Κεφάλαιο Ένατο
Τάγματα
Είχε βραδιάσει, έκανε κρύο και έβρεχε. Ο Χολμς και εγώ, που είχαμε φύγει από την έπαυλη το προηγούμενο βράδυ και είχαμε φτάσει στο χωριό στην άκρη του βάλτου, περιμέναμε υπομονετικά σε ένα χάνι το, όπως μάθαμε εκ των υστέρων, καθυστερημένο τρένο που θα έφερνε την Έμιλυ Μόρτιμερ από τα νότια. Ομολογώ, πάντως, ότι σε εκείνο το σημείο δεν με ένοιαζε και πολύ η κοπέλα που ο ερχομός της θα έλυνε, σύμφωνα με τον φίλο μου, πολλές από τις απορίες μας. Με ενοχλούσε περισσότερο το γεγονός ότι ο Χολμς φαινομενικά ήξερε παραπάνω από όσα εγώ αλλά επέμενε να μην λέει τίποτα.
"Συμβαίνει κάτι;"
"Θα ήθελα να πω ότι δεν συμβαίνει, αλλά θα έλεγα ψέματα. Σκεφτόμουν, δεν είναι ώρα να μου πεις τι πραγματικά ξέρεις, Χολμς;"
Ο Χολμς έμεινε σκεπτικός για λίγο.
"Πολύ καλά. Υποθέτω ότι δεν υπάρχει λόγος να σε κρατάω στο σκοτάδι πλέον. Είναι φανερό ότι δεν σκοπεύουν να μας βασανίσουν για να μάθουν τι ξέρουμε.'
"Να μας βασανίσουν ποιοι Χολμς; Και για ποιον λόγο;"
"Το Τάγμα των Ναϊτών, Γουάτσον. Οι Ιππότες με τα λευκά και κόκκινα."
Δεν μπορούσα να πιστέψω στα αυτιά μου.
"Καλά θα κάνεις να εξηγηθείς λίγο περισσότερο από αυτό, Χολμς."
"Ναι, έχεις δίκιο. Άφησέ με να σου πω μια ιστορία λοιπόν. Όταν οι Σταυροφόροι κατέκτησαν την Ιερουσαλήμ το 1099, δύο μοναστικά τάγματα Ιπποτών ιδρύθηκαν στην κατακτημένοι πόλη: Αυτοί που είχαν την έδρα τους στο σημείο που βρισκόταν κάποτε ο Ναός του Σολομώντα και αυτοί που έκανα έδρα τους ένα νοσοκομείο αφιερωμένο στον Άγιο Ιωάννη τον Βαπτιστή. Οι πρώτοι κατέληξαν να γίνουν γνωστοί ως Το Τάγμα το Ναού ή απλώς Ναίτες, ενώ οι δεύτεροι έμειναν γνωστοί ως οι Ιππότες του Αγίου Ιωάννη ή Ιωαννίτες. Όλα καλά ως εδώ;"
Έγνεψα καταφατικά περιμένοντας την συνέχεια.
"Όσο περνούσε ο καιρός, τα δύο αυτά Τάγματα αύξαναν τους αριθμούς και τον πλούτο τους. Περίπου εκατό χρόνια αργότερα ιδρύθηκε στην Άκκρα, κοντά στην Ιερουσαλήμ, και ένα τρίτο τάγμα, οι Τεύτονες. Όσο λοιπόν οι Σταυροφόροι κρατούσαν το μεγαλύτερο κομμάτι των Άγιων Τόπων, ανάμεσα στα τρία τάγματα επικρατούσε μια ανήσυχη ειρήνη. Όταν όμως ο Σαλαντίν και οι Άραβες κατάκτησαν ξανά την Ιερουσαλήμ το 1187, οι Ναίτες ήρθαν σε ρήξη με τους άλλους δύο και αποφάσισαν να δράσουν έξω από τα πλαίσια των επίσημων Σταυροφοριών."
"Πως είναι σχετική αυτή η ιστορία με το μυστήριο που μας έχουν καλέσει να διελευκάνουμε, Χολμς; Αν δεν κάνω λάθος, το τάγμα των Ναϊτών διαλύθηκε με εντολή του Πάπα το 1312."
"Έχεις δίκιο. Επίσημα, οι Ναίτες διαλύθηκαν από τον Πάπα το 1312 και αυτό γιατί τον ανησυχούσε η διαρκώς αυξανόμενη δύναμή τους στην Ευρώπη. Αυτό ήταν μεγάλο λάθος γιατί το τάγμα συνέχισε να λειτουργεί πλέον ανεξέλεγκτα και στα κρυφά και συνεχίζει το ίδιο μέχρι και σήμερα. Απλώς το κάνει χωρίς την επίσημη βοήθεια της Καθολικής Εκκλησίας. Αλλά μάντεψε τώρα ποια άλλα τάγματα δεν διαλύθηκαν ποτέ και συνεχίζουν να υπάρχουν επισήμως μέχρι και σήμερα;"
Τα πάντα άρχισαν να βγάζουν πλέον λίγο περισσότερο νόημα.
"Βλέπεις Γουάτσον, από το 1312 μέχρι και σήμερα, οι Ναίτες, δουλεύοντας στα κρυφά, μεγάλωσαν σε αριθμούς, δύναμη, επιρροή και πόρους τόσο πολύ που ακόμα και ο ίδιος ο Πάπας άρχισε να ανησυχεί ξανά. Για τον λόγο αυτό, έφερε ξανά στο προσκήνιο δύο σχετικά παραγκωνισμένα ιπποτικά τάγματα που ανεπίσημη αλλά κύρια δουλειά τους όλα τα χρόνια μετά το τέλος των Σταυροφοριών ήταν να προσέχουν τους Ναίτες μετά την επίσημη διάλυσή τους. Δεν χρειάζεται, φαντάζομαι, να σου πω τα ονόματα αυτών των δυο ταγμάτων."
Ο Χολμς άναψε την πίπα του.
"Ερχόμαστε στο τώρα, λοιπόν. Ο πρώην οικοδεσπότης μας, ο λόρδος Φρέντερικ Μόρτιμερ ήταν υψηλόβαθμο μέλος των Ιωαννιτών και είχε σταλεί στην Ιαπωνία από το τάγμα ώστε να συναντήσει την αρχηγό του τμήματος της Άπω Ανατολής. Οι εκεί Ιωαννίτες , λοιπόν, είχαν βρει κάποια πολύ ανησυχητικά στοιχεία σχετικά με την δράση των εχθρών τους στην περιοχή που αφορούσε σχέδια σχετικά με την υποκίνηση μιας επανάστασης στην Κίνα. Όμως, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, οι Ιωαννίτες αποκαλύφθηκαν και ο λόρδος Μόρτιμερ αναγκάστηκε να γυρίσει κακήν-κακώς στην Αγγλία. Έχοντας αποκαλυφθεί, διώχθηκε από την ελεγχόμενη από τους Ναίτες Εταιρεία των Ανατολικών Ινδιών και αναγκάστηκε να έρθει εδώ ώστε να καταστρώσει το σχέδιό του. Πιστεύοντας λοιπόν, πως η αποκάλυψή τους στην Ιαπωνία ήταν αποτέλεσμα δουλειάς εκ των έσω, κάλεσε μεγάλο μέρος του ασιατικού τμήματος εδώ μαζί με άλλους Ιάπωνες συνεργάτες του άσχετους με το τάγμα ώστε να είναι εύκολο για τους προδότες να κρυφτούν μέσα στο "πλήθος". Έτσι, θα έκανε την έρευνά του στο δικό του ελεγχόμενο περιβάλλον."
"Όμως κάπου στράβωσε η κατάσταση, έτσι;"
"Ακριβώς. Γιατί έγινε κάτι που κανένας δεν μπόρεσε να προβλέψει: Το ότι ο ίδιος ο Αρχηγός του Συμβουλίου των Ναιτών, ο πιο ισχυρός ανάμεσα στους ισχυρούς ανέλαβε προσωπικά την υπόθεση. Από εκεί και έπειτα, κάτω από τις διαταγές του τα πράγματα πήραν την κατρακύλα για εμάς. Ο Μόρτιμερ πέθανε και οι Ιωαννίτες που κρύβονταν ανάμεσα στο πλήθος άρχισαν να αποκαλύπτονται ή να πεθαίνουν."
"Άρα ξέρεις ποιοι από τους καλεσμένους είναι Ιωαννίτες;"
"Δεν τους ξέρω όλους. Ξέρω ότι η Πάπρικα είναι η αρχηγός του τμήματος της Άπω Ανατολής και ότι ο Γκαντχάρβα ήταν ο υπαρχηγός και το δεξί της χέρι. Ξέρω επίσης ότι μέλη του τάγματος ήταν ο Χοσικάβα Τοσίκι και ο Κενσίρο. Μέχρι εκεί όμως φτάνει η γνώση μου για τα μέλη του Τάγματος των Ιωαννιτών."
Έμεινα αμίλητος ώστε να σκεφτώ όλα όσα είχα μόλις μάθει. Ο Χολμς όμως συνέχισε.
"Τώρα είναι που αποκτάει ενδιαφέρον όμως, Γουάτσον. Βλέπεις, ο λόρδος Μόρτιμερ ξέροντας πλέον ότι ο μεγαλύτερος εχθρός τους ήταν μπλεγμένος, ζήτησε την βοήθειά μου επειδή πίστευε ότι είμαι ο μόνος αρκετά ικανός ώστε να βρει ποιος είναι ανάμεσά μας και να τον ξεσκεπάσει."
"Θες να πεις ότι ένας από τα πιο ισχυρά άτομα στον κόσμο κρύβεται αυτήν την στιγμή στην έπαυλη;", ρώτησα γεμάτος δυσπιστία.
"Ακριβώς Γουάτσον! Γιατί έχει και αυτός το ελάττωμα που είναι συνήθως η αιτία της πτώσης όλων των ισχυρών. Είναι αυθάδης και υπερόπτης γιατί νομίζει ότι είναι υπεράνω όλων!"
Τα πάντα ήταν πλέον ξεκάθαρα. Όχι, σχεδόν τα πάντα ήταν ξεκάθαρα. Έλειπε μόνο μια σημαντική λεπτομέρεια.
"Δεν μου είπες όμως Χολμς, εσύ πως τα γνωρίζεις όλα αυτά; Δεν είναι δυνατόν να τα κατάλαβες από την πεντάλεπτη συνάντησή μας με τον λόρδο Μόρτιμερ."
"Βάλε λίγο το μυαλό σου να σκεφτεί, κύριε Γουάτσον. Ο κύριος Χολμς ανέφερε στην αρχή τρία τάγματα, αλλά ανέπτυξε μόνο το τι συμβαίνει με τα δύο. Δεν σου φάνηκε περίεργο αυτό;"
Γύρισα ξαφνιασμένος και είδα πίσω μου τον Ουραχάρα να στέκεται και να μας κοιτάει.
"Α, καλώς τον. Υποθέτω ότι όλα πήγαν καλά;", ρώτησε ο Χολμς.
"Όχι, όλα πάνε κατά διαόλου. Είναι πολύ επικίνδυνη η κατάσταση για να συνεχίσω, Χολμς."
"Και πως το συμπέραν-"
"Μισό λεπτό.", είπα διακόπτοντας για πρώτη και τελευταία φορά τον φίλο μου. "Θέλετε να πείτε ότι εσείς ανήκετε στο τρίτο τάγμα;"
"Ακριβώς, Γουάτσον. Ήμουν μέλος του Τάγματος των Τευτόνων πολύ πριν σε γνωρίσω. Οι Ιωαννίτες ζήτησαν την βοήθεια μας και δεν είχαμε λόγο να μην τους την δώσουμε. Ήξερα ήδη τα πάντα πολύ πριν μας καλέσει ο λόρδος Μόρτιμερ και η πρόσκλησή του ήταν απλώς το μήνυμα που έλεγε ότι τα πιόνια είχαν αρχίσει να κινούνται."
"Τελοσπάντων, εγώ δεν ρισκάρω να μείνω άλλο εκεί. Όπως ήθελα να πω, οι πράξεις μου με έχουν σχεδόν αποκαλύψει, Χολμς, και νεκρός δεν θα είμαι χρήσιμος σε κανέναν.", είπε ο Ουραχάρα σοβαρός.
"Οι άλλοι είναι εντάξει;"
"Προς το παρών, ναι. Ευτυχώς για εμάς, κανείς δεν έχει αποκαλυφθεί ακόμα. Λοιπόν, σας χαιρετώ κύριοι. Πάω να αναφέρω την πρόοδο μας στον Χοκμάιστερ και το Συμβούλιο."
Έπειτα ο Ουραχάρα γύρισε να φύγει αλλά κοντοστάθηκε.
"Εκτός αν... Χολμς, τι θα λέγατε αν παίζαμε λίγο με το μυαλό του Αρχηγού; Ξέρεις, να θολώσουμε λίγο τα νερά, να κάνουμε τους Ναίτες να αμφισβητήσουν λίγο το τι συμβαίνει."
Ο Χολμς χαμογέλασε.
"Σε εμπιστεύτηκα στο παρελθόν οπότε δεν έχω λόγο να μην το κάνω και τώρα, Ουραχάρα. Είσαι ελεύθερος να κάνεις ό,τι θέλεις. Δεν έχω υψηλότερο βαθμό από εσένα, έτσι και αλλιώς."
"Πολύ καλά, Χολμς. Επιτρέψέ μου να γυρίσω στην έπαυλη τότε. Και μην βιαστείς να γυρίσεις γιατί αλλιώς δεν θα έχει καθόλου πλάκα."
---------------------------------------------
1 ) OdyMonaxos - Kenshiro (Hokuto no Ken) Αθώος
2 ) Babba - Ryonosuke Uryu (Fate/Zero)
3 ) Vagelio - Tarou A. Priapus (Priapus)
4 ) Fallen Mpougatsa - Kaisar Lidfard (Shingeki no Bahamut) Δολοφόνος
5 ) The Gunsmasha - Sakamoto (Sakamoto desu ga?) Δολοφόνος
6 ) Black Kaiser - Urahara Kisuke (Bleach) Επιθεωρητής
7 ) Kalamaris - Furudo Erika (Umineko no naku koro ni) Αυτοκτονημένος Αθώος
8 ) John Crabs - Mr Satan (Dragon Ball series)
9 ) Zane - Gandharva (Kubera) Αθώος
10) Black Rock - Okosan (Hatoful Boyfriend) Δολοφόνος
11) Lord Leon - Korosensei (Assassination Classroom)
12) Takayama Yuichi - Nishijou Takumi (Chaos;Head, τo VN, όχι το anime, αυτό είναι σκουπίδι και κάνουμε πως δεν υπάρχει.)
13) Ghostprince - JOHHJJ JOJOH HJJ (Terra Formars) Αθώος
14) Keito - Paprika (Paprika) Αθώος
15) Mika.siam - Hikigaya Hachiman (My teen romantic comedy SNAFU)
16) Kamui - Pegasus (Oyasumi Punpun) Αθώος
17) demonicMC - Jotaro Kujo (JoJo's Bizzare Adventure)
18) zennith666 - Favaro Leone (Shingeki no Bahamut:Genesis) Δολοφόνος
19) Jorg - Adolf Reinhard (Terra Formars)
20) Fandom - Abe (Kuso Miso Technique)
21) The Tragic Prince - Frederica Bernkastel (Umineko no naku koro ni)
22) πίου-πίου - Sebastian Michaelis (Kuroshitsuji)
23) Theodore - Kuranosuke Koibuchi (Kuragehime)
24) Mad Hatter - Shun Kurosaki (yu-gi-oh Arc-V)
---------------------------------------------
Urahara Kisuke (wannabe host and now GM)

Καλημέραααααααα σε όλους. Ξαφνιαστήκατε; Και εγώ επίσης. Οι κακοί όμως δεν υπάρχει λόγος να ανησυχούν. Δεν επιθεωρώ κανέναν πλέον. Βρίσκομαι εδώ μόνο για να κάνω την δουλειά του φιλαράκου μου του Χολμς που συνεχίζει την τουρνέ του στα χωριά της περιοχής λίγο πιο εύκολη. Οπότε αράξτε, αλληλοκοιταχτείτε ύποπτα και κατηγορείστε ο ένας τον άλλο. Έχουμε όλη την μέρα μπροστά μας.
Η νύχτα πέφτει την Τρίτη στις 10.00 το πρωί.
Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Osama Bin Laden: 21 Δεκέμβριος 2014 - 15:22