Κατ' αρχήν ξεχνάμε τα plot holes και τις λογικές εξηγήσεις. Μια κι έξω. Δε νομίζω ότι υπάρχει νόημα πλέον να μιλάμε για προσπάθειες να εξηγήσουμε λογικά όλα όσα συμβαίνουν. Αν πάρουμε φόρα να πέσουμε στις τρύπες του Psycho Pass θα βγούμε από δω στην αληθινή Ιαπωνία. Αλλά δεν μπορώ να κρατηθώ!!!
Ο Kogami τις έφαγε. Οι σκηνές που βλέπαμε στην αρχή δεν ήταν το πραγματικό τελικό showdown. ΑΡΑ τα καλύτερα έπονται και δεν έχω να περιμένω κάτι που μου έχουν ήδη δείξει, οπότε απ' αυτό και μόνο πηδάω απ' τη χαρά μου! Η Akane έκανε επιτέλους τον εαυτό της χρήσιμο και έσωσε τον Kogami, έριξε αναίσθητο τον Makishima, με το ίδιο του το κράνος (προσπαθώ να σκεφτώ αν έχω ευχαριστηθεί άλλη σκηνή περισσότερο στο Psycho Pass) αλλά δεν έπεσε και στο επίπεδό του, ο,τι κι αν της έλεγε ο Kogami κι όσο κι αν πονούσε για τη φίλη της, και αντί να τον σκοτώσει τον συνέλαβε. (Έχεις να φας μεγάλο λούκι Φιλοσοφημένε μου!) Υes!!! Έπαθα ένα nosebleed όταν άρχισαν να δέρνονται ο Kogami με τον Makishima εν τω μεταξύ... όμοιο δεν έχει.
Γλυκούλη μου Kagari...

Σόρρυ αλλά έκανε μπαμ ότι θα φύγεις πρώτος. Είχες το λιγότερο screen time και ξαφνικά αποφάσισες να πας ΜΟΝΟΣ σου στα υπόγεια που κανονικά δε θα έπρεπε να βρίσκονται εκεί να κυνηγήσεις άλλους 4 που είχαν σκοπό ούτε κι εσύ δεν ήξερες... Είδες κάτι που δεν έπρεπε να δεις... (Που ούτε εμείς το είδαμε αλλά να μην σχολιάσω αυτό το εξοργιστικό teasing) Και η πρόεδρος ήταν σάπια όσο δεν πάει. Αυτό το ξέραμε, το ότι θα ήταν ρομπότ όμως...

Άστο. Άστο ασχολίαστο καλύτερα.
Να πέσουν τα σχόλια και οι μαντεψιές για τη συνέχεια παίδες. Εγώ ποντάρω στο ότι Α) ο Makishima θα συνεργαστεί με Kogami και Akane για να ρίξουν το Sybil System (κάνε μας τη χάρη και κράτα τουλάχιστον αυτό το κλισέ, ρημάδι Psycho Pass!) Β) Σε κάποια στιγμή θα σκάσει μύτη ο Schwarzenegger και θ' αρχίσει να κυνηγάει την Akane γιατί το μελλοντικό παιδί της με τον Kogami θα φέρει την επανάσταση εναντίον των μηχανών, και Γ) το μεγάλο φινάλε θα είναι με τον Tom Cruise να βουτάει στην καρδιά του Sybil System για να σώσει αυτούς που την αποτελούν.
Πάμε στοίχημα;