Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
- - - - -

Περί καπνίσματος

• This topic is locked This topic is locked
947 replies to this topic

Poll: Καπνίζετε ή οχι (511 member(s) have cast votes)

Καπνίζετε ή οχι

1. Καπνίζω (97 votes [25.33%] - View)

Percentage of vote: 25.33%

2. Δεν καπνίζω (286 votes [74.67%] - View)

Percentage of vote: 74.67%

Vote

#361 Guest-67807

Guest-67807

Anime Freak

• Members
  • 451 posts

Posted 20 November 2009 - 13:04

οντως εκεινη η φαση που ξεκινανε και οι αλλοι και πρεπει κι εσυ να κανεις την ιδια βλακεια να ξεκινησεις υπαρχει παντου. αν δεν σου αρεσει απο τη μυρωδια την πρωτη στιγμη, μην αναγκασεις τον εαυτο σου να δοκιμασεις. τεσπα, για να μην βγαινουμε και πολυ off΄ εμενα μου τη δινει να βλεπω παραδειγματα οπως του ambient, που να μην σεβεται ο ενας τον αλλον. στην 8εση του 8α τα ειχα παρει πολυ ασχημα το κρανιο.

#362 Wofer

Wofer

Dragon's tear

• Members
  • 95 posts

Posted 20 November 2009 - 19:48

οντως εκεινη η φαση που ξεκινανε και οι αλλοι και πρεπει κι εσυ να κανεις την ιδια βλακεια να ξεκινησεις υπαρχει παντου. αν δεν σου αρεσει απο τη μυρωδια την πρωτη στιγμη, μην αναγκασεις τον εαυτο σου να δοκιμασεις. τεσπα, για να μην βγαινουμε και πολυ off΄ εμενα μου τη δινει να βλεπω παραδειγματα οπως του ambient, που να μην σεβεται ο ενας τον αλλον. στην 8εση του 8α τα ειχα παρει πολυ ασχημα το κρανιο.

γιαυτο και μονο τσαντιζομαι.καθενας κανει την επιλογη του και μπραβο του.αλλα οχι να υποχρεουσε να αναπνεεις τον καπνο του αλλου οταν δεν γουσταρεις.ειναι θεμα σεβασμου κατι που οι περισσοτεροι καπνιστες δεν μπαινουν καν στον κοπο να το καταλαβουν.και μετα ακουσ καπνιστες να λενε ποσο με ενοχλει το ενα ποσο με ενοχλει το αλλο και γιατι απαγορευσανε το καπνισμα και ενα σορο...

be real...το καπνισμα σε κλειστους χορους απαγορευτηκε για να μπορουν και οι μη κανιστες --αφου εχουμε ολοι ισα δικαιωματα (ας πουμε)-- να καθονται στα μαγαζια.

ενας λογος για τον οποιο εχω να πατησω σε κλαμπ εδω και ενα χρονο ειναι οτι δεν αντεχω την ασφιξια και οταν βγω να βρομοκοπαω τσιγαρο.

και ας περασω και γω με τη σειρα μου Το δικο μου μηνυμα μιας και εχουμε δημοκρατια...

ΡΕ ΣΕΙΣ ΚΟΦΤΕ ΤΟ ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΟ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ...ΔΕΝ ΣΑΣ ΚΑΝΕΙ ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΛΟ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ..ΣΑΣ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΜΟΙΑΖΕΤΕ ΟΛΟΙ ΜΕΤΑΞΥ ΣΑΣ
KORE DE OWARI DA!!

#363 Robin-Chwan

Robin-Chwan

Anime Professional

• Members
  • 564 posts

Posted 20 November 2009 - 20:14

Αν και ουτε εγω καπνιζω (μαλιστα το σιχενομαι οσο τιποτα αλλο) δε νομιζω οτι θα επρεπε να λεμε στους καπνιστες με τετοιο τροπο τι να κανουνε (ποια μιλαει...εχω κανει το κεφαλι της αδερφης μου καζανι με τετοιου ειδους σχολια.... Αμα θελουν οι αλλοι να καταστερεψουν τον εαυτο τους αφησε τους να το κανουν.

Posted Image
Devils don't ask favors from God

#364 Wofer

Wofer

Dragon's tear

• Members
  • 95 posts

Posted 20 November 2009 - 21:40

καλα ενα μηνυνα ηθελα να περασω γιατι θεωρω οτι ειναι καλο.απο κει και περα.κανεις δεν εχει υποχρεωση να ακουει εμενα ή τον καθε εμενα
KORE DE OWARI DA!!

#365 Vetus

Vetus

Rocked'N'Loaded!

• Banned
  • 1,116 posts

Posted 22 November 2009 - 12:59

Σαν φλώρος που σέβεται τον εαυτό του εκτος του ότι βλέπω πολύ άνιμε...δεν καπνίζω.

Έτσι γιατί αν θέλω να είμαι κουλ πρέπει να καπνίζω οπωσδήποτε, να έχω μηχανάρα, δύο κινητά ένα για τις γκόμενες απο το facebook και ένα για τους κουλ φίλους μου.

και να φοράω μποξεράκι του axe το οποίο θα αφήνω να σέρνεται για να το βλέπουν οι γκόμενες και να θαυμάζουν τον γυμνασμένο κώλο μου!!!

no offense άλλωστε ότι κι αν κάνω ο κόσμος θα μου το συγχωρέσει...γιατί;;;

γιατί είμαι φλώρος!!!

Nαι, αλλά είσαι φλώρος με υγιές τα πνευμόνια σου (όσο μπορείς, τουλάχιστον, καθώς οι παθητικοί καπνιστές, δηλαδή όσοι εισπνέουν χωρίς να το θέλει τα τσιγάρα που άλλοι καπνίζουν επειδή βρίσκεται στον ίδιο χώρο), με καθαρή την αναπνοή σου (πράγμα που σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να καλύπτεις την αναπνοή σου με τσίχλα, βούρτσισμα δοντιών και σπρέι για να μπορείς να φιλήσεις το έτερο ήμισί σου ή να μην σε πάρουν χαμπάρι οι γονείς σου άμα καπνίζεις ενώ δεν το γνωρίζουν και προσπαθείς να το κρύψεις), που δεν χρειάζεται ν' αλλάζεις μπλούζες κάθε τόσο από την την τσιγαρίλα που βρωμοκοπάνε (εδώ ακόμα κι αν δεν καπνίζεις ο ίδιος και κάθεσαι για μερικά λεπτά δίπλα σ' ένα άτομο που καπνίζει σαν ντουμάνι η μπλούζα πάει κατευθείαν στο πλυντήριο), που δεν χαλάς τα μισά σου λεφτά (που λέει ο λόγος) για να κάνεις την τζούρα σου (πόσες φορές έχω ακούσει την ατάκα από καπνιστές "Αν όλα αυτά τα λεφτά που ξόδευα για τσιγάρα τα φύλαγα στην άκρη θα έπαιρνα αμάξι" αλλά παρόλα αυτά συνεχίζουν ακάθεκτοι), δεν παθαίνεις στερητικό σύνδρομο αν δεν κάνεις το τσιγαράκι σου...

Με δύο λόγια λόγια, προτιμούσα να με έλεγαν φλώρο όταν αρνιόμουν να πάρω ένα τσιγάρο που μου προσφέρουν στην παρέα παρά να είμαι με τον τσιγαρόβηχα για να είμαι "μέσα" στην παρέα. Οι πραγματικοί φίλοι (ειδικά αυτοί που δεν "στ' αρ****α τους για τους γύρω του) όταν θέλουν να κάνουν να κάνουν το τσιγάρο τους ενώ βρίσκεται σε σπίτι αλλουνού που δεν καπνίζουν από μόνοι τους θα πάρουν την πρωτοβουλία να βγουν στο μπαλκόνι για να καπνίσουν (όπως ένας πολύ καλός μου φίλος που αν και κάφρος δεν είναι αναίσθητος ώστε να καπνίζει στην μούρη αλλονών).

#366 Yojimbo

Yojimbo

Yokai enthusiast

• Members
  • 151 posts

Posted 22 November 2009 - 15:29

Πόσες φορές σε συναυλίες υπάρχει ομίχλη καπνού στον χώρο;
Λίγες είναι οι φορές που έχω :nanana: δακρύσει σε μπαρ απο τον υπερβολικό καπνό;

Spoiler:

Από το ταξίδι που έκανα στην Ιαπωνία, αντικαπνιστική καμπάνια... :hahaha:

Spoiler:

Εγώ θέλω να το απαγορεύσουν σχεδόν παντού, δηλαδή:
  • Να μην επιτρέπεται σε κανένα club, bar, εστιατοριο κλπ.
  • Να μην επιτρέπεται ούτε καν έξω στον δρόμο, να επιτρέπεται μόνο σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους.

Οπως στην Ιαπωνία, γιατί αν περιμένουμε με μερική απαγόρευση να σταματήσουν οι Ελληνάρες να καπνίζουν στην μούρη μας σωθήκαμε.

Posted Image

Edited by Yojimbo, 22 November 2009 - 15:37.

#367 Vetus

Vetus

Rocked'N'Loaded!

• Banned
  • 1,116 posts

Posted 22 November 2009 - 18:11

Σε μια χώρα όπως την Ελλάδα όπου βλέπεις άτομα να καπνίζουν μετά περίσσιου θράσσους ακόμα και σε νοσοκομεία και κλειστές αθλητικές εγκαταστάσεις και να πετούν χάμω τις γόπες τους ενώ υπάρχει ΑΚΡΙΒΩΣ ΔΙΠΛΑ τους τασάκι τότε μην περιμένετε θαύματα.

Μάλιστα, όταν ήμουν φύλακας σ' ένα γήπεδο κι ένας από τους προπονητές (τρελό τσουτσέκι) μου έλεπε π*πες ότι δεν έρχομαι στην ώρα μου και δεν κάνω σωστά την δουλειά μου άρχισα να του τα σέρνω για όλες τις παρατυπίες που κάνει αυτός κι όλοι οι υπόλοιποι και κάνω τα στραβά μάτια όπως τ' ότι στο κυλυκείο πετάνε χάμω τις γόπες ενώ στα τραπεζάκια υπάρχουν τασάκια τι μου απαντάει (χαμηλώνοντας τους τόνους της φωνής του ενώ πριν γκάριζε αφού είδε ότι δεν τον παίρνει για παιρετέρω τσαμπουκάδες): "Eμ, εντάξει τώρα, όταν είσαι με τους φίλους σου γίνονται κι αυτά."

Ιδού σοβαρό επιχείρημα ενήλικα...(σημειωτέον, είμαι 26 χρονών) :smokingg:

#368 kyoshuke

kyoshuke

Retrovertigo

• Members
  • 155 posts

Posted 22 November 2009 - 19:25

@Yojimbo:Εσύ θεωρείς πως η εφαρμογή αυτού που απεικονίζει η φωτογραφία που ανέβασες αποτελεί λύση;

#369 Wofer

Wofer

Dragon's tear

• Members
  • 95 posts

Posted 22 November 2009 - 19:30

Σε μια χώρα όπως την Ελλάδα όπου βλέπεις άτομα να καπνίζουν μετά περίσσιου θράσσους ακόμα και σε νοσοκομεία και κλειστές αθλητικές εγκαταστάσεις και να πετούν χάμω τις γόπες τους ενώ υπάρχει ΑΚΡΙΒΩΣ ΔΙΠΛΑ τους τασάκι τότε μην περιμένετε θαύματα.

Μάλιστα, όταν ήμουν φύλακας σ' ένα γήπεδο κι ένας από τους προπονητές (τρελό τσουτσέκι) μου έλεπε π*πες ότι δεν έρχομαι στην ώρα μου και δεν κάνω σωστά την δουλειά μου άρχισα να του τα σέρνω για όλες τις παρατυπίες που κάνει αυτός κι όλοι οι υπόλοιποι και κάνω τα στραβά μάτια όπως τ' ότι στο κυλυκείο πετάνε χάμω τις γόπες ενώ στα τραπεζάκια υπάρχουν τασάκια τι μου απαντάει (χαμηλώνοντας τους τόνους της φωνής του ενώ πριν γκάριζε αφού είδε ότι δεν τον παίρνει για παιρετέρω τσαμπουκάδες): "Eμ, εντάξει τώρα, όταν είσαι με τους φίλους σου γίνονται κι αυτά."

Ιδού σοβαρό επιχείρημα ενήλικα...(σημειωτέον, είμαι 26 χρονών) :smokingg:

Αυτό μου την δίνει πιο πολύ.καταλαβαίνω την αναγκη των καπνιστών για κάπνισμα και δεν είμαι απαραιτητα αντίθετος ως προς αυτούς...αλλά το να σε κρίνει κάποιος που και ο ίδιος ταυτίζεται με την συγκεκριμένη κριτική είναι απλά να σε κάνει τούρμπο...

Πόσες φορές σε συναυλίες υπάρχει ομίχλη καπνού στον χώρο;
Λίγες είναι οι φορές που έχω :nanana: δακρύσει σε μπαρ απο τον υπερβολικό καπνό;

Spoiler:

Από το ταξίδι που έκανα στην Ιαπωνία, αντικαπνιστική καμπάνια... :hahaha:

Spoiler:

Εγώ θέλω να το απαγορεύσουν σχεδόν παντού, δηλαδή:
  • Να μην επιτρέπεται σε κανένα club, bar, εστιατοριο κλπ.
  • Να μην επιτρέπεται ούτε καν έξω στον δρόμο, να επιτρέπεται μόνο σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους.

Οπως στην Ιαπωνία, γιατί αν περιμένουμε με μερική απαγόρευση να σταματήσουν οι Ελληνάρες να καπνίζουν στην μούρη μας σωθήκαμε.

Posted Image

δεν συμφονω με τον φασισμο ως προς καμία πλευρα.και για να έρθουμε λιγο και στην θέση των καπνιστών..δεν μπορεί το ίδιο το κράτος τη μία στιγμη να σου παραχωρεί το δικαίωμα να καπνιζεις γενικα και επισης να καπνίζεις και σε σχεδον ολους τους χώρους και ξαφνικά!οπα!ως εδώ παιδες!τέρμα το καπνισμα.Αφου ρε φιλε νοιαζεσαι για μένα ξαφνικά, παρολο που μου το επετρεψες και τόσο καιρο κερδιζες απο το προιόν, τουλαχιστον βοήθησέ με να το κόψω.δεν είναι λογικη το "μην καπνιζετε πουθενά" αλλά νομίζω ότι όλοι μπορούν να σεβαστούν ο ένας τον αλλο οπότε ο νομος περι κλειστών χώρων εμενα με βρισκει συμφωνο.αλλα δε νομιζω οτι θα επρεπε να φτασουμε τοσο συντομα στ αλο ακρο του να επιτρεπεται μονο σε γωνιες στους δρόμους.εμένα με βολεβει και μαρεσει γτι δεν καπνίζω αλλα για τους καπνιστές στην ελλαδα θα ηταν σαν να τους επαιρνες ενα κωμματι τησ δικης τουσ ελευθεριας...
KORE DE OWARI DA!!

#370 Yojimbo

Yojimbo

Yokai enthusiast

• Members
  • 151 posts

Posted 23 November 2009 - 00:04

@Yojimbo:Εσύ θεωρείς πως η εφαρμογή αυτού που απεικονίζει η φωτογραφία που ανέβασες αποτελεί λύση;

Καλύτερη λύση απ'αυτο που έχουμε τώρα είναι σίγουρα.
Γιατί αυτό που έχουμε τώρα έχει φέρει ως αποτέλεσμα ένα απο τα παρακάτω:
  • Ολοι μαζεύονται στην καπνιστική πλευρά του μαγαζιού επειδή όλοι έχουν κάποιον φίλο καπνιστή στην παρέα τους.
  • Αν δεν υπάρχει καπνιστική πλευρά τότε άπλα αγνοούν την νομοθεσία και καπνίζουν παντού όπως και να'χει.

Wofer> Έχεις κάποιο δίκιο. Δεν είναι τυχαίο το αστείο διαφημιστικό που πόσταρα, αφού στην Ιαπωνία το χρειαζόντουσαν το ban στους εξωτερικούς χώρους, επειδή τα τσιγάρα είναι η μοναδική μορφή σκουπιδιού που θα βρει κανείς στα πεζοδρόμια του Tokyo, και όντως φαίνεται πολύ άσχημο.

Ενω στην Ελλάδα εκτός απο τις γόπες έχουμε και άλλα σκουπίδια παντού γιαυτό και δεν μας κάνει τόσο εντύπωση πιστεύω :hahaha: !!! Οπότε OK ένα ban στους εσωτερικούς χώρους σε συνδιασμό με ταχτικούς ελέγχους μας αρκεί πιστεύω σ'αυτη τη φάση, και αν κάποτε αποφασίσουμε να γίνουμε άνθρωποι και να μην πετάμε τα σκουπίδια μας στον δρόμο :erk: τότε κάνουμε και το άλλο που κάνουν οι φίλοι μας οι γιαπωνέζοι.

Α, και μην ονομάζεις τα πάντα φασισμό τόσο εύκολα, είναι σπαστικό.

#371 Guest-67807

Guest-67807

Anime Freak

• Members
  • 451 posts

Posted 23 November 2009 - 02:30

εκανα καποια quotes και σημειωσα με κοκκινο χρωμα τα σχολια μου.
Spoiler:

#372 kyoshuke

kyoshuke

Retrovertigo

• Members
  • 155 posts

Posted 23 November 2009 - 15:24

Καταρχάς,δεν μου αρέσει η ιδέα να συμβιβαζόμαστε με ημίμετρα.Αλλά και πάλι non,αυτό το πράγμα δεν αποτελεί καν ημίμετρο,αν σκεφτούμε τις κοινωνικές και μόνο προεκτάσεις.

Εδώ πλέον δεν μιλάμε για ρατσισμό απέναντι στους καπνιστές,μιλάμε για μεταχείρηση αντίστοιχη ΖΩΩΝ.
Είπαμε,μπορεί να γράφουμε σε Japan-oriented board,αλλά όχι και να προβάλλουμε τον κομπλεξισμό ως κατι θετικό ετσι;

Τώρα,όσον αφορά τα άλλα 2 πράγματα που αναφέρεις.Γούστο τους στην τελική να καθίσουν σε οποιο section επιθυμούν.Θα υποχωρήσει ο καπνιστής,οι μη καπνίζοντες,το πρόβλημα δικό τους.
Για το δεύτερο,πρόβλημα του ιδιοκτήτη αν δεν έχει κατοχυρώσει την θέση του περί τοθ θέματος.Εγώ μια φορά αν δω τασάκι στο τραπέζι θα καπνίσω,simple as that.

#373 mono

mono

Ελιτίστρια

• Global Mods
  • 4,147 posts

Posted 23 November 2009 - 16:12

Εδώ πλέον δεν μιλάμε για ρατσισμό απέναντι στους καπνιστές,μιλάμε για μεταχείρηση αντίστοιχη ΖΩΩΝ.
Είπαμε,μπορεί να γράφουμε σε Japan-oriented board,αλλά όχι και να προβάλλουμε τον κομπλεξισμό ως κατι θετικό ετσι;

+ άπειρο :nod2:

Διαβάζω διαγώνια το thread και νομίζω ότι κάποιοι απλά παραληρείτε...Εντάξει ας ηρεμήσουμε όλοι και λύσεις υπάρχουν αρκεί να υπάρχει θέληση ΚΑΙ από τις 2 πλευρές :drink:

xbJ3b2w.jpeg

#374 Yojimbo

Yojimbo

Yokai enthusiast

• Members
  • 151 posts

Posted 23 November 2009 - 20:58

Εκτός της Ιαπωνίας... Οι μισές πολιτείες των ΗΠΑ, η Κύπρος, η Αγγλία, η Δανία, Ο Καναδάς, η Ινδία, η Ιρλανδία, το Λουξεμβούργο, η Νορβηγία, η Τουρκία, η Σκοτία και πολλές άλλες χώρες έχουν εφαρμόσει ολοκληρωτικό (χωρίς ειδικό χώρο για καπνιστές) η σχεδόν ολοκληρωτικό (με λίγες εξαιρέσεις) ban σε εσωτερικούς δημόσιους χώρους, club/bar, εστιατόρια, αεροδρόμια κλπ.

Αν η πλειοψηφία αυτών που καπνίζουν σεβόντουσαν αυτούς που δεν καπνίζουν τότε δεν θα υπήρχε καν θέμα. Εκτός αυτού δεν υφίσταται θέμα δικαιωμάτων των καπνιστών σε αυτό το ζήτημα, το μοναδικό ζήτημα είναι η εξασφάλιση τα δικαιωμάτων αυτών που δεν καπνίζουν.
Γιατί; Πολύ απλά επειδή η ελευθερία σας κύριοι καπνιστές σταματάει εκεί που αρχίζει η ελευθερία όλων των άλλων.
Φυσικά όπως καταλαβαίνεται παίζει τεράστιο ρόλο το γεγονός ότι ούτε τώρα (μετά από όλες αυτές τις νομοθετικές ρυθμίσεις) μάθανε οι καπνιστές να σέβονται όλους τους άλλους.
Η μοναδική λύση είναι να απαγορευτεί το κάπνισμα εντελώς στους εσωτερικούς χώρους, όλα τα άλλα δεν θα έχουν αποτέλεσμα.

#375 kyoshuke

kyoshuke

Retrovertigo

• Members
  • 155 posts

Posted 24 November 2009 - 12:36

Εκτός αυτού δεν υφίσταται θέμα δικαιωμάτων των καπνιστών σε αυτό το ζήτημα, το μοναδικό ζήτημα είναι η εξασφάλιση τα δικαιωμάτων αυτών που δεν καπνίζουν.

Από τη φράση αυτή και μόνο φαίνεται ότι απλά βλέπεις μόνο την μια όψη του νομίσματος.Προσωπικά,ακόμα και ο διαχωρισμός καπνιστών-μη καπνιστών στα μαγαζιά με ξενίζει,μου βγάζει ένα είδος ρατσιστικής μεταχείρησης αν θες,παρότι γίνεται με γνωμονα τη διαφύλλαξη της υγείας των μη καπνιζόντων.Το θέμα είναι να υπάρξει μια λύση χωρίς να καταστρατηγεί τα δικαιώματα μιας εκ των δυο πλευρών.

Αν μη τι άλλο,κοινωνικές διακρίσεις έχουμε άφθονες,δε χρειαζόμαστε άλλες.