Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
- - - - -

Περί καπνίσματος

• This topic is locked This topic is locked
947 replies to this topic

Poll: Καπνίζετε ή οχι (511 member(s) have cast votes)

Καπνίζετε ή οχι

1. Καπνίζω (97 votes [25.33%] - View)

Percentage of vote: 25.33%

2. Δεν καπνίζω (286 votes [74.67%] - View)

Percentage of vote: 74.67%

Vote

#631 LethalMike

LethalMike

I'm not Sober, I will never be..

• Members
  • 303 posts
  • LocationΡόδος, Χανιά

Posted 25 October 2010 - 00:30

υπαρχει και η αλλη λυση, οσοι καπνιζουν να καθοντε εξω και αυτοι που οχι μεσα, η και το αντιθετο. Εγω που ειμαι καπνιστης με ενοχλισε μεσα σε ενα μαγαζι μονο, στο Harley Davidson ενα μαγαζι χαρλεαδες και ετσι, ε εκει ντουμανι δεν μπορουσες να αναπνευσεις.

ezgif.com-resize.gif

#632 odin

odin

Lord of valhalla

• Retired Staff
  • 1,535 posts

Posted 25 October 2010 - 00:36

Οπως ειπωθηκε και παραπανω, αραξε λιγακι alxdjo, δεν σε εβρισε κανεις για να αντιδρας ετσι -βλεπε φραση: ''αμ δεν γουσταρεται εσεις οι Αντιπαθητικοι ΑντιΚαπνηστες μην πατατε στα μαγαζια μας'' που καθε αλλο παρα ηρεμη ακουγεται:beaten:

Also:
  • Μπορεις να αποδειξεις οτι η πτωση στην κινηση δεν οφειλεται στην οικονομικη υφεση και οτι η συσχετιση με την απαγορευση του καπνισματος ειναι κατι παραπανω απο circumstantial?
  • Το μαγαζι ειναι ξεχωριστη οντοτητα στα πλαισια ενος κρατους ωστε τα δικαιωματα του καθε πολιτη να αναστελλονται αναλογα με την θεληση του ιδιοκτητη? Αν οχι μαλλον αυτο που ειπες για την επιλογη του μαγαζατορα ειναι αστοχο.

#633 LethalMike

LethalMike

I'm not Sober, I will never be..

• Members
  • 303 posts
  • LocationΡόδος, Χανιά

Posted 25 October 2010 - 01:02

οι καπνιστες φταινε για ολα, end of the story..

ezgif.com-resize.gif

#634 aboumonkey

aboumonkey

I love monkeys

• Members
  • 1,385 posts

Posted 25 October 2010 - 08:05

Η πιο μεγάλη μλκ είναι που επιτρέπεται το κάπνισμα στο πανεπιστήμιο. Εκείνα τα διαλείμματα στις διαλέξεις είναι οι πιο δύσκολες ώρες για κάποιον που προσπαθεί να το κόψει.

#635 Anelis

Anelis

random frantic action

• Retired Staff
  • 3,374 posts

Posted 25 October 2010 - 08:13

^Ditto at that, παρ' όλο που καπνίζω.
Θυμάμαι στο φ.π.ψ. γινόταν Ο χαμός στο αμφιθέατρο, πολλές φορές και εν ώρα μαθήματος. Είχαμε μια μόνιμη ομίχλη μέσα στην αίθουσα και ήταν πραγματικά αποπνιχτικό..

Posted Image

#636 aboumonkey

aboumonkey

I love monkeys

• Members
  • 1,385 posts

Posted 25 October 2010 - 08:24

Ok, εν ώρα μαθήματος δεν καπνίζουν αλλά θυμάμαι όταν είχα πρωτοπάει στη σχολή μου είχε κάνει τρελή εντύπωση που μπορούσες χαλαρά και άνετα να πετάξεις τη γόπα οπουδήποτε. Στην αρχή μου ήρθε κάπως, αλλά μετά "προσαρμόστηκα"...:hot:

Αυτά τα τσιγάρα στο πανεπιστήμιο είναι τσάμπα και άδικο να τα κάνεις. Εγώ δεν τα ευχαριστιόμουν
Spoiler:
.

Μ'αρέσει που χρησιμοποιώ παρελθοντικούς χρόνους αν και έχει λίγο παραπάνω από βδομάδα που το σταμάτησα...XD

#637 alxdjo

alxdjo

*Don't be like me*

• Banned
  • 788 posts

Posted 25 October 2010 - 09:25

Οπως ειπωθηκε και παραπανω, αραξε λιγακι alxdjo, δεν σε εβρισε κανεις για να αντιδρας ετσι -βλεπε φραση: ''αμ δεν γουσταρεται εσεις οι Αντιπαθητικοι ΑντιΚαπνηστες μην πατατε στα μαγαζια μας'' που καθε αλλο παρα ηρεμη ακουγεται:beaten:

Also:

• Μπορεις να αποδειξεις οτι η πτωση στην κινηση δεν οφειλεται στην οικονομικη υφεση και οτι η συσχετιση με την απαγορευση του καπνισματος ειναι κατι παραπανω απο circumstantial?
  • Το μαγαζι ειναι ξεχωριστη οντοτητα στα πλαισια ενος κρατους ωστε τα δικαιωματα του καθε πολιτη να αναστελλονται αναλογα με την θεληση του ιδιοκτητη? Αν οχι μαλλον αυτο που ειπες για την επιλογη του μαγαζατορα ειναι αστοχο.

1ον ηθελα να φανω ειρωνικος οχι επιθετικος μαλλον δεν το καταφερα
2ον Με τα οικονομικα νουμερα δεν τα παω και τοσο καλα θα μπορουσε καλυτερα να το δειξει καποιος οικονομολογος απο δω μεσα
3ον Απο την στιγμη που ενα χωρος ειναι δικος σου μπορεις να το κανεις οτι θες.Να τον βαζεις ,να το γκρεμισεις,να καπνιζεις μεσα.Υπο αυτη την λογικη ο μαγαζατορας εχει το δικαιωμα να επιτρεπει η οχι το καπνισμα στο μαγαζι του.Οχι να τον υποχρεωνουν.Οσο για τα δικαιωματα του πολιτη απο την στιγμη που και αυτος ειναι πολιτης εχει το δικαωμα να καπνιζει η οχι.Εσενα σου δινετε το δικαιωμα να κατσεις η οχι.
Posted Image

My 1st warn :hero: My 1st ban :riiight: 3rd Poster of the year:wis:

#638 odin

odin

Lord of valhalla

• Retired Staff
  • 1,535 posts

Posted 25 October 2010 - 10:08

3ον Απο την στιγμη που ενα χωρος ειναι δικος σου μπορεις να το κανεις οτι θες.Να τον βαζεις, να το γκρεμισεις,να καπνιζεις μεσα. Υπο αυτη την λογικη ο μαγαζατορας εχει το δικαιωμα να επιτρεπει η οχι το καπνισμα στο μαγαζι του.Οχι να τον υποχρεωνουν.

Με την ιδια λογικη αν εγω εχω ενα μαγαζι και θελω να δερνω οποιον μπαινει μεσα εχω το δικαιωμα να το κανω και αν καποιος δεν θελει να μπει, δεν το κανει, ετσι?
Οχι -_-

Οσο για τα δικαιωματα του πολιτη απο την στιγμη που και αυτος ειναι πολιτης εχει το δικαωμα να καπνιζει η οχι. Εσενα σου δινετε το δικαιωμα να κατσεις η οχι.

Επισης, λιγο ελεος παιδια με το ''δικαιωμα να καπνιζεις''. Περα απο το οτι δεν αποτελει θεσμοθετημενο δικαιωμα πουθενα περα απο το μυαλο των καπνιστων, δεν στεκει λογικα, στον ιδιο βαθμο που δεν μπορω να χρησιμοποιησω το δικαιωμα μου στην καλλιτεχνικη εκφραση για να υπερασπιστω το δικαιωμα μου να παιζω μουσικη στην διαπασων στις 4 το πρωι. Γιατι? Γιατι ενοχλω, απλο ειναι.

PS. Τα παραπανω αποτελουν αναλογιες για να αντιληφθουμε τα λογικα σφαλματα που διαπραχθησαν, οχι αμεσες συγκρισεις. Επισης το να γινουν αντιληπτο αυτα τα λαθη μου ειναι αρκετο, ουτε να σας κοψω το τσιγαρο εχω βαλθει, ουτε να γινω εριστικος.
PS 2. For the record, μεχρι να στηριξεις alxdjo το οτι η απαγορεσυη του καπνισματος προκαλεσε πτωση της κινησης στα μαγαζια εχεις εκφρασει μια post hoc fallacy, οχι επιχειρημα.

#639 red pyramid

red pyramid

Revolutionary Fanboy

• Members
  • 1,655 posts
  • LocationThe city upon the hill

Posted 25 October 2010 - 13:26

Έχω διάθεση για φιλοσοφίες/κουβέντα, οπότε λέω να απαντήσω και εγώ.

@odin: για την μουσική στις 4 το βράδυ όμως είναι αν μη τι άλλο δύσκολο έως αδύνατο να μπορέσει να σε κάνει ο γείτονας σου να τον αποζημιώσεις, να πληρώσεις για τη ζημιά που κάνεις σε εκείνον. Τον μαγαζάτορα, όπως και τον φίλο σου που δεν σε σέβεται και καπνίζει μονάχα μέσα στη μούρη σου, μπορείς να τους κάνεις να πληρώσουν (τον πρώτο με το να μην τον προτιμήσεις σε σχέση με άλλους μαγαζάτορες, τον δεύτερο με το να τον αποκόψεις από την παρέα σου [προσωπικά τα έχω κάνει και τα δύο]). Με λίγα λόγια η κάθε περίπτωση είναι διαφορετική αφού στην μία υπάρχει έστω και με έμμεσο τρόπο η δυνατότητα να πληρώσει αυτός που προκαλεί το πρόβλημα, ενώ στην άλλη είναι αδύνατο ή πολύ πιο δύσκολο/κοστοβόρο.

Πέρα από αυτό, υπάρχει κάτι που ο καθένας μας έχει και αποκαλείται "γνώση των συνεπειών" (consequential knwoledge αγγλιστί). Στη περίπτωση που κάνεις φασαρία στις 4 το βράδυ και μου χαλάσεις το 3ο όνειρο, ξέρεις ότι αντιστοίχως εγώ και οι υπόλοιποι γείτονες με τον ένα ή τον άλλο τρόπο θα φροντίσουμε να στο ανταποδώσουμε (και ως γνωστόν οι μεταλλάδες πάντοτε κερδίζουν αυτές τις μάχες οπότε έχεις χάσει τη μάχη :P).

Με λίγα λόγια ο λόγος που αποφεύγεις να βάλεις τη μουσική δεν είναι τόσο ότι υπάρχει ο τάδε νόμος που στο απαγορεύει αλλά επειδή γνωρίζεις τις συνέπειες που θα υπάρχουν στο περιβάλλον σου και προτιμάς να τις αποφύγεις. Τις συνέπιες του να αναπνεύσεις τον καπνό σε ένα μαγαζί μπορείς να τις αποφύγεις με τη θέληση σου (με το να μη μπεις στο μαγαζί) και να προσπαθήσεις να πείσεις και τους γύρω σου να κάνουν το ίδιο. Αργά ή γρήγορα βρίσκονται μαγαζάτορες οι οποίοι τα θέλουν τα λεφτά σου αρκετά ώστε να σου προσφέρουν αυτό που ζητάς, και αυτό χωρίς να χρειάζεται να δώσουμε σε μια μικρή ομάδα ανθρώπων (καλών ή κακών, δεν έχει σημασία) την δυνατότητα να μας λένε σε ένα ακόμη τομέα της ζωής μας τι και πως μπορούμε να κάνουμε. Βέβαια, τα παραπάνω συμβαίνουν σε χώρες του εξωτερικού γιατί έχουν ως προϋπόθεση συνειδητοποιημένους πολίτες και καταναλωτές και κάτι τέτοιο δεν υπάρχει εδώ.

Ακόμη και αν το παραπάνω σκεπτικό θεωρείται υπερβολικά φιλοσοφικό, δεν καταλαβαίνω γιατί να μην υπάρχει μια πιο θετική προσέγγιση στο ζήτημα. Αν το κράτος πρέπει οπωσδήποτε να επέμβει, γιατί να μην προσφέρει φοροαπαλλαγές ή επιχορηγήσεις σε όσους μαγαζάτορες δημιουργούν ειδικούς χώρους για καπνιστές και μη καπνιστές, έχουν φροντίσει ώστε ο αέρας να ανανεώνεται σωστά στην ιδιωτική τους περιουσία, κτλ; Δεν είναι πιο δημιουργικό και αποτελεσματικό το να ανταμείβεις/διευκολύνεις όσους κάνουν κάτι θετικό αντί να τιμωρείς κόσμο για τις προσωπικές του επιλογές;

Στο οικονομικό τομέα,
αυτό που αναφέρει ο alxdjo είναι κάτι που έχει παρατηρηθεί και σε άλλες χώρες, πόσο μάλλον στην Ελλάδα. Αυτό δεν δικαιολογεί τους καταστηματάρχες που δεν ακολουθούν το νόμο, αλλά είναι σε μεγαλύτερο ή μικρότερο βαθμό πραγματικότητα.

Posted Image

#640 Erebos

Erebos

Farewell remorse; all good to me is lost. Evil, be thou my good.

• Members
  • 1,855 posts

Posted 25 October 2010 - 13:46

Ακόμη και αν το παραπάνω σκεπτικό θεωρείται υπερβολικά φιλοσοφικό, δεν καταλαβαίνω γιατί να μην υπάρχει μια πιο θετική προσέγγιση στο ζήτημα. Αν το κράτος πρέπει οπωσδήποτε να επέμβει, γιατί να μην προσφέρει φοροαπαλλαγές ή επιχορηγήσεις σε όσους μαγαζάτορες δημιουργούν ειδικούς χώρους για καπνιστές και μη καπνιστές, έχουν φροντίσει ώστε ο αέρας να ανανεώνεται σωστά στην ιδιωτική τους περιουσία, κτλ; Δεν είναι πιο δημιουργικό και αποτελεσματικό το να ανταμείβεις/διευκολύνεις όσους κάνουν κάτι θετικό αντί να τιμωρείς κόσμο για τις προσωπικές του επιλογές;

Πολύ απλά, δεν υπάρχουν λεφτά για μοίρασμα πλέον, πόσο μάλλον για κοινωνική πρόνοια χωρίς πολιτικό κέρδος.

Πάντως, ως έχει το νομοσχέδιο, δεν μπορούν να κοπούν πρόστιμα στους πελάτες παραμόνον από την Ελληνική Αστυνομία. Η Δημοτική το μόνο που μπορεί να κάνει είναι τον έλεγχο και κλήση στην Άμεσο Δράση, αλλά μέχρι να έρθει περιπολικό ποιος θα κάτσει να περιμένει να φάει πρόστιμο... θα σηκωθεί να φύγει η μισή καφετέρια...

Edited by Erebos, 25 October 2010 - 14:15.

Posted Image
Posted Image

#641 Lord Leon

Lord Leon

Immortal Esper

• Members
  • 740 posts

Posted 25 October 2010 - 14:02

ακολουθει κλινοσκεπασμα γιατι το ζουσα χτες και τα χω παρει.
Spoiler:

stasou%2520mygdala.jpg

#642 Erebos

Erebos

• Members
  • 1,855 posts

Posted 25 October 2010 - 14:16

Δεν ξέρω πού βλέπεται την πτώση της κίνησης στα μαγαζιά λόγω της καπνοαπαγόρευσης, γιατί εδώ στην περιοχή μου (Αργυρούπολη Αττικής, κλασσική καφετεριοπεριοχή) δεν έχω δει την παραμικρή ελάττωση. Τα μαγαζιά μάλιστα βγάζουν απροκάλυπτα τασάκια πάνω στα τραπέζια σαν να μην πέρασε ποτέ ο νόμος. Ακόμα και τα περιπολικά που κόβουν κλήσεις για παράνομο παρκάρισμα ΜΠΡΟΣΤΑ στις καφετέριες κάνουν τα στραβά μάτια και δεν μπαίνουν μέσα...
Posted Image
Posted Image

#643 matassos

matassos

Anime Professional

• Members
  • 623 posts
  • LocationThessaloniki-Ksanthi

Posted 25 October 2010 - 14:18

παντος οτι και να λετε για απαγορευση στα μαγαζια, προχθες που ημουν σε μια καφετερια στον πανω οροφο της ειχε τα μπελιτσα "απαγορευτε το καπνισμα" και ολα τα τραπεζακια ειχαν τασακια (οταν εφυγα ηταν ολα γεματα)

ενα αλλο σπαστικο με το καπνισμα για μας που δεν καπνιζουμε, ειναι πως λιγα λεπτα αν κατσουμε σε κλειστο χωρο με καπνιστη βρομοκοπαμε και μεις μετα.. εχω βαρεθει να πλενω!

#644 Erebos

Erebos

• Members
  • 1,855 posts

Posted 25 October 2010 - 14:22

ενα αλλο σπαστικο με το καπνισμα για μας που δεν καπνιζουμε, ειναι πως λιγα λεπτα αν κατσουμε σε κλειστο χωρο με καπνιστη βρομοκοπαμε και μεις μετα.. εχω βαρεθει να πλενω!

+1
Μπουφάν, σακάκια κλπ τα έχω σχεδόν σε καθημερινή βάση κρεμασμένα στο μπαλκόνι για να ξεμυρίσουν μέχρι να ξαναβγώ (και να ξαναμυρίσουν...).
:mador2:
Posted Image
Posted Image

#645 mono

mono

Ελιτίστρια

• Global Mods
  • 4,147 posts

Posted 25 October 2010 - 14:31

Lord Leon να αγιάσει τοστόμα χέρι σου...

Σε αυτό το thread έχουν αποκαλέσει τους καπνιστές μέχρι και πρεζάκια, κάποιος άλλος μας έβαλε φωτογραφίες να δούμε πως θα γίνουν τα πνευμόνια μας, μόνο για το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο δεν μας έχουν κατηγορήσει ακόμα...

Είναι απλά τραγικό που σε αυτή τη χώρα δεν υπάρχει η έννοια σεβασμός...Το έχω ξαναπει και θα το λέω συνέχεια...Όταν λόγω παιδείας δεν σέβεται κανείς κανέναν, το να προσπαθείς να λύσεις ένα πρόβλημα με απαγορεύσεις και πρόστιμα είναι η λύση του "πονάει πόδι, κόβει πόδι" και για μένα δηλώνει αποτυχία σε κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο.

Υπάρχουν περιβαλλοντικά ζητήματα τα οποία προκαλούν πολύ χειρότερες επιπτώσεις στην υγεία όλων μας και δεν έχουμε τέτοια μέτρα ενώ βλέπουμε υπερβολικά μέτρα και εξωφρενικά πρόστιμα για κάτι που λύνεται...

Odin ελπίζω να αντιλαμβάνεσαι το λογικό σφάλμα στο οποίο υποπέπτεις όταν συγκρίνεις μια εγκληματική συμπεριφορά με μια βλαπτική συνήθεια...Το να έχει δικαίωμα ο μαγαζάτορας που έχει την επιχείρηση να επιλέγει αν το μαγαζί του θα είναι καπνιστών ή μη είναι απολύτως λογικό. Από κει και πέρα ο καθένας θα έχει δικαίωμα να πηγαίνει όπου θέλει. Αν θέλω εγώ που καπνίζω να πάω σε ένα μαγαζί που δεν καπνίζουν θα μπορώ αλλά δεν θα καπνίζω είναι πολύ απλό...Και επειδή όλοι μου έχετε καραμέλα το εξωτερικό, ακόμα και σε πόλεις όπως το Βερολίνο (που ξέρετε οι Γερμανοί πόσο αντίθετη νοοτροπία έχουν από μας) υπάρχουν μαγαζιά που έχουν άδεια και επιτρέπεται το κάπνισμα...

Όσο για την λογική του " Βγες έξω κάπνισε και ξαναμπές" είναι τραγική. Οι καπνιστές δεν είναι πρεζάκια που πρέπει να πάρουν τη δόση τους... Θες να κάνεις ένα τσιγάρο με το ποτό και τον καφέ σου ενώ κάθεσαι με την παρέα σου.

Απλά στην ελλάδα όπου μας συμφέρει υπάρχει η ελέυθερη επιχειρηματικότητα (βλ. τράπεζες) αλλά εκεί που δεν μας συμφέρει οι επιχειρηματίες δεν μπορούν να αποφασίσουν γαι τη φύση του καταστήματος τους...

Όσο για τα άτομα που ταμπουρωμένα σε μια θέση αρνούνται να μετακινηθούν έστω και στο ελάχιστο τους παραπέμπω στη sig μου :P

xbJ3b2w.jpeg