Akira Midousuji

Μπραααβο σκουλίκι, ακούσε τη Ratchel, μπες κι εσύ στο τρενάκι, είναι πολύ έξυπνη εξάλλου, έτσι;
Α, μάλλον όχι. Γιατί απ' ότι φαίνεται ο Hendric-pawn είναι τόσο πανήβλακας που ούτε τη δική της σκέψη δεν μπορεί να ακολουθήσει. Κατασκευάζει αερολογίες που παρουσιάζει ως δικά του επιχειρήματα, όπως το ότι εγώ έκανα την ίδια γκάφα με τη Nikaido. Oύτε καν όμως. Το ακριβώς αντίθετο μάλιστα. Η Nikaido ξεκίνησε ψηφίζοντας τον Accelerator που δεν είχε καν μιλήσει τότε, και ελάχιστα εως καθόλου τράβηξε την υποψία των υπολοίπων με την ψήφο του. Όταν όμως είδε το βολικό ρεύμα αντιπερισπασμού που ξεκινήσαμε να στήνουμε ενάντια στον Yowai-to, αμέσως το ακολούθησε χωρίς καμία αιτιολόγηση, και δεν έχει καν ξανασχολιάσει κάτι από τότε. και αυτό πράγματι είναι ύποπτο, γιατί δεν έχει δείξει κανένα ενδιαφέρον για να αποσπάσει πληροφορίες από περισσοτέρους υπόπτους, αλλά απλώς ακολούθησε το πιο ασφαλές ρεύμα, για το οποίο αν υπάρχει ενδεχόμενο λάθους, που υπάρχει, εμείς θα ήμασταν οι πρώτοι που θα είχαν την ευθύνη, ή τουλάχιστον έτσι θα σκέφτονταν μάλλον οι περισσότεροι από τους άχρηστους εδώ μέσα.
Εγώ αντίθετα, είχα ήδη εξασφαλίσει την ψήφο μου βασίζοντας την κάπου, και μια σχετική ασυλλία για την πρώτη μέρα μιας και το ρεύμα είχε ήδη σχηματιστεί και δεν υπήρχε λόγος να στραφεί εναντίον μου. Μετά όμως;
Γιατί να σπαταλήσω την ευκαιρία μου να ασκήσω περισσότερη πίεση στην Rachel, η οποία είναι ύποπτη όχι μόνο μέσω της συμπεριφοράς του Yowai-to, αλλά και εξαιτίας της αβάσιμης προσπάθειας σχηματισμού ρεύματος προς τον χοντρόγερο (Babba), και της αποχής της από κάθε συζήτηση παρά τις κατηγορίες προς τον Yowai-to, και εμμέσως προς εκείνη; Έτσι κι αλλιώς δήλωσα ξεκάθαρα πώς σκόπευα ενδεχομένως να επανέλθω στις κατηγορίες προς τον Yowai-to, αφού πρώτα αποσπούσα μια κουβέντα από τη Rachel. Δεν είχα τίποτα να χάσω, παρά μόνο το βόλεμα του να μην τραβήξω την προσοχή. Και να που με το που βγαίνω εγώ από το βολικό ρεύμα προς τον Yowai-to, σκορπίζονται και οι υπόλοιποι, με εξαίρεση την ιδιαίτερα ύποπτη Nikaido που ακόμα δεν έχει μιλήσει, αν και φαντάζομαι θα εκμεταλλευτεί την ευκαιρία να με ψηφίσει, τώρα που το ρεύμα στρέφεται προς εμένα.
Σκεφτείτε επίσης το εξής, αν έχετε την ικανότητα:
Αν η Ratchel αποδειχθεί δολοφόνος, τότε πιθανότατα είναι και ο Yowai-to, και όλα οκ.
Αν όμως δεν είναι, οι υποψίες στον Yowai-to ουσιαστικά εξαλείφονται, και θα πρέπει να στραφούμε αλλού.
Αν εκτελέσουμε πρώτα το Yowai-to και είναι αθώος, τότε η Ratchel παραμένει σχετικά ύποπτη, και μια τυχούσα αποτυχημένη προσπάθεια λιτντσαρίσματός της θα κέρδιζε υπερβολικά πολύ χρόνο στους πραγματικούς δολοφόνους.
Οπότε γιατί να πιαστώ από τον λιγότερο ύποπτο Yowai-to και όχι από την περισσότερο ύποπτη Ratchel?
Yπάρχει εξάλλου το ενδεχόμενο να μη συνεργάζονται, και αν δε συνεργάζονται, έχουμε στοιχεία μόνο ενάντια σε αυτήν.
Έπρεπε εξαρχής να ψηφίσω εκείνη και όχι το Yowai-to, αλλά επαναπαύθηκα στο γεγονός ότι ο Hendrick-pawn δε θα ήταν τόσο ηλίθιος, όπως αποδεικνύεται τώρα. Αντίθετα ο Feitan επίσης άλλαξε την ψήφο του προς την Rachel, και συμφωνώ μαζί του, αλλά κανείς δε στρέφεται προς εκείνον για κάποιο λόγο.
Ομολογώ βέβαια ότι υπάρχει επίσης κάτι που με μπερδεύει. H Ratchel θα μπορούσε να κρατήσει χαμηλό προφήλ και να διατηρήσει την ψήφο της στον γερο ή σε κάποιον που δεν κινδύνευε να λιντσαριστεί τη συγκεκριμένη μέρα. Γιατί αν όντως εκτελεστώ εγώ σήμερα, και αποδειχθώ προφανώς αθώος, η καθοριστική της ψήφος θα στραφεί πιθανότατα εναντίον της αύριο.
Οπότε διατηρώ κάποιες αμφιβολίες για το αν όντως είναι δολοφόνος, γιατί αν όντως είναι, ο θάνατος μου θα αποδειχθεί αυτοκτονία για εκείνη. Έλα όμως που ενδεχομένως δεν είχε προβλέψει ότι ο Hendrick-pawn θα ήταν αρκετά ανόητος (αν όχι ο πραγματικός ύποπτος) για να την ακολουθήσει; Χυδαίο.
Edited by Kamui, 12 December 2015 - 05:05.