Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
* * * * - 2 votes

Anime vs Manga

• Please log in to reply
195 replies to this topic

Poll: Anime vs Manga (390 member(s) have cast votes)

Anime vs Manga

1. Manga (80 votes [33.20%] - View)

Percentage of vote: 33.20%

2. Anime (161 votes [66.80%] - View)

Percentage of vote: 66.80%

Vote Guests cannot vote

#106 Quessir

Quessir

Anime Newbie

• Members
  • 56 posts

Posted 28 February 2008 - 00:17

Manga , τωρα οτι και να πω λιγο θα ειναι ..τα manga δεν γινεται να τα βαρεθεις ενο το ανιμε μετα απο ενα σημειο που μπενουν τα fillers ξενερωνεισ και σταματας xD

#107 Jiraiya

Jiraiya

ビッグブレストジャンキー

• Members
  • 2,574 posts

Posted 28 February 2008 - 00:34

Manga , τωρα οτι και να πω λιγο θα ειναι ..τα manga δεν γινεται να τα βαρεθεις ενο το ανιμε μετα απο ενα σημειο που μπενουν τα fillers ξενερωνεισ και σταματας xD

Απλά δε βλέπεις τα filler:uhh:

Posted Image

#108 freak27

freak27

Sparking

• Members
  • 622 posts

Posted 28 February 2008 - 00:47

yep!
Posted Image

#109 Quessir

Quessir

Anime Newbie

• Members
  • 56 posts

Posted 28 February 2008 - 08:09

ναι και αυτο μια λυση αλλα εμενα μαρεσουν παρα πολυ τα βιβλια !!(μιλαμε παντα εκτος σχολειου). stoptamzo.com ειναι ενα μεγαλο σιτε με manga μονο τα εχει ολα δειτε το ειναι πολυ καλο ;)
και στα Manga ειναι πιο οραια ζωγραφισμενα ολα η λεπτομερια κανει την διαφορα :hahaha:

Forums - Powered by vBulletin λαθος ! :nosey:

#110 Tea-chan

Tea-chan

Don't Lose Your Way

• Retired Staff
  • 2,491 posts

Posted 28 February 2008 - 14:32

Πιστεύετε όμως το ίδιο για τα manga που είναι βασισμένα σε anime; :nosey:

Ετούτα είναι μετρημένα στο ένα χέρι...:nosey:

Και για να σου απαντήσω, ό,τι είναι η αυθεντική ιστορία, το προτιμώ. Ως επί το πλείστον είναι manga.

Νόμιζα ότι δε χρειαζόταν να το εξηγήσω αυτό. Εξυπακούεται.

#111 AquaLayzeR

AquaLayzeR

• Members
  • 239 posts

Posted 01 March 2008 - 22:10

Anime,τα manga δεν τα μπορώ....

Posted Image

#112 Kenny

Kenny

<SS0·b ∨ ~SS0·b>

• Retired Staff
  • 8,656 posts
  • Locationbetween the frets

Posted 01 March 2008 - 22:53

Ετούτα είναι μετρημένα στο ένα χέρι...:nosey:

Και για να σου απαντήσω, ό,τι είναι η αυθεντική ιστορία, το προτιμώ. Ως επί το πλείστον είναι manga.

Νόμιζα ότι δε χρειαζόταν να το εξηγήσω αυτό. Εξυπακούεται.

Το υποψιαζόμουν. Ακολουθείς λοιπόν το δόγμα "Original work FTW".

Έχω υπόψην μου ένα τρανό αντιπαράδειγμα.

Ghost In The Shell

Σαν manga δεν έλεγε και πολλά. "Cyberpunk αθυρόστομες γκόμενες με όπλα" είναι η φράση που το χαρακτηρίζει καλύτερα. Ο χαρακτήρας της Motoko Kusanagi ήταν εντελώς αψυχολόγητος, και γενικά, έλειπε το βάθος και η σοβαρότητα που χαρακτηρίζει την ταινία. Δημιουργήθηκε, άλλωστε, μια εποχή που ο Masamune Shirow ασχολούταν με hentai doujinshi.

Απεναντίας, το τι κατάφερε η ταινία Ghost In The Shell και τα sequels της, το ξέρει η ιστορία της 7ης τέχνης.

Πιστεύω, λοιπόν, ότι η αλήθεια στο θέμα anime vs. manga είναι κάπου στη μέση.

2112.gif
|| FORUM RULES || ADN RULES || FEEDBACK || IP.BOARD QUICK USER GUIDE || #anime.gr @ irc.rizon.net ||

#113 MaSaKa

MaSaKa

Anime Freak

• Members
  • 342 posts

Posted 02 March 2008 - 01:07

Εγω προτιμω τα anime γιατι εχουν soundtrack, εχουν ηχο, εχουν κινηση, openings endings, μπορουν να τα παρακολουθησουν πολλοι μαζι ταυτοχρονα, αλλα αμα η ιστορια χαλαει με τα φιλερς και το σχεδιο δεν ειναι και τοσο καλο οπως συνηθιζουν να κανουν τοτε προτιμω τα manga. Πολλες φωρες βλεπω ενα ανιμε και μετα διαβαζω το manga για να δω τη συνεχεια αφου πολλα anime σταματανε στη μεση

#114 Sh1n!g@mi

Sh1n!g@mi

Starting...

• Members
  • 21 posts

Posted 02 March 2008 - 02:34

Τα anime είναι καλύτερα!!!!!!!!Ο μόνος και σημαντικός λόγος είναι ότι η αναπαράσταση της σκηνής γίνεται καλύτερα στη κάμερα παρά στο χαρτί!!!!Ας μην αναφέρω και τον ήχο!!!!!!!

#115 Crazy_Devil

Crazy_Devil

Akuma

• Members
  • 104 posts

Posted 02 March 2008 - 19:46

Τα anime είναι καλύτερα από τα manga σε πολλά στοιχεία όχι όμως ότι τα manga δεν είναι καλά και τα manga έχουν κάποια στοιχεία που τα κάνουν να ξεχωρίζουν όπως κάποιες εκφράσεις που δεν αναφέρονται στα anime όπως και σκηνές!

#116 Sparda

Sparda

~ C.C. is win ~

• Members
  • 697 posts

Posted 03 March 2008 - 06:26

Πιστεύω, λοιπόν, ότι η αλήθεια στο θέμα anime vs. manga είναι κάπου στη μέση.

Must be the wisest thing that was said on this topic, respect mate.

Άποψή μου: Το όλο versus, από τη στιγμή που γίνεται για να δούμε πιο είναι καλύτερο, είναι άκυρο. Θα πετάγεται ο καθένας που θα λέει, το anime έχει ήχο και χρώμα. Θα πετάγεται ο άλλος, ναι αλλά το manga έχει πιο προσεγμένο σχέδιο και είναι portale. Να ξαναμιλήσει ο πρώτος, σιγά, με τα νέα animation το σχέδιο παραμένει στα ίδια επίπεδα ή καλύτερα, plus τώρα με τα laptop, psp κλπ είναι και τα anime portable κλπ κλπ χωρίς να καταλήξουμε πουθενά γιατί individually we all posses our own way of thinking and
interpreting things.

Αν τώρα το versus γίνεται για στατιστικούς λόγους, δηλαδή για να δούμε τι προτιμάει η majority of people είναι επίσης άκυρο κατα το ήμιση, μιας και το αποτέλεσμα είναι φανερό. Σε ένα αντίστοιχο poll TV VS Books η TV θα νικούσε, και τους λόγους τους ξέρετε. Οι book lovers είναι πιο φανατικοί αλλά και πιο λίγοι.

Γενικότερα εγώ συμφωνώ με αυτό που quotαρα από τον Kenny. Υπάρχουν πολύ αξιόλογα manga καθώς και πολύ αξιόλογα anime. Αν κάθεσαι και σκαλίζεις ότι πιο είναι καλύτερο ή πιο προτιμάς δεν καταλήγεις πουθενά. Ανάλογα με την παρουσίαση του, τα χρήματα που διατίθονται, το σενάριο κλπ κλπ μπορεί το ένα να "πατήσει κάτω" το άλλο easily.

Τώρα αν έρθει ένας και σου πει. Ναι αλλά εγώ ότι manga διαβάζω που έχει βγει σε anime μου αρέσει περσσότερο το manga (ή το αντίθετο φυσικά) για αυτούς και εκείνους τους λόγους. Και δεν μου έχει συμβεί μόνο μια φορά, γενικότερα το λέω, πώς κάθε φορά το manga ξεπερνάει κλπ κλπ.
Ναι οκ. Σύμφωνοι. Το γεγονός όμως ότι "συχνότερα" το ένα ξεπερνάει το άλλο (είτε το ξεπερνάει σεναριακά, είτε σκηνοθετικά είτε δεν ξέρω και γω τι) δεν είναι απόδειξη ότι : κοίτα, είναι αυτό καλύτερο.
Πχ, φανταστείται το Karas σε manga. Εφιάλτης; Φανταστείτε το και με μέτρια σχέδια και μέτρια ποιότητα scanlations. It pretty much sucks; Φανταστείτε όμως ότι επειδή είναι manga έχει όλον τον χρόνο και την καλή διάθεση να αναπτύξει τους χαρακτήρες και το σενάριο χ10 προσθέτωντας νέες ενδιαφέρουσες εξελίξεις και γεγονότα. Όπως το παρελθόν των χαρακτήρων κλπ. Nice; Ι can go on forever.
Στην τελική όμως, δείτε τι συγκρίνετε. Ανόμοια πράγματα. Δεν είναι κανένα καλύτερο από το άλλο αντικειμενικά γιατί στην τελική παίρνουν διαφορετική κατεύθυνση (θεωριτική, τεχνολογική κλπ).

Σύγκριση δίκαια θα μπορούσα να δεχτώ μόνο εάν γινόταν κάτι σαν αυτό το παράδειγμα. Υπήρχε ένα manga 3 volume ξέρω γω. (Ή ένα anime 12 episodes). Kαι copy paste το παίρνουν και το κάνουν anime. (Ή manga). Το ΟST ταιριάζει, οι φωνές οκ κλπ(ή τα σχέδια είναι πιο αναλυτικά κλπ). Τότε και μόνο τότε, θα μπορούσα να πω εύκολα ότι, ξέρεις κάτι; Σε αυτό (instead anime or manga στη θέση του "αυτό") ευχαριστήθηκα περισσότερο. Είναι ίδια οκ και πολύ καλά και τα 2, αλλά απλά μαρέσει αυτό πιο πολύ.
Και επιστρέφουμε και πάλι στην αρχή. Το "αυτό" που διάλεξα, έχει να κάνει με το τι προτιμώ γενικότερα bookies or moving images. Therefore ουσιαστικά πάλι δεν είναι κάποιο καλύτερο αντικειμενικά. Αντικειμενικά καλύτερο θα ήταν πχ το Death Note από τα Pokemon. Αλλά δε συγκρίνονται, δεν έχουν σχέση καν και εδώ ξέφυγα εκτός θέματος.

Για να τελειώσω, ουσιαστικά "νικητής" δεν υπάρχει, είναι εντελώς υποκειμενικό θέμα. Προσωπικά ψήφισα manga. Δεκτά όλα αυτά τα + και - που έχουν ειπωθεί εδώ μέσα, και there's no question that if not all, the 85% of them are true to the bone. Αλλά βασίζονται σε υποκειμενικό επίπεδο. Αυτός που λέει "τα anime έχουν κίνηση κλπ" απλά λέει ότι προτιμάει να βλέπει things εν κίνηση.

(Έχω την εντύπωση ότι όλο αυτό το κατεβατό είναι κάπως δυσκολονόητο, but what the hell:P)

Posted Image

#117 Tenshi

Tenshi

Murciélago

• Members
  • 1,256 posts
  • LocationEl Salonica

Posted 04 March 2008 - 12:11

Manga ρε παιδιά για πάντα.Δεν μπορώ να πιστέψω πως οι περισσότεροι προτιμούν τα anime μονο και μονο επειδή βαριούνται να κάτσουν να διαβάσουν!!!Λίγα είναι τα manga που η μεταφορά τους σε anime ηταν ωραία αλλά και πάλι το manga είναι ανώτερο!! Κατα την γνώμη μου βέβαια!!

Tiger-stock-blog-header.jpg

#118 SetAbominae

SetAbominae

Manga Καμενος

• Members
  • 68 posts

Posted 04 March 2008 - 17:45

manga
πολλα manga (που τα περισσοτερα δεν εχουν τελειωσει ακομα) με πολυ καλες υποθεσεις βγενουν σε anime αλλα τα κοβουν μετα απο λιγα επισοδεια βγαζοντας πολλες φορες κατι ακυρο για ''τελος''
πχ FullMetal Alchemist, Gantz, Shaman king, Elfen Lied και πολλα πολλα αλλα
οποιος εχει δει τα παραπανω σε anime του συνιστω να διαβασει το manga
αλλη ιστορια ειναι τα fillers με το naruto στην κορυφη (2,5 χρονια συνεχομενο filler, αν και δεν εχω δει τη σειρα και δεν ξερω αν λενε... ε, οπως και να το κανουμε παραπαει)

#119 Crazy_Devil

Crazy_Devil

Akuma

• Members
  • 104 posts

Posted 04 March 2008 - 23:16

Anime is the best of all!

#120 Zoro

Zoro

escaping reality

• Members
  • 2,833 posts

Posted 18 March 2008 - 17:15

Anime βεβαια!Χωρις ηχους δεν λεει(εκτος απο το Berserk που αποτελει εξαιρεση!)