Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
* * * * - 2 votes

Anime vs Manga

• Please log in to reply
195 replies to this topic

Poll: Anime vs Manga (390 member(s) have cast votes)

Anime vs Manga

1. Manga (80 votes [33.20%] - View)

Percentage of vote: 33.20%

2. Anime (161 votes [66.80%] - View)

Percentage of vote: 66.80%

Vote Guests cannot vote

#76 Millia

Millia

Dragon Spooker

• Members
  • 130 posts

Posted 16 August 2007 - 08:39

Είναι δύσκολο να διαλέξω, μιας και μου αρέσουν και τα δύο το ίδιο. Σίγουρα είναι πιο ωραίο να βλέπεις τους χαρακτήρες να κινούνται και να ακούς τις φωνές τους και οι μάχες είναι καλύτερες animated αλλά από την άλλη πολλές φορές κάποιες σκηνές είναι διαφορετικές σε σχέση με το manga ή παραλείπονται εντελώς (να μην αναφέρω πόσα anime ήταν εντελώς διαφορετικά από τα αντίστοιχα manga). Γι' αυτό είναι προτιμότερο και να βλέπει κάποιος το anime και να διαβάζει το αντίστοιχο manga μιας και έχει περισσότερες λεπτομέρειες.

#77 denisuki~

denisuki~

Stronger than Darth Vapor

• Members
  • 281 posts

Posted 16 August 2007 - 20:01

Anime να βλέπω, manga να σχεδιάζω ^^

Αν και θα ήθελα πολύ να σχεδιάσω anime, είναι πολύ πολύ χρονοβόρο για 1 μόνο άτομο...
"Those who say video games are bad for health are the same ones who say rock is satan's music"
- Shigeru Miyamoto

#78 Nausica

Nausica

Starting...

• Members
  • 5 posts

Posted 17 August 2007 - 00:43

Αλλα εννοειται βεβαια οτι το MANGA παντα ειναι ενα επιπεδο ποιο πανω οσο καλο animation και να εχει γινει..

+1

Προτιμώ τα μάνγκα, αν και η αλήθεια είναι ότι είναι λίγο κουραστικά (ειδικά στην ηλεκτρονική τους μορφή)... Έχουν όντως άλλη μαγεία... Και αν τα συγκρίνουμε με ορισμένα anime-τα μεταγλωττισμένα ας πούμε που προβάλλονται στην Ελλάδα και είτε τρεις χαρακτήρες έχουν την ίδια φωνή, είτε οι φωνές είναι υπερβολικά τσιριχτές και σπάνε νεύρα-η διαφορά είναι αισθητή!

Πάντως και τα anime μ'αρέσουν... Ουφ, δεν ξέρω τι από τα δύο!:sigh2:

#79 moonheart

moonheart

FUTO-itria

• Members
  • 244 posts

Posted 17 August 2007 - 15:03

Διαβαζωντας πρωτα το manga και μετα βλεποντας τη σειρα, δεν μπορω να ξεχωρισω κατι...γιατι απο το manga βλεπεις καλυτερα το προφιλ των χαρακτηρων και το backround τους. Ειναι πιο λεπτομερες...οταν ομως ερχεσαι στα anime εκει απολαμβανεις μια οπτικοακουστικη εμπειρια, χωρις βεβαια τις λεπτομερειες (θα χρειαζονταν πολλα επεισοδια)...αλλα με την ευχαριστηση του κινουμενου σχεδιου....

x2... εδω πρεπει να συμφωνησω... επιβαλλεται σχεδον:P
τσπ πιστευω ειλικρινα οτι τα shounen style naruto-bleach κτλ.. ειναι πολυ καλυτερα ως anime γιατι κυριο κ βασικο χαρακτηριστικο τους ειναι η δραση.... so μπορεις να τα εκτιμησεις καλυτερα ως anime...
αντιθετως τα shoujo manga ειναι ετη φωτος μπροστα απο τα αντιστοιχα anime... αυτο γιατι τα shoujo κατα κανονα εμβαθυνουν στην αναλυση των χαρακτηρων, στα συναισθηματα τους κ οχι τοσο στην "δραση" ~θεος να την κανει δραση:P~

παρολα αυτα πολλες φορες τα anime εχουν διαφορες απο τα αντιστοιχα manga οπως πχ διαφορετικη πλοκη ~ποσες φορες δεν το εχω δει αυτο~, παραλειπουν τμηματα , σταματανε νωριτερα, η κ το χειροτερο απο ολα... αρχιζουν να πλατιαζουν προσπαθωντας να αυξησουν τον αριθμο τον επεισοδιων ενα παραλληλα οδηγουν την ποιοτητα στα ταρταρα κ ακομη παρακατω ^^ :wooi2:
η originality κατα κανονα βρισκεται στα manga....
Posted Image
f*ck medicine. I want to be a ninja.

#80 denisuki~

denisuki~

Stronger than Darth Vapor

• Members
  • 281 posts

Posted 17 August 2007 - 17:49

Αυτό είναι γενικό φαινόμενο, το original είναι ως επί το πλήστον καλύτερο από το followup. Για παράδειγμα το Full Metal Panic που ήταν πρώτα anime (πρώτα πρώτα ήταν novel βέβαια, το οποίο δεν έχω διαβάσει ακόμα, αν και το έχω κατεβάσει), ήταν πολύ ανώτερο από το manga του, κατά τη γνώμη μου. Από την άλλη, το Berserk είναι ο ορισμός της μέτριας μεταφοράς από το manga. Το anime είναι αρκετά καλό σε γενικές γραμμές αλλά απλά καμμία σύγκριση με το manga.

Αλλά αυτό δεν ισχύει μόνο στην anime/manga industry. Και το LotR για παράδειγμα σαν ταινία δε μπορεί να φτάσει την ποιότητα των βιβλίων, ακόμα και το Harry Potter είναι πολύυυ πίσω σαν ταινία. Αν ήταν πρώτη η ταινία που είχε εκδοθεί και μετά το βιβλίο ίσως μας ξένιζε το βιβλίο (αν και στο LotR συγκεκριμένα αμφιβάλλω, γιατί οι ταινίες δε μου άρεσαν καθόλου -ούτε του Χάρι να πω την αλήθεια :Ρ).
"Those who say video games are bad for health are the same ones who say rock is satan's music"
- Shigeru Miyamoto

#81 moonheart

moonheart

FUTO-itria

• Members
  • 244 posts

Posted 17 August 2007 - 22:21

Αυτό είναι γενικό φαινόμενο, το original είναι ως επί το πλήστον καλύτερο από το followup. Για παράδειγμα το Full Metal Panic που ήταν πρώτα anime (πρώτα πρώτα ήταν novel βέβαια, το οποίο δεν έχω διαβάσει ακόμα, αν και το έχω κατεβάσει), ήταν πολύ ανώτερο από το manga του, κατά τη γνώμη μου. Από την άλλη, το Berserk είναι ο ορισμός της μέτριας μεταφοράς από το manga. Το anime είναι αρκετά καλό σε γενικές γραμμές αλλά απλά καμμία σύγκριση με το manga.

Αλλά αυτό δεν ισχύει μόνο στην anime/manga industry. Και το LotR για παράδειγμα σαν ταινία δε μπορεί να φτάσει την ποιότητα των βιβλίων, ακόμα και το Harry Potter είναι πολύυυ πίσω σαν ταινία. Αν ήταν πρώτη η ταινία που είχε εκδοθεί και μετά το βιβλίο ίσως μας ξένιζε το βιβλίο (αν και στο LotR συγκεκριμένα αμφιβάλλω, γιατί οι ταινίες δε μου άρεσαν καθόλου -ούτε του Χάρι να πω την αλήθεια :Ρ).

Δεκτον.... αν κ οφειλω να πω οτι το γενικευουμε πολυ το θεμα... παρολα αυτα οφειλω να παραδεχτω προ εκπληξεως ισως κ κατ εξαιρεση στον κανονα οτι υπαρχουν animeκ μπορουν να θεωρηθουν καλυτερα απο τα αντιστοιχα manga τους /κ ταινιες π ειναι καλυτερες απο τα βιβλια στα οποια βασιζονται/
Οσον αφορα το πρωτο θα αναφερω συγκεκριμενα ενα παραδειγμα ~το οποιο πρεπει να πω οτι ειναι δικη μ κ μονο αποψη κ δεν ξερω αν την συμμεριζονται κ αλλοι~. Κ το παραδειγμα αυτο ειναι....
ταραν ταραταταν ταραταταν....

το Prince of tennis... οι original series παντα κ οχι το nationals η η movie για τα οποια εχο ακουσει κ εχω διαπιστωσει αντιστοιχα οτι ειναι μαπα....
γιατι αντιθετα με την πλειοψηφια των shounen manga τα οποια εχουν μεταφερθει σε anime κ τα οποια στην τελικη δεν ειναι καν anime αλλα ενας χορος απο fillers κ αλλες μλκς ~κλασσικα παραδειγματα naruto-bleach~, στο prince of tennis δεν χρειστηκαν αυτα υτα πραγματα γιατι απλα... ο τροπος παρουσιασης των χαρακτηρων κ πανω απο ολα η δραση ηταν καλυτερη αυτης τ manga... απο την αλλη ισως φταιει το γεγονος οτι πρωτα ειδα το anime κ μετα διαβασα το manga παρολαυτα ενω το anime μ αφησε ενα συναισθημα ~αχου θελω κ αλλο~ π πρεπει να παραδεχθω λιγα shounen το χουν καταφερει αυτο ~ας ειναι καλα ο Ryoma sama~ το manga με εκανε να το βαρεθω αν οχι να το αντιπαθησω...:bahhh:

τωρα βεβαια δεν εχω καταλαβει τον ρολο μ στη συζητηση αφου παιζω σε διπλο ταμπλο υποστηριζοντας κ τις δυο αποψεις αλλα τσπ... δε βαριεσαι?:hahaha:
Posted Image
f*ck medicine. I want to be a ninja.

#82 neo^

neo^

Anime Freak

• Members
  • 424 posts

Posted 25 November 2007 - 15:03

Και τα 2 εχουν μαγεια,αλλα προτειμω anime.

#83 Kamme

Kamme

*Don't be like me*

• Banned
  • 104 posts

Posted 25 November 2007 - 21:46

Both of course.One can't fully replace the other one ^_^
berserk manga:wooi2::blingeye2:

#84 netel

netel

Last Episode Bad Guy

• Members
  • 38 posts

Posted 26 November 2007 - 06:45

προσωπικα προτιμω τα μανγκα ...
Οπως ενα βιβλιο οταν γινετε ταινια και η ταινια δεν μπορει να τα δειξει ολα δεν μπορει να σου δημιουργησει τα συναισθηματα που σου δημιουργει το βιβλιο.... ετσι και τα μανγκα με τα ανιμε κατι δεν κολλαει :)
No 1 Greek/Australian Mangaka....

Το πρωτο manga ερχετε πολυ συντομα....:congrats:

#85 bleach2black

bleach2black

playing the angel

• Members
  • 140 posts

Posted 18 December 2007 - 23:28

Θα πω Anime γιατί αν και τα manga έχουν τη μαγεία τους δεν μου αρέσει να τα διαβάζω ηλεκτρονικά και :cry5: είναι πανάκριβα και :sadist: είναι πααάνννδύσκολο να βρω για να αγοράσω! :if: Γιατί το Ελληνιό εμπόριο είναι τόσο χάλια!!:deadga6:
Posted Image

#86 roriconfan

roriconfan

*Don't be like me*

• Banned
  • 1,786 posts

Posted 30 December 2007 - 15:21

Μανγκα φυσικά! Τα ανιμέ κόβουνε πολλά.

#87 neveste

neveste

Starting...

• Members
  • 14 posts

Posted 01 January 2008 - 04:02

Anime για μένα προτιμώ κατι που έχει κίνηση και προπαντώς ήχο που βοηθάει στο να ανέβει η ποροση!!!

#88 Vampire Martin

Vampire Martin

Starting...

• Members
  • 4 posts

Posted 01 January 2008 - 11:50

Αnime φυσικα!Γιατι την ωρα που το παρακολουθεις το ζεις!
Posted Image<<<I Am thirst for BLOOD....>>>

#89 nasia27

nasia27

Anime Freak

• Members
  • 273 posts

Posted 02 January 2008 - 15:35

και τα δύο μου αρέσουν πολύ! νομίζω θα διαλέξω τα manga! ναι ναι ναι! είναι και πιο προσεγμένα νομίζω

#90 Darkchilde

Darkchilde

Jedi Master

• Members
  • 915 posts

Posted 02 January 2008 - 15:38

Θα έπρεπε να υπάρχει και επιλογή "Και τα δύο μου αρέσουν το ίδιο.".

Το καθένα έχει την μαγεία του. Άλλο είναι να χάνεσαι στον κόσμο των manga και να πιάνεις το χαρτί και να φαντάζεσαι μερικά πράγματα, και να έχεις την πλήρη ιστορία, άλλο είναι να βλέπεις το anime έγχρωμο, κινούμενο με φωνή και μουσική...

Εγώ δεν μπορώ να αποφασίσω. Γι'αυτό δεν ψηφίζω στο Poll.