Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
- - - - -

Γενική συζήτηση για τη μουσική...

• Please log in to reply
362 replies to this topic

#271 red pyramid

red pyramid

Revolutionary Fanboy

• Members
  • 1,655 posts
  • LocationThe city upon the hill

Posted 13 August 2008 - 12:58

12 σεπτέμβρη επίσης το Death Magnetic απο Metallica και ειλικρινά πεθαίνω απο περίεργεια να το ακούσω, όχι μόνο λόγω του Unforgiven III αλλά και γιατί απο ότι μου έχουν πεί συνεχίζει στη λογική του St.Anger αλλά με στοιχεία απο Load/Reload. Ειλικρινά, απο τα πιο ενδιαφέροντα πράγματα που πρόκειται να ακούσουμε.

Πλησιάζει η μέρα αν και εγώ προσωπικός ενδιαφέρομαι πιο πολύ για το νέο Slipknot, αν και κομμάτια τύπου People=Shit δε βλέπω να ακούμε.:bahhh:
Posted Image

#272 Anyparktos

Anyparktos

Πρώην Me Loves Neliel

• Members
  • 694 posts

Posted 13 August 2008 - 13:05

Nομίζω κάτι είδα για Οκτώβρη...Πάνε δύο-τρεις σελίδες πίσω...
ΕDIT:ok,Σεπτέμβρης λοιπόν λοιπόν...
Btw,about the prog...Δυστυχώς,δεν είμαι fan του prog rock αλλά πρώην fan του progressive metal...Άρα καταλαβαίνετε ότι δεν με συγκινούν και πάρα πολύ (εως καθόλου -_-) oi Rush,King Crimson δεν έχω ακούσει και επίσης δεν έχω και ιδιαίτερη προτίμηση σε ακόμα πιο παλιούς του στυλ Jethro Tull και (ναι αλήθεια λέω) Pink Floyd...Αν μου πείτε όμως για PoS :respect: ,Dream theater(pozers αλλά τι να κάνουμε,βιρτουόζοι) Fates warning και ίιιιιιισως κάτι evergrey,spastic ink και άλλα τότε πάμε κάπως καλύτερα.
Πίσω στους Λεφτallica,αυτά τα παιδιά δεν την παλεύουν...Είχατε ποτέ την οικτρή ατυχία να ακούσετε ένα demo συγχρονο σχεδόν του St Anger ονόματι Chains of pain?Αυτό λοιπόν το demo είχε hardcorιζοντες τάσεις...Από την άλλη,το St Anger έκραζε στα χιλιόμετρα "Ναι,θέλουμε να γίνουμε κακότεχνοι 20ρηδες nu metalαδες!!!Ναι θέλουμε να πουλήσουμε cd και να γ***σουμε κοριτσάκιαααα!!!Άσχετα που είμαστε 50ρηδες με κατεστραμμένα συκώτια και πολύ βαριά ιστορία να κρέμεται πάνω από το κεφάλι μας"...
Your thoughts on that?Σκεφτειτε ποια ειναι τα δυο είδη που πουλούσαν πιο πολύ το 2003 και μια μικρή έκπληξη σας περιμένει... -__-
Posted Image

#273 Skiarxon

Skiarxon

Starcaller

• Members
  • 134 posts

Posted 20 August 2008 - 19:36

Το κομματι που βγηκε στο youtube απο το νεο των Metallica δεν μου λεει και πολλα.Οχι οτι πιστευω οτι θα μετραει το νεο album αλλα τεσπα.Ποσο χειροτερο μπορει να ειναι απο το St.Anger?

#274 kyoshuke

kyoshuke

Retrovertigo

• Members
  • 155 posts

Posted 20 August 2008 - 19:56

Λένε ότι θα έχει ήχο St.Anger-meets-Load&Reload.ΟΚ.

Αν σαν τελικό αποτέλεσμα φέρνει σε St.Anger,καλύτερα να μην το κυκλοφορήσουν ποτέ και να το διαλύσουν το μαγαζί.Ωστόσο,αν μπορέσουνε να κρατήσουν τα (λίγα,ομολογουμένως) καλά στοιχεία του St.Anger και τα προσθέσουν στο ήχο των Load και Reload (τα οποία btw ήταν καλά albums,απλά ξενερώσανε κόσμο με τη στροφή τους στον ήχο) το αποτέλεσμα ΜΠΟΡΕΙ να βγει θετικό.

#275 Igore

Igore

Επιστροφή στα παλιά...

• Members
  • 241 posts

Posted 22 August 2008 - 18:41

οκ ωραία όλα περί prog. απλά πλέον όλα έχουν χωριστεί σε τόσα είδη που είναι δύσκολο να κατηγοριοποιήσεις....

εδωσα μερικά όχι τοσο κοντινα παραδείγματα γτ νόμιζα οτι δν είχατε ακούσει κάτι απο ayreon ή SYL...

Αμα σας άρεσε πάντως το Devin Townsent Prodject... τότε αυτό πιστεύω οτι είναι ποιό prog.. δηλαδή εκεί οπου η metal συγχωνεύει ηλεκτρονικά και space στοιχεία... mpla mpla....
Posted Image
ΠΡΩΗΝ NEJI_IGORE....
[ www.myspace.com/igorewired ]

#276 Yojimbo

Yojimbo

Yokai enthusiast

• Members
  • 151 posts

Posted 29 August 2008 - 13:18

Hello!

Eγω ενα πραγμα εχω να πω, συγκροτηματα που δεν σεβονται τιποτα δεν θελω ουτε να τα ακουω ουτε να τα βλεπω ουτε τιποτα, και δεν με ενδιαφερει τι μουσικη εχουν παραγει και ποτε.

Δηλαδη οι Λεφταlica που βλεπω πως διαφοροι αγαπατε εδω μεσα πραγματικα ειναι ελεος, κατα την γνωμη μου μετα το σκηνικο με το napster καθε μουσικοφιλος που σεβεται τον εαυτο του επρεπε να σταματησει να τους υποστηριζει εντελως.

Οσων αφορα αλλα συγκροτηματα π.χ. τους Tool τους διεγραψα εντελως μετα την πρωτη συναυλια-φιασκο τους στην Αθηνα, το ιδιο και τους Acid mothers temple & Ruins.

#277 red pyramid

red pyramid

Revolutionary Fanboy

• Members
  • 1,655 posts

Posted 29 August 2008 - 13:30

Δηλαδη οι Λεφταlica που βλεπω πως διαφοροι αγαπατε εδω μεσα πραγματικα ειναι ελεος, κατα την γνωμη μου μετα το σκηνικο με το napster καθε μουσικοφιλος που σεβεται τον εαυτο του επρεπε να σταματησει να τους υποστηριζει εντελως.

Η μουσική παραμένει μουσική. Απο τη στιγμή που ένα τραγούδι με εκφράζει, με πορώνει, κτλ θα το ακούω ακόμη και αν το έχει γράψει ένα ξέρασμα σαν τον Vikernes. Πόσο μάλλον τύποι σαν τους Metallica, που δεν ήμουν και ο μεγαλύτερος οπαδός ποτέ (κάθε άλλο βασικά) αλλά μουσική γράφουν οι τύποι. Λές και ξέρουμε πραγματικά τις προθέσεις αυτών που ακούμε οπότε μας ενοχλεί αν το κάνουν για τα λεφτά ή όχι.

Πάντως θα συμφωνήσω για το φιάσκο με το napster. Για κάτι τέτοια δεν υπάρχει περίπτωση να αγοράσω το cd τους και θα προτιμήσω το downloading.

Οσων αφορα αλλα συγκροτηματα π.χ. τους Tool τους διεγραψα εντελως μετα την πρωτη συναυλια-φιασκο τους στην Αθηνα

δηλαδή με ένα κακό live (που απο αυτά που άκουσα φταίει και η didi) διαγράφεις εντελώς ένα συγκρότημα?
Posted Image

#278 Yojimbo

Yojimbo

Yokai enthusiast

• Members
  • 151 posts

Posted 29 August 2008 - 13:56

δηλαδή με ένα κακό live (που απο αυτά που άκουσα φταίει και η didi) διαγράφεις εντελώς ένα συγκρότημα?

Παιξανε ~1 1/2 ωρα, εκ της οποιας 1 1/2 ωρας τα ~20 λεπτα κολοβαρουσανε δεν παιζανε καν, αυτο τα λεει ολα οσων αφορα τον σεβασμο που εδηξαν για τους ανθρωπους που πηγαν να τους δουν.
Εκτως αυτου ακομα και 1 1/2 ωρα αν παιζανε (που δεν παιξανε), ΕΛΕΟΣ συγκροτημα που τα τραγουδια του εχουν διαρκεια απο 7 και ανω λεπτα να παιζει τοσο λιγο.

Οσων αφορα τους Λεφταlica να συμπληρωσω πως δεν ειναι Britney Spears, ουτε Madonna. Mπενει και το ζητημα της αυθεντικοτητας τους στην μεση, METAL group δηλαδη group "εναλαχτικης μουσικης" και να κανει τετοια πραγματα? Α - Π - Α - Ρ - Α - Δ - Ε - Χ - Τ - Ο - !

#279 red pyramid

red pyramid

Revolutionary Fanboy

• Members
  • 1,655 posts

Posted 29 August 2008 - 14:08

Με λίγα λόγια μας έφαγε η πολύ ηθική...

Οσων αφορα τους Λεφταlica να συμπληρωσω πως δεν ειναι Britney Spears, ουτε Madonna. Mπενει και το ζητημα της αυθεντικοτητας τους στην μεση, METAL group δηλαδη group "εναλαχτικης μουσικης" και να κανει τετοια πραγματα? Α - Π - Α - Ρ - Α - Δ - Ε - Χ - Τ - Ο - !

Θα ήθελες να μου εξηγήσεις ποια αυθεντικότητα χάσανε? Αυτή του μεταλλά που παίζει μόνο για τη μουσική που γουστάρει χωρίς (και καλά) να κυνηγάει τα λεφτά? Εντελώς παιδαριώδες να πιστεύει κανείς ότι πέρα απο ελαχιστότατες μπάντες (και για αυτές παίζεται) ένας μουσικός δε θα έκανε ότι περνάει απο το χέρι του για να κερδίσει λεφτά. μην ανυσηχείς, και οι μπάντες που πιθανόν να σου αρέσουν το ίδιο θα κάναν (το ίδιο κάνουν βασικά σε μικρότερο βαθμό) στη θέση των Metallica. Είτε σε περιπτώσεις τύπου napster αλλά και σε παρόμοιες καταστάσεις.

Και για να κρατήσουν την ''αυθεντικότητα'' τους αλήθεια τι θα έπρεπε να κάνουν? Να παίζουν την ίδια μουσική που παίζαν στην αρχή?

Μια σημείωση επίσης: έχω τη ταπεινή εντύπωση ότι εδώ και μερικά (αρκετά) χρόνια το metal απέχει απο το να θεωρείται εναλαχτική μουσική.

Παιξανε ~1 1/2 ωρα, εκ της οποιας 1 1/2 ωρας τα ~20 λεπτα κολοβαρουσανε δεν παιζανε καν, αυτο τα λεει ολα οσων αφορα τον σεβασμο που εδηξαν για τους ανθρωπους που πηγαν να τους δουν.
Εκτως αυτου ακομα και 1 1/2 ωρα αν παιζανε (που δεν παιξανε), ΕΛΕΟΣ συγκροτημα που τα τραγουδια του εχουν διαρκεια απο 7 και ανω λεπτα να παιζει τοσο λιγο.

90 λεπτά είναι ο μέσος όρος που παίζει έτσι και αλλιώς το οποιοδήποτε συγκρότημα στην εποχή μας. Πάλι, απο αυτά που άκουσα σε αυτό μέτρησαν τόσο και τεχνικές δυσκολίες, όσο και προβλήματα στην οργάνωση. Ακόμη πάντως και κανένα σεβασμό να μην είχαν για τους οπαδούς (που νομίζω άλλα έχουν δείξει, αλλά τεσπά) μπορείς να κατεβάσεις τη μουσική τους αντί να αγοράσεις το cd. Αν διαγράφαμε απο τα ακούσματα μας συγκροτήματα με βάση το χαρακτήρα τους ή τη νοοτροπία τους, τότε αμφιβάλω αν θα είχαν μείνει και πολλά πράγματα να ακούμε.
Posted Image

#280 Shiro_Tamori

Shiro_Tamori

Ryu

• Members
  • 207 posts
  • LocationDeni-Kai Dojo, Greekugan

Posted 29 August 2008 - 18:08

Ακούστε Korpiklaani (Φινλανδοί φολκμεταλλάδες) και χαρείτε.

Youtube Video

Youtube Video

dragonclan21.jpg
You all know your destiny, deny it at your own peril.
Togashi Yokuni

#281 Yojimbo

Yojimbo

Yokai enthusiast

• Members
  • 151 posts

Posted 29 August 2008 - 20:08

Με λίγα λόγια μας έφαγε η πολύ ηθική...

Υπαρχουν και ορια, απλα. Παν μετρον αριστον.

Θα ήθελες να μου εξηγήσεις ποια αυθεντικότητα χάσανε? Αυτή του μεταλλά που παίζει μόνο για τη μουσική που γουστάρει χωρίς (και καλά) να κυνηγάει τα λεφτά?

Οχι, δεν χασανε με την συγκεκριμενη πραξη την "αυθεντικοτητα" στην οποια αναφερομαι, απλα απεδηξαν πως την εχουν χασει προ πολλου, απεδηξαν πως βαζουν το χρημα ΠΟΛΥ μπροστα απο την μουσικη.

Εντελώς παιδαριώδες να πιστεύει κανείς ότι πέρα απο ελαχιστότατες μπάντες (και για αυτές παίζεται) ένας μουσικός δε θα έκανε ότι περνάει απο το χέρι του για να κερδίσει λεφτά. μην ανυσηχείς, και οι μπάντες που πιθανόν να σου αρέσουν το ίδιο θα κάναν (το ίδιο κάνουν βασικά σε μικρότερο βαθμό) στη θέση των Metallica. Είτε σε περιπτώσεις τύπου napster αλλά και σε παρόμοιες καταστάσεις.

Πρωτα απ'ολα πιστευω πως υπαρχουν παρα πολλες μπαντες που δεν θα εκαναν οτι περναει απ'το χερι τους για να κερδισουν λεφτακια, δηλαδη π.χ. δεν θα αλλαζαν τον ηχο τους μονο για να γινουν ποιο προσιτοι σε μεγαλυτερο κοινο και δεν θα απεφευγαν τους πειραματισμους οταν θα ειχαν πιασει την "καλη" κλπ, παντως σιγουρα λιγες ειναι οι μπαντες που θα πουλαγαν την μουσικη εξελιξη της δεκαετιας, το Napster. Εκτως αυτου σοβαρα αμφιβαλλω πως αν σου εδινα 100 ευκαιριες θα εβρισκες το δισκακι που ακουσα περισοτερο μεσα στο 2007, σου δηνω και hint: Δεν εχει γραφτει τιποτα γι'αυτο στο φορουμ στο οποιο βρισκομαστε. Οποτε ασε το τι θα εκαναν οι μπαντες που μου αρεσουν.

Και για να κρατήσουν την ''αυθεντικότητα'' τους αλήθεια τι θα έπρεπε να κάνουν? Να παίζουν την ίδια μουσική που παίζαν στην αρχή?

Οχι, δεν εχει σχεση αυτο που λες με αυτο που γραφω εγω.

Μια σημείωση επίσης: έχω τη ταπεινή εντύπωση ότι εδώ και μερικά (αρκετά) χρόνια το metal απέχει απο το να θεωρείται εναλαχτική μουσική.

Εναλαχτικο ειναι οτιδηποτε δεν ειναι mainstream, η πλειοψηφια των metal δεν ειναι mainstream, you do the math! Η λογικη αυτη στην οποια αναφερομαι η "παω για τα λεφτακια" ειναι η λογικη της mainstream μουσικης, στην οποια δεν ανηκει το μουσικο ειδος στο οποιο ανηκουν οι Λεφταlica.

90 λεπτά είναι ο μέσος όρος που παίζει έτσι και αλλιώς το οποιοδήποτε συγκρότημα στην εποχή μας. Πάλι, απο αυτά που άκουσα σε αυτό μέτρησαν τόσο και τεχνικές δυσκολίες, όσο και προβλήματα στην οργάνωση. Ακόμη πάντως και κανένα σεβασμό να μην είχαν για τους οπαδούς (που νομίζω άλλα έχουν δείξει, αλλά τεσπά) μπορείς να κατεβάσεις τη μουσική τους αντί να αγοράσεις το cd.

Δεν απαντησες σε αυτα που σου εγραψα οσων αφορα την συναυλια των Tool, τα μισα τα αγνωησες εντελως και κρατησες μονο οτι σε βολευε να σχολιασεις, θα κανω ομως τα στραβα ματια. :P 90 λεπτα ειναι ο χρονος που γραφει στο συμβολαιο συνηθως, :D Εγω εχω παει και σε συναυλια που εχει διαρκεσει 3 1/2 ωρες παντως... (!)

Αν διαγράφαμε απο τα ακούσματα μας συγκροτήματα με βάση το χαρακτήρα τους ή τη νοοτροπία τους, τότε αμφιβάλω αν θα είχαν μείνει και πολλά πράγματα να ακούμε.

Για να το λες μαλον θα'χεις δικιο, αν διαγραψεις απο τα ακουσματα σου τα συγκροτηματα με βαση το χαρακτηρα τους η τη νοοτροπια τους τοτε δεν θα μεινουν πολλα πραγματα. :D

#282 kyoshuke

kyoshuke

Retrovertigo

• Members
  • 155 posts

Posted 29 August 2008 - 20:39

Μας έχουν φάει οι ευγενείς ιδέες και τα μεγάλα ιδεώδη μου φαίνεται.

Τι πάει να πει βάζουν το χρήμα μπροστά από την μουσική;Ολοι οι καλλιτέχνες αυτή τη στιγμή αυτό κανουν.Η μουσική είναι το επαγγελμά τους,από αυτό θα ζήσουν.Το γεγονός πως οι Metallica,όντας φραγκοφωνιάδες,το πήγαν ένα βήμα παραπέρα ποσώς θα επηρεάσει την μουσική μου κρίση.Σιγά μην κάψω και τα cds τους στο δρόμο.

Πολύ συχνα βλέπω να μπερδεύονται οι έννοιες "ξεπούλημα" και αλλαγή ήχου".Τι πιο φυσικό από ένα συγκρότημα με παρουσία 25 ετών να αλλάζει τον ήχο του σε κάποια albums ή να δοκιμάζει πειραματισμούς.Δε μου λέει κάτι ο όρος "ξεπούλημα",αν μου αρέσει ένα κομμάτι δε θα το κρίνει το bio και τα κίνητρα του καλλιτέχνη.

Και btw ναι,ένα μεγάλο κομμάτι του metal είναι πλέον mainstream.Μεγάλο πλήγμα για τον κάθε "ψαγμένο" I guess.

#283 red pyramid

red pyramid

Revolutionary Fanboy

• Members
  • 1,655 posts

Posted 29 August 2008 - 21:10

Πρωτα απ'ολα πιστευω πως υπαρχουν παρα πολλες μπαντες που δεν θα εκαναν οτι περναει απ'το χερι τους για να κερδισουν λεφτακια, δηλαδη π.χ. δεν θα αλλαζαν τον ηχο τους μονο για να γινουν ποιο προσιτοι σε μεγαλυτερο κοινο και δεν θα απεφευγαν τους πειραματισμους οταν θα ειχαν πιασει την "καλη" κλπ, παντως σιγουρα λιγες ειναι οι μπαντες που θα πουλαγαν την μουσικη εξελιξη της δεκαετιας, το Napster. Εκτως αυτου σοβαρα αμφιβαλλω πως αν σου εδινα 100 ευκαιριες θα εβρισκες το δισκακι που ακουσα περισοτερο μεσα στο 2007, σου δηνω και hint: Δεν εχει γραφτει τιποτα γι'αυτο στο φορουμ στο οποιο βρισκομαστε. Οποτε ασε το τι θα εκαναν οι μπαντες που μου αρεσουν.

Μπάντες χωρίς μοίρα στον ήλιο, είτε επειδή το στυλ μουσικής που παίζουν δεν έχει απήχηση ή επειδή (και κυρίως αυτό συμβαίνει) δεν έχουν τις ικανότητες σίγουρα. Τα παραδείγματα συγκροτημάτων όμως που είχαν την ευκαιρία και έκαναν το αντίθετο άλλα μας λένε.

Λογικό να είναι λίγες οι μπάντες που θα πούλαγαν το Napster. Λίγες είναι η μπάντες βλέπεις που είχαν την εμπορική δύναμη που είχαν τότε οι Metallica. Αν την ίδια κίνηση κάνα π.χ. οι Paradise Lost δε θα ενδιαφερόταν κανείς. Κακά τα ψέμματα, πέρα συγκεκριμένων ονομάτων (που και αυτά έχουν τους λόγους τους) ελάχιστοι δημιουργοί που είχαν αξιοπρεπής πωλήσεις υποστήριξαν φαινόμενα τύπου Napster. Κυρίως μουσικοί μικρότερης εμβέλειας (εμπορικά πάντα) υποστήριξαν τέτοια μέσα, μιάς και τους εξυπηρετούσαν στο να διαδώσουν το όνομα τους ευκολότερα.

Σόρρυ φίλε, αλλά το τελευταίο κομμάτι του quote είναι ολίγον τι άστοχο ως επιχείρημα. Για την ακρίβεια, δεν είναι καν επιχείρημα.

Εναλαχτικο ειναι οτιδηποτε δεν ειναι mainstream, η πλειοψηφια των metal δεν ειναι mainstream, you do the math! Η λογικη αυτη στην οποια αναφερομαι η "παω για τα λεφτακια" ειναι η λογικη της mainstream μουσικης, στην οποια δεν ανηκει το μουσικο ειδος στο οποιο ανηκουν οι Λεφταlica.

Εντάξει, μάλλον αναφέρεσαι στα 90's. Γιατί τη σήμερον ημέρα, ακόμη και ονόματα τύπου Nile, Cannibal, Corpse, Obituary, Knut, Converge κάνουν παγκόσμιες περιοδίες, έχουν κέρδη απο τη μουσική τους και ζούνε απο αυτή. Σόρρυ αλλά δε χρειάζεται να πουλάει κάποιος στο βαθμό που πουλάει η Madonna για να θεωρείται mainstream. Ίσα ίσα, βλέπουμε την όλη φάση να έχει απλωθεί σε πολύ κόσμο που παλιά δεν έπαιζε να άκουγε ούτε ένα γκρούπ του είδους, σε χώρες που παλιότερα δεν είχαν την ελάχιστη σχέση (και η Ελλάδα ήταν μία απο αυτές). Απο που και ως πού underground ένα είδος με μπάντες τύπου Slipknot, Lamb of god, Blind Guardian, Dimmu Borgir, Killswitch Engage, In Flames (επίτηδες δεν αναφέρω συγκροτήματα με ακόμη μεγαλύτερη απήχηση, για να καταλαβαινόμαστε)? Σόρρυ, αλλά με τη λογική που βλέπω μόνο τη pop πρέπει να θεωρείς mainstream.

Ακόμη και η μικρότερες μπάντες πάντως, π.χ. Inactive Messiah, Agoraphobic Nosebleed, Slough Feg κάνουν ότι μπορούν για να προωθήσουν τη μουσική τους. Ναι, υπάρχει και η ευχαρίστιση σε αυτό, όμως δεν το κάνουν μόνο για αυτό ή τη ψυχή της μάνας τους , αλλιώς δεν θα μπαίναν καν στο κόπο να κυκλοφορήσουν δίσκους μέσω δισκογραφικών και να χρεώνουν τη μουσική τους. Θέλουν να κερδίσουν λεφτά. Δεν βλέπω τι σημασία έχει αυτό για το αν θα μας αρέσει η μουσική τους.

Δεν απαντησες σε αυτα που σου εγραψα οσων αφορα την συναυλια των Tool, τα μισα τα αγνωησες εντελως και κρατησες μονο οτι σε βολευε να σχολιασεις, θα κανω ομως τα στραβα ματια. :P 90 λεπτα ειναι ο χρονος που γραφει στο συμβολαιο συνηθως, :D Εγω εχω παει και σε συναυλια που εχει διαρκεσει 3 1/2 ωρες παντως... (!)

Κάθε άλλο. Απάντησα ακριβώς σε ότι είπες. Ακόμη και 5 λεπτά να καθόντουσαν και να μη παίζανε τελικά, δεν πάει να πεί ότι δε μπορείς να ακούσεις τη μουσική τους. Μην αγοράσεις τα cd, μην πάρεις μπλουζάκια και λοιπά προιόντα τους, μην πάς ξανά σε συναυλία τους και έτσι δείχνεις την αντίθεση σου. Δεν χρειάζεσαι να σταματήσεις να ακούς τη μουσική, ούτε θα χάσει ξαφνικά τη ποιότητα της αυτή. Νότες ακούμε, δεν κάνουμε φιλοσοφικό διάλογο με τα συγκροτήματα.

Αν διαγράφαμε απο τα ακούσματα μας συγκροτήματα με βάση το χαρακτήρα τους ή τη νοοτροπία τους, τότε αμφιβάλω αν θα είχαν μείνει και πολλά πράγματα να ακούμε.

Οκ, αν είσαι τόσο σίγουρος ότι ξέρεις μέσω αυτών που μπορεί να βλέπεις στη tv, σε περιοδικά, ή να διαβάζεις στο διαδύκτυο το χαρακτήρα κάποιου ώστε να κρίνεις τόσο αυτόν ως άτομο όσο και τη μουσική που δημιουργεί, τι να πώ. Λευκή σημαία που λέει και η Dido

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=NMB4xtnFlvo[/youtube]
Posted Image

#284 Yojimbo

Yojimbo

Yokai enthusiast

• Members
  • 151 posts

Posted 29 August 2008 - 21:50

Μπάντες χωρίς μοίρα στον ήλιο, είτε επειδή το στυλ μουσικής που παίζουν δεν έχει απήχηση ή επειδή (και κυρίως αυτό συμβαίνει) δεν έχουν τις ικανότητες σίγουρα. Τα παραδείγματα συγκροτημάτων όμως που είχαν την ευκαιρία και έκαναν το αντίθετο άλλα μας λένε.

Επιδη καποιοι δεν πουλανε πολυ δεν σημενει απαραιτητα πως δεν εχουν τις ικανοτητες.

Λογικό να είναι λίγες οι μπάντες που θα πούλαγαν το Napster. Λίγες είναι η μπάντες βλέπεις που είχαν την εμπορική δύναμη που είχαν τότε οι Metallica. Αν την ίδια κίνηση κάνα π.χ. οι Paradise Lost δε θα ενδιαφερόταν κανείς. Κακά τα ψέμματα, πέρα συγκεκριμένων ονομάτων (που και αυτά έχουν τους λόγους τους) ελάχιστοι δημιουργοί που είχαν αξιοπρεπής πωλήσεις υποστήριξαν φαινόμενα τύπου Napster. Κυρίως μουσικοί μικρότερης εμβέλειας (εμπορικά πάντα) υποστήριξαν τέτοια μέσα, μιάς και τους εξυπηρετούσαν στο να διαδώσουν το όνομα τους ευκολότερα.

:D Ας αναδιατυπωσω λιγο, λιγες ειναι οι μπαντες που θα ειχαν το θρασος να πουλησουν την (κατα πολλους) μουσικη εξελιξη της δεκαετιας.

Σόρρυ φίλε, αλλά το τελευταίο κομμάτι του quote είναι ολίγον τι άστοχο ως επιχείρημα. Για την ακρίβεια, δεν είναι καν επιχείρημα.

Το τελευταιο κοματι του quote μου δεν το εγραψα ως επιχειρημα, απλα εννοω πως αφου δεν εχεις καμμια ηδεα τι ακουω: Tο να λες κατι πανω σε καποιο θεμα για το οποιο δεν εχεις καμμια ηδεα ειναι ολιγων τι ακυρο κατα την γνωμη μου.

Εντάξει, μάλλον αναφέρεσαι στα 90's. Γιατί τη σήμερον ημέρα, ακόμη και ονόματα τύπου Nile, Cannibal, Corpse, Obituary, Knut, Converge κάνουν παγκόσμιες περιοδίες, έχουν κέρδη απο τη μουσική τους και ζούνε απο αυτή. Σόρρυ αλλά δε χρειάζεται να πουλάει κάποιος στο βαθμό που πουλάει η Madonna για να θεωρείται mainstream. Ίσα ίσα, βλέπουμε την όλη φάση να έχει απλωθεί σε πολύ κόσμο που παλιά δεν έπαιζε να άκουγε ούτε ένα γκρούπ του είδους, σε χώρες που παλιότερα δεν είχαν την ελάχιστη σχέση (και η Ελλάδα ήταν μία απο αυτές). Απο που και ως πού underground ένα είδος με μπάντες τύπου Slipknot, Lamb of god, Blind Guardian, Dimmu Borgir, Killswitch Engage, In Flames (επίτηδες δεν αναφέρω συγκροτήματα με ακόμη μεγαλύτερη απήχηση, για να καταλαβαινόμαστε)? Σόρρυ, αλλά με τη λογική που βλέπω μόνο τη pop πρέπει να θεωρείς mainstream.

Εγω αναφερομαι σ'αυτο που εγραψες πως: "ένας μουσικός δε θα έκανε ότι περνάει απο το χέρι του για να κερδίσει λεφτά" γιατι το βρηκα υπερβολικο και απολυτο, φυσικα καποιος θελει να ζει απο αυτο με το οποιο ασχολειται, ομως υπαρχουν πολλοι που βαζουν ορια στο τι θα κανουν για τα λεφτα πραγμα που φενετε πως αγνοεις.
Οπως επισης αναφερομαι σ'αυτο εδω: "έχω τη ταπεινή εντύπωση ότι εδώ και μερικά (αρκετά) χρόνια το metal απέχει απο το να θεωρείται εναλαχτική μουσική." δηλαδη σε ολοκληρη την Metal ως συνολο και οχι σε συγκεκριμενα συγκροτηματα, αν αναφερομουν σε συγκεκριμενα συγκροτηματα τοτε οντως θα αλαζε το πραγμα.
Αλλα γιατι να επαναλαμβανομαι αφου φενεται απ'τα quotes που αναφερομαι, ειναι ξεκαθαρο πιστευω.

Ακόμη και η μικρότερες μπάντες πάντως, π.χ. Inactive Messiah, Agoraphobic Nosebleed, Slough Feg κάνουν ότι μπορούν για να προωθήσουν τη μουσική τους. Ναι, υπάρχει και η ευχαρίστιση σε αυτό, όμως δεν το κάνουν μόνο για αυτό ή τη ψυχή της μάνας τους , αλλιώς δεν θα μπαίναν καν στο κόπο να κυκλοφορήσουν δίσκους μέσω δισκογραφικών και να χρεώνουν τη μουσική τους. Θέλουν να κερδίσουν λεφτά. Δεν βλέπω τι σημασία έχει αυτό για το αν θα μας αρέσει η μουσική τους.

Αλλο προωθω και αλλο πουλιεμαι, big difference. θα'ταν ηλιθιοι αν δεν προοθουσαν την μουσικη τους και περιμεναν να βγαλουν λεφτα απ'αυτη καποτε.

Κάθε άλλο. Απάντησα ακριβώς σε ότι είπες. Ακόμη και 5 λεπτά να καθόντουσαν και να μη παίζανε τελικά

...βαριεμαι να επαναλαμβανομε, αστο, εγραψα 20 εσυ εγραψες οτι σου'ρθε (5).

Οκ, αν είσαι τόσο σίγουρος ότι ξέρεις μέσω αυτών που μπορεί να βλέπεις στη tv, σε περιοδικά, ή να διαβάζεις στο διαδύκτυο το χαρακτήρα κάποιου ώστε να κρίνεις τόσο αυτόν ως άτομο όσο και τη μουσική που δημιουργεί, τι να πώ. Λευκή σημαία που λέει και η Dido

:D Σπανιο μεν, Παραδειγμα δε: Τα ατομα των οποιων το δισκακι ακουγα περισοτερο περισι τα εχω γνωρισει, εχω παει σε συναυλια τους στην ελλαδα οπου δεν επαιξαν μονο οσο εγραφε το συμβολαιο οπως πολλοι αλλοι. Ερχοντουσαν σχεδον τζαμπα σε κλαμπακι στην Αθηνα και παιζανε απλα για τους φαν τους, τι να λεμε τωρα? και τι να συγκρινουμε? Κανουν μπαμ οι "αυθεντικοι", οι ανθρωποι που αξιζουν, και να μην τους γνωριζα προσωπικα θα το ηξερα τι ανθρωποι ειναι.

Edited by Yojimbo, 29 August 2008 - 22:16.

#285 red pyramid

red pyramid

Revolutionary Fanboy

• Members
  • 1,655 posts

Posted 29 August 2008 - 22:29

Επιδη καποιοι δεν πουλανε πολυ δεν σημενει απαραιτητα πως δεν εχουν τις ικανοτητες.

Αυτό μπορούμε να το μάθουμε μόνο αν μπούν στη διαδικασία να . Αν μείνουν μπάντα της γειτονιάς, δεν μπορούμε να το ξέρουμε. ΄Κάνουμε συγκρίσεις μεταξύ γκρούπ που δισκογραφούν και κυκλοφορούν τη μουσική τους. Προφανώς για να μην πουλάνε, π.χ. οι Nevermore 800.000 σημαίνει ότι δε μπορούνε. Δε μπορούν να γράψουν μουσική που θα συγκινήσει τόσο πολύ κόσμο, που θα τραβήξει ανθρώπους σε αυτό το βαθμό να την αγοράσουν. Ναι, παίζουν και άλλες παράμετροι στο αν θα πουλήσεις, μετράνε όμως σε τεράστιο βαθμό και οι ικανότητες.

Ας αναδιατυπωσω λιγο, λιγες ειναι οι μπαντες που θα ειχαν το θρασος να πουλησουν την (κατα πολλους) μουσικη εξελιξη της δεκαετιας.

Πρέπει και εγώ να επαναλάβω ότι λίγες θα είχαν την δυνατότητα? @_____@

Το τελευταιο κοματι του quote μου δεν το εγραψα ως επιχειρημα, απλα εννοω πως αφου δεν εχεις καμμια ηδεα τι ακουω το να λες κατι πανω σε καποιο θεμα για το οποιο δεν εχεις καμμια ηδεα ειναι ολιγων τι ακυρο κατα την γνωμη μου.

Δεν αναφέρθηκα σε κάποιο συγκεκριμένο άκουσμα. Είπα ότι ότι και αν ακούς, όποιοδήποτε συγκρότημα απο οποιοδήποτε είδος, απο τη στιγμή που δισκογραφεί θέλει να βγάλει λεφτά.

Εγω αναφερομαι σ'αυτο που εγραψες πως: "ένας μουσικός δε θα έκανε ότι περνάει απο το χέρι του για να κερδίσει λεφτά" γιατι το βρηκα υπερβολικο και απολυτο, φυσικα καποιος θελει να ζει απο αυτο με το οποιο ασχολειται, ομως υπαρχουν πολλοι που βαζουν ορια στο τι θα κανουν για τα λεφτα πραγμα που φενετε πως αγνοεις.
Οπως επισης αναφερομαι σ'αυτο εδω: "έχω τη ταπεινή εντύπωση ότι εδώ και μερικά (αρκετά) χρόνια το metal απέχει απο το να θεωρείται εναλαχτική μουσική." δηλαδη σε ολοκληρη την Metal ως συνολο και οχι σε συγκεκριμενα συγκροτηματα, αν αναφερομουν σε συγκεκριμενα συγκροτηματα τοτε οντως θα αλαζε το πραγμα.
Αλλα γιατι να επαναλαμβανομαι αφου φενεται απ'τα quotes που αναφερομαι, ειναι ξεκαθαρο πιστευω.

Τώρα για το θέμα όρια για το τι θα κάνει κάποιος για τα λεφτά: προφανώς τα όρια των Metallica και οποιουδήποτε συγκροτήματος μεγέθους Metallica είναι διαφορετικό απο αυτο τών μικρότερων συγκροτημάτων. Άλλα όρια έχουν στο τι θα κάνουν για να προστατέψουν τεράστια κέρδη και άλλα τα όρια ενός γκρούπ που η μουσική του πουλάει ελάχιστα. Αν τα μόνα όρια που σπάσαν για εσένα οι Metallica είναι η υπόθεση Napster, σόρρυ αλλά για όνομα του επιπέδου τους ήταν το πλέον αναμενόμενο.

Αλλά και πάλι, τα όρια στα οποία αναφέρεσαι είναι υποκειμενικά. Κάποτε θεωρούσαν τους Anthrax ξεπουλημένους επειδή ξεπεράσαν τα όρια του ''αυθεντικού'' είδους που εκπρωσοπούσαν και τολμήσαν να γράψουν rap κομμάτι.

Με τη λογική σου και το electro είναι underground είδος, αφού το 90% των συγκροτημάτων πουλάνε ελάχιστα και είναι εξαιρέσεις αυτοί που πραγματικά κερδίζουν απο τη μουσική τους. Δε πάει όμως έτσι. Απο τη στιγμή που ένα μεγάλο ποσοστό μέταλ συγκροτημάτων κερδίζει απο τη μουσική του, υπάρχουν εκπομπές για το είδος, σωρό περιοδικά, μαγαζιά που παίζουν ειδικά και μόνο μέταλ, βλέπεις νέους και ασχολούνται με το είδος, γίνονται σωρό συναυλίες, κτλ, ε, πως το λέμε underground?

Αλλο προωθω και αλλο πουλιεμαι, big difference. θα'ταν ηλιθιοι αν δεν προοθουσαν την μουσικη τους και περιμεναν να βγαλουν λεφτα απ'αυτη καποτε.

Τα περί ορίων που λέγαμε και πριν....

...βαριεμαι να επαναλαμβανομε, αστο, εγραψα 20 εσυ εγραψες οτι σου'ρθε (5).

Και 0 να ήταν, το ίδιο κάνει.

Σπανιο μεν, Παραδειγμα δε: Τα/το ατομο/ατομα των οποιων το δισκακι ακουγα περισοτερο περισι τα/το εχω γνωρισει, εχω παει σε συναυλια τους στην ελλαδα οπου δεν επαιξαν οσο εγραφε το συμβολαιο οπως πολλοι αλλοι. Ερχοντουσαν σχεδον τζαμπα σε κλαμπακι στην Αθηνα και παιζανε απλα για τους φαν τους, τι να λεμε τωρα? και τι να συγκρινουμε? Κανουν μπαμ οι "αυθεντικοι", οι ανθρωποι που αξιζουν, και να μην τους γνωριζα προσωπικα θα το ηξερα τι ανθρωποι ητανε.

Τα άτομα που αναφέρεις δεν έχουν μπεί στη διαδικασία να πουλήσουν τη μουσική τους, να μπορύν στη μουσική βοιομηχανία. Όπως το ακούω εγώ, πιθανώς να μην έχουν και τα κότσια ή τις ικανότητες οι ''αυθεντικοί'' τούτοι φίλοι σου. Αφού είναι εκτός όμως της βοιομηχανίας, ξαναλέμε, δεν μπορείς να τους συγκρίνεις με τους Metallica. Σα να συγκρίνεις ερασιτέχνη σκιτσογράφο με κάποιον που κυκλοφορεί τα κόμιξ του, ή τα φιλαράκια σου που παίζουν μπάσκετ στο γήπεδο της γειτονιάς με τους παίκτες της Α1.

Για ποιους φαν παίζαν δωρεάν? Για τους κολλητούς τους? Σοβαρά, θα πλήρωνε κανείς 15 ευρώ αν βάζαν εισητήριο στην είσοδο για μια τέτοια άγνωστη μπάντα? Σόρρυ κιόλας αλλά σιγά την κίνηση αυθεντικότητας που κάνανε.

Αλήθεια, εσύ που είσαι φαν τους, τη μουσική τους την ακούς επειδή σου αρέσει, ή επειδή είναι ''αυθεντικοί''? (αυτή η λέξη θα μας φάει σήμερα).
Posted Image