Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
- - - - -

Nerawareta Gakuen | Haunted Academy

Angst Coming Of Age Movie Daily Life Sunrise School life Romance Time Travel Sci fi Autumn 2012

  • Please log in to reply
8 replies to this topic

#1 iristella

iristella

    Heelchou!

  • Administrators
  • 10,437 posts

Posted 30 June 2013 - 03:03

Nerawareta Gakuen | Haunted Academy

ねらわれた学園


Posted Image


Συνηθως κάνουμε thread για καποια σειρα/ταινια/OVA τα οποία αγαπήσαμε, μας συγκίνησαν και εν πάση περιπτώση κατάφεραν να αφήσουν το στίγμα τους στην μνήμη μας. Στην περίπτωση του Haunted Academy συμβαινει μόνο το τελευταίο. Για την ακριβεια εμεινε στην μνήμη μου τόσο πολύ που θα μπορούσε να χαρακτηριστει ως post traumatic stress dissorder αυτό το οποίο νιώθω αυτήν την στιγμή. Το είδα σε δύο ώρες που κατόρθωσαν και έγιναν πέντε και αφού το έβλεπα εφιάλτες ένα ολόκληρο βράδυ, αποφάσισα να μιλήσω γι αυτό ώστε αφενός να βγάλω αυτά που νιώθω από μέσα μου, αφετέρου να βοηθήσω τους ομοιοπαθούντες. Δεν είναι hate thread λοιπόν αυτό, ειναι group therapy thread.


Aν μπορούμε να παραπέμψουμε κάποιον στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για εγκλημα κατά της ανθρωπότητας αυτό θα είναι το Studio Sunrise. Πιο συγκεκριμένα τον σκηνοθέτη Νakamura Ryousuke o oποίος έχει σκηνοθετήσει τα Aoi Bungaku, Mouryou no Hako, και το πιο πρόσφατο Aiura. Στο Character design και Chief animation direction η Ηοsoi Mieko . Και τέλος στον τομέα της μουσικής ο Μurai Shuusei. Aλλά αυτός ο οποίος πρέπει να κυνηγηθεί δίχως έλεος είναι ο Mayumura Taku (Manie manie, Time stranger) σε μυθιστόρημα του οποίου βασίστηκε η ταινία. Μπορεί να φαίνεται συμπαθέστατος αλλά για μένα είναι πλέον shoot on sight στοχος.


Posted Image Posted Image


~ Λίγα λόγια για την υπόθεση~

Η υπόθεση μας μεταφέρει στην Kamakura που με την αρχή της ανοιξης ξεκινάει και η νέα σχολική χρονια. Στο γυμνάσιο της πόλης έρχεται ένας νέος μαθητής ο Kyougoku Ryouichi. Χαρισματικός, όμορφος, έξυπνος γίνεται γρηγορα το επικεντρο της προσοχής από όλο το σχολείο. Εξίσου γρήγορα ενσωματώνεται και στην καθημερινή ζωή του Seki Kenji και της παρέας του. Ο νέος αυτός μαθητής όμως δεν ειναι αυτό το οποίο φαίνεται καθώς διαθέτει μυστηριώδεις δυνάμεις τις οποίες χρησιμοποιεί προκειμένου να ελέγξει τους μαθητες του σχολείου και να εκπληρώσει κάποια αποστολή από το μέλλον. Μόνο ο Seki φαίνεται να μπορει να του αντισταθεί.

Να σημειωθεί σε αυτό το σημείο ότι κατέβαλλα άπειρη προσπάθεια για να κάνω την υπόθεση να φαίνεται λιγότερο ηλίθια από ότι δειχνει η επισημη περίληψη η οποία τελικά ανταποκρίνεται πλήρως στο τελικό αποτέλεσμα.

~ Trailer~


Youtube Video


Θα αρχίσω με τον οπτικοακουστικό τομέα που κατά την γνώμη μου ειναι το δυνατό σημείο της ταινίας. Η Sunrise έκανε θαύματα σε έναν καταιγισμό χρωμάτων και glossy feelings, που σου δινει την αισθηση Makoto Shinkai on drugs at Disneyland getting laid και Supercell pv. Κάθε καρέ της ταινίας είναι άνετα wallpaper material. Πράγμα που βέβαια με υπνώτισε και ηταν αυτό που με επεισε να κατσω σε ολο το διωρο. Φαινόντουσαν όλα τοσο μαγικά, τόσο όμορφα τόσο ονειρικά και είχε τέτοιο sakura spam που είσαι σίγουρος ότι όλοι εκεί μέσα έχεζαν ροδοπέταλα. Δεν υπερβάλλω. Τα ροδοπέταλα υπήρχαν παντού. Δηλαδή στην μέση του ωκεανού να είσαι, κάπως κατόρθωναν και έβαζαν ροδοπέταλα. Σε όλο αυτό έρχεται να προστεθεί και ο πολύ καλός τομέας του ήχου. Είχε ωραίο OST ίσως όχι τόσο αξιομνημόνευτο αλλα παρόλαυτά χαριτωμένο και ταιριαστό.


Posted Image


Τα προβλήματα ξεκινούν όταν κανεις ενα διαλειμμα από το LSD και προσπαθείς να καταλάβεις τι στο καλό προσπαθεί να πει σαν ιστορία. Εκει βλέπεις μια ωραιότατη ποικιλία από κλισέ. Παιδικοί φίλοι που ο ενας ειναι κρυφα (ο κοσμος το εχει τουμπανο και αυτη κρυφο καμαρι) ερωτευμενος με τον αλλο, Love at first sight, συνωμοσια. Οτι αρχετυπο υπάρχει και γενικολογια περι επικοινωνίας ανάμεσα στους ανθρώπους θα το βρείτε εκεί μέσα. Η ιστορία ξεκινά με έναν λόγο κατά των κινητών τον οποίο επαναλαμβάνει ξανα και ξανά και ξανά μη μπορώντας όμως να δώσει στον θεατή να καταλάβει το γιατί φταίνε. Η για να το πω πιο σωστά, μπορώ να καταλάβω γιατί τα κινητά ειναι προβληματικά σε ένα σχολείο στην πραγματικότητα, η επιχειρηματολογία όμως που χρησιμοποιεί η ταινία ειναι το λιγοτερο προβληματική. Αν κανω εγώ σε κάποιον κατι με ενα αμαξι - που ποτέ δεν μαθαίνουμε τι ακριβως - πρέπει να απαγορευτούν τα αμάξια φαση. Πέρα λοιπόν από το μεγαλυτερο κομμάτι της ταινίας το οποίο κυλάει απελπιστικά αργά και σου δινει την υποψία ότι κάπου το πάει ξαφνικά θυμούνται ότι έχουν και μία υπόθεση και ότι αρκετά σπαταλήθηκε ο χρόνος με βολτες στην παραλία. Και σκάνε εκατόν πενήντα διαφορετικά subplots στα τελευταία 25 λεπτά Που καταλήγουν σε έναν τεράστιο πονοκέφαλο αποτέλεσμα της υπερπροσπάθειας αφομείωσης και συνδεσης πληροφοριών, κατανοησης ακατανόητων συλλογισμών και πράξεων που όλα μαγικά έρχονται και δένουν σε ενα omgwtfbbq τελος. Και σκέφτεσαι συνεχώς.... Γιατί? Και πιο βασικό o κακομοίρης ο Σαιξπηρ τι έφταιγε που θα στριφογυρίζει στον τάφο του? Στο τέλος είχα κουραστέί τόσο πολύ που το έχασα τελείως. Όποιος πιστευει ότι κατάλαβε ποιος ήταν συγγενής με ποιον και τι έγινε ας μου εξηγήσει.


All in all πέρα από το ότι είναι όμορφη και θέλετε να απολαύσετε ροδοπέταλα δεν σκέφτομαι κάποιον λόγο για να την προτείνω. Αντε και για καθαρό μαζοχισμό ή αν χάσετε κάποιο στοιχημα. Από τις μεγαλύτερες απογοητεύσεις της χρονιας. Δεν ξέρω αν φταίει το original υλικό ή το Studio ή αν έφαγαν κάτι ληγμένο και τους πείραξε αυτό που ξέρω ειναι ότι εχασα δύο ώρες από την ζωή μου που δεν θα ξαναβρώ ποτέ. Βρήκα επίσης το anime αντίστοιχο του Eat Pray Love.

Kαι τώρα που τα έβγαλα από μέσα μου αισθάνομαι κάπως καλύτερα. :D

Anidb

Ann

Official Page


Posted Image



#2 Vagelio

Vagelio

    Derp

  • Review Team
  • 1,231 posts

Posted 30 June 2013 - 16:57

Οh και σκεφτόμουν να το δω αυτό. Thanks for saving me 2 hours of my life

Posted Image
Inspiration strikes when I'm actually trying to do my homework.


#3 The Tragic Prince

The Tragic Prince

    心消えたこのせかいに 

  • Members
  • 1,344 posts

Posted 30 June 2013 - 18:30

ωραια, και δεν ειχα τι να δω πλεον

#4 GhostPrince

GhostPrince

    夢遊病者

  • Members
  • 2,149 posts
  • Location ・ω・ 

Posted 01 July 2013 - 12:50

Τα παραλές λίγο νομίζω αλλα οκ, δεν ήταν και τόσο τραγικό! Σίγουρα είχε τα προβλήματα του αλλα ήταν γλυκό, προσωπικά μου αρέσε σε γενικές γραμές. Τουλάχιστον το δα ευχάριστα , δεν απέκτησα τέτοιου είδους "εφιάλτες"xD

Edited by GhostPrince, 01 July 2013 - 12:51.

フカフカ

#5 iristella

iristella

    Heelchou!

  • Administrators
  • 10,437 posts

Posted 01 July 2013 - 16:15

Ghostprince εχεις πεσει θύμα πλανης αλλα worry not ειμαστε εδω για να σε σωσουμε. :P

Spoiler:


#6 zennith666

zennith666

    Oh boy,more trouble...

  • Members
  • 1,226 posts
  • LocationAthena

Posted 05 August 2013 - 02:20

Μόλις το είδα αυτό το ...κάτι.Τι ήταν δεν κατάλαβα.Το μόνο που κατάλαβα ήταν ότι οι απορίες της Iri είχαν νόημα...ΜΗΝ ΤΟ ΔΕΙΤΕ.


Posted Image


#7 robostav

robostav

    ηλεκτρονικός υπάλληλος...

  • Members
  • 425 posts

Posted 13 January 2014 - 00:50

χαχαχαχα παίζει να είναι το πιο αστείο review που εχω διαβασει! οπτικοακουστικα εσπερνε (αν και στην αρχη νομιζα οτι υπηρχε κάποιο screesaver με ροδοπεταλα στην τηλεοραση μου,που δεν ειχα ξαναδει ποτε),σκηνοθετικά πολύ καλό,και σεναριακα οπως περιπου το περιεγραψε η ιρι,αλλα εμενα δεν με χαλασε. ναι μεν ηταν αχταρμας, αλλα το animation ηταν τοσο καλο που απλα γουσταρες τις λεπτομερειες στο καδρο και τις εκφρασεις στους χαρακτήρες. ο προαναφερθεν αχταρμας επισης δεν αναιρει οτι ηταν μια ελαφρια στο υφος ταινια,που βλεπεται χαλαρα. βεβαια εχει τοσες ανακριβειες και τρυπες που αν χρησιμοποιήσεις τον εγκέφαλό σου για 1'' θα παίξει υπερφόρτωση...

 

Spoiler:

Posted Image

#8 iristella

iristella

    Heelchou!

  • Administrators
  • 10,437 posts

Posted 13 January 2014 - 02:11


Spoiler:

Spoiler:



#9 robostav

robostav

    ηλεκτρονικός υπάλληλος...

  • Members
  • 425 posts

Posted 13 January 2014 - 23:36

Spoiler:

heeeey there, you said that was the mother of all the cliches out there!!! cheers for the recomendation btw, it was not as bad as (you want us to think) you said.


Posted Image



Also tagged with one or more of these keywords: Angst, Coming Of Age, Movie, Daily Life, Sunrise, School life, Romance, Time Travel, Sci fi, Autumn 2012