Μετάβαση στο περιεχόμενο

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Σύνδεση 

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Φωτογραφία
* * - - - 2 Ψήφοι

Ελληνας μανγκακα;;;

• Please log in to reply
256 replies to this topic

#181 Giorgosdbz

Giorgosdbz

Κάποιος

• Members
  • 307 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 22 Μάρτιος 2011 - 23:05

Το σχεδιο ειναι το λιγοτερο.

σωστό...και υπόθεση χαρακτήρες κλπ. είναι δύσκολο..
"Love the Life you Live, Live the Life you Love"

#182 Vagelio

Vagelio

Derp

• Review Team
  • 1.231 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 22 Μάρτιος 2011 - 23:17

@Zentsugi
I couldn't agree more, η τελειωτικη φραση ηταν η επιτομη του epicness!
+1

@Αnelis
Thanks a lot dear, παει για κατεβασμα :joyful:
Hardcore σχολες... δεν τολμαω να φανταστω τι τραβανε οι ανερχομενοι manga artists εκει μεχρι να γινουν τοσο καλοι στο σχεδιο. Οι καρποι και τα κοκκαλα τον δαχτυλων θα πηγαινουν βολτες περα δωθε απο το πολυ καψιμο Ο_Ο

Έχω αγοράσει δυο βιβλία για το πως να σχεδιάσεις Manga και δεν έχω καταφέρει να σχεδιάσω κάποιο γιατί δεν τα πολύ καταφέρνω με το σώμα.Δεν νομίζω οτι το έχω να σχεδιάζω Manga.

Καλο ειναι να αποφευγεις βιβλια που γραφουν απ' εξω "drawing manga" "how to make manga" κλπ διοτι στην πλειοψηφια τους σου δειχνουν πως να σχεδιαζεις κεφαλακια και σωμα. Τα μανγκα ειναι κομικς, οποτε μας κανει ενα βιβλιο που να σε διδασκει πως να συνθετεις κομικς (γιατι ολα οσα ειπε απο πανω ο zentsugi αφορουν την συνθεση των στοιχειων που το αποτελουν).
Σχετικα με το σχεδιαστικο κομματι, μπορεις να τυπωσεις φωτογραφικο υλικο με ποζες και επιστημονικο υλικο με ανατομια (ξερεις, αυτα τα γλυκουλια σχεδια που δειχνουν πως ειναι το ανθρωπινο σωμα χωρις το δερμα). Καλες πηγες ειναι το deviant art και το google φυσικα αμα εχεις την αντοχη για να ψαξεις :) oσο για το στυλ, θα το επιλεξεις με βαση το τι σε βολευει, τι σου βγαινει απο φυσικου σου και του τι προτιμας.
Οσο για το στοιχειο που θα κανει το κομικ να δειχνει japanese, εκει θα προσπαθεις να αναλυεις τον τροπο αφηγησης και αναπτυξης των μανγκα που διαβαζεις για να βρεις τα πιο βασικα χαρακτηριστικα που αποτελουν τα θεμελια και τις ανατροπες της ιστοριας.
Α! Δοκιμασε να κανεις και ελευθερο σχεδιο επισης.

Δημοσιευμένη  εικόνα
Inspiration strikes when I'm actually trying to do my homework.

#183 Anelis

Anelis

random frantic action

• Retired Staff
  • 3.374 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 23 Μάρτιος 2011 - 11:33

Λίγο άκυρο, αλλά βρήκα αυτό το απίστευτο βιντεάκι του Ivan Brunetti και νομίζω ότι είναι πολύ ενδιαφέρον για όσους προσπαθούν να κάνουν κόμικς κτλ..
Youtube Video

Δημοσιευμένη  εικόνα

#184 Blackcut

Blackcut

Anime Amateur

• Members
  • 118 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 23 Μάρτιος 2011 - 14:36

Ουπς, εκτός του ότι έγραψα το όνομά του λάθος ξέχασα να βάλω και τον τίτλο >.<
Είναι το Alan Moore's Writing for Comics, και μπορείτε να το βρείτε εύκολα σε pdf.
Vagelio αν έχεις διαβάσει τα προηγούμενα βιβλία του Scott McCloud θα σου αρέσει και το re-inventing, απλά είναι πολύ κατώτερο, κατ' εμέ, από τα άλλα δύο.

Χαχ, η αλήθεια είναι ότι στην Ιαπωνία έχουν πολλές hardcore σχολές για manga, και μιας και έχουν τεράστια παραγωγή είναι δύσκολο έως αδύνατο να βρεις κάποιο με ερασιτεχνικό σχέδιο (ακόμα και σε doujinshi).

Blackcut το μόνο που χρειάζεται είναι συνεχόμενη προσπάθεια και παρατήρηση. Μην βασίζεσαι στα βιβλία τόσο. Αν κάτσεις και εξασκηθείς συστηματικά έστω και για 1 χρόνο, θα δεις απίστευτη βελτίωση.

Τhanks αλλά απο περιέργεια τα πείρα τα βιβλία δεν θα κάτσω να ασχοληθώ παραπάνω.

#185 Anelis

Anelis

random frantic action

• Retired Staff
  • 3.374 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 23 Μάρτιος 2011 - 14:49

Ε, τότε μην απορείς αν δεν έχεις τα επιθυμητά αποτελέσματα.
Δυστυχώς όσο καλό και να είναι ένα βιβλίο εκμάθησης, δεν μπορεί να σου γλιτώσει το χρόνο που χρειάζεται να καταναλώσεις από μόνος σου στην εξάσκηση. Οπότε αν δεν ασχολείσαι δεν βελτιώνεσαι. Δεν σημαίνει όμως ότι "δεν το έχεις". :)

Δημοσιευμένη  εικόνα

#186 Zentsugi

Zentsugi

Anime Professional

• Members
  • 640 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 31 Μάρτιος 2011 - 22:33

Ε, τότε μην απορείς αν δεν έχεις τα επιθυμητά αποτελέσματα.
Δυστυχώς όσο καλό και να είναι ένα βιβλίο εκμάθησης, δεν μπορεί να σου γλιτώσει το χρόνο που χρειάζεται να καταναλώσεις από μόνος σου στην εξάσκηση. Οπότε αν δεν ασχολείσαι δεν βελτιώνεσαι. Δεν σημαίνει όμως ότι "δεν το έχεις". :)

Ναι και εγω αποτελω ζωντανο παραδειγμα. Δεν μπορω να βιδωσω μια βιδα ισια γιατι τα χερια μου δεν πιανουν γενικα. Με λιγα λογια αν ημουν χειρουργος οι τομες μου θα ηταν σαν τον κεραυνο του Harry Potter.

Αλλα αρχισα πριν απο 2 χρονια στην 2α λυκειου γραμμικο σχεδιο και επειδη δουλευα και στο μαθημα, αλλα και στο σπιτι αρχισα να τραβαω πιο συνεκτικες ευθειες. Συνεχισα και στην 3η Λυκειου με τον ιδιο τροπο.

Μετα αρχισα να θελω να σχεδιασω χαρακτηρες απο manga. Αρχισα με την Lucy απο το Elfen Lied αλλα απετυχα παταγωδως. Ετσι αρχισα να τους σχεδιαζω με παρτιτουρες. Δηλαδη απο κατω το σχεδιο και απο πανω το χαρτι (βοηθαει αν εχεις γυαλινο γραφειο και βαλεις φως απο κατω). Και μετα απο κανενα 3μηνο με αυτον το ρυθμο αρχισα να μπορω να τα σχεδιασω απλα και μονο βλεπωντας τα. Φυσικα οχι ακριβως οπως το original αλλα σε παραπανω απο καλο επιπεδο ομοιοτητας.

Πλεον, μπορω να σχεδιασω και κατι που φανταζομαι αν και με αρκετη δυσκολια. Δυσκολευομαι παρα πολυ στα χερια, τις πατουσες και την υλοποιηση των ρουχων που φανταζομαι αλλα το δουλευω. Τον τελευταιο καιρο αρχισα να δουλευω στις σκιες στα ρουχα και τα μαλλια. Προσφατα καταφερα να υλοποιησω τα τσαλακωματα στα ρουχα.

Το σχεδιο ειναι κατι το οποιο ειτε το κατεχεις, ειτε το αποκτας. Απλα το 2ο θελει περισσοτερη δουλεια (γιατι και να το κατεχεις παλι θα πρεπει να το εξασκησεις). Τωρα αν θες να μαθεις πιο γρηγορα μπορεις να κανεις μαθηματα ελευθερου σχεδιου. Βοηθανε γιατι σου μαθαινουν πως να χειριζεσαι τα εργαλεια (τι ειδους μουβια θες για σκιες κλπ.) αλλα ειναι πολυ χρονοβορα. Ενα 5ωρο ειναι ανα μαθημα, σε φροντιστηριο τουλαχιστον. Αλλα μαθαινεις σαγως πολυ πιο αποτελεσματικα και γρηγορα.

Αν θες να εισαι αυτοδιδακτος, πρεπει να πειραματιστεις ο ιδιος και να ρωτας οποιον βρεις. Κατι κουραστικο, αλλα απιστευτα επιβραβευτικο οταν καταφερεις κατι.

Μπορεις να δεις και εσυ και οι αλλοι αυτο το channel στο youtube, http://www.youtube.com/user/markcrilley?blend=1&ob=4 Του Mark Crilley που εχει κανει τα manga Miki Falls και Brody's Ghost. Δεν ειναι γιαπωνεζος ομως, αν και ειναι κατι καλλο γιατι τουλαχιστον θα καταλαβαινεις τι λεει. Τα σχεδια που κανει ειναι αρκετα απλα στην κατανοηση και βοηθανε πολυ τους πρωταρηδες (και εμενα δηλαδη με βοηθησαν και ακομα τα παρακολουθω).

Btw σχεδιασα την Clare απο το Claymore τις προαλλες και μου πηρε ενα 3ωρο χωρις τις διορθωσεις. Το σχεδιο ειναι ενα τραγικα χρονοβορο hobby.

#187 Brook The Pirate King

Brook The Pirate King

Gomu Ningen

• Members
  • 190 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 22 Μάιος 2011 - 15:55

Προσωπικά μου αρέσει το σχέδιο (και οφείλω να ομολογήσω πως έχω ταλέντο το ψώνιο :tensai:). Τελευταία σκέφτηκα ένα μάνγκα με την αδερφή μου και κάνω κάποια προσχέδια. Ελπίζω να φτιαχτεί στο μέλλον...
Δημοσιευμένη  εικόνα

#188 Mangartist

Mangartist

Starting...

• Members
  • 3 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 13 Ιούνιος 2011 - 20:04

Εγω εχω πολλες ιδεες για ωραιες υποθεσεις μανγκα αλλα απο σχεδιο αν και προσπαθω δεν ειμαι τοσο καλη...Βεβαια αρχισα το σχεδιο μισο χρονο πριν και μερικους χαρακτηρες του ναρουτο (Κακασι,Σασουκε,Σαγκε Ναρουτο) αλλα δεν ειναι και πολυ καλα προσπαθω να βρω ενα μανγκα καλο να εξασκηθω αλλα κατεληξα σε μερικα που ειναι πραγματικα αγνωστα!!!

#189 Six Winged Angel

Six Winged Angel

Κινητό Spoiler

• Members
  • 1.906 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 14 Ιούνιος 2011 - 08:59

Εγω εχω πολλες ιδεες για ωραιες υποθεσεις μανγκα αλλα απο σχεδιο αν και προσπαθω δεν ειμαι τοσο καλη...Βεβαια αρχισα το σχεδιο μισο χρονο πριν και μερικους χαρακτηρες του ναρουτο (Κακασι,Σασουκε,Σαγκε Ναρουτο) αλλα δεν ειναι και πολυ καλα προσπαθω να βρω ενα μανγκα καλο να εξασκηθω αλλα κατεληξα σε μερικα που ειναι πραγματικα αγνωστα!!!

Μην αντιγράφεις απλά άλλα σχέδια manga που βλέπεις (αν αυτό κάνεις)- Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις για να βελτιώσεις το σχέδιο σου (κατά τη γνώμη μου) είναι μαθήματα ελευθέρου σχεδίου. Καλό είναι επίσης να δοκιμάζεις να φτιάχνεις δικούς σου χαρακτήρες σε δικές σου πόζες χρησιμοποιώντας το πολύ κάποια references π.χ. για μάτια και χέρια

#190 Mangartist

Mangartist

Starting...

• Members
  • 3 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 21 Ιούνιος 2011 - 19:16

εσεις τι προτεινετε για εξασκηση ρε παιδια πειτε τιποτα (^εχω κανει και κατι τετοια απλα σε βοηθαει περισσοτερο στην αρχη(τωρα αρχισα.)αλλα ολα ειναι τοσο δυσκολα να τα αντιγραψεις ακομα και οι δικοι σου χαρακτηρες ειναι δυσκολο να τους βαλεις σε διαφορες σκηνες και να δειχνουν εστω ωραια...)πειτε τι κανατε ποια μανγκα αντιγραψατε τι ασκησεις κανατε αν εχετε κανενα βιβλιο η μαθημα στειλτε το με μειλ!!

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Mangartist: 21 Ιούνιος 2011 - 19:22

#191 SkullKaizer

SkullKaizer

artist

• Members
  • 751 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 21 Ιούνιος 2011 - 19:54

εξασκηση σημενει κατσε βαλε το κολο σου κατω!
ενοητε δεν θα σου αρεση το αποτελεσμα που θα κανεις στη αρχη αν τα συγκρινεις με pro manga οπως naruto πχ ...

αρχισε.. και καποτε θα γινεις καλη ...

εδω μια εικονα οπου αρχισα να κανω κομικ
Spoiler:

και εδω πως σχεδιαζω μετα απο 4-5 χρονια
Spoiler:

κατα τη γνωμη μου ολα αρχιζουν απο τη υπομονη! λοιπον παρε το χρονο σου και διαβασε ολο το tread υπαρχουν πολυ που εχουν κανει ιδιες ερρωτησης ή και ερρωτησης που να σε ενδιαφερουν (πχ σχολες για κομικ/μανγκα...)

βεβεα πολυ δουλεια ολο αυτο... μηπως θες να το κανεις μονο για hobby; ...
Imagination is the only limit!

#192 laraska

laraska

Self imposed ban

• Members
  • 1.875 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 21 Ιούνιος 2011 - 20:02

πρωτα μαθε να κανεις ρεαλιστικα σκιτσα. εκτιμουνται.
και αντεγραψε μανγκα ρεαλιστικα.
Δημοσιευμένη  εικόνα
Spoiler:
Spoiler:
Spoiler:
[IMG]http://www.anime.gr/forums/%5Burl=http://dragcave.net/view/yrOI%5D%5Bimg%5Dhttp://dragcave.net/image/yrOI.gif%5B/img%5D%5B/url%5D[/IMG]

#193 Kain

Kain

♠️

• Members
  • 220 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 21 Ιούνιος 2011 - 21:39

Να πω κι εγώ μια ιδέα;

Μπορείς ίσως να ποντάρεις στο art evolution. Να ξεκινήσεις σχεδιάζοντας απλά σχέδια, χωρίς πολλές πολλές λεπτομέρειες, και όταν δεις πως έμαθες καλά να σχεδιάζεις με αυτό τον τρόπο, να αρχίσεις να προσθέτεις σιγά σιγά λεπτομέρειες, να αλλάζεις λίγο τις αναλογίες... Γενικά να το αφήσεις να έρθει μόνο του όσο αποκτάς εμπειρία, με εξάσκηση. Να πας, δηλαδή, από το απλό στο σύνθετο.

Posted Image

Το παραπάνω παράδειγμα το έκανα στα γρήγορα για να δεις περίπου τι εννοώ.

Εγώ κάπως έτσι έμαθα να σχεδιάζω. Για να καταλάβεις, ξεκίνησα από αυτό:
Spoiler:

...Σιγά σιγά έφτασα σε αυτό...:

Spoiler:

Και τώρα έχω φτιάξει μερικά ακόμα καλύτερα που όμως δεν έχω σκανάρει ακόμα.

Μπορείς φυσικά να αρχίσεις να μαθαίνεις κατευθείαν να σχεδιάζεις με λεπτομέρειες ρεαλιστικά, κατά την καθαρά προσωπική μου άποψη όμως θα έλεγα πως εμπειρικά θα μάθεις καλύτερα πώς λειτουργεί το σχέδιο γενικά.

Εάν αποφασίσεις να αρχίσεις να μαθαίνεις με λεπτομέρειες, θα σου πρότεινα να πάρεις μερικές φωτογραφίες και να αρχίσεις να τις σχεδιάζεις. Φυσικά, για να βγει κάτι ικανοποιητικό μπορεί να χρειαστεί να σχεδιάσεις το ίδιο πράγμα ξανά και ξανά και ξανά, κάτι όμως που θα σε βοηθήσει πάρα πολύ.

Το δοκίμασα κι εγώ κάποτε με αυτή την εικόνα:
Spoiler:

...Και από αυτό το έκτρωμα:

Spoiler:

...Έφτασα σε αυτό το... Λιγότερο έκτρωμα:

Spoiler:

...Όπου σε αυτό το σημείο το έκανα σχεδόν από μνήμης.

Ό,τι κι αν κάνεις θα σε βοηθήσει, και το μόνο σίγουρο είναι πως ο καλύτερος δάσκαλος μαζί με τα διάφορα Tutorials και References είναι ο χρόνος και η εμπειρία.

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Kain: 21 Ιούνιος 2011 - 21:55

sigELIK.jpg   adorexu7.gif3.png

#194 mugiwhite

mugiwhite

*Don't be like me*

• Banned
  • 13 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 21 Ιούνιος 2011 - 22:00

χαλιααα, ξερω να σχεδιάζω αν είναι ωραία η κοπέλα θα τη βοηθήσω

#195 SkullKaizer

SkullKaizer

artist

• Members
  • 751 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 21 Ιούνιος 2011 - 22:02

χαχαχαχα ομορφια ανοιγει πορτες; δεν παει ετσι...
Imagination is the only limit!