Η πόρνη η τύχη.
Μου αρέσει που το παίζεται πολλοί υπεράνω. "Θα το έκαιγα, θα το πετούσα μπλα μπλα μπλα, ποιος είμαι εγώ να αποφασίζω κλπ κλπ κλπ" Ναι θα είχατε στα χέρια σας την δύναμη να αλλάξετε τον κόσμο (ή έστω να βγάλετε λέφτά και να περάσασετε γαμάουα) και εσείς θα το καίγατε για να συνεχίσετε να αγοράζετε καφέδες από τα Starbucks στην Ομόνοια, να μπαίνετε στο μετρό κάθε μέρα, να κάθεστε δίπλα στους βρομερούς πακιστανούς στο λεωφωρείο, να ακούτε τους πολιτικούς να σας δουλεύουν, να σας πετάει χημικά η αστυνομία, να τρώτε στην μάπα τα αυθεντικά χημικά του λεκανοπεδίου, να πηγαίνετε για μπάνιο στον βάλτο του Άλιμου και στα πετρέλαια της Λούτσας, να προσπαθείτε να περάσετε το καταραμένο το μάθημα και να μετράτε τα ευρώ στην παλάμη σας για να τα βγάλετε πέρα.
O tempora, o mores, η πολύ ηθική δεν τρώγεται αλλά θα μας φάει.
Τι θα το έκανα εγώ το Death Note; Θα έγραφα το όνομα του Eiichiro Oda, θα τον έβαζα να πεθάνει σε 10 χρόνια και θα τον έβαζα να βγάζει chapters μέχρι τότε ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΑ BREAKS ΚΑΘΕ ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ. Άντε, γιατί μας τα 'χει κάνει τσουρέκια ο κωλό τεμπέλης με τα breaks κάθε λίγο και λιγάκι.
Xαίρομαι που αστειεύεσαι, δεν ελπίζω, απλά αρνούμαι να δεχτώ οτι μπορεί να σοβαρολογείς.

Το παραπάνω είναι ό,τι χειρότερο έχω διαβάσει τον τελευταίο καιρό και, πίστεψε με, σ' αυτό το forum τους τελευταίους μήνες ο ανταγωνισμός είναι δεινότατος σ' αυτό τον τομέα.
Μετά από όλο αυτό το διάβασμα στις τελευταίες σελίδες (because long posts are just long xD ) αισθάνομαι σαν στυγνός εγκληματίας μόνο και μόνο επειδή σκέφτηκα ότι ένα dn θα ήταν χρήσιμο... Μιλάμε για υποθετικές καταστάσεις στις οποίες το να δράσουμε ανάλογα είναι τόσο πιθανό όσο η ύπαρξη των εργαλείων δράσης μας παιδιά αν είναι να αναλύουμε την τρέλα του κάθε mangaka θα καταλήγαμε ψυχωτικά weirdos, no offence πάντα. Απ'ότι έχω καταλάβει τουλάχιστον, σκοπός αυτού του θρεντ είναι απλά να πούμε -στην πλάκα- τι θα κάναμε αν βρίσκαμε ένα τέτοιο τετράδιο. Αν κάθε μέλος που έγραφε εδώ μιλούσε σοβαρά, including me, θα ήμασταν όλοι wannabe εγκληματίες..! Το ότι γράφεις τι θα έκανες δεν σημαίνει ότι μπαίνεις στον πειρασμό να το κάνεις στην πραγματική ζωή. Λέγεται επιστημονική φαντασία (ή φαντασία σκέτο ποτέ δεν κατάφερα να τα ξεχωρίσω) Take it easy 
Υ.Γ. Ο Yagami Light δεν είναι υπαρκτό πρόσωπο. Υπάρχει μέσα στη φούσκα της φαντασίας του Ohba. Ήταν ένας τύπος που δεν ήθελε τους εγκληματίες αλλά κατέληξε ο ίδιος εγκληματίας. Δεν υπάρχει λόγος να το ψυρίζουμε γιατί είναι μια φανταστική ιστορία. Οι συγγραφείς μερικές φορές δεν πιστεύουν αυτά που γράφουν. Απλά τους έρχεται έμπνευση και γράφουν. Έτυχε και έγινε πολύ γνωστό χάρη στο jump. End of the story. 
Άν ανατρέξεις σε προηγούμενες σελίδες του thread και στις τουλάχιστον ενδιαφέρουσες σοβαρές συζητήσεις που έχουν συμπεριληφθεί σε αυτό θα καταλάβεις οτι ούτε το κλίμα του θρεντ προοριζόταν να γίνει ούτε είναι χαβαλετζίδικο.Δεκτές οι ειρωνίες και το humour σε κάθε forum, αλλά όταν υπάρχει αφορμή και θέλει να πει κάτι, γιατί εξάλλου μια ειρωνία ή ένα αστείο συνήθως έχει ως σκοπό να εκφράσει το ακριβώς αντίθετο.Το senseless chatting δεν καταλαβαίνω που αποσκοπεί, πέρα απο την πλάκα των συγκεκριμένων ατόμων που συνομιλούν την τάδε στιγμή.
Κατα τ' άλλα σ' αυτό το θέμα συμφωνώ με τον Kenny.
Δεν έχει άδικα 60 σελίδες αυτό το θρεντ, και ούτε μοιάζει με την κάθε κουλή απορία που πετάγεται που και που στο community bar ως αφορμή για να σπάσουν πλάκα οι υπόλοιποι.
Ο καθένας έχει ευθύνη αυτών που γράφει και ο άλλος δικαίωμα να τον κρίνει με σοβαρά κριτήρια γι αυτό.
Τώρα το ποιος στο τέλος θα βγει ο βλάκας της υπόθεσης έχει να κάνει με τα άτομα που περιλαμβάνει η κατάσταση.
Απο εκεί και πέρα το όλο θέμα του death note μπορεί να μην ανταποκρίνεται σε ρεαλιστικά δεδομένα, αλλά αν αντικαταστήσεις κάποια δεδομένα βγάζει μια χαρά νόημα για την ψυχολογία των προσώπων που γράφουν και το πόσο άραγε είμαστε μακριά απο το παράδειγμα του Light ή του τάδε serial killer που απλά έχει ιδιαίτερα αποτελεσματικά μέσα για να τελεί το έργο του.
Lord Leon:Γι αυτό νομίζω απλά πως το ιδανικό είναι να απαντάει ο καθένας σε δύο βάσεις.
Πρώτα για το τι πιστεύει πως είναι σωστό να κάνει και επομένως τι θα έκανε συνειδητά, και δεύτερον για το τι θα έκανε με βάση ρεαλιστικές συνθήκες που θα επηρέαζαν την ψυχολογία του.
Νομίζω έχω απαντήσει στο παρελθόν και για τα δύο.
TSP:Στο θέμα όσον αφορά τον Ohba με κάλυψαν κάποιες προλαλήσαντες.Ένας δημιουργός φτιάχνει έναν χαρακτήρα για τους δικούς του λόγους.
Θέτει τους υπόλοιπους σε συγκεκριμένες καταστάσεις και με τάσεις ανάλογα με αυτό που βολεύει το σενάριο.
Σίγουρα αυτό δε δείχνει κάποιο χάρισμα σεναριογραφίας, αλλά δε νομίζω οτι θέλει να περάσει ντε και καλά κάποια ιδεολογία or something.
Εξάλλου υπήρξαν και χαρακτήρες όπως ο Matsuda που δε συμβόλιζαν κάποια ιδεολογία αλλά ήταν μια χαρά καλογραμμένοι.
Νομίζω πως το death note με τους χαρακτήρες και τις πολλές σκηνές που βάζει άνετα σε αφήνει να διαλέξεις μόνος σου με τι συμφωνείς και με τι όχι.Εξάλλου δεν ειναι τυχαίος αυτός ο "διχασμός" που συχνά παρατηρείται μεταξύ "Light fans" και "L fans".
ΟΚ, σοβαρά τώρα, πόσο χρήσιμο είναι ένα εργαλείο θανάτου στα χέρια ενός κοινού πολίτη που δεν έχει τίποτα να φοβηθεί και δεν έχει βλάψει κανέναν; (Όχι πως αν είχε βλάψει κόσμο θα του ήταν σωστό να το έχει, αλλά τέλος πάντων). Αν δεν κάνω λάθος, η οπλοχρησία και οπλοφορία χωρίς άδεια είναι παράνομη για κάποιο λόγο.
Άλλο το τι είναι σωστό και άλλο τι αποτελέσματα μπορεί να έχει.
Καταλαβαίνω οτι απαντάς σε ένα άλλο λάθος με αυτή τη φράση και ενοείς κάτι διαφορετικό, αλλά πιστεύεις πραγματικά οτι υπάρχουν πολλοί απο αυτούς τους κοινούς πολίτες?Δε λέω πως θα ήταν το πιθανότερο για τους περισσοτέρους να ακολουθήσουν την πορεία του Light, αλλά νομίζω πως αυτός απλά πληρούσε τις προϋποθέσεις για τον ιδανικό χρήστη του death note, δε θα έλεγα οτι ήταν καμιά φοβερή εξαίρεση ιδιαιτέρως διαταραγμένου ανθρώπου εξ αρχής.Δεν είναι λίγοι αυτοί που θα ακολουθούσαν στην αρχή το σκεπτικό του, λίγοι είναι αυτοί που θα έυταναν τόσο μακριά όσο αυτός.
Is it too soon to write here that sometimes even ethic is unethical? :3
Or is it about time for people to understand that there can be no common ethic without common religion/ideology, but only enforced laws that can bind us from abusing our freedom?