Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
* * * * * 1 votes

Berserk

• Please log in to reply
1073 replies to this topic

#286 Zoro

Zoro

escaping reality

• Members
  • 2,833 posts

Posted 14 October 2008 - 03:23

Πολύ καλό μάνγκα σαν σύνολο προσωπικά μου άρεσε πολύ μέχρι και περίπου το 25 volume μετά νομίζω πως το κούρασε λίγο το θέμα και μοιάζει να ξέμεινε απο ιδέες ο mangaka. Πλέον δε καίγομαι τόσο να δω τη συνέχεια αλλά ούτε και το τέλος, γιατί νομίζω πως ότι είχε να προσφέρει η σειρά, μου το πρόσφερε ήδη.

Τα πρώτα 15 volumes ήταν και το καλύτερο μέρος του manga για μένα, και το θεωρώ απόλυτα δικαιολογημένο που διαλέξαν το συγκεκριμένο κομμάτι για το anime. (που προσωπικά μου άρεσε και πολύ το τέλος του σαν anime. Έστεκε από μόνο του δηλαδή, μόνο το πρώτο επεισόδιο ήταν περιττό στο anime.)

Αν και παραδέχομαι ότι όντως το ξεκίνημα ήταν κατά πολύ καλύτερο,πιστεύω ότι και στο σημείο που είμαστε τωρα
Spoiler:
δεν είναι άσχημα και ούτε σου μειώνουν το ενδιαφέρον.

Η αναμονή είναι μόνο που ξενερώνει για μένα δλδ,αλλά όχι η συνέχιση της σειράς μετά από τόσα χρόνια,οι ιδέες είναι ακόμη καλές,έχει ζουμί.

Προσωπικό παράπονο απ'το manga :

Spoiler:

Αυτά σίγουρα θα ήταν ωραίο αν τα είχε εξηγήσει νωρίτερα ίσως αλλά κανείς δεν είπε ότι δεν θα εξηγηθούν αργότερα:orly:
Επίσης,αν και ηθελε παρατηρητικότητα,μερικά στοιχεία δώθηκαν με έμμεσους τρόπους,πχ:

Spoiler:

Αυτά τα ολίγα βασικά:tensai:

Σίγουρα θα μπορούσε να μας έχει πει πιο πολλά ο mangaka,αλλά,όπως είπα,και όσα μας έδωσε δεν είναι λίγα και ούτε συνεπάγετε ότι δεν θα μας τα αποκαλύψει πιο κει ολοκληρωμένα.

Για μένα,αν και η σειρά έπεσε λιγάκι από την αρχή,παραμένει πάντα σε υψηλή θέση^_^

Edited by Zoro, 14 October 2008 - 03:42.

#287 Master Sori

Master Sori

*Don't be like me*

• Banned
  • 20 posts

Posted 15 October 2008 - 13:59

σκεφτομαι να το παραγγειλω γιατι δεν αντεχω να διαβαζω σε ηλεκτρονικη μορφη.
Ειχα δει το ανιμε και ειχα ξετρελαθει.Εχω ακουσει οτι απο κει και περα η ιστορια δεν ειναι τοσο καλη αλλα τι να κανουμε ειναι δυσκολο να ξεπεραστει ενα τετοιο πρωτο μερος

#288 Zoro

Zoro

escaping reality

• Members
  • 2,833 posts

Posted 15 October 2008 - 14:17

σκεφτομαι να το παραγγειλω γιατι δεν αντεχω να διαβαζω σε ηλεκτρονικη μορφη.
Ειχα δει το ανιμε και ειχα ξετρελαθει.Εχω ακουσει οτι απο κει και περα η ιστορια δεν ειναι τοσο καλη αλλα τι να κανουμε ειναι δυσκολο να ξεπεραστει ενα τετοιο πρωτο μερος

Δεν ξέρω τι άκουσες,αλλά μην γελαστείς,κι ας θεωρώ ότι όντως η σειρά πέφτει λίγο πιο κει,αυτό γίνετε πολύ λίγο αντιληπτό.

Πιστεύω δηλαδή ότι χάνει σε ρεαλισμό και character develpoment συγκριτικά με αυτά που είδαμε αρχικά,αλλά κερδίζει σε άλλους τομείς.

Πιο πολύ φαντασιά και μυθηκά πλάσματα αλα Tolkien,μαγεία και πιο extreme μάχες.

Σαν σύνολο και η συνέχεια παραμένει μια χαρά,παρά τις υπερβολές της.

Highly Recommended:gotit:

#289 Yu_Kanda

Yu_Kanda

Live and die by the sword

• Members
  • 309 posts

Posted 17 October 2008 - 16:09

Επιτελους ο Τεμπελο-miura ανακοινωσε το release date για το νεο chapter!!!:wooi2:
Mολις τελειωσα κι εγω ολο το μανγκα και ειμαι καπως ετσι:blingeye2:. Αργησα βεβαια γιατι μεχρι το 25 volume τα αγοραζα κανονικα γιατι θεωρησα οτι το Berserk θα αποκτησει στο μελλον μεγαλη συλλεκτικη αξια και ειναι κατι που ηθελα να εχω στη συλλογη μου.Τα υπολοιπα volumes τα διαβασα σερι.Παντως κατα τη γνωμη μου,οσο ωραια και να ηταν μεχρι το 13 volume, μετα απο κει αρχιζει ολο το ζουμι της ιστοριας και στην ουσια γινεται και πολυ πιο επικο απο το 14 και μετα.Αυτα απο μενα,δεν μπορω να περιμενω μεχρι τις 24!!!!!!!
Posted Image

#290 Zoro

Zoro

escaping reality

• Members
  • 2,833 posts

Posted 17 October 2008 - 16:23

Άλλη ενδιαφέρουσα θεωρία,στην αναμονή για το 298,αφιερωμένη σε όλους τους Griffith haters εκεί έξω.

Όλοι εσείς που τον κατηγορείτε για τα τόσα και τόσα που προξένησε στον Guts,έχετε σκεφτεί ποτέ ότι χωρίς αυτόν ο Guts πιθανόν:

Spoiler:

Αυτά για όλους αυτούς που τον κατηγορούν εντελώς,χωρίς να του αναγνωρίζουν έστω και τα λίγα που,σκόπιμα ή όχι,έφερε στον Guts.

Μην με παρεξηγείτε,κι εγώ θέλω να πεθάνει στο τέλος και να την πληρώσει,δεν αντιλέγω πως αυτό που έκανε ήταν κάτι τελείως μη συγχωρήσημο,αλλά ας μην ξεχναμε και την συνεισφορά του.

Χάρη σε αυτόν υπάρχει η σειρά,χάρη σε αυτόν βλέπουμε όλες αυτές τις ωραίες μάχες με τον Guts και φυσικά χάρη σ'αυτόν είδαμε έναν από τους ωραιότερους κακούς που υπάρχουν:tensai:

Επίσης προσθέτω και μια 2η παρατήρηση:

Spoiler:

Ξέρω ξέρω,το ψειρίζω ως συνήθως,αλλά παρατηρώ πάντα κάτι τέτοιες μικρολεπτομέριες και σκέφτηκα να τις αναφέρω:bath:

EDIT:Yu_Kanda,welcome to Berserk's fantastic world;)

Edited by Zoro, 17 October 2008 - 16:42.

#291 GkLoc

GkLoc

.: BlackStar :.

• Members
  • 1,233 posts

Posted 17 October 2008 - 16:50

ο Guts πιθανόν:

[spoiler ]
-θα είχε πεθάνει σε κάποια μάχη μόνος και αβοήθητος.

-δεν θα είχε γνωρήσει τον έρωτα της ζωής του,την Caska.

Oχι και βεβαια,ο Guts ηταν μαχητης και παντα θα ειναι,και το ειπε και μονος του οτι παντα ειχε μια τυχη απο πισω του,και το να γνωριζε τους Hawks η οχι δεν θα αλλαζε την επιδοση του,αν και με ανταγωνιστικοτητα εγινε και καλυτερος...

Ο Griffith δεν εχει προσφερει τιποτα,
Spoiler:

Spoiler:

Edited by GkLoc, 17 October 2008 - 17:09.

Berserk___Gatsu.jpg

#292 Zoro

Zoro

escaping reality

• Members
  • 2,833 posts

Posted 17 October 2008 - 17:09

Oχι και βεβαια,ο Guts ηταν μαχητης και παντα θα ειναι,και το ειπε και μονος του οτι παντα ειχε μια τυχη απο πισω του,και το να γνωριζε τους Hawks η οχι δεν θα αλλαζε την επιδοση του,αν και με ανταγωνιστικοτητα εγινε και καλυτερος...

Όταν γνώρησε τους Hawks δεν ήταν o Black Swordsman όμως,ήταν ένα παλήκαρι με κάποιο ταλέντο στην μάχη,αλλά χωρίς ιδιαίτερη δύναμη ή πείρα,άνετα μπορούσε να πέσει θύμα δυνατότερων εχθρών,όπως έγινε με τον Griffith πχ.

Χάρη σε αυτόν ενώ βρήκε ένα σπίτι,μπόρεσε να εκπαιδευτεί για να γίνει δυνατότερος,να έχει φίλους,να μεγαλώσει χωρίς πολλούς κινδύνους μιας και κι ας πάθαινε κάτι θα έιχε πάντα κάποιους να τον φροντήσουν από τυχόν τραύματα(μόνος του θα χε πεθάνει με κάποιο θανάσημο τραύμα) και να αποκτήσει την πείρα που τόσο χρειαζόταν για να επιβιώσει σε αυτόν τον κόσμο,για να φτάσει να τα βάζει όχι μόνο με ολόκληρους στρατούς,αλλά και με δαίμονες.

Ο Griffith δεν εχει προσφερει τιποτα,

Spoiler:

Πρώτον δεν ήταν yaoi,είχε πάει με 2 γυναίκες σε όλη την σειρά:P...έστω κι αν ήταν rape καταστάσεις >_<

Κατά δεύτερον ναι,δεν αρνήθηκα ότι αυτό που έκανε στο τέλος ήταν απαίσιο και δεν του αξίζε να πεθάνει,αλλά απλώς ότι:μην θεωρείς όλα αυτά που ανέφερα προηγουμένος σαν δεδομένα.

Δεν θα τα χε κάνει ένας οποιοσδήποτε.

Ο Griffith ήταν ένας χαρισματικός ηγέτης και ήξερε πως να καλυτερεύει τον στρατό του,όπως και να έχει μια καλή σχέση μαζί τους παράλληλα.

Τα όσα πρόσφερε σε όλους τους Hawks προ της έκλειψης είναι αδιαμφισβήτιτα,δόξα και μεγαλείο σε άτομα που πιθανόν θα χαν ζήσει μίζερες ζωές αλλιώς.

Για τον Guts ανέφερα ήδη τι του πρόσφερε.

(και όσο γι αυτούς που πέθαναν,ήταν καθαρά δική τους επιλογή να τον ακολουθήσουν,πλην του Guts)

Spoiler:

100 φορές?αμφιβάλλω.

Όπως ήδη ανέφερα πολύ πιθανόν θα είχε είτε πεθάνει είτε δεν θα είχε γνωρήσει όλες τις χαρές και αξίες που γνώρησε με τους Hawks.

Και όσο για το "φυτό" που λες,αν δεν την είχε στρατολογήσει ο Griffith εξαρχής,δεν θα την είχε καν γνωρήσει ο Guts >.<

#293 GkLoc

GkLoc

• Members
  • 1,233 posts

Posted 17 October 2008 - 17:16

Πρώτον δεν ήταν yaoi,έχει πάει με 2 γυναίκες σε όλη την σειρά:P...έστω κι αν ήταν rape >_<

(και όσο γι αυτούς που πέθαναν,ήταν καθαρά δική τους επιλογή να τον ακολουθήσουν,πλην του Guts)

Πρωτον,ΝΑΙ,ητανε διοτι και η Caska το ειχε πει οτι ο Griffith ειχε συναισθηματα προς τον Guts,και μην ξεχνας πως εκατσε του βασιλια...:hahaha:

Δευτερον,ΕΛΕΟΣ,δικη τους επιλογη ηταν να πεθανουν ετσι?με δουλευεις τωρα ρε συ,ηταν πολυ ακυρη η απαντηση σου,δεν αναφερομαι στις μαχες,αλλα στην Eclipse...

Και επισης αμα σου φαινεται ο Guts ετσι οπως ειναι αυτην την στιγμη ευτιχισμενος,που σε καθε μαχη με λυπηρο πρωσοπο φευγει,τι να πω,ισιωσε τα γυαλια σου:bleh:[αν φορας]...

Τελειωνοντας,Griffith is a SON OF A B#TCH,and a huge MoTherF##ker ..he should rot in hell!:burningbe3:

Berserk___Gatsu.jpg

#294 iristella

iristella

Heelchou!

• Administrators
  • 10,437 posts

Posted 17 October 2008 - 17:22

Πρωτον,ΝΑΙ,ητανε διοτι και η Caska το ειχε πει οτι ο Griffith ειχε συναισθηματα προς τον Guts,και μην ξεχνας πως εκατσε του βασιλια...:hahaha:

He did???? Αν και ηταν χοντρο spoiler αυτό my inner yaoi fangirl is so pleased...... Zoro είχες δικιο..... Berserk totally rocks!!!!:hahaha: ΤHat was the only thing that I thought it was missing......:hahaha:

#295 GkLoc

GkLoc

• Members
  • 1,233 posts

Posted 17 October 2008 - 17:32

Αν και ηταν χοντρο spoiler αυτό

Oχι δεν ηταν,απλως αυτο το διηγειτε η Caska στον Guts σε μια τελειως ακυρη φαση...SPoiler NOT!

Berserk___Gatsu.jpg

#296 Tea-chan

Tea-chan

Don't Lose Your Way

• Retired Staff
  • 2,491 posts

Posted 17 October 2008 - 17:33

Για να ηρεμήσουν λίγο τα πνεύματα, ο Griffith είναι αυτό που λέμε "αναγκαίο κακό". Πάντα, σε όποια ιστορία με συγκεκριμένη δομή κι αν δεις, η υπόθεση προχωράει μπροστά με τις πράξεις του κάθε χαρακτήρα.

Είναι λογικό ο κύριος κακός της ιστορίας να είναι η αιτία, όχι μόνο της κατάστασης στην οποία βρίσκεται ο "ήρωας", αλλά και του χαρακτήρα που έπλασε. Ο Gutts και ο Griffith δεν είναι μόνο ο "ήρωας" και ο "villain", αλλά επίσης, ο ένας είναι η νέμεσις του άλλου. Δράση (Gutts) και αντίδραση (Griffith). Το ένα δεν υπάρχει χωρίς το άλλο σε μια ιστορία. Για την ακρίβεια, ΔΕ θα υπήρχε ΚΑΝ ιστορία, εάν δεν υπήρχε ο αντίθετος πόλος του "ήρωα", ο villain. Το θέμα εδώ είναι πως δε γίνεται να έχεις τον έναν χωρίς τον άλλον.

Αν δεν υπήρχε ο Gutts, o Griffith μπορεί να έχανε πολλές μάχες, καθώς ο μπρουτάλας Gutts γλίτωσε τους Hawks ουκ ολίγες φορές. Έτσι, μπορεί και να μην γινόταν ποτέ ιππότης, μπορεί να γινόταν ιππότης, να παντρευόταν τη πριγκήπισσα, αλλά Godhand γιοκ, κ.λ.π.

Aν δεν υπήρχε ο Griffith, ο Guts θα συνέχιζε τη ζωή του ως mercenary, δε θα έμπλεκε με τέρατα και θηρία, δε θα γινόταν τόσο δυνατός... τώρα εάν αυτό είναι καλό για τον Gutts... εγώ λέω όχι. Κι αυτό γιατί το να έχεις δύναμη ΧΩΡΙΣ να την ποθείς, αλλά έχοντάς τη ως επακόλουθο βασανιστηρίων (ψυχικών και σωματικών) άσ'το να μένει...

Πολύ απλά, χωρίς Gutts και Griffith μαζί, δε θα υπήρχε Berserk.:hahaha:

Ποτέ μα ποτέ δε θα αρνηθώ τη σημασία της ύπαρξης του Griffith στη ροή των γεγονότων, όσο κι αν τον μισώ το καθίκι, το μπάσταρδο.

Iristella μη τσιμπάς. Δε γίνεται και τίποτα...:nosey: Το gay Griffith το λέμε για πλάκα, πώς λέμε Sasugay. Διαδεδομένο όσο δε πάει άλλο, αλλά δε...

Posted Image

#297 Zoro

Zoro

escaping reality

• Members
  • 2,833 posts

Posted 17 October 2008 - 17:41

Τα συναισθήματα ήταν κάτι λιγότερο από φιλικά(κι ας μην το παραδεχόταν o Grif),πιο πολύ με την έννοια ότι τον είχε ανάγκη για να εκπληρώσει το ονειρό του,γι αυτό και είχε έναν α δεσμό με αυτόν,αλλά τπτ πιο πέρα:P

Όσο για τον βασιλιά ποτέ δεν ανέφερε ότι του άρεσε,αλλά ήταν καθαρά μια πράξη για να αναβαθμίσει τους Hawks χωρίς αιματοχυσίες και άσκοπους θανάτους.

Aπό δική του πλευρά ήταν ίσα ίσα μια πολύ γενναιόδωρη και έξυπνη κίνηση κατ'εμέ,αντάξια ενός σωστού ηγέτη.

Δευτερον,ΕΛΕΟΣ,δικη τους επιλογη ηταν να πεθανουν ετσι?με δουλευεις τωρα ρε συ,ηταν πολυ ακυρη η απαντηση σου,δεν αναφερομαι στις μαχες,αλλα στην Eclipse...

Και όπως ήδη ανέφερα γι αυτό και μόνο του αξίζει να πεθάνει,αλλά δώστου και κάνα credit για τα προηγούμενα που έκανε πριν
Spoiler:

Και επισης αμα σου φαινεται ο Guts ετσι οπως ειναι αυτην την στιγμη ευτιχισμενος,που σε καθε μαχη με λυπηρο πρωσοπο φευγει,τι να πω,ισιωσε τα γυαλια σου:bleh:[αν φορας]...

Βασικά εγώ ξέρω ότι,μπορεί να μην πεθαίνει από την χαρά του,αλλά κάθε φορά που σκοτώνει κάποιον apostle σίγουρα νιώθει έστω και μια μικρή ικανοποίηση σε αυτόν τον δίχως νόημα κόσμο,ότι τον καλυτερεύει από πριν.

Αλλά αυτό είναι μονάχα ένα μικρό κομμάτι,ακόμη θυμάμαι 2 πολύ χαρακτηριστικές σκηνές μετά την έκλειψη(πριν την έκλειψη δεν το σχολιάζω καν,γνώρησε πολύ χαρούμενες στιγμές) με τους
Spoiler:

Τελειωνοντας,Griffith is a SON OF A B#TCH,and a huge MoTherF##ker ..he should rot in hell!:burningbe3:

Agreed,αλλά μόνο αυτός μετά την έκλειψη;)

He did???? Αν και ηταν χοντρο spoiler αυτό my inner yaoi fangirl is so pleased...... Zoro είχες δικιο..... Berserk totally rocks!!!!:hahaha: ΤHat was the only thing that I thought it was missing......:hahaha:

Μην χάσεις κι εσύ iri να ψάχνεις yaoi παντού(κι εκεί που δεν υπάρχουν XD) σε όλα τα manga,μου φαίνετε αν είχε actual yaoi σκηνή θα έιχες ήδη τελειώσει όλη την σειρά:hahaha:

Τeachan,επίσης +1:thumbup:,as expected:tensai:

Edited by Zoro, 17 October 2008 - 17:50.

#298 Umi no Ossan

Umi no Ossan

The last 20th Century Boy

• Members
  • 503 posts

Posted 19 October 2008 - 20:48

Αχ Griffith σε ευχαριστω για οτι μου εκανες !!!! :congrats::congrats:

Μπορει να μου εκανες την ζωη μπ@ρδ@λ@, μπορει να γ@μ@σ@ς ολους οσους σε ειχαν σαν πρωτυπο,σαν ηγετη, σαν φιλο, για το προσωπικο σου οφελος αλλα χαρη σε σενα γνωρισα μια αξιαγαπητη γυναικα, εγινα δυνατοτερος πιο γρηγορα απ'οτι αν ημουν μονος μου....
Μου εδειξες τι θα πει φιλια, οικογενεια (γιατι σαν οικογενεια ηταν ολοι).
Δεν με πειραζει που με εκανες σακατη... Δεν πειραζει που εμμεσα μου ειπες
Spoiler:

Δεν πειραζει που εξαιτιας σου
Spoiler:

Εγω θα σε εχω παντα μεσα στην καρδια μου !!!!!!:nod:

Ρε Ζορο θες να μας τρελανεις ???? Δλδ πρεπει να του λεμε μπραβο ??? Οχι ρε φιλε...Ειναι ο πιο αντιπαθητικος χαρακτηρας που ειδα ποτε μου σε manga-anime !!!!
Θα συμφωνησω με την Teachan....Αναγκαιο κακο στην ιστορια αλλα δν σημαινει πως θα τον λατρευω τον %^@!&^&*$
Να παει να ψοφισει ο παλιο $^$%@%#!#*#$^@
Humans are weak... but we want to live... even if we're wounded... or tortured... we feel the pain...

#299 Zoro

Zoro

escaping reality

• Members
  • 2,833 posts

Posted 20 October 2008 - 00:42

Ρε Ζορο θες να μας τρελανεις ???? Δλδ πρεπει να του λεμε μπραβο ??? Οχι ρε φιλε...Ειναι ο πιο αντιπαθητικος χαρακτηρας που ειδα ποτε μου σε manga-anime !!!!
Θα συμφωνησω με την Teachan....Αναγκαιο κακο στην ιστορια αλλα δν σημαινει πως θα τον λατρευω τον %^@!&^&*$
Να παει να ψοφισει ο παλιο $^$%@%#!#*#$^@

Βρε δούλη,για άλλη μια φορά:

Spoiler:

#300 Umi no Ossan

Umi no Ossan

The last 20th Century Boy

• Members
  • 503 posts

Posted 20 October 2008 - 15:43

Bασικα κ πριν την εκλειψη, δεν τον συμπαθησα...Πριν γινει δλδ ο κακος. Εξαιτιας των οσων ειχε πει στην αυλη με την πριγκιπισσα...
Humans are weak... but we want to live... even if we're wounded... or tortured... we feel the pain...