Μετάβαση στο περιεχόμενο

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Σύνδεση 

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Φωτογραφία
* * * * * 2 Ψήφοι

Metal

• Please log in to reply
1989 replies to this topic

#1621 God Clande

God Clande

All Fictive

• Members
  • 30 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 17 Ιούλιος 2011 - 00:05

http://www.myspace.com/acherontas (for more)
Ο Αχέροντας είναι ένα μουσικό μπλακ μέταλ γκρουπάκι που σχηματίστηκε το 1996.(ex-names=1.)Worship,2.)Stutthof)
Ονομάστηκε έτσι από τον Αχέροντα (μυθολογία),ο οποίος ποταμός κοινώς ήταν δρόμος που οδηγούσε στον κάτω κόσμο και μέσω αυτού γινόταν επικοινωνία με τους νεκρούς.
Πρώτο άλμπουμ:Tat Tvam Asi
Πρόσφατο άλμπουμ:Abpaxae

Το πρώτο το έχω ακούσει, κλασσική ελληνομαυρομεταλλιά. Δεν παιθαίνω, εάν σας αρέσει απλά ο ήχος greek black δώστε ευκαιρία, αν όχι καλύτερα ακούστε αυτό:

[YOUTUBE]http://www.youtube.com/watch?v=D3UG3X8xMBo[/YOUTUBE]
Δημοσιευμένη  εικόνα

#1622 Yurishizu

Yurishizu

Anime Newbie

• Members
  • 36 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 17 Ιούλιος 2011 - 01:14

Με Acherontas δεν έχω ασχοληθεί, βαριέμαι. Το The Ancient Returns το είχα ακούσει πρίν λίγα χρόνια όταν είχε πρωτοκυκλοφόρησε, μου το είχε προτείνει ένα πατριωτάκι κολλημένο με το ελληνικό μπλάκ μέταλ. Εγώ προσωπικά δε το συμπαθώ και τόσο το είδος, ούτε βρίσκω κάτι σπουδαίο σ'αυτό, αλλά όκ γούστα είναι αυτά (ή και όχι). Ακούστε και Injekting Khaos, ήταν αξιόλογη αντιγραφή Antaeus, άν κι απ'το 2006 μέχρι τώρα δε κυκλοφορήσαν τίποτα άλλο....

#1623 MikamiTeru

MikamiTeru

Blackholistas United

• Members
  • 467 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 17 Ιούλιος 2011 - 02:04

Nα θεσω μια ερωτηση/προβληματισμο. Ποσον καιρο εχει να εμφανιστει κατι πραγματικα μεγαλο ( οχι απλα αξιολογο κατα τη γνωμη μερικων ) , κατι το οποιο θα συγκινησει γενικοτερα τον χωρο της μουσικης ?

Δεν εχω παρακολουθησει ιδιαιτερα τη σκηνη του μεταλ τελευταια, αλλα πιστευω πως κατι λειπει, ενω εξελισσεται ραγδαια το ( κατα πολλους -κακως για μενα- αντιπαλο δεος ) -core.

Εχετε να πειτε κατι, ή να με διαψευσετε ?
Δημοσιευμένη  εικόνα

Ιδού η Black Hole, ιδού και το πήδημα.
Δημοσιευμένη  εικόνα

#1624 God Clande

God Clande

All Fictive

• Members
  • 30 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 17 Ιούλιος 2011 - 02:17

Nα θεσω μια ερωτηση/προβληματισμο. Ποσον καιρο εχει να εμφανιστει κατι πραγματικα μεγαλο ( οχι απλα αξιολογο κατα τη γνωμη μερικων ) , κατι το οποιο θα συγκινησει γενικοτερα τον χωρο της μουσικης ?

Δεν εχω παρακολουθησει ιδιαιτερα τη σκηνη του μεταλ τελευταια, αλλα πιστευω πως κατι λειπει, ενω εξελισσεται ραγδαια το ( κατα πολλους -κακως για μενα- αντιπαλο δεος ) -core.

Black metal/hardcore/post-hardcore κλπ και sludgedronedoompost-ξερωγώ. Αυτοί είναι οι χώροι που έχουν ακόμα ψωμάκι.

ΕΔΙΤ: Επίσης το τελευταίο μεγάλο όνομα που θυμάμαι είναι οι Deathspell Omega και οι Isis. Λογικά, γύρω στο 12-14 θα έρθουν τα καινούρια.
Δημοσιευμένη  εικόνα

#1625 X-LpBleach

X-LpBleach

a.k.a. Bleach155

• Members
  • 203 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 17 Ιούλιος 2011 - 23:03

Youtube Video

Για όσους δεν το έχουν πάρει χαμπάρι ακόμη... ^^

#1626 LethalMike

LethalMike

I'm not Sober, I will never be..

• Members
  • 303 Δημοσιεύσεις:
  • LocationΡόδος, Χανιά

Καταχωρήθηκε 18 Ιούλιος 2011 - 02:36

Βασικα τον τελευταιο καιρο εχει γινει της μοδας το core. Και δεν ξερω που ακριβως οφειλετε. Εγω βεβαια ξεκινησα απαλο core ας πουμε απο την 1η γυμνασιου με Killswitch engage...

ezgif.com-resize.gif

#1627 God Clande

God Clande

All Fictive

• Members
  • 30 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 20 Ιούλιος 2011 - 23:49

Βασικα τον τελευταιο καιρο εχει γινει της μοδας το core. Και δεν ξερω που ακριβως οφειλετε. Εγω βεβαια ξεκινησα απαλο core ας πουμε απο την 1η γυμνασιου με Killswitch engage...

Αναλόγως το -core. Αυτά που γίνανε μόδα είναι κάποια χτυπητά metalcore/deathcore. Δεν νομίζω να έγιναν μόδα ποτέ οι Breach ή κάτι τέτοιο....
Δημοσιευμένη  εικόνα

#1628 Hyuuga_Nikorasu

Hyuuga_Nikorasu

Cine Iubeste Si Lasa

• Members
  • 374 Δημοσιεύσεις:
  • LocationΠάτρα

Καταχωρήθηκε 26 Ιούλιος 2011 - 13:43

...απο το μέταλ δεν λειπει τιποτα, η εξελιξη του πια ειναι γραμμικη και οχι εκθετικη, εχει απειρα ειδη για να διαλεξεις τι θες και να ψαχτεις οσο θες, η διαφορα εγινε οταν ανακαλύφθηκε το distortion.

Επίσης πιστεύω οτι το μέταλ δεν έχει ανάγκη από τα λεγόμενα μεγάλα ονόματα, underground ειδος είναι και θα είναι, δεν ειναι ουτε ροκ ουτε ποπ...
και μια χαρα γεμιζουν τα σταδια στις συναυλιες απο τους απανταχου μεταλλαδες

δηλαδή στο core εμφανίζονται πραγματικά μεγάλα ονόματα?

πολλά ....αλλα η μάχη core και μέταλ, που στην ουσία το ένα είναι παρακλάδι του άλλου έιναι ξεπερασμένη πια. θα συστήσω ενα κομμάτι που απάντα περιεκτικά
[YOUTUBE]http://www.youtube.com/watch?v=qR7U1HIhxfA[/YOUTUBE]

Δημοσιευμένη  εικόνα

#1629 MikamiTeru

MikamiTeru

Blackholistas United

• Members
  • 467 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 26 Ιούλιος 2011 - 14:03

...απο το μέταλ δεν λειπει τιποτα, η εξελιξη του πια ειναι γραμμικη και οχι εκθετικη, εχει απειρα ειδη για να διαλεξεις τι θες και να ψαχτεις οσο θες, η διαφορα εγινε οταν ανακαλύφθηκε το distortion.

Επίσης πιστεύω οτι το μέταλ δεν έχει ανάγκη από τα λεγόμενα μεγάλα ονόματα, underground ειδος είναι και θα είναι, δεν ειναι ουτε ροκ ουτε ποπ...
και μια χαρα γεμιζουν τα σταδια στις συναυλιες απο τους απανταχου μεταλλαδες

δηλαδή στο core εμφανίζονται πραγματικά μεγάλα ονόματα?

πολλά ....αλλα η μάχη core και μέταλ, που στην ουσία το ένα είναι παρακλάδι του άλλου έιναι ξεπερασμένη πια. θα συστήσω ενα κομμάτι που απάντα περιεκτικά
[YOUTUBE]http://www.youtube.com/watch?v=qR7U1HIhxfA[/YOUTUBE]

Nαι βασικα και εγω ειμαι κατα αυτης της υποτιθεμενης μαχης....
Αν και πιστευω πως το μεταλ εχει αναγκη απο μια "ανανεωση" οι πιο πολλες μπαντες ειναι κορεσμενες και στη δυση της καριερας τους....

Βασικα ναι το core εξελιζεται ραγδαια, και στον χωρο του πραγματικα εμφανιζονται συνεχως μεγαλα ονοματα.....θα παρεθετα μερικα αλλα υποθετω δεν ακους core ?
Δημοσιευμένη  εικόνα

Ιδού η Black Hole, ιδού και το πήδημα.
Δημοσιευμένη  εικόνα

#1630 Hyuuga_Nikorasu

Hyuuga_Nikorasu

Cine Iubeste Si Lasa

• Members
  • 374 Δημοσιεύσεις:
  • LocationΠάτρα

Καταχωρήθηκε 26 Ιούλιος 2011 - 14:48

Nαι βασικα και εγω ειμαι κατα αυτης της υποτιθεμενης μαχης....
Αν και πιστευω πως το μεταλ εχει αναγκη απο μια "ανανεωση" οι πιο πολλες μπαντες ειναι κορεσμενες και στη δυση της καριερας τους....

Όσο για την ανανεωση δεν ξερω αν εννοεις στον ηχο η στην ποιοτητα

Σχετικα με την ποιοτητα
Οι Amon Amarth, Arch Enemy, Samael, Symphony X, -just to name a few- εβγαλαν δισκαρες τώρα προσφατα δεν ειναι ουτε κορεσμενες ουτε στην δυση της καριερας τους και μιλάω για αυτες τις παλλιες μπαντες και οχι για τις απειρες καινουργιες που βγαζουν απειρους φρεσκους δισκους.

Σχετικα με τον ηχο
Υπάρχουν πολλά παρακλαδια που ακουω προσφατα και δινουν καινουργια στοιχεια, από Majestic/Symphonic Black (με τρομερες ενορχηστρωσεις) μεχρι Cyber/Industrial/Electro Metal (με πολυ καλα ηλεκτρονικα στοιχεια)

Βασικα ναι το core εξελιζεται ραγδαια, και στον χωρο του πραγματικα εμφανιζονται συνεχως μεγαλα ονοματα.....θα παρεθετα μερικα αλλα υποθετω δεν ακους core ?

καταρχας το -core ειναι ενα δευτερο συνθετικο, για πιο core μιλας metalcore, mathcore, deathcore.

ολα αυτα αλλωστε ειναι παρακλαδια του μεταλ, δεν μπορεις να λες οτι το μεταλ δεν ανανεωνεται και το core ανανεώνεται.

Και πότε προλαβαν να γινουν μεγαλα ονοματα οι μπαντες του core, ποσους δισκους εχουν βγαλει και ποσο εχουν πουλησει...

Από core εχω ακουσει λιγα πραγματα κυριως οτι thrashιζει η κατι που να εχει καλα πληκτρα μεσα, αλλα οπως δηλωσες και στο προηγουμενο ποστ σου ουτε εσυ ασχολεισαι με το μεταλ τελευταια.

Οπότε ας καταληξουμε στο οτι το -core οπως και αλλα ειδη εχει κανει το ξεσπασμα του και θα καταληξει με ενα μικρο σταθερο αριθμο hardcore fans, οταν θα βγει κατι καινουργιο θα γινεται η ιδια συζητηση.

Το θεμα ειναι τι σ αρεσει να ακους... αν σου αρεσει το core ακου core, αν σου αρεσει το μεταλ ακου μεταλ. Το να ασχολουμαστε με το πιο ειδος θελει ανανεωση απο την στιγμη που βγαινουν πραγματα για το μεταλ δεν εχει κανενα νοημα για μενα.

Να βάλω και κανα τραγουδακι για να μην χαλαω το θρεντ

Malevolentia - Martyrs
[YOUTUBE]http://www.youtube.com/watch?v=L5mH2Jq6SXU[/YOUTUBE]
Anorexia Nervosa - La Chouanne
[YOUTUBE]http://www.youtube.com/watch?v=DCV5QdG_SKg[/YOUTUBE]
The Monolith Deathcult - Master Of The Bryansk Forest
[YOUTUBE]http://www.youtube.com/watch?v=guJBexouZTY[/YOUTUBE]

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Hyuuga_Nikorasu: 26 Ιούλιος 2011 - 14:57

Δημοσιευμένη  εικόνα

#1631 God Clande

God Clande

All Fictive

• Members
  • 30 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 29 Ιούλιος 2011 - 00:03

To "-core" προέρχεται από το hardcore. Στην πορεία λάποιοι έκαναν εισροή etal επιρροών - κυρίως Celtic Frost. Δεν έχει να κάνει με μέταλ πέραν αυτού. Αντιθέτως, το metal από τους slayer & metallica και έπειτα, βασίστηκε κατα κόρον στο hardcore. Μόνο το blackmetal (από τα ζωντανά είδη - μην μιλήσουμε για heavy & power) δεν βασίστηκε στο hardcore, αλλά πήρε επιρροές από παντού, hardcore, folk, classical και άλλα είκοσι είδη. To metal σήμερα είναι πολύ πιθανόν να φτάσει στο σημείο να χαρακτηριστεί "κλινικά νεκρό". Όλα αυτά που λες δεν είναι κακό να τα ακούει κανείς, αλλά είναι παρωχημένα μέχρι αηδίας και δεν έχουν να προσφέρουν στην εξέλιξη της μουσικής. Amon amarth εμπλέκονται με μουσικές νεκρές εδώ και δεκαετίες, καλοί εάν σου αρέσει το στύλ αλλά μεγάλη μπάντα και ελπίδα για το μέλλον δεν τους λες. Arch enemy & samael μιά από τα ίδια. Ματζέστικ μπλάκ δεν υπήρξε ποτέ, άκυρη ταμπέλα, emperor, gehenna ήταν κορυφαίοι στην εποχή τους και εκεί τελείωσε ο,τι είχε να προσφέρει αυτός ο ήχος. Γενικά ο,τι έχει προσφέρει το metal από το '94 και πέρα βασίζεται σε εξωτερικές επιρροές - πράγμα πολύ καλό εάν ρωτάτε εμένα. Οι μπάντες μετά το 4ο άλμουμ πρέπει να τελειώνουν - εκτός αν μιλάμε για τίποτα αστείρευτες πηγές τύπου neurosis. Γενικά όσοι γεμίζουν στάδια είναι συνίθως κάτι ξεπεσμένοι εισοδηματίες που ζητιανεύουν από το κοινό. Αυτά.

EDIT: ΟΝ ΤΟΠΙΚ

Youtube Video

ΕΔΙΤ 2: ...επίσης, οι μάχες μεταξύ ειδών είναι σκέτη γελοιωδία. ******** για να δουλεύει το metalhammer.

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από God Clande: 29 Ιούλιος 2011 - 00:12

Δημοσιευμένη  εικόνα

#1632 Zane

Zane

Anime Fan

• Members
  • 251 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 29 Ιούλιος 2011 - 01:44

To "-core" προέρχεται από το hardcore. Στην πορεία λάποιοι έκαναν εισροή etal επιρροών - κυρίως Celtic Frost. Δεν έχει να κάνει με μέταλ πέραν αυτού. Αντιθέτως, το metal από τους slayer & metallica και έπειτα, βασίστηκε κατα κόρον στο hardcore. Μόνο το blackmetal (από τα ζωντανά είδη - μην μιλήσουμε για heavy & power) δεν βασίστηκε στο hardcore, αλλά πήρε επιρροές από παντού, hardcore, folk, classical και άλλα είκοσι είδη. To metal σήμερα είναι πολύ πιθανόν να φτάσει στο σημείο να χαρακτηριστεί "κλινικά νεκρό". Όλα αυτά που λες δεν είναι κακό να τα ακούει κανείς, αλλά είναι παρωχημένα μέχρι αηδίας και δεν έχουν να προσφέρουν στην εξέλιξη της μουσικής. Amon amarth εμπλέκονται με μουσικές νεκρές εδώ και δεκαετίες, καλοί εάν σου αρέσει το στύλ αλλά μεγάλη μπάντα και ελπίδα για το μέλλον δεν τους λες. Arch enemy & samael μιά από τα ίδια. Ματζέστικ μπλάκ δεν υπήρξε ποτέ, άκυρη ταμπέλα, emperor, gehenna ήταν κορυφαίοι στην εποχή τους και εκεί τελείωσε ο,τι είχε να προσφέρει αυτός ο ήχος. Γενικά ο,τι έχει προσφέρει το metal από το '94 και πέρα βασίζεται σε εξωτερικές επιρροές - πράγμα πολύ καλό εάν ρωτάτε εμένα. Οι μπάντες μετά το 4ο άλμουμ πρέπει να τελειώνουν - εκτός αν μιλάμε για τίποτα αστείρευτες πηγές τύπου neurosis. Γενικά όσοι γεμίζουν στάδια είναι συνίθως κάτι ξεπεσμένοι εισοδηματίες που ζητιανεύουν από το κοινό. Αυτά.

ΕΔΙΤ 2: ...επίσης, οι μάχες μεταξύ ειδών είναι σκέτη γελοιωδία. ******** για να δουλεύει το metalhammer.

Ωραίος,συμφωνώ σε όλα.Πάντα είναι ευχάριστο να βλέπεις ανοιχτόμυαλους και ειλικρινείς metalheads,που δεν ευλογούν τα γένια τους με ατελείωτες κ ψευτοελιτίστικες ατάκες.

Κερασμένο το κομμάτι και αυτό το παγωμένο μπυρόνι από μένα:drinks:
[YOUTUBE]http://www.youtube.com/watch?v=lGM4YqtAtyM[/YOUTUBE]
Ελπίζω ν σου αρέσουν οι itw,γιατί για την μπύρα δεν έχω αμφιβολίαPosted Image

#1633 God Clande

God Clande

All Fictive

• Members
  • 30 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 29 Ιούλιος 2011 - 01:49

Ωραίος,συμφωνώ σε όλα.Πάντα είναι ευχάριστο να βλέπεις ανοιχτόμυαλους και ειλικρινείς metalheads,που δεν ευλογούν τα γένια τους με ατελείωτες κ ψευτοελιτίστικες ατάκες.

Κερασμένο το κομμάτι και αυτό το παγωμένο μπυρόνι από μένα:drinks:

Youtube Video

Ελπίζω ν σου αρέσουν οι itw,γιατί για την μπύρα δεν έχω αμφιβολίαPosted Image

Μου το είχε χαρίσει ο κολλητός μου το άλμπουμ, την έκδοση του metal hammer μάλιστα. Δεν κατάφεραν να με κερδίσουν τελικώς και με παίδευσαν, αλλά δεν μπορώ να πω ο,τι με χαλάνε η δεν τους σέβομαι. Απλά δεν παίζει να το ακούσω πάνω από μία-δύο φορές το 2μηνο. Δεν έχω όμως ακούσει ακόμα το omnio, οπότε επιφυλάσσομαι. Πάντως είναι από τις κορυφαίες μπάντες του χώρου.

Ευχαριστώ και για το μπυρόνι, γειά μας!
Δημοσιευμένη  εικόνα

#1634 Zane

Zane

Anime Fan

• Members
  • 251 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 29 Ιούλιος 2011 - 01:54

Γεια μας!
Οκ,απλά έχε υπόψη ότι το ύφος στο Omnio είναι λίγο/αρκετά διαφορετικό απ'αυτό του Heart of Ages.

Δεν βάζω κ το χέρι μου στην φωτιά ότι θα σου αρέσει,αλλά σίγουρα αξίζει να το τσεκάρεις;)

#1635 God Clande

God Clande

All Fictive

• Members
  • 30 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 29 Ιούλιος 2011 - 01:56

Γεια μας!
Οκ,απλά έχε υπόψη ότι το ύφος στο Omnio είναι σχετικά διαφορετικό απ'αυτό του Heart of Ages.

Δεν βάζω κ το χέρι μου στην φωτιά ότι θα σου αρέσει,αλλά σίγουρα αξίζει να το τσεκάρεις;)

Μου έχουν πεί ότι ξεφεύγει γενικά σε πιό ανοιχτόμυαλα πεδία, οπότε με ερεθίζει σαν σκέψη.
Δημοσιευμένη  εικόνα