Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
* * * * * 1 votes

Death Parade

angst thriller tragedy original work στιγμή αλήθειας anime super bartender sharingan

  • Please log in to reply
81 replies to this topic

#1 1451

1451

    .

  • Members
  • 2,585 posts

Posted 10 January 2015 - 18:08

Μετά τη χλιαρή παρουσία του Death Billiards στο Young Animator Training Project, ο Madhouse επιστρέφει πατώντας στα θεμέλια εκείνου του OVA και θέλοντας να επεκτείνει την κεντρική ιδέα του μας παρουσιάζει το πιο πρόσφατο πόνημα του Tachikawa Yuzuru που ήταν βοηθός σκηνοθεσίας στα Mouryou no Hako και Zankyou no Terror και αυτή τη φορά είναι επικεφαλής του εγχειρήματος.

 

fCxcOLR.jpg

Τί ζητάς απ' τα δυο

 

Το βασικό θέμα της σειράς δεν είναι κάτι που δεν έχουμε ξαναδεί σε σειρές ή ταινίες, ζωντανών ηθοποιών ή κινουμένων σχεδίων.

Βάζει ανθρώπους να ξεπερνάνε δοκιμασίες εκβιαστικά ή και παρά τη θέλησή τους. Το μυστήριο, η αίσθηση αποπροσανατολισμού και ο κίνδυνος που ελλοχεύει σε ένα περιβάλλον γνώριμο όπως ένα μπαρ και συνάμα αγνώριστο εξ αιτίας ορισμένων... παραμετροποιήσεων.

 

ghRcdMt.jpg

Welcome to hell

 

Η συνταγή για το αφέψημα γνωστή σε όσους παρακολούθησαν το Death Billiards. Η γλυκιά γεύση ενός ποτού που χαϊδεύει τον ουρανίσκο που μετατρέπεται σε πύρινη γλώσσα που καίει το λαρύγγι μετά από λίγο είναι ακριβώς όπως το αθώο παιχνίδι που βάζει ο ασπρομάλλης bartender στους πελάτες του.

Δυο άνθρωποι φτάνουν στο μαγαζί και καλούνται να παίξουν. Φεύγουν μόνο αν και όταν ολοκληρώσουν το παιχνίδι αλλά οι προορισμοί του νικητή και του νικημένου δεν συμπίπτουν.

 

2tU9GEo.jpg

Το τετράγωνο της τύχης

 

Φυσικά το παραπάνω παιχνίδι είναι απλώς η σκανδάλη που απελευθερώνει τον σπινθήρα των αποκαλύψεων, τον σπινθήρα που γεννά τη φλόγα του εξαγνισμού ή του αφανισμού.

Είναι έκδηλος ο μισανθρωπισμός του δημιουργού και η έλλειψη εμπιστοσύνης του προς τον διπλανό του. Αυτή η σειρά, αν κρίνει κανείς από το ova και το πρώτο επεισόδιο, δεν διστάζει να παρουσιάσει πολιτισμένους χαμογελαστούς ανθρώπους ως ωφελιμιστικά κτήνη, έτοιμα να στραφούν εναντίον όλων.

 

ManrAHh.jpg

No scope

 

Ένα μειονέκτημα της σειράς σε σχέση με το ova, είναι ότι κινδυνεύει να παρουσιάσει την ίδια κατάσταση δώδεκα ή είκοσι τέσσερις φορές αλλά ένα πλεονέκτημα είναι ότι μπορεί να επεκτείνει τον κόσμο του μπαρ, να μας γνωρίσει με το προσωπικό του και να καταλάβουμε καλύτερα τα κίνητρα που τους ωθούν να συμπεριφέρονται με τέτοιο τρόπο.

Είναι τελικά άνθρωποι κι αυτοί που από ανάγκη βρέθηκαν σε αυτή τη θέση, βρισκόμενοι στο ίδιο καζάνι με το παίκτες τους; Ή είναι υπεράνθρωπα όντα που επέλεξαν να βασανίζουν ταλαίπωρους;

 

5I1xG6z.jpg

Παλιός καλός καιρός

 

Η σειρά θα μπορούσε να είναι ο διπλανός μας, εάν βρισκόμασταν σε μια παρόμοια κατάσταση. Η παρακολούθησή της ισοδυναμεί με τη συμμετοχή μας στο παιχνίδι ενός γραφειοκράτη από έναν άλλον κόσμο.

Θα αποδειχθεί ένας καλός φίλος, έτοιμος να μας σταθεί; Ή θα μας προδώσει με την πρώτη ευκαιρία καταρρέοντας σε ένα συνονθύλευμα συναισθηματικού εκβιασμού, δήθεν ώριμης θεματολογίας και υπερβολικά απρόβλεπτων ανατροπών;

 

Η απάντηση θα έρθει έπειτα από αρκετά Σάββατα και θα μας... εκπλήξει σίγουρα!

Επίσημο τρέιλερ

Youtube Video

 

ελπίζω να μην υπάρχει ήδη thread


Edited by 1451, 10 January 2015 - 18:12.


#2 Itachi Akatsuki

Itachi Akatsuki

    Anime Master

  • Members
  • 1,740 posts

Posted 10 January 2015 - 18:18

Τωρα ερχομουν να φτιαξω θρεντ :D Ωραια παρουσιαση, μπραβο!
Ειδα το 1ο επεισοδειο και με αφησε απολυτα ευχαριστημενο.Βασικα μας ξαναειπε οτι ειχε πει και το Death Billiards δεν εδειξε κατι που δεν ξεραμε.Περιμενω με ανυπομονησια ομως το επομενο και εχω μεγαλες βλεψεις για την σειρα, ελπιζω να με βγαλει ασπροπροσωπο!
Υ.Γ.Γιατι "χλιαρο" ρε συ το Death Billiards?Μια χαρα ητανε, εμενα μαρεσε αρκετα!!!25 λεπτα ηταν αλλωστε, τι να προλαβει να δειξει!


mushishi_signature_by_rhearatite-d4jj2om


#3 TheGunsmasha

TheGunsmasha

    Μεθυσμένο τζίνι

  • Members
  • 548 posts

Posted 10 January 2015 - 20:56

Προσωπικά για one stand ova μου άρεσε μακράν το Death Billiard απο το Little Witch Αcademia, και το θεώρησα περίεργο που δεν αναφέρθηκε στο φόρουμ τόσο όσο οι μαγισσοπούλες.

 

Από την άλλη βέβαια, αν μου λέγανε ποιο από τα δύο θα ήθελα να δω ως μία δωδεκάρα ή και βάλε σειρά, τότε θα επέλεγα την Ακαδημία με κλειστά μάτια. Απλώς δεν μπορώ να φανταστώ πως θα καταφέρει το Death Parade να αποφύγει την επανάληψη και πλήξη με το premise που έχει.

 

Να που τελικά αυτό απέκτησε πρώτο την δική του σειρά, οπότε θα του δώσω μια ευκαιρία. Το πρώτο ήταν οκ, αλλά τίποτα δεν κρίνεται στην πρεμιέρα.


Edited by TheGunsmasha, 10 January 2015 - 20:56.

a9bb424676cde0a810baad4738abdc507ea343bb


''Anime characters are like actors nowadays. Φοράνε νέες περούκες και glitter και παίρνουν ρόλους και σ'άλλες σειρές.''

-Ένας σοφός πρίγκιπας

''Πάντως βλέπω τις υπογραφές και για πρώτη φορά ο Guns φαίνεται να έχει superior taste απο θέμα εμφάνισης μόνο, για χαρακτήρες δεν ξέρω.''

-Kai, 6//11/2018


#4 Itachi Akatsuki

Itachi Akatsuki

    Anime Master

  • Members
  • 1,740 posts

Posted 10 January 2015 - 21:15

^^Σωστος.Το μονο πραγμα που φοβαμαι και εγω ειναι να μην γινει επαναλαμβανομενο!


mushishi_signature_by_rhearatite-d4jj2om


#5 Keito

Keito

    Tamako Markeito

  • Members
  • 1,194 posts
  • Locationat the bus stop, waiting for 140

Posted 12 January 2015 - 00:24

Είδαμε αρκετό κόσμο στο opening πάντως, δεν νομίζω να συνεχίσει απλά με τον ίδιο ρυθμό, χωρίς να χτίσει κάτι παραπάνω. Εκτός αυτού, αν είναι να σταθεί σαν σειρά μόνη της, και να μην λάβει υπόψιν το ova, είναι ωραίος τρόπος για να εισάγουν τον θεατή στην παρακολούθηση της. Κατά τ'άλλα με παραξένεψε λίγο η αλλαγή κλίματος απ'το opening σε όλο το υπόλοιπο επεισόδιο, αν και δεν θα έλεγα πως (έστω και άθελα τους) δεν κρατήσανε διάφορα κωμικά στοιχεία και κατά την διάρκεια της εξέλιξης του επεισοδίου.

Σαν ιδέα δεν μου φάνηκε άσχημο πάντως, μόνο που στις πιο δραματικές σκηνές ήταν σαν να έγερνε πιο πολύ σε μονοπάτια παρωδίας παρά σε σοβαρές απεικονίσεις.


Edited by Keito, 12 January 2015 - 00:29.


#6 iristella

iristella

    Heelchou!

  • Administrators
  • 10,437 posts

Posted 13 January 2015 - 19:42

Εγώ από την άλλη προτιμούσα το Little Witch Academia από το DB στα Υοung Animator Projects. Είπα να δώσω μία ευκαιρία και στην σειρά αλλά από το πρώτο επεισόδιο δεν έμεινα ικανοποιημένη. 

Spoiler:
 

Πέρα από το ότι δείχνει κάτι το τελείως μονόπλευρο αναφορικά με την ανθρώπινη φύση,δεν μου άρεσε το και καλά ηθικό δίδαγμα όπως δεν μου άρεσε ούτε το γράψιμο. Δύσκολα θα συνεχίσει να κρατά το ενδιαφέρον παρά τα shiny γραφικά αν ακολουθεί μεμονωμένη συνταγή. 



#7 1451

1451

    .

  • Members
  • 2,585 posts

Posted 17 January 2015 - 19:21

Spoiler: επεισόδια 1 και 2

 

Το υλικό και η παραγωγή βρίσκονται πολύ μακριά από aots υλικό αλλά θα το συνεχίσω για τώρα περιμένοντας περισσότερα ευφάνταστα παιχνίδια.



#8 Itachi Akatsuki

Itachi Akatsuki

    Anime Master

  • Members
  • 1,740 posts

Posted 17 January 2015 - 21:00

Και εγω θα ηθελα να προχωρησει λιγο το 2ο επεισοδειο και να μην ξαναπαμε στα γεγονοτα του πρωτου.Τεσπα, δεν πειραζει, ηταν και αυτο ενα ωραιο επεισοδειο ομως.Για να δουμε, περιμενω το επομενο να παει τα πραγματα λιγο παραπερα.


mushishi_signature_by_rhearatite-d4jj2om


#9 TheGunsmasha

TheGunsmasha

    Μεθυσμένο τζίνι

  • Members
  • 548 posts

Posted 17 January 2015 - 23:42

Πολλά ερωτήματα.

Spoiler:


a9bb424676cde0a810baad4738abdc507ea343bb


''Anime characters are like actors nowadays. Φοράνε νέες περούκες και glitter και παίρνουν ρόλους και σ'άλλες σειρές.''

-Ένας σοφός πρίγκιπας

''Πάντως βλέπω τις υπογραφές και για πρώτη φορά ο Guns φαίνεται να έχει superior taste απο θέμα εμφάνισης μόνο, για χαρακτήρες δεν ξέρω.''

-Kai, 6//11/2018


#10 Warchief

Warchief

  • Members
  • 2,042 posts

Posted 18 January 2015 - 00:39

Αυτό το ανιμέσιον μας μαθαίνει ότι το να διατηρείς εξωσυζυγική σχέση είναι έγκλημα ειδεχθέστερο από το να σκοτώνεις τον εαυτό σου και τη σύντροφό σου επειδή έστελνε μηνύματα στο κινητό και μετά να επιχειρείς να τη δολοφονήσεις επειδή σε απατούσε. Άμα είσαι επίδοξος δολοφόνος δηλαδή σου αξίζει μία δεύτερη ευκαιρία για λύτρωση. Άμα είσαι γυναίκα που απάτησες τον άνδρα σου λυπούμαστε (αλλά μπράβο σου που στην ύστατη στιγμή προσπάθησες να σώσεις την ψυχή του ανδρός σου όπως οφείλει άλλωστε να κάνει κάθε τίμια γυναίκα).

 

Ακόμα και αν δεν ενστερνιζόταν αυτή τη σκατόψυχη μισογυνιστική κοσμοθεωρία (που δεν είναι καθόλου ασυνήθιστη για το βούρκο των βρομερών ιαπωνικών κινουμένων σχεδίων): τα "διλήμματα" είναι όλα ψεύτικα, η "φιλοσοφία" είναι κενή κάθε νοήματος και αξίας, η "σκηνοθεσία" είναι νηπιακή, και όλοι χαρακτήρες είναι προϊόντα που μόνο ένας εγκέφαλος διεστραμμένος από την υπερβολική έκθεση στην οτάκου κουλτούρα θα μπορούσε να παράγει.

 

Δεν μπορώ να διανοηθώ πώς γίνεται να βλέπει κάποιος αυτό το λόλι (προφανώς υπάρχει λόλι) να μιλάει και να μην νιώθει ντροπή για όλες τις επιλογές της ανθρωπότητας που οδήγησαν σε αυτόν τον οχετό αηδίας που λέγεται Death Parade. Αίσχος.



#11 iristella

iristella

    Heelchou!

  • Administrators
  • 10,437 posts

Posted 18 January 2015 - 00:58

Ναι και εγώ συμμερίζομαι τα αισθήματα του Warchief στο συγκεκριμένο. Η άβολη αίσθηση που μου άφησε το Death Βιlliards έχει μετατραπεί σε αηδία στο Death Parade. Δεν μιλάω μεταφορικά. Με έπιασε πραγματική ναυτία με το δεύτερο επεισόδιο. 

Καταρχάς θεωρώ ότι το να μπούμε στο τριπάκι να εξηγήσουμε τι έχει παιχτεί ένα επεισόδιο πιο πριν με recap πέρα από την αδυναμία της σειράς να παρέχει νέο υλικό, κάτι το οποίο όλοι φοβόμασταν με το που ακούσαμε το tv series format δείχνει και την αλαζονεία εκ μέρους των δημιουργών. Σαν να μας λέει ότι είναι πολύ έξυπνη και εμείς πολύ λίγοι οπότε πρέπει να μας τα κάνει ταλιράκια για να καταλάβουμε τι είδαμε. 

Spoiler:



#12 Itachi Akatsuki

Itachi Akatsuki

    Anime Master

  • Members
  • 1,740 posts

Posted 24 January 2015 - 14:55

Ειδα το 3ο επεισοδειο.
Η σειρα εχει γινει και επισημος επαναλαμβανομενη.Αν δω για 4η φορα την επομενη βδομαδα αντρα-γυναικα που πεθαναν μαζι και ειχαν κρυφα προβληματα και παει παλι στην κολαση η γυναικα θα το droppαρω απο το παραθυρο :P
Τεσπα.Το συνεχιζω επειδη ειμαι περιεργος να δω πως θα το παει.Το κακο ειναι οτι καθε βδομαδα νιωθω οτι μου δειχνει ακριβως το ιδιο πραγμα με την επομενη.Ελπιζω να αρχισουν οι επιπλοκες και να παει να δραπετευση κανας απο τους πεθαμενους.

Αν ηταν one-shot μια χαρα επεισοδειο θα ηταν παντως xD


mushishi_signature_by_rhearatite-d4jj2om


#13 Alpasar

Alpasar

    Anime Newbie

  • Members
  • 157 posts

Posted 24 January 2015 - 21:46

Αυτή τη φορα ο αντρας δεν πηγε στη κολαση; :hmmm:

Εγω δεν εχω καταλαβει με ποια κριτηρια τους καταταζουν και γιατι πρέπει σωνει και καλα κάποιος να παει στη κολαση και ο αλλος στον παραδεισο.

Μου φαινεται σαν να θελει να το παιξει ψαγμενη η σειρα και μεχρι στιγμης αποτυχαινει οικτρα. Ελπιζω να μαθουμε συντομα περισσοτερα πραγματα για το προσωπικό ή να γινει κατι συνταρακτικο γιατι αν συνεχισει στο ιδιο μοτιβο η σειρα, θα το παω για drop συντομα...  :down:


Posted Image

#14 1451

1451

    .

  • Members
  • 2,585 posts

Posted 24 January 2015 - 23:56

Το ότι στο ova είχαν δυο άντρες αγνώστους ενώ στη σειρά βάζουν άντρα γυναίκα μέχρι τώρα είναι περίεργο, τί θέλει να μας πει ο σκηνοθέτας.

Όσο για το 3

Spoiler:



#15 Itachi Akatsuki

Itachi Akatsuki

    Anime Master

  • Members
  • 1,740 posts

Posted 25 January 2015 - 03:54

Καλα εννοειτε.Εχει μπολικα ελαττωματα αλλα εγω προσωπηκα το ευχαριστιεμαι.Μονο το τελευταιο ηταν λιγο γλυκαναλατο και χαλαρο.


mushishi_signature_by_rhearatite-d4jj2om




Also tagged with one or more of these keywords: angst, thriller, tragedy, original work, στιγμή αλήθειας anime, super bartender, sharingan