Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
- - - - -

Περί καπνίσματος

• This topic is locked This topic is locked
947 replies to this topic

Poll: Καπνίζετε ή οχι (511 member(s) have cast votes)

Καπνίζετε ή οχι

1. Καπνίζω (97 votes [25.33%] - View)

Percentage of vote: 25.33%

2. Δεν καπνίζω (286 votes [74.67%] - View)

Percentage of vote: 74.67%

Vote

#871 Anelis

Anelis

random frantic action

• Retired Staff
  • 3,374 posts

Posted 09 March 2011 - 12:09

γενικως το πακετο κανει 9-10 δολλαρια

:oo: ομαηγκαντ!

Posted Image

#872 rahxephon

rahxephon

"Hokuto stinken my ass!!!

• Members
  • 106 posts

Posted 09 March 2011 - 15:16

κανεις δεν αρνειται σε αυτο το νημα τις αρνητικες συνεπειες του τσιγαρου. απλα τονιζει οτι ειναι δικαιωμα του καθενος να επιλεγει να καπνιζει και να εχει αυτες τις συνεπειες μακροχρονια, να ΕΠΙΛΕΓΕΙ να βλαπτει την υγεια του για την απολαυση που του δινει το καπνισμα.
και κανεις δεν σου επιβαλει να καπνισεις. εσυ θες να μας επιβαλεις να μην καπνιζουμε :canthelp:

καπνιζω ελαφρα 4 χρονια. ποτε δεν εχω καπνισει πανω απο πακετο τη μερα, και ουτε σκοπευω. δεν εχω ουτε κιτρινα δοντια, ουτε νυχια, ουτε εχει παθει τιποτα το σπιτι μου, lol. ουτε θεματα αντοχης εχω. κανω συχνα τρεξιμο και δεν λαχανιαζω ευκολα- οχι τουλαχιστον οσο λαχανιαζουν μη-καπνιστες φιλοι μου.
συνηθως καπνιζω εξω με παρεα, και σπανια οταν απλα καθομαι στο σπιτι. Ο καθενας καπνιζει με τον δικο του τροπο και εχει τις δικες του συνηθειες, το να θεωρεις οτι ΟΛΟΙ οι καπνιστες ειναι οπως περιγραφεις ειναι λιγο προσβλητικο.

:/

Δεν νομιζω να γραφω πουθενα κατι τετοιο.Ειναι δικαιωμα του καθενος αν θα καπνιζει ή οχι.Δεν εχω το δικαιωμα να κανω κατι τετοιο ουτε ειμαι τετοιου ειδους ανθρωπος.Το μονο που θελω ειναι απλα να τονισω οτι το καπνισμα ειναι ακομη ενας ακομη τροπος να χαλας την υγεια σου ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ.Θα μου πεις "Ναι ρε φιλε ετσι γουσταρω να καπνιζω ποιο ειναι το προβλημα σου?Γουσταρω και μου αρεσει!"Σεβαστο απο μενα αλλα πρεπει και εσυ να σεβαστεις την δικια μου γνωμη.Δεν θελω να προσβαλω κανεναν καπνιστη,αντιθετως.Το μονο που τονιζω ειναι οι βλαβερες συνεπειες του τσιγαρου στην υγεια και ισως και αλλου.Εξαλλου το μεγαλητερο ποσοστο των ανθρωπων που συναναστρεφομαι ειναι καπνιστες.Τους σεβομαι απολυτα οπως σεβομαι το ιδιο και το υπολοιπο μικρο ποσοστο που δεν καπνιζει.Υποψην οι βλαβερες συνεπειες του τσιγαρου φαινονται μετα απο χρονια.Αν προσεβαλα καποιον εδω μεσα ζητω συγνωμη.:hmmm:
Posted Image

#873 mikroyla84

mikroyla84

Starting...

• Members
  • 0 posts

Posted 09 March 2011 - 16:37

καπνιζω......
το ξεκινησα απο βλακια......
απο το γυμνασιο καπνιζα πολυ μεχρι πρι 3 χρονια περιπου που το χω ελατωσει αρκετα......
εκει που εκανα ενα πακετο σε 2 μερες τωρα κανω εναν καπνο μια εβδομαδα......
για μενα ειναι ευκολο να το κοψεις ολα ειναι στο μυαλο........

#874 Daz

Daz

私は新幹線になりたい

• Members
  • 771 posts

Posted 09 March 2011 - 17:47

νομιζω οτι για αλλους ειναι ευκολο να το κοψουν και για αλλους ειναι δυσκολοτερο.

ολοι εχουμε μια σωματικη εξαρτηση που κανει ελαφρια συμπτωματα (εκνευρισμος, αυπνιες) για 2-3 μερες οταν το κοβεις, αυτο δεν ειναι τιποτα.
η ψυχολογικη εξαρτηση ομως επιδρα διαφορετικα στον καθενα, και εχει να κανει και με τις συνθηκες και την ψυχολογια του καθενος την περιοδο που το κοβει. νομιζω οτι γενικως υπαρχουν ατομα που εξαρτωνται ευκολα, η τουλαχιστον ευκολοτερα απο αλλους.

προσωπικα νομιζω οτι δεν ειμαι ιδιαιτερα εξαρτημενος. υπαρχουν περιοδοι που το κοβω για 1-2 βδομαδες, οχι επειδη θελω να το κοψω γενικα, αλλα επειδη λεω οτι δεν το ευχαριστιεμαι, ας το κοψω για να το χαιρομαι περισσοτερο οταν ξαναρχισω, και ισχυει οτι η πρωτη τζουρα μετα απο 9-10 μερες αποχης ειναι κατι τρομερο :D
ο πατερας μου καπνιζει 1-2 τσιγαρα την βδομαδα οταν βγαινει απο το λυκειο, οποτε εχουμε ιστορικο κατα καποιο τροπο σε αυτο το θεμα, και πρεπει να εχω παρει απο αυτον (η μανα μου καπνιζει 1 πακετο τη μερα πολλα χρονια τωρα, και το εχει κοψει για 5-6 χρονια 2 φορες αλλα μετα το ξαναρχιζει).

αν καποιος ειναι ατομο που εξαρταται ευκολα, και αυτο φαινεται απο παρα πολλα θεματα- πχ με το αλκοολ, με τα παιχνιδια στον υπολογιστη, κλπ κλπ νομιζω οτι θα δυσκολευτει να καπνιζει λιγο. και αμα κανεις 2 πακετα τη μερα, εκ των πραγματων και πολλα λεφτα χαραμιζεις και μειωνεται η ποιοτητα ζωης σου δραστικα.

Posted Image
Posted Image

ALSO i survived the new forum change thing... we need a new tag.

#875 Sonick

Sonick

Boiled Frogs

• Members
  • 17 posts

Posted 09 March 2011 - 19:53

Δεν καπνίζω.
Το περίεργο είναι ότι κ οι 2 γονείς μου είναι καπνιστές,ενώ από τα 3 τα παιδιά τους δεν καπνίζει κανένας (28,27,19 )

Posted Image
anger is a gift...

Posted Image
Anime-Planet.com - anime | manga | reviews

#876 Guest-13157

Guest-13157

Anime Fan

• Members
  • 186 posts

Posted 09 March 2011 - 20:11

Youtube Video

#877 bloodyscores

bloodyscores

Otinanismos Official User

• Members
  • 10 posts

Posted 09 March 2011 - 20:32

Δεν καπνιζω.Ειχα παντα την ιδεα οτι το καπνισμα ηταν κατι ,οχι απλα βλαβερο,αλλα και αντιαισθητικο,ποσο μαλλον για μια κοπελα (προσωπικη αποψη,μη με δειρετε).Γιατι να μυριζει η αναπνοη μου και να κιτρινιζουν τα νυχακια μου?Ειναι το λιγοτερο που μπορω να σκεφτω απο αισθητικης αποψεως.
Τα περισσοτερα ατομα απο την παρεα μου επισης δεν καπνιζουν,οποτε δεν παρασυρομαι.
Συνολικα εχω καπνισει περιπου 5 φορες στη ζωη μου,ποτε ολοκληρο τσιγαρο.Μια στην τριτη λυκειου και αλλες 2-3 στη σχολη,για την παρεα.Αλλα ποτε δε μου αρεσε.Οποτε,οχι,δε θα το αρχιζα συστηματικα,για κανενα λογο.;)
Kawaii...!!!:awww: // Energizer Bunny arrested, charged with battery.

#878 Daz

Daz

私は新幹線になりたい

• Members
  • 771 posts

Posted 10 March 2011 - 09:32

δεν νομιζω οτι το αν ξεκινας το καπνισμα η οχι εχει να κανει με το αν καπνιζαν οι γονεις. το τσιγαρο το ξεκινας εναντια στους γονεις σου, οχι για να τους μοιασεις. η μανα μου που καπνιζει, πρωτη φορα την ειδα να καπνιζει (δηλαδη να το κανει μπροστα μου) οταν ημουν 16.

Posted Image
Posted Image

ALSO i survived the new forum change thing... we need a new tag.

#879 rahxephon

rahxephon

• Members
  • 106 posts

Posted 10 March 2011 - 20:25

Youtube Video

Posted Image

#880 Guest-13157

Guest-13157

Anime Fan

• Members
  • 186 posts

Posted 10 March 2011 - 20:47

Οκ, ξέρεις γιατί είναι αστείο; Γιατί στον ιστότοπο-βιβλίο ,που σας είπα τουλάχιστον να κοιτάξεται, απομυθοποιεί, με τη θετική μέθοδο και με εμπρακτες αποδείξεις, ότι η συγκεκριμένη έρευνα - η γνωστή ως έρευνα του Surgeon General - που χρεισιμοποιείται συχνά/κυρίως τόσο απο προπαγάνδα των αντικαπνιστικών λόμπυ όσο και στις γνωματεύσεις των γιατρών που χωρίς στοιχεία (δεν μπορείς να αποδείξεις ότι όντως δημιουργήθηκε καρκίνος είτε απο το κάπνισμα ειτε απο προδιάθεση ή και τίποτα απο τα δύο - δηλαδή απλά σου έτυχε) σημειώνουν ότι κάθε καπνιστής που πέθανε απο καρκίνο πέθανε απο το τσιγάρο. Σε παραπεμπω να την κοιτάξεις, εφοσων θες.

#881 rahxephon

rahxephon

• Members
  • 106 posts

Posted 12 March 2011 - 14:33

Οχι δεν θα ελεγα οτι βρισκω τιποτα ποιο αστειο εκτος απο την ξεροκεφαλια σου να μην θες να παραδεχτεις οτι πολυ απλα το καπνισμα βλαπτει.Δικαιωμα σου βεβαια.Το να συνεχισω την συζητηση μαζι σου ειναι σαν να προσπαθω να κανω τον Songoku μαθηματικο.Τωρα θα ηθελα αν ειχες την καλοσυνη να μου εξηγησεις τι εννοεις οταν λες περι προπαγανδας των αντικαπνιστων.Γιατι εισαι το μοναδικο ατομο που γνωριζω και αναφερει κατι τετοιο.Ειληκρινα πρωτη φορα στην ζωη μου ακουω περι τετοιας προπαγανδας.Γινεται προπαγανδα κατα του καπνισματος?Και τι σκοπο εχει?Να κλεισει τις φτωχες τις καπνοβιομηχανιες?Να σωσει τον κοσμο απο αλλον ενα αργο θανατο?Απλα το τσιγαρο ενοχλει καποιους και ετσι πολυ απλα ξεκινησαν να το κατηγορουν αδικα αυτη την τοσο αθωα συνηθεια?Α το πας ετσι κι εσυ δεν μπορεις να αποδειξεις οτι το τσιγαρο δεν βλαπτει.Ισως ολοι αυτοι οι επιστημονες να μην ξερουν τι τους γινεται,ισως να ειναι ο σχηματισμος μιας προπαγανδας κατα ολων των κακομοιρων αυτων καπνοβιομηχανιων,ισως το τσιγαρο να κανει και καλο τελικα.Ο καθενας μπορει να πιστευει οτι θελει για τον εαυτο του πολυ απλα.

Εδω βλεπουμε τι αθωο ειναι ενα τσιγαρο,πως κατασκευαζεται και οι αγνες ουσιες που περιεχει και το ποσο αθωα ελκυστικο ειναι
[YOUTUBE]http://www.youtube.com/watch?v=vNCIVetOmEY&feature=related[/YOUTUBE]

Ζαχαρη και τσιγαρο ετσι για να γινει πιο γλυκια αυτη η αθωα συνηθεια
[YOUTUBE]http://www.youtube.com/watch?v=busI57n-EQc&feature=related[/YOUTUBE]
Posted Image

#882 Guest-13157

Guest-13157

Anime Fan

• Members
  • 186 posts

Posted 12 March 2011 - 16:06

Μου στελνεις ανούσια βίντεο, τα βλέπω, μου στέλνεις εσφαλμένες έρευνες, τις διαβάζω. Σου έχω δώσει 2-3 συνδεσμους να αναθεωρήσεις την ακραια αποψή σου περι τσιγάρου, ακόμα και τους λόγους που συμβαίνει αυτό... Δεν είπα ποτέ οτι το τσιγάρο ή κάθε αλλη μορφή κατανάλωσης ταμπάκο δεν κάνει κακό στο χρήστη, είπα 1) δεν υπάρχει καθοριστική απολυτα εγκυρη έρευνα 2) ότι έχουν φουσκωθεί τα νούμερα των ανθρώπων που πεθαίνων απο το τσιγάρο με τον έναν ή τον άλλο τρόπο (για διαφορους λόγους επίσης). Απο την στιγμή λοιπόν που δεν εμφανίζεται ορθή στατιστική που να περιγράφει τον τρόπο διεξαγωγής της έρευνας πρόκυται περι προπαγάνδας. Δεν με νοιάζει αν θεωρούν ότι το κάνουν για το κοινό καλό, κάτι που είχες διαβάσει λίγο θα γνώριζες απο απόψεις πολιτικών. Με νοιάζει τόσο το κοινωνικό αντίκτυπο στην αφαίρεση μίας ελευθερίας όσο και η απίστευτες γενικολογίες απο την επιστημονική κοινότητα (που τα εμφανίζουν αμφιβόλου εγκυρότητας γιατροί με make-up, κοιτα στο ποστ πριν σου απαντήσω) και συγκρίνουν την καθαρή πίσσα και τα καθαρά δηλητήρια με το πόσο καταναλώνεις απο το τσιγάρο (αστείο τελείως).

Εχω ξαναπει ότι δεν με νοιάζει επειδή είμαι καπνιστής, αλλωστε αν κοιτάξεις πιο πίσω ακόμα και πριν γίνω το υποστήριζα, με νοιάζει ο δογματισμός και ο φανατισμός που εμφανίζεται ΚΑΙ εδώ. Και εξηγούμαι, αν σε ενοχλεί ο καπνός, πες ότι σε ενοχλεί ο καπνός μην υποστηρίζεις ιατρικούς λόγους κτλ που δεν καταλαβαίνεις, ούτε εγώ αν και έχω συζητήση με γιατρούς πάνω στο θέμα. Το ίδιο συμβαίνει και με το θέμα περιβάλλον και αν δεν μπορείς να κάνεις τον παραλληλισμό τότε...

#883 rahxephon

rahxephon

• Members
  • 106 posts

Posted 12 March 2011 - 16:33

Οτι και να πω δεν βγαζω ακρη μαζι σου για ακομη μια φορα.Οκ,το βιβλιο in defence of smokers το διαβασα.Μπορω να πω οτι αξιζει τον κοπο να το διαβασει καποιος.Αμεσως θα καταλαβει οτι το εχει γραψει φανατικος καπνιστης.Παρολα αυτα το βρισκω ενδιαφερον αλλα συναμα εχει πολλα λαθη.Εχεις απολυτο δικιο οτι τα πραγματα τα φουσκωνουν πχ ΜΜΕ και διαφημισεις,αλλα δεν εγιναν ολοι ξαφνικα αντικαπνιστες.Δεν αντιπαθω το τσιγαρο,απλως απεχω.Τωρα αν ειναι αστεια τελειως τα βιντεο που σου δειχνουν τι περιεχει ενα τσιγαρο αποψη σου.Σκεψου οτι το κρατος το συμφερει να καπνιζεις,γιατι πληρωνεις φορους για αυτο.Η ελευθερια για το καπνισμα ειναι αλλο θεμα.Εγω αν και αντιπαθω το καπνισμα ειμαι υπερ της ελευθεριας του καπνισματος εφοσον αυτο δεν με ενοχλει.Γιατι πολυ απλα τα ορια της ελευθεριας καποιου τελειωνουν εκει που αρχιζουν τα ορια της ελευθεριας καποιου αλλου.Αυτο ειναι ενα αλλο θεμα.Φανατισμος επισης υπαρχει οπως πολυ σωστα λες.Αλλα ακομη δεν μου εχεις εξηγησει γιατι γινεται αυτη η τεραστια προπαγανδα κατα του καπνισματος?Ετσι στα καλα καθουμενα τους επιασε ολους να απαγορευσουν το καπνισμα?Ή μηπως τελικα το καπνισμα βλαπτει?
Επισης εχουν γινει παρα πολλες ερευνες για το καπνισμα,απλα δεν θες να τις αποδεχτεις.Δεν υπαρχει προβλημα.Και οχι αν θες να ξερεις ο καπνος απο το τσιγαρο δεν με ενοχλει,οι επιπτωσεις απο το καπνισμα με ενοχλουν.
Posted Image

#884 jimilegolas

jimilegolas

ハア?

• Members
  • 344 posts

Posted 12 March 2011 - 16:42

μην υποστηρίζεις ιατρικούς λόγους κτλ που δεν καταλαβαίνεις, ούτε εγώ αν και έχω συζητήση με γιατρούς πάνω στο θέμα

παραδέχεσαι πως δεν έχεις τις κατάλληλες ιατρικές γνώσεις κι όμως λίγο πιο πάνω καταθέτεις απόψεις ιατρού και ειδικού στο τσιγάρο.
Αυτοαναιρείσαι στο ίδιο σου το ποστ....

2) ότι έχουν φουσκωθεί τα νούμερα των ανθρώπων που πεθαίνων απο το τσιγάρο με τον έναν ή τον άλλο τρόπο (για διαφορους λόγους επίσης)

Σε πολλά θέματα υπάρχουν υπερβολές. Αυτό που πρέπει να συγκρατούμε όμως είναι η ουσία.
Το αν πεθαίνουν 500.000 άνθρωποι σε σχέση με 750.000 που παρουσιάζεται δεν διαφέρει και πολύ. Και στις δύο περιπτώσεις οι απώλειες είναι μεγάλες...
ヤクザ   あいしてる!

#885 Guest-13157

Guest-13157

Anime Fan

• Members
  • 186 posts

Posted 12 March 2011 - 16:47

Για να αυξηθούν οι φόροι πρέπει να υπάρχει κάποιος λόγος. Άρα δεμονοποιούμε το τσιγάρο, με οποιονδηποτε τρόπο - ναι μεν υπάρχει μια 'πυρινική' αλήθεια αλλα τα λοιπα είναι μπουρδολογίες σε σχέση με το κάπνισμα, υποστηρίζουμε απαγορεύσεις αλλα αυξάνουμε τους φορους ως κατασταλτικό μέτρο, στόχος το κέρδος. Σου ανέφερα έναν απο τους λόγους που το τσιγάρο έχει προπαγανδιστεί.

Εκτός απο αυτό, έτυχε να πάω σε ένα ναργιλεδάδικο στην Αγία Παρασκευη, επειδή δεν μ'αρέσει πια ο ναργιλές είπα να ανάψω ένα τσιγάρο. Με το που το ανάβω έρχεται ο ιδιοκτητης και μου ζητά, όχι και τοσο ευγενικά, να βγω έξω αν θέλω ή να το σβίσω. Σεβομενος την αποψη του σηκώνομαι - ρίχνοντας μία ματια γύρω μου βλέπω παντού καπνο απο ναργιλε - και στην διαδρομή για τη βεράντα ρωτάω τον καταστηματάρχη 'Συγγνώμη αλλα υπάρχει παντού καπνός, ο δικός μου τι διαφορά έχει, και μου απαντάει 'Εχω πληρώσει πολλά πρόστιμα το τσιγάρο είναι καπνός ο ναργιλές είναι φρούτα'. Τι βλέπουμε λοιπόν απο τα σπαστά ελληνικά του κυριου, ότι το κράτος θεωρεί το τσιγάρο καπνό μονο και μόνο επειδή μυριζει καπνό ενω το ναργιλέ, που κάνει το ίδιο κακό, φρούτα. Αν λοιπόν υποστηρίζεις ότι το παθητικό κάπνισμα είναι κανει κακό κράτα μια κοινή γραμμή μην ξεφτυλίζεσαι (απευθύνομαι στο κράτος).