Μετάβαση στο περιεχόμενο

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Σύνδεση 

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Φωτογραφία
* * - - - 2 Ψήφοι

Ελληνας μανγκακα;;;

• Please log in to reply
256 replies to this topic

#166 Tsabou

Tsabou

Starting...

• Members
  • 2 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 03 Σεπτέμβριος 2010 - 14:19

Φιλε μου και εγω περιπου στην ιδια φαση ειμαι,.,.αμα δεν εχεις τελειωσει ακομα το σχολειο αλλα σου αρεσει να σχεδιαζεις (και απο εμπειρια)
μπορεις να μπεις σ αυτην την ιστοσελιδα ωστε να εχεις ενα καλο υποβαθρο...οριστε>>(http://www.mangatutorials.com/all-tutorials/#drawing-basics).,.,.εγω εξασκουμαι με την βοη8εια της ιστοσελιδας αυτης κ βασικα ψαχνω διαγωνισμους σχεδιου αλλα δυσκολευομαι.,.,αμα μπορει κανεις να με βοηθησει??
Τεσπα σου ευχομαι να πετυχεις αυτο που θελεις!! ^^

http://www.mangatutorials.com/all-tutorials/#drawing-basics

οριστε μπες απο δω γιατι στην πανω θα σου βγαλει λαθος...^^

#167 nightwatcher

nightwatcher

Anime Newbie

• Members
  • 32 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 22 Φεβρουάριος 2011 - 21:12

http://avarts.ionio.gr/el/studies/courses-descriptions/visual

κάτι σχετικά με ανώτατες σχολές που ανέφεραν παλιότερα ο orne και η Anelis ,υπάρζει και σχολή στη Κέρκυρα που έχει μαθήματα κόμικ ανάμεσα στα άλλα.
Spoiler:

Spoiler:

#168 Osama Bin Laden

Osama Bin Laden

Confused Earl

• Members
  • 844 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 25 Φεβρουάριος 2011 - 15:31

Πολυ ενδιαφερον... Τελικα καταλαβαν και τα δικα μας τα ξευτερια οτι κομικς δεν ειναι μονο τα Μικι Μαους (οχι οτι υπαρχει κατι κακο σε αυτα), αλλα σοβαρη δουλεια. Ειναι ενα βημα μπροστα για μας, αλλα το θεμα παραμενει: Που θα δουλεψεις και πως θα ζησεις στην ελλαδα απο τα κομικς. Ουτε για χομπι δεν μπορεις -.- Ειναι παντως καλο που αποτελουν μαθηματα καποιας γεκικοτερης σχολης. Δινει επιλογες σε αυτους που φοιτουν εκει να ασχοληθουν και με αλλα παρεμφερη αντικειμενα.

#169 Giorgosdbz

Giorgosdbz

Κάποιος

• Members
  • 307 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 22 Μάρτιος 2011 - 01:01

Εγώ δεν το έχω δοκιμάσει μου φαίνεται άκρως δύσκολο και ούτως ή άλλος δεν είμαι καλός στο σχέδιο..
"Love the Life you Live, Live the Life you Love"

#170 Vagelio

Vagelio

Derp

• Review Team
  • 1.231 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 22 Μάρτιος 2011 - 20:37

Εγώ δεν το έχω δοκιμάσει μου φαίνεται άκρως δύσκολο και ούτως ή άλλος δεν είμαι καλός στο σχέδιο..

Το σχεδιο ειναι το λιγοτερο.

Δημοσιευμένη  εικόνα
Inspiration strikes when I'm actually trying to do my homework.

#171 meidei

meidei

大友組の一人

• Members
  • 1.002 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 22 Μάρτιος 2011 - 20:42

Κι εγώ εκεί θα κολλούσα πάντως.

#172 Vagelio

Vagelio

Derp

• Review Team
  • 1.231 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 22 Μάρτιος 2011 - 21:13

Κι εδω επετρεψε μου να παραθεσω την πολυτιμοτερη φραση που εχω διαβασει σε βιβλιο εκμαθησης:
"Μπορει να σχεδιαζεις σαν τον Μιχαηλ Αγγελο, αυτο ομως δεν σημαινει τιποτα αμα δεν ξερεις πως να επικοινωνησεις με τον αναγνωστη."
-Scott McCloud
Δεν ξερω γι' αλλους, αλλα στην δικη μου περιπτωση υσχυει και οσο προχωραω, τοσο περισσοτερο το παρατηρω στις πιο παλιες δουλειες μου.
Παντως ο τυπος του το εγραψε ειναι θεουλης και τα βιβλια του (ειδικα το making comics) ειναι οτι καλυτερο εχω δει εκει εξω για αρχαριους και προχωρημενους comic artists. Σου εξηγει ακριβως τους λογους για τους οποιους το σχεδιο ειναι κατωτερο απο το νοημα και την επικοινωνια με μεγαλη καθαροτητα και επεκτεινεται παντου, απο storyboard και συνθεση των καρε, μεχρι τις εκφρασεις και την γλωσσα του σωματος.
Σορι για την παρενθεση, απλως ηθελα να ενημερωσω οποιον ενδιαφερεται να ψαξει για καποιο βιβλιο εκμαθησης, γιατι εδω που τα λεμε οι σχολες ειναι ακριβουτσικες και πιο χρονοβορες απο τα βιβλια.

Δημοσιευμένη  εικόνα

#173 monesias

monesias

Get the Varisteis ready..

• Members
  • 56 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 22 Μάρτιος 2011 - 21:22

εγω εχω βρει ποιος θα με βοηθησει στην εικονογραφησει!!! :D

#174 Putin

Putin

Swee

• Members
  • 1.790 Δημοσιεύσεις:
  • LocationΚΟΛΑΣΗ

Καταχωρήθηκε 22 Μάρτιος 2011 - 21:48

Εσύ βλέπω παίζεις blazblue οπότε είσαι πάντα νικητής.

HnH5aB0.jpg

#175 Anelis

Anelis

random frantic action

• Retired Staff
  • 3.374 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 22 Μάρτιος 2011 - 21:52

Βασικά η Vagelio έχει δίκιο, όσο περίεργο και αν σας φαίνεται.
Γενικά τα κόμικ είναι πολύπλοκη μορφή τέχνης. Δεν χρειάζονται μόνο σενάριο και σχέδιο, αλλά και την ικανότητα να επικοινωνούν με τους αναγνώστες, πράγμα που προϋποθέτει ψάξιμο στο panneling, pacing, τις εκφράσεις συναισθημάτων, γωνίες λήψης κτλ κτλ κτλ.

Στα manga βέβαια, βασικό μέρος έχει το σχέδιο, οπότε είναι απαραίτητο, καθότι και το χειρότερο σχέδιο σε manga που έχω δει, ήταν αρκετά ανεπτυγμένου επιπέδου.
Για κόμικ γενικότερα κάτι τέτοιο δεν είναι απαιτούμενο πάντα (όπως στην περίπτωση του Jeffrey Brown) αλλά δεν είναι επουδενί κάτι που δεν έχει σημασία.

Καλά βιβλία είναι το Understanding Comics για αρχή, και ύστερα το Making Comics (το Re-Inventing είναι λίγο overrated imo). Επίσης έχει γράψει ο Alan More ένα εκπληκτικότατο βιβλίο για το πώς να γράφεις για comic.

Δημοσιευμένη  εικόνα

#176 Osama Bin Laden

Osama Bin Laden

Confused Earl

• Members
  • 844 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 22 Μάρτιος 2011 - 22:19

Σωστή η Vagelio, πάντως πιστεύω ότι η δημιουργία κόμικς είναι κυρίως μία trial and error διαδικασία. Δεν χρείαζεται τόσο οδηγός, αλλά "να φας τα μούτρα σου" μερικές φορές, ώστε την επόμενη φορά να μην επαναλάβεις τα λάθη σου. Προσωπικά, κοιτάω τώρα τα σενάρια που είχα γράψει 4 ή 5 χρόνια πριν και γελάω με το πόσο απλοϊκά και random ηταν, αλλά αν δεν τα είχα γράψει, τώρα δεν θα μπορούσα να γράφω λιγότερο random σενάρια. Η γνώση του σωστού στησίματος θα έρθει με την εμπειρία αν δεν απογοητευτείς και το παρατήσεις. Και ο Γκοσινυ δεν σχεδίασε τις περιπέτειες του Αστερίξ σε μια βδομάδα.

EDIT: Απλώς πιστεύω οτι στις μέρες μας εχουν δημιουργηθεί πολύ υψηλά στανταρ στα κόμικς, με αποτέλεσμα να αποθαρύνονται καμιά φορά οι νεοί δημιουργοί.

#177 Vagelio

Vagelio

Derp

• Review Team
  • 1.231 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 22 Μάρτιος 2011 - 22:24

Στα manga βέβαια, βασικό μέρος έχει το σχέδιο, οπότε είναι απαραίτητο, καθότι και το χειρότερο σχέδιο σε manga που έχω δει, ήταν αρκετά ανεπτυγμένου επιπέδου.
Για κόμικ γενικότερα κάτι τέτοιο δεν είναι απαιτούμενο πάντα (όπως στην περίπτωση του Jeffrey Brown) αλλά δεν είναι επουδενί κάτι που δεν έχει σημασία.

Καλά βιβλία είναι το Understanding Comics για αρχή, και ύστερα το Making Comics (το Re-Inventing είναι λίγο overrated imo). Επίσης έχει γράψει ο Alan More ένα εκπληκτικότατο βιβλίο για το πώς να γράφεις για comic.

Ναι, στα μανγκα δεν το εχω πετυχει ουτε κι εγω... αλλα καπου εκει εξω θα υπαρχει καποιο με κακο και μη ανεπτυγμενο σχεδιο, δεν μπορει!

Το re-inventing comics δεν το εχω διαβασει ακομα να σου πω την αληθεια. Και εχοντας υποψιν αυτο που ποσταρες, δεν παιζει να το τσεκαρω.
Τιτλο για το εκπληκτικοτατο βιβλιο του κυριου more θα μας δωσεις? Μου ανοιξες την ορεξη και λεω να του ριξω μια ματια :blingeye2:

Δημοσιευμένη  εικόνα

#178 Blackcut

Blackcut

Anime Amateur

• Members
  • 118 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 22 Μάρτιος 2011 - 22:27

Έχω αγοράσει δυο βιβλία για το πως να σχεδιάσεις Manga και δεν έχω καταφέρει να σχεδιάσω κάποιο γιατί δεν τα πολύ καταφέρνω με το σώμα.Δεν νομίζω οτι το έχω να σχεδιάζω Manga.

#179 Anelis

Anelis

random frantic action

• Retired Staff
  • 3.374 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 22 Μάρτιος 2011 - 22:31

Ουπς, εκτός του ότι έγραψα το όνομά του λάθος ξέχασα να βάλω και τον τίτλο >.<
Είναι το Alan Moore's Writing for Comics, και μπορείτε να το βρείτε εύκολα σε pdf.
Vagelio αν έχεις διαβάσει τα προηγούμενα βιβλία του Scott McCloud θα σου αρέσει και το re-inventing, απλά είναι πολύ κατώτερο, κατ' εμέ, από τα άλλα δύο.

Χαχ, η αλήθεια είναι ότι στην Ιαπωνία έχουν πολλές hardcore σχολές για manga, και μιας και έχουν τεράστια παραγωγή είναι δύσκολο έως αδύνατο να βρεις κάποιο με ερασιτεχνικό σχέδιο (ακόμα και σε doujinshi).

Blackcut το μόνο που χρειάζεται είναι συνεχόμενη προσπάθεια και παρατήρηση. Μην βασίζεσαι στα βιβλία τόσο. Αν κάτσεις και εξασκηθείς συστηματικά έστω και για 1 χρόνο, θα δεις απίστευτη βελτίωση.

Δημοσιευμένη  εικόνα

#180 Zentsugi

Zentsugi

Anime Professional

• Members
  • 640 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 22 Μάρτιος 2011 - 22:50

Μου εχει περασει απο το μυαλο να κανω το δικο μου manga.. Και μετα ανακαλυψα απο πρωτο χερι οτι ειναι πιο δυσκολο απ΄ότι φαινεται.

Αντε το σχεδιο το κατειχαμε:joyful:.. Μια στοιχειωδη αφηγηση την ειχαμε...Δοξα το θεο φαντασια και εμπνευση μπολικη.. Εργαλεια βρισκονται..:hehehe:

Αλλα το να τα κανεις ολα αυτα μαζι ειναι μια αλλη ιστορια....:OMG3: