Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
- - - - -

Περί καπνίσματος

• This topic is locked This topic is locked
947 replies to this topic

Poll: Καπνίζετε ή οχι (511 member(s) have cast votes)

Καπνίζετε ή οχι

1. Καπνίζω (97 votes [25.33%] - View)

Percentage of vote: 25.33%

2. Δεν καπνίζω (286 votes [74.67%] - View)

Percentage of vote: 74.67%

Vote

#301 Mad_Hatter

Mad_Hatter

xyz scum

• Moderators
  • 4,499 posts
  • LocationArah

Posted 27 June 2009 - 20:41

Και θα φταίω εγώ αν στο επόμενο cosplay meeting βουτάω το τσιγάρο από το στόμα αυτού που πάει να το ανάψει δίπλα μου και του λέω "Μη, κακά!" ;;;

Αν εχει ντυθει hollow ichigo να τον αφηνεις ησυχο.

qzMHWHd.png

#302 Melkor

Melkor

逸楽生活

• Members
  • 2,051 posts

Posted 27 June 2009 - 20:41

σφιγκτηρα

[media]http://api.ning.com/files/MNjTf9hHOu78J*9RKnsmq7YZoS4ZTyO8ENKPY1yczBNvUerOf4bAg6LvYx4wn0vsls8IxAcHwqx3yJIFtOO5YuLjt4ryFf8K/stick_it_in_her_pooper.jpg[/media]

1345977285497_zps066ae44a.jpg

#303 Phantom Duck

Phantom Duck

Platyrhynchos Kineticus

• Retired Staff
  • 5,461 posts

Posted 27 June 2009 - 20:54

~threads merged. Χρησιμοποιείτε το μαγικό κουμπάκι SEARCH, κάνει τη ζωή όλων μας πιο εύκολη.

Παρακαλούμε να κρατηθεί το thread σε κόσμια επίπεδα.

Edited by Phantom Duck, 27 June 2009 - 21:03.

E5VV38U.jpg

#304 Psylock

Psylock

Math Logic

• Members
  • 136 posts

Posted 27 June 2009 - 22:29

Προσωπικά δεν καπνίζω τσιγάρα, αν τύχει το μόνο που κάνω είναι ναργιλές (the best) και αυτό μία φορά το εξάμηνο αν πάω με τους κολλητούς στο ανάλογο oriental μαγαζί. Είναι δικαίωμα του καθένα να καπνίζει ή όχι, αλλά ας μήν ξεχνάμε ότι η ελευθερία του ενός σταματά εκεί που αρχίζει η ελευθερία του άλλου.

Προσωπικά θεωρώ το κάπνισμα "καρκίνο της τσέπης" μιάς και τρώει ένα σημαντικό κονδύλι από το μισθό του καπνιστή. Επιπτώσεις στην υγεία υπάρχουν, αλλά από τη στιγμή που ζούμε στη χαβούζα, με τόση βρώμα και καυσαέριο τότε το κάπνισμα δεν το θεωρώ και τόσο μεγάλο πρόβλημα. Όσον αφορά το γεγονός ότι οι καπνιστές δεν μπορούν να κόψουν το κάπνισμα τότε απλά έχω να πώ ότι δεν είναι αδύνατο αλλά χρειάζεται μεγάλη δύναμη μυαλού, μιάς και η νικοτίνη είναι ένα νομιμοποιημένο ναρκωτικό (ακολουθεί σχετικό άρθρο).

Nicotine and Adrenaline

When a person inhales cigarette smoke, the nicotine in the smoke is rapidly absorbed into the blood and starts affecting the brain within 10 seconds. The result is the release of adrenaline, the "fight or flight" hormone. Physically, adrenaline increases a person's heart rate, blood pressure and restricts blood flow to the heart muscle. When this occurs, the smoker experiences rapid, shallow breathing and the feeling of a racing heartbeat. Adrenaline also instructs the body to dump excess glucose into the bloodstream.Nicotine and Insulin

Nicotine also inhibits the release of insulin from the pancreas, a hormone that is responsible for removing excess sugar from a person's blood. This leaves the smoker in a slightly hyperglycemic condition, meaning he has more sugar in his blood than is normal. High blood sugar acts as an appetite suppressant, which may be why smokers think their cigarettes reduce hunger.Nicotine and Dopamine

Nicotine activates the same reward pathways in the brain that other drugs of abuse such as cocaine or amphetamines do, although to a lesser degree. Research has shown that nicotine increases the level of dopamine in the brain, a neurotransmitter that is responsible for feelings of pleasure and well-being. The acute effects of nicotine wear off within minutes, so people must continue dosing themselves frequently throughout the day to maintain the pleasurable effects of nicotine and to prevent withdrawal symptoms.

Τέλος, ένα πραγματικό πρόβλημα που δημιουργείται με το κάπνισμα είναι στις σχέσεις με το άλλο φύλο. Οι καπνιστές μπορούν να διανοηθούν την άσχημη γεύση που προκαλεί στους συντρόφους τους με κάθε φιλί (γαλλικό πάντα)? Δεν είναι κάτι που διορθώνεται με το να τρώει κάποιος μία τσίχλα ή απλά να βουρτσίζει τα δόντια του. Φανταστείτε πόσο πολύ σας νοιάζεται ο σύντροφός σας και δεν σας λέει κάτι τέτοιο ώστε να κόψετε το τσιγάρο.

Edited by Psylock, 27 June 2009 - 23:04.
αχ αυτά τα ορθογραφικα

The truth exist beyond the Gate ...
Can you see it ?!

#305 MitHuNa

MitHuNa

Annie-maki

• Members
  • 327 posts

Posted 27 June 2009 - 22:50

Σιγα μην πιασει το κόλπο στην Ελλάδα οι μισοι θα καπνίζουν κανονικοτατα!!! και τελικα θα διώχνουνε τους μη καπνιστες απο τα μαγαζιααα!! Εγω παντως δεν εχω πρόβλημα αρκει να βλεπω μπροστα μου (δλδ να υπαρχει κ ενας αλφα εξαερισμος{για κλειστους χώρους}
Posted Image

Οταν οι σφουγγαρίστρες γίνονται pon pon :nosey:

#306 tsintori

tsintori

Dmc rocks

• Members
  • 514 posts

Posted 28 June 2009 - 00:37

Πέτυχα σήμερα σε μια πρωινή εκπομπή κατά τις 10 στη ΝΕΤ μου φαίνεται έναν τύπο απ' το αρμόδιο υπουργείο που θα πάρει τα μέτρα. Έλεγε στην κυριολεξία ότι να 'ναι. Είπε ότι θα βάζουνε γυάλινους "τοίχους" ανάμεσα στους καπνιστές με τους μη καπνιστές, ειδικούς εξαερισμούς, είπε κάτι που ανάλογα με τα πόσα τ.μ. είναι ένα μαγαζί θα επιτρέπεται ακόμα και εντελώς το κάπνισμα. Για αυτό το τελευταίο είπε ότι θα είναι στην κρίση του καταστηματάρχη αν θα επιτρέπει ή όχι το κάπνισμα. Εγώ τουλάχιστον ένιωσα σαν να με κοροιδεύει. Ή θα πρέπει να το απαγορεύσουν οριστικά και αμετάκλητα όπως λέγανε αρχικά ή ουσιαστικά θα παραμείνουμε στην ίδια κατάσταση.......
Posted Image

#307 Vetus

Vetus

Rocked'N'Loaded!

• Banned
  • 1,116 posts

Posted 28 June 2009 - 01:34

Aκόμα κι όταν οι συμμαθητές μου με παρέτρεπαν να δοκιμάσω κανά τσιγάρο τους αρνιόμουν κοφτά κι ας με λέγανε φλώρο (δεν το 'ξερα ότι θεωρείται φλωρία όποιος προσέχει την υγεία του :bahhh: ). Όταν το δοκίμασα για πρώτη και τελευταία φορά ήταν στο σπίτι του θείου μου (πήγαινα γυμνάσιο τότε) όταν βρήκα ένα πακέτο τσιγάρα παρατημένα στο τραπέζι κι αυτός ήταν τουαλέτα. Είπα να το δοκιμάσω ένα για χαβαλέ (αλλά και για να μου φύγει η φούρια) και μέσα στα επόμενα δευτερόλεπτα κατέβασα το ένα ποτήρι νερό μετά το άλλο (ναι, τόσο πολύ μ' ενόχλησε στο λαιμό). Μπαίνοντας στην κουζίνα η θεία μου παρατηρεί που πίνω νερό σαν τρελός (μην έχοντας πάρει χαμπάρι τι έγινε) και μου κάνει "Έχουμε και πορτοκαλάδα στο ψυγείο αν διψάς τόσο πολύ."

Off topic: Ισχύει το γεγονός στο Metal Gear Solid 1 ότι η ενέργεια του Solid Snake αδειάζει όταν καπνίζει γι' αρκετή ώρα; Έτσι είχα διαβάσει κάποτε σε μια συνεύντεξή του Ηideo Kojima.

Edited by Vetus, 29 June 2009 - 01:22.

#308 Hvergelmer

Hvergelmer

Starting...

• Members
  • 0 posts

Posted 28 June 2009 - 01:46

Ο νέος νόμος που λένε θα κάνει πολύ μικρότερη διαφορά από ο,τι πιστεύουν οι περισσότεροι σε αυτό το thread. Τα μαγαζιά μικρού μεγέθους (δηλαδή η συντριπτική πλειοψηφία όπως καφετέριες, bar, ταβέρνες κτλ) θα μπορούν να διαλέγουν αν θα είναι για καπνιστές η μη. Προφανώς θα ειναι όλα, ίσως με ελάχιστες εξαιρεσεις, για καπνιστές γιατι κανένας ιδιοκτήτης δεν θα αποφασίσει να χασει το 80% της πελατείας του κάνοντας το μαγαζί του χώρο μη καπνιστών. Στα μεγάλα μαγαζιά θα πρέπει να υπάρχουν καλά χωρισμένοι χώροι για τους καπνιστές και τους μη καπνιστές όπως γυάλινη πόρτα η κάτι αντίστοιχο).

Δεν είναι ακόμα καιρός για τους παθιασμένους πρωτοστάτες της υγιεινής ζωής αυτού του forum να αρχίσουν τον καρσιλαμά. Όσο και αν δεν αρέσει στους "αντικαπνιστές", το κάπνισμα σε μέρη διασκέδασης ειναι μια παράδοση εκατοντάδων χρόνων. Πάντα υπάρχουν ενοχλητικοί ******* που το παίζουν μουράτοι επειδή έχουν ένα τσιγάρο στο στόμα, όπως υπαρχουν και αυτοί που αισθάνονται ότι αν κάποιος καπνίζει κοντά τους προσπαθεί εσκεμμένα να βιάσει τον παρθένο οργανισμό τους και διαλέγουν να πάθουν καρκίνο στο πάγκρεας λόγω του μίσους που τους προκαλούν οι καπνιστές.

#309 samurai_pizza_dora

samurai_pizza_dora

Just do it!

• Members
  • 774 posts

Posted 28 June 2009 - 08:40

Mια καλη κινηση των μη καπνιστων ήταν να μειωσουν τις επισκεψεις στα "εξυπνα" μαγαζια που θα ειναι καπνιστων. Ρατσισμος σε εμας? Ρατσισμος και εμεις σε αυτους!

Δν ξερω βεβαια κατα ποσο είναι εφικτό αυτό, διοτι κάποιος δυσκολα αλλαζει στεκια. Μια μικρη προσπαθεια παντως...:if:

#310 Mr Ayu-Mania

Mr Ayu-Mania

Wotalicious!

• Members
  • 959 posts

Posted 28 June 2009 - 10:08

Μια ερωτησουλα.. Αυτο που βλεπω σε αυτο το πολλ, αντικατοπτριζει την κατασταση στα σημερινα σχολεια? Εχουν μειωθει δηλαδη οι καπνιστες? Ρωταω γιατι οταν πηγαινα εγω λυκειο 15 χρονια πριν η κατασταση ηταν μαυρη...

Οσο για τα μετρα, αποδεικνυεται για αλλη μια φορα οτι ειμαστε μπουρδελο χωρα... Ειδικα με τις τελευταιες υποχωρησεις στα μετρα δεν προκειται να δουμε καμμια διαφορα. Θα επρεπε τα μετρα να ειναι σταρατα οπως συμβαινει στις αλλες χωρες. Σε κλειστους δημοσιους χωρους απαγορευεται το καπνισμα. Τελεια και παυλα...
Posted Image

#311 roriconfan

roriconfan

*Don't be like me*

• Banned
  • 1,786 posts

Posted 28 June 2009 - 14:02

Αφού ο Έλληνας δεν συμβιβάζεται με τίποτα, ακόμα κι αν είναι για το καλό του.
Τον Παπαθεμελή τον θυμάστε;

#312 GkLoc

GkLoc

.: BlackStar :.

• Members
  • 1,233 posts

Posted 28 June 2009 - 14:13

Off topic: Ισχύει το γεγονός στο Metal Gear Solid 1 ότι η ενέργεια του Solid Snake αδειάζει όταν καπνίζει γι' αρκετή ώρα; Έτσι είχα διαβάσει κάποτε σε μια συνεύντεξή του.

Off topic:Οχι μονο στο 1,σε ολα οταν ο Snake καπνιζε η ζωη του μειωνοτανε...

On Topic:Μολις μυρισω τσιγαρο μακρια,το προβλημα ειναι οι γονεις μου ειναι μανιακοι καπνιστες και στο σπιτι η μποχα απ'τα τσιγαρα παει περιπατο...

Θυμαμαι ειχα δοκιμασει μια φορα οταν ημουν 12 χρονων,ομως δεν ηξερα οτι πρεπει να καταπιεις τον καπνο,οποτε δεν επαθα και τιποτα,αλλα και λιγο που ρουφηξα μετα ζαλιζομουνα...

Berserk___Gatsu.jpg

#313 Musashi

Musashi

Anime Freak

• Members
  • 333 posts

Posted 05 July 2009 - 17:59

Πω πω, μισο πακετο εκανα μεχρι να διαβασω ολοκληρο το thread!! Ειναι σαφες οτι και οι μεν και οι δε εχουν το δικιο τους και πρεπει να σεβονται ο ενας τον αλλο!
Ουτε εμεις οι καπνιστες πρεπει να συμπεριφερομαστε γουσταρω-να-καπνισω-και-στα-kintama-μου-ολα-και-αν-μου-μιλησεις-θα-σε-βρισω, ουτε οι μη καπνιστες να παθαινουν υστερια εαν καποιος αναψει τσιγαρο 100 μετρα μακρια τους.

Γουσταρω να καπνιζω (το εχω κοψει 3 φορες) και στον προσωπικο μου χωρο, καπνιζω μερα νυχτα. Εαν γινει μια μαζωξη στο σπιτι καποιου συμφορουμιτη και ειμαι η μειοψηφια, δεν θα το αναψω. Εαν ο οικοδεσποτης μου μου δωσει την αδεια, θα κανω ενα πακετο (διπλα σε καποιο παραθυρο ή πιο μακρια απο αυτους που δεν καπνιζουν). Αν βρεθουμε ολα τα παιδακια καπου εξω θα φροντισω να μην ντουμανιαζω ατομα οπως ο θειος και ο παπιας που ξερω οτι οντως τους ενοχλει και δεν ειναι απλα υστερικες τραγελαφικοτητες (μιλαω για γνωστους μου που δεν εχουν καμια σχεση με το φορουμ, δεν επιτιθομαι εναντιον κανενος απ'οσους εχουν ποσταρει εδω). Εαν παλι ειμαι η μειοψηφια και κατσουμε σε non smoking section, θα βγαινω να καπνισω και θα επιστρεφω. Το ζουμι του ολου θεματος ειναι οτι υπαρχουν πολλοι καπνιστες που σεβονται, οποτε μην μας βλεπετε ολους σαν στυγερους εγκληματιες που προσπαθουν να σας δολοφονησουν αργα αργα.

Ελεος, σε αυτες τις 20+ σελιδες διαβασα ακραια πραγματα!! Δεν θα κατσω να τα αναλυσω ενα ενα, αυτο θα εχει σαν αποτελεσμα ενα ακομα γυρο flaming και δεν ειναι αυτη η προθεση μου. Θα σταθω μονο σε ενα σημειο που ειναι κοινος παρονομαστης σε παρα πολλα ποστ. Το οτι οι μη καπνιστες δεν αντεχουν τον καπνο σε πολλα μαγαζια που πηγαινουν για τον καφε/ποτο τους. Συμφωνω απολυτα! Κι εμενα μου εχει τυχει απειρες φορες να φυγω απο μαγαζι γιατι δεν μπορω να παρω ανασα ή επειδη δακρυζω σα να καθαριζω κρεμμυδια :hahaha:

Καλως ή κακως καποια μαγαζια θα παρουν αδεια για καπνιζοντες και μου φαινεται απολυτα φυσιολογικο για 2 λογους.
1. Ο εκαστοτε μαγαζατορας θελει η επιχειρηση του να ειναι επικερδης, αρα το να διωξει ενα μεγαλο ποσοστο πελατων ισουται με οικονομικη αυτοκτονια.
2. Οσο εγωιστικο κι αν ακουστει κι εμεις οι καπνιστες εχουμε δικαιωμα 2 φορες την εβδομαδα να βγουμε για ενα ποτο, οποτε καλο θα ειναι να μεινουν μερικα μαγαζια που θα μπορουμε να παμε κι εμεις και να μπορουμε παραλληλα να απολαυσουμε την κακη συνηθεια μας!

Απο την αλλη, καποια μαγαζια δεν θα παρουν την εν λογω αδεια θα ειναι λοιπον smoke free. Με αυτον τον τροπο και οι δυο θα εχουμε επιλογη. Θα συνεχισετε ακομα και τοτε να μιλατε για παθητικο καπνισμα? Θα συνεχισετε να μιλατε για ρουχα/μαλλια που μυριζουν και για ματια που τσουζουν?
Θα μου απαντησετε οτι σε μια παρεα υπαρχουν καπνιστες και μη και δεν θα μπορεσει μια παρεα να χωριστει στα δυο σε μια εξοδο. Σαφως οχι. Επειδη ομως τον φιλο τον δεχεσαι με τα ελατωματα του, μπορουν ολοι να κανουν παραχωρησεις. Εγω προσωπικα δεν εχω κανενα προβλημα να παω σε smoke free μαγαζι με παρεα. Οκ, καθε λιγο θα βγαινω για τσιγαρο, αλλα δεν θα ασκησω ποτε βετο για να παω σε μαγαζι καπνιστων οταν κανεις αλλος δεν καπνιζει.

Κλεινω θελοντας να εκφρασω το θαυμασμο μου σχετικα με το ποσο clean ειναι η κοινοτητα του anime.gr στις ηλικιες απο 20 και κατω. Ως επι το πλειστον στις ηλικιες 14-20, εχω συνηθισει να βλεπω τα παιδια να καπνιζουν στην περιοχη μου και ειδικα τα κοριτσια. Τα συγχαρητηρια μου και πραγματικα ελπιζω να μην το ξεκινησετε ποτε!!!:kakashithumbup:
All hail the machine
Posted Image

#314 Dark_Venus

Dark_Venus

Error 404

• Members
  • 161 posts

Posted 05 July 2009 - 21:29

Δεν καπνιζω και δεν θα το ξεκινούσα... Περισσότερο γιατί δεν μ αρέσει σαν συνήθεια.

Ωστόσο, ο καπνός δεν με ενοχλεί.... Η ιδέα της εξάρτησης πάλι... αρκετά...

#315 dOOpLiSSaKoS

dOOpLiSSaKoS

Cloud Gets Owned

• Members
  • 221 posts

Posted 06 July 2009 - 08:07

Off topic: Ισχύει το γεγονός στο Metal Gear Solid 1 ότι η ενέργεια του Solid Snake αδειάζει όταν καπνίζει γι' αρκετή ώρα; Έτσι είχα διαβάσει κάποτε σε μια συνεύντεξή του Ηideo Kojima.

Ισχύει και όχι μόνο στο 1 αλλά και στο 2: Sons of Liberty για το PS2. Το έχω checkαρει

Προσωπικά δεν καπνίζω γιατί απλά δεν μου αρέσει! Δεν έχω μεγάλο πρόβλημα με τον καπνό γιατί τον έχω συνηθήσει για να είμαι όμως ειλικρινής με ενοχλεί λίγο αν είναι σε μεγάλες δόσεις γύρω μου.
Εκεί που εκνευρίζομαι όμως είναι όταν φυσάν τον καπνό επάνω μου...:burningbe3:

[SIGPIC]Life is RPG[/SIGPIC]