Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
- - - - -

Kujira no Kora wa Sajou ni Utau | Children of the Whales

fall 2017 J.C.Staff shoujo fantasy drama sci-fi anime

  • Please log in to reply
4 replies to this topic

#1 Kai

Kai

    Fluent in sarcasm

  • Review Team
  • 2,722 posts

Posted 13 July 2018 - 17:41

0001.jpg

 

     ANN // My Anime List // aniDB

 

 

Σε έναν κόσμο που καλύπτεται από μία απέραντη θάλασσα από άμμο, ένα κομμάτι γης, στο οποίο οι κάτοικοι του αναφέρονται ως "Mud Whale" αρμενίζει διαρκώς και χωρίς συγκεκριμένο προορισμό. Επάνω του είναι χτισμένη μία αρχαία πόλη της οποίας οι κάτοικοι χωρίζονται σε "Μαρκαρισμένους" και μη. Οι πρώτοι διαθέτουν υπερφυσική ικανότητα, ωστόσο πεθαίνουν πολύ νέοι. Ο Chakuro, ο πρωταγωνιστής της σειράς, διατελεί χρέη αρχειοφύλακα και καταγράφει την καθημερινότητα τους αλλά και τις ανακαλύψεις νέων, εγκαταλελειμένων νησιών που βρίσκουν στον δρόμου τους από τα οποία αποσπούν πόρους που μπορεί να τους φανούν χρήσιμοι. Όπως δηλώνει και ο ίδιος σκοπός του είναι να περάσει τα γραπτά αυτά στην επόμενη γενιά για να μπορούν να γνωρίζουν όσα περισσότερα γίνεται για το νησί τους, πράγμα για το οποίο δεν είχαν προνοήσει η δικοί τους πρόγονοι.

 

0002.jpg

 

Μετά από μία αποστολή σε ένα νέο νησί που εμφανίστηκε στον ορίζοντα, οι κάτοικοι του Mud Whale ανακαλύπτουν για πρώτη φορά ανθρώπινη ζωή. Ο Chakuro και οι υπόλοιποι μεταφέρουν το κορίτσι που βρήκανε πίσω στην πόλη τους και από εκείνη τη στιγμή η ειρηνική τους ως τότε ζωή ανατρέπεται. Το κορίτσι φαίνεται να γνωρίζει πολύ περισσότερα για την ιστορία του νησιού τους από ότι οι κάτοικοι και οι γηραιοί του χωριού που μεταφέρουν προφορικά την ιστορία του νησιού αρνούνται να μιλήσουν. Σύντομα ένα νέα νησί-πλοίο εμφανίζεται στον ορίζοντα και το Mudh Whale δέχεται επίθεση από τους κατοίκους μια αυτοκρατορίας που έχει εγκαταλείψει κάθε ανθρώπινο συναίσθημα. Οι κάτοικοι που ως τότε είχαν μάθει να ζουν ειρηνικά και να μην χρησιμοποιούν τη δύναμη τους σε καμία περίπτωση για να βλάψουν τους άλλους σφαγιάζονται ο ένας μετά τον άλλον. Η πρώτη επίθεση τελειώνει με μεγάλες απώλειες για το νησί και οι κάτοικοι του αποφασίζουν να μην μείνουν άπραγοι και να δεχτούν τη μοίρα τους απέναντι στη γενοκτονία που τους περιμένει, ενώ τα γεγονότα που θα ακολουθήσουν αργότερα φέρνουν αποσπασματικά στο φως την ιστορία του νησιού και των προγόνων τους.

 

Η σειρά αυτή του studio J.C.Staff προβλήθηκε για πρώτη φορά τον Οκτώβριο του '17 ενώ ακολούθησε και η παγκόσμια προβολή του μέσω του Nteflix τον περασμένο Μάρτιο. Με σκηνοθέτη του τον Kyohei Ishiguro (Your Lie in April) και στη μεταφορά του σεναρίου τη Michiko Yokote (Cowboy Bebop, Hikaru no Go) η σειρά βασίστηκε στο μηνιαίο shoujo manga της Abi Umeda που πρωτοκυκλοφόρησε το 2013.

 

 

0003.jpg

 

 

Πρόκειται για μία σειρά φαντασίας που παίρνει το χρόνο της να χτίσει τον κόσμο στον οποίο κινούνται οι χαρακτήρες της, έχει στον πυρήνα της ένα ενδιαφέρον concept και επίσης πανέμορφα backgrounds, ωστόσο ταλαιπωρείται ταυτόχρονα και αρκετά από θέματα pacing που κάνουν αρκετούς από τους χαρακτήρες να ασφυκτιούν μέσα στην ιστορία της. Παρότι τα γεγονότα κρατούν καλή ροή χωρίς να μπορέσουν να αφήσουν τον θεατή να βαρεθεί, πολλοί από τους χαρακτήρες χάνονται πριν καταφέρει κανείς να τους γνωρίσει. Το πρώτο arc της ιστορίας κλείνει και η σειρά συνεχίζει τη στιγμή που οι κάτοικοι του νησιού αρχίζουν να μαθαίνουν περισσότερα για τους ίδιους αλλά και τον έξω κόσμο, ενώ αρχίζουν και κάποιες εσωτερικές προστριβές χτίζοντας τη σκηνή για κάτι μεγαλύτερο με την εμφάνιση και άλλων πολιτισμών λίγο πριν το τέλος της σεζόν. Κάτι σαν μια επανάληψη του Shinsekai Yori χωρίς να υπάρχει η λύτρωση του δεύτερου μισού για την ιστορία. 

 

Αξίζει να αναφερθεί ανάμεσα σε άλλα πως η σειρά κάνει και μπόλικη χρήση των ελληνικών, από τα ονόματα των στρατιωτών την Αυτοκρατορίας που είναι κυρίως ονόματα ζώων και φτάνοντας μέχρι και στο εκπληκτικό όνομα "Χασμουρητό Αναστεναγμός"  ως και τα γραπτά που χρησιμοποιούν, στα οποία φαίνεται να προσπάθησαν να έχουν όσο καλύτερο συντακτικό μπορούσαν στη μετάφραση (τουλάχιστον σε όσα διακρίνονται γιατί τα περισσότερα είναι σαν να έχουν γραφικό χαρακτήρα Έλληνα γιατρού)

 

Συνοπτικά η ιστορία έχει αρκετό ενδιαφέρον αλλά τη ρίχνει ελαφρώς η ταχύτητα των γεγονότων αλλά και η έλλειψη μιας δεύτερη σεζόν. Με τη μουσική να δένει γενικά με τη σειρά οι ερμηνείες δεν έχουν και τίποτα το ιδιαίτερο αν εξαιρέσουμε έναν ακόμα εκνευριστικό ρόλο που ανέλαβε ο Yuki Kaji και θα παρακαλάτε πότε θα πεθάνει ο χαρακτήρας.


ySss0UF.jpg


#2 MoRmEnGiL

MoRmEnGiL

    Casval Rem Deikun

  • Members
  • 595 posts

Posted 15 July 2018 - 02:45

Hmm, το γενικό concept looks right up my alley, αλλά το execution με προβληματίζει.


My morning sun is the drug that brings me near
To the childhood I lost, replaced by fear


#3 Kai

Kai

    Fluent in sarcasm

  • Review Team
  • 2,722 posts

Posted 15 July 2018 - 07:55

Νομίζω αξίζει να του δώσεις μια ευκαιρία γιατί κι εγώ όσο το έβλεπα έτρεχε άνετα η ιστορία, απλώς μετά το τελευταίο επεισόδια και γυρνώντας λίγο πίσω θα ήθελα κάτι παραπάνω. Δεν είναι κακή σειρά.

ySss0UF.jpg


#4 Super Sayan Girl

Super Sayan Girl

    Sesshomaru~sama

  • Members
  • 108 posts
  • LocationΑθήνα

Posted 06 August 2018 - 11:31

Για εμένα αυτή η σειρά ήταν μεγάλη απογοήτευση.
Έχει ενδιαφέρον κόσμο και ιστορία, η μουσική είναι ταιριαστή και η εικόνα του όμορφη αλλά οι χαρακτήρες και αυτα που λένε είναι τραγικά. Αυτοί ηταν που κατέστρεψαν το ανιμε. Από μόνοι τους οι χαρακτήρες δεν είναι κάτι που δεν έχουμε ξαναδεί και αυτό δεν είναι απαραίτητα μειονέκτημα της σειράς. Αν και θα προτιμούσα οι χαρακτήρες να είναι πιο σοβαροί αφού και το θέμα της ιστορίας είναι έτσι. Είναι shojo όμως οπότε το καταλαβαίνω. Το θέμα είναι ότι μόλις ανοίγουν το στόμα τους μπορούν να πουν το πιο λογικό πράγμα και να ακουστεί τόσο ηλίθιο και εκνευριστικό.
Υπάρχουν Δύο χαρακτήρες που έχουν κάποια υπαρξιακά θέματα, ο Liontari και ο Suan. Ο πρώτος είναι άνετα ο πιο εκνευριστικος χαρακτήρας της σειράς που φαίνεται ότι θα έχει και σημαντικό ρόλο στην ιστορία, δυστυχώς, και είναι η περίπτωση που ανέφερα παραπάνω: Μόλις ανοίξει το στόμα του παρακαλάς να σταματήσει επειδή όχι μόνο τσιρίζει αλλά λέει και ανοησίες. Ο 2ος αν και θα μπορούσε να προσφέρει κατι παραπάνω σαν χαρακτήρας, κάθεται και γελάει μόνος του σαν βλαμμένος και έχει καταφέρει να γίνει απλά εκνευριστικος στα μάτια μου.
Φυσικά, υπό άλλες συνθήκες, αυτοί οι δύο θα μπορούσαν να είναι ενδιαφέροντες χαρακτήρες και να έκαναν την συνολική εμπειρία του ανιμε καλύτερη, αλλά φαίνεται ότι οι υπεύθυνοι προτίμησαν να δώσουν έμφαση στην εικόνα και στον ήχο και όχι στους χαρακτήρες. Είναι κρίμα, επειδή σαν ιστορία είχε ενδιαφέρον και προοπτικές.

TMWsBT7.png        


#5 Kai

Kai

    Fluent in sarcasm

  • Review Team
  • 2,722 posts

Posted 08 August 2018 - 13:59

Θα συμφωνήσω ότι ο Λιοντάρι είναι άκρως εκνευριστικός

 

Spoiler:

 

Θεωρώ ότι θα μπορούσε να έχει πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία με βάση το backstory του αλλά επέλεξαν τον πιο βολικό δρόμο και τον έκαναν έναν εκνευριστικό ψυχοπαθή. 

 

Οι υπόλοιποι δεν μπορώ να πω ότι με εκνεύρισαν. Ούτως ή άλλως μιλάμε για παιδιά που βρέθηκαν σε μια κατάσταση που δεν είχαν ξαναζήσει ενώ όλα ως τότε ήταν ειρηνικά οπότε μπορώ να δεχτώ το λίγο παραπάνω angst. Συν του ότι μεγάλωναν και τα περισσότερα χωρίς γονείς. Γενικά πιστεύω ότι και χαρακτήρες και σενάριο ήθελαν περισσότερο χρόνο για να αναπτυχθούν, το έκοψαν σε κακό σημείο.


ySss0UF.jpg




Also tagged with one or more of these keywords: fall 2017, J.C.Staff, shoujo, fantasy, drama, sci-fi, anime