Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
* * * * * 2 votes

Metal

• Please log in to reply
1989 replies to this topic

#631 DarkElf

DarkElf

ラブレス

• Members
  • 611 posts

Posted 02 March 2010 - 17:15

Τα περισσότερα τα ξέρω,μόνο σαν ονόματα όμως.(κάπου πρέπει να έχω darkthrone και απο Enslaved έχω ακούσει μόνο το vertebrae)Κυρίως ακούω death και progressive(και τα παρακλάδια τους) και θέλω να κάνω μια προσπάθεια με το black...μην πέσω όμως στα βαριά και δεν τ'αντέξει ο οργανισμός μου..:kakaka:Αν μπορείς να μου προτείνεις θα το εκτιμούσα πολύ!:blingeye2:

Posted Image
Does this darkness have a name?

#632 Phantom Duck

Phantom Duck

Platyrhynchos Kineticus

• Retired Staff
  • 5,461 posts

Posted 02 March 2010 - 17:20

Azathoth, και Night Wizard, ακούστε αυτό εδώ, ψάξτε λίγο το θέμα, και αν δεν ανατριχιάσετε, εδώ είμαστε να τα ξαναπούμε :hiding_something:.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=T7ZmK6DKDs8[/youtube]

Τώρα για το αν κάποιος τους αποκαλεί Black or whatever, περί ορέξεως κολοκυθόπιτα. Περί του τελευταίου δίσκου ο λόγος, ψάξτε λίγο τους στίχους και θα καταλάβετε τι παίζει και για ποιον λόγο τα τραγούδια έχουν αυτά τα ονόματα. Δεν είναι απλά για λόγους εντυπωσιασμού, τουλάχιστον στο ΕΑΛΩ.

Συνεχίζοντας στο ίδιο πνεύμα με τους προηγούμενους Φινλανδούς melo-death-άδες (:blurah5:), ρίχτε ένα άκουσμα στους Searing Meadow.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=mhihRJvfg2A[/youtube]

E5VV38U.jpg

#633 Azathoth

Azathoth

*Don't be like me*

• Banned
  • 1,136 posts

Posted 02 March 2010 - 17:23

μα έχω ακούσει, δυστυχώς άκουσα και αυτό που "λινκαρες". η still dont like it και το βρίσκω μέτριο του κερατα.

HVERGERLMER! come and teach these heathens about pure music :P

Jeg drikker fra glemselens elv,
ror tørrskodd over hatets hav;
seiler med vinden i ryggen,
til maktenes ende, begynnelse og mening.

#634 Black Rock

Black Rock

TO THE ICECAR!

• GFX Staff
  • 725 posts
  • Locationalways searching for nii-chan

Posted 02 March 2010 - 19:18

τέλος και για τους theatre of tragedy. σταματάνε τον οκτώβριο 2010 με μια συναυλία στην νορβηγική πολύ όπου όλα άρχισαν

νομίζω οτι ήταν ήδη τελειωμένοι και πάντα με κάνουν και αναρωτιέμαι ποιός ο λόγος αυτής της ΤΕΡΑΑΑΑΣΤΙΑΣ αλλαγής του ήχου τους. Όχι οτι δεν μου αρέσουν τα διαφορετικά αλλά το Musique και το Assembly εεε,ήταν κάπως κακά για τα αυτιά.

μετά από τόσο καιρό θυμήθηκα οτι οι HAGGARD είχαν νέο δίσκο και το άκουσα αλλά δεν μου άφησε την ίδια αίσθηση όπως το Eppur Si Muove. Νομίζω οτι ήταν υπερβολικό αλλά δεν μπορείς να πείς οτι είναι τόσο πολύ άσχημο.

ορίστε και ένα δείγμα
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=nVoFYFm2egQ&feature=related[/youtube]

μην γελιέστε από την ήρεμη εισαγωγή. Αν σας αρέσει το είδος πρέπει ανεπιφύλακτα να ακούσετε το Eppur Si Muove.

Ένα ακόμα που όλο παραλείπω να ακούσω είναι οι Lacrimosa. Διάβαζα τόσα πολλά γι αυτούς αλλά όλο ξεχνάω >.<

#635 valadorn

valadorn

Fantasiac

• Members
  • 378 posts

Posted 08 March 2010 - 11:58

νομίζω οτι ήταν ήδη τελειωμένοι και πάντα με κάνουν και αναρωτιέμαι ποιός ο λόγος αυτής της ΤΕΡΑΑΑΑΣΤΙΑΣ αλλαγής του ήχου τους. Όχι οτι δεν μου αρέσουν τα διαφορετικά αλλά το Musique και το Assembly εεε,ήταν κάπως κακά για τα αυτιά.

μετά από τόσο καιρό θυμήθηκα οτι οι HAGGARD είχαν νέο δίσκο και το άκουσα αλλά δεν μου άφησε την ίδια αίσθηση όπως το Eppur Si Muove. Νομίζω οτι ήταν υπερβολικό αλλά δεν μπορείς να πείς οτι είναι τόσο πολύ άσχημο.

ορίστε και ένα δείγμα

Youtube Video

μην γελιέστε από την ήρεμη εισαγωγή. Αν σας αρέσει το είδος πρέπει ανεπιφύλακτα να ακούσετε το Eppur Si Muove.

Ένα ακόμα που όλο παραλείπω να ακούσω είναι οι Lacrimosa. Διάβαζα τόσα πολλά γι αυτούς αλλά όλο ξεχνάω >.<

Ο συγκεκριμενος δισκος παντως μου αρεσε πολυ...:canthelp:

Phantom Duck εψαξα τις προτασεις σου και τις βρηκα εξαιρετικες γιατι μου αρεσει το μelodeath και δεν ξερω πως μου ξεφυγαν οι Noumena...

Rotting Christ: οτι κι αν πειτε για αυτους δεν θα παψουν να παραμενουν σταθερη αξια...Παντρεψαν το black με το melodic και αλλα στοιχεια και αυτο απατελει καινοτομια(περιπου γιατι δεν ειναι οι μονοι...) O ηχος τους σιγουρα αλλαξε απο τους πρωτους δισκους αλλα ρε παιδια, ειναι οι ιδιοι απλα εξελιχθηκαν........:hiding_something:

#636 Azathoth

Azathoth

*Don't be like me*

• Banned
  • 1,136 posts

Posted 08 March 2010 - 14:58

Rotting Christ: οτι κι αν πειτε για αυτους δεν θα παψουν να παραμενουν σταθερη αξια...Παντρεψαν το black με το melodic και αλλα στοιχεια και αυτο απατελει καινοτομια(περιπου γιατι δεν ειναι οι μονοι...) O ηχος τους σιγουρα αλλαξε απο τους πρωτους δισκους αλλα ρε παιδια, ειναι οι ιδιοι απλα εξελιχθηκαν........:hiding_something:

θα προσπαθήσω να μην χρησιμοποιήσω υβριστικά σχόλια αν και μου είναι σοβαρά δύσκολο όταν βλέπω αυτό που έγραψες (και εγώ έβαλα με μαύρα γράμματα). τα παπάrια τους τα δυο πάντρεψαν οι rotting christ. ας πούμε πως είναι καλο συγκρότημα, αυτό είναι υποκειμενικό, αν και τα μουσικά terms που είναι αντικειμενικά μας λένε το αντίθετο, πως είναι σκατά δηλαδή, οι rotting christ δεν παίζουνε black metal. αυτό που κάνουνε, δεν είναι black metal. δεν με ενδιαφέρει τι είναι, δεν έχω ασχοληθεί να σου πω το όνομα του αλλα σοβαρά δεν υπάρχει ούτε ένας σοβαρός άνθρωπος που να ακούει black και να θεωρεί τους rotting christ black. μερικά πιο παλιά cd θυμίζανε λίγο αλλα και πάλι δεν ήτανε. αν το 10% τις μουσικής είναι παρμένο και επηρεασμένο από την black δεν κάνει τους rotting christ black. αυτό να το ξεχάσεις. και πάλι ας υποθέσουμε πως είναι black. δεν πάντρεψαν τίποτα μιας και δεν είναι οι πρώτοι που κάνουνε symphonic (also called melodic) black metal. Από τους πρώτους είναι οι: Samael, Cradle Of Filth, Tiamat, Dimmu Borgir. point being πως και ακόμη και ας αποκαλείται symphonic/melodic black metal, αυτή η μουσική δεν έχει καμια σχέση με την black, με την εξαίρεση των φωνητικών που μοιάζουνε αν και πάλι δεν έχουνε καμια σχέση αν το ψάξεις λίγο παραπάνω. τυχαίνει και εμενα να μου αρέσουν μερικά από αυτά τα συγκροτήματα, όπως οι δήμου borgir η οι summoning αλλα και πάλι δεν μπορούνε να συγκριθούνε με black metal με την καμια, όσο μοιάζει η death με την black τόσο μοιάζουνε και αυτά με την black. indeed οι rotting christ έχουν βγάλει στο παρελθόν, και τονίζω το παρελθόν, μερικά cd που τείνουν προς black metal και μπορούν να θεωρηθούνε black, αν και fail για αυτό το είδος αλλα πρέπει απλά να πιστεύεις ότι σου λέει το metal hammer για να νομίζεις πως τώρα αυτό που κάνουνε έχει σχέση με black. η black είναι ένα είδος με συγκεκριμένο στυλ ήχου, βρώμικο, με ένα ύφος που ούτε στα πιο τρελα τους όνειρα δεν θα μπορούσανε να έχουνε. τέλος είναι κουραστικό να πετάγονται πάντα άτομα που ακούνε συγκροτήματα όπως primordial η rotting christ, η cradle of filth, η dimmu borgir να έρχονται και να λένε "ακούω black metal, είμαι σκληρός". δεν είναι black metal και δεν έχω κάτι να πω για αυτά τα συγκροτήματα, ok, ας πούμε πως είναι καλά (εξαίρεση είναι οι rotting christ) αλλα και πάλι δεν είναι black. άκουσε mayhem, graveland, τα γνήσια darkthrone, και πες μου που κολλάνε με rotting christ. από ελληνικά συγκροτήματα ακούστε Septic flesh, Naer mataron, αυτά είναι καλά :Ο

EDIT: phantom duck το τραγούδι που είπες μου γυρνάει tάντερα :P

#637 Kenny

Kenny

<SS0·b ∨ ~SS0·b>

• Retired Staff
  • 8,656 posts
  • Locationbetween the frets

Posted 08 March 2010 - 16:19

Θα προσπεράσω τις ιεροσυλίες που γράφει ο Azathoth... και θα πω απλά ότι εδώ και λίγες μέρες λιώνω τη δισκογραφία των Between The Buried And Me, ένα φοβερό progressive metal συγκρότημα που μου έμαθε ο Hanzo (thanks, dude :P). Ειδικά το πιο πρόσφατό τους, το The Great Misdirect είναι... απλά όλεθρος. Το ακούω ξανά και ξανά και δεν το χορταίνω με τίποτα.

2112.gif
|| FORUM RULES || ADN RULES || FEEDBACK || IP.BOARD QUICK USER GUIDE || #anime.gr @ irc.rizon.net ||

#638 Azathoth

Azathoth

*Don't be like me*

• Banned
  • 1,136 posts

Posted 08 March 2010 - 16:30

Θα προσπεράσω τις ιεροσυλίες που γράφει ο Azathoth... και θα πω απλά ότι εδώ και λίγες μέρες λιώνω τη δισκογραφία των Between The Buried And Me, ένα φοβερό progressive metal συγκρότημα που μου έμαθε ο Hanzo (thanks, dude :P). Ειδικά το πιο πρόσφατό τους, το The Great Misdirect είναι... απλά όλεθρος. Το ακούω ξανά και ξανά και δεν το χορταίνω με τίποτα.

από την στιγμή που λες αυτό, γιατί δεν μου εξηγείς που βλέπεις την ιεροσυλία kenny?

#639 Sponis

Sponis

Despair-Ridden Heart...

• Retired Staff
  • 2,291 posts

Posted 08 March 2010 - 16:53

άνοιξε μας τα μάτια flame alchemist
γιατί είμαστε μουσικά τυφλοί και προφανώς και κουφοί
που ακούμε rotting christ...

και όσο για το αν τα πρώτα τους album είναι black, άσε να κρίνουν τα ίδια τα συγκροτήματα που έκαναν περιοδείες μαζί τους στο ξεκίνημα όπως οι Immortal και οι Blasphemy... ή μήπως και αυτοί δεν είναι ψηλά στο black-ομετρο σου;

όσο για το "ακούω black, είμαι κακός" είναι κάτι που προφανώς υποστηρίζουν τα 12χρονα που τώρα ξεκινάνε να ακούνε μουσική ή κάποιος που θέλει να το παίξει μάγκας... οποιοσδήποτε νοήμων άνθρωπος δε στηρίζει τέτοιες απόψεις...

#640 Azathoth

Azathoth

*Don't be like me*

• Banned
  • 1,136 posts

Posted 08 March 2010 - 17:01

προφανώς είσαι κουφός και μουσικά τυφλός αν θεωρείς τα cd που βγάζουνε τώρα πια οι rotting christ να είναι black metal. όπως είπα και στο post μου, κάποτε είχανε πολλά κίνα με black metal και μπορούσανε να θεωρηθούνε black. αλλα το να έρχεται κόσμος και να μου λέει επειδή ήτανε κάποτε παρόμοιοι με black είναι black τώρα. και οι ulver ήτανε black και folk κάποτε, τώρα είναι καμια σχέση. θα έρθει κάποιος να σου πει πως τώρα τα καινούρια τον ulver είναι black και θα πεις ok? η για τους enslaved, το ίδιο. οι rotting christ δεν είναι black metal και καλύτερα άσε άτομα που ακούνε black metal να το κρίνουνε αυτό και όχι το metal hammer σου η οτιδήποτε σε κάνει να πιστεύεις πως είναι black. δεν εξής αναφέρει ποτε πως ακούς black η κάτι τέτοιο οποτε δεν νομίζω να είσαι καν σε θέση να κρίνεις. όσον αφορά το ότι έχουνε κάνει περιοδείες proton δεν μου λέει τίποτα γιατί ήτανε πριν 20 χρονια και αν τα πρώτα 2 cd ήτανε έτσι δεν πάει να πει τίποτα. και οι Darkthrone άρχισαν ως death metal, κανένας δεν θα τους πει death metal συγκρότημα.

#641 Kenny

Kenny

<SS0·b ∨ ~SS0·b>

• Retired Staff
  • 8,656 posts
  • Locationbetween the frets

Posted 08 March 2010 - 17:13

Βασικά σου τα είπε ήδη ο valadorn, αλλά άμα εσύ θες να πιστεύεις τα δικά σου, ποιος είμαι εγώ που θα κάτσω να χάσω την ώρα μου για να σε μεταπείσω; XD Στο κάτω-κάτω δεν είμαι και κανάς φανατικός supporter της black metal... Αλλά μέχρι κι εγώ ξέρω ότι οι RC ήδη από το 1987 ήταν από τους πρωτεργάτες του Second Wave (το οποίο πολλοί —κι εσύ μαζί, αναμφίβολα— πιστεύουν ότι είναι αποκλειστικό κατόρθωμα των νορβηγικών συγκροτημάτων των early 90s — enough with this Norway worship already, knock that shit off).

Κοντολογίς, OK, το έκανες πλήρως κατανοητό ότι δεν σου αρέσουν οι RC, which is perfectly fine... Όχι όμως να λες ότι δεν ήταν ένα από τα πιο πρωτοποριακά και influential black metal συγκροτήματα παγκοσμίως. Δηλαδή, OK, ούτε εμένα μου αρέσουν οι AC/DC, αλλά δεν θα βγω να πω ότι δεν ήταν ένα από τα πιο influential hard rock bands. XD

...

BTW, να προσθέσω ότι εκτός από Between The Buried And Me ακούω και Botch τον τελευταίο καιρό. Η πρώτη μου απόπειρα για mathcore, και μέχρι στιγμής μου αρέσει πολύ. Και πάλι thanks to Hanzo. :P

2112.gif
|| FORUM RULES || ADN RULES || FEEDBACK || IP.BOARD QUICK USER GUIDE || #anime.gr @ irc.rizon.net ||

#642 Phantom Duck

Phantom Duck

Platyrhynchos Kineticus

• Retired Staff
  • 5,461 posts

Posted 08 March 2010 - 17:23

Azathoth χαλάρωσε, υπάρχει κόσμος που πιστεύει ότι η Madonna παίζει ροκ, δεν αξίζει να χαλιέσαι για το τι πιστεύει το κάθε πιτσιρίκι που τώρα ξεκινάει τα μουσικά του ακούσματα. Αν σου αρέσει κάτι, το ακούς και τέλος, δεν πα να ναι και vegeterian progressive superblack grindcore.

Κι εμένα δεν μου αρέσουν οι Metallica, οι Slayer και το thrash γενικότερα, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να βγάζω όλη μου τη χολή πάνω τους επειδή έρχεται ο κάθε πιτσιρικάς και μου λέει ότι ακούει heavy metal επειδή ξέρει 3 τραγούδια τους (ΚΛΑΣΣΙΚΟΤΑΤΟ φαινόμενο). Και προφανώς από τη στιγμή που δεν τους ακούω, χ€στηκ€ η φοράδα στο αλώνι για το αν παίζουν thrash ή οτιδήποτε άλλο, δεν με ενδιαφέρει και πάπαλα η υπόθεση.

Edited by Phantom Duck, 08 March 2010 - 17:34.

E5VV38U.jpg

#643 Azathoth

Azathoth

*Don't be like me*

• Banned
  • 1,136 posts

Posted 08 March 2010 - 17:34

Βασικά σου τα είπε ήδη ο valadorn, αλλά άμα εσύ θες να πιστεύεις τα δικά σου, ποιος είμαι εγώ που θα κάτσω να χάσω την ώρα μου για να σε μεταπείσω; XD Στο κάτω-κάτω δεν είμαι και κανάς φανατικός supporter της black metal... Αλλά μέχρι κι εγώ ξέρω ότι οι RC ήδη από το 1987 ήταν από τους πρωτεργάτες του Second Wave (το οποίο πολλοί —κι εσύ μαζί, αναμφίβολα— πιστεύουν ότι είναι αποκλειστικό κατόρθωμα των νορβηγικών συγκροτημάτων των early 90s — enough with this Norway worship already, knock that shit off).

Κοντολογίς, OK, το έκανες πλήρως κατανοητό ότι δεν σου αρέσουν οι RC, which is perfectly fine... Όχι όμως να λες ότι δεν ήταν ένα από τα πιο πρωτοποριακά και influential black metal συγκροτήματα παγκοσμίως. Δηλαδή, OK, ούτε εμένα μου αρέσουν οι AC/DC, αλλά δεν θα βγω να πω ότι δεν ήταν ένα από τα πιο influential hard rock bands. XD

BTW, να προσθέσω ότι εκτός από Between The Buried And Me ακούω και Botch τον τελευταίο καιρό. Η πρώτη μου απόπειρα για mathcore, και μέχρι στιγμής μου αρέσει πολύ. Και πάλι thanks to Hanzo. :P

και εγώ απάντησα στον valadorn λέγοντας του πως αυτό που λες και εσύ δεν ισχύει, δεν βλέπω πουθενά να αναφέρω νορβηγία. ανέφερα ότι αυτό δεν είναι black και πως δεν είναι οι rotting christ που ήτανε η πρωτεργάτες του melodic black.

The Second Wave of black metal emerged in the early 1990s and was largely centred on the Norwegian black metal scene. During 1990–1994 a number of Norwegian artists began performing and releasing black metal music; this included Mayhem, Burzum, Immortal, Darkthrone, Satyricon, Enslaved, Emperor, Thorns, Ildjarn, Gorgoroth, Ulver and Carpathian Forest. As seen below, some of these artists would be responsible for a rash of criminal controversy, including church burnings and murder. Musically, these artists developed the style of their 1980s precursors as a distinct genre that was separate from thrash metal. Philosophically, an aggressive anti-Christian sentiment became a must for any artists to be finalized as "black metal". Ihsahn of Emperor believes that this trend may have developed simply from "an opposition to society, a confrontation to all the normal stuff."[11] A dark, misanthropic mentality was complemented visually with the use of corpsepaint, which was also most prevalent during this period as a statement to separate black metal artists from other rock bands of the era

και είναι wave επειδή είναι παρομοιου ήχου συγκροτήματα και μουσικής, οι rotting δεν θυμάμαι ποτε να είχαν κλασσικά "second wave" κομμάτια με tremolo riffs, blast beat, vocals κτλ οποτε δεν ανήκουν στο second wave

μερικά παλιά cd τους όπως είπα και εγώ είναι black metal, όχι τελείως αλλα indeed μπορούνε να θεωρηθούνε black, αυτό δεν τους κάνει black metal συγκρότημα. αυτό που κάνουνε μπορεί να είναι πολύ καλο, και σε αυτό δεν έχω να πω κάτι, και εμενα μου άρεσαν όταν ήμουν 14, είναι θέμα γούστου. και εγώ σαν καλός παπάρας έλεγα πως είναι black metal όταν ήμουν 14, όπως και για τους δήμου borgir και τους cradle of filth. όλα αυτά τα συγκροτήματα είναι πολύ καλά σε αυτό που κάνουνε, όπως έχω πει αμέτρητες φορες οι δήμου borgir μου αρέσουν παρα μα παρα πολύ αλλα και πάλι αυτό δεν τους κάνει black. η black έχει συγκεκριμένα πράγματα τα οποια οι rotting christ είχανε το πολύ σε 1-2 cd. το ότι έχουν παίξει μεγάλο ρολο στην second wave σοβαρά είναι γέλιο ρε kenny. γενικά δεν ακούω μονο black (το τονίζω επειδή με αυτά τα posts έχω δείξει πολύ fanboy :P) αλλα επειδή στην ελλάδα έχουν φάει τρελό boost και όλοι λένε για το ποσο καλο black metal συγκρότημα είναι δεν πάει να πει τίποτα. απλά οι έλυνες διάλεξαν το συγκεκριμένο από τα συγκροτήματα τα ελληνικά για να πούνε πως είναι γαμάτο και πως έχει παίξει μεγάλο ρολο. συγγνώμη κιόλας αλλα μέχρι και στην wikipedia να πας, που λέει πως κάποτε έπαιζαν black, στην σελίδα τις black δεν τους αναφέρει καν. είναι ένα συγκρότημα που έχει παίξει τρελό ρολο για την ελληνική metal σκηνή αλλα σίγουρα όχι για την black metal σκηνή. και ναι, και ο Euronymous ήθελε να κάνει split με τον burzum και τους rotting christ, does that make them black? no of course, εδώ και ο burzum εκείνα τα χρονια έκανε μουσική σαν το filosofem που δεν μπορεί να θεωρηθεί ακριβώς black. (τα σπάει in my humble opinion). το metal hammer και γενικά εδώ όλη την ώρα ακούμε για τους rotting christ και το ποσο καλή black έπαιζαν και παίζουνε. oh please, πρωτεργάτες του second wave? η second wave είναι απλά η απάντηση τις νορβηγίας στην death metal που ήτανε στη μόδα στην σουηδία. δεν έχει να κάνει με την πώρωση μου με την νορβηγία ούτε τίποτα τέτοιο. απλά είναι εκεί που βγήκε και εξελίχθηκε (και πέθανε) η black metal.

για να τελειώνουμε, ξανατονίζω: μπορεί να μην μου αρέσουν πια οι rotting christ, μπορεί να τους θεωρώ υπερεκτιμημένους σε σχέση με αλλα συγκροτήματα από την ελλάδα, το αν αρέσουν σε κάποιον η όχι είναι τελείως υποκειμενικό, το στυλ μουσικής που παίζουνε όμως όχι. μέχρι τώρα δεν έχω βρει κανέναν που να ακούει black metal να έρθει και να μου αναφέρει τους rotting christ. σε αυτό που κάνουνε μπορεί να είναι και οι καλύτεροι στον κόσμο, δεν είμαι εγώ αυτός που θα το κρίνει αυτό, εμπιστεύομαι την κρίση σας (εσάς που τους ακούτε εννοώ)πάντως black δεν είναι.

post scriptum: μιας και φαίνομαι πολύ fanboy θέλω να κάνω clear πως εγώ ο ίδιος κάποτε έλεγα πως ακούω black metal και ανέφερα rotting christ και δήμου borgir. αυτό βεβαια ήταν πριν μερικά χρονια. οι δήμου borgir συνεχίζουν να μου αρέσουν πολύ, όπως και οι samael, agalloch, summoning και αλλα συγκροτήματα που μοιάζουνε με black αλλα δεν είναι black metal. απλά αυτό με τους rotting christ είναι ένα common mistake που γίνετε. 2nd wave of black meta =/= rotting christ.

post scriptum 2: όσον αφορά τους immortal και τους blasphemy και αυτοί δεν είναι ακριβώς ότι θα έλεγε κάποιος κανονική black metal. γενικά οι immortal εμενα δεν με ενθουσιάζουν και τόσο, όσον αφορά τους blasphemy δεν το συζητάω καν.

post scriptum 3:
Spoiler:

EDIT 1:

Κι εμένα δεν μου αρέσουν οι Metallica, οι Slayer και το thrash γενικότερα, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να βγάζω όλη μου τη χολή πάνω τους επειδή έρχεται ο κάθε πιτσιρικάς και μου λέει ότι ακούει heavy metal επειδή ξέρει 3 τραγούδια τους (ΚΛΑΣΣΙΚΟΤΑΤΟ φαινόμενο). Και προφανώς από τη στιγμή που δεν τους ακούω, χ€στηκ€ η φοράδα στο αλώνι για το αν παίζουν thrash ή οτιδήποτε άλλο, δεν με ενδιαφέρει και πάπαλα η υπόθεση.

ούτε εγώ ακούω μεταλλικά και συμφωνώ σε ότι λες, αλλα αν έρθει κάποιος και μου πει πως οι μεταλλικά είναι doom metal τότε θα μου σηκωθεί η τρίχα, αν απλά μου πει πως ακούει σκληρή metal και αναφέρει μεταλλικά δεν θα πω και τίποτα. δεν έχω πρόβλημα να ακούω πως οι rotting christ είναι γαμάτη, έχω πρόβλημα να ακούω πως είναι γαμάτη black metal.

#644 Hyuuga_Nikorasu

Hyuuga_Nikorasu

Cine Iubeste Si Lasa

• Members
  • 374 posts
  • LocationΠάτρα

Posted 08 March 2010 - 17:55

Γουσταρω μεταλλαδες να τσακωνωνται και σε ανιμε φορουμ!! Προσωπικα θεωρω οτι rotting και septic flesh ειναι κατι που ολοι ως ελληνες θα επρεπε να ειμαστε υπερηφανοι, οι τυποι αν ηταν σε αλλη χωρα θα ειχαν γινει τεραστιοι (αν και ειναι ηδη)

- Τα τελαιυταια των Rοtting προφανως δεν ειναι black αυτο φαινεται δια γυμνου "αυτιου" αλλα το theogonia ηταν ενα απιστευτο αλμπουμ προσωπικα το λατρεψα
- Tο ΕΑΛΩ ειναι δυστυχως αναμασημα του Θεογονια, δεν μου λεει τιποτα να βγαλεις ενα ιδιο αλμπουμ, απλα για να βγαλεις καινουργιο
- Για progressive ΕΝΑ ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ: Riverside - Anno Domini High Definition, μεστο! μελωδικο! απιστευτα πληκτρα! Ετσι επρεπε να ειναι οι Dream Theater σημερα
- Θα επαναλαβω οτι O τελευταιος δισκος των Immotral ειναι αριστουργημα!
για μενα παντως τι ειναι black και τι δεν ειναι δεν με πολυαγγιζει, αλλωστε ολα ακουμπουν μεταξυ τους και οταν υπαρχει ποικιλια και σωστη συγχωνευση των ειδων βγαινουν καλα πραγματα για μενα
πχ Orphaned Land - Sapari αυτο μου θυμιζει βαλκανικη μουσικη και μου αρεσει παρα πολυ, τωρα αν ειναι heavy-power-oriental-otinanai-metal δεν εχει και πολυ σημασια

Edited by Hyuuga_Nikorasu, 08 March 2010 - 18:11.

Posted Image

#645 Night Wizard Seal

Night Wizard Seal

名前のない怪物

• Review Team
  • 2,153 posts

Posted 08 March 2010 - 18:08

Παιδιά ηρεμία. Και που βάζουμε ένα όνομα σε μια πάντα τι έγινε; Αυτά που λέτε είναι λες και η μπλάκ μέταλ είναι η υπέρτατη των όλων και μην την υβρίσετε γιατί the judgment will fall upon you.

Είπαμε. Προσωπικά την μπλάκ μέταλ δεν την θεωρούσα κάτι σαν είδος. Σε άλλους αρέσουν. Αλλά δεν θα κοιτάμε μην παίξει ένα μέτρο λάθος και χαλάσει το είδος. Μας ένοιαξαν πολύ οι τίτλοι. Εγώ προσωπικά χέστηκα. Ακούω αυτό που μου αρέσει.
Και με βάση το τελευταίο πόστ του Φάντομ ένα έχω να πώ.

ΑΠΛΑ ρισπέκτ. Το τελευταίο τραγούδι του άλμπουμ Εάλω παίζει να είναι το καλύτερο τραγούδι που έχω ακούσει εδώ και χρόνια. Μην το παίρνεται προσωπικά άλλα το συγκεκριμένο που μιλάει και για την Μικρασιατική Καταστροφή μου σήκωσε την τρίχα μέχρι το Ταβάνι. Μου το πρότινε ένας Καθηγητής μου να το ακούσω.

Αν και δεν ακούω Ρότινκγ, ένα ξέρω ότι το άλμπουμ τους(Εάλω) μου άρεσε πολύ. Πάρα
πολύ. Και Άζαθοθ ηρέμησε. Ο καθένας με τα γούστα του. Δεν νομίζω να είσαι εσύ που θα τους βάλεις στο σωστό δρόμο που εσύ πιστεύεις ότι είναι σωστό. Και πίστεψε με το κόλλημα δεν είναι στο είδος. Οπότε relax.
Δεν κάνουμε αγώνες δρόμου και δεν προσπαθούμε να πείσουμε ή να αποδείξουμε κάτι στον άλλον. Έχει κάθε διακαίωμα να ακούσει ότι θέλει.
Εγώ το θεωρώ άσκοπο.

84886513_zpsfd6f6e60.jpg

They sound like they are crying. Like wolves, howling for their dead masters.