Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
* * * * * 1 votes

Dragon Ball Manga: Ποια έκδοση να αγοράσω;

Dragonball Dragon Ball Manga Μουουουυυυ Color Vizbig 3-in-1

  • Please log in to reply
8 replies to this topic

#1 Phantom Duck

Phantom Duck

    Platyrhynchos Kineticus

  • Retired Staff
  • 5,461 posts

Posted 09 January 2019 - 20:59

Το λοιπόν, μιας και προσφάτως ανεσύρθην από την HFIL, είπα να κάνω ένα αφιέρωμα από αυτά που μου είχαν λείψει τόσον καιρό. Μία ανάλυση, αν προτιμάτε. Μία έρευνα αγοράς βρε αδερφέ. Κατά τα Χριστούγεννα που μας πέρασαν, είπα να επενδύσω λίγα χρήματα και να στηρίξω επιτέλους έμπρακτα μία από τις αγαπημένες μου σειρές, αγοράζοντας το επίσημο Dragon Ball Manga στα αγγλικά. Δεν ήταν κατάσταση αυτή, να έρχονται φίλοι στο σπίτι και να μου λένε «Τόσα κόμικς έχεις, που είναι τα Dragon Ball;» και να μην έχω να τους δείξω το κατιτίς μου :borednn9: .
 
Γι' αυτό και μπήκα στο τριπάκι να αγοράσω, όμως τόσο έψαχνα, τόσο χανόμουνα. Έφτασα στο συμπέρασμα, πως η VIZ έχει φτιάξει ένα σωρό διαφορετικές εκδόσεις, με αρκετές ψιλοδιαφορές, ώστε να μπορεί να αρμέγει το franchise για αρκετό καιρό ακόμα. Για να είμαστε ξεκάθαροι, δεν υπάρχει κάποια ultimate, must buy έκδοση, τουλάχιστον προς το παρόν. Η μόνη έκδοση που θεωρείται ως άρτια, είναι η γιαπωνέζικη Kanzenban. Επειδή όμως οι περισσότεροι δεν διαβάζουμε γιαπωνέζικα, δεν μετράει. Από τις αγγλικές εκδόσεις, όσες κυκλοφορούν έχουν διάφορα υπέρ και κατά. Και μιας και το έψαξα αρκετά το θέμα, βάζω εδώ τα πορίσματά στα οποία κατέληξα, προς πάσαν ενδιαφερόμενο.
 
Η λογοκρισία που αναφέρω παρακάτω, δεν είναι κάτι συγκεκριμένο, και αλλάζει ανάλογα με την έκδοση και την ανατύπωση. Δεν υπάρχει κάποια αναλυτική λίστα επειδή οι αλλαγές είναι πάρα πολλές μικρές λεπτομερειούλες. Μπορεί να είναι τα χείλη του κυρίου Πόπο, μπορεί να είναι αφαίρεση αιμάτων, γυμνού, αντικατάσταση κάποιων ατόμων, αλλαγή καρέ, το κ@λοδάχτυλο της Μπούλμα, κλπ.
 

pv9vhZW.png

Πηγή εικόνας: YTWes - Reviewing the Dragon Ball Viz Releases (Which Should You Buy?)

 
 
 
 
 
Α) Μεμονωμένοι τόμοι (completed)
16 τόμοι DB + 26 τόμοι DBZ. 10$ ονομαστική τιμή
[Viz DB link] [Viz DBZ link] [Kanzenshuu thread]
DqzeJfp.png  6srsLxP.png
 
Η σειρά έτρεχε περίπου από το 2003 έως το 2006. Είναι κλασικοί τόμοι manga χωρίς πολλά σούξου μούξου.
 
Θετικά: Κατά κύριο λόγο έχουν την λιγότερη λογοκρισία που μπορεί να πετύχει κανείς σε αγγλικές εκδόσεις. Το χαρτί είναι οκ, και η ράχη σχηματίζει ένα ωραίο σχέδιο στην βιβλιοθήκη.
Αρνητικά: Αρκετοί τόμοι (αν όχι όλοι) έχουν επανεκδοθεί, με διάφορες αλλαγές (επομένως λογοκρισία σε επίμαχα σημεία). Αν αγοράζεις online δεν ξέρεις ποια έκδοση θα καταλήξει στα χέρια σου. Η τιμή για αγορά είναι αρκετά μεγάλη, ενώ έχουν το μικρότερο μέγεθος από όλες τις εκδόσεις.
 
 
Β) VIZBIG Edition (completed)
5 τόμοι DB + 9 τόμοι DBZ. 20$ ονομαστική τιμή
[Viz DB link]  [Viz DBZ link] [Kanzenshuu thread]
qTRZuZm.jpg
 
Όταν οι μεμονωμένοι τόμοι πούλησαν όσο είχαν να πουλήσουν, η Viz έβγαλε την σειρά στο κλασικό (πλέον) φορμάτ, Vizbig, όπως έκανε και σε άλλα manga. Η σειρά έτρεχε περίπου από το 2008 έως το 2010.
 
Θετικά: Τόμοι μεγάλου μεγέθους, το κάθε βιβλίο περιέχει μέσα 3 μικρότερα τομάκια, ωραία εικόνα στη ράχη, η τιμή είναι οκ, πιάνουν λιγότερο χώρο στο ράφι.
Αρνητικά: Περιέχουν λίγη λογοκρισία, την οποία δεν την γλιτώνουμε. Αν και δεν είναι τρομερά πράγματα, εξακολουθεί να υπάρχει. Οι ράχες θέλουν λίγη προσοχή, ειδικά το τελευταίο DB βιβλίο που περιέχει 4 τόμους, όμως αν προσέχετε στην ανάγνωση, λογικά δεν θα έχετε θέμα.
 
 
 
 
Γ) 3-in-1 Edition (completed)
14 τόμοι, 15$ ονομαστική τιμή
[Viz link] [Kanzenshuu thread]
bPHDCwN.png
 Πηγή εικόνας
 

Άλλη μία αγελάδα για άρμεγμα σειρά Dragon Ball. Ξεκίνησε μετά το τέλος της Vizbig, το 2013 και ολοκληρώθηκε το 2016.
 
Θετικά: Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα είναι πως είναι η φθηνότερη εναλλακτική όλων. Ο κάθε τόμος είναι λίγο μεγαλύτερος από τα μεμονωμένα τομάκια και οι ράχες σχηματίζουν μία συνεχόμενη εικόνα.
Αρνητικά: Δυστυχώς, μαζί με την χαμηλή τιμή έρχεται και χαμηλότερη ποιότητα χαρτιού, το οποίο είναι πολύ λεπτό και όχι μόνο χρειάζεται προσοχή στην ανάγνωση, αλλά αρκετά συχνά φαίνεται η εικόνα από την πίσω μεριά. Το μέγεθος επίσης είναι πολύ μικρότερο από όλες τις συγκεντρωτικές εκδόσεις.
 

 
Δ) Full Color Edition (ongoing)
3 τόμοι Saiyan Saga + 5 τόμοι Freeza Saga. 20$ ονομαστική τιμή
[Viz Sayian link] [Viz Freeza link] [Kanzenshuu thread]
xo3OpjL.jpg
Δική μου φωτογραφία, θα κάνω update όταν έρθουν και οι υπόλοιποι.
 
 
 
Τούτη εδώ είναι η πιο γκλαμουρέ και κυριλάτη έκδοση από όλες. Ο πρώτος τόμος βγήκε το 2014, ενώ ο τελευταίος του Freeza Saga το 2017. Ανάμεσα σε κάθε arc υπάρχει αρκετή παύση, ευελπιστούμε να δούμε το Cell Saga φέτος, και να ολοκληρωθεί το Buu Saga κάπου το 2022 :deadga6:  . Επειδή αυτήν την έκδοση αποφάσισα να ακολουθήσω, βάζω σε spoiler μερικές δικές μου εντυπώσεις.
 
 

Spoiler:

 
Θετικά: Η κάθε σελίδα είναι τίγκα έγχρωμη. Το μέγεθος είναι τεράστιο και μπορείς να θαυμάσεις το κάθε καρέ, το χαρτί εξαιρετικής ποιότητας. Έχει λιγότερη λογοκρισία από τις υπόλοιπες συγκεντρωτικές εκδόσεις (αλλά όχι από τους μεμονωμένους τόμους). Η τιμή για αυτά που προσφέρει είναι οκ.
Αρνητικά: Δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα, και με τους ρυθμούς που πηγαίνει, θα αργήσει. Ξεκίνησε από το Z, και όχι από το απλό Dragon Ball, το οποίο δεν ξέρουμε αν θα το βγάλουν ποτέ.
 

 
Εν κατακλείδι:

  • Αν σας ενοχλεί το παραμικρό ψήγμα λογοκρισίας, πηγαίνετε προς τους μεμονωμένους τόμους, και ψάξτε για τις πρώτες εκδόσεις τους.
  • Αν δεν σας νοιάζουν τα χείλη του κυρίου Πόπο και αντίστοιχες λεπτομέρειες λογοκρισίας, αν θέλετε την μεγαλύτερη σε μέγεθος έκδοση, φουλ έγχρωμη σειρά και δεν σας νοιάζει αν είναι ολοκληρωμένη, αγοράστε την Full Color Edition.
  • Αν θέλετε ολόκληρη τη σειρά σε μεγάλο μέγεθος με καλό χαρτί, και είστε διατεθειμένοι να αγνοήσετε ορισμένα σημεία λογοκρισίας (γυμνό, nosebleed, κλπ), πηγαίνετε άφοβα προς την Vizbig Edition.
  • Αν θέλετε κάτι σε στυλ Vizbig, αλλά σε καλύτερη οικονομικά έκδοση, ικανοποιητικό μέγεθος, και δεν σας ενοχλεί το λεπτό χαρτί, πηγαίνετε προς την budget 3-in-1 Edition.

 

Προσωπικά αγόρασα την Full Color, επειδή πάντα με εκνεύριζε το μικρό μέγεθος και το Α/Μ των manga, επομένως ήταν ταμάμ για τα γούστα μου. Απλά θα κάνω υπομονή και θα ελπίζω πως κάποτε θα ολοκληρωθεί :deadga6: Αν ήθελα ολόκληρη τη σειρά εδώ και τώρα, προσωπικά η δεύτερή μου επιλογή μάλλον θα ήταν η Vizbig, όμως προς το παρόν θα μείνω με την Full Color και βλέπουμε.


E5VV38U.jpg


#2 Petran79

Petran79

    YOU GET TO BURNING!

  • Review Team
  • 3,264 posts
  • LocationΘεσσαλονίκη

Posted 10 January 2019 - 10:59

Η ελληνικη εκδοση σε ποια εκδοση της Viz βασιζεται; Ειχα πετυχει και στην Αγγλια το manga αλλα δεν προσεξα την εκδοση. Δεν ενδιαφερεσαι για το Super, ετσι;

Και εγω συχνα σκεφτομαι πως αξιζει να εχω και ενα πολυτομο manga στη συλλογη μου
Πρωτη επιλογη θα ηταν το 3x3 Eyes. Η κομπλε γαλλικη εκδοση της Pika, γιατι η Dark Horse το παράτησε το 2004 για ανεξήγητο λόγο, καλύπτοντας μόνο 4 από τους 40 τόμους.

3x3eyescover.jpg

#3 Phantom Duck

Phantom Duck

    Platyrhynchos Kineticus

  • Retired Staff
  • 5,461 posts

Posted 10 January 2019 - 13:56

Εξ όσων γνωρίζω, δεν έχει βγει manga έκδοση στα ελληνικά :P Το Super δεν το ανέφερα επειδή έχουν βγει μόνο τα απλά μεμονωμένα τομάκια. Θα το αρμέξουν κι αυτό με τη σειρά του πιστεύω, μετά το τέλος της σειράς.


E5VV38U.jpg


#4 Hazuki

Hazuki

    Anime Elite

  • Administrators
  • 2,741 posts

Posted 10 January 2019 - 13:58

Αν θα έπαιρνα κάποιο μάλλον θα ήταν το Vizbig (αν υπάρχει ακόμα). Το χρώμα στα manga δε μου αρέσει οπότε την τελευταία την αποκλείω.


rsrGbGx.gif

#5 Kai

Kai

    Fluent in sarcasm

  • Review Team
  • 2,722 posts

Posted 10 January 2019 - 18:43

Να πω την αλήθεια δεν είμαι fan του Dragonball οπότε δεν με ενδιαφέρει τόσο η σειρά όσο οι διαφορές στις εκδόσεις τις ίδιες από περιέργεια και μόνο.

Να πω την αλήθεια την τελευταία έκδοση δεν θα την πλήρωνα με βάση αυτό που βλέπω. Χωρίς να θέλω να μειώσω τη δουλειά αυτού που έκανε τον ψηφιακό χρωματισμό αλλά δεν είναι κάτι το εντυπωσιακό, αν έχεις συνηθίσει και στο ασπρόμαυρο δεν βλέπω τον λόγo. Γενικά είναι overpriced με βάση αυτό που βλέπω. Πχ στο Gundam Origin τα αξίζει τα λεφτά του και αισθητικά και ποιοτικά γιατί μιλάμε για hardback έκδοση με ποιότητα χαρτιού εσωτερικά κοντά σε αυτή των αμερικανικών comic και για 450 σελίδες κοντά με ελάχιστη διαφορά στην τιμή.

Δεν θα επέλεγα ούτε την 3 σε 1 γιατί με βάση το Death Note Black και το Kenshin αν είναι μια αγαπημένη σειρά που θες να την έχεις επειδή την αγαπάς πολύ η ποιότητα των φυλλων δεν αξίζει αν και οικονομικά συμφέρει. Επίσης το binding είναι ένα θέμα.

Μάλλον θα περίμενα για το boxset των μεμονωμένων τόμων που θα επανακυκλοφορήσει τον Ιούλιο.

ySss0UF.jpg


#6 Black Rock

Black Rock

    TO THE ICECAR!

  • GFX Staff
  • 724 posts
  • Locationalways searching for nii-chan

Posted 11 January 2019 - 16:46

Καταρχάς συγχαρητήρια για την παρουσίαση. Ειλικρινά δεν περίμενα τόσες πολλές διαφορετικές εκδόσεις

Για την χρωματιστή έκδοση θα συμφωνήσω με τον προλαλήσαντα ως προς το θέμα χρωματισμού αλλά και πάλι κάποιος ξόδεψε τεράστιο χρόνο για να χρωματίσει μια επίσης τεράστια σε όγκο σειρά. Το θετικό είναι πως το μέγεθος είναι αρκετά μικρό και υπάρχει οικονομία χώρου στην αρχειοθέτηση. Το χαρτί λογικά αν είναι ιλουστρασιόν είναι αυτό που σίγουρα ανεβάζει την αξία. Έχω γνώση πάνω στα χαρτιά λόγω δουλειάς και το συγκεκριμένο χαρτί είναι από τα αρκετά ακριβά. Προσωπικά με την συγκεκριμένη εταιρία δεν έχω μεγάλη επαφή εκτός από τα Detective Conan που αγοράζω ανά διαστήματα αλλά έχω δει πάνω κάτω σε τι ποιότητα κυμαίνονται οι απλές εκδόσεις τους. Μέτρια έως υποφερτή θα την έλεγα ως προς τη σύγκριση με την τιμή.

Έχουν σίγουρα μεγαλύτερο αριθμό σειρών που καλύπτουν αν όχι την πλειοψηφία σε αντίθεση με τη Vertical.

Τώρα για Dragonball δεν γνωρίζω τίποτα περί λογοκρισίας, μήπως θα μπορούσες να το εξηγήσεις περισσότερο αυτό; Δεν έχω σκοπό να αγοράσω κάτι γιατί δεν υπάρχει χώρος ούτε για δείγμα (Τα origin ένα ράφι ολόκληρο πιάνουν και μου λείπουν και μερικά να φανταστείς) αλλά το συγκεκριμένο κομμάτι το βρήκα ενδιαφέρον. 



#7 Kai

Kai

    Fluent in sarcasm

  • Review Team
  • 2,722 posts

Posted 11 January 2019 - 23:27

Για να μην παρεξηγηθώ γιατί δεν επεκτάθηκε, εκτιμώ τον χρόνο οποίου ή οποίων κάθισαν από πάνω και το χρωμάτισα και φαντάζομαι και το αποτέλεσμα είναι αναλόγο και των οδηγιών/χρημάτων απλώς σαν αποτέλεσμα δεν είναι και ιδιαίτερα εντυπωσιακό. Σε προσωπικές τους δουλειές μπορεί να κάνουν θαύματα.

Γενικά η Viz στην απλή της έκδοση δεν έχει καμία φοβερή ποιότητα αλλά δεν έχει και το χάλι που είχε η Tokyopop ποιότητα το οποίο το καταλαβαίνεις περισσότερο με τα χρόνια. Η σειρά της Viz Signature είναι πολύ καλύτερη και σε χαρτί και σε εξώφυλλο και κρατάνε και κάποιες χρωματισμενες σελίδες.

ySss0UF.jpg


#8 Phantom Duck

Phantom Duck

    Platyrhynchos Kineticus

  • Retired Staff
  • 5,461 posts

Posted 12 January 2019 - 22:16

Κατ' αρχάς να πούμε πως η πρώτη έκδοση του manga, είχε χρώμα σε διάφορες σελίδες, όπως στο στυλ των χρωματισμένων του Gundam Origin μιας και αναφέρθηκε. Ήταν δηλαδή σε αυτό το στυλ

Spoiler:

 
 
Η Full Color έκδοση, είναι σαν να βλέπεις λίγο πολύ το anime. Δεν έχει κάποιο ξεχωριστό στυλ όπως τα παραπάνω, ενώ το μελάνι χάνεται στον χρωματισμό, και πολλοί νιώθουν πως «ξεφυλλίζουν» την τηλεοπτική σειρά. Ξαναβάζω μία εικόνα που έβαλα στην αρχή, απλά για σύγκριση.
Spoiler:

 

Εν τω μεταξύ, ο χρωματισμός έγινε (λογικά) στην Ιαπωνία, αφού η σειρά εκεί έχει ολοκληρωθεί σε 20 τόμους (3 Sayian, 5 Freeza, 6 Android & 6 Buu saga). Στην δύση λογικά τα καθυστερούν, μάλλον για λόγους μάρκετινγκ, για να υπάρχει πάντα μία σειρά Dragon Ball που τρέχει. Τουλάχιστον αυτό πιστεύω προσωπικά, μιας και η εναλλακτική του να μην πουλάει, μου φαίνεται πολύ δύσκολο. Τώρα για το παρακάτω.

 

[...] Τώρα για Dragonball δεν γνωρίζω τίποτα περί λογοκρισίας, μήπως θα μπορούσες να το εξηγήσεις περισσότερο αυτό; Δεν έχω σκοπό να αγοράσω κάτι γιατί δεν υπάρχει χώρος ούτε για δείγμα (Τα origin ένα ράφι ολόκληρο πιάνουν και μου λείπουν και μερικά να φανταστείς) αλλά το συγκεκριμένο κομμάτι το βρήκα ενδιαφέρον.

 

Η Full Color έκδοση δεν έχει και τόσο λογοκρισία όσο άλλες, όμως το παράδειγμα του κυρίου Πόπο είναι χαρακτηριστικό. Του έβγαλαν τα κόκκινα χείλη, λογικά επειδή μπορούσε να θεωρηθεί προσβλητικό ως το χιουμοριστικό στερεότυπο των μαύρων. Η πρώτη εικόνα είναι από το anime (όπου και εκεί είχε φάει αντίστοιχες λογοκρισίες κατά καιρούς μιας και είναι ευαίσθητο θέμα στην Αμερική), και η δεύτερη από το manga.

2W01YPQ.png

10VtHMi.jpg

 

 

Άλλη μία τρανταχτή περίπτωση, είναι το δάχτυλο της Μπούλμα. Το πρώτο στιγμιότυπο είναι από scanlation του ιαπωνικού manga, ενώ το δεύτερο (που λογοκρίθηκε) είναι από την Vizbig.

eFjlT3X.jpgiLeckUB.jpg

 

 

 

Από εκεί και πέρα, υπάρχουν ένα σωρό μικρολεπτομερειούλες, που δεν είναι τόσο σαφή όσο τα πιο πάνω παραδείγματα. Στην κάθε έκδοση έχω δίπλα link για το Kanzenshuu forum, που αναφέρουν αναλυτικά τις αλλαγές που έχει η κάθε έκδοση. Προφανώς δεν θα είναι και 100% ολοκληρωμένη, μιας και στηρίζεται σε μία κοινότητα ανθρώπων. Δεν έχει βγει δηλαδή κάποια επίσημη λίστα, προφανώς επειδή θα δυσφήμιζαν τους εαυτούς τους. Όπως και να 'χει, το Kanzenshuu είναι η καλύτερη πηγή πληροφόρησης που έχουμε μέχρι στιγμής. Π.χ. στον πρώτο τόμο της 3-in-1 έκδοσης, βλέπουμε πως υπάρχουν τα παρακάτω:

 

1st Printing:
Visual Censorship: Panels containing nudity (Bulma) are edited. Sherman the Shaman, Oolongs Puff Puff fantasy and Rabit Gang members lips color/removed, Bulma giving the finger to Pilaf is edited as well
Dialogue: Edited to removing cursing.
Comments: 12/8/2014: Viz's 2nd printing fixes censoring errors
2nd Printing:
Visual Censorship: Bulmas middle finger edited + Sherman the Shaman, Oolongs Puff Puff fantasy and Rabit Gang members lips color/removed
Dialogue: Vol. 1 has censored dialogue but 2 and 3 don't appear to

 

 

Γενικά, η VIz τα έχει κάνει μπάχαλο. Όπως είπα στο πρώτο ποστ, δεν υπάρχει κάποια τέλεια, ολοκληρωμένη έκδοση. Αυτό που πιστεύω ότι θα γίνει, είναι πως θα πουλήσουν ό,τι πουλήσουν με αυτές τις εκδόσεις, και σε κάμποσα χρονάκια που ο κόσμος θα ξαναδιψάσει, θα μας σερβίρουν την αψεγάδιαστη σειρά Kanzenban της Ιαπωνίας (μεγάλοι τόμοι, καλό χαρτί, κράτησαν όσες σελίδες ήταν χρωματισμένες στο manga εξ αρχής, editorials κλπ) και θα την πλασάρουν ως την absolute, must have έκδοση για όλους, ώστε να πιάσουν και νέο κοινό, και όσους έχουν αγοράσει ήδη μία έκδοση (καληώρα σαν κορόιδα σαν κι εμένα :nanana: )


E5VV38U.jpg


#9 Petran79

Petran79

    YOU GET TO BURNING!

  • Review Team
  • 3,264 posts
  • LocationΘεσσαλονίκη

Posted 22 December 2019 - 17:19

για οσους ξερουν Γαλλικα, υπαρχει και αυτη η εκδοση

 

http://kameha.net.free.fr/extra/comparaison_traductions_fr.html#tome1

 

Μαλιστα βγαλαν ψηφιακη έκδοση με δικες τους διορθωσεις, χωρις την λογοκρισια στα Αγγλικα, που μαυρισανε τον αλλον  να μην φαινονται τα χειλη του και διαφορα αλλα.

 

Colorisation officielle du manga Dragon Ball par la Shueisha uniquement disponible online au Japon.
Traduction officielle Glénat FR de la Perfect Edition appliquée aux ebook officiels JAP
La version commerciale Perfect Edition FR contenant de nombreuses erreurs et fautes de frappe, cette version les corrige.

 

Les 42 tomes sont traduits soit plusieurs milliers de pages. Tous les arcs sont
présents. Un travail titanesque. J'en ai même profité pour améliorer
les précédents tomes déjà sortis dans cette version Deluxe grâce à mon
gain d'expérience et de nouvelles méthodes.

 

Δηλ, πηραν την ψηφιακη χρωματισμενη ιαπωνικη εκδοση και μονοι τους αφιλοκερδως περασαν την βελτιωμενη γαλλικη μεταφραση απο άλλη έκδοση και καναν επιπλεον δικες τους διορθώσεις!

Αυτο σημαινει αγαπη για το Dragon Ball!

 

Στα Αγγλικα κατι τετοιο αποκλειεται να γινει!





Also tagged with one or more of these keywords: Dragonball, Dragon, Ball, Manga, Μουουουυυυ, Color, Vizbig, 3-in-1