Επιδη καποιοι δεν πουλανε πολυ δεν σημενει απαραιτητα πως δεν εχουν τις ικανοτητες.
Αυτό μπορούμε να το μάθουμε μόνο αν μπούν στη διαδικασία να . Αν μείνουν μπάντα της γειτονιάς, δεν μπορούμε να το ξέρουμε. ΄Κάνουμε συγκρίσεις μεταξύ γκρούπ που δισκογραφούν και κυκλοφορούν τη μουσική τους. Προφανώς για να μην πουλάνε, π.χ. οι Nevermore 800.000 σημαίνει ότι δε μπορούνε. Δε μπορούν να γράψουν μουσική που θα συγκινήσει τόσο πολύ κόσμο, που θα τραβήξει ανθρώπους σε αυτό το βαθμό να την αγοράσουν. Ναι, παίζουν και άλλες παράμετροι στο αν θα πουλήσεις, μετράνε όμως σε τεράστιο βαθμό και οι ικανότητες.
Ας αναδιατυπωσω λιγο, λιγες ειναι οι μπαντες που θα ειχαν το θρασος να πουλησουν την (κατα πολλους) μουσικη εξελιξη της δεκαετιας.
Πρέπει και εγώ να επαναλάβω ότι λίγες θα είχαν την δυνατότητα? @_____@
Το τελευταιο κοματι του quote μου δεν το εγραψα ως επιχειρημα, απλα εννοω πως αφου δεν εχεις καμμια ηδεα τι ακουω το να λες κατι πανω σε καποιο θεμα για το οποιο δεν εχεις καμμια ηδεα ειναι ολιγων τι ακυρο κατα την γνωμη μου.
Δεν αναφέρθηκα σε κάποιο συγκεκριμένο άκουσμα. Είπα ότι ότι και αν ακούς, όποιοδήποτε συγκρότημα απο οποιοδήποτε είδος, απο τη στιγμή που δισκογραφεί θέλει να βγάλει λεφτά.
Εγω αναφερομαι σ'αυτο που εγραψες πως: "ένας μουσικός δε θα έκανε ότι περνάει απο το χέρι του για να κερδίσει λεφτά" γιατι το βρηκα υπερβολικο και απολυτο, φυσικα καποιος θελει να ζει απο αυτο με το οποιο ασχολειται, ομως υπαρχουν πολλοι που βαζουν ορια στο τι θα κανουν για τα λεφτα πραγμα που φενετε πως αγνοεις.
Οπως επισης αναφερομαι σ'αυτο εδω: "έχω τη ταπεινή εντύπωση ότι εδώ και μερικά (αρκετά) χρόνια το metal απέχει απο το να θεωρείται εναλαχτική μουσική." δηλαδη σε ολοκληρη την Metal ως συνολο και οχι σε συγκεκριμενα συγκροτηματα, αν αναφερομουν σε συγκεκριμενα συγκροτηματα τοτε οντως θα αλαζε το πραγμα.
Αλλα γιατι να επαναλαμβανομαι αφου φενεται απ'τα quotes που αναφερομαι, ειναι ξεκαθαρο πιστευω.
Τώρα για το θέμα όρια για το τι θα κάνει κάποιος για τα λεφτά: προφανώς τα όρια των Metallica και οποιουδήποτε συγκροτήματος μεγέθους Metallica είναι διαφορετικό απο αυτο τών μικρότερων συγκροτημάτων. Άλλα όρια έχουν στο τι θα κάνουν για να προστατέψουν τεράστια κέρδη και άλλα τα όρια ενός γκρούπ που η μουσική του πουλάει ελάχιστα. Αν τα μόνα όρια που σπάσαν για εσένα οι Metallica είναι η υπόθεση Napster, σόρρυ αλλά για όνομα του επιπέδου τους ήταν το πλέον αναμενόμενο.
Αλλά και πάλι, τα όρια στα οποία αναφέρεσαι είναι υποκειμενικά. Κάποτε θεωρούσαν τους Anthrax ξεπουλημένους επειδή ξεπεράσαν τα όρια του ''αυθεντικού'' είδους που εκπρωσοπούσαν και τολμήσαν να γράψουν rap κομμάτι.
Με τη λογική σου και το electro είναι underground είδος, αφού το 90% των συγκροτημάτων πουλάνε ελάχιστα και είναι εξαιρέσεις αυτοί που πραγματικά κερδίζουν απο τη μουσική τους. Δε πάει όμως έτσι. Απο τη στιγμή που ένα μεγάλο ποσοστό μέταλ συγκροτημάτων κερδίζει απο τη μουσική του, υπάρχουν εκπομπές για το είδος, σωρό περιοδικά, μαγαζιά που παίζουν ειδικά και μόνο μέταλ, βλέπεις νέους και ασχολούνται με το είδος, γίνονται σωρό συναυλίες, κτλ, ε, πως το λέμε underground?
Αλλο προωθω και αλλο πουλιεμαι, big difference. θα'ταν ηλιθιοι αν δεν προοθουσαν την μουσικη τους και περιμεναν να βγαλουν λεφτα απ'αυτη καποτε.
Τα περί ορίων που λέγαμε και πριν....
...βαριεμαι να επαναλαμβανομε, αστο, εγραψα 20 εσυ εγραψες οτι σου'ρθε (5).
Και 0 να ήταν, το ίδιο κάνει.
Σπανιο μεν, Παραδειγμα δε: Τα/το ατομο/ατομα των οποιων το δισκακι ακουγα περισοτερο περισι τα/το εχω γνωρισει, εχω παει σε συναυλια τους στην ελλαδα οπου δεν επαιξαν οσο εγραφε το συμβολαιο οπως πολλοι αλλοι. Ερχοντουσαν σχεδον τζαμπα σε κλαμπακι στην Αθηνα και παιζανε απλα για τους φαν τους, τι να λεμε τωρα? και τι να συγκρινουμε? Κανουν μπαμ οι "αυθεντικοι", οι ανθρωποι που αξιζουν, και να μην τους γνωριζα προσωπικα θα το ηξερα τι ανθρωποι ητανε.
Τα άτομα που αναφέρεις δεν έχουν μπεί στη διαδικασία να πουλήσουν τη μουσική τους, να μπορύν στη μουσική βοιομηχανία. Όπως το ακούω εγώ, πιθανώς να μην έχουν και τα κότσια ή τις ικανότητες οι ''αυθεντικοί'' τούτοι φίλοι σου. Αφού είναι εκτός όμως της βοιομηχανίας, ξαναλέμε, δεν μπορείς να τους συγκρίνεις με τους Metallica. Σα να συγκρίνεις ερασιτέχνη σκιτσογράφο με κάποιον που κυκλοφορεί τα κόμιξ του, ή τα φιλαράκια σου που παίζουν μπάσκετ στο γήπεδο της γειτονιάς με τους παίκτες της Α1.
Για ποιους φαν παίζαν δωρεάν? Για τους κολλητούς τους? Σοβαρά, θα πλήρωνε κανείς 15 ευρώ αν βάζαν εισητήριο στην είσοδο για μια τέτοια άγνωστη μπάντα? Σόρρυ κιόλας αλλά σιγά την κίνηση αυθεντικότητας που κάνανε.
Αλήθεια, εσύ που είσαι φαν τους, τη μουσική τους την ακούς επειδή σου αρέσει, ή επειδή είναι ''αυθεντικοί''? (αυτή η λέξη θα μας φάει σήμερα).