Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
* * * * - 3 votes

Αν είχατε ένα Death Note, θα το χρησιμοποιούσατε?

• Please log in to reply
1121 replies to this topic

#1021 Kenny

Kenny

<SS0·b ∨ ~SS0·b>

• Retired Staff
  • 8,656 posts
  • Locationbetween the frets

Posted 23 May 2012 - 18:23

@Kai: Θα το ξαναπώ, δεύτερη φορά μέσα στην ίδια σελίδα: Ο καθένας εδώ μέσα φέρει την αποκλειστική ευθύνη αυτών που γράφει. Αν κάποιος μπαίνει σ' αυτό το thread (ή σε οποιοδήποτε άλλο) και postάρει αβέρτα ακραίες απόψεις (που ενδεχομένως να μην τις εννοεί) χωρίς να καταλαβαίνει αυτό το απλό πράγμα, το οποίο παρεμπιπτόντως είναι γραμμένο και στους κανόνες λειτουργίας του forum, δικό του πρόβλημα. Όπως κάθε μέλος του forum, έτσι κι εγώ έχω το δικαίωμα να κρίνω τους άλλους από τα γραπτά τους.

Και για να μη νομίζετε ότι το συγκεκριμένο thread είναι το μοναδικό από το οποίο κρίνω ανθρώπους, υπάρχει και το Lolicon thread, το οποίο μου έχει αποκαλύψει διάφορα άτομα μακρυά από τα οποία θα χρειαστεί να κρατάω τα μελλοντικά μου παιδιά. Just felt like sharing that info.

Αλλά δεν χρειάζεται να νιώθετε άσχημα. Η δικιά μου η κρίση δεν είναι πιο σημαντική από τη δική σας επειδή τυχαίνει να είμαι administrator — είναι δε αυστηρά προσωπική. Δεν πρόκειται να φάτε ban or anything επειδή είπατε πως θα χρησιμοποιούσατε Death Note.

@Zura: Θα ήθελα να απαντήσω πάνω στο "ο/η Ohba δεν είναι ανίκανος/η να γράψει γυναικείους χαρακτήρες, απλά έτσι διαλέγει (every single damn time)", αλλά αυτό ξεφεύγει από τους σκοπούς αυτού του thread. Θα το συζητήσουμε κάποια άλλη στιγμή. :P

2112.gif
|| FORUM RULES || ADN RULES || FEEDBACK || IP.BOARD QUICK USER GUIDE || #anime.gr @ irc.rizon.net ||

#1022 mono

mono

Ελιτίστρια

• Global Mods
  • 4,147 posts

Posted 23 May 2012 - 18:23

Έβλεπα αυτές τις μέρες μια από τις καλύτερες σειρές αυτή τη στιγμή στην Αμερική, το Louie. Νομίζω μία φράση του συνοψίζει το θέμα αυτού του thread.

Στο περίπου " Ακόμα πιστεύω ότι αν κάνεις φόνο και δεν σε πιάσουνε είναι ok"

xbJ3b2w.jpeg

#1023 Trivia Spitting Monster

Trivia Spitting Monster

Moe Baby Jorōgumo

• Members
  • 369 posts
  • LocationThessaloniki

Posted 23 May 2012 - 18:25

Το θέμα μου δεν είναι τόσο πως γράφει γυναικείους χαρακτήρες με ένα mindset με το οποίο δεν θα μπορούσα να είμαι πιο αντίθετη, αλλά γιατί... επιμένει να το κάνει, και να γεμίζει τα έργα του με καρικατούρες. Δεν γράφει καλά, είναι τόσο απλό. Δεν κάνει τις γυναίκες του τρισδιάστατες ή ενδιαφέρουσες (ίσως με την εξαίρεση της Naomi Misora), δεν εξελίσσονται, ανήκουν σε στάνταρ, προκάτ στερεότυπα και δεν εννοούν να βγουν απ' αυτά. Και το να μην γράφεις καλά είναι μεγαλύτερο λάθος στα χαρτιά μου απ' το να γράφεις με τρόπο που μια μικρή μερίδα του κοινού σου (γιατί οι Δυτικοί δεν συγκρινόμαστε με το κοινό εντός Ιαπωνίας αριθμητικά, και δεν ξέρω αν είμαστε λιγότερες απ' τους άνδρες σ' αυτό το fandom).

Όσο για το τελευταίο: αυτό ακριβώς είναι το θέμα. Έχουμε το Σύνταγμα, τους νόμους και τα θεσμοθετημένα όργανα της δικαιοσύνης να κάνουν αυτές τις δουλειές. Και το να θέλει κανείς να εξασκήσει μια τέτοια εξουσία γιατί... βαριόταν μια μέρα και του ήρθε η επιφοίτηση είναι ένα απ' τα σφάλματα στα οποία υποπέφτουν αρκετοί απ' όσους λένε στο thread πως θα χρησιμοποιούσαν το ρημάδι το τετράδιο.

Posted Image

We must be nothing less than fabulous.

^MyAnimeList^

#1024 Kamen Tantei Zura

Kamen Tantei Zura

Ore-sama

• Members
  • 837 posts

Posted 23 May 2012 - 18:38

Νομίζω ότι δεν πρόσεξες το σημείο στο οποίο έγραφα ότι ήταν επιλογή του. Επιμένει να το κάνει γιατί το πιστεύει. Έτσι θέλει τις γυναίκες, έτσι τις προτιμάει. Δεν καταλαβαίνω πως τα πιστεύω του καθενός που αντιβαίνουν με κάποια άλλη άποψη ενός αναγνώστη, θεωρείται κακό γράψιμο. Αλλά και πάλι αυτό είναι στην κρίση σου. Ναι, δεν έχει χαρακτήρες που αναπτύσσονται. Δικαίωμά του κατ' εμέ. Παρόλα αυτά, fans απέκτησε και με "κακό γράψιμο" και στερεότυπα. Είναι σαν αποκαλείς όλη την fanbase του Ohba ηλίθια. (θα μου πεις μην βγάζω συμπεράσματα τώρα). Δεν σου αρέσουν τα πιστεύω του; Πάει και τελείωσε. Δεν σου αρέσει το γράψιμο, αλλά δεν σημαίνει ότι είναι κακός σε αυτό που κάνει.

Το τελευταίο δεν πρόκειται να το σχολιάσω, βαρέθηκα την συζήτηση. Δεν θα σχολιάσω κάτι άλλο.

#1025 Fallen_Mpougatsa

Fallen_Mpougatsa

Aku soku zan

• Members
  • 1,889 posts

Posted 23 May 2012 - 18:42

Is it too soon to write here that sometimes even ethic is unethical? :3

Edited by Fallen_Angel_Itachi, 23 May 2012 - 18:45.

setsaito_zpsbkmhagqd.jpg

Set by Kai

#1026 Tristessa

Tristessa

putting the fun in funeral

• Moderators
  • 989 posts
  • LocationAtelier BOZ

Posted 23 May 2012 - 18:43

Δεν πρέπει να κάνουμε το λάθος να ταυτίζουμε τον συγγραφέα με τον πρωταγωνιστή. (Ενδεχομένως εγώ δεν το έκανα σαφές, ζητώ συγνώμη). Ίσα-ίσα, ο Ohba ο ίδιος δεν είχε πει πως ταυτιζόταν περισσότερο με τον L; Εγώ μιλάω για άλλα πράγματα κυρίως. Για παράδειγμα, το πόσο μισογυνιστής είναι ο Light και το πόσο κακά είναι γραμμένοι οι γυναικείοι χαρακτήρες, τόσο στο Death Note όσο και στο Bakuman. Αυτό κάτι μας λέει, αφενός για τα writing skills του Ohba (δεν μπορεί να γράψει γυναίκες), αφετέρου για τον ίδιο, σε δεύτερη ανάγνωση και με αβεβαιότητα (δεν θέλει να γράφει γυναίκες; Δεν γουστάρει να γράφει γυναίκες; Δεν του αρέσουν οι γυναίκες; Η κουβέντα συνεχίζεται στο άπειρο και δεν μπορούμε να είμαστε βέβαιοι).

Preach it, reverend!

Κανένας δεν ταυτίζει τον συγγραφέα με τους χαρακτήρες του εδώ. Το να εξερευνά ένα έργο σκοτεινές περιοχές της ανθρώπινης ψυχής δε συνεπάγεται ότι ο συγγραφέας δεν έχει σώας τας φρένας. Κανένας δε θεωρεί επικίνδυνο ψυχοπαθή π.χ. τον Ντοστογιέφσκι επειδή έγραψε το "Έγκλημα και τιμωρία".
Αλλά όταν ένα έργο παρουσιάζει μια ιδέα με προβληματικό τρόπο, φυσικά και θα τη σχολιάσουμε - στην προκειμένη περίπτωση, το ότι ο Light, ένας κοινός serial killer, θεωρείται ιδεολόγος και ιδρυτής ενός καλύτερου κόσμου. Το Death Note (και οποιοδήποτε άλλο έργο) δεν υπάρχει σ' ένα κενό, ανεπηρέαστο από τις ιδέες του συγγραφέα και τις κοινωνικές συνθήκες. But that's another conversation entirely.

Και νομίζω ότι υπάρχουν αρκετές απαντήσεις του τύπου "θα το χρησιμοποιούσα στους αμετανόητους εγκληματίες/στους πολιτικούς/για τους δικούς μου εγωιστικούς σκοπούς" etc. σ' αυτό το thread, γραμμένες με σοβαρό ύφος. Όπως και πολλά "δε θα το χρησιμοποιούσα".

edit: aw man, όχι το επιχείρημα "επειδή διαφωνείς, δε σημαίνει ότι το γράψιμο είναι κακό" D:

6dqFccT.gif

#1027 iristella

iristella

Heelchou!

• Administrators
  • 10,437 posts

Posted 23 May 2012 - 20:26

Όσο για το τελευταίο: αυτό ακριβώς είναι το θέμα. Έχουμε το Σύνταγμα, τους νόμους και τα θεσμοθετημένα όργανα της δικαιοσύνης να κάνουν αυτές τις δουλειές. Και το να θέλει κανείς να εξασκήσει μια τέτοια εξουσία γιατί... βαριόταν μια μέρα και του ήρθε η επιφοίτηση είναι ένα απ' τα σφάλματα στα οποία υποπέφτουν αρκετοί απ' όσους λένε στο thread πως θα χρησιμοποιούσαν το ρημάδι το τετράδιο.

Οπότε αν υποθετικά σε μία κατάσταση δεν υπάρχει ένα μέσο απονομής δικαιοσύνης όπως την έχει ορίσει η πολιτισμένη κοινωνία, does that make it ok? :)

Αnw αν και συμφωνώ στο ότι ο καθένας κρίνεται από τα λεγόμενα του σε κάθε δεδομένη στιγμή, εντούτοις δεν μπορώ παρά να επαναλάβω ότι μαγικά τετράδια δεν υπάρχουν. Όπως δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι αν ο καθένας που επιδοκιμάζει την αφαίρεση ανθρώπινης ζωής σε διαφορες καταστάσεις - που μπορεί να μην έχει απαντήσει θετικά στην ερώτηση του παρόντος thread - θα έκανε το ίδιο αν βρισκόταν σε μία ανάλογη έτσι και εδώ. Kαι το παραπάνω πάει και αντίστροφα φυσικά. Δεν υπάρχει και τόση αντιστοιχία με το lolicon thread if I may say so.

#1028 Kamui

Kamui

Degenerate aristocrat

• Members
  • 616 posts
  • LocationRealm of perdition

Posted 23 May 2012 - 20:33

Η πόρνη η τύχη.

Μου αρέσει που το παίζεται πολλοί υπεράνω. "Θα το έκαιγα, θα το πετούσα μπλα μπλα μπλα, ποιος είμαι εγώ να αποφασίζω κλπ κλπ κλπ" Ναι θα είχατε στα χέρια σας την δύναμη να αλλάξετε τον κόσμο (ή έστω να βγάλετε λέφτά και να περάσασετε γαμάουα) και εσείς θα το καίγατε για να συνεχίσετε να αγοράζετε καφέδες από τα Starbucks στην Ομόνοια, να μπαίνετε στο μετρό κάθε μέρα, να κάθεστε δίπλα στους βρομερούς πακιστανούς στο λεωφωρείο, να ακούτε τους πολιτικούς να σας δουλεύουν, να σας πετάει χημικά η αστυνομία, να τρώτε στην μάπα τα αυθεντικά χημικά του λεκανοπεδίου, να πηγαίνετε για μπάνιο στον βάλτο του Άλιμου και στα πετρέλαια της Λούτσας, να προσπαθείτε να περάσετε το καταραμένο το μάθημα και να μετράτε τα ευρώ στην παλάμη σας για να τα βγάλετε πέρα.

O tempora, o mores, η πολύ ηθική δεν τρώγεται αλλά θα μας φάει.

Τι θα το έκανα εγώ το Death Note; Θα έγραφα το όνομα του Eiichiro Oda, θα τον έβαζα να πεθάνει σε 10 χρόνια και θα τον έβαζα να βγάζει chapters μέχρι τότε ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΑ BREAKS ΚΑΘΕ ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ. Άντε, γιατί μας τα 'χει κάνει τσουρέκια ο κωλό τεμπέλης με τα breaks κάθε λίγο και λιγάκι.

Xαίρομαι που αστειεύεσαι, δεν ελπίζω, απλά αρνούμαι να δεχτώ οτι μπορεί να σοβαρολογείς. :P
Το παραπάνω είναι ό,τι χειρότερο έχω διαβάσει τον τελευταίο καιρό και, πίστεψε με, σ' αυτό το forum τους τελευταίους μήνες ο ανταγωνισμός είναι δεινότατος σ' αυτό τον τομέα.

Μετά από όλο αυτό το διάβασμα στις τελευταίες σελίδες (because long posts are just long xD ) αισθάνομαι σαν στυγνός εγκληματίας μόνο και μόνο επειδή σκέφτηκα ότι ένα dn θα ήταν χρήσιμο... Μιλάμε για υποθετικές καταστάσεις στις οποίες το να δράσουμε ανάλογα είναι τόσο πιθανό όσο η ύπαρξη των εργαλείων δράσης μας παιδιά αν είναι να αναλύουμε την τρέλα του κάθε mangaka θα καταλήγαμε ψυχωτικά weirdos, no offence πάντα. Απ'ότι έχω καταλάβει τουλάχιστον, σκοπός αυτού του θρεντ είναι απλά να πούμε -στην πλάκα- τι θα κάναμε αν βρίσκαμε ένα τέτοιο τετράδιο. Αν κάθε μέλος που έγραφε εδώ μιλούσε σοβαρά, including me, θα ήμασταν όλοι wannabe εγκληματίες..! Το ότι γράφεις τι θα έκανες δεν σημαίνει ότι μπαίνεις στον πειρασμό να το κάνεις στην πραγματική ζωή. Λέγεται επιστημονική φαντασία (ή φαντασία σκέτο ποτέ δεν κατάφερα να τα ξεχωρίσω) Take it easy :)

Υ.Γ. Ο Yagami Light δεν είναι υπαρκτό πρόσωπο. Υπάρχει μέσα στη φούσκα της φαντασίας του Ohba. Ήταν ένας τύπος που δεν ήθελε τους εγκληματίες αλλά κατέληξε ο ίδιος εγκληματίας. Δεν υπάρχει λόγος να το ψυρίζουμε γιατί είναι μια φανταστική ιστορία. Οι συγγραφείς μερικές φορές δεν πιστεύουν αυτά που γράφουν. Απλά τους έρχεται έμπνευση και γράφουν. Έτυχε και έγινε πολύ γνωστό χάρη στο jump. End of the story. :P

Άν ανατρέξεις σε προηγούμενες σελίδες του thread και στις τουλάχιστον ενδιαφέρουσες σοβαρές συζητήσεις που έχουν συμπεριληφθεί σε αυτό θα καταλάβεις οτι ούτε το κλίμα του θρεντ προοριζόταν να γίνει ούτε είναι χαβαλετζίδικο.Δεκτές οι ειρωνίες και το humour σε κάθε forum, αλλά όταν υπάρχει αφορμή και θέλει να πει κάτι, γιατί εξάλλου μια ειρωνία ή ένα αστείο συνήθως έχει ως σκοπό να εκφράσει το ακριβώς αντίθετο.Το senseless chatting δεν καταλαβαίνω που αποσκοπεί, πέρα απο την πλάκα των συγκεκριμένων ατόμων που συνομιλούν την τάδε στιγμή.

Κατα τ' άλλα σ' αυτό το θέμα συμφωνώ με τον Kenny.
Δεν έχει άδικα 60 σελίδες αυτό το θρεντ, και ούτε μοιάζει με την κάθε κουλή απορία που πετάγεται που και που στο community bar ως αφορμή για να σπάσουν πλάκα οι υπόλοιποι.
Ο καθένας έχει ευθύνη αυτών που γράφει και ο άλλος δικαίωμα να τον κρίνει με σοβαρά κριτήρια γι αυτό.
Τώρα το ποιος στο τέλος θα βγει ο βλάκας της υπόθεσης έχει να κάνει με τα άτομα που περιλαμβάνει η κατάσταση.

Απο εκεί και πέρα το όλο θέμα του death note μπορεί να μην ανταποκρίνεται σε ρεαλιστικά δεδομένα, αλλά αν αντικαταστήσεις κάποια δεδομένα βγάζει μια χαρά νόημα για την ψυχολογία των προσώπων που γράφουν και το πόσο άραγε είμαστε μακριά απο το παράδειγμα του Light ή του τάδε serial killer που απλά έχει ιδιαίτερα αποτελεσματικά μέσα για να τελεί το έργο του.

Lord Leon:Γι αυτό νομίζω απλά πως το ιδανικό είναι να απαντάει ο καθένας σε δύο βάσεις.
Πρώτα για το τι πιστεύει πως είναι σωστό να κάνει και επομένως τι θα έκανε συνειδητά, και δεύτερον για το τι θα έκανε με βάση ρεαλιστικές συνθήκες που θα επηρέαζαν την ψυχολογία του.
Νομίζω έχω απαντήσει στο παρελθόν και για τα δύο.

TSP:Στο θέμα όσον αφορά τον Ohba με κάλυψαν κάποιες προλαλήσαντες.Ένας δημιουργός φτιάχνει έναν χαρακτήρα για τους δικούς του λόγους.
Θέτει τους υπόλοιπους σε συγκεκριμένες καταστάσεις και με τάσεις ανάλογα με αυτό που βολεύει το σενάριο.
Σίγουρα αυτό δε δείχνει κάποιο χάρισμα σεναριογραφίας, αλλά δε νομίζω οτι θέλει να περάσει ντε και καλά κάποια ιδεολογία or something.
Εξάλλου υπήρξαν και χαρακτήρες όπως ο Matsuda που δε συμβόλιζαν κάποια ιδεολογία αλλά ήταν μια χαρά καλογραμμένοι.
Νομίζω πως το death note με τους χαρακτήρες και τις πολλές σκηνές που βάζει άνετα σε αφήνει να διαλέξεις μόνος σου με τι συμφωνείς και με τι όχι.Εξάλλου δεν ειναι τυχαίος αυτός ο "διχασμός" που συχνά παρατηρείται μεταξύ "Light fans" και "L fans".
Spoiler:

ΟΚ, σοβαρά τώρα, πόσο χρήσιμο είναι ένα εργαλείο θανάτου στα χέρια ενός κοινού πολίτη που δεν έχει τίποτα να φοβηθεί και δεν έχει βλάψει κανέναν; (Όχι πως αν είχε βλάψει κόσμο θα του ήταν σωστό να το έχει, αλλά τέλος πάντων). Αν δεν κάνω λάθος, η οπλοχρησία και οπλοφορία χωρίς άδεια είναι παράνομη για κάποιο λόγο.

Άλλο το τι είναι σωστό και άλλο τι αποτελέσματα μπορεί να έχει.
Καταλαβαίνω οτι απαντάς σε ένα άλλο λάθος με αυτή τη φράση και ενοείς κάτι διαφορετικό, αλλά πιστεύεις πραγματικά οτι υπάρχουν πολλοί απο αυτούς τους κοινούς πολίτες?Δε λέω πως θα ήταν το πιθανότερο για τους περισσοτέρους να ακολουθήσουν την πορεία του Light, αλλά νομίζω πως αυτός απλά πληρούσε τις προϋποθέσεις για τον ιδανικό χρήστη του death note, δε θα έλεγα οτι ήταν καμιά φοβερή εξαίρεση ιδιαιτέρως διαταραγμένου ανθρώπου εξ αρχής.Δεν είναι λίγοι αυτοί που θα ακολουθούσαν στην αρχή το σκεπτικό του, λίγοι είναι αυτοί που θα έυταναν τόσο μακριά όσο αυτός.

Is it too soon to write here that sometimes even ethic is unethical? :3

Or is it about time for people to understand that there can be no common ethic without common religion/ideology, but only enforced laws that can bind us from abusing our freedom?

O6rrvsU.jpg

#1029 Kai

Kai

Fluent in sarcasm

• Review Team
  • 2,725 posts

Posted 24 May 2012 - 09:03

Αλλά δεν χρειάζεται να νιώθετε άσχημα. Η δικιά μου η κρίση δεν είναι πιο σημαντική από τη δική σας επειδή τυχαίνει να είμαι administrator — είναι δε αυστηρά προσωπική. Δεν πρόκειται να φάτε ban or anything επειδή είπατε πως θα χρησιμοποιούσατε Death Note.

O.o Wait, what? Ακόμα και γι' αστείο, γιατί να το σκεφτόταν κάποιος αυτό;

Or is it about time for people to understand that there can be no common ethic without common religion/ideology, but only enforced laws that can bind us from abusing our freedom?

Βιάζεσαι. Για να γίνει κάτι τέτοιο οι περισσότεροι θα πρέπει πρώτα να αποδεχτούν σε μεγάλο βαθμό τις ιδεολογίες και ακόμα περισσότερο τις θρησκείες που διέπουν κατά ένα βαθμό τις πράξεις και τις ιδεολογίες πάρα πολλών ανθρώπων κατά τον κόσμο. Το τελευταίο φαντάζει κάπως ουτοπικό για την ώρα.

ySss0UF.jpg

#1030 Osama Bin Laden

Osama Bin Laden

Confused Earl

• Members
  • 846 posts

Posted 24 May 2012 - 11:37

Xαίρομαι που αστειεύεσαι, δεν ελπίζω, απλά αρνούμαι να δεχτώ οτι μπορεί να σοβαρολογείς. :P
Το παραπάνω είναι ό,τι χειρότερο έχω διαβάσει τον τελευταίο καιρό και, πίστεψε με, σ' αυτό το forum τους τελευταίους μήνες ο ανταγωνισμός είναι δεινότατος σ' αυτό τον τομέα.

Προφανώς και αστειεύομαι, αλλά πάντα είχα μια απορία διαβάζοντας το thread. Πολλοί λέτε ότι θα ήταν "κακό", "ανήθικο", απαράδεκτο να πέρνεις στα χέρια σου τις ζωές των άλλων και άλλα παρόμοια, το ότι "είμαστε ευχαριστημένοι με αυτά που έχουμε" κλπ κλπ. Το γεγονός ότι η τωρινή έθραυστη ευημερία τόσο η δική μας, όσο και του υπολοιπου δυτικού κόσμου βασίζεται στην δυστυχία τριών ηπείρων δεν σημαίνει τίποτα; Γιατί να είναι πιο κακό το να προσπαθήσεις να αλλάξεις τον κόσμο, έστω και αν στιγματιστείς από την κοινωνία ως "εγληματίας" ή "απάνθρωπος" ή οτιδήποτε, έστω και αν το κάνεις με λάθος τρόπο, από το να ζεις εις βάρος δισεκατομμυρίων; Το πρώτο το θεωρείται "κακό" επειδή σας δίνει μια ξεκάθαρη επιλογή του τι μπορείτε να κάνετε, ενώ το δεύτερο το αγνοείται γιατί δεν σας επηρεάζει;

Δηλαδή είναι ανήθικο να αποφασίζουμε ποιος ζει και ποιος πεθαίνει όταν κρατάμε ένα όπλο αλλά είναι ηθικό όταν το αποφασίζουμε εμμέσως, πλην ξεκάθαρα, μέσα από την καθημερινή στάση που κρατάμε, μέσα από την αδιαφορία που δείχνουμε για τον κόσμο γύρω μας, μέσα από την αδιαφορία των συνεπειών των πράξεών μας, μόνο και μόνο επειδή μπορούμε να ησυχάσουμε το μυαλό μας σκεπτόμενοι ότι "δεν είχα ιδέα" ακόμα και αν είχαμε ή ότι "εγώ ο πουθενάς θα επηρεάσω τον κόσμο;" ή αλλά παρόμοια;

Και για να μην παρεξηγηθώ, δεν λέω ότι είμαι υπερ του να πάρουμε όλοι όπλα και να αρχίσουμε να σκοτώνουμε κόσμο επειδή "έτσι και αλλιώς τον σκοτώνουμε εμμέσως", ούτε ότι συμφωνώ απόλυτα με την παραπάνω άποψη, απλώς ήθελα να την παραθέσω σαν τροφή για την συζήτηση.

Edited by Osama Bin Laden, 24 May 2012 - 11:43.

#1031 mono

mono

Ελιτίστρια

• Global Mods
  • 4,147 posts

Posted 24 May 2012 - 11:59

^Να σου απαντήσω ευχαρίστως.

Η κατάσταση που επικρατεί γύρω μας όχι μόνο στον τρίτο κόσμο αλλά καθημερινά δίπλα μας δεν είναι θέμα προσώπων αλλά θέμα συστήματος. Για να απαλαγείς λοιπόν από αυτά τα φαινόμενα χρησιμοποιώντας ένα death note ή ένα οποιοδήποτε όπλο μαζικής καταστροφής πρέπει να σκοώσεις οποιονδήποτε πιστεύει και εφαρμόζει την κεφαλαιοκρατία. Όπα περίμενε, δεν θα μείνει κανένας!

Αυτά που έιπες πιο πάνω δεν είναι παρά ψευδοδιλήματα που σε εγκλωβίζουν παρά σου δίνουν τροφή για σκέψη. Τροφή για σκέψη είναι να πεις ότι, μήπως, μήπως η αλλαγή στον κόσμο δεν έρχεται με δολοφονίες και γενοκτονίες αλλά με αλλαγή στα μυαλά. Γιατί άντε πες αντικατέστησες χίλιους διεφθαρμένους, θα υπάρχουν πάντα κάποιοι να πάρουν τη θέση τους όσο δεν αλλάζουν τα μυαλά. Και αν δεν το κάνουν από φόβο δεν θα έχεις αλλάξει τίποτα αλλά θα έχεις εγκαθιδρύσει a reign of terror.

H βίαιη αντίσταση έρχεται όταν η πλειοψηφία συνειδητοποιημένα διεκδικεί κάποια δικαιώματα και η μειοψηφία της τα αρνείται. Καμία νίκη ενάντια στο σύστημα δεν έχει αξία αν δεν ισχύουν τα παραπάνω καθώς θα είναι εφήμερη και ευκαιριακή.

xbJ3b2w.jpeg

#1032 Kamui

Kamui

Degenerate aristocrat

• Members
  • 616 posts
  • LocationRealm of perdition

Posted 24 May 2012 - 12:15

^Να σου απαντήσω ευχαρίστως.

Η κατάσταση που επικρατεί γύρω μας όχι μόνο στον τρίτο κόσμο αλλά καθημερινά δίπλα μας δεν είναι θέμα προσώπων αλλά θέμα συστήματος. Για να απαλαγείς λοιπόν από αυτά τα φαινόμενα χρησιμοποιώντας ένα death note ή ένα οποιοδήποτε όπλο μαζικής καταστροφής πρέπει να σκοώσεις οποιονδήποτε πιστεύει και εφαρμόζει την κεφαλαιοκρατία. Όπα περίμενε, δεν θα μείνει κανένας!

Αυτά που έιπες πιο πάνω δεν είναι παρά ψευδοδιλήματα που σε εγκλωβίζουν παρά σου δίνουν τροφή για σκέψη. Τροφή για σκέψη είναι να πεις ότι, μήπως, μήπως η αλλαγή στον κόσμο δεν έρχεται με δολοφονίες και γενοκτονίες αλλά με αλλαγή στα μυαλά. Γιατί άντε πες αντικατέστησες χίλιους διεφθαρμένους, θα υπάρχουν πάντα κάποιοι να πάρουν τη θέση τους όσο δεν αλλάζουν τα μυαλά. Και αν δεν το κάνουν από φόβο δεν θα έχεις αλλάξει τίποτα αλλά θα έχεις εγκαθιδρύσει a reign of terror.

H βίαιη αντίσταση έρχεται όταν η πλειοψηφία συνειδητοποιημένα διεκδικεί κάποια δικαιώματα και η μειοψηφία της τα αρνείται. Καμία νίκη ενάντια στο σύστημα δεν έχει αξία αν δεν ισχύουν τα παραπάνω καθώς θα είναι εφήμερη και ευκαιριακή.

Δε νομίζω οτι ο Osama Bin Laden δικαιολογεί αυτούς που σκοτώνουν για την αλλαγή, απλά μιλάει για την ψευδαίσθηση της ηθικής στην οποία βρίσκεται ο άνθρωπος του δυτικού κόσμου, και πως οι κοινωνία τροφοδοτεί αυτή την ψευδαίσθηση αγνότητας και αξιοπρέπειας, κατηγορώντας συγκεκριμένα άτομα για όλη τη διαφθορά που διατηρούμε όλοι μας στον ορίζοντα, ασυνείδητα ή συνειδητά.
Συμφωνώ φυσικά με αυτό που λες για το reign of terror και τον κύκλο της βίας κατα τη διαδοχή της εξουσίας και την εναλλαγή των πολιτικών συστημάτων με τέτοια μέσα, αλλά εγώ επιμένω πως το επιχείρημα του Osama δίνει εξ αρχής την τροφή για σκέψη, επειδή συνδέεται πιο άμεσα με την αλήθεια.
Είναι εύκολο να μιλάμε για αλλαγή στα μυαλά, για καλύτερη παιδεία, αξιοκρατία κλπ αλλά αν δεν αναγνωρίσουμε βασικότερα τη ρίζα του προβλήματος τα λόγια μας εξακολουθούν να είναι αερολογίες.
Προφανώς η λύση του death note είναι η χειρότερη, αλλά υπάρχει άραγε κάποια συγκεκριμένη λύση?
Εγώ προσωπικά δε βλέπω κάτι πέρα απο την επιβολή των τύπων που να ωφελούν και να δίνουν κοινή αφετηρία σε όλο τον κόσμο, πιθανότατα κάτι που θα έπρεπε να στηριχτεί σε μια συνολική κατήχηση σε κάποια ανάλογη θρησκεία/ιδεολογία.
Νομίζω πως η συλλογική αλλαγή των μυαλών είναι κόντρα στην ίδια την ανθρώπινη φύση, και πως σημασία σε μια κοινωνία δεν έχει τι σκέφτεσαι ή τι αισθάνεσαι, αλλά τί δείχνεις με τις πράξεις σου.
Τώρα ίσως να υπάρχει και μια διέξοδος μέσα απο τη μεγαλύτερη προώθηση της επιστήμης της ψυχολογίας καιτης φιλοσοφίας,ας είμαστε αφελείς και ας ελπίσουμε πως ξαφνικά με αυτά όλα θα είναι sunshine and rainbows...

Edited by Kamui, 24 May 2012 - 12:16.

O6rrvsU.jpg

#1033 Osama Bin Laden

Osama Bin Laden

Confused Earl

• Members
  • 846 posts

Posted 24 May 2012 - 12:21

What Kamui said.

Πέρα από αυτό όμως, δεν είναι το καπιταλιστικό σύστημα ένα σύστημα ανθρώπων που στην βάση του έχει αδιάφορους βολεμένους (λίγο ή πολύ, όσο είναι αλήθεια αυτό ή όχι) και στην κορυφή του έχει απόλυτους ανθρώπους, υπεράνω της εμβέλιας των περισσότερων; Όταν ξέρεις, ότι οτιδήποτε και να πείς, οπωσδήποτε και να αντιδράσεις, αυτοί δεν θα αλλάξουν τίποτα γιατί δεν έχουν λόγο να αλλάξουν τίποτα, τότε σου μένει να κάνεις; Οποιαδήποτε ευκαιρία ή ψευδαίσθηση ευκαιρίας και να βρεθεί θα την εκμεταλλεύτείς, ελπίζοντας να κάνεις το σωστό.

#1034 mono

mono

Ελιτίστρια

• Global Mods
  • 4,147 posts

Posted 24 May 2012 - 12:26

Και πάλι αδυνατώ να καταλάβω πως αυτό είναι συγκρίσιμο με το να χρησιμοποιήσεις το death note για να "σώσεις" τον κόσμο. Και το ένα λάθος είναι (η αδιαφορία) και το άλλο. Δεν είναι τροφή για σκέψη να εγλωβίζεσαι σε ένα ψευδοδίλημα. Μιας και εδώ συζητάμε για το αν θα χρησιμοποιούσαμε ένα death note και όχι πώς θα σώσουμε τον κόσμο.

@Osama σου απάντησα όταν σου είπα για συνειδητοποιημένη βίαιη αντίσταση της πλειοψηφίας. Και πάλι το death note δεν κολάει πουθενά.

Ωραία η φιλοσοφικοκοιωνικοπολιτική συζήτηση αλλά ας μην πολυξεφεύγουμε από το θέμα γιατί όλα αυτά περί κοινής ιδεολογίας και νόμων και αντίστασης και συστημικών διαφοροποιήσεων αν και ενδιαφέροντα ξεφεύγουν κατά πολύ από το θέμα του thread.

xbJ3b2w.jpeg

#1035 Mike The Great

Mike The Great

Anime Fan

• Members
  • 414 posts

Posted 24 May 2012 - 12:28

Προσωπικα,για κατι τετοια αποβρασματα οπως ο Τσοχατζοπουλος και η γυναικα του θα το χρησιμοποιουσα ευχαριστως χωρις καμια τυψη.Δεν μπορω να βλεπω να περπαταει ακομα αυτο το καθικι πανω στη Γη,ενω καποιοι αλλοι εξαιτιας του εχουν αυτοκτωνησει.
Λεω και τι γυναικα του,γιατι ειναι αυτη επικιως απαισια.Χρησιμοποιει το παιδι της για να αποφυλακυστει.

Πιστευετε οτι αυτος ο ανθρωπος θα μετανιωσει ποτε?Εγω δεν το πιστευω. η αποψη μου ειναι η μονη τιμωρια για αυτα τα καθαρματα ειναι μονο ο αργος θανατος

Edited by Mike The Great, 24 May 2012 - 12:31.

Posted Image

I don't worth only 50 Beli.I can prove it in New World.
SET SAIL BASTARDS!!!!