Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
* * - - - 2 votes

Ελληνας μανγκακα;;;

• Please log in to reply
256 replies to this topic

#196 Vagelio

Vagelio

Derp

• Review Team
  • 1,231 posts

Posted 22 June 2011 - 14:21

χαλιααα, ξερω να σχεδιάζω αν είναι ωραία η κοπέλα θα τη βοηθήσω

Ουουουου~:himitsu:

Παιδιά χαλαρώστε, δεν μαθαίνεις να κάνεις μάνγκα μέσα σε μια βδομάδα. Πρώτά απ' όλα βγείτε βόλτα έξω να σχεδιάσετε τπτ δέντρα/κτίρια/δρόμους ή ότιδηποτε γουστάρετε, ψάξετε για βιβλία ανατομίας (και τα ιατρικά ακόμα κάνουν XD) και έπειτα διαβάστε τα βιβλία για κόμικς (ΝΑΙ, ΤΑ ΜΑΝΓΚΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΜΙΚΣ) που έχουμε αναφέρει μερικές σελίδες πριν. Και onegai, μην βλέπετε τα μάνγκα μόνο από το character design κομμάτι, δείτε την ηθική τους πλευρά και την αίσθηση που σας αφήνει η σύνθεση και η απεικόνηση των καρέ τους (όλα αυτά για το σχεδιαστικό κομμάτι μόνο).

Edited by Vagelio, 03 January 2012 - 20:02.

Posted Image
Inspiration strikes when I'm actually trying to do my homework.

#197 Yuki-chan

Yuki-chan

Silly Girl,Happy Ever

• Members
  • 77 posts

Posted 24 September 2011 - 12:55

Να σου πω...εγώ ήμουν τυχερή κάποια στιγμή παλιά και πήρα μέρος σε ένα διαγωνισμό σχεδίου για ένα πολύ γνωστό anime και κέρδισα μια υποτροφία για να σπουδάσω σχέδιο manga (2 χρόνια) στη Γερμανία. Αλλά ήμουν στο λύκειο ακόμα και δεν ήξερα ούτε τί ήθελα να κάνω, ούτε αν θα με ενδιέφερε τελικά (μη βρίζετε....).
Φυσικά για να βρίσκομαι εδώ (εννοώ το forum) και να ασχολούμαι γενικότερα τώρα πια με ενδιαφέρει οτιδήποτε γύρω απο αυτό. Βέβαια συνεχίζω να μην έχω το πάθος που σε διακατέχει αλλά εφόσον είναι το όνειρό σου i am wishing u the very best.

Ερωτηση και απαντα ηλικρινα...σε ποιον διαγωνισμο πηγες και που τον βρηκες αμα ειμαι τυχερη μπορει και να την παρω και εγω... ^^

Ξομολογα:try:
What happens when you......louse yourself...?
Becoming mad..?..No!.....I don't mean louse yourself like that.....I mean like.......

Posted Image

95% of teens would cry if they saw EDWARD CULLEN at the top of a skyscraper about to jump. Put this as part of sig if you are part of the 5% that would sit here with popcorn & a camera and yell ''DO A FLIP!!!''

#198 iselia

iselia

Starting...

• Members
  • 0 posts

Posted 03 January 2012 - 05:52

Λοιπόν παιδιά είμαι τόσο χαρούμενη που επιτέλους βρήκα Έλληνες να ξέρουν από Ιαπωνία ''μεριά'' και να είναι οργανωμένοι σ' αυτό.
Αν δε βρω λύση κ εδώ έχω καεί:unlucky:.
Το πρόβλημά μου είναι το εξής: Είμαι μαθήτρια τρίτης λυκείου και το ταλέντο μου είναι το σχέδιο ιαπωνικού τύπου. Είμαι κολλημένη με anime και manga και θέλω να ασχοληθώ επαγγελματικά με τη δημιουργία τους. Αν και είναι το όνειρό μου δεν μπορώ να το ακολουθήσω γιατί δεν υπάρχει καμία τέτοια σχολή στην Ελλάδα. Επίσης είμαι θεωρητική κατεύθυνση και γι' αυτό δεν μπορώ να πάω σε σχολή γραφιστικής. I' m fucked up. Γνωρίζει κανείς τι μπορώ να κάνω? Ποιες σχολές είναι κατάλληλες ώστε να έχω μία βάση ή εάν υπάρχει οτιδήποτε σχετικό στην Ελλάδα? Ακόμα και για δουλειά. Οποιαδήποτε πληροφορία τεράστια βοήθεια.
arigato:wooi2:

#199 Theodore :D

Theodore :D

Tonguepunch my fart box

• Members
  • 315 posts

Posted 03 January 2012 - 06:09

Σχετικό με την ζωγραφική/σχεδιασμό manga?
Δεν γνωρίζω, αν υπάρχει κάτι, θα βρίσκεται 100% στην πρωτεύουσα (FYI Αθήνα).
Παρ' όλα αυτά, είναι καλό και βοηθάει ιδιαίτερα στην σχεδίαση των manga, και γενικότερα ανθρώπων και τοπίων, το να μάθεις ελεύθερο σχέδιο. Εγώ έκανα γραμμικό & ελεύθερο μόλις για ένα μήνα (τάχα πήγαινα για Αρχιτέκτονας, SUUUURE ναι) και μέσα σε αυτό το διάστημα, που με θεωρώ τελείως talentless σε αυτόν τον τομέα, κατάφερα να σχεδιάσω αρκετά -καλά- anime πρόσωπα. Χάρει σε αυτά τα αρχικά μαθήματα· τρομάζω να σκέφτομαι αν συνέχιζα τι θα μπορούσα να κάνω!

Είναι μια καλή προσπάθεια και θα βοηθήσει αρκετά. Αυτό σου το λέω από προσωπική εμπειρία. Πιθανώς να υπάρχουν καλύτερες επιλογές, αλλά αυτό μόνο εγώ μπορώ να σου πω xD
Με λίγα λόγια: Μια ιδιωτική σχολή σχεδίου + έμφυτο ταλέντο = terrific results
Kαλή τύχη~

#200 iselia

iselia

Starting...

• Members
  • 0 posts

Posted 03 January 2012 - 06:25

Σχετικό με την ζωγραφική/σχεδιασμό manga?
Δεν γνωρίζω, αν υπάρχει κάτι, θα βρίσκεται 100% στην πρωτεύουσα (FYI Αθήνα).
Παρ' όλα αυτά, είναι καλό και βοηθάει ιδιαίτερα στην σχεδίαση των manga, και γενικότερα ανθρώπων και τοπίων, το να μάθεις ελεύθερο σχέδιο. Εγώ έκανα γραμμικό & ελεύθερο μόλις για ένα μήνα (τάχα πήγαινα για Αρχιτέκτονας, SUUUURE ναι) <(χαχαχαχ ωραία) και μέσα σε αυτό το διάστημα, που με θεωρώ τελείως talentless σε αυτόν τον τομέα, κατάφερα να σχεδιάσω αρκετά -καλά- anime πρόσωπα. Χάρει σε αυτά τα αρχικά μαθήματα· τρομάζω να σκέφτομαι αν συνέχιζα τι θα μπορούσα να κάνω!

Είναι μια καλή προσπάθεια και θα βοηθήσει αρκετά. Αυτό σου το λέω από προσωπική εμπειρία. Πιθανώς να υπάρχουν καλύτερες επιλογές, αλλά αυτό μόνο εγώ μπορώ να σου πω xD
Με λίγα λόγια: Μια ιδιωτική σχολή σχεδίου + έμφυτο ταλέντο = terrific results
Kαλή τύχη~

Ναι το ξέρω.. Η βλακεία είναι πως μόνο στην Αθήνα απ' όλη την Ελλάδα ΔΕΝ μπορώ να πάω.. hopeless O.o
Όσο για το σχέδιο νομίζω ότι σε όλα τα βασικά (χαρακτήρες, τοπία και βασικές σκιές) το 'χω αρκετά άνετα.. Μόνη μου σχεδιάζω manga απ' τα 12. Γι' αυτό θέλω να ειδικευτώ όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Άντε να δούμε:deadga6::deadga6::deadga6:
Ευχαριστώ πάντως^^

#201 °•πίΟu-πίΟu•°™

°•πίΟu-πίΟu•°™

I'm just one hell of a butler :)

• Members
  • 1,306 posts

Posted 03 January 2012 - 08:52

Mα μπορεις ανετα να πας σε μια σχολη να κανεις τις σπουδες σου, και παραλληλα να παρακολουθεις μαθηματα σχεδιου σε καποιο φροντιστηριο, η κατι τετοιο. Δεν θελω να σε αποκαρδιωσω αλλα τετοια σχολη δεν υπαρχει στην Ελλαδα, αλλα και να υπηρχε, η Ιαπωνια εχει αρκετους mangaka και δυσκολα θα δεχοντουσαν εναν ξενο πορωμενο με ανιμε και ολα τα συναφη. Μην το δεις επαγγελματικα, τουλαχιστον οχι εδω. Τωρα βεβαια αν εισαι τοοοσο αποφασισμενη, πανε πανεπιστημιο και οταν τελειωσεις πηγαινε κατα εκει μερια. <-- Best scenario ever.

yoJC2iXiB8biWL8b9S.gif

Spoiler:

#202 Gilmaru

Gilmaru

Daydreaming

• Members
  • 507 posts

Posted 03 January 2012 - 16:17

H εναλλακτική είναι να πας σε μια σχολή για σχέδιο γενικότερα. Στην Θεσσαλονίκη κάτι πρέπει να έχει..

btw γιατί δεν μπορείς να πας Αθήνα?

#203 Pirate King

Pirate King

Anime Freak

• Members
  • 429 posts

Posted 03 January 2012 - 16:32

βαλε κανα scanlation

#204 D.Dragon

D.Dragon

kaido worldomination loll

• Members
  • 3,599 posts

Posted 03 January 2012 - 17:54

Μπες φιλολογία από θεωρητική για να διδαχτείς αρχαίες τραγωδίες, και γενικότερα λογοτεχνία η κάποια σχολή που μπορείς να εξαπλώσεις τους οριζοντές σου τελοσπάντων και γράψου και σε μια ιδιωτική σχολή γραφιστικής..
Posted Image

#205 Theodore :D

Theodore :D

Tonguepunch my fart box

• Members
  • 315 posts

Posted 03 January 2012 - 18:58

Exactly, παράλληλα με τις σπουδές, μάθε επαγγελματικό σχέδιο.

#206 OdyMonaxos

OdyMonaxos

It's nothing personal

• Members
  • 623 posts

Posted 03 January 2012 - 19:34

Το σχέδιο που θα μάθεις σε μια σχολή μπορεί να μην είναι εξειδικευμένο, όπως ίσως θα ήθελες, αλλά θα σε βοηθήσει πολύ να μάθεις κάθε τύπο σχεδίου. Στην χειρότερη περίπτωση, αν δεν βγαίνεις για μια ιδιωτική σχολή, υπάρχει και η μέθοδος της αντιγραφής, τυπώνεις σε ένα χαρτί μια σκηνή που έχει στοιχεία που θες να μάθεις να σχεδιάζεις κι εσύ, παίρνεις ένα κομμάτι καρμπόν και την πατάς. Επαναλαμβάνεις μέχρι να μπορείς να ζωγραφίσεις αυτό που θες μόνη σου. Πάντως, ανέβασε και τίποτα εδώ, στη γκαλερί, να πάρουμε μια ιδέα και να πάρεις feedback.

Και κάτσε διάβασε μόλις τελειώσεις με τις εξετάσεις, όση περισσότερη λογοτεχνία γίνεται, πέραν της ιαπωνικής, για να πάρεις ιδέες. Σχεδόν κανένας λογοτέχνης δεν είναι πρωτότυπος, απλά κάποιοι κλέβουν έξυπνα, κάποιοι άσχημα. Όσο περισσότερα έχεις διαβάσει, τόσο μεγαλύτερη επιλογή έχεις. Τα μάνγκα και τα άνιμε είναι τίγκα στο κλισέ μερικές φορές, αυτά άστα για άλλους εσύ, εσύ θα κάνεις κάτι πρωτότυπο. Επίσης, μάθε να γράφεις καλά, να μην είσαι κουραστική, και να αναπτύσσεις ωραία πλοκές κτλ. Και να ψάχνεις για κριτική, όσο περισσότερο θάψει τη δουλειά σου κάποιος (call me mister Hate-a-lot) τόσο περισσότερο μπορείς να βελτιωθείς. Το "είναι υπέροχο, θαυμάσιο, σούπερ" δεν βοήθησε κανέναν.

Και τελειοποίησε τα Ιαπωνικά σου, αν θες να φύγεις προς τα 'κει.

Και, σε περίπτωση που πας να παραπονεθείς που δεν μπορείς να κάνεις εδώ αυτό που θέλεις, τι θα κάνεις όταν τελειώσεις, η πίεση των εξετάσεων, η πίεση των γονιών, τα βαρετά μαθήματα, οι βαρετές σχολές κτλ, μην απελπίζεσαι. Θα γράψεις όσο καλύτερα μπορείς στις εξετάσεις σου για να έχεις όσες πόρτες γίνεται ανοιχτές. Κανόνας: δεν κλείνουμε μια πόρτα που μπορούμε να ανοίξουμε. Δεν σου λέω να κυνηγήσεις τη νομική (μπρρρρρ), αλλά μην πας και δεν γράψεις επίτηδες, πετάς στα σκουπίδια κάτι τόνους κούρασης, ιδρώτα, φαιάς ουσίας και καφέ και μένεις στα κρύα του λουτρού. Τσέκαρε τα μαθήματα και τα αντικείμενα διαφόρων σχολών και όλο και κάτι θα βρεις που θα σ' ενδιαφέρει. Ίσως σε ικανοποιήσει αρκετά για να αλλάξει και τα επαγγελματικά σου πλάνα. Και, μην απελπίζεσαι!!!!!

#207 Vagelio

Vagelio

Derp

• Review Team
  • 1,231 posts

Posted 03 January 2012 - 20:06

Εγώ λέω να μεταφέρουμε την κουβέντα εδώ. http://anime.gr/forums/showthread.php?t=1668&page=14

Οι Ιάπωνες όπως έχει ξαναειπωθεί δεν συνηθίζουν να δέχονται ξένους στο επάγγελμα, οπότε μην έχεις expectations ότι άμα μάθεις να γράφεις καλό σενάριο και αποκτήσεις επαγγελματικό σχέδιο θα βρεις δουλειά εκεί. Αλλά αυτά τα βλέπουμε αργότερα, για τώρα μπες καμιά Φιλολογίας να σε βοηθήσει στο λογοτεχνικό part και το σχέδιο βάλε το σε δεύτερη μοίρα, αφού υσχυρίζεσαι ότι τα πας καλά.

Posted Image
Inspiration strikes when I'm actually trying to do my homework.

#208 Kai

Kai

Fluent in sarcasm

• Review Team
  • 2,725 posts

Posted 03 January 2012 - 20:20

Αν θέλεις να το κυνηγήσει πραγματικά η κοπέλα, δεν βλέπω τον λόγο στόχος της να είναι μόνο η Ιαπωνία, ειδικά όταν και σε Ευρώπη και Βόρεια Αμερική υπάρχει αντίστοιχη δικιά τους αγορά. Μέχρι και στην Ελλάδα έχει δημοσιευτεί ελληνικό manga δηλαδή, αλλά αμφιβάλλω πως ήταν ιδιαίτερα κερδοφόρο. Επίσης πλέον υπάρχουν και σελίδες όπως το mangamagazine όπου επίδοξοι mangaka μπορούν να κάνουν αιτήσεις με δείγματα της δουλειάς τους.

Οι mangaka στην Ιαπωνία δεν το έχουν σπουδάσει απαραίτητα. Το σχέδιο μπορείς να το δουλέψεις και έξω από σχολές, λογικά προσφέρονται μαθήματα, όπως και να εξασκηθείς μόνος σου. Μεγάλο θέμα είναι το storytelling και η φαντασία που ή τα έχεις ή δεν τα έχεις. Όσο κι αν αντιγράφει ή μαθαίνει από άλλους κάποιος, αν δεν έχει τον τρόπο να κερδίζει τους αναγνώστες του δεν θα έχει τίποτα παραπάνω από μια μέτρια δουλειά σας αποτέλεσμα.

ySss0UF.jpg

#209 HinoRei

HinoRei

Starting...

• Members
  • 0 posts

Posted 05 January 2012 - 13:43

Λοιπόν παιδιά είμαι τόσο χαρούμενη που επιτέλους βρήκα Έλληνες να ξέρουν από Ιαπωνία ''μεριά'' και να είναι οργανωμένοι σ' αυτό.
Αν δε βρω λύση κ εδώ έχω καεί:unlucky:.
Το πρόβλημά μου είναι το εξής: Είμαι μαθήτρια τρίτης λυκείου και το ταλέντο μου είναι το σχέδιο ιαπωνικού τύπου. Είμαι κολλημένη με anime και manga και θέλω να ασχοληθώ επαγγελματικά με τη δημιουργία τους. Αν και είναι το όνειρό μου δεν μπορώ να το ακολουθήσω γιατί δεν υπάρχει καμία τέτοια σχολή στην Ελλάδα. Επίσης είμαι θεωρητική κατεύθυνση και γι' αυτό δεν μπορώ να πάω σε σχολή γραφιστικής. I' m fucked up. Γνωρίζει κανείς τι μπορώ να κάνω? Ποιες σχολές είναι κατάλληλες ώστε να έχω μία βάση ή εάν υπάρχει οτιδήποτε σχετικό στην Ελλάδα? Ακόμα και για δουλειά. Οποιαδήποτε πληροφορία τεράστια βοήθεια.
arigato:wooi2:

Iselia σε καταλαβαίνω απόλυτα!!! Και εγώ είχα αυτό το πρόβλημα στην τρίτη λυκείου μιας και είμαι κολλημένη με το σχέδιο ιαπωνικού τύπου. Θα μπορούσες να πας σχολή καλών τεχνών αλλά δε θα στο συνιστούσα μιας και η επαγγελματική αποκατάσταση είναι πολυ επίφοβη!!! Το καλύτερο που θα μπορούσες να κάνεις είναι να περάσεις σε μια σχολή της αρεσκείας σου και παράλληλα να ασχολείσαι με το σχεδιασμό manga!!! Π.χ. εγώ πέρυσι πέρασα φιλολογία αλλα ασχολούμαι ταυτόχρονα με τη ζωγραφική. Τον τελευταίο καιρό ψάχνω ένα καλλιτεχνικό εργαστήρι με ανθρώπους που να γνωρίζουν απο anime!!! Η αναζήτηση όμως δεν πάει τόσο καλά :unlucky: !!!
Τελοσπάντων...αν αυτό είναι το όνειρο σου μην ακούς κανένα που πιθανώς θα σου πει ότι είναι πολύ δύσκολο έως ακατόρθωτο...απλά κυνήγησέ το!!! Τι να κάνουμε...είμαι κάπως ρομαντική!!! Καλή τύχη :riiight:

#210 phm

phm

Anime Ghost

• Members
  • 1,807 posts
  • LocationOn the boundary of life and death

Posted 05 January 2012 - 14:16

Μπες φιλολογία από θεωρητική για να διδαχτείς αρχαίες τραγωδίες, και γενικότερα λογοτεχνία η κάποια σχολή που μπορείς να εξαπλώσεις τους οριζοντές σου τελοσπάντων και γράψου και σε μια ιδιωτική σχολή γραφιστικής..

Βασικά πλάκα πλάκα, αν το έκανες αυτό ίσως θα μπορούσες να συνδιάσεις ελληνική/ευρωπαική λογοτεχνία/κουλτούρα με σχέδιο manga αν σε ενδιαφέρει φυσικά. Παρόλα αυτά για το πόσο θα μπορείς επαγγελματικά να ασχοληθείς με αυτό, προσωπικά δεν γνωρίζω κάτι ώστε να σε βοηθήσω σε αυτό.
phmava.php