;

Υποψιάζομαι πας εκεί στο πλάι μου λέει CAPS KANA και το κάνεις CAPS ROMAJI.

#1428 cyber_john

cyber_john

決められた運命

• Members
  • 226 posts

Posted 21 October 2010 - 09:40

Υποψιάζομαι πας εκεί στο πλάι μου λέει CAPS KANA και το κάνεις CAPS ROMAJI.

Για να γράψεις με kana πηγαίνεις στην επιλογή input style όπως φαίνεται στη foto κι επιλέγεις το τι θέλεις, η δεξιά επιλογή που αναγράφεται ως kana είναι μια καρτέλα στην οποία ρυθμίζεις το ποιες επιλογές θα εμφανίζονται στην κάτω μπάρα. Με τα hiragana οι λέξεις μετατρέπονται αυτόματα σε kanji, αλλά αυτές είναι οι αντιστοιχίες των πλήκτρων τους:

Spoiler:

Μια επιλογή με romanji όπου θα έγραφες όπως γράφεις λατινικούς χαρακτήρες θα ήταν πολύ πιο βολική.

serpe7.jpg

#1429 acid black cherry

acid black cherry

Mahjong Master

• Members
  • 939 posts

Posted 21 October 2010 - 09:48

εγω θυμαμαι οσο ειχα windows οτι πατωντας π.χ. στο hiragana, full width katakana κλπ
η εισαγωγη γινοταν συμφωνα με τα romaji δηλαδη πιεζοντας k - o εμφανιζεται το コ
πατωντας τωρα μια λεξη με το tab αλλαζει απο hiragana σε kanji σε katakana κλπ.

i aku the shape-shifting master of darkness...
xhH5lXP.jpg

#1430 cyber_john

cyber_john

決められた運命

• Members
  • 226 posts

Posted 21 October 2010 - 11:42

εγω θυμαμαι οσο ειχα windows οτι πατωντας π.χ. στο hiragana, full width katakana κλπ
η εισαγωγη γινοταν συμφωνα με τα romaji δηλαδη πιεζοντας k - o εμφανιζεται το コ
πατωντας τωρα μια λεξη με το tab αλλαζει απο hiragana σε kanji σε katakana κλπ.

Δυστυχώς δεν μου γίνεται έτσι. Ακόμα κι όταν αλλάζω τη διάταξη από IME Standard σε Natural Input, μου λειτουργεί πάλι με αυτή την παρανοϊκή διάταξη. Στη δεύτερη περίπτωση πατώντας την spacebar εμφανίζεται κι ένα κουτάκι κάτω δεξιά που προσφέρει επιλογή για μετατροπή kana σε romanji, αλλά όχι το αντίθετο.

Θυμάσαι να είχες εγκαταστήσει κάποιο πακέτο γλωσσών για το word εκτός από τις ανατολικές γλώσσες των windows?

serpe7.jpg

#1431 Jiraiya

Jiraiya

ビッグブレストジャンキー

• Members
  • 2,574 posts

Posted 21 October 2010 - 13:18

Κάνε μια χάρη στον εαυτό σου και βάλε αυτό http://tools.google.com/dlpage/japaneseinput/eula.html για να βρεις την υγειά σου.

Το έχω βάλει στο Macbook αλλά νομίζω είναι και για windows. 

Posted Image

#1432 cyber_john

cyber_john

決められた運命

• Members
  • 226 posts

Posted 21 October 2010 - 18:23

Βγάζει σφάλμα στην εγκατάσταση, κρίμα.

Μάλλον είναι μόνο για mac.

serpe7.jpg

#1433 gogetasjj4

gogetasjj4

Anime Fan

• Members
  • 251 posts

Posted 21 October 2010 - 19:40

εγώ το έχω κανονικά στα w7 64bit

#1434 acid black cherry

acid black cherry

Mahjong Master

• Members
  • 939 posts

Posted 21 October 2010 - 23:25

Δυστυχώς δεν μου γίνεται έτσι. Ακόμα κι όταν αλλάζω τη διάταξη από IME Standard σε Natural Input, μου λειτουργεί πάλι με αυτή την παρανοϊκή διάταξη. Στη δεύτερη περίπτωση πατώντας την spacebar εμφανίζεται κι ένα κουτάκι κάτω δεξιά που προσφέρει επιλογή για μετατροπή kana σε romanji, αλλά όχι το αντίθετο.

Θυμάσαι να είχες εγκαταστήσει κάποιο πακέτο γλωσσών για το word εκτός από τις ανατολικές γλώσσες των windows?

ειχα εγκαταστησει και καποιο πακετο proofing tools αλλα δεν ξερω αν ειναι αυτο το προβλημα.
τεσπα, καποια ρυθμιση πιθανα να χρειαζεται να γινει απο τις ιδιοτητες για την μεθοδο εισαγωγης!

αλλιως ...βαλε ubuntu :canthelp:

i aku the shape-shifting master of darkness...
xhH5lXP.jpg

#1435 meidei

meidei

大友組の一人

• Members
  • 1,002 posts

Posted 22 October 2010 - 06:34

Πάει το "Βάλε Linux", το κάναμε "Βάλε Ubuntu"; :P

Δες κι εδώ για το shortcult alt+` μήπως κάνει http://forum.koohii.com/viewtopic.php?id=2436

#1436 cyber_john

cyber_john

決められた運命

• Members
  • 226 posts

Posted 22 October 2010 - 16:21

Τελικά το έλυσα το πρόβλημα. Κατά την εγκατάσταση των ανατολικών γλωσσών πρέπει να φορτώνονται δύο .exe στην εκκίνηση των windows (εμφανίζονται στο msconfig στην καρτέλα εκκίνηση) και είχα κάνει τη μλκία να τα βγάλω νομίζοντας ότι είναι άχρηστα. Έκανα επανεγκατάσταση αφήνοντάς τα να φορτωθούν και πλέον η καρτέλα στο input style/Properties μου εμφανίζεται κανονικά. Πηγαίνοντας στην επιλογή General απλά επιλέγω τα romanji στη μέθοδο εισαγωγής:

Posted Image

Μπορώ να γράφω σαν άνθρωπος επιτέλους, ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Posted Image

serpe7.jpg

#1437 meidei

meidei

大友組の一人

• Members
  • 1,002 posts

Posted 22 October 2010 - 16:50

Να πω και μια απορία μου από όταν προσπάθησα πιο παλιά να γράφω σε διάταξη kana;
Πώς στο καλό βάζουν τα σύμβολα της πάνω σειράς (!@#$%^&*()_+) οι Ιάπωνες; Βγαίνουν συνεχώς σε Direct Input ή είναι προβληματική η διάταξη του δικού μου IME;

#1438 Kenichi

Kenichi

Stronger Master

• Members
  • 15 posts

Posted 27 October 2010 - 15:41

Όχι και ούτε σκοπεύω να μάθω προς το παρόν :P

Έχω υποχρεώσεις :P :P

Ίσως αργότερα ξεκινήσω να μάθω λίγα αν και τα Anime από μόνα τους βοηθάνε!!

#1439 MikamiTeru

MikamiTeru

Blackholistas United

• Members
  • 467 posts

Posted 10 November 2010 - 13:46

Ειναι κανενας Ιαπωνομαθής εδω για να τον ρωτησω κατι ?????
Posted Image

Ιδού η Black Hole, ιδού και το πήδημα.
Posted Image

#1440 meidei

meidei

大友組の一人

• Members
  • 1,002 posts

Posted 10 November 2010 - 15:05

Γύρω στα 15 άτομα εξ όσων θυμάμαι.