Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
- - - - -

Περί καπνίσματος

• This topic is locked This topic is locked
947 replies to this topic

Poll: Καπνίζετε ή οχι (511 member(s) have cast votes)

Καπνίζετε ή οχι

1. Καπνίζω (97 votes [25.33%] - View)

Percentage of vote: 25.33%

2. Δεν καπνίζω (286 votes [74.67%] - View)

Percentage of vote: 74.67%

Vote

#121 odin

odin

Lord of valhalla

• Retired Staff
  • 1,535 posts

Posted 03 February 2009 - 16:35

Εδω να σημειωσω οτι αυτοι οι αγανακτισμενοι καπνιστες που λενε οτι εδω δεν θα εφαρμοσουμε αυτον τον νομο γιατι εδω ειναι Ελλαδα/Βαλκανια/ΓειτονιατουΜπαμπητουΣουγια ειναι οι πρωτοι που στο επομενο συγκλονιστικη αποκαλυψη του δελτιου των 8 για την κρατικη αναλγησια/αδιαφορια/οληγορια/whatever θα τρεξουν να αναφωνησουν:''Πωπω,αισχος,αυτα συμβαινουν μονο στην Ελλαδα''.Whatever:yawn2:

#122 Tea-chan

Tea-chan

Don't Lose Your Way

• Retired Staff
  • 2,491 posts

Posted 03 February 2009 - 16:41

Δεν είναι θέμα δημοκρατίας, βρε Eri μου. Αλοίμονο αν ήταν. Είναι θέμα ανθρώπινου δικαιώματος. Το δικαίωμα να εισπνέουμε καθαρό αέρα. (Ή, μήπως, λιγότερο βρώμικο, εάν λάβουμε υπ'όψιν μας το καυσαέριο; Τουλάχιστον στις μεγάλες πόλεις.)

Κι εγώ θέλω π.χ. να βάλω μουσική στις 2 το πρωί γιατί έτσι μου την έδωσε, αλλά δε το κάνω. Σεβασμός στον διπλανό που θέλει να κοιμηθεί.

Καπνίστε, έχετε το δικαίωμα αυτό, αλλά όχι σε κλειστούς κοινωνικούς χώρους. ΤΟΣΟ δύσκολο είναι πια;

Posted Image

#123 Phantom Duck

Phantom Duck

Platyrhynchos Kineticus

• Retired Staff
  • 5,461 posts

Posted 03 February 2009 - 16:43

ότι και να λέτε στα @@ σας γράφουμε απο τη στιγμή που δεν πετάω τον καπνό στη μούρη σας και απο τη στιγμή που στο σπίτι μου μπορώ να καπνίζω όσο θέλω.

Στο σπίτι σου μέσα κάπνισε και 50 πακέτα αν θέλεις, στα @@ μας κι εμάς.

E5VV38U.jpg

#124 mono

mono

Ελιτίστρια

• Global Mods
  • 4,147 posts

Posted 03 February 2009 - 16:44

τα ιδια παντελακη μου τα ιδια παντελη μου... :yawn2:
Spoiler:

xbJ3b2w.jpeg

#125 Mad_Hatter

Mad_Hatter

xyz scum

• Moderators
  • 4,499 posts
  • LocationArah

Posted 03 February 2009 - 16:59

Σπιτι σας καπνιστε οσο θελετε, τα δικα μας τα πνευμονια τι φταινε?Δε λεω δικαιωμα σας ειναι να καπνιζετε, αλλα σεβαστειτε και εμας.

qzMHWHd.png

#126 Melkor

Melkor

逸楽生活

• Members
  • 2,051 posts

Posted 03 February 2009 - 17:03

.
στο θέμα αυτό είναι το μονδικό που δεν ισχύει δημοκρατία αφού ούτος η άλλος
περνάει νόμος επειδή το θέλουν οι αντικαπνιστές που σαφώς είναι πολύ λιγοτεροι απο τους καπνιστές τουλάχιστον στην ελλάδα.

πρωτον, απο ποτε?
δευτερον, και οι Ποντιοι ειναι μεινονοτητα, αλλα να φωναζεις για τα δικαιωματα τους ξερεις.

@PK

στα @@ μας κι εμάς.

Κωστης Παλαμας

1345977285497_zps066ae44a.jpg

#127 Serestrum

Serestrum

have to kill fast and bullets too slow

• Members
  • 1,763 posts

Posted 03 February 2009 - 17:13

ισα ίσα αυτή η απαγόρευση θα δώσει νέους τρόπου και νέες ευκαιρίες για να γνωρίζουμε εμείς οι καπνιστές νέα άτομα. Thank God of Smirting the new flirting.

παρακαλω.

Spoiler: rainbows, bunnies and fluffy things

#128 Nighteyes

Nighteyes

Thinking backwards.

• Retired Staff
  • 1,667 posts

Posted 03 February 2009 - 17:42

Αν νομίζετε ότι η εφαρμογή αυτού του νόμου γίνεται εξαιτίας των αντικαπνιστών κάνετε μέγα λάθος. Διάβασα ότι τα τελευταία χρόνια υπάρχει δραματική αύξηση των ασθενειών που οφείλονται στο κάπνισμα και είναι λογικό σ' αυτή την περίπτωση να μπει στη μέση το κράτος. Γιατί το κάπνισμα πριν σκοτώσει, σκοτώνει τα ασφαλιστικά ταμεία. Εσείς τι νομίζετε; Ξαφνικά όλα τα κράτη αγαπήσανε τους μη καπνίζοντες; Και πάλι το χρήμα είναι στη μέση.

Από κει και πέρα αν και γενικά δεν είμαι υπέρ νόμων που περιορίζουν την ελευθερία του ατόμου, σ' αυτή τη περίπτωση θα πρέπει να σκεφτούμε: Τόσα χρόνια οι μη καπνίζοντας είχαν ελευθερία; Μήπως ζουν μέσα σε μια δικτατορία των καπνιστών; Γιατί, δεν είναι απαραίτητο να το πει κάποιος ότι τον ενοχλεί ο καπνός. Οι περισσότεροι δεν το λένε. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να ανέχεται μια κατάσταση που συν τοις άλλοις κάνει και κακό στην υγεία του. Αλλά και να μην ήταν έτσι, γιατί να πρέπει να διαποτίζεται από μία μυρωδιά που δεν του αρέσει; Πως θα σας φαινόταν εκεί που είστε στο μπαράκι να ρθει ένας δίπλα και να καθαρίζει ψάρια. Θα σας άρεσε; Στην κοινωνία του σήμερα ο μόνος τρόπος για να ξεφύγεις από την μυρωδιά του τσιγάρου, είναι να γίνεις ο ίδιος καπνιστής. Τότε πια, παύει να σε ενοχλεί.

Επίσης να πω ότι καταλαβαίνω απόλυτα την αντίδραση σας. Ήμουν κι εγώ καπνίστρια και δυσκολευόμουν να μπω στη θέση των μη καπνιστών. Πίστευα ότι αν το κάνω πιο εκεί το τσιγάρο δεν θα ενοχλήσω και αν πετύχαινα κάποιον που δυσανασχετούσε τον θεωρούσα προβληματικό. Τώρα βέβαια που το έκοψα, ελπίζω για πάντα, καταλαβαίνω απόλυτα και την άλλη πλευρά, όπως και την 3η πλευρά, αυτών που θέλουν να το κόψουν και δεν μπορούν. Κι αν νομίζετε ότι οι υπερμαχοι του νόμου αυτού είναι οι αντικαπνιστές, θα εκπλαγείτε αν ακούσετε τι λένε αυτοί οι 3οι.

Τέλος, θα πρέπει να δεχτείτε ότι το κάπνισμα, έτσι όπως γίνεται σήμερα, είναι πολύ περισσότερο ψυχολογική στήριξη παρά απόλαυση. Καταρχάς τα κοινά τσιγάρα που αυτά καπνίζουν οι περισσότεροι, σαν γεύση είναι χάλια. Ο καπνός και τα πούρα μάλιστα, είναι απόλαυση και η μυρωδιά τους είναι πολύ πιο αρωματική από τα τσιγάρα. Αν είχε περιοριστεί το κάπνισμα σ' αυτά πάντως, δεν θα συζητούσαμε σήμερα για μέτρα κατα του καπνίσματος.

Posted Image

Posted Image

#129 laraska

laraska

Self imposed ban

• Members
  • 1,875 posts

Posted 03 February 2009 - 17:52

Posted Image
Spoiler:
Spoiler:
Spoiler:
[IMG]http://www.anime.gr/forums/%5Burl=http://dragcave.net/view/yrOI%5D%5Bimg%5Dhttp://dragcave.net/image/yrOI.gif%5B/img%5D%5B/url%5D[/IMG]

#130 yashamaru

yashamaru

wake up Donnie.

• Members
  • 28 posts

Posted 03 February 2009 - 18:07

Στην κοινωνία του σήμερα ο μόνος τρόπος για να ξεφύγεις από την μυρωδιά του τσιγάρου, είναι να γίνεις ο ίδιος καπνιστής. Τότε πια, παύει να σε ενοχλεί.

tell me about that, από τόσο δα κούτσικο μέσα στον καπνό των δικών μου
και ύστερα 'Μην καπνίζεις !! μην βαλεις καπνό στο στόμα σου! ' :shock:

αποφάσισα να κανω αλλα το εχω ψιλοκοψει γιατι με πιάνει ξεροβηχας.

#131 clampman17

clampman17

Computer Psychologist

• Members
  • 662 posts

Posted 03 February 2009 - 18:36

Μην μισείτε τους καπνιστές! Μισείστε αυτούς που στο βωμό των εσόδων (λέγε με φορολογία στα τσιγάρα) ΔΕΝ απαγορεύουν την πώληση καπνού αλλά κυνηγούν τον (ήδη εθισμένο) καπνιστή!
Γιατί ξέρουν, όπως ξέρει και ο κάθε έμπορος ναρκωτικών ουσιών, ότι ο εθισμένος μπορεί να είναι υπό διωγμό, αλλά τον εθισμό του θα ψάξει να τον ικανοποιήσει (και επομένως τα λεφτά θα του τα πάρει)!

Και όπως ειπώθηκε και πιο πάνω το θέμα έχει εξαντληθεί και αλλού. Όλοι ξέρουν ότι η μοίρα του συγκεκριμένου Ευρωνόμου θα είναι η ίδια με εκείνη του Ευρωνόμου που απαγόρευε την γαρδούμπα, το κοκορέτσι και το σπληνάντερο...Μια επίσκεψη στην τοπική σας χασαποταβέρνα για τα περαιτέρω!

:smokingg:
Posted Image
Courtesy of Kenny!

#132 phm

phm

Anime Ghost

• Members
  • 1,807 posts
  • LocationOn the boundary of life and death

Posted 03 February 2009 - 18:47

Εδω να σημειωσω οτι αυτοι οι αγανακτισμενοι καπνιστες που λενε οτι εδω δεν θα εφαρμοσουμε αυτον τον νομο γιατι εδω ειναι Ελλαδα/Βαλκανια/ΓειτονιατουΜπαμπητουΣουγια ειναι οι πρωτοι που στο επομενο συγκλονιστικη αποκαλυψη του δελτιου των 8 για την κρατικη αναλγησια/αδιαφορια/οληγορια/whatever θα τρεξουν να αναφωνησουν:''Πωπω,αισχος,αυτα συμβαινουν μονο στην Ελλαδα''.Whatever:yawn2:

:respect:

Απλά έγραψες :riiight:

Τώρα μιας και μιλάνε όλοι για το κάπνισμα... Απλά κάποιοι δεν μπορούν να σεβαστούν ότι κάποιοι ενοχλούνται από αυτό. Είναι μαγκιά το κάπνισμα; Οκ... να σας δω στα 50 πως θα είστε και σε τι θα σας έχει ωφελήσει η μαγκιά σας :stubborn: Μάλλον ανάγκη είναι για πολλούς, μιας και καπνίζουν γιατί θέλουν κάτι να εκτονώνονται... Δικαίωμα τους βέβαια. Εμείς όμως τι φταίμε;

Πάντως δεν νομίζω να έχει νόημα κάποιοι από την μια να επικαλούνται την δημοκρατία και μετά να λένε, ε Ελλάδα είναι εδώ έτσι κι αλλιώς δεν θα τον τηρήσουμε τον νόμο... Αυτό δεν λέγεται δημοκρατία, αυτό λέγεται λέω ότι με βολεύει :hahaha:
phmava.php

#133 Nighteyes

Nighteyes

Thinking backwards.

• Retired Staff
  • 1,667 posts

Posted 03 February 2009 - 19:04

Και όπως ειπώθηκε και πιο πάνω το θέμα έχει εξαντληθεί και αλλού. Όλοι ξέρουν ότι η μοίρα του συγκεκριμένου Ευρωνόμου θα είναι η ίδια με εκείνη του Ευρωνόμου που απαγόρευε την γαρδούμπα, το κοκορέτσι και το σπληνάντερο...Μια επίσκεψη στην τοπική σας χασαποταβέρνα για τα περαιτέρω!:smokingg:

Κι εγώ αναρωτιέμαι κατά πόσο θα ισχύσει, αλλά ποτέ δε ξέρεις.

Όσον αφορά τα κοκορέτσια κτλ αν και δεν ξέρω ακριβώς την διατύπωση της τότε απαγόρευσης, ξέρω πως κάποια συστατικά που είναι επικίνδυνα έχουν απαγορευτεί και στην Ελλάδα. Για παράδειγμα οι συκωταριές πωλούνται πια χωρίς τα νεφρά. Δεν ξέρω αν απαγορεύτηκε και τίποτα άλλο. Οπότε, νόμιμα τα πουλάνε οι ταβέρνες.

Posted Image

Posted Image

#134 Matsu

Matsu

Certified Dorama Queen

• Members
  • 754 posts

Posted 03 February 2009 - 19:18

Αν σου πω ομως τι ωραια νεφρακια φαγαμε στην τηγανιτη συκωταρια τις γιορτες τι θα πεις? Μερικες απαγορευσεις δεν περνανε, και αυτο οχι επειδη ειμαστε ΕΛΛΑΔΑΡΑ αλλα επειδη οι ιδιοι οι επιχειρηματιες θα τις ανατρεψουν. Οταν ολες οι καφετεριες και τα μπαρ ειναι γεματα με καπνιστες οι οποιοι απολαμβανουν τον καφε τους ή το ποτο τους, πιστευεις οτι θα πηγαινουν για καφε ή για ποτο μετα την απαγορευση? οχι..θα μαζευονται ο ενας στο σπιτι του αλλου, και θα περνανε εξ'ισου καλα. μακροπροθεσμα τα καταστηματα αυτα θα ψιλοχρεωκοπησουν, οποτε θα γινει προσπαθεια αρσης του νομου απο αυτους.Οπως καλη ωρα ειχε γινει και στην περιοδο των Ολυμπιακων, που καθε καταστημα οφειλε να εχει χωρο καπνιστων και μη καπνιστων, και σιγα σιγα, τραπεζι τραπεζι,ο χωρος των μη καπνιστων αφαιρειτο..γιατι?γιατι απλα, αυτα τα τραπεζια δεν γεμιζαν ποτε. Μπορει να λετε οι μη καπνιστες οτι δε θελετε τον καπνο του αλλου στη μουρη σας, και το δεχομαι, αλλα μη μου πειτε οτι ολοι σας εχετε παρεες που κανενας δεν καπνιζει. Τι θα κανετε λοιπον?θα κατσετε οι δυο μη καπνιστες μονοι σας στο χωρο μη καπνιστων και η υπολοιπη παρεα στο χωρο καπνιστων?οχι..καλως ή κακως..και βασικα, ΚΑΚΩΣ οι μη καπνιστες εχουν μαθει να συμβιωνουν με τους καπνιστες, γιατι ειναι το λιγοτερο ηλιθιο να αποκλειεις ενα ατομο απο την παρεα σου, μονο και μονο επειδη εχει μια συνηθεια.
Το πιο σωστο, ωστε να μην καταπιεζεται καμια ομαδα, θα ηταν να δημιουργουνταν ΣΩΣΤΑ οι χωροι καπνιστων και μη καπνιστων στα κεντρα συνεστιασης. Δλδ? Μη μου βαζεις ρε φιλαρα το τραπεζι του καπνιστη διπλα στον μη καπνιστη...φτιαξε τον εξαερισμο του καταστηματος! Μη μου βαζεις τον χωρο μη καπνιστων στον ημιοροφο! Hello?ο καπνος παει πανω..ειναι πιο ελαφρυς απο τον αερα...μη μου χωριζεις με ενα παραβαν το χωρο καπνιστων-μη καπνιστων λες και ως δια μαγειας ο καπνος θα σεβαστει το παραβαν και δε θα περασει απο την αλλη μερια!
Τελος παντων, εγω καπνιστρια ειμαι, και πολλες φορες οταν εχω επιλογη, προτιμω να βρισκομαι καπου που να μπορω να καπνισω, και τις περισσοτερες φορες που μπορω, σεβομαι τον μη καπνιστη. Τωρα απο κει κι επειτα, το να μου απαγορευσουν να παω να καπνισω καπου που εχω παει να πιω τον καφε μου και να χαλαρωσω, ποσως με ενδιαφερει..θα κατσω σπιτι μου, και θα κραταω και τα λεφτα μου.
Posted Image

Dorama Queen-Bitch Mode On Atm

#135 miko-chin

miko-chin

Anime Professional

• Members
  • 732 posts

Posted 03 February 2009 - 19:34

Δεν καπνίζω και ούτε το προγραμματίζω να το κάνω.Απλά είναι κάτι που δεν με ενδιαφέρει.Ο καθένας έχει δικαίωμα να κάνει αυτό που θέλει αλλά όπως ξέρετε οι κανόνες μιας κοινωνίας βασίζονται στο εξής:Η ελευθερία του ενός σταματά εκεί που αρχίζει η ελευθερία του άλλου.Αυτο το λέω γενικά για όσους το χουν ξεχάσει.
Δεν μ'ενοχλεί να καπνίζουν οι άλλοι.Αυτό που μ'ενοχλεί είναι όταν πηγαίνω σε μια καφετέρια σαν έφηβη και γω και φεύγω με τα μάτια πρησμένα και τα ρούχα μου να μυρίζουν λες και ήμουν σε κάνα καφενείο.Δεν λέω μπορεί να φταίει και ο μαγαζάτορας.Δεν μπορώ όμως να πνίγομαι σε κλειστούς χώρους.Και δεν μιλάω μόνο για οταν βγαίνω έξω.Ούτε μες στο σπίτι μου δεν μπορώ να αναπνεύσω γιατί ο father μου καπνίζει απο τα 13 του όπως λέει και κάνει στην καθισιά 3 πακέτα τσιγάρα.Και γω δεν μπορώ να κάνω τίποτα γι'αυτό γιατί πολύ απλά μερικοί απο σας(τους καπνιστές δηλαδή) είναι αχάριστοι και ξεροκέφαλοι.Και αυτό ισχύει και για τον πατέρα μου.

tumblr_mv8x72aCZA1rbqh75o1_500.jpg