Μετάβαση στο περιεχόμενο

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Σύνδεση 

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Φωτογραφία
- - - - -

Περί καπνίσματος

• Κλειδωμένο Θέμα Αυτό το θέμα είναι κλειδωμένο
947 replies to this topic

Δημοσκόπηση: Καπνίζετε ή οχι (511 Μέλος (η) που έχουν ψηφίσει)

Καπνίζετε ή οχι

1. Καπνίζω (97 ψήφοι [25.33%] - Προβολή)

Ποσοστό της ψηφοφορίας: 25.33%

2. Δεν καπνίζω (286 ψήφοι [74.67%] - Προβολή)

Ποσοστό της ψηφοφορίας: 74.67%

Ψήφισε

#841 Lord Leon

Lord Leon

Immortal Esper

• Members
  • 740 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 17 Φεβρουάριος 2011 - 17:10

Well εχω την ακριβως αντιθετη αποψη και απο τους δυο σας.

Στα raw κατεληξα μετα απο γαλαζιο και ασημενιο ριζλα, ψαχνοντας οσο το δυνατον λιγοτερες "παρεμβολες" στη γευση του καπνου.
Btw εδω που ειμαι @@ εχουν τα περιπτερα, λες να μη το ψαξα; μονο σε ενα καπνωπωλειο οπως στριβεις απο θησειο προς κουμουνδουρου το χω βρει, αλλα ευτυχως περναω συχνα γιανα κατεβω πειραιως οποτε ολα οκ.

Οσο για τον ανθρακα μονο πισσα κραταει γευση δεν αλλοιωνει. Αμα κανεις αφιλτρο πολυ πιο κοντα ειναι το smooth (και λογικα να το δεις, εχει το "λιγοτερο"φιλτρο) απο τα υπολοιπα swan και ριζλα. Και αν εξαιρεσεις τα smooth και γω ριζλα προτιμαω γενικοτερα.

Οσο για τα σλιμ αυτα ειναι μονο για να καθαριζεις τους κυνοδοντες μετα τα πιτογυρο. Ελεος μανδαμ! Δε σας φταιμε σε τιποτα :tongue2:

stasou%2520mygdala.jpg

#842 aboumonkey

aboumonkey

I love monkeys

• Members
  • 1.385 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 17 Φεβρουάριος 2011 - 18:00

Αγόρασα σήμερα Σαντέ και μάλλον σε αυτά θα καταλήξω, αφού τελειώσω και το μισό Excellence που έμεινε.
Θα πάρω και καπνό Camel σήμερα να τον δοκιμάσω, για να συγκρίνω σε σχέση με το Old Holborn. Μετά θα αρχίσω να πειραματίζομαι με τα χαρτάκια. Να δω και το Σιγαρόχαρτο.

Ευτυχώς υπάρχει Today Store στη γειτονιά και έχει μεγάλη ποικιλία σε τσιγάρα.

@Gbak: Γράφεις σε blog για τσιγάρα;:P

#843 LethalMike

LethalMike

I'm not Sober, I will never be..

• Members
  • 303 Δημοσιεύσεις:
  • LocationΡόδος, Χανιά

Καταχωρήθηκε 17 Φεβρουάριος 2011 - 18:48

My turn to ask.
Rizla Blue προτεινετε;
Καπνο Pall Mall Green;
Φιλτρακια Swan Slim;

ezgif.com-resize.gif

#844 Guest-13157

Guest-13157

Anime Fan

• Members
  • 186 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 18 Φεβρουάριος 2011 - 03:51

Το άχυρο τον Pall Mall πράσινο γιατί να τον καπνίσεις; Αν θες Virginia καπνά, δοκίμασε Golden Virginia πράσινο, αν θες και λίγα oriental με τη βιργινία σου τότε Camel Essential. Για καθημερινό θα πρότινα Old Holborn μπλε.

#845 Fandom

Fandom

Anime Professional

• Members
  • 552 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 18 Φεβρουάριος 2011 - 16:46

[offtopic]
Spoiler:
[offtopic]
Ontopic τώρα δεν κάπνισα , δεν καπνίζω και δε θα καπνίσω . Αφού ήδη ξέρω ότι μόνο βλάπτει γιατί να το αρχίσω ? Τώρα αν κάποιος φίλος μου καπνίζει όταν είμαστε όλοι μαζί πολύ απλά του λέω να το σβήσει .

#846 jimilegolas

jimilegolas

ハア?

• Members
  • 344 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 18 Φεβρουάριος 2011 - 18:56

Ontopic τώρα δεν κάπνισα , δεν καπνίζω και δε θα καπνίσω . Αφού ήδη ξέρω ότι μόνο βλάπτει γιατί να το αρχίσω ? Τώρα αν κάποιος φίλος μου καπνίζει όταν είμαστε όλοι μαζί πολύ απλά του λέω να το σβήσει .

Πάρε ναργιλέ σπίτι.
Μυρίζει ωραία, είναι ελαφρύς και κάνει το 1/1000 του κακού που κάνει το τσιγάρο.
Άσε που είναι και ωραίος για διακόσμηση.;)
ヤクザ   あいしてる!

#847 Guest-13157

Guest-13157

Anime Fan

• Members
  • 186 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 18 Φεβρουάριος 2011 - 20:08

Αν υποστηρίξεις πώς ο καπνός κάνει το κακό που κάνει δεν μειώνεται σε κανένα μέσο με το οποίο εισέρχεται στα πνευμόνια (είτε και στην στοματική κυλότητα) το ότι περνάει απο νερό και η γευση του και το αρωμά του είναι διαφορετικά δεν συμένει ότι κανει περισσότερη ή λιγότερη 'ζημιά' το ένα απο αλλο. Το ότι είναι αρωματικός και έχει μέσα ότι 'ξένη' ουσία θες για να φτάσει σε αυτή τη μορφή κάνει τα πράγματα χειρότερα. Συγκεκριμένα, στο πούρο στην πίπα και στον ναργιλέ η 'πυκνότητα' του καπνού είναι σημαντικά μεγαλύτερη, η δικαιολογία του 'δεν κατεβάζω - κάτι που δεν ισχύει στον ναργιλέ είναι απλά αστεία'. Πάλια είχαν γίνει της μόδας τα πουράκια όπως και τώρα ο ναργιλές με τους νέους γιατι δεν είχαν αυτή την μυρωδιά και την εμφάνιση του τσιγάρου είχε γίνει η ίδια σύσταση. Τουλάχιστον αφού έχεις τόσο 'δυνατές' απόψεις με το θέμα κράτα μία κοινή γραμμή βρε αδερφέ, μην είσαι επιλεκτικός.

Όσο για τον Fandom έχω να σημειώσω ότι σε όλες αυτές τις 'συζητήσεις' μπήκα για να κάνω της δικές μου διευκρινήσεις, ποτέ δεν τις άρχισα, ποτέ δεν τις επιδίωξα. Επίσης, δεν θα είχα πρόβλημα να σβηστούν, το να πετάς σε συνεχή βάση εδω μέσα αρθρα αμφιβούλου εγκυρότητας, χωρίς πηγές μάλιστα και να επικαλύσε με αυτόν τον τρόπο αυθεντίας που δεν υπάρχουν είναι τουλάχιστον ενοχλητικό απο την μεριά μου ως καπνιστής και από το θέμα του συγκεκριμένου 'νήματος'. Αμφιβάλω δε αν κάθησε να διαβάσει το πρώτο ποστ.

#848 jimilegolas

jimilegolas

ハア?

• Members
  • 344 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 18 Φεβρουάριος 2011 - 21:22

Επίσης, δεν θα είχα πρόβλημα να σβηστούν, το να πετάς σε συνεχή βάση εδω μέσα αρθρα αμφιβούλου εγκυρότητας, χωρίς πηγές μάλιστα και να επικαλύσε με αυτόν τον τρόπο αυθεντίας που δεν υπάρχουν είναι τουλάχιστον ενοχλητικό απο την μεριά μου ως καπνιστής και από το θέμα του συγκεκριμένου 'νήματος'

Λοιπόν αυτή σου κάνει;
http://respiratory-research.com/content/6/1/74

ヤクザ   あいしてる!

#849 Fingolfin

Fingolfin

High King of the Noldor

• Retired Staff
  • 1.432 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 18 Φεβρουάριος 2011 - 23:08

Διαγράφηκαν κάποια spam μηνύματα.
Παρακαλώ συνεχίστε.
Δημοσιευμένη  εικόνα
''Πλημμυρισμένος από οργή και απελπισία,καβάλησε το Ροχάλλορ,το μεγάλο του άλογο. Διέσχισε το Ντορ-νου-Φάουγκλιθ σαν άνεμος μέσα στη σκόνη και όσοι είδαν την επίθεσή του το έβαλαν στα πόδια.Κι έφτασε στις πύλες της Άνγκμπαντ και σάλπισε το βούκινό του,χτύπησε τις μπρούτζινες πόρτες και προκάλεσε τον Μόργκοθ να βγει να πολεμήσουν.'' Το Σιλμαρίλλιον
My AMV in animemusicvideos.org Δημοσιευμένη  εικόνα .aNiMe//GR IRC channel Δημοσιευμένη  εικόνα

#850 rahxephon

rahxephon

"Hokuto stinken my ass!!!

• Members
  • 106 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 19 Φεβρουάριος 2011 - 10:58

Δεν καταλαβαίνω γιατι συνεχίζεται να επιτρέπεται να πετάει ο καθένας εδώ οποιαδήποτε αντικαπνιστική πληροφορία χωρίς πηγές, κοπιαρισμένες απο κάθε ιστότοπο αμφίβουλου εγκυρότητας; Τουλαχιστον ποστάρεται αρθρα με αξιοπιστία, δεν είναι 'νημα-κάδος'για κάθε αντικαπνιστικό αρθρο... Αντε με τον κάθε Παντελή-Δημήτρη και οποιαδήποτε 'ηλίθια' συγκριση μεταξύ των καπνιστών-μη καπνιστών (Ο Δημητρης καπνίζει, δεν έχει αντοχές αλλα δεν γυμνάζεται αντίθετα ο Παντελής δεν καπνίζει και κάνει body-building, ελέος με τα παιδιάστικα παραδείγματα.)

Και παρολαυτά συνεχίζεται να το επιτρέπεται αν και είναι ασχετο με τις αρχικές ερωτήσεις, που έχουν ως βάση τη διαδικάσια του καπνίσματος και όχι τις συνέπειες.

Οπως συνεχιζεις την ασχετη πολυλογια σου περι καπνισματος και το παιζεις δηθεν ξερολας και οτι ξερεις τα παντα για το καπνισμα και οτι το καπνισμα αποδεδειγμενα δεν κανει κακο ετσι κι εγω θα συνεχιζω να ποσταρω οποιαδηποτε αντικαπνιστικη πληροφορια.Τωρα οσο κι αν δεν το χωρα ο τεραστιος εγκεφαλος σου,γιατι αποδεδειγμενα εισαι ο εξυπνοτερος εδω μεσα και μετα απο οτι εχεις διαβασει κατεληξες στο συμπερασμα οτι το καπνισμα δεν βλαπτει αποδεδειγμενα.Δεν ειμαι Θεος για να να σου τα βαλω στο μυαλο αλλα μαλλον πρεπει να αλλαξεις λιγο τον τροπο σκεψης σου και να δεις λιγο ποιο περα.Διαφορετικα αν θες μπορω να σου ποσταρω τις εξετασεις καποιου μελλους της οικογενειας μου ο οποιος οπως ελεγε το καπνισμα δεν κανει κακο.Αντιθετος του εδεινε δυναμη ελεγε.ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ λοιπον στα 55 επαθε εμφραγμα.Οι αρτηριες του ειχαν βουλωσει εξαιτιας του τσιγαρου οπως εδειξαν οι εξετασεις του.Οι διατροφη του ηταν ισοροπημενη.Η ζωη του κανονικη αν εξαιρεσεις τα 4 πακετα τσιγαρα την ημερα.Ζει ακομη και σημερα με 67% αναπυρια βεβαια και εγχειρησμενη καρδια μια και ειχε διογκωθει.Χαλασε την υγεια και την ζωη του και εχασε αρκετα χρονια επιπλεον ζωης.Εσυ απλα συνεχισε να υποστηριζεις τα πιστευω σου.Εγω εχω ΖΩΝΤΑΝΕΣ αποδειξεις για τις επιπτωσεις του τσιγαρου οσο κι αν δεν θες να τις πιστεψεις.οσο ξεροκεφαλα κι αν σκεφτεσαι.Συνεχιστε το τσιγαρο,κανει καλο λοιπον.Εμενα θα μου επιτρεψετε απλα να απεχω.:tensai:
Δημοσιευμένη  εικόνα

#851 Guest-13157

Guest-13157

Anime Fan

• Members
  • 186 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 22 Φεβρουάριος 2011 - 22:01

Που ακριβώς υποστήριξα ότι το τσιγάρο κάνει καλό; Σοβαρά, καθεσται και διαβάζεται ότι σας βολεύει κάθε φορά... μονο και μόνο για να αποδείξεται τι; Και μετά έρχονται οι 'απαραίτητοι' συναισθηματισμοί... Φυσικά πάντα ο συνομιλητής πρέπει να αλλάξει τροπο σκέψης και όχι ο εαυτούλης μας, αφου μας βουλευει να λέμε και λέμε χωρίς καμία ουσία. Στο τέλος αυτό το 'Συνεχισε το τσιγάρο, κάνει καλό λοιπόν' όχι μόνο είναι άστοχο, μιας και επιτίθεσαι προσωπικά σε εμένα αλλα αποδεικνύει και την ανάγκη σου προς επιβολή.

Και κάτι μπας και ανοίξεται λίγο τους πνευματικού σας ορίζοντες:
'Ο Βολταίρος είχε πει: "Δε συμφωνώ με ότι λες, αλλα θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες". Αλλα ποιός θα πει σήμερα: "δε συμφωνώ με ότι παίρνεις, αλλα θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμα σου να το παίρνεις";

Όμως νομίζω ότι το δικαίωμα να παίρνει κανείς ότι θέλει, είναι πιο στοιχειώδες απο το δικαίωμα να λέει ότι θέλει. Γιατι είναι δυσκολότερο να βλάψεις ένα τρίτο παίρνοντας κάτι, απ'ότι λέγοντας κάτι.

Σε μία ελεύθερη κοινωνία, το κράτος δεν έχει καμία δουλειά με το ποιές ιδέες βάζουν οι άνθρωποι στο κεφάλι τους. Θα έπρεπε επίσης να μην έχει καμία δουλειά με το ποιές ουσίες βάζουν στον οργανισμό τους..."

Thomas S. Szasz

#852 mono

mono

Ελιτίστρια

• Global Mods
  • 4.147 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 22 Φεβρουάριος 2011 - 22:33

Ουάου, τώρα νιώθω τους πνευματικούς μου ορίζοντες τόσο μα τόσο διευρυμένους...Αφού κουόταρες Βολταίρο πάει να πει ότι έχεις δίκιο!

xbJ3b2w.jpeg

#853 Kamui

Kamui

Degenerate aristocrat

• Members
  • 616 Δημοσιεύσεις:
  • LocationRealm of perdition

Καταχωρήθηκε 22 Φεβρουάριος 2011 - 22:35

Που ακριβώς υποστήριξα ότι το τσιγάρο κάνει καλό;

Eδω:

(το τσιγάρο ότι και να πείτε είναι stress reliever)

Και κάτι μπας και ανοίξεται λίγο τους πνευματικού σας ορίζοντες:
'Ο Βολταίρος είχε πει: "Δε συμφωνώ με ότι λες, αλλα θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες". Αλλα ποιός θα πει σήμερα: "δε συμφωνώ με ότι παίρνεις, αλλα θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμα σου να το παίρνεις";

Όμως νομίζω ότι το δικαίωμα να παίρνει κανείς ότι θέλει, είναι πιο στοιχειώδες απο το δικαίωμα να λέει ότι θέλει. Γιατι είναι δυσκολότερο να βλάψεις ένα τρίτο παίρνοντας κάτι, απ'ότι λέγοντας κάτι.

Σε μία ελεύθερη κοινωνία, το κράτος δεν έχει καμία δουλειά με το ποιές ιδέες βάζουν οι άνθρωποι στο κεφάλι τους. Θα έπρεπε επίσης να μην έχει καμία δουλειά με το ποιές ουσίες βάζουν στον οργανισμό τους..."

Thomas S. Szasz

Εν μερει συμφωνω με μερικα απο τα τελευταια σου λογια, αλλα να υποθεσω οτι το ιδιο πιστευεις και για ολα τα υπολοιπα ναρκωτικα ετσι?
Εγω προσωπικα πιστευω πως το κρατος ειναι για να προειδοποιει τον κοσμο για της επιπτωσεις και οχι να απαγορευει την χρηση της καθε ουσιας, ακομα και αν ριχνουν καπως το δηθεν κοινωνικο επιπεδο της χωρας.
Απο κει και περα ομως, οταν οι συνηθειες καποιου επιρεαζουν αρνητικα τους αλλους, ειναι αλλη ιστορια.

Συμφωνα με αυτο που ειπες, εγω προσωπικα προτιμαω να μπω σε ενα μαγαζι και να πουν ολοι:"τι θελει αυτος ο βλακας εδω", παρα να αρχισουν να καπνιζουν και να μου χαλανε την αναπνοη.
Πολλοι λενε πως τα λογια μπορουν να δημιουργησουν πολυ χειροτερη βλαβη σε καποιον απ'οτι τη σωματικη, αλλα αυτο εχει να κανει περισσοτερο με τις αμυνες του αλλου.
Συγνωμμη αν βγαινω off topic, αλλα εσυ το ανεφερες απο μονος σου.

Οσο γι αυτους που λενε οτι σεβονται τους αλλους και δεν καπνιζουν σε κλειστους χωρους για να μην τους ενοχλουν(Carnival of Rust πχ), αμα ηταν ολοι σαν και εσας, το προβλημα σιγουρα δεν θα ηταν τοσο μεγαλο.
Οντως θα προτιμουσα τον κοσμο χωρις το καπνισμα, αλλα οπως οι αλλοι πρεπει να αποδεχτουν και να σεβαστουν αν γινεται, τις δικες μου ιδιαιτεροτητες και παραξενιες, το ιδιο πρεπει να κανω και εγω.
Θα ηταν ωραια αν πραγματικα μικρα ποσοστα ανθρωπων ειχαν αυτη τη συνιθεια, και μαλιστα δεν με πειραζουν τοσο τα πιο σπανια μεσα οπως οι πιπες, που δειχνουν και μια ιδιαιτεροτητα στον αλλον.
Αυτο που με ενοχλει πανω απ' ολα ειναι οταν μαζευονται σε ενα μερος πολλοι περιστασιακοι καπνιστες, και να καπνιζουν τσιγαρακια χωρις να το χρειαζονται καν.

Εχετε παρατηρησει οτι παρολο που τα ποσοστα των συνολικων καπνιστων σχεδον ποτε δεν ξεπερνουν το 40%, αλλα οτι αν πας σε ενα bar, club ή κατι τετοιο συνηθως καπνιζει το 90% των ανθρωπων εκει μεσα?

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Kamui: 23 Φεβρουάριος 2011 - 00:10

O6rrvsU.jpg

#854 jimilegolas

jimilegolas

ハア?

• Members
  • 344 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 22 Φεβρουάριος 2011 - 22:36

Ναι άσε το παιδί έχει διαβάσει πολλούς φιλοσόφους.
Ας μορφωθούμε κι εμείς οι αγράμματοι.
ヤクザ   あいしてる!

#855 Guest-13157

Guest-13157

Anime Fan

• Members
  • 186 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 22 Φεβρουάριος 2011 - 23:07

Ουάου, τώρα νιώθω τους πνευματικούς μου ορίζοντες τόσο μα τόσο διευρυμένους...Αφού κουόταρες Βολταίρο πάει να πει ότι έχεις δίκιο!

... ΔΕΝ ειναι Βολταίρος ... χρεισιμοποιεί τη φράσ ωη του Βολταίρου για να περάσει ένα διαφορετικό μήνυμα...

Eδω:

Αυτό δεν σημαίνει ότι όλη η διαδίκασια του καπνίσματος είναι υγιεινή, σιγουρα είναι ant-stressant, βοηθάει σε αυτή τη μεριά της ψυχολογίας, σωματικά ΣΤΟΝ ΙΔΙΟΝ ΤΟΝ ΚΑΠΝΙΣΤΗ ποτέ δεν είπα ότι δεν υπάρχουν επιπτώσεις, είπα ότι τα στατιστικά νούμερα είναι σίγουρα φουσκομένα.

Εν μερει συμφωνω με μερικα απο τα τελευταια σου λογια, αλλα να υποθεσω οτι το ιδιο πιστευεις και για ολα τα υπολοιπα ναρκωτικα ετσι?
Εγω προσωπικα πιστευω πως το κρατος ειναι για να προειδοποιει τον κοσμο για της επιπτωσεις και οχι να απαγορευει την χρηση της καθε ουσιας, ακομα και αν ριχνουν καπως το δηθεν κοινωνικο επιπεδο της χωρας.
Απο κει και περα ομως, οταν οι συνηθειες καποιου επιρεαζουν αρνητικα τους αλλους, ειναι αλλη ιστορια.

Συμφωνα με αυτο που ειπες, εγω προσωπικα προτιμαω να μπω σε ενα μαγαζι και να πουν ολοι:"τι θελει αυτος ο βλακας εδω", παρα να αρχισουν να καπνιζουν και να μου χαλανε την αναπνοη.
Πολλοι λενε πως τα λογια μπορουν να δημιουργησουν πολυ χειροτερη βλαβη σε καποοιον απ'οτι τη σωματικη, αλλα αυτο εχει να κανει περισσοτερο με τις αμυνες του αλλου.
Συγνωμμη αν βγαινω off topic, αλλα εσυ το ανεφερες απο μονος σου.

Οσο γι αυτους που λενε οτι σεβονται τους αλλους και δεν καπνιζουν σε κλειστους χωρους για να μην τους ενοχλουν(Carnival of Rust πχ), αμα ηταν ολοι σαν και εσας, το προβλημα σιγουρα δεν θα ηταν τοσο μεγαλο.
Οντως θα προτιμουσα τον κοσμο χωρις το καπνισμα, αλλα οπως οι αλλοι πρεπει να αποδεχτουν και να σεβαστουν αν γινεται, τις δικες μου ιδιαιτεροτητες και παραξενιες, το ιδιο πρεπει να κανω και εγω.
Θα ηταν ωραια αν πραγματικα μικρα ποσοστα ανθρωπων ειχαν αυτη τη συνιθεια, και μαλιστα δεν με πειραζουν τοσο τα πιο σπανια μεσα οπως οι πιπες, που δειχνουν και μια ιδιαιτεροτητα στον αλλον.
Αυτο που με ενοχλει πανω απ' ολα ειναι οταν μαζευονται σε ενα μερος πολλοι περιστασιακοι καπνιστες, και να καπνιζουν τσιγαρακια χωρις να το χρειαζονται καν.

Εχετε παρατηρησει οτι παρολο που τα ποσοστα των συνολικων καπνιστων σχεδον ποτε δεν ξεπερνουν το 40%, αλλα οτι αν πας σε ενα bar, club ή κατι τετοιο συνηθως καπνιζει το 90% των ανθρωπων εκει μεσα?

Η πίπα γιατί είναι αναγκαία; Γιατί δείχνει μία ιδιαιτερότητα στον άλλον, επειδή δεν είναι πια το πιο συνηθές μέσα για την κατάπωση καπνό και άρα νικοτίνης; Επειδή έχει γίνει χομπι σημαίνει ότι είναι 'καλύτερη' ή χειρότερη; Επίσης έχεις μπερδέψει κάτι, ο καπνός πίπας δεν μυρίζει ωραία κατα ανάγκη, μόνο οι αρωματικοί, τα υπολοιπα blends, αγγλικοι, βιργινίες, λατακίες κτλ μυρίζουν εξίσου ή χειρότερα απο ένα τσιγάρο, στο οποίο όμως μπορείς και να χρεισιμοποιήσεις αρωματικά καπνά. Ο περιστασιακός καπνιστής ποιος είναι; Γιατί δεν το χρειάζονται; Τα στατιστικά νούμερα, πάλι, που τα βρίκες γιατι τελευταία ΔΕΝ μου επιτρέπουν να καπνίζω σε κλειστούς χώρους και το σέβομαι και βγαίνω έξω, με πολύ λίγους (πια) συγκαπνιστές.