Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
* * * * * 2 votes

Metal

• Please log in to reply
1989 replies to this topic

#1636 Night Wizard Seal

Night Wizard Seal

名前のない怪物

• Review Team
  • 2,153 posts

Posted 29 July 2011 - 01:57

Πρόσφατα τους ανακάλυψα και ομολογώ ότι έχω μείνει με το στόμα ανοιχτό.

Youtube Video

Εξαίσιο τραγούδι. Με έχει καθηλώσει. Πολύ ωραία χρήση του μύθου επίσης. Εξαιρετικοί στίχοι.

Youtube Video

:Blissfull:

84886513_zpsfd6f6e60.jpg

They sound like they are crying. Like wolves, howling for their dead masters.

#1637 Kenny

Kenny

<SS0·b ∨ ~SS0·b>

• Retired Staff
  • 8,656 posts
  • Locationbetween the frets

Posted 29 July 2011 - 10:10

Αντιθέτως, το metal από τους slayer & metallica και έπειτα, βασίστηκε κατα κόρον στο hardcore. Μόνο το blackmetal (από τα ζωντανά είδη - μην μιλήσουμε για heavy & power) δεν βασίστηκε στο hardcore, αλλά πήρε επιρροές από παντού, hardcore, folk, classical και άλλα είκοσι είδη.

Prog/Avant-garde metal does the same (and does it better :P).

To metal σήμερα είναι πολύ πιθανόν να φτάσει στο σημείο να χαρακτηριστεί "κλινικά νεκρό". Όλα αυτά που λες δεν είναι κακό να τα ακούει κανείς, αλλά είναι παρωχημένα μέχρι αηδίας και δεν έχουν να προσφέρουν στην εξέλιξη της μουσικής.

Δεν νομίζω ότι σταμάτησε ποτέ η πρόοδος του είδους. Απλά η πικρή αλήθεια είναι ότι στις μέρες μας, για πρώτη φορά στην ιστορία της μουσικής, η πρόοδος του κάθε είδους δεν είναι πια στο προσκήνιο. Οι μάζες έχουν αδρανοποιηθεί στο να ακούνε τα ίδια και τα ίδια, είτε μιλάμε για metal, είτε για pop/rap/electronic/what-have-you. Blame the audience.

Με κίνδυνο να φανώ πορωμένος, θα ξαναπώ για prog και avant-garde metal. Τουλάχιστον από το δικό μου POV είναι δύο υπο-είδη που εξακολουθούν να φέρνουν φρέσκα πράγματα στο τραπέζι. Πιθανόν να υπάρχουν και άλλα υπο-είδη με φρέσκους ήχους, αλλά δεν έχω ψαχτεί αρκετά προς αυτές τις κατευθύνσεις.

Γενικά δεν βρίσκεις άκρη. Προσωπικά έχω βαρεθεί να πετυχαίνω metalheads που μου λένε ότι το black/thrash/epic/power metal είναι νεκρό. Οι μισοί λένε ότι "δεν βγάζουν πια δίσκους όπως παλιά", οι άλλοι μισοί λένε "βγάζουν όλο τα ίδια και τα ίδια". Go figure. I guess, από έναν metalhead μπορείς να πάρεις τα πάντα, εκτός από το δικαίωμα να γκρινιάζει.

2112.gif
|| FORUM RULES || ADN RULES || FEEDBACK || IP.BOARD QUICK USER GUIDE || #anime.gr @ irc.rizon.net ||

#1638 God Clande

God Clande

All Fictive

• Members
  • 30 posts

Posted 29 July 2011 - 10:37

Prog/Avant-garde metal does the same (and does it better :P).Δεν νομίζω ότι σταμάτησε ποτέ η πρόοδος του είδους. Απλά η πικρή αλήθεια είναι ότι στις μέρες μας, για πρώτη φορά στην ιστορία της μουσικής, η πρόοδος του κάθε είδους δεν είναι πια στο προσκήνιο. Οι μάζες έχουν αδρανοποιηθεί στο να ακούνε τα ίδια και τα ίδια, είτε μιλάμε για metal, είτε για pop/rap/electronic/what-have-you. Blame the audience.

Με κίνδυνο να φανώ πορωμένος, θα ξαναπώ για prog και avant-garde metal. Τουλάχιστον από το δικό μου POV είναι δύο υπο-είδη που εξακολουθούν να φέρνουν φρέσκα πράγματα στο τραπέζι. Πιθανόν να υπάρχουν και άλλα υπο-είδη με φρέσκους ήχους, αλλά δεν έχω ψαχτεί αρκετά προς αυτές τις κατευθύνσεις.

Γενικά δεν βρίσκεις άκρη. Προσωπικά έχω βαρεθεί να πετυχαίνω metalheads που μου λένε ότι το black/thrash/epic/power metal είναι νεκρό. Οι μισοί λένε ότι "δεν βγάζουν πια δίσκους όπως παλιά", οι άλλοι μισοί λένε "βγάζουν όλο τα ίδια και τα ίδια". Go figure. I guess, από έναν metalhead μπορείς να πάρεις τα πάντα, εκτός από το δικαίωμα να γκρινιάζει.

Μα, φυσικά, το prog (από ένα σημείο και μετά) και ειδικά το avantgarde, είναι νοοτροπίες, παρά ταμπέλες, εξού και έχουν απλώσει τα "πλοκάμια" τους σε πολλά από τα είδη metal (και όχι μόνο) πλέον. Αυτό που λες είναι αυτό ακριβώς που εννοώ όταν λέω "εξωτερικές επιρροές" και φυσικά είναι ευπρόσδεκτο. Οπότε συμφωνούμε εδώ.

Η πρόοδος του είδους ουσιαστικά έχει σταματήσει, μιάς και δεν ακούγεται πιά κάτι που να έχει "εσωτερικές" επιρροές και να μην καταντήσει ανακύκλωση παλαιότερων ακουσμάτων του metal. Ακόμα και συγκροτήματα που σήμερα θεωρούνται "μεγάλα ονόματα", όπως πχ οι Mastodon (αν και δεν τους θεωρώ τόσο αξιόλογους) μικρή σχέση έχουν με αυτό που έγινε γνωστό σαν metal. Θα μου πείς και το thrash είχε εξωμεταλλική βάση, αλλά metal το λέμε (και είναι). Θα έχεις δίκιο, απλά σήμερα το metal στα ελπιδοφόρα σχήματα είναι λιγότερο από 20% τοις εκατό του ήχου τους. Δεν είναι ότι δεν βγαίνουν "καθαρά" metal συγκροτήματα πλέον, αλλά αυτά είναι μάλλον εσωτερικής και, τολμώ να πω, νοσταλγικής κατανάλωσης. Από εκεί και πέρα βλέπεις έναν ατελείωτο σωρό από αντιγραφές κάποιων ατιγραφών μερικών συγκροτημάτων που αντέγραψαν το "Kill 'Em All" ξέρω 'γω. Θα μου επιτρέψετε να μην τα θεωρώ καν αξιόλογα αυτά τα σχήματα. Όχι οτι έχω πρόβλημα με το ότι είναι δημοφιλείς οι Trivium πχ, αλλά όλοι νομίζω πως κατανοούμε ότι έχοντας άλλο ένα τσουβάλι μπάντες που θέλουν να γίνουν οι νέοι Metallica ή οι νέοι Darkthrone ή οι νέοι Death, στερούνται της προσοχής μπάντες που αξίζουν περισσότερο κι ας είναι "λιγότερο μέταλ".
Οι metalheads ου λες μου θυμίζουν κάτι "τελειωμένους" οπαδούς των maiden ή των manowar ή των darkthrone που απλά έχουν κλείσει συνειδητά (ή ασυνείδητα) τα αυτιά τους σε ο,τι καινούριο βγήκε τις τελευταίες δεκαετίες κατηγορόντας το για "μη μεταλ-false μεταλ", είτε αυτό ήταν οι Ved Buens Ende/Dodheimsgard, είτε οι Fear Factory, είτε οι Neurosis, είτε οι Cynic και οι Sieges Even. Λες "Blame the audience". Ναι, έχεις δίκιο, εάν υπήρχε συνειδητοποιημένο κοινό, δεν θα είχαμε φτάσει εδώ. Δεν θα δινόταν στον κάθε ηλίθιο η ευκαιρία να βγάλει δίσκο παγκόσμιας διανομής και να έχει την υποστήριξη των media, μόνο και μόνο επειδή αντέγραψε ή πιθίκισε πάνω σε υλικό των slayer, που ήταν δημοφιλείς. Ελπίζω να καταλαβαίνεις τι περίπου εννοώ.
Posted Image

#1639 Kenny

Kenny

<SS0·b ∨ ~SS0·b>

• Retired Staff
  • 8,656 posts
  • Locationbetween the frets

Posted 29 July 2011 - 10:47

Οι metalheads ου λες μου θυμίζουν κάτι "τελειωμένους" οπαδούς των maiden ή των manowar ή των darkthrone που απλά έχουν κλείσει συνειδητά (ή ασυνείδητα) τα αυτιά τους σε ο,τι καινούριο βγήκε τις τελευταίες δεκαετίες κατηγορόντας το για "μη μεταλ-false μεταλ", είτε αυτό ήταν οι Ved Buens Ende/Dodheimsgard, είτε οι Fear Factory, είτε οι Neurosis, είτε οι Cynic και οι Sieges Even. Λες "Blame the audience". Ναι, έχεις δίκιο, εάν υπήρχε συνειδητοποιημένο κοινό, δεν θα είχαμε φτάσει εδώ. Δεν θα δινόταν στον κάθε ηλίθιο η ευκαιρία να βγάλει δίσκο παγκόσμιας διανομής και να έχει την υποστήριξη των media, μόνο και μόνο επειδή αντέγραψε ή πιθίκισε πάνω σε υλικό των slayer, που ήταν δημοφιλείς. Ελπίζω να καταλαβαίνεις τι περίπου εννοώ.

Truer words were never spoken. Ειδικά αυτό το "non-metal/false metal" βγάζω φλύκταινες όποτε το ακούω. Ρε μπαγλαμά, αφού ακόμα και το metal που έχεις κάνει ευαγγέλιο αποτελεί deviation του hard rock, γιατί δεν δέχεσαι deviations του metal;

Τι να πεις... ευτυχώς πάντα θα υπάρχει νέα αξιόλογη μουσική, γι' αυτούς που ξέρουν να ψάχνουν.

2112.gif
|| FORUM RULES || ADN RULES || FEEDBACK || IP.BOARD QUICK USER GUIDE || #anime.gr @ irc.rizon.net ||

#1640 MikamiTeru

MikamiTeru

Blackholistas United

• Members
  • 467 posts

Posted 31 July 2011 - 02:04

Blame the audience.....εν μερει σωστο. Αν οι πιο πολλες μπαντες δεν επελεγαν την ανακυκλωση με σκοπο την ικανοποιηση των κολλημενων φαν τους τοτε θα υπηρχε μεγαλυτερη προοδος...αρα πιστευω φταινε και οι μπαντες.....

All in all, πιστευω πως βρισκεις στο μεταλ καινουργια αξιολογη μουσικη, αλλα δεν πιστευω πως εχει μελλον και βαθος....το μελλον βρισκεται στα "deviations"....
Posted Image

Ιδού η Black Hole, ιδού και το πήδημα.
Posted Image

#1641 Lord Leon

Lord Leon

Immortal Esper

• Members
  • 740 posts

Posted 31 July 2011 - 04:38

οταν θέλει κάποιος να γκρινιαξει, γκρινιαζει. Οταν βγηκε το the haunted, λεγανε για ανακυκλωση at the gates. Οταν βγηκε το through the ashes of empires, μιλαγανε για thrashcore, παρολο που ο δισκος ηταν τουλαχιστον κατα 80% μεταλ, και μικρη σχεση ειχε με το υφος των προηγουμενων (εκτος ισως απο το πρωτο, αλλα και παλι φαινοταν οτι ηταν επηρρεασμενοι απο την ταμπελα της μπαντας).

Σιγουρα τα περι θανατου της μεταλ σκηνης εχουν καποια επιχειρηματα, αλλα ουτε απολυτα ειναι ουτε οριστικά. Απλώς οταν εχουν εξερευνηθει τοσοι δρομοι ειναι πολυ δυσκολο να πρωτοτυπήσεις. Και ουσιαστικά, αν δεν αντιγραψεις κατι απο τα ηδη υπάρχοντα, θα εμφανιστει κατευθειαν καποιος, να πει οτι ειναι οτι ειναι μπολιασμενο απο φολκ ραπ ρεγκε συρτακι και να δωσει κατευθειαν καποιο τιτλο οπου το μεταλ θα υπαρχει μονο ως συνθετικο, στην καλυτερη.

Εγω λεω να μην πολυασχολουμαστε καθως οι φανατικοι διαχωρισμοι ειδων μουσικης, ειναι μονο για ανεργους.

stasou%2520mygdala.jpg

#1642 X-LpBleach

X-LpBleach

a.k.a. Bleach155

• Members
  • 203 posts

Posted 31 July 2011 - 15:30

Youtube Video

Μια Hardcore πάντα που απ' όσο βλέπετε έχει επηρεαστεί από το HnK... :P
Κάνανε και tribute τραγούδι στον Raoh οι θεοί!

#1643 Hyuuga_Nikorasu

Hyuuga_Nikorasu

Cine Iubeste Si Lasa

• Members
  • 374 posts
  • LocationΠάτρα

Posted 01 August 2011 - 20:08

Κάτι με επιασε σημερα και αρχισα να ακουω Samael...

Youtube Video

...ενα ομορφο κομματακι για το θρεντ

Posted Image

#1644 MikamiTeru

MikamiTeru

Blackholistas United

• Members
  • 467 posts

Posted 01 August 2011 - 21:59

Youtube Video

Excuse me. WTF is this awsomeness ?
Posted Image

Posted Image

#1645 God Clande

God Clande

All Fictive

• Members
  • 30 posts

Posted 04 August 2011 - 20:33

γενικά, όλοι 'εχουμε δίκιο και άδικο. Αλλά εντάξει, λίγη μελέτη στα είδη δεν βλάπτει.
Posted Image

#1646 Hyuuga_Nikorasu

Hyuuga_Nikorasu

Cine Iubeste Si Lasa

• Members
  • 374 posts
  • LocationΠάτρα

Posted 05 August 2011 - 20:54

Λίγο καλό industrial

Turmion Katilot - Liitto

Youtube Video

και κατι πιο αγνωστο

Zavod - Da ili Njet
Youtube Video

Οι Ρώσσοι Zavod αναμένεται να βγαλουν τον πρωτο τους δισκο

Posted Image

#1647 MikamiTeru

MikamiTeru

Blackholistas United

• Members
  • 467 posts

Posted 06 August 2011 - 01:23

http://www.redbullusa.com/cs/Satellite/en_US/Video/bless-the-fall-bottom-feeder-021243061005940

Mια γευση κορ, ετσι για να δειτε τι χανετε. :Ρ
Posted Image

Posted Image

#1648 LethalMike

LethalMike

I'm not Sober, I will never be..

• Members
  • 303 posts
  • LocationΡόδος, Χανιά

Posted 15 August 2011 - 04:24

θα σε στενοχωρησω λιγακι μικαμι και θα σου πω οτι ολα τα τραγουδια τους εχουν καταντησει ιδια για μενα... Μου την ψιλοδινουν οι Btf πλεον.

Edited by LethalMike, 15 August 2011 - 04:30.

ezgif.com-resize.gif

#1649 Yurishizu

Yurishizu

Anime Newbie

• Members
  • 36 posts

Posted 15 August 2011 - 11:51

Κάτι με επιασε σημερα και αρχισα να ακουω Samael...

Youtube Video

...ενα ομορφο κομματακι για το θρεντ

ζούν ακόμα αυτοί ? γμτ στο Above είχα σταματήσει, και το είχα ακούσει μόλις μία φορά, ελπίζωντας ότι θα έχουν έστω και λίγο απ'τον παλιό ήχο που είχαν στο Passage και το Eternal. στο Reign of Light και Solar Soul μάπες, λές και με το που μπήκαν στη Nuclear Blast άλλαξε ο ήχος τους και χαλάσαν...

[YOUTUBE]http://www.youtube.com/watch?v=kyCPDutjeBg[/YOUTUBE]
κομματάρα σαν κι αυτό, δε ξαναβγάζουν.-

#1650 Hyuuga_Nikorasu

Hyuuga_Nikorasu

Cine Iubeste Si Lasa

• Members
  • 374 posts
  • LocationΠάτρα

Posted 15 August 2011 - 23:31

ωραίο Heavy σχήμα απο την Φινλανδία με καταπληκτικά γυναικεία φωνητικά

BATTLE BEAST - Enter The Metal World

Youtube Video

και ένα Symphonic-ProgPower κομμάτι, από την μπάντα του πληκτρά των Kamelot Oliver Palotai

SONS OF SEASONS - Bubonic Waltz

Youtube Video

και κατι καμενο αλλα πολυ καλο, death metal διασκευη του Castle Theme απο το Super Mario (απειρες ωρες λιωσιμο, αχ τα παιδικα μου χρονια)

Nylithia - Super Mario Castle Theme

Youtube Video

Posted Image