Μετάβαση στο περιεχόμενο

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Σύνδεση 

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Φωτογραφία
* * * * - 3 Ψήφοι

Αν είχατε ένα Death Note, θα το χρησιμοποιούσατε?

• Please log in to reply
1121 replies to this topic

#1006 mono

mono

Ελιτίστρια

• Global Mods
  • 4.147 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 23 Μάιος 2012 - 13:47

Οπότε είπες να κάνεις ένα off topic post για να πεις τον πόνο σου, έτσι? Επίσης δεν βλεπω πού είναι τα off topic posts στις τελευταίες σελίδες. Άλλο πάνω στη συζήτηση κάνουμε και λίγο χαβαλέ και άλλο πιάνουμε ψιλή κουβέντα μέσα σε ένα thread. Τέλος και πολύ βασικό δεν γίνονται παρατηρήσεις μόνο σε σένα, μην το παίρνεις προσωπικά.

Αν θες κάτι άλλο στείλε μου vm ^^

xbJ3b2w.jpeg

#1007 Kunoichi.meriinawa

Kunoichi.meriinawa

Gangnam style! #whoneedsswag

• Members
  • 143 Δημοσιεύσεις:
  • LocationStars

Καταχωρήθηκε 23 Μάιος 2012 - 16:34

Μετά από όλο αυτό το διάβασμα στις τελευταίες σελίδες (because long posts are just long xD ) αισθάνομαι σαν στυγνός εγκληματίας μόνο και μόνο επειδή σκέφτηκα ότι ένα dn θα ήταν χρήσιμο... Μιλάμε για υποθετικές καταστάσεις στις οποίες το να δράσουμε ανάλογα είναι τόσο πιθανό όσο η ύπαρξη των εργαλείων δράσης μας παιδιά αν είναι να αναλύουμε την τρέλα του κάθε mangaka θα καταλήγαμε ψυχωτικά weirdos, no offence πάντα. Απ'ότι έχω καταλάβει τουλάχιστον, σκοπός αυτού του θρεντ είναι απλά να πούμε -στην πλάκα- τι θα κάναμε αν βρίσκαμε ένα τέτοιο τετράδιο. Αν κάθε μέλος που έγραφε εδώ μιλούσε σοβαρά, including me, θα ήμασταν όλοι wannabe εγκληματίες..! Το ότι γράφεις τι θα έκανες δεν σημαίνει ότι μπαίνεις στον πειρασμό να το κάνεις στην πραγματική ζωή. Λέγεται επιστημονική φαντασία (ή φαντασία σκέτο ποτέ δεν κατάφερα να τα ξεχωρίσω) Take it easy :)

Υ.Γ. Ο Yagami Light δεν είναι υπαρκτό πρόσωπο. Υπάρχει μέσα στη φούσκα της φαντασίας του Ohba. Ήταν ένας τύπος που δεν ήθελε τους εγκληματίες αλλά κατέληξε ο ίδιος εγκληματίας. Δεν υπάρχει λόγος να το ψυρίζουμε γιατί είναι μια φανταστική ιστορία. Οι συγγραφείς μερικές φορές δεν πιστεύουν αυτά που γράφουν. Απλά τους έρχεται έμπνευση και γράφουν. Έτυχε και έγινε πολύ γνωστό χάρη στο jump. End of the story. :P
Δημοσιευμένη  εικόνα

#1008 Trivia Spitting Monster

Trivia Spitting Monster

Moe Baby Jorōgumo

• Members
  • 369 Δημοσιεύσεις:
  • LocationThessaloniki

Καταχωρήθηκε 23 Μάιος 2012 - 16:48

"Χρήσιμο";! Ένα φονικό όπλο είναι φονικό όπλο, πάει και τελείωσε. Το να σκοτώνεις υγιέστατους, ανυποψίαστους ανθρώπους με βάση ένα χαλαρό κριτήριο ("δεν πάω τις φάτσες σας γιατί σας θεωρώ κατώτερους") είναι φόνος. Το να το κάνεις για πολλούς και συστηματικά είναι γενοκτονία.

Είσαι σίγουρη για το πόσο "στην πλάκα" ποστάρουν διάφοροι εδώ; Τσέκαρε τα posts των πρώτων εβδομάδων μετά το άνοιγμα του thread και θα δεις διάφορους να είναι αρκετά σοβαροί στις διακηρύξεις τους για τις δολοφονίες που θα ήθελαν να διαπράξουν,

Υ.Γ. Ναι, ο Light είναι fictional. Για να τον έγραψε έτσι όμως ο Ohba κάποιον λόγο είχε. Δεν ξύπνησε μια μέρα και είπε "α, ας φτιάξω τον πιο γοητευτικό σκατόψυχο υποκρίταρο που μπορώ για να τρελάνω τα fangirls!". Όταν γράφεις μια ιστορία έχεις από πίσω σου διάφορες εμπειρίες και ιδέες, που ασυνείδητα ή συνειδητά βρίσκουν το δρόμο τους στο χαρτί. Ίσα-ίσα, πλάκα έχει να τα κοιτάς αυτά. Να βλέπεις ακριβώς γιατί ένας συγγραφέας παίρνει τη μία κι όχι την άλλη απόφαση.

Δημοσιευμένη  εικόνα

We must be nothing less than fabulous.

^MyAnimeList^

#1009 Fallen_Mpougatsa

Fallen_Mpougatsa

Aku soku zan

• Members
  • 1.889 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 23 Μάιος 2012 - 17:10

Aγαπητή TSM, δεν ξέρω πώς να σου το πω αυτό, αλλά αν τα φονικά όπλα δεν είναι χρήσιμα τότε ποια είναι? Ανεξάρτητα των ηθικών παρελκόμενων και προεκτάσεων που μπορούν να πάρουν, δε μπορώ να δω για ποιον λόγο αποκυρήσσεις ένα φονικό όπλο σαν χρήσιμο. Αν μη τι άλλο, είναι χρησιμότερο πολλών ειδών πολυτελείας.

Επίσης, ειλικρινά, επιμείνω σε αυτό που παρατήρησε η φίλη Kunoichi.meriinawa οι περισσότεροι μιλάνε από λίγο εως πολύ υποθετικά. Κι αν ότνως υπάρχει κάποιος μέσα σ'αυτό τ νήμα που ισχυρήστηκε πως θα σκότωνε κάποιον άνετα και χωρίς πρόβλημα ας τον συμβουλεύσουμε να επισκεφθεί τον κοντυνότερο ψυχολόγο ή ας το συζητήσει με κάποιον σοβαρά κι ας το λήξουμε εδώ. Παρακαλώ πολύ, γιατί πλέονδεν έχει νόημα. Μιλάμε για το τι θα κάναμε αν είχαμε ένα Death Note, αν και πώς θα το χρησιμοποιούσαμε purely for the lulz, OK?

Υ.Γ. Ο Ohba, αυτό που ήθελε το πέτυχε. Πούλησε. Δεν ήθελε κάτι παραπάνω κι αν το ήθελε, μπορεί να έφαγε μεγάλο censorship και τα λοιπά και τα λοιπά. Κανείς δε μπορεί να ξέρει τι σκεφτόταν. Γιατί αποκλείεις ότι το έκανε μόνο για τα fangirls? Αν έβαζ τον ίδιο χαρακτήρα με την φάτσα του Rodman, πόσα θα είχε? Άρα...εξάλλου, υπάρχει η ωραιοποίηση των πάντων στα manga, ειδικά της Jump. So it's reasonable.

Και για να μην είμαι off topic, επειδή δε θυμάμαι και να χω γράψει εδώ, δεν ξέρω τι θα έκανα. Σίγουρα θα το δοκίμαζα σε κάποιον μόνο και μόνο για να δω αν δούλευε και δυστυχώς δε νομίζω να ήμουν τόσο προνοητική ώστε να βάλω το όνομα κάποιου "κακού" τύπου, αλλά αν έβλεπα πως δούλευε α)θα τσίριζα σαν την τρελή όταν συνειδητοποιούσα πως σκότωσα κάποιον (γιατί θα έγραφα κάτι δημιουργικό τρομάρα μου) β)θα κλεινόμουν στον εαυτό μου για λίγο, γ) θα το έλεγα στην καλύτερή μου φίλη γιατί δε θα άντεχα το βάρος και δ) δε θα έλεγα σε κανέναν άλλον την αλήθεια εννοείται και θα προσπαθούσα να βρω έναν τρόπο να το θάψω...ή αν είχα τρελαθεί μέχρι τότε μπορεί να το χρησιμοποιούσα κι άλλο. Ποιος ξέρει? Η δύναμη μεθάει...

setsaito_zpsbkmhagqd.jpg

Set by Kai

#1010 Kunoichi.meriinawa

Kunoichi.meriinawa

• Members
  • 143 Δημοσιεύσεις:
  • LocationStars

Καταχωρήθηκε 23 Μάιος 2012 - 17:13

Χωρίς παρεξήγηση, δεν είναι όλα άσπρο-μαύρο. Υπάρχουν και ενδιάμεσες καταστάσεις. Δεν είναι ανάγκη κάποιος να σκοτώνει ανυποψίαστους ανθρώπους για να του φανεί χρήσιμο. Νομίζω μιλήσαμε πριν και για ευθανασία και για θανατική ποινή. Κι εγώ είμαι κατά της θανατικής ποινής αλλά έστω ότι κάνεις κάποιο έγκλημα πολύ πολύ κακό και είσαι Ιαπωνία και σε καταδικάζουν σε αυτό. Εσύ τι προτιμάς ηλεκτρική καρέκλα, ελεύθερες βολές ή καρδιακή προσβολή από dn? τουλάχιστον το τελευταίο δεν το νιώθεις (ή το νιώθεις; δεν ξέρω ρωτήστε κανένα γιατρό)

Όσο για το δεύτερο έχεις δίκιο δεν έπρεπε να μιλήσω αντικειμενικά μπορεί ο άλλος να την έχει δει light. Και πάλι όμως τα "σοβαρά σχόλια" μόνο λόγια είναι επαναλαμβάνω ότι οι πιθανότητες να σκοτώσει κάποιος με dn είναι ανάλογες με τις πιθανότητες να υπάρχει.

Και τέλος, ποτέ δεν μπορείς να ξέρεις γιατί το έγραψε ο ohba. Οι υποθέσεις είναι απλώς υποθέσεις το θέμα είναι να μην τις παρατραβάμε. Μπορεί αλήθεια να ξύπνησε μια μέρα και να είπε αυτό. Μπορεί από την άλλη να το είδε στον ύπνο του.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Υ.Γ. Τι συζήτηση του παραλόγου και κουραφέξαλα. Μιλάμε για ΖΟΥΜΙ. xDDDD

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Kunoichi.meriinawa: 23 Μάιος 2012 - 17:16

Δημοσιευμένη  εικόνα

#1011 Kai

Kai

Fluent in sarcasm

• Review Team
  • 2.725 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 23 Μάιος 2012 - 17:15

Μιλάμε για κάτι φανταστικό που στην πραγματικότητα το αντικαθιστούν με άλλα πράγματα όσοι έχουν δύναμη (άκα λεφτά και επιρροή) όπως όπλα, δηλητήρια και ένα σωρό άλλο. Ναι, γι' αυτούς είναι χρήσιμα αλλά όχι απαραίτητα και ωφέλιμα για τους γύρω τους. Όπως και για χώρες που ισχύει η θανατική ποινή θα ήταν κάτι τέτοιο χρήσιμο αλλά όχι απαραίτητα και ορθό.

Κατά τα άλλα είναι άσχημο να ονομάζεις πάνω κάτω επίδοξους δολοφόνους παιδιά που μέσα στην υπερβολή ή και την πλάκα γράψανε πράγματα τα οποία δεν είναι γενικώς αποδεχτά και για τα οποία μπορεί να μετάνιωσαν στο κάτω-κάτω. Άλλο μια χαλαρή συζήτηση μέσα σε ένα φόρουμ και άλλο να έχεις στα χέρια σου πραγματικά ένα μέσω που σου δίνει την δυνατότητα να παίρνεις ανεμπόδιστα ζωές. Επίσης ακόμα και αν το κάνανε, λέμε τώρα, όλοι θα ήταν εκεί για τους κρίνουν.

ySss0UF.jpg

#1012 Tristessa

Tristessa

putting the fun in funeral

• Moderators
  • 989 Δημοσιεύσεις:
  • LocationAtelier BOZ

Καταχωρήθηκε 23 Μάιος 2012 - 17:23

Δεν μπορώ να ικανοποιηθώ με τα κάθε λογής λογικά επιχειρήματα, που υποστηρίζονται απο κάποια ιδεολογία ενώ αντιμετωπίζουν μια καθαρά συναισθηματική διαδικασία.

Στο μυαλό μου είμαστε και θα είμαστε πάντα ζώα, σε καποιο βαθμό. Και ένα από τα πραγματα που έχουμε όπως όλα τα ζώα, είναι την αμυγδαλή μας να βρισκεται πιο κοντα στο κεντρο λήψης αποφάσεων, από το κεντρο λογικών διεργασιων. meaning, οτι σε περιπτωσης αναγκης, υπερβολικου φοβου, θυμου, ή/και γενικότερα συναισθηματικής φόρτισης, η ιδεολογία σφυρίζει αδιάφορα, και απο δω παν κι άλλοι. ΔΕΝ ειναι κατι που μπορει να ελεγξει καποιος απολυτα, και αυτο ειναι οσο αποδεδειγμενο μπορει να ειναι. (διοτι ο εγκεφαλος δεν εχει αποκρυπτογραφηθει πληρως, οποτε ας κραταμε και μια πισινη)

Uh, από πότε το έγκλημα είναι μια καθαρά συναισθηματική διαδικασία; Υπάρχουν ένα σωρό εγκληματίες που ξέρουν πάρα πολύ καλά τι κάνουν.
(Και εφ' όσον μιλάμε για DN, είναι ξεκάθαρο ότι οι πράξεις του Light οδηγούνται από τη δική του, διαστρεβλωμένη λογική. Επειδή δεν είναι υπαρκτό πρόσωπο, δε σημαίνει ότι δε μπορούμε ν' αξιολογήσουμε τα κίνητρά του ή τους λόγους που ο mangaka τον έγραψε όπως τον έγραψε.)

Επίσης, re: νευροανατομία, ναι, η αμυγδαλή συμμετέχει στη διαδικασία λήψης αποφάσεων. Δεν υπάρχει συγκεκριμένο κέντρο στον εγκέφαλο για τη λήψη αποφάσεων, η διαδικασία επιτελείται από πολλές περιοχές (ναι, μαζί και περιοχές που εκτελούν λογικές διεργασίες), εκ των οποίων μόνο μία είναι η αμυγδαλή και όχι απαραίτητα κοντά στις άλλες. Επίσης, έχουμε τόσο πολυπλοκότερους εγκεφάλους από τα ζώα (τι διάολο, 4 ολόκληρους λοβούς αναπτύξαμε για ν' ανταπεξέλθουμε) που δε νομίζω ότι μπορούμε να συγκρίνουμε τη διαδικασία λήψης απόφασης σ' έναν άνθρωπο και σ' ένα ζώο. Προφανώς σε καταστάσεις άγχους/φόβου/απειλής αντιδρούμε πολύ διαφορετικά, αλλά το πόσο πολύ επηρεάζεται η απόφαση από το συναίσθημα είναι μια υπόθεση. Όπως πολλά πράγματα στις νευροεπιστήμες atm. /off-topic

6dqFccT.gif

#1013 Kunoichi.meriinawa

Kunoichi.meriinawa

• Members
  • 143 Δημοσιεύσεις:
  • LocationStars

Καταχωρήθηκε 23 Μάιος 2012 - 17:32

Kai Με αυτή τη λογική, το φόρουμ δεν θα έπρεπε να υπάρχει γιατί θίγει την υποκειμενική -αλλά θεωρητικά αντικειμενική- άποψη του κάθε μέλους.

Spoiler: off topic

Το θέμα κάνει κύκλους. Τώρα σε καταλαβαίνω kenny. Τσάμπα οι προσπάθειες :bahhh:
Δημοσιευμένη  εικόνα

#1014 Trivia Spitting Monster

Trivia Spitting Monster

Moe Baby Jorōgumo

• Members
  • 369 Δημοσιεύσεις:
  • LocationThessaloniki

Καταχωρήθηκε 23 Μάιος 2012 - 17:33

Πω πω, πρέπει να έχω κουράσει πολύ κόσμο τις τελευταίες μέρες... Συγνώμη!

@Fallen, Kai: Εξαρτάται πώς χρησιμοποιούμε τη λέξη "χρήσιμο". Χρήσιμο είναι και ένα κουτάλι. Αν πάλι θεωρείς χρήσιμο ένα Death Note για να διαβάζεις τα ονόματα των ατόμων που κάθονται στην ουρά για την αποπληρωμή λογαριασμών και βαριέσαι να περιμένεις και αρχίζεις και τους στέλνεις εις τόπον χλοερό έναν-έναν γράφοντας ονόματα σ' ένα κιτάπι, ναι, ενδεχομένως να είναι και χρήσιμο! ΟΚ, σοβαρά τώρα, πόσο χρήσιμο είναι ένα εργαλείο θανάτου στα χέρια ενός κοινού πολίτη που δεν έχει τίποτα να φοβηθεί και δεν έχει βλάψει κανέναν; (Όχι πως αν είχε βλάψει κόσμο θα του ήταν σωστό να το έχει, αλλά τέλος πάντων). Αν δεν κάνω λάθος, η οπλοχρησία και οπλοφορία χωρίς άδεια είναι παράνομη για κάποιο λόγο.

Να είμαι ειλικρινής, δεν έχω ιδέα πόσα γράφτηκαν εδώ for the lulz ή όχι. Κι ενδεχομένως να αδικώ ορισμένους απ' όσους έγραψαν, και γι' αυτό ζητώ συγνώμη. Ίσως εγώ θεωρώ πως για ένα τόσο σοβαρό (κατά τη δική μου, αντικειμενική άποψη πάντα) ζήτημα δεν θα έπεφτε κανείς στην παγίδα του trolling ή του for the lulz γραψίματος. Τι να πω, ίσως να μην έχω αίσθηση του χιούμορ! Απλά μου φαίνεται εξαιρετικά ανησυχητικό το πόσοι πολύ σκέφτονται μέχρι και την πιθανότητα να σκότωναν συνάνθρωπό τους αν μπορούσαν να το κάνουν. Δεν πιστεύω πως η σκέψη μιας παράνομης πράξης σε κάνει αυτόματα εγκληματία, αλλά η πρόθεση είναι κάπως ανησυχητική από μόνη της. Ναι, ξέρω, μιλάμε για υποθετικά σενάρια, αλλά τέτοια ευκολία;

Υ.Γ. ΟΚ, that makes sense. Στο κάτω κάτω της γραφής, ωραιότατο σημειολογικό τερτίπι είναι αυτό που συμβαίνει με τον Light: είναι ο Κακός, αλλά είναι κούκλος.

@Kunoichi: Δηλαδή ο Light καλό έκανε στους εγκληματίες που τους "καθάριζε" με τους εξαιρετικά επώδυνους τρόπους της καρδιακής προσβολής, υπερβολικής αιματοχυσίας ή απώλειας της ελεύθερης βούλησης; Τουλάχιστον η ηλεκτρική καρέκλα κρατάει μόνο δευτερόλεπτα.

Δημοσιευμένη  εικόνα

^MyAnimeList^

#1015 Kenny

Kenny

<SS0·b ∨ ~SS0·b>

• Retired Staff
  • 8.656 Δημοσιεύσεις:
  • Locationbetween the frets

Καταχωρήθηκε 23 Μάιος 2012 - 17:39

@Kai: Αν κάποιος διαβάσει το thread από την αρχή μέχρι το τέλος, θα διαπιστώσει ότι μακράν τα περισσότερα posts είναι γραμμένα σε σοβαρότατο ύφος. Μην αφήνετε μερικές πρόσφατες σελίδες γραμμένες σε chat/χαβαλές/trololol ύφος να σας δίνουν εσφαλμένη εντύπωση.

Ναι, το thread ρωτάει σοβαρά, και θα το προτιμούσαμε αν απαντάγατε εξίσου σοβαρά.

Υπενθυμίζω ότι το κάθε μέλος αυτού του forum φέρνει την αποκλειστική ευθύνη για το περιεχόμενο των posts του.

2112.gif
|| FORUM RULES || ADN RULES || FEEDBACK || IP.BOARD QUICK USER GUIDE || #anime.gr @ irc.rizon.net ||

#1016 Kamen Tantei Zura

Kamen Tantei Zura

Ore-sama

• Members
  • 837 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 23 Μάιος 2012 - 17:45

Συγγνώμη, αν κατακρίνουμε έτσι τον Ohba, να πάρουμε όλους τους συγγραφείς αστυνομικών βιβλίων και να τους πάμε όλους στον ψυχίατρο γιατί σκέφτονται πώς θα μπορούσε να σκοτώσει ο χαρακτήρας. Παράδειγμα, που διάβασα πρόσφατα το Red Dragon, το prequel της σιωπής των αμνών και του Χάνιμπαλ. Να τον πάμε στην φυλακή τον άνθρωπο που το έγραψε, γιατί περιέγραφε ακριβώς πώς σκότωνε τα θύματά του ο δολοφόνος και μάλιστα σεξουαλικά εγκλήματα. Ή είχε κάποιο λόγο που δημιούργησε έναν χαρακτήρα με ψυχολογικά προβλήματα, ήταν λυκόμορφος και σκότωνε γυναίκες; Ή ο χαρακτήρας του Χάνιμπαλ που έτρωγε τα θύματά του τον αντιπροσώπευε τελείως; Σίγουρα ένας χαρακτήρας επηρεάζει τον δημιουργό του πάρα πολύ και ίσως πολλές φορές να έχει στοιχεία του δικού του χαρακτήρα, αλλά θεωρώ τελείως ανόητο να λέμε ότι κάποιο λόγο είχε ένας συγγραφέας. Ναι! Φυσικά! Είναι δημιούργημα της φαντασίας του. Άσχετα αν ήθελε να περάσει μηνύματα με αυτόν ή όχι, παραμένει ένας χαρακτήρας που δημιουργήθηκε για να δώσει ένα έργο, μια ιστορία από το μυαλό του. Τι ήθελε να κάνει ο άνθρωπος; Να αποτυπώσει στο χαρτί κάτι το οποίο θα πουλήσει. Κάτι έξυπνο. Και στο κάτω κάτω, πού ξέρεις; Ακόμη και η εμφάνιση του Light θα μπορούσε να ήταν ιδέα του Obata. Να βάλουμε και αυτόν στο καλάθι.

Όλοι αυτοί που γράφουνε τέτοιους χαρακτήρες ή πού έχουν γράψει σ' αυτό το thread για την πλάκα τους.
Σοβαρά τώρα, το thread γράφτηκε για να βγάζουν το καθημερινό άχτι τους. Πόσοι από αυτούς που είπανε "Μου την έσπασε ο τύπος που μου κόρνανε" γύρισαν και εδώ καμία ξέρω γω στον οδηγό; Περισσότερα αγανάκτηση με άτομα που ξέρουν και την κοινωνία ήταν. Το άχτι τους βγάζαν. Μα δεν γίνεται να πιστεύεις ότι όλο το φόρουμ θα σκότωνε. Ναι και εγώ γύρισα σήμερα και είπα στην αδερφή μου όταν η γυναίκα του κολλητού του πατέρα μου μού είπε "Ε καλά όσοι λένε ότι έγραψαν καλά, στο τέλος γράφουν χάλια" για να φέρω και παράδειγμα όπως έφερες και εσύ TSM, "Πω θα την σκότωνα εκείνη την ώρα, με νευρίασε". Αυτό σημαίνει ότι θα την σκότωνα πραγματικά την γυναίκα αν είχα το death note στα χέρια μου ή κάποιο αντίστοιχο αντικείμενο; Έλεος δηλαδή. Τρόπος του λέγειν είναι κάποιες φορές. Και να το έκανε κάποιος άλλος, εγώ δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη γι' αυτό.

Ναι, το thread ρωτάει σοβαρά, και θα το προτιμούσαμε αν απαντάγατε εξίσου σοβαρά.

Γιατί δεν απαντούσαν σοβαρά; Θεωρείται trolling αυτή η συζήτηση; Επίσης στις πρώτες σελίδες του thread που κάποιος το παράκανε με το θέμα, οι περισσότεροι θορυβήθηκαν και του είπανε χαλάρωσε. Φαίνεται τι έννοια έχει αυτό το thread μόνο από αυτό το γεγονός. Δεν είναι τόσο σοβαρά, και έστω και αν είναι, νομίζω ότι είναι επιλογή του καθενός είναι αν θα σκοτώσει ή όχι. Όχι ότι έχουν δικαίωμα να αφαιρέσουν μια ζωή (μην βγάλετε συμπεράσματα όπως γίνεται συνήθως) αλλά μόνοι τους θα κριθούν. Θα τιμωρηθούν γι' αυτήν τους την πράξη, και όχι απαραίτητα από την δικαιοσύνη, αλλά και από τις τύψεις τους. Αν αποκτήσουν δηλαδή.Το να λέτε ότι όλοι αυτοί εδώ μέσα θα γίνουν δολοφόνοι, δεν είναι ακόμη πιο υπερβολικό;

#1017 Trivia Spitting Monster

Trivia Spitting Monster

Moe Baby Jorōgumo

• Members
  • 369 Δημοσιεύσεις:
  • LocationThessaloniki

Καταχωρήθηκε 23 Μάιος 2012 - 17:57

Δεν πρέπει να κάνουμε το λάθος να ταυτίζουμε τον συγγραφέα με τον πρωταγωνιστή. (Ενδεχομένως εγώ δεν το έκανα σαφές, ζητώ συγνώμη). Ίσα-ίσα, ο Ohba ο ίδιος δεν είχε πει πως ταυτιζόταν περισσότερο με τον L; Εγώ μιλάω για άλλα πράγματα κυρίως. Για παράδειγμα, το πόσο μισογυνιστής είναι ο Light και το πόσο κακά είναι γραμμένοι οι γυναικείοι χαρακτήρες, τόσο στο Death Note όσο και στο Bakuman. Αυτό κάτι μας λέει, αφενός για τα writing skills του Ohba (δεν μπορεί να γράψει γυναίκες), αφετέρου για τον ίδιο, σε δεύτερη ανάγνωση και με αβεβαιότητα (δεν θέλει να γράφει γυναίκες; Δεν γουστάρει να γράφει γυναίκες; Δεν του αρέσουν οι γυναίκες; Η κουβέντα συνεχίζεται στο άπειρο και δεν μπορούμε να είμαστε βέβαιοι).

Zura, άλλο όμως δεν είναι η αυθόρμητη αντίδραση σε μια στιγμή αδυναμίας και άλλο μια απάντηση σε ένα forum, μπροστά από ένα άδειο κουτάκι που απαιτεί και λίγη παραπάνω σκέψη πριν στρωθείς και πληκτρολογήσεις; Κι εγώ έχω σκεφτεί άπειρες φορές "ε, ρε φίλε, άμα σε πιάσω στα χέρια μου...", αλλά όταν γράφω κάτι πρώτα το σκέφτομαι και το ζυγίζω πιο ψύχραιμα. Δεν απορρίπτω κάμποσοι να έγραψαν πως θα χρησιμοποιούσαν το Death Note για να ξεκάνουν ηπείρους ολόκληρες μετά από μια άσχημη μέρα, αλλά και πάλι, πόσος αυθορμητισμός πια;

Δημοσιευμένη  εικόνα

^MyAnimeList^

#1018 Kenny

Kenny

<SS0·b ∨ ~SS0·b>

• Retired Staff
  • 8.656 Δημοσιεύσεις:
  • Locationbetween the frets

Καταχωρήθηκε 23 Μάιος 2012 - 17:59

Γιατί δεν απαντούσαν σοβαρά; Θεωρείται trolling αυτή η συζήτηση;

Τώρα όλοι απαντάνε σοβαρά. Πριν μερικές σελίδες όχι. Εκεί αναφερόμουν.

Σοβαρά τώρα, το thread γράφτηκε για να βγάζουν το καθημερινό άχτι τους.

I beg to differ. Το thread θέτει έναν προβληματισμό με κάθε σοβαρότητα, γι' αυτό και καλείστε να απαντήσετε κι εσείς σοβαρά και υπεύθυνα. Τώρα αν μερικοί μπαίνουν εδώ μέσα και γράφουν υπερβολές εν βρασμώ ψυχής or whatever, so be it. Αυτό δηλαδή δεν λέει κάτι για τους χαρακτήρες τους; Γιατί να μην τους κρίνω απ' αυτή την εξόφθαλμη επίδειξη ανωριμότητας;

2112.gif
|| FORUM RULES || ADN RULES || FEEDBACK || IP.BOARD QUICK USER GUIDE || #anime.gr @ irc.rizon.net ||

#1019 Kai

Kai

Fluent in sarcasm

• Review Team
  • 2.725 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 23 Μάιος 2012 - 18:00

@Kenny

παιδιά που μέσα στην υπερβολή ή και την πλάκα γράψανε πράγματα τα οποία δεν είναι γενικώς αποδεχτά και για τα οποία μπορεί να μετάνιωσαν στο κάτω-κάτω. Άλλο μια χαλαρή συζήτηση μέσα σε ένα φόρουμ και άλλο να έχεις στα χέρια σου πραγματικά ένα μέσω που σου δίνει την δυνατότητα να παίρνεις ανεμπόδιστα ζωές. Επίσης ακόμα και αν το κάνανε, λέμε τώρα, όλοι θα ήταν εκεί για τους κρίνουν.

Ανωριμότητα; Βλακεία της στιγμής; Κακά πιστεύω; Άλλο τα λόγια και άλλο οι πράξεις. Αν στην πραγματικότητα το θεωρούσαν τόσο εύκολο να πάρουν τη ζωή κάποιου ίσως το είχαν κάνει, πρόκειται να το κάνουν ή θα το κάνουν στο μέλλον. Τέτοιες σκέψεις κάτω από διάφορες συνθήκες μπορούν να περάσουν έστω μία φορά από το μυαλό ενός ανθρώπου κατά τη διάρκεια της ζωής του. Όσο υπερβολικοί και αν ήταν οι ίδιο και ακόμα και αν οι απαντήσεις μέσα στη σοβαρότητά τους φαίνονται βλακώδεις και ανώριμες σε κάποιον, ίσως να το πιστεύω μόνο εγώ αλλά θεωρώ υπερβολικό να είναι λόγος να κρίνουμε σε τέτοιο βαθμό αυτά τα άτομα, εδικά με βάση το τι θα κάναμε και θα γράφαμε εμείς στη θέση τους. Τα πιστεύω και ο τρόπος που συμπεριφερόμαστε και σκεφτόμαστε αλλάζουν στην πορεία σύμφωνα με τις εμπειρίες και δεν ξέρουμε καν αν κάποιοι έχουν αλλάξει γνώμη γι' αυτά που γράφανε.

ySss0UF.jpg

#1020 Kamen Tantei Zura

Kamen Tantei Zura

Ore-sama

• Members
  • 837 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 23 Μάιος 2012 - 18:15

Για παράδειγμα, το πόσο μισογυνιστής είναι ο Light και το πόσο κακά είναι γραμμένοι οι γυναικείοι χαρακτήρες, τόσο στο Death Note όσο και στο Bakuman. Αυτό κάτι μας λέει, αφενός για τα writing skills του Ohba (δεν μπορεί να γράψει γυναίκες), αφετέρου για τον ίδιο, σε δεύτερη ανάγνωση και με αβεβαιότητα (δεν θέλει να γράφει γυναίκες; Δεν γουστάρει να γράφει γυναίκες; Δεν του αρέσουν οι γυναίκες; Η κουβέντα συνεχίζεται στο άπειρο και δεν μπορούμε να είμαστε βέβαιοι).

Πες μου πού είναι το κακό σ' αυτό. Βλέπει τις γυναίκες έτσι όπως τις βλέπει, είναι δικαίωμά του νομίζω. Ναι, δεν διαφωνώ τις υποβαθμίζει πολύ αλλά εφόσον αυτά είναι τα πιστεύω του, έτσι θα γράψει κιόλας. Το ότι δεν συμφωνείς εσύ μαζί του, δεν σημαίνει ότι είναι κακός συγγραφές. Έχεις απλά διαφορετική άποψη. Θεωρεί τις γυναίκες γλάστρες; Αυτός είναι και όποιος θέλει τον διαβάζει. Και μιλάμε για μια κοινωνία στην Ιαπωνία, που οι περισσότεροι άνδρες τις θέλουν τις γυναίκες γλάστρες. Το ότι ο Ohba προτιμάει έτσι την γυναίκα, δεν σημαίνει ότι επειδή δεν αρέσει σ'εσένα, πρέπει να αλλάξει και να την κάνει όπως την θέλεις εσύ. Ναι, ο κάθε συγγραφέας περνάει τα πιστεύω του μέσα από κάθε χαρακτήρα. Όπως και εσύ, αν δημιουργούσες μια δυναμική γυναίκα, που υποστηρίζει τα δικαιώματα των γυναικών σημαίνει ότι όλοι θα την λάτρευαν ή θα άρεσε σ'όλους τους άνδρες. Αν δεν σ'αρέσει ένας συγγραφέας και τα πιστεύω του, δεν τον επιλέγεις ξανά και τελείωσε η υπόθεση, ειδικά αν σ'έχει απογοητεύσει δύο φορές.
Προσωπικά, πολύ που με νοιάζει που ο Ohba είναι μισογυνιστής, ναι δεν μου αρέσουν οι γυναικείες χαρακτήρες του ή κάποιες απόψεις του, αλλά δεν σημαίνει ότι δεν θα τον ξαναδιαβάσω.

Το thread θέτει έναν προβληματισμό με κάθε σοβαρότητα, γι' αυτό και καλείστε να απαντήσετε κι εσείς σοβαρά και υπεύθυνα. Τώρα αν μερικοί μπαίνουν εδώ μέσα και γράφουν υπερβολές εν βρασμώ ψυχής or whatever, so be it. Αυτό δηλαδή δεν λέει κάτι για τους χαρακτήρες τους; Γιατί να μην τους κρίνω απ' αυτή την εξόφθαλμη επίδειξη ανωριμότητας;

Και πες μου, ξέρεις αν αυτές οι απαντήσεις που εσύ τις θεωρείς trolling δεν ήταν σοβαρές; Δεν αρέσει σ'εσένα, σ'εκείνον άρεσε. Ναι, μπορείς κάποιος να σκότωνε για κάποιον χαζό λόγο. Να μην ήταν ο πιο βαθυστόχαστος που αναζητάς εσύ. Περιμένεις σοβαρές απαντήσεις αλλά παρόλα αυτά όσοι γράψανε στο thread θεωρούνται δολοφόνοι γιατί απάντησαν εν βρασμώ ψυχή. Σοβαρά τώρα, αν κάποιος σου έγραφε αναλυτικά έναν σοβαρό λόγο που θα σκότωνε (και μάλιστα αυτός θα ήταν εκείνος που θα είχε την μεγαλύτερη πιθανότητα να το κάνει) δεν θα τον θεωρούσες δολοφόνο όπως τους άλλους που το γράφανε στην πλάκα; Ναι, φυσικά κάποιοι γράφανε βλακώδες πράγματα. Είναι διαφορετικό πράγμα να τους αποκαλέσεις ανώριμους και άλλο να τους αποκαλέσεις ψυχρούς δολοφόνους.

Επίσης, στο θέμα του πολίτη και αν έχει δικαίωμα να έχει όπλο ή όχι. Έχει δικαίωμα να κρίνει και αν κάποιος είναι δολοφόνος χωρίς αιτία ή όχι; Νομίζω ότι γι' αυτό υπάρχουν τα δικαστήρια και η απονομή δικαιοσύνης.