Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
* * * * - 2 votes

Anime vs Manga

• Please log in to reply
195 replies to this topic

Poll: Anime vs Manga (390 member(s) have cast votes)

Anime vs Manga

1. Manga (80 votes [33.20%] - View)

Percentage of vote: 33.20%

2. Anime (161 votes [66.80%] - View)

Percentage of vote: 66.80%

Vote Guests cannot vote

#121 Bab

Bab

Shinpaku alliance!

• Members
  • 81 posts

Posted 28 March 2008 - 23:28

Είναι σχεδόν σαν να συγκρίνουμε βιβλία (έστω comics) VS cinema ή TV. Books rule!!
Εγώ προτιμώ manga όταν είμαι μόνος μου κι anime όταν έχω παρέα
(που θέλει να δει φυσικα,χεχε:wis:).

Posted Image

Deadly masters VS Incompetent student

Rule One: "Do not act incautiously when confronting a little bald wrinkly smiling man."
...
Rule Nineteen :"Remember Never to Forget Rule One. And always ask yourself: How come it was created in the first place?"

Links που προτείνω ανεπιφύλακτα: Δείτε anime online σε mobile συσκευές + Νόστιμες συνταγές για όλους

#122 archeria

archeria

pudding is delicious

• Members
  • 87 posts

Posted 16 April 2008 - 19:56

Ανήκω σ' αυτούς που πιστεύουν ότι δεν είναι συγκρίσημα.:tensai:

Υπάρχουν πολλά μειονεκτήματα αλλά και πολλά προτερήματα στο καθένα.Να μην τα ξαναγράφω-ειπώθηκαν.:ureshii:

Ειλικρινά όμως, άσχετα με το ότι λέω ότι δεν είναι συγκρίσημα,μπορώ να πω (στατιστικά και προσωπικά) ότι θα ήθελα να περνάω τον ελεύθερο χρόνο μου πιο πολύ με τα manga παρά με τα anime.:stubborn:Για το λόγο ότι τα anime είναι (όπως και να το κάνουμε) αρκετά μασημένη τροφή. Τα βλέπεις πολύ εύκολα γιατί είναι πολύ πιο " ζωντανά", ενώ στα manga (δεν ξέρω το γιατί)

θέλετε γιατί σου αφήνουν τη φαντασία σου να δει τα υπόλοιπα?

γιατί είναι τις περισσότερες φορές πιο προσεγμένα?

γιατί βασικά αυτά είναι τα πρωτοπόρα στην ιστορία και τη σκηνοθεσία(εννοώ ότι συνήθως κάτι βγαίνει πρώτα σε manga και μετάαααααααα γίνεται anime) και ύστερα απλά το anime προσπαθεί να αποδώσει κάτι ήδη υπάρχον?.........

δεν ξέρω........:yawn2:

αλλά νομίζω ότι με εξελίσσουν (αλήθεια το λέω και μη γελάτε!!!!:df13952b:) εννοώ δλδ ότι έχουν επίδραση στην προσωπικότητά μου.Τώρα....καλή θα 'ναι?.....κακή?....εξαρτάται.Άααααλλη ιστορία αυτό :gn2:

#123 sofos

sofos

sodeska

• Members
  • 34 posts

Posted 21 April 2008 - 20:19

ανιμε βλεπονται ποιο ευχαριστα και οσο να ναι οταν υπαρχει και καλα προσεγμενη μουσικη το απολαμβανεις. Αλλα αν θες να παρακουθησεις το σεναριο και την πλοκη της σειρας το μανγκα ειναι καλυτερο.πιστευω παντως κι εγω πως δεν ειναι συγκρισιμα.

#124 usopp-san!

usopp-san!

Starting...

• Members
  • 27 posts

Posted 27 April 2008 - 22:30

egw psifisa manga giati exei perisoterh leptomereia!

#125 Crazy_Devil

Crazy_Devil

Akuma

• Members
  • 104 posts

Posted 05 May 2008 - 13:51

Anime for ever and ever!

#126 ssjboy89

ssjboy89

Starting...

• Members
  • 2 posts

Posted 05 May 2008 - 21:11

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ολόκληρα studio εργάζονται για ενα anime ενώ πολύ λιγότερα άτομα για τον σχεδιασμό ενός manga.. Ακόμα, τα anime τροποποιούνται για να γίνουν εμπορικά πολλές φορές χάνοντας κομμάτια της ιστορίας.Να μην μιλήσουμε για τα fillers.. Το σημαντικότερο είναι για μένα το πρόωρο τέλος των anime ή το διαφορετικό τέλος.. Απλά τα manga ειναι για άτομα, που δεν παραπονιούνται συνεχώς επειδή συνήθησαν στα anime.. Δείτε anime,διαβάστε και manga και θα σας αρέσουν κ τα 2.. Πολλοί όμως δεν προσπαθούν καν να δοκιμασουν τα manga κ εκφέρουν και αρνητική γνωμη.. Και τέλος διαφωνώ με την αποψη του samurai_pizza_dora γιατί σπάνια ένα anime σέβεται το αντίστιχο manga κ ακόμα πιο σπάνια είναι εξίσου καλό.Εκεί φαίνεται πιστεύω η διαφορά κ όχι σε διαφορετικά μεταξύ τους anime/manga ..
:hi:

#127 serenity_chan

serenity_chan

~anime is life~

• Members
  • 45 posts

Posted 08 May 2008 - 21:30

ψηφιζω anime!!
Posted Image

#128 papous

papous

Sky Ojii-san

• Members
  • 472 posts

Posted 09 May 2008 - 00:11

ανιμε για τα τελιωμενα ανιμες
και μανγκα για αυτα που ειναι ονγκοινγ ^^

Posted Image

#129 Rick Hunter

Rick Hunter

Anime Newbie

• Members
  • 32 posts

Posted 30 May 2008 - 18:22

Ανιμε!!!..ειναι ποιο "ζωντανη" η δραση με την εικονα και τιs φωνεs των χαρακτηρων..:chigau:
Posted Image

#130 Puranetesu

Puranetesu

馬鹿

• Members
  • 517 posts

Posted 31 May 2008 - 09:57

Ρε παιδιά δεν γίνεται σύγκριση, ξεκολλάτε... Άλλο medium το ένα, άλλο το άλλο. Πως να τα συγκρίνεις? Πείτε οπότε... Πιο έχει καλύτερη μουσική, καλύτερο voice acting, καλύτερο animation...? Το ένα μέσο έχει το άλλο δεν έχει...

Μπορεί να μου αρέσει πιο πολύ να πίνω πορτοκαλάδα από το να τρώω πατσά, σαν εμπειρία, αλλά η φράση "η πορτοκαλάδα είναι καλύτερη από τον πατσά" είναι κάπως γελοία.

#131 ichigo13

ichigo13

trelos CSDas

• Members
  • 995 posts

Posted 31 May 2008 - 12:11

Manga γιατί σίγουρα σχεδόν κάθε φορά θα είναι πιο ποιοτικά από τα αντίστοιχα anime!
Αν ένα anime που βασίζεται σε manga είναι καλύτερο από το manga τότε το manga αυτό είναι από μέτριο ως χάλια imo!
Posted Image

#132 Neuro

Neuro

Anime Professional

• Members
  • 730 posts

Posted 31 May 2008 - 16:58

Τα manga βεβαία επειδή αφήνουν την φαντασία να ξεφύγει ενώ τα anime σου τα φέρνουν αίτημα όλα άσε που και πολλές φόρες λόγο εμπορικότητα καταστρέφουν την ιστορία και χάνετε η ομορφιά[FONT="] [/FONT]
Posted Image

#133 kantoros

kantoros

Anime Fan

• Members
  • 153 posts

Posted 03 June 2008 - 18:23

sta anime uparxoun wraies maxes.sta manga diavazeis apla gia tin istoria..

kalitero paradeigma to naruto

#134 Manganix

Manganix

IchigoxRukia Fan

• Members
  • 58 posts

Posted 06 June 2008 - 16:29

ανιμέ πιστευύω και εγώ..αν και τα manga έχουν περισσότερες πληροφορίες και τέτοια που δεν υπάρχουν στα ανιμέ..το ανιμέ το βλέπεις σίγουρα πιο ευχάριστα..ακούς φωνές γουσάρεις στις μάχες κτλ...

#135 Leon

Leon

Manga Oldbie

• Members
  • 303 posts

Posted 06 June 2008 - 17:09

το ανιμέ το βλέπεις σίγουρα πιο ευχάριστα..ακούς φωνές γουσάρεις στις μάχες κτλ...

Αν αξίζουν! Αν δεν αξίζουν είσαι αναγκασμένος να κάθεσαι να τους βλέπεις να κοιτιούνται, να μιλάνε κτλ κτλ. Βαριέσαι τη ζωή σου. Ενώ στο manga το πας με το δικό σου ρυθμό:drink:
Posted Image