Μετάβαση στο περιεχόμενο


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Σύνδεση 

Εγγραφή
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Φωτογραφία
* * * * * 2 Ψήφοι

Pochamani

Pochamani shoujo manga

  • Please log in to reply
2 replies to this topic

#1 Tea-chan

Tea-chan

    Don't Lose Your Way

  • Retired Staff
  • 2.491 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 29 Ιούλιος 2013 - 23:19

Pochamani

 

Pochamani_Chp_1_001_zps81583fc6.jpg

 

 

Η Tsumugi Hashimoto είναι μαθήτρια του λυκείου και λιγάκι υπέρβαρη. Δεν είναι αυτό που θα λέγαμε το "ιδανικό manga girl" στην εμφάνιση και το ξέρει και η ίδια. Έτσι, όταν ένα από τα πιο δημοφιλή αγόρια του σχολείου, ο Yukiya Tagami της ζητάει ραντεβού, η κοπέλα μένει λιγάκι κάγκελο.

 

Ξέρω τί σκέφτεστε. Πόοοσες φορές έχουμε δει το κλισέ στα shoujo: το παραμελημένο, χωρίς ιδιαίτερες χάρες κορίτσι συναντά το δημοφιλές, όλο χαρίσματα αγόρι και το κερδίζει με την ☆*:.。. υπέροχη και μοναδική προσωπικότητά της .。.:*☆ η οποία ήτανε κρυμμένη τόσο καιρό λόγω χαμηλής αυτοπεποίθησης... και είναι μαζί και ζούνε αυτοί καλά κι εμείς πάμε στο επόμενο shoujo, ξεχνώντας και τον τίτλο.

 

Κάπως έτσι περίμενα κι αυτό το manga από τη Hirama Kaname, έλα ντε όμως που βγήκα λάθος. Βλέπετε, ο καλός μας ο Τagami δεν έχασε σε στοίχημα με τους φίλους του, δεν τυφλώθηκε από κανένα ✿κρυμμένο θησαυρό✿ βαθειά στη ψυχή της Tsumugi και της εξομολογήθηκε, όχι. Πολύ απλά, του παιδιού του αρέσουν οι παχουλές. As in, του αρέσουν πάρα πολύ.

 

Pochamani_Chp_1_018_zps54cd2fa0.jpg

Pochamani_Chp_1_0182_zps54051650.jpg

Τόσο απλά...

 

Για την ακρίβεια, ο τίτλος του manga είναι ένα pun: "pochama" λέγεται κάποιος που του αρέσουν (ΜΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ) τα πράγματα και οι άνθρωποι για... ζούληγμα. Με δύο λόγια οι παχουλοί. Ο Tagami ανήκει ολόψυχα σε αυτή τη κατηγορία και δε το κρύβει, ούτε το ντρέπεται. Μάλιστα, το διατυμπανίζει σε τέτοιο βαθμό, που καταντάει ψύχωση την οποία πρέπει να απορρίψει, ή έστω να μετριάσει για να είναι με τη καλή του με υγιή τρόπο.

 

Μία άλλη καινοτομία του Pochamani είναι η ίδια η Τsumugi. Βλέπετε, παρόλο που είναι μια παχουλή πρωταγωνίστρια σε shoujo manga, δεν αντιμετωπίζεται με το γνωστό βάρβαρο bullying το οποίο μας αφήνει να αναρωτιόμαστε πόσο αναίσθητοι είναι οι άλλοι γύρω της, δεν την έχει πάρει από κάτω και είναι ένας θετικότατος, χαρούμενος άνθρωπος, της οποίας η όμορφη προσωπικότητα είναι εμφανή σε όλους με μάτια και εγκέφαλο τριγύρω της και το πιο σημαντικό: έχει φίλες (από τις οποίες, η Mami είναι awesome). Λιποθυμήστε ελεύθερα, σας κρατάω.

 


Pochamani_Chp_1_008_zpsc07be1e5.jpg

Κοίτα φατσούλα, γούτσου. (ღ˘⌣˘ღ)

 

Βέβαια, το θέμα της εξωτερικής εμφάνισης υπάρχει και είναι κεντρικό στην ιστορία: Η θετικότατη Tsumugi έχει τις ανασφάλειές της, οι οποίες έχουν ρίζα την εμφάνισή της, αλλά η mangaka αποφάσισε να χρησιμοποιήσει το θέμα γύρω από τα κιλά της με πιο προσγειωμένο τρόπο, και μην τη κάνει να συμπεριφέρεται λες και θέλει ψυχολόγο (λέγε με "Suki te ii na Yo" >_>; ). Ο Tagami με τη σειρά του, όσο chubby maniac κι αν είναι, αυτή ακριβώς η ψύχωσή του καταντάει να ζημιώνει ώρες - ώρες τη Tsumugi και μαθαίνει κι αυτός σταδιακά να της συμπεριφέρεται ως άτομο, παρά ως αντικείμενο φετιχισμού, και έτσι η mangaka προλαβαίνει το στοιχείο που θα μπορούσε να κάνει το manga της ιδιαίτερα προβληματικό. Φίου.

 

Pochamani_Chp_3_004_zps8049a4bd.jpg

OK, OK, we get it, buddy... -.-;

 

Πέρα από όλα αυτά, η ιστορία είναι μάλλον απλή: το ζευγάρι ζει τη καθημερινότητά του, αντιμετωπίζοντας ό,τι ένα ζευγάρι στην ηλικία τους θα αντιμετώπιζε, + το θέμα της εμφάνισης. Είναι φτιαγμένο από ζάχαρη και σοκολάτα και αφήνει τον αναγνώστη με πολλή γλύκα. Προσοχή στο σάκχαρο και στη τερηδόνα!

 

Κοντολογίς, τραβάτε διαβάστε το!

 

Κατεβάστε ή διαβάστε online.


Δημοσιευμένη  εικόνα


#2 SpeedFreak

SpeedFreak

    bored of harem

  • Members
  • 203 Δημοσιεύσεις:
  • Locationκοντα στη μαμακα

Καταχωρήθηκε 30 Ιούλιος 2013 - 13:08

yeah! πολύ καλό ακούγεται...θενκς για το λινκ Tea-Chan...Η Hashimoto και ο Tagami φαίνονται ιδανικοί...Επιτέλους ένα αγόρι που να θέλει κοπέλες με όλα τους τα κάλλη και τα πάχη..Πιστεύω θα το διαβάσω με ευχαρίστηση....Και φυσικά ουδέν λόγος για ψυχολόγο! Τέτια όμορφη χαριτωμένη ξεχωριστή φατσούλα και χρειάζεται ψυχολογική βοήθεια???Ούτε καν!....Βέβαια, στον κανόνα μπορεί να υπάρξει εξαίρεση, αν αυτή είναι ο..Tagami φυσικά, ποιός άλλος?? ο τέλειος <<ψυχολόγος>>

Spoiler:


Όσοι ζουν στη σκιά δεν τους θωρεί κανείς...

Μπρεχτ


#3 miko-chin

miko-chin

    Anime Professional

  • Members
  • 732 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 11 Αύγουστος 2013 - 14:34

it's so cute a;lsjdksldsjlshf


tumblr_mv8x72aCZA1rbqh75o1_500.jpg




Also tagged with one or more of these keywords: Pochamani, shoujo, manga