Πω πω, μισο πακετο εκανα μεχρι να διαβασω ολοκληρο το thread!! Ειναι σαφες οτι και οι μεν και οι δε εχουν το δικιο τους και πρεπει να σεβονται ο ενας τον αλλο!
Ουτε εμεις οι καπνιστες πρεπει να συμπεριφερομαστε γουσταρω-να-καπνισω-και-στα-kintama-μου-ολα-και-αν-μου-μιλησεις-θα-σε-βρισω, ουτε οι μη καπνιστες να παθαινουν υστερια εαν καποιος αναψει τσιγαρο 100 μετρα μακρια τους.
Γουσταρω να καπνιζω (το εχω κοψει 3 φορες) και στον προσωπικο μου χωρο, καπνιζω μερα νυχτα. Εαν γινει μια μαζωξη στο σπιτι καποιου συμφορουμιτη και ειμαι η μειοψηφια, δεν θα το αναψω. Εαν ο οικοδεσποτης μου μου δωσει την αδεια, θα κανω ενα πακετο (διπλα σε καποιο παραθυρο ή πιο μακρια απο αυτους που δεν καπνιζουν). Αν βρεθουμε ολα τα παιδακια καπου εξω θα φροντισω να μην ντουμανιαζω ατομα οπως ο θειος και ο παπιας που ξερω οτι οντως τους ενοχλει και δεν ειναι απλα υστερικες τραγελαφικοτητες (μιλαω για γνωστους μου που δεν εχουν καμια σχεση με το φορουμ, δεν επιτιθομαι εναντιον κανενος απ'οσους εχουν ποσταρει εδω). Εαν παλι ειμαι η μειοψηφια και κατσουμε σε non smoking section, θα βγαινω να καπνισω και θα επιστρεφω. Το ζουμι του ολου θεματος ειναι οτι υπαρχουν πολλοι καπνιστες που σεβονται, οποτε μην μας βλεπετε ολους σαν στυγερους εγκληματιες που προσπαθουν να σας δολοφονησουν αργα αργα.
Ελεος, σε αυτες τις 20+ σελιδες διαβασα ακραια πραγματα!! Δεν θα κατσω να τα αναλυσω ενα ενα, αυτο θα εχει σαν αποτελεσμα ενα ακομα γυρο flaming και δεν ειναι αυτη η προθεση μου. Θα σταθω μονο σε ενα σημειο που ειναι κοινος παρονομαστης σε παρα πολλα ποστ. Το οτι οι μη καπνιστες δεν αντεχουν τον καπνο σε πολλα μαγαζια που πηγαινουν για τον καφε/ποτο τους. Συμφωνω απολυτα! Κι εμενα μου εχει τυχει απειρες φορες να φυγω απο μαγαζι γιατι δεν μπορω να παρω ανασα ή επειδη δακρυζω σα να καθαριζω κρεμμυδια
Καλως ή κακως καποια μαγαζια θα παρουν αδεια για καπνιζοντες και μου φαινεται απολυτα φυσιολογικο για 2 λογους.
1. Ο εκαστοτε μαγαζατορας θελει η επιχειρηση του να ειναι επικερδης, αρα το να διωξει ενα μεγαλο ποσοστο πελατων ισουται με οικονομικη αυτοκτονια.
2. Οσο εγωιστικο κι αν ακουστει κι εμεις οι καπνιστες εχουμε δικαιωμα 2 φορες την εβδομαδα να βγουμε για ενα ποτο, οποτε καλο θα ειναι να μεινουν μερικα μαγαζια που θα μπορουμε να παμε κι εμεις και να μπορουμε παραλληλα να απολαυσουμε την κακη συνηθεια μας!
Απο την αλλη, καποια μαγαζια δεν θα παρουν την εν λογω αδεια θα ειναι λοιπον smoke free. Με αυτον τον τροπο και οι δυο θα εχουμε επιλογη. Θα συνεχισετε ακομα και τοτε να μιλατε για παθητικο καπνισμα? Θα συνεχισετε να μιλατε για ρουχα/μαλλια που μυριζουν και για ματια που τσουζουν?
Θα μου απαντησετε οτι σε μια παρεα υπαρχουν καπνιστες και μη και δεν θα μπορεσει μια παρεα να χωριστει στα δυο σε μια εξοδο. Σαφως οχι. Επειδη ομως τον φιλο τον δεχεσαι με τα ελατωματα του, μπορουν ολοι να κανουν παραχωρησεις. Εγω προσωπικα δεν εχω κανενα προβλημα να παω σε smoke free μαγαζι με παρεα. Οκ, καθε λιγο θα βγαινω για τσιγαρο, αλλα δεν θα ασκησω ποτε βετο για να παω σε μαγαζι καπνιστων οταν κανεις αλλος δεν καπνιζει.
Κλεινω θελοντας να εκφρασω το θαυμασμο μου σχετικα με το ποσο clean ειναι η κοινοτητα του anime.gr στις ηλικιες απο 20 και κατω. Ως επι το πλειστον στις ηλικιες 14-20, εχω συνηθισει να βλεπω τα παιδια να καπνιζουν στην περιοχη μου και ειδικα τα κοριτσια. Τα συγχαρητηρια μου και πραγματικα ελπιζω να μην το ξεκινησετε ποτε!!!