Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
- - - - -

Innocent

Historical Psychological Mature Seinen Tragedy Sakamoto Shinichi Drama

  • Please log in to reply
No replies to this topic

#1 iristella

iristella

    Heelchou!

  • Administrators
  • 10,437 posts

Posted 21 October 2013 - 21:29

1uon.png

Author & Artist : Sakamoto Shinichi
Genres: Drama, Historical, Mature, Psychological, Seinen, Tragedy
Year: 2013
Status: Ongoing

Ο δημιουργός του γνωστού και πολυαγαπημένου Kokou no Hito, Sakamoto Shinichi αλλάζει θεματολογία και αυτήν την φορά μας μεταφέρει στην Γαλλία του 18ου αιώνα λίγο πριν την Γαλλική Επανάσταση. Η νέα του δουλειά ξεκίνησε να εκδίδεται φέτος στο περιοδικό Shuukan Young Jump της Shueisha. Από ότι φαίνεται βγαίνει σε αρκετά τακτικά διαστήματα καθώς έχει φτάσει ήδη τους δύο τόμους, πράγμα εντυπωσιακό αν λάβει κανείς το πόσο λεπτομερές είναι το art. Ο πρώτος τόμος βγήκε πρόσφατα από Utopia Scanlations.

c2hy.png

Όπως προανέφερα μεταφερόμαστε στην Γαλλία του 18ου αιώνα, λίγο πριν το ξέσπασμα της Γαλλικής Επανάστασης η οποία αποτέλεσε την αφετηρία για τον σχηματισμό της συγχρονης Γαλλικής κοινωνίας.  Στο κέντρο του αγώνα για ελευθερία και ισότητα βρίσκεται μεταξύ άλλων και ο Henry Charles Sanson. Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για τον τέταρτο κατά σειρά εκπρόσωπο της οικογένειας Sanson, μιας οικογένειας της οποίας τα μέλη κατά παράδοση εργάζονταν ως δήμιοι σε όλη την Γαλλία. Παρά την δύναμη που συνεπάγεται μία τέτοια θέση, οι αντιξοότητες που φέρνει είναι εξίσου πολλές καθώς το κοινωνικό στίγμα είναι εξίσου έντονο. Βλέπουμε λοιπόν τον αγώνα του Henry Charles ο οποίος βρίσκεται αντιμέτωπος με τις εξαιρετικές δυσκολίες του δρόμου που αναγκάστηκε να διαλέξει.

 

 

 e1y1.png
 

Ο δημιουργός καταφέρνει να μας μεταφέρει αιώνες πίσω και να δημιουργήσει μία πειστικότατη αναπαράσταση της γαλλικής κοινωνίας εκείνης της εποχής. Από την ξεπεσμένη ηθικά αριστοκρατία η οποία πνίγεται στην χλιδή και την σπατάλη και γίνεται ολοένα και πιο αδίστακτη, μέχρι τον απλό λαό ο οποίος βρίσκεται στα όρια της εξαθλίωσης αλλά και το πολιτικό παρασκήνιο της εποχής, όλα είναι πάρα πολύ προσεκτικά αποδοσμένα, κάνοντας την αφήγηση για την ζωή του πρωταγωνιστή εξαιρετικά παραστατική και προετοιμάζοντας τα επόμενα γεγονότα. Βρισκόμαστε σε μία εποχή όπου η ανθρώπινη ζωή αν δεν συνοδεύεται απο χρήμα και εξουσία δεν αξίζει απολύτως τίποτα και όπου τα πολιτικά παιχνίδια και οι κοινωνικές υποχρεώσεις υπαγόρευαν όλόκληρη την ζωή του ατόμου. Μέσα σε όλα αυτά ένα ντροπαλό και ευαίσθητο παιδί υποχρεώνεται σε έναν ρόλο ο οποίος είναι παντελώς αντίθετος με όσα πιστεύει και έχει ένα εξαιρετικά υψηλό τίμημα. Τόσο οι αντιδράσεις των κυρίως χαρακτήρων όσο και του περίγυρου φανερώνουν την παραπάνω πραγματικότητα. Παρά το ότι το δράμα του κύριου χαρακτήρα βρίσκεται στο επίκεντρο, οι υπόλοιπες προσωπικότητες δεν επισκιάζονται. Είναι προσωπική μου εκτίμηση ότι υπάρχει πολύ μεγαλύτερη εκφραστικότητα από ότι υπήρχε στο Kokou no Hito. Σε ένα και μόνο volume στο Ιnnocent νιώθω ότι υπάρχει περισσότερη ουσία character wise από ότι στην πλειοψηφία του προηγούμενου τίτλου.

 k582.png

Σχεδιαστικά νομίζω οι εικόνες μιλάνε από μόνες τους. Full του φραμπαλλά. Πανέμορφο σχέδιο το οποίο μοιάζει πολλές φορές με πίνακα ζωγραφικής. Βackgrounds, characters είναι γεμάτα λεπτομέρεια και ζωντάνια. To ρεαλιστικό σχέδιο είναι μεν προσωπική μου αδυναμία στα manga αλλά στην συγκεκριμένη περίπτωση ειδικά δεν χορταίνω να το χαζεύω. Βρίσκω απίστευτα δύσκολο να διανοηθώ το πώς προλαβαίνει ο δημιουργός να βγάζει τόση δουλειά σε αρκετά σύντομο χρονικό διάστημα και να έχει προλάβει να βγάλει δύο volumes.

Γενικά είναι μία ιστορία που μέχρι στιγμής φαίνεται να έχει ενδιαφέρον, καταπιάνεται με ένα θέμα το οποίο δεν το βλέπουμε και τόσο συχνά και ένα κοινωνικό υπόβαθρο το οποίο επίσης δεν εξετάζεται συχνά στα manga ειδικά με τον τρόπο που γίνεται εδώ. Αν πρέπει να προειδοποιήσω για κάτι είναι ότι το manga δεν είναι yaoi όπως εσφαλμένα γράφει το batoto (Ι seriously rolled my eyes when i read that) απλά έχει LGBT χαρακτήρες, σαν μέρος της υπόθεσης όχι προς τέρψην του κοινού.  Aν επίσης οι αντοχές σας είναι περιορισμένες όσον αφορά τα βασανιστήρια ίσως χρειαστεί να πηδήξετε ορισμένες σελίδες.


 54so.png

YΓ1. To βασίλειό μου για τους φραμπαλλάδες του Henry Charles και το μαλλακτικό του Jean (αν λουζόταν).
ΥΓ2. Το ένα από τα πιτσιρίκια της οικογένειας Sason έχει σοβαρά issues. Δεν κάνω πλάκα είναι λες και ζωντάνεψε ο Τσάκι.





Also tagged with one or more of these keywords: Historical, Psychological, Mature, Seinen, Tragedy, Sakamoto Shinichi, Drama